Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Η ώρα της Συρίας και ο Ισλαμιστικός μπαμπούλας - Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία 14/9

του Τ. Φωτόπουλου
Η Υπερεθνική ελίτ (Υ/Ε) ―βασικά οι ελίτ που εδράζονται στην «Ομάδα των 7»― μόλις ανακάλυψε τη νέα «αιτία του κακού» από την οποία όλοι κινδυνεύουμε: το Ισλαμικό κράτος (τέως ISIS). Έτσι, η ισχυρότερη ελίτ στον κόσμο (οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά) συνενώνει τις ασύγκριτες δυνάμεις της για να αντιμετωπίσει όχι κάποια άλλη υπερδύναμη αλλά μερικές χιλιάδες τζιχαντιστές χωρίς καν οργανωμένο στρατό και ναυτική ή αεροπορική δύναμη ―παρόλο που η αεροπορία σήμερα κρίνει την έκβαση πολέμων, όπως έδειξε το παράδειγμα της Λιβύης. Μολονότι όμως οι τζιχαντιστές αυτοί εμφορούνται και από εθνικοαπελευθερωτικά ιδανικά, όπως η Αλ Κάιντα, στην πραγματικότητα αποτελούν μια εκχυδαϊσμένη εκδοχή της γιατί ενώ σε αυτή το εθνικοαπελευθερωτικό στοιχείο υπερίσχυε του θρησκευτικού, στην ISIS ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Γι’ αυτό αναγκάστηκε να την αποκηρύξει και ο διάδοχος του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Όμως, ακριβώς αυτός ο μικτός χαρακτήρας της ISIS της προσέδωσε, προσωρινά, σημαντική πολιτική δύναμη στο Ιράκ, όπως έγραψα σε προηγούμενο άρθρο, προσελκύοντας πολλούς από τους Σουνίτες, τ. Μπααθικούς κ.λπ., τους οποίους είχε αποκλείσει από την εξουσία η Αμερικανική Κατοχή και το προτεκτοράτο που εγκατέστησαν με τη βοήθεια των Σιιτών, οι οποίοι αποτελούν την πλειοψηφία του πληθυσμού. Όταν όμως οι Σιίτες υπό τον Μαλίκι άρχισαν να συνεργάζονται, άμεσα ή έμμεσα, με τα δύο καθεστώτα που στηρίζονται σε εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα στην περιοχή, το Ιρανικό και το Συριακό ―δηλαδή τα δύο καθεστώτα που έχει στοχοποιήσει η Υ/Ε, για να ολοκληρώσει την ενσωμάτωση της Μέσης Ανατολής στην ΝΔΤ― τότε σήμανε το τέλος της μονοκρατορίας των Σιιτών. Έτσι αναγκάσθηκαν να μοιραστούν την εξουσία με τους Σουνίτες, εάν δεν ήθελαν να πέσουν στα χέρια των τζιχαντιστών. Στον βαθμό, επομένως, που η συμβίωση αυτή θα σταθεροποιηθεί μπορεί να επιτευχθεί και ο μακροπρόθεσμος στόχος της Υ/Ε για τον διαμελισμό του Ιράκ, κατά το επιτυχημένο πρότυπο της Γιουγκοσλαβίας, μεταξύ των φιλοδυτικών Κούρδων στον Βορρά και της ελεγχόμενης συμμαχίας Σιιτών και Σουνιτών στο υπόλοιπο Ιράκ.

Όμως, η αναγκαστική συμβίωση στην εξουσία Σουνιτών και Σιιτών στο Ιράκ ανοίγει επίσης τον δρόμο για την επίτευξη και του άλλου βασικού στόχου της Υ/Ε στη Μέση Ανατολή: την ανατροπή του καθεστώτος του Ασσάντ, με την ακούσια μάλιστα «βοήθεια» των ίδιων τζιχαντιστών που είχε χρησιμοποιήσει τόσο στη Λιβύη όσο και στη Συρία. Μόνο που, ενώ τότε τους είχε χρησιμοποιήσει ως συμμάχους της, τώρα θα τους εκμεταλλευθεί σαν εχθρούς της. Και έχει σημαντικούς λόγους να στραφεί η Υ/Ε εναντίον τους, που δεν έχουν βέβαια καμιά σχέση με τις σφαγές τους, όπως υποστηρίζει η μαζική προπαγάνδα στα ελεγχόμενα από αυτήν διεθνή ΜΜΕ. ΟΙ πραγματικοί λόγοι αναφέρονται στο γεγονός ότι η ISIS έχει απο καιρό ξεκινήσει μια διαδικασία αυτονόμησής της από την Υ/Ε, που άρχισε με τις επιθέσεις της ενάντια στους (υποτίθεται) συμμάχους της στην ανατροπή του Ασσάντ, δηλαδή, τις φιλοδυτικές οργανώσεις στη Συρία που ουσιαστικά τις είχε αποδεκατίσει. Και συνεχίζεται τώρα με τις επιθέσεις της ενάντια στο άλλο βασικό στήριγμα της Υ/Ε στην περιοχή, τους ανέκαθεν φιλοδυτικούς Κούρδους του Μπαρζανί στο Βόρειο Ιράκ.

Σύμφωνα όμως με τη μαζική προπαγάνδα των ελεγχόμενων από την Υ/Ε διεθνών ΜΜΕ, η αιτία για τη νέα εκστρατεία στη Μέση Ανατολή που ξεκινά τώρα η Υ/Ε είναι οι σφαγές με γιαταγάνια δυτικών δημοσιογράφων, που έβλεπαν μέχρι κορεσμού οι δυτικοί θεατές για εβδομάδες στις οθόνες τους. Όπως αποδείχνεται τώρα, ο στόχος δεν ήταν απλά να εντείνουν το κύμα ισλαμοφοβίας, σαν αντίβαρο στο μαζικό κύμα αντισιωνισμού που δημιούργησε η πολύ μεγαλύτερη σφαγή στη Γάζα, αλλά και να προετοιμάσουν το έδαφος για τη νέα εκστρατεία. Άλλωστε η Υ/Ε γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο τους χρησιμοποίησε τόσο στη Λιβύη όσο και στη Συρία. Αποφασιστικό ρόλο στην ανατροπή του Καντάφι έπαιξε η άγρια τρομοκρατία που εξαπέλυσαν οι αδίστακτοι τζιχαντιστές εναντίον του λαϊκού κινήματος υπέρ του εθνικοαπελευθερωτικού καθεστώτος. Η τρομοκρατία αυτή, μαζί με τους κτηνώδεις Νατοϊκούς βομβαρδισμούς, επέτυχαν τη καταστροφή της χώρας και τη μετατροπή της σε «αποτυχημένο κράτος». Και αυτό είναι το προστάδιο στη διαδικασία πλήρους ενσωμάτωσης μιας χώρας στην ΝΔΤ, έστω και αν χρειαστεί και άλλη επέμβαση γι’ αυτό, όπως ήδη ζητά η Γαλλική ελίτ. Το ίδιο βέβαια αδίστακτοι ήταν οι τζιχαντιστές και στη Συρία, με στόχο πάντα να φτιάξουν το χαλιφάτο τους, όπου όμως, αβοήθητοι από το ΝΑΤΟ, δεν κατάφεραν να ανατρέψουν το Μπααθικό εθνικοαπελευθερωτικό καθεστώς.

Φυσικά, όσο οι τζιχαντιστές αυτοί έσφαζαν Άραβες, οι φιλάνθρωποι στη Δύση ελάχιστα απασχολούντο με το θέμα. Όταν, όμως, άρχισαν να σφάζουν στη τηλεόραση και δυτικούς, άμεσα διαμορφώθηκαν οι συναινέσεις, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις βέβαια, για να δοθεί το σήμα από τον πλανητάρχη για τον βομβαρδισμό της Συρίας. Φυσικά, χωρίς καμιά απόφαση του Συμβ. Ασφαλείας, ή τη συναίνεση της Συρίας, όπως απαιτεί το διεθνές δίκαιο, το οποίο η Υ/Ε έχει πολλά παλιά παπούτσια για να το γράφει. Γεγονός, βέβαια, που αποτελεί και εξαπάτηση της υπό τον Πούτιν Ρωσικής ελίτ που υποχρέωσε τον Ασσάντ πέρυσι να δεχτεί να καταστρέψει τα χημικά όπλα του, απλά αναβάλλοντας τους βομβαρδισμούς και απαλλάσσοντας συγχρόνως από τον σχετικό κόπο την Υ/Ε! Έτσι, σύντομα η Υ/Ε θα έχει άλλο ένα «αποτυχημένο κράτος» στη Συρία, ενώ συγχρόνως θα έχει απαλλαγεί από τους επικίνδυνους πια τζιχαντιστές.

Το ηθικό δίδαγμα είναι ότι στη ΝΔΤ απαγορεύεται η τρομοκρατία, εκτός αν στρέφεται κατά των εχθρών της Υ/Ε και των συνεργατών της (π.χ. Συρία). Αντίστοιχα επιτρέπεται ακόμη και ο «φασισμός», αρκεί να υποστηρίζει τους φίλους της Υ/Ε (π.χ. Χούντα του Κιέβου)...Υ.Γ. Σε ιστολόγιο που ειδικεύεται στον αντισημιτισμό, κάποιος Δημήτρης Κράββαρης ανέλαβε να διαστρεβλώσει (με συκοφαντικούς ισχυρισμούς που αναγκάστηκε τελικά να αφαιρέσει) το άρθρο της 31/7 για να αποδείξει τον...αντισημιτισμό μου. Φυσικά, δεν περιμένω πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης, ιδιαίτερα από τη «βιομηχανία του Ολοκαυτώματος» (Φινκελστάιν)!
brothels Ένοχοι και Αθώοι Η ιστορία του μοναχισμού στον Μεσαίωνα ξεκίνησε με τον Βενέδικτο, έναν εξαιρετικά μορφωμένο νέο από τη Νουρσία της Ιταλίας, που επέλεξε να εγκαταλείψει τις απολαύσεις της κοσμικής ζωής και να ζήσει ως ερημίτης. Πίστευε ότι ο άνθρωπος έπρεπε να αφιερώσει τη ζωή του στην προσευχή για να ευχαριστήσει το Θεό για τα δώρα του. Η ασκητική του ζωή ακολουθούσε τη φιλοσοφία «ora et labora», δηλαδή προσευχή και εργασία. Το παράδειγμά του σύντομα ακολούθησαν κι άλλοι και ο αριθμός των ερημιτών αυξήθηκε ραγδαία. Ο Βενέδικτος χρειάστηκε να ιδρύσει 12 μοναστήρια για να τους στεγάσει. Προσευχή έναντι χρημάτων Άγιος Βενέδικτος Άγιος Βενέδικτος Στην καθολική εκκλησία του Μεσαίωνα, η προσευχή ήταν το «κλειδί» για την πόρτα του Παραδείσου. Για να εξασφαλίσει κάποιος μία θέση στον Παράδεισο,έπρεπε να εξομολογείται τις αμαρτίες του και να δοξάζει το θεό με προσευχές. Όσο πιο απλή και ασκητική ήταν η καθημερινότητα ενός πιστού, τόσο μεγαλύτερη απήχηση είχαν οι πρ...

Διαβάστε όλο το άρθρο: www.mixanitouxronou.gr/katholiki-monachi-sto-meseona-diiithinan-ikous-anochis-ke-plironontan-gia-na-prosefchonte-os-antiprosopi-plousion-amartolon/

ΟΙ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ" ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΔΟΜΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΣΣΙΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΟΥΡΤΕΣΗ

Από το Μάρτιο 2013 στο Δήμο Χαλανδρίου λειτουργούν οι Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας. Στις δομές αυτές περιλαμβάνονται Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Συσσίτιο και Γραφείο Διαμεσολάβησης. Κάτοικοι του Χαλανδρίου που αντιμετωπίζουν έντονα οικονομικά προβλήματα, άνεργοι ή ανασφάλιστοι θα μπορούν να λαμβάνουν φάρμακα, προϊόντα παντοπωλείου, συσσίτιο και υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης (διασύνδεση με υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας, διαμεσολάβηση για επίλυση κοινωνικών προβλημάτων, ατομική και ομαδική συμβουλευτική υποστήριξη κ.α.) ανάλογα με τις προσωπικές τους ανάγκες.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Χαλανδρίου» που εντάσσεται στο Ε.Π. Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού 2007-2013, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, προσλήφθηκαν δεκαεπτά νέοι (άνεργοι κάτω των 30 ετών) από το Ελληνικό Κέντρο Προαγωγής Κοινωνικής και Ψυχικής Υγείας – ΠΟΡΕΙΑ Α.Μ.Κ.Ε., το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και την Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας – Ε.Π.Α.Ψ.Υ, (που είναι οι συμπράττοντες φορείς μαζί με το Δήμο Χαλανδρίου και το Ίδρυμα Κουρτέση) με σκοπό την οργάνωση και την παροχή υπηρεσιών καταπολέμησης της φτώχιας. Έως τώρα οι δομές έχουν υποδεχθεί περισσότερα από 100 αιτήματα που αφορούν την κοινωνική υποστήριξη 193 ατόμων και έχουν αξιολογήσει τις ανάγκες των κατοίκων του Χαλανδρίου που έχουν προσφύγει στις δομές αυτές. Παράλληλα ελέγχονται τα δικαιολογητικά συμμετοχής τα οποία εγκρίνονται από 7μελή επιτροπή του Δήμου ώστε να διασφαλίζεται ότι η κοινωνική υποστήριξη θα δοθεί σ’ άτομα που πραγματικά έχουν ανάγκη. Σ’ αυτό θα συμβάλλει και το μηχανογραφικό σύστημα στο οποίο θα καταγράφονται πλήρως οι δράσεις των δομών και οι παρεχόμενες υπηρεσίες.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι μέσω των ενεργειών του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών έχουν εξασφαλιστεί από την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) τα αναγκαία φάρμακα για το σύνολο της διάρκειας του έργου. Οι συμπράττοντες φορείς παράλληλα υλοποιούν δράσεις ενημέρωσης επιχειρήσεων και των πολιτών ώστε να εξασφαλιστούν χορηγίες απαραίτητες για την λειτουργία του παντοπωλείου και του συσσιτίου. Σημαντικοί υποστηρικτές σ’ αυτή την προσπάθεια θα είναι όλοι οι τοπικοί σύλλογοι, οι ενορίες και τα σχολεία του Δήμου προωθώντας την ενημέρωση και το μήνυμα της αλληλεγγύης.

Στην περίοδο της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που διανύουμε ο Δήμος Χαλανδρίου και οι φορείς που υλοποιούν το έργο καταθέτουν την εμπειρία τους και την ευαισθησία τους ώστε να ενισχυθούν οι δημοτικοί μηχανισμοί κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ      ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ              ΔΟΜΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΣΣΙΤΙΩΝ
Στρ. Παπάγου 7, Τ.Κ. 15232            Στρ. Παπάγου 7, Τ.Κ. 15232                        Φαρσάλων 1 & Γαρυττού,
Τηλ. 2106722822                            Τηλ. 2106856805                                              Τ.Κ. 15234
                                                       Email: pantopoleio@halandri.gr                         Τηλ. 2106014264


Επανέρχεται από τη Δευτέρα ο «δακτύλιος»

Επανέρχεται από την Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας μετά από δύο μήνες και κάτι μέρες που δεν ίσχυε.
Επανέρχονται τα περιοριστικά μέτρα της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας (μικρός δακτύλιος) και στο λεκανοπέδιο Αττικής (πράσινος δακτύλιος) από τη Δευτέρα 15.09.2014.

Ο μικρός δακτύλιος ορίζεται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους: Λ. Αλεξάνδρας - Ζαχάρωφ – Λ. Μεσογείων - Φειδιππίδου - Μιχαλακοπούλου - Σπ. Μερκούρη - Βρυάξιδος - Υμηττού - Ηλ. Ηλιού - Αμβρ. Φραντζή – Λ. Ανδρ. Συγγρού - Χαμοστέρνας - Πειραιώς - Ιερά Οδός – Λ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως - Πλ. Καραϊσκάκη - Καρόλου - Μάρνη - 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) - Λ. Αλεξάνδρας.

Στις οριακές λεωφόρους και οδούς του μικρού δακτυλίου το μέτρο δεν ισχύει.
Στον μικρό δακτύλιο επιτρέπεται μόνο η εκ περιτροπής κυκλοφορία (μονά- ζυγά) των Ι.Χ. επιβατικών αυτοκινήτων, καθώς και των Ι.Χ. φορτηγών με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μέχρι 2,2 τόνους.
Επανέρχονται τα περιοριστικά μέτρα της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας (μικρός δακτύλιος) και στο λεκανοπέδιο Αττικής (πράσινος δακτύλιος) από τη Δευτέρα 15.09.2014.

Ο μικρός δακτύλιος ορίζεται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους: Λ. Αλεξάνδρας - Ζαχάρωφ - Λ. Μεσογείων - Φειδιππίδου - Μιχαλακοπούλου - Σπ. Μερκούρη - Βρυάξιδος - Υμηττού - Ηλ. Ηλιού - Αμβρ. Φραντζή - Λ. Ανδρ. Συγγρού - Χαμοστέρνας - Πειραιώς - Ιερά Οδός - Λ. Κωνσταντινουπόλεως - Αχιλλέως - Πλ. Καραϊσκάκη - Καρόλου - Μάρνη - 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) - Λ. Αλεξάνδρας.
Στις οριακές λεωφόρους και οδούς του μικρού δακτυλίου το μέτρο δεν ισχύει.
Στον μικρό δακτύλιο επιτρέπεται μόνο η εκ περιτροπής κυκλοφορία (μονά- ζυγά) των Ι.Χ. επιβατικών αυτοκινήτων, καθώς και των Ι.Χ. φορτηγών με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μέχρι 2,2 τόνους.

Τα όρια του μεγάλου δακτυλίου, καθορίζονται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους:
Παραλιακή λεωφόρος - Αλίμου - Βουλιαγμένης - Ελ. Βενιζέλου - Περιμετρική Υμηττού - Κατεχάκη - Μεσογείων - Αγ. Παρασκευής - Χαλανδρίου - Παπανικολή - (Κ. Παλαιολόγου) - Καποδιστρίου - Κύμης - Κασταμονής - Χαλανδρίου - Αναγεννήσεως - Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας - Αθηνών - Θηβών - Γρ. Λαμπράκη έως Κερατσίνι.
Στην απαγόρευση αυτή δεν περιλαμβάνονται η Νέα Εθνική Οδός Αθηνών - Λαμίας, η Λ. Κηφισού και η Λ. Αθηνών, με εξαίρεση το τμήμα της από τη διασταύρωσή της με τη Λ. Κηφισού έως την οδό Αχιλλέως.

Υπενθυμίζεται ακόμα ότι οι ημέρες και ώρες ισχύος όλων των περιοριστικών μέτρων, είναι απο Δευτέρα έως Πέμπτη, ώρες 07.00΄ έως 20.00΄και την Παρασκευή, από 07.00΄ έως 15.00΄.
Τα Σάββατα, Κυριακές και αργίες, καθώς και τις ημέρες που πραγματοποιείται απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα μέτρα δεν ισχύουν.
Το πρόστιμο για την παραβίαση των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας είναι 200 ευρώ.


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το σχέδιο Τσίπρα για την Αυτοδιοίκηση: Ίδρυση ειδικής τράπεζας, σταδιακή αύξηση πόρων και αντικατάσταση του «Καλλικράτη»

 
 
Στο επίκεντρο των προθέσεων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για την ανασυγκρότηση του Κράτους, σε μελλοντική κυβέρνηση που θα σχηματίζει το κόμμα του, βρίσκεται «η θεσμική και λειτουργική ενδυνάμωση των τριών κυττάρων της Δημοκρατίας: το Κοινοβούλιο, τη λαϊκή αυτοδιοίκηση και το συνδικαλισμό βάσης», όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη ΔΕΘ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τις προθέσεις του για την περιφερειακή συγκρότηση του κράτους. Όπως είπε: «ενισχύουμε, αρχικά, τη δημοκρατική συμμετοχή και διαφάνεια, την οικονομική αυτοτέλεια και την αποτελεσματική λειτουργία των δήμων και των περιφερειών. Οργανώνουμε τη συγκροτημένη μετάβαση στο αποκεντρωμένο κράτος των πολιτών.

Παράλληλα, ξεκινάμε το διάλογο με την κοινωνία και τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις για τη συνολική αντικατάσταση του «Καλλικράτη» με νέο θεσμικό πλαίσιο για την αυτοδιοίκηση, που θα ολοκληρωθεί στο τέλος της αυτοδιοικητικής περιόδου», είπε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αυξάνουμε σταδιακά τους πόρους της αυτοδιοίκησης, ώστε να αποκτήσει ενεργό ρόλο στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Στην κατεύθυνση αυτή, η αναπτυξιακή τράπεζα που θα ιδρύσουμε θα έχει τη δυνατότητα, εκτός από τη χαμηλότοκη δανειοδότηση, να εκδίδει και ειδικά ομόλογα έργου για την αυτοδιοίκηση», επισήμανε ο κ. Τσίπρας.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για ενίσχυση των θεσμών της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας και εισαγωγή νέων εφαρμογών άμεσης δημοκρατίας στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος.  «Εισάγουμε θεσμούς, όπως η λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία, η λαϊκή αρνησικυρία και τα δημοψηφίσματα με πρωτοβουλία των πολιτών», είπε χαρακτηριστικά.
 
Δημόσια Διοίκηση

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε την αποκατάσταση όσων απολύθηκαν από το δημόσιο τομέα «παρανόμως και καταχρηστικώς», όπως τόνισε, ενώ κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Αξίζει να σημειωθεί ότι έκανε ειδική αναφορά για τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, στις οποίες απέτισε φόρο τιμής «για τον αγώνα τους και το πείσμα τους που μας δίνει ελπίδα».
Αναφερόμενος στο σχέδιο του κόμματός του για επανάκτηση της εργασίας, ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε την υλοποίηση προγράμματος που θα έχει στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε δημόσιο, ιδιωτικό τομέα και κοινωνική οικονομία.

Κάλεσε, τέλος, τους δημοσίους υπαλλήλους να πιστέψουν «στη δυνατότητα να υπάρξει ένα άλλο κράτος, φιλικό στον πολίτη και την κοινωνία, το οποίο θα υπηρετούν ως κοινωνικοί λειτουργοί και όχι απλά ως υπάλληλοι. Ένα αποκεντρωμένο κράτος των πολιτών», είπε χαρακτηριστικά.

http://www.aftodioikisi.gr

ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΡΤΙΑ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Οι εργαζόμενοι στον δήμο ζήτησαν και έλαβαν ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου - και μάλιστα (καθ' υπερβολή κατά την γνώμη μου) εμβόλιμα σε μια ειδική συνεδρίαση που είχε μοναδικό αντικείμενό της, ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΖΗΤΗΜΑ, αυτό των παιδικών σταθμών, ένα κρισιμότατο για την τοπική κοινωνία θέμα, τους γονείς συνδημότες μας, από το οποίο τίποτα δεν θα έπρεπε να στρέψει την προτεραιότητα, την προσοχή και τα φώτα της ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου

Και όμως ....


Με την ομόφωνη απόφαση του νέου δημοτικού συμβουλίου  να έχει προηγηθεί λοιπόν - και αυτό πρέπει να αξιολογηθεί ως τακτική και να μην επαναληφθεί κατά την ταπεινή μου γνώμη - με την απόφαση για την οποία ΕΚΒΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ώστε να ληφθεί - τουλάχιστον ενός που το δήλωσε - ώστε να υποστηριχτεί ο σύλλογός τους, που πασχίζει να υπερασπιστεί το ψωμί όλων των εργαζομένων του δήμου μας από μνημονιακές απολύσεις, η πλειοψηφία των εργαζομένων δεν έκαναν καν τον κόπο να παραστούν στην Γενική Συνέλευση της Παρασκευής, να κάνουν ισχυρή απαρτία και να πάρουν μια δική τους αντίστοιχη ομόφωνη και ομόθυμη απόφαση (αν θέλουν να την λάβουν) - ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗ - κατά της αξιολόγησης που να δεσμεύει ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, άρα και τους διευθυντές.

Εμ, δεν γίνεται έτσι, συνάδελφοι εργαζόμενοι. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί να αντικαταστήσει την λειτουργία του συνδικαλιστικού σας κινήματος αλλά μόνο να  ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΕΤΑΙ μπορεί στις δικές σας αποφάσεις και πρωτοβουλίες, σε νομικό και αγωνιστικό επίπεδο, κατά των μνημονικακών πολιτικών.

Αν λοιπόν δεν έχετε εσείς στο χέρι μια απόφαση δικής σας Γενικής Συνέλευσης που να δεσμεύει τα μέλη σας, τι νόημα έχει να πηγαίνετε στο δημοτικό συμβούλιο για να αποφασίζει;

Να αποφασίζει τι και μάλιστα ομόφωνα;
Αυτό που δεν είναι βέβαιο ότι θέλει η πλειοψηφία τουλάχιστον των εργαζομένων;

Ψάχνετε για ΣΩΤΗΡΕΣ;

Οι ΣΩΤΗΡΕΣ έχει αποδείξει η ιστορία ότι ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΙΝΟΙ.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ ....