Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

"1ο Ποδηλατικό Σιρκουί Χαλανδρίου & Βριλησσίων" - Το Σάββατο 10 Ιουνίου η μεγάλη γιορτή για το ποδήλατο στο Πάρκο της Αττικής Οδού Ε

 

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, ο Δήμος Βριλησσίων σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Χαλανδρίου και τον Ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο ‘Ερμής’ διοργανώνουν το ‘1ο Σιρκουί Χαλανδρίου & Βριλησσίων’

μια μεγάλη ποδηλατική γιορτή για τις πόλεις μας γεμάτη δράσεις για αθλητές, παιδιά και ενήλικες, με στόχο την προώθηση της μετακίνησης με ποδήλατο, το Σάββατο 10 Ιουνίου από ώρα 17.30 στο πάρκο της Αττικής Οδού.

Κατηγορίες Σιρκουί: Έχουν προγραμματιστεί να γίνουν δύο αγώνες.

- αγώνας των μικρών επισήμων αθλητών με δελτίο αθλητή της ΕΟΠ.

- αγώνας των ανεξαρτήτων αθλητών που δεν εντάσσονται επίσημα σε κανενός είδους αθλητικό σωματείο ποδηλασίας.

Ø Οι κατηγορίες των επισήμων αθλητών θα είναι : Mίνι μικρά αγόρια και κορίτσια, Μίνι Μεγάλα αγόρια και κορίτσια και Παμπαίδων και Πανκορασίδων.

Ø Οι κατηγορίες ανεξαρτήτων θα είναι:

1η για παιδιά από 1η έως και 3η δημοτικού

2η για παιδιά από 4η έως και 6η δημοτικού και

3η για όλους τους συμμετέχοντες από 1η γυμνασίου και πάνω.

Όλες οι κατηγορίες ανεξαρτήτων θα είναι μεικτές αγόρια-κορίτσια.

Σας περιμένουμε με πολλά δώρα κι εκπλήξεις για τους συμμετέχοντες. Απαραίτητη προϋπόθεση το κέφι σας και η χρήση κράνους από αθλητές και συνοδούς για όλες τις κατηγορίες!

Για πληροφορίες σχετικά με τις δηλώσεις και το κόστος συμμετοχών παρακαλούμε καλέστε στα παρακάτω τηλέφωνα:

2106819350 Δ. Χαλανδρίου

2108101510 & 511 Δ. Βριλησσίων

6939111222 Ποδηλατικός Σύλλογος ‘ΕΡΜΗΣ

ΟΡΕΣΤΗΣ ΚΥΡΤΣΗΣ- ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

 
H  Γκαλερί  Χρυσόθεμις  παρουσιάζει

 

                                       Την 1η  ατομική έκθεση ζωγραφικής

                                   

                                          Του Ορέστη Κύρτση

                  

  Εγκαίνια:

Παρασκευή 9 Ιουνίου  ,18.00 - 22.00

Σάββατο 10 Ιουνίου,  12.00 - 17.00

Διάρκεια έκθεσης έως Σάββατο 30 Ιουνίου 2023

Ο ζωγράφος σημειώνει για την δουλειά του:

 Τα «Τηλεφωνικά Ασυνείδητα» είναι ζωντανά κύτταρα που αναπαράγονται μέσω της αυτόματης γραφής συνειρμών που συμβολοποιούνται. Η μόνη προσπάθεια κατά την εξέλιξή τους είναι να μην ξεφύγουν από αυτή την άναρχη σύμβαση ή καλύτερα να περιοριστεί ο έλεγχος και η αναδόμησή τους, να παρέμβει ελάχιστα η λογική της σύνθεσης κυριαρχώντας η ενστικτώδης αισθητική, παρασυρμένη από τις λιγότερο θεατές πτυχές του νου. Δημιουργούνται εν μέσω μη δημιουργικών ενασχολήσεων - όπως τα τηλεφωνήματα - και για να ωριμάσουν απαιτείται ουδέτερος χρόνος. Αποτελούν κώδικες που η αποκρυπτογράφησή τους εκπλήσσει ακόμη και τον δημιουργό τους, όμως δεν αποκαλύπτουν μία αμιγώς προσωπική ψυχανάλυση του εικαστικού υποκειμένου, παρά τα επαναλαμβανόμενα «κατατεθέντα» αυτοαναφορικά σήματα. Αποκτούν προοδευτικά τον χαρακτήρα χαρτογράφησης συλλογικών νευρώσεων, με τη συμβολή της ασυνείδητης ασυδοσίας των ονείρων, αλλά ταυτόχρονα και με αμείλικτο υλισμό, δημιουργώντας την αντίφαση ενός σουρεαλιστικού τοπίου με θαυματουργικές προεκτάσεις, υφασμένου με ρεαλιστικά υλικά σχεδόν μαθηματικής συναρμογής.

Βιογραφικό:

 O Oρέστης Π. Κύρτσης είναι εικαστικός, πτυχιούχος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας με μεταπτυχιακές σπουδές στην οπτική επικοινωνία. Επαγγελματικά ασχολείται με τις εφαρμοσμένες τέχνες και το διαδίκτυο. Η εικαστική του δημιουργία διαπνέεται κυρίως από βιομηχανικά θέματα. Έργα του κοσμούν δύο ηλεκτρολογικά κιβώτια (ΚΑΦΑΟ) στον Δήμο Αθηναίων, ενώ η πιο πρόσφατη έκθεση που συμμετείχε ήταν η “ASFA Platforms Project”. Έχει κατά καιρούς διδάξει εικαστικά σε παιδιά και νέους. Ασχολείται επίσης με την ποίηση, με περιοδικές δημοσιεύσεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, καθώς και σε λογοτεχνικές εκδόσεις.

Μέρες και ώρες λειτουργίας Πρωί Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 11.00-14.00 Σάββατο 11.00-14.30

Απόγευμα Τρίτη και Πέμπτη 17.30-20.00 και Παρασκευή 17.30-21.00

tel.2106811418-6943952346/www.facebook.com/galleryxryssothemis


Αποσύρεται το Πράσινο Κίνημα από τις Εθνικές Εκλογές του Ιουνίου

 


Το Πράσινο Κίνημα ανακοινώνει ότι δεν θα συμμετάσχει στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023. Συγκρατεί τις δυνάμεις του και θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου και στις Ευρωεκλογές του επόμενου χρόνου. Επίσης, αν προκύψουν και τρίτες Εθνικές Εκλογές τον Οκτώβριο θα είμαστε έτοιμοι για να δώσουμε το παρών.

Καλούμε τους χιλιάδες “ψαγμένους” ψηφοφόρους του Πράσινου κινήματος να διαβάσουν τα προγράμματα των άλλων κομμάτων και να ψηφίσουν κατά συνείδηση. Να προτιμήσουν αυτούς που έχουν συγκεκριμένες πράσινες πολιτικές και να απορρίψουν τους εθνομηδενιστές. Να απορρίψουν αυτούς που λένε ότι “δεν έχει γίνει Γενοκτονία των Ποντίων” και “το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο”. Να σκεφτούν τι συμφέρει περισσότερο τη Δημοκρατία και ποιοι θα ήταν καλύτερο να εκπροσωπούνται στην επόμενη Βουλή.

Το Πράσινο Κίνημα θα συνεχίσει τον αγώνα του για την οικολογία με το επεξεργασμένο πράσινο σχέδιο που έχει εκπονήσει. Γιατί η προστασία της φύσης και του περιβάλλοντος είναι στάση ζωής.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ

Go Green… για τη ζωή μας