Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: «Να προστατευτεί η Πρώτη Κατοικία σε όλους»


Με αφορμή την συζήτηση στη Βουλή και το δημόσιο διάλογο για την άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας το Πολιτικό Συμβούλιο του Πρασίνου Κινήματος ανακοινώνει τα εξής:
«Σε μια εποχή που η χώρα βιώνει μια πρωτοφανή οικονομική και υγειονομική κρίση, είναι απαράδεκτο και τουλάχιστον ύποπτο, να προσπαθούν να ρευστοποιήσουν την μοναδική περιουσία που έχουν οι φτωχοί Έλληνες, την πρώτη κατοικία τους!
Η δωδεκαετής οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων έχει εξαθλιώσει τους Έλληνες που είναι κάτω από το όριο της φτώχειας, οι οποίοι έχουν μόνο ένα σπίτι! Άνθρωποι που έχουν χάσει μισθούς, συντάξεις, αξιοπρέπεια, που βιώνουν προβλήματα υγείας, κινδυνεύουν να χάσουν και το σπίτι τους που είναι η Πρώτη Κατοικία.
Το όριο για την υπαγωγή στις ρυθμίσεις των 130.000 ευρώ χρέους, ουσιαστικά αφήνει εκτός μια μεγάλη κατηγορία συμπολιτών μας που δεν είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές.
Η πιο κοινωνικά αποδεκτή λύση για αυτούς τους ανθρώπους, τους πραγματικά φτωχούς, είναι να προστατεύεται με νόμο η πρώτη και μοναδική κατοικία για πάντα, να γίνεται διαγραφή χρέους από τος τράπεζες και από τα funds. Να μην εμφανίζεται η οφειλή στον Τειρεσία. Έτσι οι άνθρωποι που είναι σε αυτή την κατηγορία, θα μπορούν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα. Το κράτος θα πληρώσει τα fund που αγόρασαν πολύ φθηνά τα δάνεια από τις τράπεζες και με αυτόν τον τρόπο θα γίνει επανεκκίνηση της οικονομίας από τα κάτω προς τα πάνω.
Ταυτόχρονα όμως να έχει το δικαίωμα και την προτεραιότητα, ο κάθε δανειολήπτης, αν μπορεί, να εξαγοράσει το δάνειο του στην τιμή που το εξαγοράζει το fund.
Το Πράσινο Κίνημα επαναφέρει την πρόταση του για την θεσμοθέτηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021, με ακύρωση όλων των πλειστηριασμών, έτσι ώστε να δρομολογηθεί ένα ευνοϊκό θεσμικό πλαίσιο προς την κατεύθυνση αυτή. Ειδικά αυτή την εποχή που βιώνουμε την έξαρση της πανδημίας, είναι επιβεβλημένο να υιοθετηθεί η πρόταση μας και για υγειονομικούς λόγους. Η χώρα δεν αντέχει κι άλλους άστεγους».

Δήλωσε τώρα συμμετοχή στο Visa Innovation Program Demo Day 11.11.2020 - 16:00 #remote


Το Demo Day του Visa Innovation Program είναι το ορόσημο για την ολοκλήρωση των 2 κύκλων του Προγράμματος!

Όποιος ενδιαφέρεται για τo FinTech θα έχει την ευκαιρία να δει λύσεις από 12 κορυφαίες νεοσύστατες επιχειρήσεις που προέρχονται από την Ελλάδα και την Κύπρο σε τομείς όπως η οικονομική διαχείριση με τεχνητή νοημοσύνη, πλατφόρμες αυτοματισμού σημείου πώλησης, έλεγχο ταυτότητας συμπεριφοράς, ανέπαφες δωρεές, παράδοση προϊόντων, big data analysis, έκδοση και πληρωμή εισιτηρίων, compliance, open banking, credit scoring και άλλα.

Στο Demo Day θα συμμετέχουν στελέχη της Visa και των Τραπεζών, ως stakeholders του Προγράμματος, VC Funds, μέντορες, υποστηρικτές του προγράμματος, καθώς και σημαντικά στελέχη του οικοσυστήματος FinTech. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σημαντικές εισαγωγικές ομιλίες, keynote speech, panel σε θέματα Fintech, και φυσικά τα pitching videos από τα δύο cohorts, τα οποία θα ακολουθήσουν Q&A sessions με συμβουλευτικό panel.
Ολόκληρη η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά ώστε να είναι δυνατή η συμμετοχή του κοινού και να υπάρχει η δυνατότητα για ερωτήσεις και απαντήσεις με τις εταιρείες του Προγράμματος. Επιπλέον, με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, θα είναι διαθέσιμα virtual booths για τις εταιρείες και virtual networking χώρος για ενδιαφερόμενους επενδυτές και συνεργάτες.

To Demo Day θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα.

Λευτέρης Χαρίτος: Η τέχνη της αφήγησης στον κινηματογράφο και την τηλεόραση @ Faust Culture

Έναρξη: Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020, 19:30-21:30
Περιγραφή

Σε λίγες διαλέξεις θα δούμε τα εργαλεία που διαθέτει το σύγχρονο εργαστήρι του δημιουργού ο οποίος καλείται να αφηγηθεί ιστορίες με πρωτότυπο τρόπο. Τι έχει αλλάξει στον 21ο αιώνα; Πως η τηλεόραση ήρθε για να μείνει; Πως η γλώσσα του κινηματογράφου εξελίσσεται στην εποχή του βομβαρδισμού της εικόνας; Γιατί είμαστε ακόμα «θύματα» της εξιστόρησης συναρπαστικών ιστοριών;

Αυτά και άλλα πολλά θα δούμε μέσα από παραδείγματα ταινιών και σειρών και θα εξετάσουμε τις σύγχρονες μεθόδους αφήγησης.

Ο Λευτέρης Χαρίτος γεννημένος το 1969 στην Αθήνα, σπούδασε σκηνοθεσία και τηλεόραση στο Royal College of Arts στο Λονδίνο. Έχει σκηνοθετήσει ταινίες μυθοπλασίας μικρού μήκους και σειρές για την ελληνική τηλεόραση, όπως την «Άμυνα Ζώνης» με τον Φίλιππο Τσίτο, τις «Άγριες Μέλισσες» και τις σειρές ντοκιμαντέρ της Anemon Productions, 1821 και το «Ταξίδι της Τροφής». Συνεργάστηκε για τέσσερα χρόνια στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πάμε Σινεμά» των Υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού, διδάσκοντας κινηματογράφο σε σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού. Η ταινία “Dolphin Man” (2018) είναι το πρώτο του ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους.

Ημέρα και ώρα μαθημάτων: Τετάρτη 19:30-21:30
Διάρκεια μαθημάτων: δέκα δίωρα μαθήματα (20 ώρες διδασκαλίας)
Έναρξη: Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

*Μετά το τέλος του σεμιναρίου παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης.
*Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Πληροφορίες: https://www.faustculture.gr/products/leyteris-xaritos-i-texni-tis-afigisis/
Αιτήσεις συμμετοχής: https://www.faustculture.gr/aitisi-symmetoxis/

www.faustculture.gr

FAUST CULTURE

Νέο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης για τον Πολιτισμό στην καρδιά της Αθήνας.
Ένας τόπος συνάντησης. Μια σχολή δημιουργίας. Ένας τρόπος εξέλιξης.
_________________________________
Ο καλλιτεχνικός πολυχώρος FAUST διανύοντας φέτος τον δέκατο χρόνο συνεχούς παρουσίας στην πολιτιστική ζωή της Αθήνας, συμπληρώνει τις δράσεις του δημιουργώντας μια νέα εστία έρευνας, εκπαίδευσης και συνομιλίας γύρω από την καλλιτεχνική δημιουργία και την προσωπική ανάπτυξη: Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης FAUST CULTURE.

Αναγνωρισμένοι επαγγελματίες της Τέχνης, του Πολιτισμού και των Επιστημών του Ανθρώπου θα παρουσιάσουν και θα αναλύσουν τα εργαλεία της δουλειάς τους και τις τεχνικές της δημιουργίας τους, μέσα από πρωτότυπους κύκλους σεμιναρίων, εργαστηρίων, παρουσιάσεων και ομαδικών δράσεων.

Στους ειδικά διαμορφωμένους και πλήρως εξοπλισμένους χώρους των δύο ορόφων όπου στεγάζεται, το FAUST CULTURE παρέχει τη δυνατότητα για ουσιαστική επιμόρφωση όλων των συμμετεχόντων, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, πάνω στην καλλιτεχνική δημιουργία, την πολιτισμική πράξη και την προσωπική ανάπτυξη.

Με την εμπειρία των 1.500 θεατρικών παραστάσεων, 1.200 μουσικών συναυλιών αλλά και πλήθος μικρών και μεγάλων σεμιναρίων και εκθέσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στο Faust, συνεχίζουμε ακόμα πιο πεισματικά με σταθερό σκοπό μας τον πολιτισμό.

Θέατρο, Συγγραφή, Μουσική, Κινηματογράφος, Κίνηση, Οργάνωση, Διαχείριση, Επικοινωνία, Αυτογνωσία, Άσκηση, Εξέλιξη. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ!

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω κύκλοι σεμιναρίων:

Σεμινάρια θεωρίας κειμένων, γραφής και δραματουργίας
Διδάσκουν οι: Βασίλης Παπαβασιλείου, Τάκης Τζαμαργιάς, Άκης Δήμου, Αλέξης Σταμάτης, Κατερίνα Μπέη, Ειρήνη Μουντράκη, Έλενα Τριανταφυλλοπούλου, Μάνια Ζούση.

Σεμινάρια σκηνοθεσίας, υποκριτικής, κίνησης, φωτογραφίας και φωτισμών
Διδάσκουν οι: Δημήτρης Καταλειφός, Νίκος Χατζόπουλος, Άκης Σακελλαρίου, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Γιώργος Τσεμπερόπουλος, Ιώ Βουλγαράκη, Ελεάνα Γεωργούλη, Μαρία Μαγκανάρη, Αλεξάνδρα Καζάζου, Σωτήρης Καραμεσίνης & Αγγελική Τουμπανάκη, Λευτέρης Χαρίτος, Λίλλυ Μελεμέ, Μελίνα Μάσχα, Γιώργος Λυτζέρης, Σίμος Κακάλας, Τάσος Βρεττός.

Σεμινάρια Αυτογνωσίας, επικοινωνίας και προσωπικής ανάπτυξης
Διδάσκουν οι: Ζωζώ Λιδωρίκη, Δημήτρης Τσέλιος, Κωνσταντίνος Χαραντινιώτης, Κωνσταντίνος Ζερβός, Μαρία Κωστάλα & Ελίνα Πανταλέων.

Σεμινάρια μουσικής, ρυθμού, performance και σώματος
Διδάσκουν οι: Γιώργος Ανδρέου, Πέτρος Κούρτης, Άννα Καραμήτσου, Ραφίκα Σαουίς, Αντώνης Παπαδόπουλος, Τάνια Φύτρου, Μάντυ Φραγκιαδάκη & Χριστόφορος Κωνσταντινίδης, Μαριάνθη Κυρίου.

Επισκεφθείτε μας στο www.faustculture.gr για αναλυτικές πληροφορίες για το κάθε σεμινάριο, το πρόγραμμα, τα δίδακτρα και τους τρόπους πληρωμής.

«Η Ζωή θέλει Τέχνη. Η Τέχνη θέλει τεχνική. Η Τεχνική θέλει Γνώση. Η Γνώση θέλει Ζωή».

 FAUST CULTURE
Email: info@faustculture.gr
Διεύθυνση: Καλαμιώτου 11, Αθήνα 10560
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2103234095
www.faustculture.gr