Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ .... ΣΥΓΚΥΡΙΑΣΜε ένα δελτίο τύπου βγαλμένο από τις καλύτερες στιγμές της διοίκησης Κουράση η διοίκηση του δήμου δικαιολογεί - βεβαίως ΔΕΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΕΙ -  γιατί "το επόμενο διάστημα" θα βρωμίσουμε και ζητάει την κατανόησή μας.

"¨Έληξαν οι προηγούμενες συμβάσεις διμηνοπενταμηνοοκταμηνιτών και μέχρι να έρθουν οι επόμενοι - όταν εγκριθούν από τα υπουργεία - θα ξανακαθαρίσουμε την πόλη.

ΔΗΛΑΔΗ όσα έλεγαν και λέγαμε και εμείς για να τους ενθαρρύνουμε στα πρώτα τους βήματα - περί "καλής προσπάθειας που κάνει η διοίκηση στον τομέα της καθαριότητας" ήταν μπαρουφολογία.

ΔΗΛΑΔΗ όταν λέγαμε καλά λόγια για τον αντιδήμαρχο - που όντος αφιερώνει πολλές ώρες στο κτήμα - αλλά που κάνει το λάθος να πιστεύει ότι το ζήτημα είναι ΠΟΣΟΤΙΚΟ και αντιμετωπίζεται με .... ηρωισμούς των ολίγων εργαζόμενων  και όχι ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ  της υπηρεσίας και ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ, απλά εκφράζαμε την ... συμπάθειά και τον ειλικρινή σεβασμό μας στον αριστερό αγωνιστή, τον βασανισμένο στα κολαστήρια της ΕΣΑ, τότενες.

Αλλά τα σκουπίδια δεν μαζεύονται με καλές προθέσεις, αγώνες του παρελθόντος, δεν μαζεύονται με το συνεχές "βάλτε πλάτη" στους εργαζόμενους ούτε με τα επικοινωνιακά τερτίπια και με το "τσάι και την συμπάθεια" .

Η αλήθεια για την καθαριότητα είναι γνωστή χρόνια τώρα: ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΟΚΤΩ ΜΗΝΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ!

Ανεξαρτήτως αντιδημάρχου.

Αφού κανένας αντιδήμαρχος, καμία διοίκηση τα τελευταία χρόνια ΔΕΝ ΑΦΙΕΡΩΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ, ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ και ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ της υπηρεσίας, τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού της, της οργάνωσης του χώρου της.

Αφού δεν έχουν γίνει επενδύσεις εδώ και πάνω από δέκα χρόνια, ενώ ο τελευταίος μόνιμος υπάλληλος στην καθαριότητα προσελήφθη πριν 16 χρόνια - σε λίγο συνταξιοδοτείται και αυτός.

Τα λέμε χρόνια, αλλά είμαστε "φωνή βοώντος εν τη ερήμω".

Και ένα χρόνο τώρα - σε μερικές μέρες συμπληρώνεται - η "πρώτη φορά αριστερά" (όπως σε βλέπω) διοίκηση του δήμου δεν έχει κάνει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ σε άλλη κατεύθυνση από την πεπατημένη των προηγουμένων στον τομέα της καθαριότητας: Τα πασαλείμματα και η ρουσφετολογία συνεχίζονται με τους ίδιους πρωταγωνιστές και νομείς, με αλλαγή όμως στα ποσοστά συμμετοχής.

ΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ: (γιατί εμείς ομιλούμε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ):

1. Δεν έχει προετοιμάσει νέο τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων - όπως κάλεσε τους δήμους να κάνουν η περιφέρεια Αττικής και οι περισσότεροι δήμοι του Βόρειου Τομέα Αττικής  ΗΔΗ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ.
Το Χαλάνδρι δεν είναι μέσα στους .... περισσότερους δήμους, βεβαίως.

2. Δεν έβαλε μπροστά διαδικασία διεκδίκησης ΜΟΝΙΜΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ.

Βλέπεις η διατήρηση του καθεστώτος της ρουσφετολογικής, χωρίς άλλων πλην των παραταξιακών, κριτηρίων επιλογής προσωρινά εργαζομένων - ομήρων, εν δυνάμει ψηφοφόρων, είναι γλυκιά αμαρτία για κάθε διοίκηση, ακόμα και αν είναι "πρώτη φορά αριστερά" (όπως έρχεσαι).

3. Για το θέμα του νέου χώρου της καθαριότητας δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα εκτός από την εγγραφή κωδικού στον προϋπολογισμό.

Κάθε χρόνο οι διοικήσεις του δήμου σου ζητούν την κατανόησή  σου ... για τέσσερις μήνες.
Και σου κάνουν μείωση των δημοτικών τελών κατά ... 6% αντί για 33% (αφού το ένα τρίτο του χρόνου ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ, δεν πληρώνουν τους μισθούς τους από τα - υποτιθέμενα - "ανταποδοτικά τέλη, δεν παράγουν ανταποδοτική υπηρεσία.

