Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014

ΑΜΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ!!!!

Η ιστορία των εσωκομματικών αντιπαραθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται κακόγουστο ΑΝΕΚΔΟΤΟ και θα προκαλέσει μείζονα προβλήματα.

Διάβασε αναγνώστη μου ανακοίνωση της ΑΣΚ ΟΤΑ (παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στην ΠΟΕ ΟΤΑ)  για πρόσκληση των συνδικαλιστών  της ΠΟΕ ΟΤΑ στην έδρα του Ευρωκοινοβουλίου από την ευρωβουλευτή του κόμματος Σοφία Σακοράφα!

Με έκπληξη διαβάσαμε δημοσίευση στην εφημερίδα «Η ΑΥΓΗ»  http://www.avgi.gr/article/4942050/sto-eurokoinoboulio-antiprosopeia-tis-poe-ota-proskeklimeni-tis-s-sakorafa ότι η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σοφία Σακοράφα, έχει προσκαλέσει στην έδρα του ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ)!
  
Ρε σεις: ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ κάλεσε, τους εκλεγμένους εκπροσώπους των εργαζομένων στην Τ.Α., δεν κάλεσε ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ.Δηλαδή έπρεπε να καλέσει την κομματική παράταξη και όχι το Δ.Σ. της ΠΟΕ ΟΤΑ;

Τι θα λέγατε αν δεν καλούσε το ΘΕΣΜΙΚΟ Δ.Σ. και καλούσε την .... ΔΑΚΕ;

ΘΑ ΤΟ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΕΕΕΕΣ!

1ο Διεθνές Φεστιβάλ Γελοιογραφίας με θέμα τους Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς – και όχι μόνο 21 - 25 Νοεμβρίου

 

1ο Διεθνές Φεστιβάλ Γελοιογραφίας με θέμα τους Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς – και όχι μόνο
21 -  25 Νοεμβρίου


Παπάγου 7, Χαλάνδρι στο κέντρο της πόλης.
Η είσοδος για όλες τις ημέρες είναι ελεύθερη.

212 σκιτσογράφοι 49 χώρες 5 ήπειροι.
Έκθεση 135 γελοιογραφιών από σύνολο 550 έργων.
Εγκαίνια – Βραβεύσεις
Σάββατο 22/11 στις 20.00 το βράδυ
Παράλληλες Δράσεις
Προβολή του ντοκιμαντέρ «Together»
Γαλλία, Πολωνία, Ιταλία, Ισπανία: Οι επιχειρήσεις στα χέρια των εργαζομένων
Σάββατο 22/11 και ώρα 19:00
Συνεταιριστικά Φροντιστήρια στην Ελλάδα
Αττική: Πετυχημένα παραδείγματα συνεργατισμού στον χώρο της εκπαίδευσης.
Κυριακή 23/11 και ώρα 17:00
Προβολή του ντοκιμαντέρ του Εξάντα «Εl sistema: Σώζοντας ζωές»
Βενεζουέλα: Όταν οι φτωχοί άνθρωποι δεν έχουν φτωχή κουλτούρα.
Κυριακή 23/11 και ώρα 18:30
Δημιουργία παιδικής συμφωνικής ορχήστρας στην πόλη
Χαλάνδρι: Συζήτηση για τα πρώτα βήματα της πρωτοβουλίας.
Κυριακή 23/11 και ώρα 19:30
Crowdfunding: Επιχειρούμε αλλιώς, χρηματοδοτούμαστε αλλιώς
Χαλάνδρι: Συζήτηση για το τι μπορεί να σημαίνει χρηματοδότηση «από τα κάτω»
Δευτέρα 24/11 και ώρα 19:00
Διοργάνωση
Συνεταιρισμός Γονέων Χαλανδρίου
Οργάνωση και υποστήριξη συνεταιριστικών δράσεων
CoopLife.org
Διεθνής κόμβος επικοινωνίας και προβολής συνεταιρισμών

Ξεκινάει την Παρασκευή 21/11 το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Γελοιογραφίας με θέμα τους Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς – και όχι μόνο.
Η δημιουργία και προώθηση του Φεστιβάλ έγινε μέσα από τις ηλεκτρονικές σελίδες του www.cooplife.org, της ηλεκτρονικής εφημερίδας του συνεταιρισμού μας η οποία έχει σκοπό τη συγκέντρωση και διάδοση πληροφοριών από όλο τον πλανήτη πάνω στα ζητήματα που αφορούν την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία: από την αλληλέγγυα δράση των συνεταιρισμών που ενισχύουν τους ανθρακωρύχους στο Kentucky των ΗΠΑ και τους κοινωνικούς συνεταιρισμούς της Κούβας, μέχρι τους συνεταιρισμούς ψαράδων της Αυστραλίας, και τις συνεταιριζόμενες γυναίκες της Παλαιστίνης.
Η παρουσίαση των έργων θα διαρκέσει 5 ημέρες, από την Παρασκευή 21/11 μέχρι και την Τρίτη 25/11, στις εγκαταστάσεις της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χαλανδρίου, Παπάγου 7, 2ος όροφος, στο κέντρο της πόλης.
Τα επίσημα εγκαίνια του Φεστιβάλ, όπως και οι βραβεύσεις, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 22/11 στις 7.00 το βράδυ.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Σάββατο 22/11 και ώρα 19:00
Προβολή της ταινίας «Together» παραγωγής της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών – CECOP (μεταφρασμένη στα Ελληνικά από το δίκτυο Κ).
Πρόκειται για την ιστορία του εργοστασίου Fonderie de l’ Aisne, ενός από τα 150 εργοστάσια που έχουν περάσει στα χέρια των εργαζομένων τους στη Γαλλία, του εμφιαλωτήριου νερού Muszynianka στην Πολωνία, των κοινωνικών συνεταιρισμών ένταξης και φροντίδας SIS στο Μιλάνο της Ιταλίας, και του συνεταιριστικού κολοσσoύ της Mondragon των 83.000 εργαζομένων στη χώρα των Βάσκων στην Ισπανία.

Κυριακή 23/11 και ώρα 17:00
Παρουσίαση του συνεταιριστικού φροντιστηρίου στο Χαλάνδρι και συζήτηση με εκπροσώπους άλλων πετυχημένων συνεταιριστικών εγχειρημάτων.

Κυριακή 23/11 και ώρα 18:30
Προβολή του ντοκιμαντέρ του Εξάντα «Εl sistema: σώζοντας ζωές»
Η συγκλονιστική ιστορία που εξελίσσεται από το 1975 στη Βενεζουέλα όπου η μουσική χρησιμοποιείται για να σώζει τα παιδιά από την εγκληματικότητα και τη φτώχεια και που έχει δημιουργήσει πάνω από 350 συμφωνικές ορχήστρες.
Θα ακολουθήσει συζήτηση για τη δημιουργία παιδικής συμφωνικής ορχήστρας στην πόλη με βάση την πρωτοβουλία που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Δευτέρα 24/11 και ώρα 19:00
Συζήτηση με θέμα «Οι ανάγκες οικονομικής ενίσχυσης της δράσης του Συνεταιρισμού Γονέων και το παράδειγμα της χρηματοδότησης ‘από τα κάτω’ μέσω της πλατφόρμας crowdfunding StartSomeGood ως τμήμα της διεθνούς καμπάνιας για την χρηματοδότηση της δημιουργίας του 1ου Συνεταιριστικού παιδικού σταθμού στην Αττική».

Η είσοδος για όλες τις ημέρες είναι ελεύθερη.

O οποιοσδήποτε μπορεί να συμμετάσχει στην ψηφοφορία για το βραβείο κοινού της έκθεσης μέσω του ακόλουθου συνδέσμου: http://www.cooplife.org/index.php/international-cooperative-cartoon-festival.


Συνεταιρισμός Γονέων Χαλανδρίου
ΚΟΙΝ.ΣΕΠ. ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
ΑΜΚΕ Γ00016
Αριστοτέλους 42 15232 Χαλάνδρι

Το Σάββατο 22/11/2014 και ώρα 18.00 -22.00 δωρεάν εξέταση του ιού HIV στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου


Το απόγευμα 18.00 - 22.00 μπορείς να κάνεις δωρεάν εξέταση για τον HIV στην πλατεία Χαλανδρίου.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΘΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ .... ΣΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΟΜΩΣ!Και φέτος - με κ/α δήμαρχο Μανιατογιάννη, όπως και πέρυσι με κ/δ δήμαρχο Ιωαννίδη (για όσους θα αναζητήσουν αμέσως την κομματική ταυτότητα πίσω από το σχόλιο μας και όχι την ουσία) - το Βριλήσσι παίρνει 15 καθηγητές φυσικής αγωγής για δημοτικά προγράμματα άθλησης.

ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΛΕΜE ΤΡΕΛΕΣ ΕΜΕΙΣ:

15 προσλήψεις καθηγητών φυσικής αγωγής στα Βριλήσσια

Πετοσφαίριση, Καλαθοσφαίριση, Ποδόσφαιρο, Χειροσφαίριση, Ενόργανη, Ρυθμική, Αντισφαίριση, Παραδοσιακοί χοροί, Στίβος, Ειδική αγωγή με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου με ωριαία αντιμισθία έως οκτώ μήνες (8), προκειμένου να λειτουργήσει τα εκπαιδευτικά προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού, τα οποία γίνονται με την συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Τα προγράμματα στα οποία θα ασχοληθούν οι ανωτέρω ΚΦΑ θα είναι : α)«άθληση και γυναίκα» β)«άσκηση στην προσχολική ηλικία» γ)« άσκηση ενηλίκων» δ)«παιδί και αθλητισμός» ε)«άσκηση στην εφηβική ηλικία» στ)«άσκηση στην Τρίτη ηλικία» ζ) «ειδική αγωγή»


Και τα κάνουν στο αθλητικό τους κέντρο τα προγράμματα, όχι όξω από εκεί για να μην ενοχλούνται τα σωματεία (που είναι σοβαρά και δεν ενοχλούνται εκεί).

Ο Δήμος κάνει τα προγράμματα, όχι ο σύλλογος Τραχανοπλαγιατών Βριλησσίων σε αίθουσα που του παραχώρησε ο δήμος στο αθλητικό κέντρο ή στο ΚΑΠΗ.

Και λογοδοτεί για την ποιότητα των προγραμμάτων στους δημότες του Ο ΔΗΜΟΣ, δεν  αφήνει του δημότες του έρμαια στα νύχια ανεξέλεγκτων ιδιωτών που τους μετατρέπουν σε προσωπικούς τους εκλογικούς (και όχι μόνο) στρατούς.

Τι νόμοι ισχύουν για το Βριλήσσι δηλαδή και δεν ισχύουν στο Χαλάνδρι που τόσα χρόνια μας λένε ότι δεν μπορούν να κάνουν προγράμματα γιατί φταίνε οι νόμοι που δεν το επιτρέπουν;


Μνημόνιο, Τρόικα, Αθλητικά σωματεία σε μεγάλες κατηγορίες πάντως έχουν και τα Βριλήσσια, δεν επηρρεάζουν μόνο το Χαλάνδρι αυτά.

Να σας πω όμως τι δεν έχουν τα Βριλήσσια ή το καταλάβατε μόνοι σας, για να μην γινόμαστε μόνο εμείς οι κακοί;

15 προσλήψεις καθηγητών φυσικής αγωγής στα Βριλήσσια

www.dikaiologitika.gr
15 προσλήψεις καθηγητών φυσικής αγωγής στα Βριλήσσια

www.dikaiologitika.gr
15 προσλήψεις καθηγητών φυσικής αγωγής στα Βριλήσσια

www.dikaiologitika.gr

Συνέντευξη της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου στο γαλλικό περιοδικό L’Humanité Dimanche

«Αγωνιζόμαστε για να αλλάξουμε την Ελλάδα και την Ευρώπη»


Συνέντευξη παραχώρησε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στο γαλλικό περιοδικό L’Humanité Dimanche με κεντρικό μήνυμα «Αγωνιζόμαστε για να αλλάξουμε την Ελλάδα και την Ευρώπη».

Η Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην αλλαγή προτεραιοτήτων της νέας Περιφερειακής αρχής, που αποτυπώθηκε αρχικά στον προϋπολογισμό για ενισχύσεις κατά της λιτότητας και της στήριξης των απόρων, ο οποίος «αυξήθηκε περισσότερο από 600%, ήτοι από 1,9 σε 13 εκατομμύρια ευρώ» με στόχο να καταστεί δυνατή η στέγαση οικογενειών, η παροχή ύδρευσης και ηλεκτροδότησης σε οικογένειες που τα έχουν πλέον αποστερηθεί, κ.λπ.

Ερωτώμενη για την αυξανόμενη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι οι πολίτες προσδοκούν «ριζική αλλαγή έναντι των αυτοκτονικών πολιτικών λιτότητας που επιβάλλουν οι πιστωτές και εφαρμόζουν οι διαδοχικές κυβερνήσεις από την έναρξη της κρίσης» επισημαίνοντας ότι «Είναι πλέον σαφές προς όλους ότι, στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, όταν επιτέλους αυτές διεξαχθούν, η χώρα θα πάρει την τύχη της στα χέρια της, αλλάζοντας πολιτική πορεία».

Σε ερώτημα για την πολιτική που θα ακολουθούσε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση έκανε αναφορά στο παράδειγμα του προβλήματος του χρέους της Γερμανίας το 1953 και υπογράμμισε: «Από την έναρξη της κρίσης η θέσης μας είναι σαφής: το πρόβλημα του χρέους πρέπει να επιλυθεί κατά τρόπο πολιτικό. Θα πρέπει να συγκληθεί διεθνής διάσκεψη για την επίλυση του προβλήματος αυτού για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες».

Επιπλέον, η Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στο κίνημα Podemos της Ισπανίας, λέγοντας ότι το κίνημα αυτό «δεν αποτελεί παρά το αποτέλεσμα της ένδειας και της οργής των πολιτών κατά αυτών των πολιτικών λιτότητας, οι οποίες τους έχουν επιβληθεί». Επισήμανε ότι κινήματα και πολίτες στην Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία αλλά και στη χώρα μας έχουν αναλάβει ένα διττό αγώνα «σε τοπικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Κλείνοντας, η Περιφερειάρχης εξέφρασε την εκτίμηση ότι η αλλαγή πορείας στην Ευρώπη προς ένα κοινωνικό και δημοκρατικό πρόσωπο αποτελεί μονόδρομο: «Παραφράζοντας τον Αντρέ Μαλρό, θα έλεγα ότι η Ευρώπη τού αύριο θα είναι δημοκρατική, αλληλέγγυα και με κοινωνικό πρόσωπο, ή δεν θα υπάρχει».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης σε ελληνική μετάφραση.


Έργο ΟΔΥΣΣΕΑΣ για την εκμάθηση ελληνικών σε αλλοδαπούς-(ΙΝΕΔΙΒΙΜ-Υπουργείο Παιδείας)Το Έργο «Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό – ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΠ8» απευθύνεται σε Πολίτες της Ε.Ε. και υπηκόους τρίτων χωρών ανεξαρτήτως καταγωγής, από την ηλικία των 16 ετών και άνω, που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα. Εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο.

Ο σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν τις γλωσσικές δεξιότητες και τις πρακτικές κοινωνικές και διαπολιτισμικές ικανότητες που απαιτούνται για την κοινωνική ένταξη των ίδιων και των οικογενειών τους.

Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης διαρθρώνεται στα επίπεδα: Α1 (διάρκειας 125 ωρών ), Α2 (διάρκειας 175 ωρών), Β1 (διάρκειας 185 ωρών). Τα μαθήματα στο Βόρειο Τομέα Αθηνών υλοποιούνται σε όλους τους Δήμους και παρέχονται δωρεάν.


Επικοινωνία: Κυριαζή Βίκυ, Υπεύθυνη Εκπαίδευσης Βόρειου Τομέα Αθηνών

Τηλ. 697 194 7920
e-mail: voreios_athinas@yahoo.com“Education of immigrants on the Greek language, Greek history and
 Greek culture – Odysseus»

The program “Education of immigrants on the Greek language, Greek history and Greek culture - Odysseus” addresses EU citizens and third country nationals who live in Greece and are at least 16 years old.
The program is co - financed by Greece and the European Union in the context of the Operational Program “Education and Lifelong learning” of the Ministry of Education, Religious Affairs, Culture and Sports.
The main aim is that learners will acquire the language skills as well as the social and cross-cultural capabilities which are necessary for the social integration and active participation of themselves and their families.
The educational program offers the following levels:  A1 (125 hours), A2 (175 hours), B1 (185 hours) and B1 with emphasis on speaking skills (195 hours). Lessons are offered in all Greek counties and are free of charge.

             Info: Kyriazi Vicky
                     Mob. 697 194 7920 
                   e-mail:voreios_athinas@yahoo.com              

22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις