Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 2 Απριλίου 2022

Συμμετοχή Δημάρχου Βριλησσίων, Ξένου Μανιατογιάννη, στο πρώτο ΟΤ FORUM του Οικονομικού Ταχυδρόμου: Ο Κόσμος Αλλάζει. «Οι Δήμοι και η πρόκληση της διαχείρισης των Απορριμμάτων»

 


Για τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι Δήμοι και στη διαχείριση των απορριμμάτων αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο πρώτο ΟΤ FORUM ο  Δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης, την Τετάρτη 30/01/2022, στο Παλαιό Χρηματιστήριο. 

Στο ΟΤ FORUM: Ο Κόσμος Αλλάζει,  ο κ. Ξένος Μανιατογιάννης τόνισε πως η διαχείριση των απορριμμάτων είναι από τους βασικούς πυλώνες της κυκλικής οικονομίας και πως ο  Δήμος Βριλησσίων αποτελεί  Δήμο – Πρότυπο στη διαχείριση των απορριμμάτων και στόχος είναι η δημιουργία ενός μιας πόλης με μηδενικά απορρίμματα (Zero Waste city).

Πιο αναλυτικά αναφέρθηκε στη μεγάλη πρόοδο που έχει επιτευχθεί: 

•  στο στρατηγικής σημασίας θέμα της διαλογής στην πηγή, παράλληλα με την ενημέρωση των δημοτών και των παιδιών στα σχολεία.  

• στο ότι έχουν προστεθεί δέκα διαφορετικά ρεύματα, πχ κίτρινος κάδος, για τηγανέλαια, για επαναχρησιμοποιούμενα ενδύματα κ.λ.π., ενώ έχει επιτευχθεί καθολική διαλογή στην κομποστοποίηση (καφέ κάδος). 

«Μέσα από την προσπάθεια σημειώθηκε σημαντική εξοικονόμηση των δαπανών, μεσοσταθμικά από το 2019 , μια οικονομία κλίμακος ύψους 40%, που επέτρεψε και τη μείωση των δημοτικών τελών» δήλωσε ο Δήμαρχος Βριλησσίων. 

Τέλος ο κ. Ξένος Μανιατογιάννης αναφέρθηκε στο πρωτοποριακό πιλοτικό πρόγραμμα «πόρτα πόρτα» που υλοποιείται στον Δήμο με τη συμμετοχή 1.000 οικογενειών από τις οποίες γίνεται χωριστή διαλογή , συγκεκριμένες ώρες και μέρες, με επιπλέον επιβράβευση στα δημοτικά τους τέλη. 

Στο πάνελ μετείχαν ο Δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης, ο Δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος και ο Γενικός Διευθυντής Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ιονίων Νησιών, Βασίλειος Αναλυτής. 

Ακολουθεί η ενότητα του OT FORUM: Οι Δήμοι και η πρόκληση της διαχείρισης των απορριμμάτων:

OT FORUM: Οι Δήμοι και η πρόκληση της διαχείρισης των απορριμμάτων - Οικονομικός Ταχυδρόμος - ot.gr

Ο 6ος και τελευταίος κύκλος του επιτυχημένου προγράμματος Art-Wagons του δωρεάν διαδικτυακού "ταξιδιού" χορού και μουσικής για εφήβους των απομακρυσμένων κυρίως περιοχών της Ελλάδας καθώς και για παιδιά με αναπηρία

 

Art-Wagons

δωρεάν διαδικτυακό «ταξίδι» χορού και μουσικής

για εφήβους των απομακρυσμένων κυρίως περιοχών της Ελλάδας

καθώς και για παιδιά με αναπηρία

 

Ο 6ος και τελευταίος κύκλος του επιτυχημένου προγράμματος ξεκινάει στις 2 Μαΐου 2022 Κάνε την εγγραφή σου δωρεάν και ταξίδεψε μαζί μας στον κόσμο των Τεχνών!

Με τον 6ο κύκλο του προγράμματος που ξεκινάει στις 2 Μαΐου ολοκληρώνεται το επιτυχημένο πολιτιστικό διαδικτυακό «ταξίδι» του «Art-Wagons» που προσφέρει δωρεάν σε κάθε άκρη της Ελλάδας η Καλλιτεχνική Εταιρεία ΑΞΑΝΑ και η Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ με την ευγενική αρωγή του Κοινωφελούς Ιδρύματος Κοινωνικού και Πολιτιστικού έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.).

Το «Art-Wagons» είναι ένα διαδικτυακό πολιτιστικό πρόγραμμα με ψυχαγωγικό χαρακτήρα που προσφέρεται δωρεάν σε παιδιά και εφήβους που ζουν κυρίως σε απομακρυσμένες ορεινές ή νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας ή/και σε παιδιά με αναπηρία, ηλικίας από 7 έως 15 ετών και έχει στόχο τη γνωριμία με τον κόσμο των Τεχνών για την περαιτέρω ανάπτυξη της προσωπικότητας και των δεξιοτήτων τους. Πρόκειται για μία δημιουργική εξερεύνηση στον Χορό και τη Μουσική μέσα από δύο διαδικτυακά εργαστήρια που πραγματοποιούνται με όρους εξ αποστάσεως ασύγχρονης εκπαίδευσης.

Ι. Μουσικοί Ταξιδευτές με θέμα τη Μουσική για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, ηλικίας 7-12 ετών.

ΙΙ. Σώμα εν Κινήσει με θέμα τον Σύγχρονο Χορό για εφήβους, ηλικίας 12-15 ετών.

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί με επιτυχία οι 5 κύκλοι του προγράμματος με τη θερμή ανταπόκριση παιδιών, γονέων/κηδεμόνων αλλά και εκπαιδευτικών από όλες τις περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας.

 

O 6ος και τελευταίος κύκλος του «Art-Wagons» πραγματοποιείται από τις 2 Μαΐου έως και τις 5 Ιουνίου 2022 με διάρκεια 5 εβδομάδες. Το κάθε παιδί, επιβάτης αυτού του πολιτιστικού «ταξιδιού», με την εγγραφή του στο πρόγραμμα, παίρνει το «εισιτήριό» του (τον προσωπικό του κωδικό), επιβιβάζεται στο «Art-Wagons» και πλοηγείται στην διάρκεια των 5 εβδομάδων σε 5 videos – σταθμούς λαμβάνοντας πληροφορίες και υλικό με τη μορφή video, κειμένων, εικόνων, ήχων κ.ά. υπό την καθοδήγηση καταρτισμένων εκπαιδευτών-«μηχανοδηγών». Στη συνέχεια καλείται να εργαστεί σε απλά ζητούμενα που απαιτούνται σε κάθε video-σταθμό, να πειραματιστεί, να εκφραστεί, να ανακαλύψει και να γίνει τελικά ο δημιουργός του προσωπικού διαδικτυακού του artwork. Τα θέματα που περιλαμβάνονται στον κάθε σταθμό και ο τρόπος παρουσίασης τους είναι ελκυστικά, εύκολα στην κατανόηση, εμπεριέχουν το στοιχείο του παιχνιδιού και της έκπληξης και ταυτόχρονα είναι σχεδιασμένα με γνώμονα τα ενδιαφέροντα και τις δυνατότητες των συγκεκριμένων ηλικιακών ομάδων. Με την ολοκλήρωση του «ταξιδιού» δημιουργείται μια εικονική αμαξοστοιχία, η οποία αποτελείται από τα «βαγόνια», δηλαδή τα έργα των παιδιών-επιβατών που συνδέονται μεταξύ τους σε μια ψηφιακή σύνθεση σε μορφή βίντεο, puzzle κ.ά.

 

Για τη συμμετοχή στα εργαστήρια δεν απαιτείται προηγούμενη ενασχόληση με τη Μουσική ή τον Χορό.

Όλα τα παιδιά-επιβάτες που ολοκληρώνουν το εργαστήριο, λαμβάνουν δίπλωμα πιστοποίησης ολοκλήρωσης του προγράμματος «Art-Wagons».

Στο πρόγραμμα «Art-Wagons» διδάσκουν οι εκπαιδεύτριες-«μηχανοδηγοί»:

Φωτούλα Καρατζάνου: Εκπαιδεύτρια Μουσικής, Κοινωνιολόγος

Πέπη Ζαχαροπούλου: Χορογράφος, Καθηγήτρια Χορού

Μαρία Αδαμοπούλου: Χορογράφος, Καθηγήτρια Χορού

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Τατιάνα Λύγαρη Ηθοποιός, Σκηνοθέτης

Επιστημονική Σύμβουλος: Σεβαστή Σοφία Ανθοπούλου, Εμπειρογνώμων της Εκπαίδευσης

 

Βγάλτε το εισιτήριο σας, ανυπομονούμε να συνταξιδέψουμε!

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής επισκεφθείτε την ιστοσελίδα

https://artwagons.totrenostorouf.gr/

Δείτε το teaser εδώ

 

Βρείτε μας

www.totrenostorouf.gr

https://www.facebook.com/trenostorouf

https://twitter.com/ToTrenoStoRouf

https://instagram.com/ToTrenostoRouf

 

με την ευγενική αρωγή του Κοινωφελούς Ιδρύματος Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου

υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ3, Βουλή Τηλεόραση, 102 FM, 9,58 FM, Νέα Τηλεόραση Κρήτης, Αργολίδα TV