Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

Με την πιο χαμηλή τιμή των 23 ευρώ θα κάνουν πλέον το PCR στον Δήμο Βριλησσίων

Ο Δήμος Βριλησσίων ενημερώνει ότι μετά από εντολή του Δημάρχου κ. Ξένου Μανιατογιάννη προς την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής & Αγωγής Υγείας και Πρόεδρο του ΟΚΠΑΔΒ,  Β. Αρσένη-Λάμπρου και τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής κ. Κ. Λιακόπουλο

για  έρευνα αγοράς και επίτευξη, όσο το δυνατόν χαμηλότερης τιμής στα μοριακά τεστ PCR και rapid test από τα πιστοποιημένα διαγνωστικά κέντρα της περιοχής. 

Με απώτερο στόχο την απομείωση του κόστους διεξαγωγής των μοριακών τεστ (PCR), λόγω της σοβαρής επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, εξασφαλίστηκε επιτυχώς η τιμή των 23 ευρώ για κάθε μοριακό τεστ ( PCR)  και 5 ευρώ για rapid test,  καθώς και η συνέχιση της δωρεάν εξέτασης PCR για τις ευπαθείς ομάδες .  

Σημειώνεται ότι (10) διαγνωστικά κέντρα πρόσφεραν τιμή σημαντικά χαμηλότερη από το πλαφόν των 47 ευρώ, με την πιο χαμηλή να είναι στα 23 ευρώ από το μικροβιολογικό Εργαστήριο Biomedilab του κ. Φιλοποίμην Πετρόπουλου  (οδός Γράμμου 39 Βριλήσσια   21 0613 0312)  

Η Τιμή των 23ευρώ /PCR αφορά   

1) Το προσωπικού του Δήμου και των 4 Ν.Π.Δ.Δ συμπεριλαμβανομένων και των σχολικών καθαριστριών  

2) τους μαθητές-τριες  όλων των δημοσίων σχολείων του Δήμου Βριλησσίων (παιδικοί σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια)   

3) τους γονείς μαθητών-τριών  

4) το εκπαιδευτικό προσωπικό κάθε βαθμίδας   

5) για τις ευπαθείς ομάδες είναι δωρεάν  

Η τιμή των 23 ευρώ /pcr προϋποθέτει  α) την γραπτή βεβαίωση από την Δ/νση  της εκάστοτε σχολικής βαθμίδας που να επιβεβαιώνει την ύπαρξη κρούσματος στο τμήμα και την γονική συγγένεια  β) το ίδιο ισχύει και για το εκπαιδευτικό προσωπικό και τις σχολικές καθαρίστριες γ) για τους υπαλλήλους του δήμου, βεβαίωση από τον γιατρό εργασίας.   

δ) για τις ευπαθείς ομάδες υπηρεσιακή βεβαίωση από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας  & Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων.  

Ο Δήμαρχος κ. Ξένος Μανιατογιάννης ικανοποιημένος από την κοινωνική ευαισθησία και ανταπόκριση αλληλεγγύης,  δήλωσε: 

 «Ευχαριστώ όλα τα διαγνωστικά κέντρα που ανταποκρίθηκαν στο αίτημα μας και ιδιαίτερα το διαγνωστικό κέντρο «Biomedilab» του κ. Πετρόπουλου,  που πρόσφερε για τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές της πόλης και τους γονείς τους, αλλά και το προσωπικό του δήμου,  την τιμή των 23 ευρώ για κάθε μοριακό τεστ (PCR) και την τιμή των 5 ευρώ για κάθε rapid test». 


https://www.facebook.com/vrilissia.gr

https://www.instagram.com/dimosvrilission

Δήμος Βριλησσίων: Σε ποια σημεία έχει τοποθετηθεί αλάτι αποχιονισμού.Για την αντιμετώπιση των αναμενόμενων χιονοπτώσεων και παγετού ο Δήμος Βριλησσίων διαθέτει αλάτι στους δημότες για τις ανάγκες αποχιονισμού των εξωτερικών χώρων, της οικίας και των πεζοδρομίων τους.

Από σήμερα Παρασκευή 21/01/2022 και καθ΄ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας, η Πολιτική Προστασία διανέμει αλάτι στα κάτωθι σημεία:

- ΄Ανω Βριλήσσια , πλατεία 25ης Μαρτίου και στην πλατεία 28ης Οκτωβρίου

- Στην οδό Αναπαύσεως ( έξω από τη Ναυτική βάση)

- Στο τέρμα της οδού Κισσάβου ( έξω από το κλειστό γήπεδο)

- Στον Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης (Πεντέλης 62)

Οι δημότες θα πρέπει να έχουν μαζί τους φτυαράκι και σάκο για τη μεταφορά του.

https://www.facebook.com/vrilissia.gr

https://www.instagram.com/dimosvrilission

ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΡΒΟΡΩΔΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η 17ΧΡΟΝΗ!

 ΠΟΣΤΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ Γ.Γ. ΣΤΟ ΦΑΤΣΟΜΠΟΥΚΙ

 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
 
Βλέπω όλη αυτή την παρέλαση δικηγόρων,ψυχολόγων, αστυνομικών, δικαιωματιστών, ακούω τις θεωρητικές βλακείες που λένε και θυμώνω.
Αν ένας βιαστής καταδικαστεί, έστω και σε ισόβια, η βιασμένη κοπέλα δικαιώνεται; Ξεπερνάει την τραγωδία που πέρασε;
Τι θέλουμε να διδάξουμε τις νέες κοπέλες; Πως να κλαίνε πάνω από το χυμένο γάλα, ή πως να μη χύνεται το γάλα;
 
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο 
 

Αυτό όχι μόνο δεν γίνεται αλλά αντίθετα ολόκληρος ο συστημικός δημοσιογραφικός κόσμος μαζί με ψηφοθήρες, δικηγόρους και ψυχολόγους που λογικά εμπλέκονται αλλά κακά κάνουν και μιλούν τόσο πολύ δημόσια για όσα αυτοί καταλαβαίνουν αλλά οι άσχετοι ΠΑΡΕΞΗΓΟΥΝ απλοποιούν τα πράγματα σε ένα - αυτονόητο - ''φταίει ο βιαστής" (σιγά την σοφία). 
Και ο ΚΛΕΦΤΗΣ φταίει αλλά ΤΟ ΚΛΕΙΔΩΝΕΙΣ ΤΟ ΡΗΜΑΔΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ πριν βγεις έξω.
 

Σε πλήρη ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία του Δήμου Βριλησσίων - Θερμαινόμενη αίθουσα στη διάθεση των πολιτών

 

Σε πλήρη ετοιμότητα είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βριλησσίων για την αντιμετώπιση της αναμενόμενης κακοκαιρίας, με προβλέψεις για ενδεχόμενα φαινόμενα έντονων χιονοπτώσεων και παγετού.

 Θερμαινόμενη αίθουσα στη διάθεση των πολιτών

Θερμαινόμενη αίθουσα για την προστασία των πολιτών από τις χαμηλές θερμοκρασίες διαθέτει ο Δήμος Βριλησσίων από το πρωί της Παρασκευής 21 Ιανουαρίου, μέχρι τη λήξη των φαινομένων, στην Αίθουσα του κτιρίου στο Πάρκο Μπακογιάννη (πρώην ΤΥΠΕΤ) - Μπακογιάννη 38-42. 

H Πολιτική Προστασία του Δήμου και οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε 24ωρη ετοιμότητα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς και για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν από την κακοκαιρία.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης καλέστε στο 6942 475475.

Καλούμε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις εξής βασικές οδηγίες:

- Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων.

- Προσέξτε τις μετακινήσεις σας σε περιοχές όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις. Χρησιμοποιήστε αντιολισθητικές αλυσίδες αν είναι απολύτως απαραίτητο να μετακινηθείτε με αυτοκίνητο.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας  www.civilprotection.gr.

https://www.facebook.com/vrilissia.gr

https://www.instagram.com/dimosvrilission

Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΕ ... ΞΕΝΑ ΚΟΛΥΒΑ

του Άγγελους Νταβία

 Με τεράστια καθυστέρηση και ύστερα από την πρώτη μας παρέμβαση μετά την αποχώρησή μας από την σύμπραξη, που αφορούσε την αντιμετώπιση της πανδημίας από τον δήμο (https://www.stinplatia.gr/2022/01/blog-post_19.html) εχθές μάθαμε ότι ο Δήμαρχος Χαλανδρίου ανέλαβε κάποια δράση για τους δημότες και όχι μόνο για τον μηχανισμό του.

Εδώ το δελτίο τύπου του δήμου:
Με 24 ευρώ θα κάνουν πλέον το PCR εκπαιδευτικοί, μαθητές του Δήμου Χαλανδρίου και οι γονείς τους

Έκανε λοιπόν επιστολή στα ΙΔΙΩΤΙΚΑ διαγνωστικά κέντρα για να προσφέρουν τα μοριακά τεστ σε καλύτερη τιμή στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Θετικό μήνυμα η ανταπόκρισή τους, θετικό μήνυμα η διάθεση κοινωνικής αλληλεγγύης από τον ιδιωτικό τομέα, ναι συμφωνούμε. Εμείς αυτά τα λέμε από τότε που ξεκινήσαμε την αυτόνομη αυτοδιοικητική μας πορεία.

Το ΔΗΜΟΣΙΟ όμως; Το ΔΗΜΟΣΙΟ ταμείο και εν προκειμένω το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ θα δείξει την αλληλεγγύη του προς τους δημότες ΜΑΖΙ με τον ιδιωτικό τομέα;

Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ - εργαζόμενοι, εθελοντές κοινωνικού ιατρείου αλληλεγγύης, δημοτικά ιατρεία και ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ από δημοτικούς φόρους και τέλη  που πρόσφατα αυξήθηκαν κατά 25% θυμίζουμε - θα αξιοποιηθούν σε δράσεις αντίστοιχης προσφοράς και αλληλεγγύης;

Η κυβερνητική πολιτική για την πανδημία είναι αποτυχημένη γιατί ακριβώς δεν διαθέτει τα αναγκαία κονδύλια του προϋπολογισμού για την κρίση και παρεμβαίνει μόνο με κατασταλτικά μέσα και αναζήτηση ανέξοδων λύσεων μεταβίβασης της ευθύνης σε πολίτες και επιχειρήσεις. Σε αυτό θα συμφωνήσουμε με την συριζοκεντρική κριτική προς την κυβέρνηση.

Ισχύει το ίδιο όμως φαντάζομαι και για τις επιλογές - ακριβώς ίδιας λογικής - που κάνουν εκεί που έχουν διαχείριση του δημόσιου κορβανά. ΟΠΩΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ.

ΔΙΟΤΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ "ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ" ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι αρνητική κάθε συμβολή τους.

ΕΜΕΙΣ ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΣΤΕ: Περιμένουμε τις πρωτοβουλίες της διοίκησης του δήμου που θα δείξουν ότι τα ΧΡΗΜΑΤΑ των δημοτών καθώς και ο μηχανισμός του δήμου, που διαχειρίζεται η διοίκηση Ρούσσου θα αξιοποιηθούν και αυτά με ουσιαστικές παρεμβάσεις - όπως αυτή που προτείναμε για τοποθέτηση συσκευών απολύμανσης αέρα σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολεία, ΚΕΠ κλπ. - ή άλλες παρεμβάσεις που μπορεί να προταθεί ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ στα πλαίσια της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

Διότι σε άλλη περίπτωση ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ διαφορά δεν έχει η διοίκηση Ρούσσου από την διοίκηση Μπακογιάννη που μετράει τα έργα αναπλάσεων στον απολογισμό της δράσης του για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Καλημέρα.