Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

AHOME REAL ESTATE SERVICES


Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Βασικά Σημεία Ομιλίας Ρένας Δούρου στο Συνέδριο "Κυβέρνηση της Αριστεράς: τι, γιατί και πώς", που διοργανώνε​ι το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουρ​γκ

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

του Συνδυασμού «ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ» για την Περιφέρεια Αττικής, Επικεφαλής Ρένα Δούρου
 
 


Ρένα Δούρου: η ανάταξη του τόπου περνά μέσα από την ανάταξη των τοπικών κοινωνιών

Στο διεθνές συνέδριο με τίτλο "Κυβέρνηση της Αριστεράς: τι, γιατί και πώς", που διοργανώνει το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς και το δίκτυο transform!europe, μετείχε η υποψήφια Περιφερειάρχης, επικεφαλής του συνδυασμού "Δύναμη Ζωής", Ρένα Δούρου.

Στην ομιλία της στο πάνελ με τίτλο "Διοίκηση, Αποκέντρωση, Αυτοδιοίκηση", η Ρένα Δούρου τόνισε μεταξύ άλλων:

· Μία από τις πιο επαναστατικές ιδέες των καιρών μας, υπήρξε η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Με την έννοια την Άμεσης Δημοκρατίας. Της δυνατότητας δηλαδή οι πολίτες να βρίσκονται στο κέντρο της λήψης των αποφάσεων, να αυτενεργούν, να είναι αυτοί που καθορίζουν τις προτεραιότητες της ζωής τους. Αλλά και τα μέσα για την επίτευξή τους.

· Σε αυτόν τον ανατρεπτικό και μαζικό χαρακτήρα άλλωστε συνίσταται και το επαναστατικό περιεχόμενο της πραγματικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στο γεγονός δηλαδή ότι ανατρέπει τις κατεστημένες, καθετοποιημένες δομές εξουσίας. Ανατρέπει τα στεγανά της άσκησής της από κλειστές ομάδες, στο εσωτερικό των οποίων αναπαράγεται ένα σύστημα εξουσίας αποκλεισμού των πολιτών, των πολλών από τις διαδικασίες λήψης των αποφάσεων

· Κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το γεγονός ότι στη χώρα μας η τοπική αυτοδιοίκηση ήταν διαχρονικά όμηρος πελατειακών δικτύων, όμηρος σχέσεων εξάρτησης και διαπλοκής, μικρών και μεγάλων συμφερόντων σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

· ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, εργάστηκαν διαχρονικά με ζέση ώστε ο πρώτος και ο δεύτερος βαθμός αυτοδιοίκησης να μείνουν αδύναμοι και ανεπαρκείς, χωρίς τη δυνατότητα να δίνουν άμεσα, αποτελεσματικά και με αυτοτέλεια λύσεις στα προβλήματα των πολιτών.

· Ο κλήρος πλέον πέφτει στην Αριστερά, να ανατάξει τον τόπο. Να δώσει νέα πνοή σε μια Αυτοδιοίκηση που να είναι αντάξια του ονόματός της. Να αποδείξει ότι δεν είναι μονόδρομος η διαφθορά, οι πελατειακές σχέσεις, η γραφειοκρατία. Είμαστε λοιπόν αποφασισμένοι ότι εμείς, όχι μόνοι μας, ως φορείς μιας αλάνθαστης αλήθειας αλλά με τη στήριξη ενός όσο το δυνατόν ευρύτερου κοινωνικού μετώπου, θα προχωρήσουμε στις απαραίτητες τομές και μεταρρυθμίσεις, έτσι ώστε να αναδειχθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση πράγματι σε κύτταρο δημοκρατίας. Σε φορέα δημοκρατικής εξουσίας. Να αναδειχθεί στην απαραίτητη προϋπόθεση ανατροπής του σημερινού χρεοκοπημένου συστήματος. Του συστήματος που έχει καταστήσει τα μνημόνια και την λιτότητα πυξίδες της πολιτικής του.

· Σήμερα το μεγάλο στοίχημα της ελληνικής αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η ανάταξη του τόπου μέσα από την ανάταξη των τοπικών κοινωνιών.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΖΑΦΕΙΡΟΠΟYΛΟΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες ο πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος θα είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής, με τη Νέα Δημοκρατία βέβαια.

Οι πληροφορίες μας είναι αξιόπιστες και μένει να επιβεβαιωθούν επίσημα.

... ΚΑΙ Η ΓKΕΡΕΚΟΥ (εν ενεργεία βουλευτής τους ΠΑΣΟΚ) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ (και αντιμνημονιακή θα δηλώσει ή μπα, δεν λεέι;)

Θέμα χρόνου είναι η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Αντζελας Γκερέκου για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Η υποψηφιότητά της Αντζελας Γκερέκου έχει ήδη αποφασιστεί από τη Χαριλάου Τρικούπη.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ωστόσο θα κατέλθει στις αυτοδιοικητικές εκλογές ως ανεξάρτητη και απλά θα τη στηρίξει το κόμμα της.

Γι' αυτό και η ανακοίνωση της υποψηφιότητας δεν θα γίνει από το ΠΑΣΟΚ αλλά από την ίδια την Αντζελα Γκερέκου.

ΣΧΟΛΙΟ:

Και γαμώ τις ανεξαρτησίες. Αποφάσισε η Χαριλάου Τρικούπη αλλά θα το ανακοινώσει μόνη της.

ΜΠΡΑΒΟ!

Στους ΑΝ.ΕΛ, το είπατε ότι θα το πει μόνη της;

ΘΑ ΣΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΜΕΝ ......

Δεν υπάρχει αυτό! Ο Μαυρογυαλούρος ήταν μαθητούδι μπροστά σε τούτους εδώ!

Μέχρι το ΑΣΕΠ καταργούν προεκλογικά.

Πρόσεχε γιατί μετά τις εκλογές θα σου έρθει ο λογαριασμός για όλα αυτά ...

Αν ακόμα δεν του έμαθες και πας να τους ξαναψηφίσεις για να σε ... "εξασφαλίσουν" ....

ΜΕΓΑΛΕ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ!

Προσλήψεις στους δήμους με τετράμηνες συμβάσεις εκτός ΑΣΕΠ
Τις προσλήψεις στους δήμους με τετράμηνα εκτός ΑΣΕΠ προβλέπει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών «Επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών» που κατατέθηκε χθες στην βουλή και προβλέπει αλλαγές στις διαδικασίες που ακολουθούνται για τις προσλήψεις εποχικών σε δημόσιους φορείς.

Περισσότερα στο aftodioikisi.gr ΕΔΩ

ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΧΘΡΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΜΙΧΕΛΑΚΗΜε προκλητικό τρόπο, στα όρια της φίμωσης η κυβέρνηση δια του υπουργού Εσωτερικών κου Μιχελάκη εξέδωσε εχθές μια εγκύκλιο για τις επερχόμενες εκλογές με προφανή στόχο να περιορίσει την δυνατότητα αυτόνομων δημοτικών παρατάξεων να επικοινωνήσουν με τους δημότες ψηφοφόρους.

Ουσιαστικά μιλάμε για απόπειρα φίμωσης των δημοτικών παρατάξεων εκτός ΠΑΣΟΚΟΝΔ.

Ο κος Μιχελάκης αποφάσισε και διέταξε ότι στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, σε συνδυασμούς με μεγάλη εκλογική δύναμη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοτικών εκλογών, θα διατεθούν περισσότεροι χώροι για την προεκλογική τους προβολή απ' ό,τι σε συνδυασμούς με μικρή εκλογική δύναμη ή πρωτοεμφανιζόμενους.

"ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ" στις τελευταίες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές (του 2010) ήταν βεβαίως οι συνδυασμοί της ΠΑΣΟΚΟΝΔ.

Θα θυμάστε βέβαια ότι η αποχή τότε άγγιξε το 70% και οι δημαρχοι εκλέχτηκαν με ένα 15-20% του εκλογικού σώματος.

Ότι και να κάνουν όμως ...... οι πολίτες είναι αποφασισμένοι .... ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΙΣΟΥΝ!

Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ - ΦΕΤΦΑΣ ΤΟΥ κου ΜΙΧΕΛΑΚΗ:

http://www.aftodioikisi.gr/mediafiles/2014/03/%CE%A6%CE%95%CE%9A-%CE%92-694-2014.pdf

ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΑ SOCIAL MEDIA ....


Έκλεισε το twitter στην Τουρκία


Έκλεισε από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στην Τουρκία το Τwitter η πρόσβαση στο οποίο αποκλείστηκε, όπως ανακοίνωσε αργά τη νύχτα η Διεύθυνση Τηλεπικοινωνιών, μετά από σχετική εντολή της εισαγγελίας Κωνσταντινούπολης.
Νωρίτερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε πει κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας «θα ξεριζώσουμε το Τwitter και τα παρόμοια και δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι θα πει η διεθνής κοινότητα. Όλοι θα αντιληφθούν την ισχύ της Τουρκικής Δημοκρατίας».
Το «Τwitter» είναι από τα κοινωνικά μέσα μέσω των οποίων διαρρέουν εδώ και λίγο καιρό ηχογραφημένες τηλεφωνικές συνομιλίες τόσο του ίδιου του Ερτνογάν, όσο και συγγενικών του προσώπων και συνεργατών του.
Η εταιρεία διαχείρισης, του διαδικτυακού μέσου Twitter Inc, ανακοίνωσε ότι εξετάζει τις αναφορές ότι η υπηρεσία αυτή έχει απαγορευτεί στην Τουρκία. Η εταιρεία δημοσίευσε ένα μήνυμα στις υπηρεσίες της συμβουλεύοντας τους χρήστες του Twitter στην Τουρκία ότι είναι δυνατό να στέλνουν τα Tweets που θέλουν χρησιμοποιώντας τα γραπτά μηνύματα μέσω του κινητού τηλεφώνου της.
Ορισμένοι χρήστες προσπαθούν να ανοίξουν την ιστοσελίδα Twitter.com αλλά βλέπουν μια ανακοίνωση προφανώς από τη ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας ( TIB).
Η δήλωση ανέφερε τέσσερις δικαστικές αποφάσεις ως βάση για τον αποκλεισμό της ιστοσελίδας , από όπου κάποιοι χρήστες κατά τις τελευταίες εβδομάδες διαρρέουν ηχογραφημένες τηλεφωνικές συνομιλίες τόσο του ίδιου του Ερτνογάν, όσο και συγγενικών του προσώπων και συνεργατών του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγκύκλιος Μητσοτάκη για έλεγχο εγκυρότητας πιστοποιητικών υπαλλήλων


dimosio

Την επιτάχυνση και την αποτελεσματικότερη παρακολούθηση του ελέγχου εγκυρότητας των πιστοποιητικών των δημοσίων υπαλλήλων ζητεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες με εγκύκλιο που εξέδωσε σήμερα Πέμπτη 20 Μαρτίου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για πρώτη φορά ζητείται από το σύνολο των δημοσίων υπηρεσιών να ενημερώσουν ηλεκτρονικά το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), για τις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί μέχρι σήμερα για τη διασταύρωση της εγκυρότητας των δικαιολογητικών, αλλά και να γνωστοποιήσουν συνολικά τα μέχρι τώρα αποτελέσματά τους στον εντοπισμό πλαστών δικαιολογητικών στο Δημόσιο.

Με την σχετική εγκύκλιο αποσαφηνίζονται όλες οι λεπτομέρειες και η διαδικασία αντιμετώπισης των περιπτώσεων όπου εντοπίζονται πλαστά δικαιολογητικά τα οποία χρησιμοποιήθηκαν από δημοσίους υπαλλήλους κατά το στάδιο του διορισμού, πρόσληψης ή μετατροπής της σύμβασης εργασίας τους.

Η εγκύκλιος αφορά στον έλεγχο νομιμότητας των πτυχίων, πιστοποιητικών και λοιπών στοιχείων του προσωπικού μητρώου των υπαλλήλων. Μέσω αυτής παρέχονται διευκρινίσεις σχετικά με την ανάκληση διορισμού και την καταγγελία συμβάσεων υπαλλήλων που εντοπίζονται να έχουν διοριστεί ή προσληφθεί κάνοντας χρήση πλαστών δικαιολογητικών ή ψευδών βεβαιώσεων. Αφορά επίσης ζητήματα σχετικά με τις πειθαρχικές διαδικασίες που ακολουθούνται για τα μέλη των οργάνων που εξέδωσαν τις παράνομες πράξεις. Επίσης, επισημαίνεται η δυνατότητα των διοικήσεων να ανακαλούν τους διορισμούς όσων εντοπίζονται να έχουν κάνει χρήση πλαστών δικαιολογητικών, ακόμη και αν έχουν προηγουμένως υποβάλλει την παραίτησή τους λόγω του διενεργούμενου ελέγχου.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε σχετικά:  «Ο έλεγχος εγκυρότητας των δικαιολογητικών των δημοσίων υπαλλήλων αρχίζει και παράγει τα πρώτα αποτελέσματα. Ήδη, οι υπάλληλοι που διαπιστώθηκε ότι είχαν προσληφθεί στη δημοτική αστυνομία κάνοντας χρήση πλαστών δικαιολογητικών, απομακρύνθηκαν. Κάνουμε μια προσπάθεια αποκατάστασης χρόνιων αδικιών και ενίσχυσης της αξιοπιστίας της δημόσιας διοίκησης. Βάζουμε τέλος σε ένα καθεστώς ανομίας, δημιουργώντας παράλληλα διαδικασίες και δομές που δεν θα επιτρέπουν την επανάληψη αυτών των απαράδεκτων φαινομένων στο μέλλον».

http://www.localit.gr/, 20/3/2014