Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013

ΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Με μεγάλη δυσκολία - λόγω συνεχών προβλημάτων στον server της ΕΕΤΑΑ - έχουμε τους πίνακες των οφελουμένων από το ΕΣΠΑ για το Χαλάνδρι.

ΟΙ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥΟΙ ΕΠΙΛΑΧΟΥΣΕΣΟΙ "ΚΟΜΜΕΝΕΣ" ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ


ΚΕΔΕ: Ανέφικτη η σύνταξη των προϋπολογισμών των Δήμων

ΑΔΕΔΥ: Αποφασίζει για κλιμάκωση κινητοποιήσεωνΣε σημερινή έκτακτη σύσκεψη, με τη συμμετοχή των Ομοσπονδιών, θα λάβει η ΑΔΕΔΥ αποφάσεις για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων που, σε πρώτη φάση, θα κορυφωθούν το Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2013, στη μεγάλη διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη ΔΕΘ.

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΔΕΔΥ έχει ήδη εξαγγείλει απεργιακή κινητοποίηση και Συλλαλητήριο στην Αθήνα, ενάντια στο πρόγραμμα των απολύσεων την ερχόμενη Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013, σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες – μέλη της.

Παράλληλα την Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013, συνέρχεται το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. προκειμένου να αποφασίσει αγωνιστικές κινητοποιήσεις για όλη την περίοδο του Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ «η Κυβέρνηση επιβάλλει ουσιαστικά την πλήρη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών, με «άμεση εκτέλεση» -ιδιαίτερα αυτή την περίοδο- της Παιδείας, της Υγείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σπεύδοντας να υλοποιήσει κάθε απαίτηση της Τρόικας, των δανειστών τοκογλύφων που ζητούν «αίμα» για να μας δώσουν «σε δόσεις» την επόμενη δόση. Επιταχύνει τις απολύσεις, είτε άμεσα, είτε με τον μανδύα της κινητικότητας – διαθεσιμότητας, προκειμένου να έχει να παρουσιάσει «έργο» στους ελεγκτές της, που έρχονται να «επιθεωρήσουν» ένα κράτος – αποικία, το Σεπτέμβριο», καταλήγει η ανακοίνωση της συνδικαλιστικής οργάνωσης των δημοσίων υπαλλήλων.

http://www.aftodioikisi.gr/, 26/8/2013

Ανενεργες οι σελίδες στο FaceBookΚλειστά και ρημαγμένα μαγαζιά θυμίζουν οι περισσότερες σελίδες Περιφερειακών και Δημοτικών σελίδων στο face book πράγμα που μαρτυρεί την μεγάλη υποτίμηση των Ελλήνων πολιτικών στο μεγαλύτερο, δυνατότερο και φτηνότερο επικοινωνιακό μέσο της εποχής μας. Μια περιήγηση στις σελίδες του κορυφαίου κοινωνικού δικτύου του διαδικτύου, με αναζήτηση στις ιδιότητες, αποκαλύπτει ότι οι περισσότεροι Περιφερειακοί και Δημοτικοί σύμβουλοι δημιούργησαν σελίδες προεκλογικά, κάποιοι από αυτούς τις λειτούργησαν υποτυπωδώς μέχρι ένα μικρό χρονικό διάστημα και στην συνέχεια τις εγκατέλειψαν. Οι περισσότεροι έχουν να τις ενημερώσουν από το 2010 και το 2011.

Η εικόνα αυτή δείχνει ένα γερασμένο πολιτικό σύστημα και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αφού άτομα που επιδιώκουν διακαώς δημοσιότητα και επικοινωνία έχουν μείνει εκτός παρουσίας σε έναν χώρο που γίνεται κυριολεκτικά χαμός.

Σε μια εποχή όπου οι χρήστες του f/b αποτελούν την τρίτη χώρα στον κόσμο με 1,6 δις πληθυσμό, όπου ο ιδρυτής του κλήθηκε και συμμετείχε στην συνάντηση των G8, όπου ο Αμερικάνους πρόεδρος Ομπάμα έκανε την νικηφόρα του εξτρατεία αποκλειστικά και μόνο μέσω f/b, οι παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα, φαίνεται να μην έχουν πάρει χαμπάρι τι γίνεται.

Αλλά και αυτοί που το χρησιμοποιούν, το χρησιμοποιούν λάθος. Ελάχιστοι είναι αυτοί που κάνουν δουλειά πολιτικής επικοινωνίας στο f/b. Ελάχιστοι είνα αυτοί που συνομιλούν τακτικά και επι πολιτικών ζητημάτων με τους ψηφοφόρους τους. Οι περισσότεροι αναδημοσιεύουν γνωμικά, ανεβάζουν video clips από γνωστές φίρμες του ελληνικού και ξένου πενταγράμμου και δημοσιεύουν φωτογραφίες και στιγμές της οικογενειακής τους ζωής.

Ετσι χάνουν μια τεράστια ευκαιρία να γίνουν ο δίαυλος επικοινωνίας και εκπρόσωποι της τοπικής εξουσίας, ανταλλάσσοντας απόψεις επί τοπικών θεμάτων, ενημερώνοντας τους ψηφοφόρους τους για τοπικά θέματα και διαμορφώνοντας την κοινή γνώμη σύμφωνα με τις απόψεις τους. 

http://www.myota.gr/, 25/8/2013

Οι τέσσερις πηγές των 5.000 «διαθέσιμων» των δήμωνΤο προ τριών εβδομάδων ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr για 5.000 «διαθέσιμους» από τους δήμους,επιβεβαιώνουν σημερινά ρεπορτάζ στον Τύπο. Όπως είχε γράψει η ιστοσελίδα έως και 5.000 (σχεδόν το 5,5%) από τους περίπου 90.000 υπαλλήλους ΟΤΑ είναι πιθανόν να οδηγηθούν σε διαθεσιμότητα μετά από την αξιολόγηση που, όπως έχει αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, και επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών, του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και του γενικού γραμματέα συντονισμού της κυβέρνησης Δ. Βαρτζόπουλου, θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο. Πρόκειται για υπαλλήλους που θα συμπεριληφθούν στο δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας των 12.500 μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Για το λόγο αυτό μέχρι τις 20 Αυγούστου θα πρέπει να έχουν αποσταλεί από το ΥΠΕΣ προς την ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ τα κριτήρια της αξιολόγησης των δήμων και των περιφερειών που θα βασιστούν σε αυτά των 14 ΟΤΑ που ήδη αξιολογούνται (Αθηναίων, Αμφιλοχίας, Έδεσσας, Θεσσαλονίκης, Καλλιθέας, Λαρισαίων, Λευκάδας, Λεβαδέων, Λίμνης Πλαστήρα, Σκύρου, Κω και τις Περιφέρειες Αττικής, Δυτικής Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας), δηλαδή χωροταξικά, πληθυσμιακά κλπ. Στόχος, όπως έχει γράψει ηaftodioikisi.gr, είναι με βάση και διεθνή στάνταρντ να δημιουργηθούν δήμοι-πρότυπα (αστικοί, ημιαστικοί, ορεινοί, νησιωτικοί), ώστε να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός των υπαλλήλων που απαιτούνται ανά υπηρεσία.

Η διαδικασία που καθορίσθηκε προβλέπει ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα πρέπει να έχει μία σαφή εικόνα για τον αριθμό των «διαθέσιμων» από τους ΟΤΑ μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου ώστε Κ. Μητσοτάκης και Ε. Χριστοφιλοπούλου να είναι έτοιμοι κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους με τους εκπροσώπους της τρόικας.

Οι τέσσερις πηγές

Αν και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης έχει τονίσει επανειλημμένως ότι δεν πρόκειται να γίνουν οριζόντιες περικοπές στους ΟΤΑ, με δεδομένο ότι, αφενός, όπως έχουν παραδεχθεί και οι ίδιοι οι δήμαρχοι (πχ Γ. Μπουτάρης) υπάρχουν δήμοι με πλεονάζον προσωπικό και αφετέρου το μορφωτικό επίπεδο των υπαλλήλων των ΟΤΑ είναι χαμηλό (σχεδόν τα τρία τέταρτα είναι ΔΕ και ΥΕ) στο επερχόμενο κύμα διαθεσιμότητας αναμένεται να ενταχθούν:

Συμβασιούχοι είτε κεντρικών δήμων είτε νομικών προσώπων.

- Υπάλληλοι των νομικών προσώπων των δήμων, πολλά από τα οποία θα οδηγηθούν σε κατάργηση. Συγκεκριμένα, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, στόχος είναι η μείωσή τους από περίπου 1000 που είναι σήμερα (χωρίς τις σχολικές επιτροπές που δεν έχουν ούτε προσωπικό ούτε κόστος λειτουργίας) σε περίπου 700.

- Εργάτες καθαριότητες με το δεδομένο ότι σε πολλούς δήμους τις υπηρεσίες αυτές σε πολλούς δήμους είτε τις έχουν αναλάβει είτε πρόκειται να τις αναλάβουν ιδιώτες

- Υπάλληλοι από τους 30 δήμους που έχει αποκαλύψει η aftodioikisi.gr. Πρόκειται για δήμους που έχουν πλεονάζον προσωπικό και αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Πρόκειται για τους δήμους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Πατρέων, Ρόδου, Αχαρνών, Φυλής, Βύρωνα, Τρικκαίων, Αμαρουσίου, Αιγάλεω, Πεύκης–Λυκόβρυσης, Αλίμου, Αργυρούπολης-Ελληνικού, Ασπροπύργου, Περάματος, Λέσβου, Ηγουμενίτσας, Ιωαννιτών, Πρεβέζης, Καρδίτσας, Βόλου, Λαρισαίων, Εορδαίας, Βέροιας, Σιντικής, Χανίων, Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, Τρίπολης και Φαιστού.

Πάντως, κυβερνητικές πηγές διαβεβαιώνουν μέσω της aftodioikisi.gr, ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι δεν πρόκειται να απολυθούν, τουλάχιστον στο μεγαλύτερό τους μέρος, αλλά θα μετακινηθούν στο πλαίσιο της κινητικότητας είτε σε γειτονικούς ΟΤΑ είτε σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.

http://www.aftodioikisi.gr/, 26/8/2013

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ - ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
                    1 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 2013


Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς καλεί σε συνεδρίαση του σώματος στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 28η Αυγούστου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:00 να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε σχετικά με τα παρακάτω θέματα:

1.    Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση της υπ΄αριθμ. 352/2013 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, που αφορά στον έλεγχο υλοποίησης προϋπολογισμού και κατάσταση εσόδων – εξόδων του Δήμου Β΄ τριμήνου 2013.

2.    Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση της υπ΄αριθμ. 111/2013 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. ‘Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης’ Δήμου Χαλανδρίου, που αφορά στην πρόσληψη προσωπικού για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών διάρκειας δύο (2) μηνών.

3.    Συζήτηση και λήψη απόφασης για μεταστέγαση του 13ου Νηπιαγωγείου Χαλανδρίου από το 12ο Δημοτικό Σχολείο στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου.

4.    Συζήτηση και λήψη απόφασης για διάθεση ποσού από τους ΚΑΠ μηνός Ιουλίου 2013 ποσού 44.655,28 € για επιχορήγηση του Ν.Π.Δ.Δ. ‘Οργανισμός Κοινωνικής προστασίας και Αλληλεγγύης’ Δήμου Χαλανδρίου.

5.    Συζήτηση και λήψη απόφασης για διάθεση συνολικού ποσού από τους ΚΑΠ μηνός Ιουλίου 2013 ποσού 11.276,09 € για επιχορήγηση του Ν.Π.Δ.Δ. ‘Αθλητικός, πολιτιστικός οργανισμός Δήμου Χαλανδρίου – Ευριπίδης’.

6.    Συζήτηση και λήψη απόφασης για την αξιοποίηση του οικοπέδου ‘Κληροδότημα Καλλισπέρη’ επί των οδών Διον. Αρεοπαγίτου, Καλλισπέρη και Παρθενώνος με σκοπό από την πλευρά του Δήμου Χαλανδρίου καθέτου ιδιοκτησίας.

7.    Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση σκοπιμότητας για την ‘Προμήθεια υλικών μηχ/σης και πολλαπλών εκτυπώσεων’ και του καθορισμού του τρόπου διενέργειας της προμήθειας, για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου.

8.    Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση σκοπιμότητας και διενέργειας πρόχειρου διαγωνισμού για ‘Σύμβουλο τεχνικής και οικονομικής υποστήριξης (ΕΣΠΑ-Πρόγραμμα «Εξοικονομώ»)’.

9.    Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση σκοπιμότητας διενέργειας εναρκτήριας εκδήλωσης του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου μας, με απευθείας ανάθεση και έγκριση πίστωσης.

10.   Συζήτηση και λήψη απόφασης για διαγραφή προστίμου αυθαίρετης διενέργειας διαφήμισης.

11.   Συζήτηση και λήψη απόφασης για διαγραφή βεβαιωμένων κλήσεων.

12.   Συζήτηση και λήψη απόφασης για διαγραφή βεβαιωμένων κλήσεων και καταλογισμός στους αληθείς υπόχρεους.

13.   3η Αναμόρφωση προϋπολογισμού του Δήμου Ο.Ε. 2013.

14.   Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος του Δήμου Ο.Ε. 2013.

15.   Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση του 1ου Α.Π.Ε. του έργου ‘Ανύψωση και   καταβιβασμός φρεατίων’, Α.Μ. 9/2007.

16.   Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση του 1ου Α.Π.Ε. του έργου ‘Επισκευή υγρομόνωσης στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου’, Α.Μ. 2/13.

17.   Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση του 2ου Α.Π.Ε. του έργου ‘Έργα συντήρησης και επισκευών στις σχολικές μονάδες Δήμου Χαλανδρίου’, Α.Μ. 1/12.

18.   Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση χρήσης κοινοχρήστου χώρου με τραπεζοκαθίσματα.

ΘΑΥΜΑ: Περισσότεροι οι Έλληνες ψηφοφόροι από το σύνολο των Ελλήνων!!!

 

Τελικά είμαστε λαός ανάδελφος. Δεν πρέπει να υπάρχει ανάλογο σε όλο τον πλανήτη, ακόμα και βαθιά στα αφρικάνικα δάση. Τίποτα δεν λειτουργεί σωστά σ’ αυτόν τον τόπο, με ευθύνη φυσικά του αναποτελεσματικού κράτους στην κορυφή του οποίου είναι το σάπιο πολιτικό σύστημα. Αν περιμένουμε λοιπόν με αυτό το πολιτικό σύστημα και με αυτόν τον κρατικό μηχανισμό να βγούμε από την κρίση, είμαστε απλά μακριά νυχτωμένοι.

Το τελευταίο παράδειγμα είναι χαρακτηριστικό των ανωτέρω. Από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ (εδώ) και (εδώ) για την τελευταία απογραφή του 2011, προκύπτει πως το σύνολο των νομίμων Ελλήνων υπηκόων (ενηλίκων και ανηλίκων) είναι 9.903.268. Ειδικότερα από το σύνολο του πληθυσμού που απογράφηκε (10.815.197), οι έχοντες την ελληνική υπηκοότητα είναι μόνο 9.903.268 . Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (εδώ), στις τελευταίες εκλογές του Ιουνίου 2012, ήταν εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους 9.947.876 ενήλικοι Έλληνες πολίτες. Δηλαδή, όπως μας βεβαιώνει το ίδιο το κράτος, το σύνολο των απογραφέντων Ελλήνων υπηκόων (ενηλίκων και ανηλίκων) είναι μικρότερο κατά 44.608 από το σύνολο μόνο των ψηφοφόρων (ενηλίκων).

Αυτό τρία πράγματα μπορεί να σημαίνει. Είτε ότι η απογραφή ήταν εντελώς λάθος, είτε ότι υπάρχει τεράστιος αριθμός Ελλήνων πολιτών στο εξωτερικό (στους οποίους δεν επιτρέπεται να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους), είτε ότι υπάρχει τεράστιος αριθμός ψηφοφόρων φαντάσματα.

Σε κάθε περίπτωση είμαστε απλά για κλάματα. Φανταστείτε να είχαμε και κάποιο πληθυσμό αντίστοιχο με αυτόν της Τουρκίας κ.λ.π. Αφού δεν μπορούμε να τακτοποιήσουμε τόσο απλά πράγματα, τι γυρεύουμε άραγε;;;

Πέτρος Χασάπης 
olympia.gr

Αντίθετο στην κατάργηση νομικών προσώπων το ΔΣ της ΚΕΔΕ

Την κάθετη αντίθεση του στην περαιτέρω κατάργηση ή συγχώνευση Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου της πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης και της επαπειλούμενης απόλυσης των εργαζομένων σ’ αυτά, εξέφρασε το ΔΣ της ΚΕΔΕ σε πρόσφατη συνεδρίαση του.

