Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΤΩΝ JUMBO! ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΧΑΝΑΜΕ ΟΥΤΕ ΜΕ ΜΠΑΝΑΡΙΣΜΑ

Ο ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ Δ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΕ - ΟΙ ΚΑΔΟΙ ΕΜΕΙΝΑΝ

Το SUPER MARKET του ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ στην Δουκ. Πλακεντίας 25 - για το οποίο έγινε .... της ντουντούκας όταν η πολεοδομική νομοθεσία κόπηκε σε ειδικό καλούπι, στα μέτρα του, για να χωρέσει την εγκατάστασή του, έκλεισε όταν την επιχείρηση ανέλαβε με ειδικό καθεστώς ο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ και το συγκεκριμένο μαγαζί δεν ήταν μεταξύ εκείνων που "διεσώθησαν".
Σήμερα είναι ένα κουφάρι.

Σε αυτό το κουφάρι έχουν μείνει κλειδωμένοι πέντε - έξι μπλε κάδοι του δήμου, που τους είχε πάει εκεί όταν λειτουργούσε και τώρα.... κάθονται.

Δεν πάει κάποιος  να τους μαζέψει μήπως του χρειάζεται ο δήμος Χαϊδαρίου ή Βριλησσίων, αφού εμείς στο Χαλάνδρι έτσι και αλλιώς έχουμε πληθώρα κάδων και χαρίζουμε, ως γνωστόν σε ένδειξη συντροφικής αλληλεγγύης,  σε άλλους δήμους του λεκανοπεδίου, με την σύμφωνη γνώμη διοίκηης και καργαριστερής αντιπολίτευσης;;;

(ΠΛΗΡΩΝΕ ΜΠΑΜΠΟΥΪΝΟ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΕ)


ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ - ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ


Είναι γνωστό ότι δεν είμαι και πολύ φαν του Χαλανδραίου, του συντοπίτη μας Δημάρχου Αθήνας Γιώργου Καμίνη.

Το πρόβλημά μου είναι κυρίως "αισθητικό". Δεν τον πάω.

Δεν το έχω με αυτούς τους πολιτικούς των τόσο χαμηλών τόνων, εντελώς χωρίς γωνίες, βασισμένοι στον απολίτικο ΟΛΟΙΜΑΖΙΔΙΣΜΟ και το χαμόγελο της ΚΟΛΥΝΟΣ, που λέγαμε παλιά.

Δεν τους πάω ρε παιδάκι μου, δεν τους εμπιστεύοαι αφού κρύβουν τόσο τις αδυναμίες τους και παριστάνουν τους τέλειους,  τους θεωρώ τεχνητά προϊόντα, παραχθέντα σε εργαστήρια κατασκευής σωτήρων.
Και δεν το έχω με τους σωτήρες γενικώς.

Αυτό όμως είναι άσχετο με τις ΕΦΑΡΜΟΖΌΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ και αυτό το φωνάζω πάντα.
Τον ΠΟΛΙΤΙΚΟ δεν τον παντρεύεσαι για να τον αξιολογήσεις με τέτοια κριτήρια.
ΤΟΝ ΒΑΖΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ.

Ο Δήμαρχος Αθήνας, αυτές τις μέρες επέλεξε να ανοίξει ένα μεγάλο μέτωπο για την αυτοδιοίκηση.

Ψήφισε ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ για τους πεζοδρόμους - τραπεζοκαθίσματα και μουσική - της κατοικημένης περιοχής- και επιχειρεί να την εφαρμόσει στην Αθήνα, ξεκινώντας από το Κολωνάκι.

Το αντιδραστικό παραμύθι της συντήρησης και της υπεράσπισης ΚΑΘΕ ΑΣΥΔΟΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ των "προστατευόμενων" άρχισε:

"ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Ο ΚΑΜΙΝΗΣ"

Σάμπως δεν τα έχουμε ζήσει στο Χαλάνδρι.

Σάμπως ξεχάσαμε τον εκπρόσωπο των ΚΥΕ στο δημοτικό συμβούλιο ΝΑ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ και η διοίκηση του δήμου να εκτελεί χρέη γραμματέα;

Ο Δήμος Αθήνας είναι - ίσως - ο μόνος δήμος (λόγω μεγέθους) που μπορεί να δώσει αυτή τη μάχη - ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ αλλά για να κερδίσει η αυτοδιοίκηση ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ να κάνει κουμάντο στην πόλη και να ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΑΥΤΗ την ισορροπία μεταξύ του δικαιώματος του μαγαζιού να λειτουργεί, του πεζού να περπατάει και του κάτοικου να κοιμάται.

Κάθε αυτοδιοικητικός - μεγάλος ή ολίγιστος - οφείλει να σταθεί στο πλάι του Δήμου Αθήνας αυτή την ώρα.

Αυτό θα συνέβαινε σε μια ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Αλλά στην χώρα τούτη πολιτική είναι να λένε οι μεν πάντα το ανάποδο από τους δε - όποιο και να είναι αυτό - για να μαζεύουν οπορτουνιστικά κουκιά και  η αυτοδιοίκηση δεν  είναι .... κίνημα.

Η ΚΕΔΕ δεν θα μιλήσει γιατί έχει πλειοψηφία ΝΔ, η αριστερά δεν γουστάρει τον Καμίνη γιατί είναι "ΜΕΝΟΥΜΕΥΡΩΠΗΣ" ενώ οι άλλοι ΠΑΣΟΚοι (τες πάντων, αυτοί οι πώς τους λένε) αυτοδιοικητικοί θα κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο για να μην παρεξηγηθούν οι δικοί τους μαγαζάτορες.
Στας εκλογάς όλοι θα υπόσχονται σε όλους τα πάντα όλα: Στους κατοίκους ότι έχουν δίκιο και θα υπερασπιστούν τη νομιμότητα στα ωράρια των νυχτομάγαζων και στα νυχτομάγαζα θα πουλάνε προστασία της λειτουργίας τους από τους "τρελούς που ζητάνε να κοιμούνται".

Εμείς παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την παρέμβαση Καμίνη στην Αθήνα.

Είναι σοβαρό "παραδείγματος χάρην" για όλους.

ΙΧ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥΜε δύο θέματα - το πρώτο  από την διοίκηση του δήμου και το άλλο από την αντιπολίτευση, με συλλογή υπογραφών, που αφορούν ΤΟ ΔΙΟ ΘΕΜΑ, συγκαλείται το δημοτικό συμβούλιο Χαλανδρίου την Τρίτη.

Η διοίκηση προτείνει την προκήρυξη της κενής θέσης εργασίας στο WASTE FOR THINK με κανονική διαδικασία ΑΣΕΠ και μοριοδότηση της εμπειρίας ενώ η αντιπολίτευση, με το δεύτερο θέμα που επέβαλλε να τεθεί στην ΗΔ δια υπογραφών 17 δημοτικών συμβούλων (Κουράσης, Λαϊκή Συσπείρωση, Θωμάς και οι Αντάρτες) ζητάει την παράταση της σύμβασης που έληξε.

Μιλήσαμε με τον Νταβία - που ίσως είναι πάλι η κρίσιμη ψήφος για την στάση που θα τηρήσει και .... μας τρέλανε το νούμερο: "ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΘΕΜΑΤΑ" μας είπε.

Πάει τρελαθήκανε όλοι εκεί μέσα μπαμπουίνο μου!

Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς καλεί σε συνεδρίαση του σώματος, στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 30η Ιανουαρίου 2018, ημέρα Τρίτη και ώρα 20:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010:

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. Πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου με σύμβαση μίσθωσης έργου στο πλαίσιο προγραμμάτων (Ευρωπαϊκό πρόγραμμα WASTE4THINK – HORIZON 2020).

2. Λήψη απόφασης για ανανέωση της σύμβασης ανάθεσης έργου του εργαζόμενου Κοσμά Ιωάννη στο πρόγραμμα WASTE4THINK.

ΑΞΙΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΟΣ! Φυλάκιση, πρόστιμο και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων στον Γιάννη Μιχελάκη για χρηματισμό


Ένοχος για παθητική δωροδοκία από τον επιχειρηματία Αναστάσιο Πάλλη, κηρύχθηκε από το τριμελές πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, αλλά και ο επιχειρηματίας Αναστάσιος Πάλλης, που κρίθηκε ένοχος για ενεργητική δωροδοκία.

Και στους δύο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 9 μηνών με αναστολή, στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για έναν χρόνο και παρεπόμενη χρηματική ποινή 3.500 ευρώ στον καθένα. Τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ FACEBOOK ΠΟΥ ΜΑΣ ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΕ
Η διαχείριση του faxebook, μετά την αναφορά μας ότι οι αναρτήσεις μας τις οποίες έκοψε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ SPAM ξεμπλόκαρε τις αναρτήσεις μας.
Θα αφ΄΄ησουμε το θέμα να λήξει εδώ και θα ευχαριστήσομε την διαχέιριση του facebook.