Δηλαδή σε κλέβουν κατά περίπου 25% τον χρόνο με πρόχειρες εκτιμήσεις.

Σε φορολογούν ΠΑΡΑΝΟΜΑ για λογαριασμό των πιστωτών, αφού τα διαθέσιμα του δήμου, με τα οποία θα γινόταν η επένδυση στην καθαριότητα, είδες τώρα που πήγαν με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, δεν στο λέμε εμείς οι γραφικοί και ψεκασμένοι. ΤΟ ΕΙΔΕΣ!

Και κάθε χρόνο - τέτοιες μέρες - για το πρόβλημα της καθαριότητας (ειδικά στο Κάτω Χαλάνδρι) φταίνε οι ΓΥΦΤΟΙ σύμφωνα με τα καθεστωτικά παπαγαλάκια.

Έτσι σου λέει το εκάστοτε δεύτερο πόδι του "κόλπου" για να θολώσει τις ευθύνες από το εκάστοτε πρώτο πόδι του που διοικεί.

Συμφωνούμε και εμείς.

ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ!


ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ: ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΙΚΟΣΙ - ΠΕΡΙΠΟΥ - ΜΕΡΕΣΣας ενημερώνουμε πως εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού η κατάσταση στον τομέα της καθαριότητας θα είναι δύσκολη για τις επόμενες είκοσι περίπου ημέρες. Οι μεγάλες ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό, η λήξη των δίμηνων συμβάσεων εργασίας στις 11/5/2015, η καθυστέρηση στην έγκριση των προσλήψεων προσωπικού ορισμένου χρόνου από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Υπουργείων καθώς και η αναμονή πρόσληψης προσωπικού (67 άτομα) οκτάμηνης διάρκειας στο προσεχές διάστημα (σήμερα 12/5/15 ξεκινά η υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερομένων) αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα στις επιδιώξεις μας για την ομαλή λειτουργία στον τομέα της καθαριότητας. Στην πραγματικότητα ο δήμος λειτουργεί με το 1/3 του απαιτούμενου προσωπικού το οποίο καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες για να κρατηθεί η πόλη καθαρή παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες.

Ζητάμε εκ των προτέρων συγγνώμη και την κατανόηση των συμπολιτών μας πιστεύοντας ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό. Ως εκ τούτου παρακαλούνται οι δημότες να δείξουν την απαιτούμενη μέριμνα και να περιορίσουν στο μέτρο του απολύτως απαραίτητου την απόθεση σκουπιδιών και κλαδιών.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Αυτό είναι το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ


Η δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση των θέσεων του Προέδρου, του Διευθύνοντος Συμβούλου και τριών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ δημοσιεύτηκε στους ιστότοπους της Ανοικτής Διακυβέρνησης (opengov.gr) και της Διαύγειας (diavgeia.gov.gr). Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων κατατέθηκαν ηλεκτρονικά μέσω της σχετικής πλατφόρμας του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης.
Συνολικά κατατέθηκαν 153 αιτήσεις από ακαδημαϊκούς, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, στελέχη του ιδιωτικού τομέα και ανέργους, και αξιολογήθηκαν με βάση την προηγούμενη εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ και της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, τη γνωστική και επαγγελματική συνάφεια, τη διοικητική επάρκεια, την προσφορά στον πολιτισμό και το όραμα για τη νέα ΕΡΤ. Μετά από την πρώτη φάση της προεπιλογής διενεργήθηκαν συνεντεύξεις με τους επικρατέστερους υποψηφίους και υποψήφιες.

Η διαδικασία ανάληψης καθηκόντων του νέου Διοικητικού Συμβουλίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας.

Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η επανένταξη των εργαζομένων στις θέσεις τους και τις δομές της ΕΡΤ κατά τον πλέον ομαλό τρόπο, η λειτουργία των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών στο πρόγραμμα της ΕΡΤ, καθώς και όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο.

Για τις προκηρυχθείσες θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ επιλέχθηκαν οι εξής:

Πρόεδρος του Δ.Σ.: Διονύσης Τσακνής
Διευθύνων Σύμβουλος: Λάμπης Ταγματάρχης
Μέλος: Μιχάλης Γρηγορίου
Μέλος: Έλλη Παπακωνσταντίνου
Μέλος: Νίκος Τρανός

Η πλήρης σύνθεση του Δ.Σ. θα οριστικοποιηθεί με την εκλογή δύο μελών από τους/τις εργαζόμενους/-ες της ΕΡΤ με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία, όπως ο νόμος ορίζει.

ΠΗΓΗ: www.spirospero.gr

Β. Κορέα- Εκτελέστηκε ο υπουργός Άμυνας επειδή αποκοιμήθηκε


Η Βόρειος Κορέα εκτέλεσε τον υπουργό Άμυνάς της με την κατηγορία της προδοσίας αφού αποκοιμήθηκε σε μια εκδήλωση στην οποία παρέστη ο ηγέτης Κιμ Γιόνγκ Ουν, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Νότιας Κορέας που αναφέρουν ότι η είδηση δόθηκε από την εθνική υπηρεσία πληροφοριών της Σεούλ σε βουλευτές.

Ο υπουργός Άμυνας Χιον Γιονγ Τσολ καθαιρέθηκε και θανατώθηκε από εκτελεστικό απόσπασμα, σύμφωνα με τα μέσα, επειδή έδειξε έλλειψη σεβασμού στον Κιμ με το να αφεθεί να τον πάρει ο ύπνος κατά τη διάρκεια μιας στρατιωτικής εκδήλωσης, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

enicos.gr

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: 2ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Θεάτρου - Το Γαλλικό Θέατρο a la Grecque - Γαλλικό Ινστιτούτο ΕλλάδοςΑπό Πέμ. 14 έως Κυρ. 31 Μαΐου 2015


2ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Θεάτρου - Το Γαλλικό Θέατρο a la Grecque | Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος - Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης | Από Πέμ. 14 έως Κυρ. 31 Μαΐου 2015

Η Τέχνη Ελεύθερη επισημαίνει και τολμά... Το σύγχρονο γαλλικό θέατρο στην Ελλάδα, ελεύθερο, χωρίς ενοχές, σκληρό, τρυφερό, αληθινό, θυμωμένο, επίκαιρο. Θέατρο λόγου, θέατρο πολιτικό, θέατρο μνήμης, θέατρο ψυχής. To 2o Φεστιβάλ Σύγχρονου Θεάτρου "Το Γαλλικό Θέατρο a la Grecque" είναι γεγονός. Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, συνεχίζουν για δεύτερη στη σειρά χρονιά, το θεσμό που αγκαλιάστηκε με θέρμη από το θεατρόφιλο κοινό και παρουσιάζουν έξι νέες θεατρικές παραγωγές (μία παραπάνω από το προηγούμενο), με έξι σύγχρονα γαλλικά θεατρικά έργα, που μεταφράστηκαν ειδικά στα ελληνικά, και παραδόθηκαν σε έξι ταλαντούχους Έλληνες σκηνοθέτες της νεώτερης γενιάς, για την πρώτη παρουσίασή τους στη χώρα.


Ώρα έναρξης όλων των παραστάσεων: 21:00 | Εισιτήρια: 10€ ανά παράσταση, Γενική Είσοδος

Βούτσης: Δεν ανοίγει το χωροταξικόΔιαψεύδει όσα έχουν γραφτεί στον τύπο για αναδιάρθρωση του χωροταξικού στον Καλλικράτη και για την δημιουργία 1.000 δήμων σε συνέντευξη του ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Βούτσης στον «Αθήνα 9,84».
Ο κ. Βούτσης είπε συγκεκριμένα:
«Δεν είπα τέτοια πράγματα. Αυτά που έχουμε πει είναι πως ίσα - ίσα, δεν ανοίγουμε το χωροταξικό. Δηλαδή την αύξηση των Δήμων, διότι αυτό θα επικάλυπτε όλη την ουσιαστική κουβέντα. Ούτε κατά διάνοια εννοούμε ότι μπορεί να γυρίσουμε στο καθεστώς των χιλίων Δήμων», για να συμπληρώσει:
«Αυτό που είπαμε είναι ότι, ώριμες προτάσεις για νησιωτικούς και ορεινούς Δήμους, που μπορούν πράγματι να φτάσουν τις τριάντα, τις πενήντα, μπορεί στο τέλος όμως της συζήτησης να συζητηθούν και να νομοθετηθούν.
Δηλαδή ίσα - ίσα είναι σε αντίστροφη κατεύθυνση οι δηλώσεις που έκανα».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης απέδωσε το ψήφισμα του συνεδρίου σε εσωκομματικές αντιπαραθέσεις:
«Αρνητική έκπληξη ήταν αυτή η εξέλιξη. Δεν είναι καθόλου περίεργη, είναι πάρα πολύ κακή. Είναι συνδικαλισμός πολύ παλαιού τύπου. Πιστεύω ότι δεν εκφράζει τον κύριο Πατούλη προσωπικά και έχω λόγους να το λέω αυτό, διότι υπήρξε μία μεγάλη διένεξη ενδοπαραταξιακή μέσα στον ευρύτερο χώρο της Δεξιάς και της Κεντροδεξιάς και μέσα στο συνέδριο, που έχει σχέση και με αυτά που γίνονται στη Νέα Δημοκρατία και με κάποιους κυρίους εκ του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι είναι εκεί χωρίς να έχουνε κόμμα και αυτό τους κάνει πολύ νευρικούς. Και όλο αυτό οδήγησε σε αυτή την απόφαση. Η οποία δε λέει τίποτα. Τους είδε, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Είχαν ζητήσει να τους δει ο Πρωθυπουργός για να τους βεβαιώσει πως έχουμε ανάγκη. Τους είδε, βγήκαν πανευτυχείς, τους κάναμε όλες τις νομοθετικές ρυθμίσεις και τώρα λένε να πάμε να πούμε πως βρισκόμαστε εν κινδύνω. Κάτι πράγματα στα όρια του ακατάληπτου. Και λυπάμαι πάρα πολύ γιατί η αυτοδιοίκηση έτσι χάνει το κύρος της».

http://www.myota.gr

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
Μετά το πέρας της πρώτη ανοικτής συγκέντρωσης της Πρωτοβουλίας «Παιδεία 2015», στο κλειστό γήπεδο «Σπύρος Λούης» του Αμαρουσίου, στην οποία ανταποκρίθηκαν θερμά εκαντοντάδες πολίτες, αποφασίσθηκε να επαναληφθεί το κάλεσμα και σήμερα 12/5, στις 20:30 στο Σύνταγμα, ζητώντας καταψήφιση των νομοσχεδίων Μπαλτά «που γυρίζουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια 40 χρόνια πίσω».

Εκεί θα προχωρήσουμε σε μια σιωπηρή διαμαρτυρία, λέγοντας ένα ηχηρό όχι στην ισοπέδωση της διαφορετικότητας, την προώθηση της μετριότητας, τον μαρασμό της καινοτομίας, την γενικότερη αλλοτρίωση της παιδείας.

Η χώρα μας έχει ανάγκη για περισσότερα πειραματικά σχολεία, ερευνητικές μονάδες, νέες ιδέες, βέλτιστες πρακτικές, νέα μυαλά που μένουν στην Ελλάδα γιατί αναγνωρίζονται στην Ελλάδα!

Σας περιμένουμε όλους εκεί, να αγωνιστούμε με ένα ανοιξιάτικο λουλούδι στο χέρι ενάντια στον μαθησιακό σκοταδισμό.

Για την Ομάδα Χαλανδρίου
Νικήτας Κάλφας
Κατερίνα Βλαβιανού

Τηλ. (+30) 211 300 6591
Κιν . (+30) 694 992 5877
Φαξ (+30) 210 899 6327

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο και νέα μέλη στην Εταιρεία ΣυγγραφέωνΓενική Συνέλευση
Εταιρείας Συγγραφέων 2015.
Αποτελέσματα αρχαιρεσιών για
Διοικητικό Συμβούλιο, και νέα μέλη


Μετά τις αρχαιρεσίες της 26ης Απριλίου 2015, που έγιναν κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Εταιρείας Συγγραφέων για την ανάδειξη μελών διοικητικού συμβουλίου και την εισδοχή νέων μελών, τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν ως εξής:

Για μεν το Διοικητικό Συμβούλιο, εξελέγησαν οι Δημήτρης Καλοκύρης (Πρόεδρος), Γιώργος Χουλιάρας (Αντιπρόεδρος), Αγγελική Στρατηγοπούλου (Γενική Γραμματέας), Δημήτρης Χουλιαράκης (Ταμίας), Ερρίκος Μπελιές (Μέλος Δ.Σ.), Ηρώ Νικοπούλου (Μέλος Δ.Σ.), Μάκης Τσίτας (Μέλος Δ.Σ.), και αναπληρωματικά μέλη οι Μαριγώ Αλεξοπούλου, Γιώργος Γώτης, Μαρία Κούρση και Θέμης Λιβεριάδης.  

Μέλη της εξελεγκτικής επιτροπής είναι οι: Ιωσήφ Βεντούρας, Σπύρος Βρεττός και Γιάννης Τζανετάκης, αντεπιστέλλοντα μέλη οι: Ταρίκ Γκιουνερσέλ (Τουρκία), Θοδωρής Καλλιφατίδης (Σουηδία) και Γκαμπριέλ Ρόζενστοκ (Ιρλανδία), επίτιμα μέλη οι: Σοφία Ζαραμπούκα, Πέδρο Μπάδενας και Κρεσέντσιο Σαντζίλιο και τακτικά μέλη οι: Κούλα Αδαλόγλου, Νίκη Αναστασέα, Γιάννης Ατζακάς, Σοφία Διονυσοπούλου και Κώστας Χατζηαντωνίου.