Αναφερόμενος στο θέμα ο Πρόεδρος Κώστας Ασκούνης τόνισε ότι σε επικοινωνία που είχε με την ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, υπήρξε η διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόβλεψη από τη μεριά του Υπουργείου και στην υπό ανακοίνωση λίστα καταργούμενων οργανισμών του δημοσίου, δεν περιλαμβάνεται σε καμία περίπτωση η τοπική αυτοδιοίκηση. «Δεν ήταν όμως καθαρή, ξεκάθαρη η τοποθέτηση σ’ ότι αφορά και για το μέλλον» συνέχισε και δήλωσε ότι η ΚΕΔΕ εξέφρασε την πλήρη αντίθεση της σε μια ενδεχόμενη κατάργηση των δημοτικών επιχειρήσεων.

Επίσης, πρόσθεσε, η ΚΕΔΕ ενημέρωσε το Υπουργείο για το γεγονός ότι η τοπική αυτοδιοίκηση έχει προχωρήσει από 1/1/11 σε μια γενναία συγχώνευση δημοτικών επιχειρήσεων και νομικών προσώπων και συγκεκριμένα, με αφορμή την υλοποίηση του Καλλικράτη, οι δημοτικές κοινωφελείς επιχειρήσεις μειώθηκαν σε 492 από 1352 και ότι αυτές οι δημοτικές επιχειρήσεις έχουν αναλάβει σε παρά πολύ μεγάλο βαθμό, το σύνολο αυτού που ονομάζεται κοινωνικές υπηρεσίες και όχι μόνο.

Όσο για τις δημοτικές μονομετοχικές επιχειρήσεις, ο κ. Ασκούνης τόνισε ότι ναι μεν έχουν συσταθεί, αλλά όπως προβλέπεται από τον Καλλικράτη, απαγορεύεται ρητά η οποιαδήποτε χρηματοδότηση τους. «Επομένως αν μια δημοτική επιχείρηση έχει τη δυνατότητα να παράξει έργο και να είναι κερδοφόρα, αυτή συνεχίζει να ζει» ανέφερε και υπογράμμισε ότι «πολλές φορές παίρνονται αποφάσεις που δεν έχουν υπόψη τους ακριβώς όλο το πλαίσιο λειτουργίας των Δήμων και των δημοτικών τους επιχειρήσεων».

Ο κ. Ασκούνης επισήμανε ότι το πολιτικό ζήτημα που θα πρέπει να απαντηθεί, είναι πώς θα συνεχίσουν να προσφέρονται οι κοινωνικές υπηρεσίες από τους Δήμους, αν καταργηθούν οι κοινωφελείς επιχειρήσεις και συμπλήρωσε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση έκανε ήδη αναδιαρθρώσεις και συγχωνεύσεις, όταν για άλλους οργανισμούς έχουν εξαγγελθεί από το 2010 και ακόμα τίποτα δεν έχει γίνει. «Αυτή είναι η αλήθεια. Και εν πάση περιπτώσει για όσους όψιμα κόπτονται για διάφορα πράγματα, γιατί λοιπόν όταν ήταν στο Υπουργείο Εσωτερικών, δεν προχωρήσανε σ’ αυτές τις ρυθμίσεις για άλλους χώρους, πάρα από την τοπική αυτοδιοίκηση» αναρωτήθηκε.

Την άποψη ότι τα δημοσιεύματα που ονομάτιζαν συγκεκριμένα νομικά πρόσωπα Δήμων δεν ήταν τυχαία, εξέφρασε ο επικεφαλής της «ΑΔΑΚ» Κωνσταντίνος Τζανακούλης, «Ρίχνουμε άδεια για να πιάσουμε γεμάτα. Κάνουμε δηλαδή «έρευνα αγοράς» με τέτοια δημοσιεύματα και ό,τι ήθελε προκύψει» υποστήριξε και σχολίασε το γεγονός ότι κάποιοι Δήμοι δεν θίγονται καθόλου, τουλάχιστον σύμφωνα με τις αναφορές, και σε κάποιους άλλους καταργούνται ή συγχωνεύονται όλα τα νομικά τους πρόσωπα.

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις