Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 20 Απριλίου 2019

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ - ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ! ΣΟΒΑΡΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΕΥ 9 ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Κινητοποιήσεις και φασαρία να γίνονται   αλλά τα τρία μέλη της αντιπολίτευσης στην οικονομική επιτροπή - ολόκληρη η ηγεσία του ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΛΟΥΛΑΚΙ συστήματος στο Χαλάνδρι  ΔΕΝ ΠΗΓΕ - ούτε ένας τους, ούτε αναπληρωτής του - στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της προηγούμενης βδομάδας, αφήνοντας ανοικτό το δρόμο στον Συμεών και την πλειοψηφία να φέρουν - ΕΚΤΑΚΤΑ - και να εγκρίνουν την προκήρυξη του διαγωνισμού για την ανάθεση των μελετών και να τις εγκρίνει.

Ο ΣΥΜΕΩΝ ΦΩΝΑΖΕΙ "Ποτέ, Ποτέ" όταν του λέμε, μαζί με τους κατοίκους να παγώσει την διαδικασία μέχρι τις εκλογές και τον κατηγορούμε - δικαίως - για αντιδημοκρατική παρεκτροπή.

ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, ΟΙ  - προσφάτως "ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ", που ψήφισαν υπέρ της αγοράς του ακινήτου για ΣΜΑ, και  ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ,  τι παρεκτροπή είναι? Δημοκρατική;

Ακόμα και αν έχουν κώλυμα - άνθρωποι είμαστε και οι δημοτικοί σύμβουλοι - είχαν τη δυνατότητα να ζητήσουν  να αναπληρωθούν από τους αναπληρωματικούς ώστε η αντιπολίτευση να μην καταλαμβάνεται ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ και δεν το έκαναν.

 ΔΕΝ ΑΛΛΟΙΩΝΟΥΝ λοιπόν εκείνοι, με την συμπεριφορά τους την ουσία της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ, αν αυτά λειτουργούν χωρίς την ΚΑΤΑ ΝΟΜΟ παρουσία εκπροσώπων της αντιπολίτευσης;

Και το κάνουν τυχαία άραγε; Τυχαία δεν πήγε κανένας τους και κανενός ο αναπληρωματικός στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής;

ΑΥΡΙΟ θα κριθεί σε τελικό βαθμό η ΑΛΗΘΕΙΑ και η ΕΙΛΙΚΡΙΝΙΑ του καθενός με την ολοκλήρωση ή όχι της σύγκλισης του δημοτικού συμβουλίου από τους 19 συμβούλους, που το έχουμε ζητήσει εγγράφως από την προηγούμενη Δευτέρα, ανταποκρινόμενοι στις εκκλήσεις των κατοίκων και - όσο μας αφορά - υπερβαίνοντας τους ίδιους τους εαυτούς μας, συνυπογράφοντες με τον ....Κουράση των γραμματίων.
ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ για άλλη μια φορά ΠΟΙΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ και τους κατοίκους πάνω από οποιαδήποτε προσωπική διαφορά.

ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ, της προκήρυξης του διαγωνισμού δηλαδή, εμείς - ενώ έχουμε κάθε λόγο να μην θέλουμε να είναι η υπογραφή μου μαζί με τους ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΛΟΥΛΑΚΙ υποκριτές, ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ  από το χαρτί, αφού αυτό δεσμευτήκαμε στους κατοίκους ότι θα κάνουμε.

Η υπογραφή μου θα παραμείνει μέχρι τέλους στην πρόσκληση σύγκλισης του Δημοτικού Συμβουλίου όπως έχει συναποφασιστεί μαζί με τους κατοίκους.
Θα μείνουν άραγε όλες;

 Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΛΑ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΕΊ, δεν έχει διεξαχθεί.  ΑΡΑ ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ κιόλας.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ .... ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΟΥΣ ΟΜΩΣ που αγάπησαν ξαφνικά πολύ το ΠΑΤΗΜΑ τι θα κάνουν;

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ.

Στην σελίδα της Επιτροπής Αγώνα Πατήματος στο facebook για το θέμα ο Νταβίας έκανε την ακόλουθη δήλωση - ανάρτηση:

Νταβίας Αγγελος ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ το γεγονός ότι τέτοιο θέμα μπήκε στην Οικονομική επιτροπή ως έκτακτο και επείγον θέμα. Μετά από αυτό εγώ προσωπικά θέλω να σας απολογηθώ, σε εσάς και σε ΄όλους τους δημότες, ΠΟΥ ΣΥΝΥΠΕΓΡΑΨΑ τα αιτήματά σας, με τους εκπροσώπους της "αντιπολίτευσης" που θα έπρεπε να είναι παρόντες στην συγκεκριμένη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και δε ήταν. Λες και δεν ξέραμε ότι οι δύο από τους τρεις ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ και τώρα παριστάνουν τις μετανοούσες. Αν η αντιπολίτευση εκπροσωπούνταν στην συνεδρίαση και οι εκπρόσωποί της δεν κοίταγαν πώς θα αποκλείσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους ακόμα και από το να έχουν λόγο στα social media, ΘΑ ΞΕΡΑΜΕ. Αλλά κάποιοι θέλουν τις καρέκλες στα θεσμικά όργανα χωρίς τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις που αυτές συνεπάγονται. Και όσο και αν αυτό δεν θα αρέσει σε κάποιους από εσάς, το να γινόμαστε ντε και καλά όλοι ίδιοι και μάλιστα έναν μήνα πριν τις εκλογές, για να ξεπλυθούν οι ευθύνες ΟΣΩΝ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ, δεν είναι πάντα προς το συμφέρον της πόλης. Συγνώμη αλλά δεν αποδέχομαι να συμπεριλαμβανόμαστε όλοι, συλλήβδην, μεταξύ σε αυτούς που σας κοροϊδεύουν ως "εκπρόσωποι των υπολοίπων παρατάξεων" . Εμείς που μας έχουν αποκλείσει από τα θεσμικά όργανα του δήμου και εκείνοι που μας έχουν αποκλείσει ΔΕΝ ΠΑΤΑΝΕ για να ασκήσουν τον αναγκαίο έλεγχο στην διοίκηση,. Ο ΡΟΥΣΣΟΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΕΙ!

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΝΤΑΒΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝ ΔΗΜΩ (τεύχος Απρλίου) 
Η «εμμονή» μας, για  συνεναιτική, με ευρείες πλειοψηφίες έγκρισης και ύστερα από ουσιαστική διαβούλευση,  λήψη των αναγκαίων στρατηγικών αποφάσεων για  τις ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ  για την λειτουργία της πόλης και το Χαλάνδρι του αύριο, θέλουμε να γίνει κατανοητό ότι …. δεν είναι εμμονή. 

Είναι προϋπόθεση,  αν θέλουν οι Χαλανδραίοι, να εξελιχθεί το Χαλάνδρι όχι όπως θα το  «εξελίξουν» οι ανάγκες της αγοράς και η αυτενέργειά του καθένα ,  αλλά με βάση ένα  συγκεκριμένο, επεξεργασμένο, αποδεκτό και υπερασπίσιμο από την πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας “MASTER PLAN” (για να χρησιμοποιήσουμε και λίγο την γλώσσα της αγοράς).

Ένα master plan που θα δεσμεύει τις διοικήσεις του δήμου για τα επόμενα δέκα τουλάχιστον χρόνια.
 
Τι λέει αυτό το δικό μας master plan λοιπόν; Έχει ΤΡΙΑ μόλις ΚΕΝΤΙΡΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ: 

  •  Το στρατηγείο του δήμου (ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ)  αλλά και οι στρατηγικές, μάχιμες υπηρεσίες του – ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΠΡΑΣΙΝΟ και ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ -  αυτές που ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ την εικόνα της πόλης, την καθημερινότητα του πολίτη  (αυτά δηλαδή που κάποιοι λαϊκιστές αλλά και κουτοπόνηροι  μας λένε ότι εμείς δεν ασχολούμαστε, δηλαδή λακκούβες, κλαδέματα, πλάκες πεζοδρομίου, πάρκα, νησίδες, καθημερινές συντηρήσεις στα σχολεία και στους αθλητικούς χώρους κλπ) πρέπει να έχουν την βάση τους, τις σύγχρονες, λειτουργικές, μόνιμες, σωστά οργανωμένες εγκαταστάσεις , τον εξοπλισμό τoυς και το μόνιμο και επαρκές προσωπικό τους γιατί αυτό είναι ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ και ΠΟΡΩΝ.
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
  • ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ (που ελπίζουμε ότι ξεκινάει η ανέγερση), ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ στο ΒΙΟΠΑ της πόλης, ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑΣ με οργανωμένες αποθήκες υλικού (δεν φαντάζεστε την σπατάλη) στον ΧΕΥ 9 στην Ηρακλείτου  που πρέπει να αξιοποιηθεί, αφού για τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων είναι ακατάλληλος. Και βέβαια εργαζόμενους αξιοπρεπείς, καθαρούς και ειδικευμένους.  Μάστορες με προϊσταμένους και διευθυντές επιστημονικά επαρκείς και κατάλληλους.
 Όχι συμβασιούχους περαστικούς
  •  Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ της πόλης μας, βασίζεται στον δευτερογενή και τριτογενή τομέα. Άρα το πολεοδομικό κέντρο της πόλης πρέπει να επιβιώσει ως τέτοιο, του ανταγωνισμού των MALLS, και να βελτιωθεί η σχέση κατοικίας – οικονομικής δραστηριότητας υπέρ των κατοίκων που δεν πρέπει να διωχθούν από το κέντρο της πόλης μας.
ΚΑΘΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ λογικών ανθρώπων για την εξυπηρέτηση αυτού του στόχου καταλήγει σε ΜΙΑ ΥΠΟΔΟΜΗ: ΥΠΟΓΕΙΑ ΓΚΑΡΑΖ.
Δημιουργία θέσεων στάθμευσης στο κέντρο.
(ΠΡΟΣΟΧΗ εμείς δεν λέμε «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ της στάθμευσης» για να τα χωράει όλα - παρκόμετρα, κλήσεις κλπ  - αυτά είναι για εμάς ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΕΣΕΩΝ).   Και βέβαια ενίσχυση της προσβασιμότητας στο κέντρο με ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ.

ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΕΙΣ; Δύο λύσεις έχουν μείνει ζωντανές και τις ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ: Στο κτήμα έναντι του Άη Γιώργη και κάτω από την Βασ. Γεωργίου.

Με αυτή την υποδομή ΔΕΔΟΜΕΝΗ, ανοίγει η προοπτική για ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ αναπλάσεις του κέντρου, πεζοδρομήσεις, σύνδεση του κέντρου με την ρεματιά, ποδηλατοδρόμους.

3.       Το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης  απαιτεί άμεσα τρεις παρεμβάσεις:
Περιφερειακό δακτύλιο εκτροπής των διαμπερών ροών,  της κυκλοφορίας δηλαδή ΠΟΥ ΔΙΑΣΧΙΖΕΙ το Χαλάνδρι και δεν είναι η κίνηση εκείνων που θέλουν να το προσεγγίσουν άρα εμείς πρέπει να τους ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΜΕ
Εδώ κρύβονται δύο μεγάλες ΑΣΤΟΧΙΕΣ των τελευταίων χρόνων:  Η Φραγκοκλησιάς και η κατάργηση της μισής λεωφ Πεντέλης Πλακεντίας. 

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ: Σύνδεση της περιφέρειας του Χαλανδρίου με το κέντρο με ΕΝΙΣΧΥΣΗ της δημοτικής συγκοινωνίας και πυκνή  ΣΥΝΔΕΣΗ των σταθμών του ΜΕΤΡΟ με την πλατεία, μέχρι την επίτευξη του στόχου της έλευσης του ΜΕΤΡΟ (Γραμμή 4) σε αυτή.

Όσοι λοιπόν νεογιάπηδες παριστάνουν τους μάνατζερ – υποψήφιους δημάρχους  και λένε εκείνο το αχαρακτήριστο «ο δήμος πρέπει να λειτουργεί σαν ιδιωτική εταιρεία» ας κάνουν τον κόπο να μας απαντήσουν: ΠΟΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ λειτουργεί χωρίς να ξεκινήσει από τις ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ, ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΜΗ ΤΗΣ σε κτίρια, εξοπλισμό, πρόσβαση, στελέχωση να παράξει αποτέλεσμα.

ΧΑΛΑΝΔΡΙ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΛΑΪΚΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 2 ΕΡΓΑ ..... ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.Δεν θα κάνουμε κανένα σχόλιο για το πώς εξελίσσεται η υπόθεση των κινητοποιήσεων για τον ΧΕΥ 9 και το κατάντημα της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, μέχρι τουλάχιστον την Τετάρτη, καταληκτική πιθανή ημερομηνία συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με ημερήσια διιάταξη το κοινό αίτημα της αντιπολίτευσης και των κατοίκων που ο Νταβίας έχει συνυπογράψει, δηλαδή την μη ανάθεση των μελετών για τον ΧΕΥ 9.

Για την ενημέρωση λοιπόν των αναγνωστών μας για το τι έγινε εχθές το απόγευμα, θα αναδημοσιεύσουμε τα ρεπορτάζ από τους έγκυρους συναδέλφους των ENYPOGRAFA και της ΑΜΑΡΥΣΙΑΣ.

ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ:
Ένταση έξω από την αίθουσα του Δ.Σ. Χαλανδρίου – «Φασίστα» αποκάλεσαν τον δήμαρχο κάτοικοι από το Πάτημα – VIDEO 

ΑΜΑΡΥΣΙΑ
Το Δημοτικό Συμβούλιο των… Παθών