Κυριακή, 16 Ιουνίου 2013

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1945, ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 40 ΕΤΩΝ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ Ο ΑΡΗΣ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΟΥ 6ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ


ΕΣΠΑ 2013: ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
Ανακοινώθηκαν οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί μία μητέρα για να εγγράψει το παιδί της σε παιδικό σταθμό, αλλά οι αιτήσεις δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα ούτε έχει γνωστοποιηθεί πότε θα ξεκινήσουν. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι άνδρες σε περίπτωση που έχουν με δικαστική απόφαση την επιμέλεια των παιδιών τους.

Με προκήρυξη της η ΕΕΤΑΑ καλεί τις Γυναίκες, που είναι μητέρες βρεφών, νηπίων και παιδιών ή μητέρες νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με Αναπηρία, και επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους σε Δομές παροχής φροντίδας και φιλοξενίας, ώστε να διευκολυνθούν να εναρμονίσουν τους απαιτητικούς και αντικρουόμενους ρόλους τους μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι άνδρες στους οποίους έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών τους.

Οι μητέρες που θα ενταχθούν στη εν λόγω πράξη, θα πρέπει να πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:

α) να εργάζονται στην Ελλάδα ως μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες ή αυτοαπασχολούμενες στον πρωτογενή τομέα, ή

β) να συμμετέχουν σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης (ΕΠΑ: Πρόγραμμα Νέων Θέσεων Εργασίας, Πρόγραμμα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών, Πρόγραμμα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας – Stage, Πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης) ή

γ) να είναι άνεργες, οι οποίες διαθέτουν Δελτίο Ανεργίας σε ισχύ και αντίγραφο βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις Υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ. ή

δ) να είναι άνεργες και να λαμβάνουν ή να έχουν λάβει τακτικό επίδομα ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ. οποιαδήποτε χρονική περίοδο κατά τους τελευταίους 24 μήνες προ της δημοσίευσης της παρούσας Πρόσκλησης.

ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: ΟΙ ΤΑΚΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΤΩΝ Ν.Π.Δ.Δ. ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ Ο.Τ.Α. (α 'και β' βαθμού).

Οπου ανακύπτει ερώτημα για την υπαγωγή των υπαλλήλων σ' αυτές τις κατηγορίες, απαιτείται η σχετική βεβαίωση του εργοδότη για την νομική υπόσταση του φορέα του, εφόσον αυτός δεν αναγράφεται στο Μητρώο Υπηρεσιών και Φορέων της Ελληνικής Διοίκησης.

Σημειώνεται ότι από το σύνολο των ανωτέρω (α-δ) προϋποθέσεων εξαιρούνται οι υποψήφιες μητέρες με παιδιά ΑΜΕΑ, οι οποίες έχουν το δικαίωμα υποβολής αίτησης για τα ΑΜΕΑ τέκνα τους ανεξαρτήτως εργασιακής, κοινωνικοοικονομικής ή άλλης κατάστασης αλλά μόνο σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ), καθώς και στα Τμήματα ΑΜΕΑ των Βρεφονηπιακών Σταθμών Ολοκληρωμένης Φροντίδας.

Η πράξη υλοποιείται μέσα από κύκλο Πρόσκλησης ετήσιας διάρκειας, που αντιστοιχεί σε ένα σχολικό έτος διάρκειας 11 μηνών και θα υλοποιηθεί μέχρι την 31/08/2014. Ο συνολικός προϋπολογισμός χρηματοδοτείται κατά 100% από δημόσιους πόρους και ανέρχεται στα 150.000.000,00 € συμπεριλαμβανομένου και του επιλέξιμου ΦΠΑ.

Oι αιτήσεις δεν έχουν ξεκινήσει και δεν έχει ανακοινωθεί πότε θα ξεκινήσουν.

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 20.00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Οι εργαζόμενοι του Δήμου Βριλησσίων καταγγέλλουν το κλείσιμο της ΕΡΤ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Βριλησσίων, συμπαραστέκονται στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και καταγγέλλουν το κλείσιμο της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει τελειωμό. Αφού κατασυκοφάντησε και απαξίωσε όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, αφού μας αντιμετώπισε κατ’επανάληψη με τις δυνάμεις καταστολής, αφού χαρακτήρισε τις απεργίες μας παράνομες και καταχρηστικές, αφού επιστράτευσε απεργούς, κατέληξε τελικά να κλείνει ένα δημόσιο οργανισμό και να πετάει στο δρόμο 2.800 ανθρώπους με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

H τρικομματική κυβερνηση μας πάει πολλές δεκαετίες πίσω.


Οι εργαζόμενοι του Δήμου Βριλησσίων μαζί με όλους τους συναδέλφους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους, αντιστέκομαστε στον εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας και στο ξεπούλημα του δημόσιου τομέα της χώρας που γίνεται για την ικανοποίηση των τοκογλύφων δανειστών μας.

Δηλώνουμε ότι θα μείνουμε δίπλα στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ ώστε μην σιγήσει η φωνή της δημόσιας τηλεόρασης που φτάνει και στο πιο απομακρυσμένο χωριό της χώρας και να μην κοπεί η γέφυρα της Ελλάδας με τον απόδημο Ελληνισμό.Η Πρόεδρος                                                     Ο Γραμματέας
Βίκυ Χαλκιά                                                   Νίκος Μήτσης

ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΗΜΕΡΑΣ ..


ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ


ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ - ΞΕΝΟΣ ΜΑΝΙΑΤΟΓΙΑΝΝΗΣ - ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ


ΕΧΕΙ ΠΕΣEΙ ΜΑΥΡΟ ....


Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις