Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΑΥΡΙΟ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ
ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

9/4/2013 


Η Ένωση Συλλόγων Γονέων μαθητών Δήμου Χαλανδρίου και οι σύλλογοι γονέων του 1ου, 2ου, 4ου, 6ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου, μετά από αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων, προχωράμε στις καταλήψεις των παραπάνω σχολείων την Τετάρτη 10 Απριλίου 2013 από 8.00- 14.30.

Η πρόταση του διευθυντή Β΄βάθμιας εκπαίδευσης για συγχώνευση ή κατάργηση του 2ου Γυμνασίου Χαλανδρίου μας βρίσκει αντίθετους και δηλώνουμε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε και σε άλλες πιο δυναμικές κινητοποιήσεις, αν αποφασίσουν να πραγματοποιήσουν τα σχέδια τους. Καλούμε όλους τους πολίτες του Χαλανδρίου, καθώς και τους μαζικούς φορείς της πόλης να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα μας.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ-ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ-ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ


               Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΛΙΤΣΑ ΓΑΛΑΝΗ ΠΙΣΙΜΙΣΗ                           ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΑΣ

H ανακοίνωση – βόμβα των εργαζομένων της Εθνικής Τράπεζας κατά του Προβόπουλου!

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την 3ωρη Στάση Εργασίας της Δ.Ο.Ε. την Τετάρτη 10/4Δ. Καλογερόπουλος: Η μετεγκατάσταση του καταυλισμού των Ρομά Χαλανδρίου δεν θα γίνει στη ΛυκόβρυσηΜε χθεσινοβραδυνή ανακοίνωσή του ο δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης ενημερώνει επίσημα για τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση των τεσσάρων δημάρχων, με τον Γ.Γ. Δημήτρη Καλογερόπουλο.


Η ανακοίνωση του δήμου
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ – ΠΕΥΚΗΣ, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ Γ.Γ. ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΡΟΜΑ (ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ)


Σήμερα 8 Απριλίου 2013 συναντήθηκαν στο γραφείο του Γ. Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Δ. Καλογερόπουλου, οι Δήμαρχοι Δημήτρης Φωκιανός, Μιλτιάδης Καρπέτας, Παντελής Βλασσόπουλος και Νίκος Χιωτάκης.


Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Λυκόβρυσης-Πεύκης κος Ι. Θεοδωρακόπουλος και Κηφισιάς κος Β. Βάρσος.


Ο Γ.Γ. κος Καλογερόπουλος διαβεβαίωσε κατηγορηματικά τους τέσσερις Δημάρχους και τους δύο Δημοτικούς Συμβούλους, ότι η μετεγκατάσταση του καταυλισμού των Ρομά Χαλανδρίου δεν θα γίνει στη Λυκόβρυση, ούτε στα διοικητικά όρια του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης στο χώρο του Κτήματος Δημοσίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.


Η απόφαση για τη μετεγκατάσταση των Ρομά Χαλανδρίου θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.

Γραφείο Τύπου
Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗ ΑΠΟ ΤΗ "ΝΙΚΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ"

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ Κ. Π. ΚΑΒΑΦΗ

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή» διοργανώνει εκδήλωση-αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα ποιητή Κωνσταντίνο Καβάφη με αφορμή τα 150 χρόνια από τη γέννησή του και την ανακήρυξη του 2013 ως «Έτος Κ. Π. Καβάφη».

Δευτέρα 15 Απριλίου στις 8 μ.μ.
Αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής (Νεαπόλεως 7)

Για τον ποιητή θα μιλήσουν:
Μιχάλης Μερακλής, ομ. Καθηγητής Πανεπιστημίου-Κριτικός Λογοτεχνίας
«Όπως ο Οιδίπους»
Χρήστος Αντωνίου, Διδάκτορας Φιλολογίας-Ποιητής
«Ανθρώπινη μοίρα και αξιοπρέπεια στον Καβάφη»
Ανθούλα Δανιήλ, Διδάκτορας Φιλολογίας-Κριτικός Λογοτεχνίας
«Η Αλεξάνδρεια του Καβάφη»

Η άρνηση χορήγησης πιστοποιητικού καταλληλότητας στους αθλητικούς χώρους του δήμου από την Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης και αυτά που πρέπει να ξέρει ο αναγνώστης της Πλατείας.Το θέμα είναι σύνθετο και κάθε πλευρά του εμπεριέχει μια σειρά συμπερασμάτων που πρέπει να βγάλει ο ψαγμένος πολίτης.

Και όσα πούμε εδώ ΔΕΝ ΛΕΓΟΝΤΑΙ για να υποβαθμιστούν οι ευθύνες της διοίκησης του Αθλητικού Οργανισμού και του Δήμου που είναι ΔΕΔΟΜΕΝΕΣ και ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ, αφού αυτοί ήταν και είναι υπεύθυνοι για να τα έχουν όλα όπως πρέπει ώστε να εκδοθούν τα πιστοποιητικά που απαιτούνται για την τέλεση αγώνων ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ!

Ίσα, ίσα που αναδεικνύουν ότι αυτά έπρεπε ήδη να έχουν γίνει ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ.

Άλλωστε, θα είναι δύσκολο, για όσους έχουν επιλέξει αυτή την προσέγγιση στην πολιτική τους δράση, να θολώσει η εικόνα των ευθυνών της διοίκησης , με το υπεκφύγουν – ΠΑΛΙ -  της ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ τους να ομιλούν ΚΑΘΑΡΑ για το σήμερα και το ΑΥΡΙΟ, τοποθετούμενοι πάντα στα θέματα,  ξεκινώντας από «τις διαχρονικές ευθύνες των διοικήσεων και των κυβερνήσεων» με σημείο αφετηρίας το … 1994.

ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ότι κυρίως ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ πληρώνουν σήμερα οι αθλητικοί σύλλογοι της πόλης μας: Την προσπάθεια δηλαδή να φεύγει η ευθύνη από την υποχρέωση των διοικούντων να κάνουν ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, με άλλοθι τις … παλιές ευθύνες.
Επειδή το θέμα είναι ΔΑΙΔΑΛΩΔΕΣ θα παραθέσουμε μια σειρά δεδομένα με bullets.
ΛΟΙΠΟΝ, με την σειρά:

1.       Ουσιαστικά από το 2011 τα αθλητικά κέντρα –  όλα τα αθλητικά κέντρα - όφειλαν να προσαρμοστούν με διατάξεις μιας νέας – τότε -  ΚΥΑ (δεν θα σε πρήξω με αριθμούς εγγράφων γιατί θα χαθούμε, μπορείς άλλωστε να τα βρεις στις αποφάσεις του Γενικού που ήδη δημοσιεύσαμε).

Αυτό από μόνο του δείχνει ότι είναι ένα θέμα που ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ 2010 – 2011. 

Πριν ίσχυαν άλλες διατάξεις και κανόνες που οι χώροι μας ανταποκρίνονταν.

ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΛΟΓΙΑ.

Για να μην πελαγοδρομούμε όμως τι  ζήταγε η νέα ΚΥΑ να προστεθεί στα αθλητικά μας κέντρα (τι έλλειπε δηλαδή από τις νέες προδιαγραφές).


Α. Έκανε αυστηρότερες τις προδιαγραφές για την ενεργή και παθητική πυρασφάλεια των αθλητικών χώρων.
Εδώ είναι και το δύσκολο μέρος. ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ πολύ πιο αυστηρών προδιαγραφών από πριν.

Β. Απαιτούσε για κάθε αθλητικό χώρο ένα καλά εξοπλισμένο ιατρείο πρώτων βοηθειών με συγκεκριμένες προδιαγραφές (απινιδωτής για αντιμετώπιση καρδιακών περιστατικών, συσκευή οξυγόνου, συγκεκριμένα φάρμακα και υλικά πρώτων βοηθειών κλπ).

Γ. Ζητούσε να αποκατασταθεί η δυνατότητα των ΑΜΕΑ να προσέρχονται και βέβαια να χρησιμοποιούν τους αθλητικούς χώρους διασφαλίζοντας  την κατάλληλη υποδομή στους  χώρους για αυτά (αποδυτήρια, WC και βέβαια ράμπες πρόσβασης).


Δ. Ζητούσε την δημιουργία – με κιγκλίδωμα – διαδρόμου για την πιθανή παραμονή αστυνομικών δυνάμεων χωρίς άμεση επαφή τους με το κοινό.


ΛΟΓΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, που δεν πρέπει να κουβεντιάζεται η αναγκαιότητά τους, σε αθλητικούς χώρους ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους (μην γελάτε ρε, όταν κάνουμε σοβαρή παρουσίαση) για χώρους συνάθροισης κοινού και άθλησης νεολαίας.

Βγήκε η Κ.Υ.Α. λοιπόν, έπρεπε να εφαρμοστεί το 2011 και τότε αν θυμάστε άρχισε μια περίεργη γκρίνια από τον δήμο – την τεχνική υπηρεσία κυρίως - ότι ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ και ο ΣΩΤΗΡΑΣ του Χαλανδρίου – ο μέγας δικαστής Ντρεντ, το κορίτσι  λάστιχο (συγγνώμη, αυτό είναι από άλλο ανέκδοτο) – θα τα έφτιαχνε όλα ΝΟΜΙΜΑ γιατί πριν ήταν ΟΛΑ παράνομα.
(Τα έλεγε στα δημοτικά συμβούλια κάθε φορά και μετά φτύνοταν για να μην βασκαθεί).

Αντί λοιπόν να προχωρήσει η Τεχνική Υπηρεσία στις απαραίτητες συνεννοήσεις με την Περιφέρεια, ώστε να επιλυθούν κάποιες ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ερμηνείες της ΚΥΑ, να γίνουν οι αναγκαίες μελέτες πυρασφάλειας και να εφαρμοστούν οι παρεμβάσεις άρχισε  να αναζητεί τις ευθύνες στο 1990 (θα επανέλθουμε σε αυτό) για να νομιμοποιήσει τις παρανομίες των προηγουμένων διοικήσεων που δεν ήτο επαρκώς ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ όσο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ήτο ο μέγας αυτός ΑΡΧΩΝ.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΜΩΣ ΤΩΡΑ, ποια ήταν τα επίμαχα θέματα:

ΕΝΑ ή ΤΡΙΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΣΤΟ Ν. ΠΕΡΚΙΖΑΣ;

ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΜΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕ ΕΝΑ ΙΑΤΡΕΙΟ ΦΟΥΛ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟ;

Οι γραφειοκράτες είπαν ΟΧΙ διότι το γράμμα του νόμου έλεγε ένα σε κάθε αθλητικό χώρο. Και τα μέτρησαν τρία. (Κλειστό,  Γήπεδο Ποδοσφαίρου, Κολυμβητήριο)

Μα καλά καλοί μου άνθρωποι. 
Αθλητικό κέντρο είναι ή  σταθμός πρώτων βοηθειών να έχει ΤΡΙΑ φουλ εξοπλισμένα ιατρεία;
Εντάξει ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ, αν πάθει ένας αθλητής ανακοπή πρέπει να υπάρχει απινιδωτής να τον επαναφέρει. ΚΑΙ ΟΞΥΓΟΝΟ.
ΠΟΣΟΙ ΔΙΑΟΛΟ ΑΘΛΗΤΕΣ ΘΑ ΠΑΘΟΥΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ανακοπή;
Και αφού προβλέπεται να υπάρχει ένα ιατρείο και μία κινητή μονάδα!

Και δεν είναι λογικό για την διοίκηση του χώρου να αναδείξει στους από πάνω της ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ αλλά και την σπατάλη για 3 ιατρεία, ώστε στην καταλληλότητα και των τριών χώρων να λαμβάνεται υπόψη ΟΤΙ ΜΕΣΑ στο αθλητικό κέντρο υπάρχει ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΙΑΤΡΕΙΟ και μία κινητή μονάδα;

ΤΕΛΙΚΑ ΦΤΙΑΞΑΝΕ 3 ΙΑΤΡΕΙΑ !!! 

ΥΠΟΔΟΜΗ ΑΜΕΑ

Μιλάμε για αστεία πράγματα. WC και ράμπες. 
Δεν είχαν – λέει – χρήματα. Ήταν μεγάλη η δαπάνη. 
Μιλάμε τώρα για πολλά λεφτά για ένα WC! 3, 4, 5, ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ; ΠΟΣΑ;

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ, όπως και το γεγονός ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο για τον δήμο μας να φτιάξει 30 μέτρα κάγκελο για να συμμορφωθεί με τους νόμους.

(ΑΝΤΕ ΑΔΕΛΦΕ  ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΣΟΒΑΡΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΜΠΙΝΕΔΕΣ).

ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ 4 ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ (ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ Μ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ)

Μιλάμε για το "τεράστιο" ποσό των 60000 ευρώ. (στα πάνω από 2 μύρια που είναι ο προϋπολογισμός του ΕΥΡΙΠΙΔΗ).

Για την πυρασφάλεια λοιπόν έχουν – επιτέλους ολοκληρωθεί οι μελέτες για το κλειστό και το ποδόσφαιρο και αναμένεται η έγκριση από την πυροσβεστική της μελέτης για το κολυμβητήριο για το οποίο καθυστέρησαν επειδή …. ήταν παράνομο και έπρεπε να γίνει πρώτα νόμιμο (κατά τον ΒΑΣΙΟ τον Μέγα).

Η διοίκηση του Αθλητικού κέντρου ισχυρίζεται ότι οι προδιαγραφές πυρασφάλειας είναι υπερβολικές και πολυδάπανες. Μπορεί να έχει δίκιο. 
Αλλά ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ και είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να τις εφαρμόσει, όπως και εγώ είμαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να εφαρμόσω αντίστοιχα υπερβολικές (ίσως) διατάξεις όταν ανοίγω ψιλικατζίδικο. 

Και αν είσαι ελεγκτής της εφαρμογής τέτοιων διατάξεων στους άλλους δεν μπορεί αν είσαι ο πρώτος που τις παραβιάζει ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ!


Και το να βρεις 60000 ευρώ – σε τρία χρόνια που το παιδεύουν – ε, δεν είναι και τόσο τρομερό κύριοι.  ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ! 

Μια διαμόρφωση δρόμου με παρτέρια  λιγότερη μπροστά σε κολλητό από τον στρατό και βγήκαν τα λεφτά.

Φτάνει αυτό το παραμύθι όπου δεν ανταποκρίνεται ο δήμος σε ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ, ΒΑΣΙΚΕΣ, ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ γιατί δεν έχει λεφτά!

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ και βέβαια η ΑΣΦΑΛΕΙΑ αθλητών και θεατών είναι μεγαλύτερη προτεραιότητα από την διοργάνωση του ΚΕΡΗΤΙΖΕΙΝ και του συνεδρίου για την Πεο…, Πεπτιδο … λειχία, πώς το λέγανε αυτό. (πεπτιδοχημεία μάλλον το λέγανε).

(ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΩ ΤΩΡΑ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΑΘΕΙ, ΑΠΟ ΤΗΝ «ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ» ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ και τα συμφέροντα που υποκρύπτονται πίσω από τους ιδεολόγους).

ΜΑΡΚΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ


Εδώ ο εξυπνακισμός ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Ήθελαν να ελέγξουν  – λέει – την ΥΠΑΡΞΗ ΑΔΕΙΑΣ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΣΤΗΝ Γ.Γ.Α. και να λύσουν πρώτα το ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ (αν ανήκει στον ΟΣΚ ή στον δήμο) και μετά θα έκαναν την μελέτη πυρασφαλείας.

Ε ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ!

 Πήγαν τα παιδιά της υπηρεσίας μόνα τους και ξεπέρασαν το θέμα, με το πιστοποιητικό στατικότητας και η μελέτη πυρασφαλείας προχώρησε και εγκρίθηκε. 
ΤΟ ΕΛΥΣΑΝ ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ διότι ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΙ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ κλπ δεν ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ.

Ή μήπως δεν τους άφηνε ο ... ΗΜΙανάους;

Ο δικαστής ΕΙΧΕ ΙΕΡΑΡΧΗΣΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ  αλλιώς!
ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, όπως πάντα τα ερμήνευσε τα πράγματα και καθυστέρησε την υπόθεση δυο - τρία χρονάκια.

(ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΑΝ ΛΥΘΕΙ, δεν λέμε, αλλά μέχρι τότε ας υπάρχει και κάνας πυροσβεστήρας μέσα στο γήπεδο.)

ΤΟ θέμα λοιπόν της πυρασφάλειας συνολικά οδεύει στο τέρμα και αυτό είναι το καλό από το χθεσινό ρεπορτάζ μας.

ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ - αναβολή στην αναβολή - ΤΟ ΓΑΛΑ ΧΥΘΗΚΕ!

ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΧΩΡΟΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ - ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΞΑΝΑΛΕΩ - ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και των άλλων παρεμβάσεων.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;

Θα αναλάβει - μας είπε ο Ηλίας Ντάβαρης - την ευθύνη να λειτουργούν οι χώροι ΚΑΝΟΝΙΚΑ η διοίκηση του Αθλητικού Κέντρου και ο Δήμαρχος Χαλανδρίου, ώστε να ολοκληρωθεί η αγωνιστική περίοδος και να γίνουν το καλοκαίρι οι αναγκαίες εργασίες.

Και οι ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ των αγωνισμάτων θα το δεχτούν αυτό γιατί έχει ξαναγίνει.

ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΖΑΡΑΤΟΥΣΤΡΑ.

ΓΙΝΕΤΑΙ;

Και έστω ότι γίνεται.

Όταν μετά τους λέμε εμείς ότι είναι ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, φταίμε εμείς που είμαστε "κακοί";

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:

1. Δεν πρέπει να προχωρήσετε σε μελέτη θέρμανσης του κολυμβητηρίου με κανένα ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ; Λεφτά δεν έχουμε αλλά δεν κάνουμε και τίποτα! ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΤΗΣ ΠΙΣΙΝΑΣ! (Άντε γιατί μόνο με μπουρ μπουρ δεν γίνεται τίποτα).

Κινητοποιήσεις στην Πεύκη ενάντια στην εγκατάσταση καταυλισμού ΡΟΜΑ

Εκατοντάδες κάτοικοι της Λυκόβρυσης ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Δημοτικής Αρχής Φωκιανού και πήραν μέρος σε συγκέντρωση, για το θέμα που προέκυψε με την μετεγκατάσταση καταυλισμού Ρομά (δημοτών Χαλανδρίου) στη Λυκόβρυση.

Οι χώροι του Πολιτιστικού Κέντρου της Λυκόβρυσης κυριολεκτικά πλημμύρισαν από κατοίκους οι οποίοι άκουσαν τους εκπροσώπους του Δήμου και διατύπωσαν τις δικές τους σκέψεις και προτάσεις για το θέμα που απασχολεί την περιοχή. Η συζήτηση ήταν ουσιαστική και γόνιμη και ελεύθερα δεκάδες δημότες διατύπωσαν τις απόψεις τους για περισσότερες από 4 ώρες μέχρι την έγκριση του τελικού ομόφωνου ψηφίσματος.
Υπέρ της λήψης του σχετικού κειμένου τάχθηκαν στις ομιλίες τους δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Μεταμόρφωσης.
Η συγκέντρωση αποφάσισε ότι απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο μετεγκατάστασης καταυλισμού- γκέτο μέσα στο όρια του Δήμου Λυκόβρυσης. Το σχετικό κείμενο θα διαβιβαστεί σε όλους τους αρμόδιους φορείς και θα δημοσιευθεί στο τύπο.
Ανοίγοντας τη συζήτηση ο Δήμαρχος Δημήτρης Φωκιανός ξεκαθάρισε από την αρχή ότι υπήρξαν υπόγειες και μυστικές μεθοδεύσεις μεταξύ των υπολοίπων φορέων και πίσω από την πλάτη της Δημοτικής Αρχής της Λυκόβρυσης – Πεύκης. Προσκόμισε και επέδειξε όλα τα απαραίτητα έγγραφα που πιστοποιούν την αλήθεια των λόγων του και κάλεσε τους κατοίκους, ενωμένοι να αγωνιστούν εναντίον της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που βλάπτει ευθέως τα συμφέροντα τους και υποβαθμίζει την περιοχή. Ε
ξήγησε ότι δεν υπάρχουν ρατσιστικά ελατήρια πίσω από την άρνηση του Δήμου και υπογράμμισε ότι πρόκειται για μία «ρουσφετολογική» απόφαση για την εξυπηρέτηση κάποιων παραγόντων με την εξαγωγή του προβλήματος από το Χαλάνδρι στο Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης
. Ο Δήμαρχος Δημήτρης Φωκιανός κατέστησε σαφές ότι η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με την Επιτροπή Αγώνα θα χρησιμοποιήσει όλα τα νόμιμα μέσα για την οριστική απόσυρση της συγκεκριμένης απόφασης. Επίσης υπογράμμισε ότι θα υπάρξει συντονισμός της δράσης με όλους του φορείς της περιοχής και τους όμορους Δήμους .
Παρόντες ήταν εκπρόσωποι όλων των φορέων της Λυκόβρυσης και της Πεύκης, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου και αντιπροσωπεία από το Δήμο Μεταμόρφωσης ενώ την άψογη διαδικασία της συζήτησης διηύθυνε η 5μελής Γραμματεία της Επιτροπής Αγώνα.

Το ψήφισμα

Οι δημότες που συγκεντρωθήκαμε την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013 μετά από πρόσκληση του Δήμου Λυκοβρυσης – Πεύκης στο Πολιτιστικό Κέντρο Λυκόβρυσης αποφασίσαμε ομόφωνα ότι :
ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ κατηγορηματικά οποιαδήποτε απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που αφορά στο ενδεχόμενο μετεγκατάστασης καταυλισμού –γκέτο Ρομά (δημοτών Δ. Χαλανδρίου) σε χώρο , μέσα στα διοικητικά όρια του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης ,στη Λυκόβρυση. ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ εξαγωγή του προβλήματος του Δήμου Χαλανδρίου στο δικό μας Δήμο.
ΈΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΝΟΜΙΜΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ για την ανάκληση της απαράδεκτης απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Υπάρχει νομική υποστήριξη στις ενέργειες του Δήμου μας ενώ θα επιδιωχθεί η διεύρυνση της ομάδας αυτής με εξειδικευμένους νομικούς συμβούλους. Θα ασκηθεί κάθε διοικητική και δικαστική προσφυγή εναντίον των αποφάσεων που έχουν ληφθεί και όσων πρόκειται να ληφθούν στο μέλλον εφόσον επιχειρηθεί κάτι τέτοιο.

ΘΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΕΙ κάθε περίπτωση ανακριβών ή ψευδών αιτιάσεων και ισχυρισμών στα κείμενα και τις αποφάσεις των επιτροπών και του ΓΓ της αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ να αποδεχθεί την μετεγκατάσταση καταυλισμού Ρομά δεν έχει ρατσιστικά ή φυλετικά κριτήρια. Η πρόχειρη και βεβιασμένη μεταφορά ομάδων ανθρώπων χωρίς κανόνες σε γκέτο που επιχειρείται από την κεντρική διοίκηση, δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα, αντιθέτως δημιουργεί το έδαφος για την όξυνση παραβατικών συμπεριφορών που θα απειλήσουν τον κοινωνικό ιστό της πόλης και τις συνακόλουθες αντιδράσεις.

ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ ΡΟΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ. Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΔΙΕΥΡΥΝΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΕΙ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΡΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ.

http://www.newsta.gr/, 8/4/2013
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΜΕ ΑΠΟ πρΟΤΑση

Χάνονται 34 οργανικές θέσεις Δασκάλων στα σχολεία του Χαλανδρίου


Σύμφωνα με όσα θα προκύψουν εάν εφαρμοστούν οι προτάσεις του υπουργείου Παιδείας σχετικά με την κατανομή των οργανικών θέσεων των Δασκάλων και Νηπιαγωγών, στα σχολεία του Χαλανδρίου, θα υπάρξει μείωση 34 θέσεων Δασκάλων και 4 θέσεων Νηπιαγωγών.

Θα χαθεί δηλαδή, το 22% των οργανικών θέσεων Δασκάλων στην περιοχή και το 13% των Νηπιαγωγών. Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους για την συρίκνωση που θα προκύψει.

Οι παρακάτω πίνακες αποτυπώνουν την κατάσταση σε κάθε σχολείο:Τα στοιχεία έχουν προκύψει από επεξεργασία συγκεντρωτικών πινάκων που δημοσίευσε ο αιρετός Δ. Μπράτης

http://halandripedia.blogspot.gr/, 8/4/2013

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!


-Ρε γυναίκα, άμα βγω γυμνός στο μπαλκόνι, λες να πουν τίποτα οι γείτονες;

- Ναι. Θα πουν ότι σε παντρεύτηκα για τα λεφτά σου .!

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις