Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Περί φύλου, φίλων κλπ.

του Γ. Παπαγιαννόπουλου
Μετά την υπερψήφιση του αποπροσανατολιστικού νόμου περί αλλαγής φύλου (με την επισήμανση ότι το καίριο άρθρο που αφορά το δικαίωμα αυτό να το έχουν άτομα μόλις 15 ετών, πέρασε ΜΟΝΟΝ με 148 ψήφους…) , επανήλθαμε σε ποιο «νορμάλ» κρεβατο μουρμούρα: « Με άλλους μπορεί να βρεθούμε και με άλλους να χωρίσουμε», ήταν η απάντηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Ξυδάκη, για το ενδεχόμενο επανεξέτασης των συμμαχιών του κόμματος, μετά την αρνητική ψήφο των ΑΝΕΛ και τη θετική του «Ποταμιού» στο νομοσχέδιο για τη «διόρθωση φύλου» από τα 15.

«Νομίζω ότι καθώς φθάνουμε στο τέλος της πρώτης μακρότατης οδυνηρής φάσης, ιστορικής, της μνημονιακής περιπέτειας της Ελλάδος….., πολλές σκέψεις, πολλές συνειδήσεις, πολλά στρατηγικά σχέδια θα μεταμορφώνονται και θα προσπαθούν να δώσουν σχήμα σε μία νέα Ελλάδα και σε μία νέα κοινωνία. Και εκεί μπορεί να βρεθούμε μαζί με άλλους ανθρώπους, μπορεί να χωρίσουμε με άλλους», δήλωσε ο κ. Ξυδάκης, ένας από τους εκατοντάδες «διανοούμενους» και «σοφιολογιώτατους» της εποχής μας, που αντί να παραμείνει «Οργανικός» (κατά Γκράμσι), προτίμησε να γίνει υποτακτικός στην (όποια) εξουσία, με οποιαδήποτε πρόφαση. Δεν μας εκπλήσσει, απλά το καταγράφουμε. Α, να μην ξεχάσω, στο τέλος της δήλωσης του λέει (και αυτός) πως πονάει.. πόσος πόνος ποια από τα ΣΥΡΙΖόπουλα..

Όμως, παρόλο τον αποπροσανατολισμό που επιχειρήθηκε με τον παρόντα νόμο, από τα καίρια, τα μαντάτα δεν είναι καλά για το κυβερνητικό αφήγημα από την πλευρά του ΔΝΤ: Συγκεκριμμένα, με το ενδεχόμενο να καταστεί μετέωρο το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης, (καθώς και ο εκλογικός σχεδιασμός του Μεγάρου Μαξίμου) είναι αντιμέτωπη η κυβέρνηση, διότι οι αρνητικές προβλέψεις του ΔΝΤ για το πλεόνασμα του 2018 προοιωνίζουν αρνητικές εξελίξεις. Στις προβλέψεις που διατυπώνει το ΔΝΤ στην έκθεσή του για τις δημοσιονομικές προοπτικές των κρατών μελών του ( Fiscal monitor ), αναφέρεται πως η Ελλάδα μπορεί να πετύχει του χρόνου πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 2,2% του ΑΕΠ, αντί για 3,5% του ΑΕΠ που είναι ο στόχος έναντι των δανειστών. Μ’ άλλα λόγια, το Ταμείο «βλέπει» μία απόκλιση ύψους 1,3% του ΑΕΠ, ήτοι περίπου 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Κοντολογίς, στις διαπραγματεύσεις για την τρίτη αξιολόγηση που θα διεξαχθούν η συμφωνία δεν θα είναι… «fast track.».Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους επικεφαλής των δανειστών, που θα ξεκινήσουν στο Χίλτον στις 23/10, θα πέσουν διάφορα σενάρια. Μεταξύ αυτών θα είναι η επίσπευση των ψηφισθέντων για το 2019 και το 2020 μέτρων, δηλαδή η εφαρμογή εντός του 2018 της περικοπής της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις, αλλά και η μείωση του αφορολόγητου ορίου δύο χρόνια νωρίτερα. Τα σενάρια για νέα μέτρα πολύ δύσκολα θα μπορούσε να τα «σηκώσει» πολιτικά το Μέγαρο Μαξίμου. –παρόλο τον «Μιθριδατισμό» μέρους της ελληνικής κοινωνίας..

Έτσι, η βαλβίδα της εκλογικής απόδρασης θα ανοίξει εκ νέου, με τον σχεδιασμό του Μεγάρου Μαξίμου για εκλογές μετά την «επιστροφή στην κανονικότητα» να ανατρέπεται πλήρως.

ΕΜΕΙΣ: Xρειαζόμαστε επειγόντως μια Εναλλακτική Αντι-μνημονιακή Πρόταση, έξω από τις ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ δυνάμεις (και παρόλη την κώφευση των λογής «καπεταναίων» μας…)


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
e-mail: g.papagian3@yahoo.gr

Δημοσιεύτηκκε στην στήλη "ΕΠΙ ΤΡΟΧΑΔΗΝ" στο σημερινό ΠΑΡΟΝ

ΚΟΜΠΟΤΗΣ: Ο ΑΙΘΕΡΟΒΑΜΩΝ

ΕΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΑ ΟΥΡΑΝΙΑ


Το είδαμε κι αυτό

Ο Πρωθυπουργός μας προχθές πέταξε με F-16 επι μια ώρα πάνω από το Β. Αιγαίο.

Υπάρχουν διάφορες ερμηνείες για την ενέργεια του αυτή


Εγώ θα σας πω μερικές :
  •  Ήθελε να δείξει ότι είναι γενναίος απόγονος γενναίων προγόνων και δε φοβάται τον κίνδυνο. 
  •  Προετοιμάζεται για έναν διαγωνισμό τύπου σαρβάιβορ, στον οποίο θα πάρουν μέρος πολιτικοί από διάφορες χώρες και μάλιστα πρωθυπουργοί.
  •  Ήθελε να απευθύνει στους Τούρκους, που καθημερινά βολτάρουν στον εναέριο χώρο του Αιγαίου, ενα ηχηρό ¨Μολών λαβέ".
  •  Ήθελε να γνωρίζει από πρώτο χέρι τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες των F-16, γιατί, όπως ανακοινώθηκε, στο ταξίδι του στις ΗΠΑ θα συζητήσει μεταξύ άλλων και για την αναβάθμιση των συγκεκριμένων αεροσκαφών
  • Ήθελε να ψαρώσει τον Τράμπα, τον οποίο θα επισκεφθεί σε λίγες μέρες.
  •  Ήθελε να τονώσει το πατριωτικό αίσθημα των Ελλήνων ενόψει του εορτασμού της εθνικής επετείου.
  •  Ήθελε να ενισχύσει το ηγετικό του προφίλ. Πέταξε ο Καμένος. Αυτός να μείνει πίσω? Κατέληξε μάλιστα σε αυτήν την κίνηση, γιατί ανεπιβεβαίωτες φήμες λένε ότι ο Μητσοτάκης ετοιμάζεται να επιχειρήσει πτώση με αλεξίπτωτο από 10.000 πόδια. Τον πρόλαβε λοιπόν και κέρδισε τις εντυπώσεις.
  •  Ήθελε να μιμηθεί έναν παλιό πολιτικό που σε μεγάλη ηλικία κολυμπούσε αντίθετα προς το ρεύμα ποταμού, για να αποδείξει ότι η διακυβέρνηση της χώρας βρίσκεται σε στιβαρά χέρια.
  • Ήθελε να εκπληρώσει ενα παιδικό του όνειρο. ή ίσως να επουλώσει ενα παιδικό τραύμα από την άρνηση των γονιών του να του πάρουν αεροπλανάκι κάποια πρωτοχρονιά.
Δεν αποκλείονται και άλλες ερμηνείες.

Δεν είναι εύκολο να διεισδύσεις στη σκέψη ενός μεγάλου, συνεπούς και υπεύθυνου πολιτικού.........

ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ

Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων : ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΩΝ ΔΙΑΒΗΤΗ ΚΑΙ ΚΟΛΠΙΚΗΣ ΜΑΡΜΑΡΥΓΗΣ
ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ ....