Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Α, ΟΧΙ! ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΕ ΔΗΜΗΤΡΑ (ΚΕΡΦΑ - ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΕΛΣΙΝΚΙ)

Είμαστε οι ΜΟΝΟΙ που έχουμε διατυπώσει καθαρά την άποψη -  πεποίθησή μας ότι η επίλυση του προβλήματος των ΡΟΜΑ είναι πρόβλημα ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ και ότι θέλουμε να παραμείνουν στην πόλη οι συνδημότες μας τσιγγάνοι μετά την - αναγκαία - κατεδάφιση του καταυλισμού.

ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΩΛΩΣΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ (όχι  μόνο εντός των ορίων του καταυλισμού) ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΟΥΜΕ (scripta manent) ΔΗΜΟΣΙΑ.

Και όποια άλλη ΓΡΑΠΤΗ τοποθέτηση περί της βούλησης άλλης δημοτικής παράταξης να παραμείνουν οι Χαλανδραίοι τσιγγάνοι στον δήμο τους υπάρχει, παρακαλούμε να μας αποσταλλεί για να μην τρελαθούμε κιόλας και να ζητήσουμε συγνώμη.

ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ, ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ, για να παραφράσουμε τον Λάδη.

Όλοι οι άλλοι έπαιζαν και παίζουν τις αμάδες (και με τις κούκλες) και έπαιρναν κουκιά (ή επιδοτήσεις) από τους .... γύφτους.

Αναλάβαμε το κόστος της ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ σε αυτό ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ, σε αυτό που εμείς ΠΡΕΣΒΕΥΟΥΜΕ, σε αυτό που ΜΙΑ ΖΩΗ υπηρετούμε, χωρίς κανένα αντάλλαγμα, χωρίς καμία συναλλαγή.

Δεν μας νοιάζει, δεν διατυπώνουμε άποψη ανάλογα με την ... (πολιτική ή οικονομική) αγορά αλλά με βάση τις ΑΡΧΕΣ και την ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ μας.

Αλλά δεν θα δεχτούμε  και "διάψευση" από τους εκπροσώπους των τσιγγάνων όταν αυτοί αποθρασύνονται παρασυρμένοι από όσους υπηρετούν (ύπουλα) την εξορία τους στα βουνά δια της ... υπερβολής.

 Πάει πολύ.

Σε σχόλιό του στην σημερινή ανάρτησή μας ο κος Δημητράς (ΚΕΡΦΑ - Παρατηρητήριο του ΕΛΣΙΝΚΙ) μας  διαψεύδει (έμμεσα) ενώ διαστρεβλώνει την ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΈΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΙΜΗ ΑΛΗΘΕΙΑ:

Το σχόλιο είναι στην πρωινή ανάρτηση και μπορείτε να το δείτε. Για τους άπειρους στα internetικά το αναδημοσίευουμε:

Είναι παντελώς (επιεικώς) ανακριβές πως οι Ρομά διεκδικούν χρησικτησία. Ως νόμιμος εκπρόσωπός τους ενώπιον ελληνικών και διεθνών δικαστηρίων σας διαβεβαιώ πως όχι μόνο δεν υπάρχει τέτοιο αίτημα αλλά υπάρχει ρητή αναφορά πως οι Ρομά (στη μεγάλη πλειοψηφία τους δημότες Χαλανδρίου) επιθυμούν αξιοπρεπή μεταστέγαση σε χώρους στα όρια του Δήμου, όπως άλλωστε είχε προτείνει προεκλογικά ο σημερινός δήμαρχος, κάτι που δυστυχώς δεν επανέλαβε μέχρι σήμερα με την επίσημη ιδιότητά του, ακόμα και τώρα που του ζητήθηκε να υποστηρίξει αίτημα προσωρινής διαταγής στο Διοικητικό Εφετείο και να στείλει στο ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής αίτημα για "πάγωμα" των διαδικασιών σε βάρος των Ρομά (όπως οι αναγγελθείσες ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ κατεδαφίσεις στις 30/9/2014).
Με εκτίμηση,
Παναγιώτης Δημητράς | helsinki@otenet.gr


Αναδημοσιεύουμε και την δήλωση του υποψήφιου περιφερειακού σύμβουλου με την ΔΗΜΑΡ, πρώην μέλους της παράταξης Ανδρεόπουλου κου Καλαμιώτη στο LIFO με link:

"Ο οικισμός είναι αυθαίρετος μεν, αλλά θα έπρεπε να ισχύσει το δικαίωμα της χρησικτησίας" 

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΘΡΑΣΟΣ (επιείκώς) ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ!

Η παραδοχή των λαθών (αν είναι λάθη) είναι πολύ πιο έντιμη οδός.
Ο οικισμός είναι μεν αυθαίρετος αλλά όπως μας είπε και ο κ. Στέλιος Καλαμίωτης θα έπρεπε να ισχύει το δικαίωμα της χρησικτήσιας Πηγή: www.lifo.g
Ο οικισμός είναι μεν αυθαίρετος αλλά όπως μας είπε και ο κ. Στέλιος Καλαμίωτης θα έπρεπε να ισχύει το δικαίωμα της χρησικτήσιας Πηγή: www.lifo.gr
Ο οικισμός είναι μεν αυθαίρετος αλλά όπως μας είπε και ο κ. Στέλιος Καλαμίωτης θα έπρεπε να ισχύει το δικαίωμα της χρησικτήσιας Πηγή: www.lifo.gr

ΣΩΜΑΤΕΙΟ "Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ": Κατεδάφιση του παράνομου καταυλισμού Ρομά στο Νομισματοκοπείο, μετά από 18 χρόνια καθυστέρησης


Στις 30 Σεπτεμβρίου 2014 η Δικαιοσύνη και το Κράτος επιβάλλουν  στους παράνομους και καταπατητές τσιγγάνους του Νομισματοκοπείου, μετά από σειρά καταδικαστικών αποφάσεων και μετά την 6η κατά σειρά απόφαση κατεδάφισης, να αποδώσουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τις περιουσίες τους, που τις είχαν κλέψει από 18ετίας!
 
Όλα αυτά τα χρόνια «ευαίσθητοι» πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί παροτρύνουν και ενθαρρύνουν τους συγκεκριμένους τσιγγάνους  να συνεχίσουν να κρατούν τις κλοπιμαίες περιουσίες των νομίμως κατόχων πολιτών, έστω και με τη βία.
«Αν χρειαστεί θα χυθεί  και αίμα» προειδοποιούν, όσους θα φοβούνται το πολιτικό κόστος!
Δηλαδή επιδιώκουν την επικράτηση πλήρους κοινωνικής αναρχίας, χρησιμοποιώντας ως μέσον την εμφύτευση  μιας ακόμα άλλης αντικοινωνικής και παραβατικής  συμπεριφοράς στους συγκεκριμένους τσιγγάνους.
 Ο απώτερος σκοπός τους όμως είναι να δημιουργήσουν το αίσθημα μέγιστης ανασφάλειας  στους φιλήσυχους πολίτες, οι οποίοι με τη σειρά τους θα  εκφράσουν τη μέγιστη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση προς την όποια  κυβέρνηση βρίσκεται στην εξουσία και να εναντιωθούν προς αυτήν.
Έτσι θεωρούν ότι οι ίδιοι θα πλησιάσουν πολύ συντομότερα στην εξουσία.  
Γι αυτό άλλωστε τους θέλουν επάνω σε κλεμμένες περιουσίες και όχι σε κάποιον άλλο
αδειοδοτημένο και νόμιμο χώρο. Για να φαίνεται εντονότερα η ανυπαρξία του κράτους.
Γι αυτό τους θέλουν να διαβιούν μέσα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή και αντιδρούν σε κάθε μετακίνησή τους, υποσχόμενοι προς αυτούς δωρεάν  σπίτια, σε ένα ασαφέστατο μέλλον. Το κάνουν για να αγανακτούν όσο γίνεται περισσότεροι νομοταγείς πολίτες.

Γι’ αυτό την Τρίτη 30-9 που επιτέλους, μετά από 18 χρόνια καθυστέρησης, η σημερινή κυβέρνηση θα επαναφέρει το αίσθημα γαλήνης, ασφάλειας και νομιμότητας σε χιλιάδες πολίτες στο Χαλάνδρι και όχι μόνο, οι παραπάνω σκόπιμα αντιρρησίες, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα προετοιμάσουν και θα προβούν σε κάθε είδους ενέργεια. Με μοναδικό στόχο να αποτρέψουν την εφαρμογή του Συντάγματος και των νόμων της Πατρίδας μας, να ακυρώσουν το πλήθος των καταδικαστικών αποφάσεων και την Εισαγγελική Παραγγελία, να ανατρέψουν ό, τι είναι  Ηθικό, Δίκαιο και Νόμιμο για όλους τους πολίτες.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο   Πρόεδρο                               Ο αντιπρόεδρος                               Η Γενική Γραμματέας

Ευάγγελος Θεοδωράκος     Γεώργιος Αναστασάκης               Χαρίκλεια Κανελλοπούλου

ΣΧΟΛΙΟ: 

Την ανακοίνωση δεν μας την έστειλε με ΔΤ το σωματείο.. Μας ζήτησε να αναρτηθεί η φίλη πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. Αφροδίτη Χατζηγεωργίου και βεβαίως την αναρτούμε γιατί ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΦΙΜΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ.
 Άλλωστε η δικιά μας θέση είναι ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ!

ΠΕΝΤΕΛΗ: ΑΡΝΗΣΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ - ΓΡΑΦΑΚΟΥ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ.Σε εκρηκτικό κλίμα έγινε χθες η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πεντέλης, ο Δήμαρχος κ. Στεργίου με τη συμπεριφορά του εντυπωσίασε δυσμενώς γι άλλη μία φορά !!!!!
Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Πεντέλη Εν Δράσει -Ριζοσπαστική Συνεργασία Πολιτών” Αντώνης Φειδοπιάστης, ζήτησε να καταθέσει ψήφισμα ενάντια στον προσχηματικό “επανέλεγχο” των συμβάσεων που προωθεί το Υ.Δ.Μ.Η.Δ βάσει του Ν. 4250/2014 εισάγοντας το ως θέμα προ -ημερήσιας διάταξης όπως προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, αντί αυτού o κ. Στεργίου σε αγαστή συνεργασία με την παράταξη του κ. Γραφάκου απέρριψαν ακόμα και την περίπτωση να συζητηθεί το θέμα.
Αλήθεια μήπως δεν θέλανε να μάθουν την άποψη τους για το θέμα οι εργαζόμενοι του δήμου αλλά και οι πολίτες που τους ψήφισαν;

Την ώρα που κάποιοι Δήμαρχοι οδηγούνται στον εισαγγελέα γιατί αντιδρούν στην απαξίωση της ΤΑ οι παρατάξεις του κ. Στεργίου και του κ. Γραφάκου απλώς υπηρετούν τις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζει το κόμμα στο οποίο ανήκουν.

Καλό είναι να γνωρίζετε κ. Στεργίου ότι αυτά που με τρόπο φειδωλό περιγράφεται στη διακήρυξη σας οφείλεται να τα κάνετε πράξη.

Η ηθική και οι αξίες έχουν νόημα όταν συμβάλλουν στην αποτελεσματική λειτουργία του αυτοδιοικητικού θεσμού που επικαλείσθε .

Στην περίπτωση που μας αφορά είστε ανακόλουθος !!!!.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΡΟΥΣΣΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΕΠ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου στο ΚΕΠ Χαλανδρίου του Δημάρχου Χαλανδρίου  Σίμου Ρούσσου με συνδικαλιστές, εκπροσώπους δύο από τα μεγαλύτερα συνδικαλιστικά σωματεία της Γερμανίας, το συνδικάτο VERDI  που αναγνωρίζεται ως το μεγαλύτερο  συνδικάτο   δημοσίων υπαλλήλων στην Ευρώπη, αντίστοιχο της ΑΔΕΔΥ στην Ελλάδα, και  του συνδικάτου ΙG METALL, συνδικάτου εργατών μετάλλου. 
 
Στη συνάντηση πήραν μέρος και άλλοι Γερμανοί εργαζόμενοι (γιατροί, ψυχολόγοι, καθηγητές, υπάλληλοι του Δήμου και μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών όπως η  Volkswagen  και η Telecom). Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της επιμορφωτικής εβδομάδας που αποτελεί  κατάκτηση των συνδικαλιστικών κινημάτων της Γερμανίας.
 
Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου εξέθεσε την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή την στιγμή, μετά την απειλή για προσαγωγή  στον εισαγγελέα   του ίδιου και άλλων  4 δημάρχων  λόγω της άρνησής τους να παραδώσουν  στοιχεία των εργαζομένων του δήμου στους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης. 
 
Τόνισε στην εισαγωγή της ομιλίας του ότι κανένας Δήμος δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς εργαζόμενους και ότι η υπεράσπισή τους είναι μονόδρομος. Ανέφερε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Χαλανδρίου,  τις ελλείψεις που υπάρχουν  και τις μειώσεις προσωπικού που έγιναν τα χρόνια του μνημονίου. «Οι υπηρεσίες λειτουργούν  ουσιαστικά χωρίς εργαζομένους και για το λόγο αυτό λέμε ‘όχι’ στις επιδιώξεις της κυβέρνησης» .

Απάντησε επίσης σε ερωτήσεις που του τέθηκαν και ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των Γερμανικών συνδικάτων για την αλληλεγγύη τους.
 
  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ' αριθμ. ΣΟΧ 3/2014 για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, συνολικά δεκαεπτά (17) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Δήμου Χαλανδρίου (26/9/2014

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Χαλάνδρι, 15/9/14
Αριθμ. Πρωτ: 21915 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ' αριθμ. ΣΟΧ 3/2014
για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
 
O ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Ανακοινώνει:

Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δεκαεπτά (17) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Δήμου Χαλανδρίου, που εδρεύει στο Χαλάνδρι, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β):


Δείτε παρακάτω όλα τα σχετικά αρχεία:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΟΧ 3/2014

ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΟΧ 3/2014

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΟΧ 3/2014

ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΡΟΥΣ ΤΟ Σ- Κ. - ΟΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΝ - Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΙΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙ ΓΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ BLOG ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Παρόλο που προσωπικά δεν έχω και την καλύτερη άποψη για τα στελέχια της ΑΔΕΔΥ (ας είναι καλά ο Χανιωτάκης που ανεβάζει τις ανακοινώσεις τους γιατί αν περιμέναν από την διεύθυνσις στην Πλατεία εθελοντικά και χωρίς να στείλουν το ΔΤ, δεν έμπαιναν ).

Και έχω γίνει και  ΤΟΥΡΚΟΣ με την τελευταία ανακοίνωσή τους που καλεί μεν τους δημάρχους να πρωτοστατήσουν στην υπεράσπιση των Δ.Υ. απέναντι στην τροϊκανή επίθεση ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΩΡΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ, ΑΔΙΑΦΙΛΟΝΙΚΗΤΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ υπεράσπισης των δημοσίων υπαλλήλων, να καθορίζουν τα πλαίσια  στα οποία οι άλλοι θα συμπαραστέκονταν (ή όχι),  ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ - μήνες τώρα - ΕΝΑ ΝΟΜΙΜΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ  ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ και διατηρούν το μαγαζί διαλυμένο, περιμένοντας από στους δήμους να κάνουν την δουλειά για λογαριασμό τους.

Και μια και δεν κάνουν την ταξική δουλειά τους εκείνοι .... έκαναν την δουλειά των δήμων, της ΚΕΔΕ διότι ζούμε εις την χώρα που ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα.

Παρόλη όμως την "διαδικαστική" αφασία της ΑΔΕΔΥ, η μελέτη είναι ένα εξαιρετικό  επιστημονικό πόνημα που αξίζει να διαβαστεί από τους αυτοδιοικητικούς και όσους πραγματικά ενδιαφέρονται για το άθλημα, άσχετα με την αναθέτουσα αρχή.

Τρόφή για διάβασμα λοιπόν το Σ-Κ.

Γ.Γ.: Μην πειράζετε τους δήμους, το υγιέστερο τμήμα του Ελληνικού Δημοσίου.

Μην πειράζετε τους δήμους, το υγιέστερο τμήμα του Ελληνικού Δημοσίου.

Ευτυχώς δεν χάθηκαν τα Ευρωπαϊκά κονδύλια, δεν ξέρω βέβαια ποιος τα πήρε, ξέρω όμως ότι τώρα τα γυρίζουμε πίσω.
Γ. Γ.

238.282,12 Ευρώ για το portal του Δήμου Κηφισιάς!

Με αφορμή ανακοίνωση της νέας Δημοτικής Αρχής Κηφισιάς, πως κινδύνευαν να χαθούν Ευρωπαϊκά κονδύλια, σχετικά με το... Πρόγραμμα, με τον τίτλο, «Διαχείριση αιτημάτων καθημερινότητας του πολίτη του Δήμου Κηφισιάς», προϋπολογισμού 61.500 ευρώ, το οποίο θα εισάγει τις νέες τεχνολογίες στην ηλεκτρονική συναλλαγή με τους πολίτες, «αποκαλύφθηκε», πως το 2009, το portal του Δήμου Κηφισιάς www.kifissia.gr κόστισε 238.282,12 Ευρώ!

«Να σημειώσουμε πως στο εν λόγω Πρόγραμμα (σ.σ. «Διαχείριση αιτημάτων καθημερινότητας του πολίτη του Δήμου Κηφισιάς») η Νέα Διοίκηση συνάντησε δυσκολίες, καθώς έλειπαν σημαντικά στοιχεία από το φάκελο υποβολής της πρότασης από την προηγούμενη Διοίκηση και επίσης η Ε.Ε.Τ.Α.Α. ζητούσε επίμονα διευκρινήσεις για την συνάφεια του εν λόγω Προγράμματος με προηγούμενο έργο του Επιχειρησιακού Προγράμματος με τίτλο "Κοινωνία της Πληροφορίας" του Γ' ΚΠΣ, συμβατικής αξίας 238.282,12 ευρώ, το οποίο παραλήφθηκε το 2009 και αφορούσε το site του Δήμου (www.kifissia.gr)» τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της νέας Δημοτικής Αρχής, η οποία και συμπληρώνει:

«Η Νέα Διοίκηση του Δήμου για την προκλητική αυτή δαπάνη επεσήμανε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πως προκύπτουν ερωτηματικά, δεδομένου πως το ποσό των 238.282,12 ευρώ είναι πολύ υψηλό για την κατασκευή ιστοσελίδας, έστω "portal". Κατά τη συνεδρίαση η προηγούμενη Διοίκηση επιβεβαίωσε ότι δαπανήθηκε το εν λόγω ποσό για το site».

«Επιπλέον η προηγούμενη Διοίκηση, και σε άλλο θέμα, αδράνησε και επεδίωξε μάλιστα την αποχώρηση της από Πρόγραμμα, συνολικού ύψους 390.000 ευρώ, που αφορά κοινωφελές έργο προς όφελος ανέργων Δημοτών. Πρόκειται για την Αναπτυξιακή Σύμπραξη "Η ΚΗΦΙΣΙΑ ΣΥΝ-ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ", στο πλαίσιο των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης από την οποία αποφάσισε αδικαιολόγητα να αποχωρήσει η "Μένανδρος ΑΕ", που ανήκει στο Δήμο Κηφισιάς, τόσο από συντονιστής, όσο και από εταίρος, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χαθούν τουλάχιστον 51.000 ευρώ. Να τονίσουμε, μάλιστα, πως η εν λόγω πρόθεση αποχώρησης της "Μένανδρος ΑΕ" εκφράστηκε μετεκλογικά, ένα μήνα πριν την ανάληψη των καθηκόντων της Νέας Διοίκησης» συμπληρώνεται στην ίδια ανακοίνωση.


http://www.newsnowgr.com/article/732155/23828212-evro-gia-to-portal-tou-dimou-kifisias.html 


ΣΧΟΛΙΟ: Ρε Γιώργο ποιος είπε ΄"μην πειράζετε τους δήμους"; Ποιος λέει ότι δεν υπάρχει διαφθορά ΚΑΙ στους δήμους, που όμως παραμένουν να διαχειρίζονται ΜΟΛΙΣ το 3% του ΑΕΠ.
(Για το Σ-Κ σας έχω μελέτη και μετά να γράψουμε όλοι διαγώνισμα).

Όμως ξέρω κάτι μητσοτάκια και κάτι γερμανοτσογλανάκια που λένε ότι η διαφθορά είναι ΜΟΝΟ στους δήμους. Δεν άκουσαν τίποτα για την SIEMENS και τα υποβρύχια.
Μόνο για τους δήμους ....

ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ: ΕΡΧΕΤΑΙ - σου λέει- Η ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ (που δεν θα γίνει) ΚΑΙ Η ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΣτΕ (21/10)

 

Θα πούμε δυο κουβέντες για το θέμα των ΡΟΜΑ εν όψει των επερχόμενων εξελίξεων το επόμενο εικοσαήμερο.

Τα λέγαμε παλιά - πολύ παλιά ... από το 2000 λέμε τα ίδια τα οποία είναι δυστυχώς ακόμα επίκαιρα μέχρι κεραίας (ΔΥΣΤΥΧΩΣ)

Και τα επαναφέραμε ξανά στο τραπέζι το 2013 διότι ακριβώς ήταν ακόμα επίκαιρα.

Τι έχουμε πει με δυο κουβέντες (βρείτε τα στα παρακάτω links):

- Ο καταυλισμός πρέπει να απομακρυνθεί αμέσως με την ένταξη της περιοχής στο Σχέδιο Πόλης, οι συνδημότες μας ΡΟΜΑ πρέπει να μείνουν στον δήμο τους που είναι ο μόνος υποχρεωμένος να δώσει λύσει στο κοινωνικό πρόβλημα.

Η λύση είναι η αξιοποίηση των εν ισχύ ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την στέγαση και ένταξη των ΡΟΜΑ, με υλοποίηση στεγαστικού προγράμματος από τον δήμο - 5 πολυκατοικίες διάσπαρτες σε ολόκληρη την υπό ένταξη ζώνη (Από το Κ. Χαλάνδρι μέχρι τα όρια του Πατήματος) για την αποφυγή δημιουργίας γκέτο - με παραχώρηση ΧΡΗΣΗΣ των διαμερισμάτων.

Λύση που επίσης θα θεωρούσαμε εφικτή θα ήταν και η μεταστέγασή τους και σε χώρο εκτός Χαλανδρίου, αν υπήρχε περίπτωση να βρεθεί δήμος που να τους αποδεχτεί, αλλά αυτό είναι - όπως φαίνεται και μέχρι σήμερα - ΑΔΥΝΑΤΟ να συμβεί.

Σάββατο, 27 Απριλίου 2013 

 Η ΚΑΘΑΡΗ ΜΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ. Η ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΜΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΕΣ

 Σάββατο, 18 Μαΐου 2013

 ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΝΤΑΒΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ

 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

ΧΑΛΑΝΔΡΙ - ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ


ΤΙ ΝΕΟ ΕΧΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2013;

1. Οι ΡΟΜΑ διεκδικούν τώρα χρησικτησία (!!!) των ακινήτων αφού αποθρασύνθηκαν ... από όσους τους φούσκωσαν τα μυαλά για να χάσουν και τους όποιους υποστηρικτές είχαν.
Η δήλωση έγινε δια του υποψηφίου περιφερειακού συμβούλου με την ΔΗΜΑΡ προέδρου των τσιγγάνων Σ. Καλαμιώτη.

Και εμείς θέμε να είμαστε ξηγημένοι: 

ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΑΝΑΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙ - ΑΠΟΣΥΡΕΙ,ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΗ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡ, πρόεδρος των τσιγγάνων,  δεν έχουμε κανένα κοινό σημείο μαζί τους, ούτε έχουμε σκοπό να υπερασπιστούμε και να χρεωθούμε .... πίπες (που λέει και ο Ψινάκης).  

2. Ψηφίστηκε στις αρχές του 2014, το ΓΠΣ αλλά και η μελέτη του Π. Πολίτη  που δεν περιλαμβάνει πρόβλεψη χαρακτηρισμένων οικοπέδων υλοποίησης στεγαστικού προγράμματος - ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΟΥΡΛΙΑΖΑΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ (ως συνήθως) και κανένας δεν άκουγε για να θέσει το θέμα στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο την ώρα που έπρεπε να σηκωθεί ΚΟΥΡΝΙΑΧΤΟΣ γι' αυτό το ΜΕΙΖΟΝ, ΚΟΡΥΦΑΙΟ, ΤΕΡΑΣΤΙΟ θέμα για το μέλλον της πόλης.

ΚΑΝΕΝΑΣ! ΔΥΤΥΧΩΣ!
Οι στρογγυλές και αόριστες τοποθετήσεις και το χάιδεμα αφτιών όλων περί "μεταστέγασης ΚΑΠΟΥ άλλου, όξω από δω" φέρνουν περισσότερους ψήφους.

Τώρα η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ως διοίκηση πλέον - πρέπει να ενεργήσει ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ, ΣΥΝΤΟΜΑ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ, αφού στα μεγάλα προβλήματα δεν αρκούν οι ανέξοδες σκιαμαχίες αγωνιστικών γυμναστικών επιδείξεων και οι τηλεμαχίες με την κυβέρνηση.

Ειδικά σε πεδία που ο δήμος - υπό την προηγούμενη ηγεσία του βεβαίως - επιχείρησε να αποκλείσει και στρατηγικά την διέλευση από τους μόνους ρεαλιστικούς δρόμους στους οποίους μπορεί να βαδίσει η πόλη και η τοπική κοινωνία ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΚΟΝΤΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ βασισμένων στις αξίες της αλληλεγγύης, της συλλογικότητας, της κοινωνικής συνοχής, της υπεράσπισης του δίκιου του αδύνατου, αυτών δηλαδή που διακηρύσσει η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ μαζί της.

ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΡΑΓΕ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ;

Τι πρέπει ΝΑ ΚΑΝΕΙ, θα ρωτήσει βεβαίως τώρα ο καλόπιστος αναγνώστη μας:

ΜΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΘΟΥΝ  ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗ, παρόλο που αυτό είναι δύσκολο, με δεδομένες τις εγκρίσεις τους από το προηγούμενο Δ.Σ.  
Μέσα σε αυτές κρύβεται και η πιθανότητα επίλυσης του θέματος των τσιγγάνων ... χωρίς ΜΑΤ : 

Η μελέτη ΓΠΣ, η πράξη εφαρμογής του Π. Πολίτη αλλά κυρίως η επίλυση του ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ, αυτού του ισοζυγίου πρασίνου (ΓΠΣ)  που μπαίνει συνεχώς κάτω από το χαλί γιατί είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΟ (ειδικά για λαϊκιστές παπαρολόγους ή πολιτικάντηδες του 1950)  και το οποίο μπλοκάρει και θα μπλοκάρει τα πάντα αν δεν αντιμετωπιστεί με ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΑΛΛΑ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ επιλογές,  είναι αποφάσεις - που όσο δύσκολο (έως αδύνατον γραφειοκρατικά) και αν φαίνεται - πρέπει να επανεξεταστούν και να τροποποιηθούν. 

ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ  που ελήφθησαν  άρον - άρον, σε προεκλογική περίοδο, από την προηγούμενη πλειοψηφία ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ και να προκάνουν να γίνουν διευθετήσεις ιδιωτικών υποθέσεων ψηφοθηρίας, χωρίς μέριμνα για το μέλλον της πόλης και των παιδιών μας.

Αν δεν το επιχειρήσει η νέα διοίκηση (ακόμα και χωρίς τη συναίνεση των προηγουμένων)  όλα τα λεγόμενα και γραφόμενα περί αγώνων και οι ευαισθησιών θα μετατραπούν σε αερολογίες, ανέξοδες και  τελικά αναποτελεσματικές "διερεύνησεις"   για "να 'χαμε να λέγαμε" και να ικανοποιηθούν τα αριστερά μας αντανακλαστικά παριστάνοντας πως κάνουμε αντίσταση για την .... αντίσταση.

ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΑΥΓΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΜΕΛΕΤΑ.

3. Στις 21 Οκτωβρίου εκδικάζονται στο ΣτΕ προσφυγές των δήμων Χαλανδρίου, Μεγάρων, Λυκόβρυσης κλπ. 

ΘΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ στο ΣτΕ,  Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ;
Και τι στο διάολο θα πει αν παρέμβει;
Το θέμα δεν είναι καθόλου εύκολο αλλά δεν θα πούμε τώρα παραπάνω διότι ξέρουμε πού πρέπει να σταματάμε για το συμφέρον της πόλης.
Δεν μας λέει λοιπόν και εμάς - μέσα από το δημοτικό συμβούλιο βεβαίως - για  να ξέρουμε πώς το βλέπει το πράγμα;

Έτσι για να ξέρουμε αν αξίζει τον κόπο να πάμε την Τρίτη να μοιραστούμε μαζί το ξύλο από τα ΜΑΤ (τίποτα δεν θα γίνει, μην μασάς Πλατεία διαβάζεις. Ήδη εχθές κατατέθηκε αίτηση αναστολής εκτέλεσης της κατεδάφισης).

Πρέπει να ακούσουμε και κάτι παραπάνω σύντροφοι της διοίκησης. Πρέπει να δούμε το δάκτυλο στον τύπο των ήλων.

Τι ποινή προβλέπεται για τους πέντε δημάρχους: Η διαδικασία και εκείνοι που θα κληθούν να πάρουν τις αποφάσεις

Όπως είχε προβλέψει η aftodioikisi.gr, ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος έστειλε σήμερα (εχθές) το πρωί στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις τους φακέλους των πέντε δήμων -που χθες κατέθεσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Γκουτζαμάνη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης- προκειμένου να πράξουν τα δέοντα. Πρόκειται για τους δήμους Πατρεών, Λαρισαίων, Νίκαιας-Ρέντη, Χαλανδρίου και Ζωγράφου.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, όπως προβλέπεται από τον Καλλικράτη, μπορεί να επιβληθεί αργία έως έξι μήνες ή παύση από το αξίωμα του δημάρχου. Την ποινή επιβάλλει ο γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αφού απολογηθεί ο αιρετός στο πειθαρχικό συμβούλιο και υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του πειθαρχικού.

Στο πειθαρχικό συμβούλιο συμμετέχει ο πρόεδρος Εφετών της έδρας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, δύο εφέτες, ο προϊστάμενος διεύθυνσης της αρμόδιας υπηρεσίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και κατά περίπτωση ένας αιρετός εκπρόσωπος της ΠΕΔ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων) ή της ΕΝΠΕ (Ένωση Περιφερειών). Η συνεδρίαση και η κατάθεση των μαρτύρων είναι δημόσιες και στη συνέχεια τα μέλη του συμβουλίου, σε μυστική διάσκεψη, αποφαίνονται για την υπόθεση.

aftodioikisi.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: 

Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου εφάρμοσε ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και οι Χαλανδραίοι μπορεί να τσακωνόμαστε αλλά - σε γενικές γραμμές και με λίγες εξαιρέσεις μετά το 2011, εξαιρέσεις που απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα - δεν είμαστε ρόμπες και θα βρείτε μέτωπο την πόλη αν επιχειρήσετε να κάνετε νταντα τον δήμαρχό της.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ κύριοι της κυβέρνησης και εκεί στην Αποκεντρωμένη μην σας μπαίνουν ιδέες να .... "επισπεύσετε τις πειθαρχικές διαδικασίες".

Σιγά - σιγά ..... 

Με τους ρυθμούς της ελληνικής γραφειοκρατίας, σε δυο - τρία τέρμηνα ....

Τα πολιτικά ζητήματα δεν λύνονται με απειλές επί πειθαρχικών.
ΚΑΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ ....

ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΤΟ ΛΥΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ.
ΣΤΙΣ ΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ!