Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Η αντίστροφη μέτρηση της Ευρώπης έχει ξεκινήσει

Θυμηθείτε την ώρα και τη στιγμή που σας το γράφω. Είναι μια «πύρρειος νίκη» της Γερμανίας, η Ευρώπη βγαίνει βαθιά διχασμένη μεταξύ «Ρωμαίων» και «Βαρβάρων» από αυτή τη Σύνοδο Κορυφής.

Η Γερμανία αμφισβητήθηκε σφόδρα από όλο τον ευρωπαϊκό νότο. Στο πλευρό της Γερμανίας στάθηκαν μόνο οι ανατολικοευρωπαίοι υποτελείς της και οι γερμανικές φυλές.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη γερμανική ηγεμονία έχει ξεκινήσει…

Από την άλλη ο ελληνικός λαός καλείται να ματώσει για μια ακόμη φορά. Αλλά εδώ που μας έφεραν θα ματώναμε έτσι κι αλλιώς.

Έχω όμως μια αίσθηση, ότι το μάτωμα δεν θα κρατήσει για πολύ καιρό. Γεγονότα που θα ταρακουνήσουν τον πλανήτη θα αλλάξουν τα πράγματα.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να φτιάξουμε κράτος. Φτάσαμε έως εδώ επειδή δεν είχαμε κράτος.

Είναι υποχρέωσή μας να οικοδομήσουμε μια λογική Ελλάδα, ανεξάρτητα εάν θα υπάρχει ή όχι Ευρώπη, ανεξάρτητα εάν η Γερμανία οδεύει προς το τέλος της ηγεμονίας της. 

Στον χάρτη του Guardian με μπλε χρώμα οι χώρες που εναντιώθηκαν στον Σόιμπλε και στα σχέδια για Grexit, με πορτοκαλί χρώμα οι Γερμανοί και οι σύμμαχοί τους. Ο χάρτης αποτυπώνει το διχασμό της Ευρώπης μεταξύ του παλιού ελληνορωμαϊκού κόσμου και των «βαρβάρων». Κρατείστε καλά αυτή την εικόνα. Είναι εικόνα από το αρχαίο παρελθόν της Ευρώπης, είναι εικόνα από το μέλλον της Ευρώπης…
http://www.tribune.gr

Και τώρα ;

Σε μαζική παράλυση ο πληθυσμός, καταπονημένος από την αϋπνία και εξουθενωμένος από την παραδοχή της ματαίωσης προσπαθεί να καταπιεί το ανείπωτο…

Ναι χάσαμε αλλά τι; Τον πόλεμο, μια μάχη, τις εντυπώσεις, την ενάργεια να κρίνουμε καθαρά, την πίστη μας ότι μπορούν να γίνουν δυνατά τα αδύνατα, την ελπίδα, την προοπτική, την περηφάνεια, τη δικαίωση;

Σαν να είχε παραλύσει ο κόσμος όλος τις τελευταίες 48 ώρες και ασχολούνταν αποκλειστικά με το ελληνικό ζήτημα…

On line όλος ο πλανήτης με την Ελλάδα και το «θρασίμι» τον πιτσιρικά πού με κλειστές τράπεζες και ανοιχτά όλα τα κανάλια της τρομοκρατίας, έγινε μέσα σε πέντε μήνες πρωθυπουργός του 61%, σαρώνοντας όλους τους δείκτες…

Είπε από την αρχή ότι η λύση ή θα είναι πολιτική ή δεν θα υπάρξει καθόλου. Τα έβαλε με τους μαφιόζους εξωτερικού, χορεύοντας με τους λύκους μόνος, με τον έρπη του σε γκρο πλαν και τους έρποντες ντόπιους του κλάμπ «Γερούν γερά» να μάχονται μέχρις εσχάτων για κυβέρνηση ειδικού σκοπού.

Μέσα σε πέντε μήνες διεθνοποίησε το ελληνικό πρόβλημα, εισήγαγε ξανά την πολιτική στο προσκήνιο, κατέδειξε τον ολοκληρωτισμό του ιερατείου και το έλλειμμα Δημοκρατίας στην Ευρώπη, ανέδειξε την παθογένεια της ευρωζώνης, εξέθεσε τη γερμανική αλαζονεία, προκάλεσε ρήγμα στην Ευρώπη, και κινητοποίησε λαούς και κυβερνήσεις με τρόπο που δεν ξανάγινε ποτέ στη σύγχρονη Ευρωπαϊκή ιστορία…

Και ο κόσμος όλος στο πόδι για την Ελλάδα . Στο hashtag #ThisIsACoup (αυτό είναι πραξικόπημα) στο twitter, καταγράφηκαν 150 εκατομμύρια tweets πολιτών από όλο τον κόσμο, που διαμαρτύρονταν για τη στάση της Γερμανίας εναντίον της Ελλάδας.

Και; Τι έγινε;

Ξέρουμε καλά ότι ο Αλέξης Τσίπρας βασανίστηκε ανελέητα στας Ευρώπας. Ταυτιστήκαμε μαζί του, και νοιώθαμε το «πεθαίνω σα Χώρα» πιο κοντά από ποτέ…

Γύρω στις 6 το πρωί κρατούσε το κλειδί που θα μπορούσε, αν το γύριζε, να τινάξει στον αέρα τη Γερμανία και την Ευρώπη … Τι έγινε εκεί; Τι μεσολάβησε; Τι προκρίθηκε; Το αναγκαίο κακό μιας υποταγής, ή το αναγκαίο καλό μιας οδυνηρής συνθηκολόγησης που θα διαμορφώσει τη συνθήκη για το επόμενο…έργο;

Αν εκείνη τη στιγμή τα βροντούσε όλα και γύριζε στην Αθήνα με άδεια χέρια αλλά γεμάτη ψυχή, δύο εκατομμύρια κόσμου θα τον υποδέχονταν στο αεροδρόμιο σαν ημίθεο…

Και την επόμενη μέρα; Καμία απάντηση από κανέναν…

Αυτό που έγινε είναι ένα κράμα πραξικοπήματος και συνθήκης των Βερσαλλιών. Τα μέτρα είναι εξωφρενικά, δεν μπορεί να και δεν πρέπει να εφαρμοστούν. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πρώτος κυβερνητικός φορέας που διαμόρφωσε την πολιτική του ετεροκαθοριζόμενος από τα αιτήματα και τις ανάγκες της κοινωνίας. Δεν υπάρχει χωρίς αυτή την όσμωση …

Όπως δεν υπάρχουν ακόμη στέρεες απαντήσεις για τη νέα αρχιτεκτονική που μας έφερε από τις Βρυξέλλες. Είναι πολύ κακή για να είναι αληθινή πάντως. Και ο Τσίπρας πολύ νέος για να αυτοκτονήσει πολιτικά…

Οπότε καταφεύγουμε προσωρινά στα αναγκαία κλισέ της παρηγοριάς, με τη διαίσθηση ότι μπορεί και να είναι προβολή του κοντινού μέλλοντος:

«Ολα πάνε καλά στο τέλος.Αν δεν πάνε, σημαίνει ότι δεν ήρθε το τέλος… «-

http://www.altsantiri.gr

Προτεραιότητα της Περιφέρειας το πρόγραμμα Επισιτιστικής Συνδρομής


Την συμμετοχή της σε οκτώ συμπράξεις για το πρόγραμμα «επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής για το ταμείο ευρωπαϊκής βοηθείας για τους απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD), επισφράγισε και επισήμως η Περιφέρεια Αττικής, συμβάλλοντας σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία, στην αντιμετώπιση της φτώχειας και στους 66 Δήμους της Περιφέρειας, που έχει πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση.

Σε πέντε περιφερειακές ενότητες μάλιστα (Κεντρικού τομέα, βόρειου τομέα νότιου τομέα, Πειραιά & Νήσων) ανέλαβε και τον ρόλο του συντονιστή εταίρου.

Το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) υποστηρίζει δράσεις σχετικά με τη συλλογή, μεταφορά, αποθήκευση, διανομή τροφίμων καθώς και Βασικής Υλικής Συνδρομής. Στηρίζει επίσης Συνοδευτικά Μέτρα και δραστηριότητες που συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελούμενων. Ο χρόνος υποβολής Αιτήσεων υπαγωγής στο Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ I) από μέρους των δυνητικά ωφελούμενων ορίζεται από 15 Ιουλίου 2015 έως 5 Αυγούστου 2015.

Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου δήλωσε σχετικά:

«Η φτώχεια και η αντιμετώπισή της είναι σήμερα η πρώτη προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής. Το ΤΕΒΑ είναι ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια τόσο του πρώτου όσο και του δεύτερου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης. Μέσα από την συνεργασία με το Υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης που αυτή την στιγμή έχει τον πρώτο λόγο, αλλά και την Εκκλησία, τους Δήμους και τους άλλους φορείς και συλλογικότητες θα προσπαθήσουμε να εξυπηρετήσουμε τους σκοπούς του προγράμματος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο»

Ακολουθούν σε μορφή pdf οι προσκλήσεις στους ωφελούμενους στις συμπράξεις που η Περιφέρεια Αττικής είναι συντονιστής εταίρος.

«Πραξικόπημα – Μόλις σκότωσαν την Ευρώπη»

«Δεν έριξαν οι Έλληνες το θανάσιμο χτύπημα» | ΕUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Με σκληρά λόγια καταφέρεται κατά της Ευρώπης και της Γερμανίας ο νομπελίστας Πολ Κρούγκμαν χαρακτηρίζοντας την πρόταση του Eurogroup ως «θανάσιμο χτύπημα» στην Ευρώπη.

Αναλυτικά το κείμενο του Πολ Κρούγκμαν:

«Ας υποθέσουμε ότι θεωρείτε τον Τσίπρα έναν ανίκανο ενοχλητικό. Ας υποθέσουμε ότι θέλετε οπωσδήποτε να δείτε τον ΣΥΡΙΖΑ εκτός εξουσίας. Ας υποθέσουμε, ακόμη, ότι δεν έχετε πρόβλημα να διώξετε τους ενοχλητικούς Έλληνες από το ευρώ.

Ακόμη και έτσι, αυτή η λίστα με τις απαιτήσεις του Eurogroup είναι μια τρέλα. Το hashtag #ThisIsACoup που είναι στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως είναι απόλυτα σωστό. Αυτό πάει παραπέρα από σκληρότητα σε πλήρη εκδικητικότητα, απόλυτη καταστροφή της εθνικής κυριαρχίας και καμία ελπίδα για ανακούφιση. Πιθανόν να είναι μια προσφορά που στοχεύει ακριβώς στο να μην τη δεχθεί η Ελλάδα, αλλά ακόμη και έτσι, είναι μια αηδιαστική προδοσία απέναντι σε οτιδήποτε υποτίθεται ότι αντιπροσώπευε.

Μπορεί τίποτα να επαναφέρει την Ευρώπη από τον γκρεμό; Πληροφορίες λένε ότι ο Μάριο Ντράγκι προσπαθεί να επαναφέρει κάποια λογική, ότι ο Ολάντ δείχνει επιτέλους να “πατάει πόδι” απέναντι στο ηθικίστικο οικονομικό παιχνίδι των Γερμανών, κάτι που δεν είχε καταφέρει στο παρελθόν. Ποιος θα εμπιστευθεί ξανά τις καλές προθέσεις της Γερμανίας μετά από αυτό;

Με έναν τρόπο, τα οικονομικά έχουν μπει σε δεύτερο ρόλο. Αλλά, ακόμη και έτσι ας είμαστε ξεκάθαροι: Αυτό που μάθαμε τις τελευταίες εβδομάδες είναι πως το να είσαι μέλος της ευρωζώνης σημαίνει ότι οι δανειστές μπορούν να καταστρέψουν την οικονομία σου εάν βγεις «εκτός γραμμής». Αυτό δεν έχει καμία σχέση με τις υφιστάμενες οικονομικές λιτότητας. Είναι αλήθεια το ότι η επιβολή της σκληρής λιτότητας χωρίς αναδιάρθρωση χρέους είναι μια καταδικασμένη πολιτικό όσο πρόθυμη κι αν είναι κάποια χώρα να υποφέρει. Και αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι ακόμη και η ολοκληρωτική συνθηκολόγηση της Ελλάδας θα ήταν αδιέξοδο.

Μπορεί η Ελλάδα να έχει μια επιτυχημένη έξοδο; Θα προσπαθήσει η Γερμανία να μπλοκάρει μια ανάκαμψη; (Συγγνώμη, αλλά αυτό είναι το είδος των ερωτήσεων που πρέπει να κάνουμε αυτή τη στιγμή).

Το ευρωπαϊκό εγχείρημα, ένα εγχείρημα το οποίο επαινούσα και υποστήριζα πάντοτε μόλις έχει δεχθεί ένα σκληρή ίσως και θανάσιμο χτύπημα. Και ότι και να σκέφτεστε για τον ΣΥΡΙΖΑ ή την Ελλάδα, δεν ήταν οι Έλληνες που το έκαναν».

Τσίπρας: Δώσαμε μια δίκαιη μάχη μέχρι τέλους - ΒΙΝΤΕΟ


Αυτό είναι το πλήρες κείμενο της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής


 Στη δημοσιότητα δόθηκε το πλήρες κείμενο της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης, το οποίο και περιλαμβάνει αναλυτικά τα μέτρα που θα πρέπει να αναληφθούν από την ελληνική πλευρά.
Όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν, η Σύνοδος Κορυφής, τονίζει την απόλυτη ανάγκη να ξαναχτίσει την εμπιστοσύνη της με τις ελληνικές αρχές ως προαπαιτούμενο για μια πιθανή μελλοντική συμφωνία σε ένα νέο πρόγραμμα του ESM.
Στο πλαίσιο αυτό, η υιοθέτηση της της συμφωνίας από τις ελληνικές αρχές είναι το κλειδί και η επιτυχής εφαρμογή της να ακολουθήσει τις πολιτικές δεσμεύσεις.
Μια χώρα μέλος του ευρώ που ζητεί οικονομική βοήθεια από τον ESM μπορεί να ζητήσει ανάλογη βοήθεια όποτε είναι δυνατόν και από το ΔΝΤ. Αυτό είναι προυπόθεση για να συμφωνήσει το Eurogroup σε ένα νέο πρόγραμμα από τον ESM. Γι' αυτό η Ελλάδα θα ζητήσει συνεχή υποστήριξη από το ΔΝΤ (επίβλεψη και χρηματοδότηση) από τον Μάρτιο του 2016.
Λόγω της ανάγκης να επανακτηθεί η εμπιστοσύνη με την Ελλάδα η Σύνοδος Κορυφής χαιρετίζει τις δεσμεύσεις των ελληνικών αρχών να νομοθετήσουν χωρίς καθυστέρηση μια πρώτη δέσμη μέτρων.
Αυτά τα μέτρα λαμβάνονται σε πλήρη εκ των προτέρων συμφωνία με τα θεσμικά όργανα και θα περιλαμβάνουν:

ΕΩΣ ΤΙΣ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ

• Εξορθολογισμό του ΦΠΑ και διεύρυνση της φορολογικής βάσης για να αυξηθούν τα έσοδα
(Ο ΦΠΑ στην εστίαση πηγαίνει άμεσα από το 13% στο 23%. Στα ξενοδοχεία από το 6,5% στο 13% από τον Οκτώβριο του 2015. Σταδιακή κατάργηση της έκπτωσης του ΦΠΑ στα νησιά από τον Οκτώβριο του 2015. Αφορά δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς με εξαίρεση την άγονη γραμμή. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2016 και θα καθοριστούν «δημοσιονομικά ουδέτερα μέτρα» για να αποζημιωθούν οι φτωχότεροι κάτοικοι.)
• άμεσα μέτρα για τη βελτίωση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του συνταξιοδοτικού συστήματος, στο πλαίσιο του προγράμματος μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος
(Εφαρμόζεται από τον Ιούλιο εφέτος σταδιακή αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης που θα φτάσει το 2022 το 67ο έτος ηλικίας ή το 62ο με 40 χρόνια εισφορών. Εξαιρούνται βαρέα και ανθυγιεινά και μητέρες τέκνων με αναπηρία. Για το ΕΚΑΣ προβλέπεται σταδιακή κατάργηση για όλους ως το τέλος του 2019. Από τον Μάρτιο του 2016 θα θιγεί το 20% των δικαιούχων με βάση ειδικά κριτήρια. Αύξηση των εισφορών των συνταξιούχων για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από το 4% στο 6% σε κύρια και επικουρικά ταμεία και ενοποίηση όλων των επικουρικών ταμείων υπό το ΕΤΑ ως την 1η Ιανουαρίου. )
• την διασφάλιση της πλήρους νομικής ανεξαρτησίας της ΕΛΣΤΑΤ
• την πλήρη εφαρμογή των σχετικών διατάξεων της Συνθήκης για τη Σταθερότητα, τον Συντονισμό και τη Διακυβέρνηση στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση, ιδίως μέσω του Δημοσιονομικού Συμβουλίου επιχειρησιακή πριν από την οριστικοποίηση του μνημονίου συμφωνίας και την εισαγωγή οιονεί αυτόματων περικοπών δαπανών σε περίπτωση απόκλισης από τους φιλόδοξους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος αφού όμως ζητήσει συμβουλές από το Φορολογικό Συμβούλιο και υπόκειται σε προηγούμενη έγκριση των κοινοτικών οργάνων
ΕΩΣ ΤΙΣ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ:
• η υιοθέτηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, η οποία είναι μια πολύ σημαντική αναθεώρηση των διαδικασιών και των κανόνων για το σύστημα αστικής δικαιοσύνης και μπορεί να επιταχύνει σημαντικά τη δικαστική διαδικασία και τη μείωση του κόστους
• Μεταφορά του BRRD με την βοήθεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Κοινοτικη οδηγια για ανακεφαλαιοποιηση και αναδιαρθρωση των τραπεζων)
• Αμέσως, και μόνο μετά τη νομική υλοποίηση των πρώτων τεσσάρων προαναφερθέντων μέτρων και την έγκριση όλων των δεσμεύσεων που περιλαμβάνονται σε αυτό το έγγραφο από την ελληνική Βουλή, και μετά την επαλήθευση από τους Θεσμούς και το Eurogroup, θα μπορέσει να ληφθεί μια απόφαση που θα αναθέτει στους Θεσμούς να διαπραγματευτούν ένα Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU). Η απόφαση θα ληφθεί με την προϋπόθεση ότι οι εθνικές διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί και εφόσον τηρούνται οι προϋποθέσεις του άρθρου 13 της Συνθήκης για τον ESM και οι προϋποθέσεις, βάσει της αξιολόγησης που αναφέρεται στο άρθρο 13.1.
Όσον αφορά στο ταμείο εγγυοδοσίας, προβλέπεται ότι η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει τα εξης:
- Να αναπτύξει ένα σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων με μια πιο εξελιγμένη διοίκηση
- Περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου θα μεταφερθούν σε ένα ανεξάρτητο επενδυτικό ταμείο το οποίο θα αποκτήσει κέρδος από αυτά μέσω ιδιωτικοποιήσεων και άλλων μέσων. Με τα κέρδη από την πώληση των περιουσιακών στοιχείων θα γίνει η αποπληρωμή του νέου δανείου από τον ESM. Στόχος είναι η συγκέντρωση 50 δισ από τα οποία τα 25 θα χρησιμοποιηθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Το 50% των 25 δισ θα χρησιμοποιηθεί για την μείωση του χρέους και το υπόλοιπο 50% για επενδύσεις.
Αυτό το ταμείο, θα ιδρυθεί στην Ελλάδα και θα διοικείται από Έλληνες υπό την επίβλεψη των σχετικών ευρωπαϊκών θεσμών.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ
(από το ΠΟΝΤΙΚΙ)

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟΜε αντικείμενο Η.Δ. το θέμα των τριών κανονιστικών διατάξεων για το κέντρο της πόλης ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σ. Ρούσσος συγκάλεσε σύσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων πριν την απογευματινή συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης.

Η σύσκεψη δεν κατέληξε σε κοινή γραμμή αλλά φαίνεται πολύ κοντά το ενδεχόμενο να εγκριθούν ομόφωνα οι δύο κανονιστικές - που αφορούν την αναστολή έκδοσης νέων αδειών και τον ορισμό των κοινόχρηστων χώρων που διατίθενται για τραπεζοκαθίσματα - αν γίνουν δεκτές από την πλειοψηφία κάποιες βελτιώσεις που πρότεινε ο Γ. Θωμάς και ο οποίος τις ετοιμάζει σε γραπτό κείμενο ενώ με τίποτα δεν φαίνεται να περνάει η διεύρυσνη του ωραρίου μουσικής που εισηγήθηκε ο Κ. Γερολυμάτος και που φαίνεται ότι και ο δήμαρχος σκέφτεται να πάρει πίσω την τρίτη κανονιστική.

Στην σύσκεψη έγινε ενημέρωση από τον δήμαρχο και για ένα άλλο ΜΕΓΑΛΟ θέμα που προέκυψε για τον δήμο:

Φαίνεται ότι μια σοβαρή "παρεξήγηση" (sic) μεταξύ στελεχών του δήμου και της  Περιφέρειας Αττικής  έχει κλωνίσει σοβαρά τις σχέσεις μεταξύ των συντρόφων με αποτέλεσμα (κατά πως φαίνεται) ο δήμος Χαλανδρίου να πέσει χοντρά στο μπουγέλο σε αναμόρφωση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας, που ψηφίστηκε πριν μερικές μέρες στο Περιφεριακό Συμβούλιο και από τον οποίο μοιράστηκαν 48 000 000 ευρώ σε δήμους με καλά πακέτα: (π.χ. Μαρούσι 3 μύρια, Βριλήσσι 5 μύρια, Αγία Παρασκευή 9 μύρια κλπ).

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ .... ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ;

Ενέκριναν το συνταρακτικό, συγκλονιστικό ποσό των 15000 ευρώ! (ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ - ΣΩΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΗΔΕΝΙΚΑ, ΔΕΝ ΛΟΙΠΟΥΝ ΤΡΙΑ) όταν ο δήμος Χαλανδρίου είχε υποβάλλε για χρηματοδότηση ώριμες μελέτες για έργα 8,5 εκατομυρίων ευρώ, τα οποία δεν περιλήφθησαν στην αναμόρφωση, όπως διαρρέουν στελέχη της διοίκησης.

Ο Ρούσσος έβγαζε καπνούς από τα ρουθούνια και ζήτησε από τις δημοτικές παρατάξεις να φύγει ομόφωνη καταγγελτική επιστολή κατά της Περιφέρειας, επιστολή που ήδη ετοιμάζεται και θα εγκριθεί την Πέμπτη κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αφού εξασφάλισε - κατ' αρχήν - την συμφωνία όλων των επικεφαλής.

Ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα κος Γ. Καραμέρος έχει προγραμματίσει - από την προηγούμενη Παρασκευή - συνέντευξη τύπου με αυτό το θέμα, για την Πέμπτη το πρωί οπότε  θα έχουμε και επίσημα τις διευκρινίσεις της περιφέρειας για το θέμα, αφού βεβαίως και θα το ρωτήσουμε.

 ΥΓ: Το κείμενο της πρόσκλησης της προγραμματισμένης συνέντευξης τύπου για το θέμα:


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
Με την ευκαιρία της ψήφισης της δεύτερης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Αττικής για το 2015 
ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, 
θα παραθέσει Συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015 και ώρα 12:00, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας βόρειου τομέα (Μεσογείων 448 Αγία Παρασκευή, 3ος όροφος, τηλ. 2132100531-4)

ΑΠΟΨΕ ΣΤΗΝ ΡΕΜΑΤΙΑ: Φιλαρμονική Δήμου Χαλανδρίου - Αφιέρωμα στον συνθέτη JACOB DE HAAN


 Φιλαρμονική Δήμου Χαλανδρίου

Αφιέρωμα στον συνθέτη JACOB DE HAAN
Δευτέρα 13 Ιουλίου

Η Φιλαρμονική του Δήμου Χαλανδρίου παρουσιάζει φέτος, στο Θέατρο της Ρεματιάς, μία ευρεία γκάμα ρεπερτορίου από την ελληνική και ξένη μουσική.

Μια προσπάθεια που καταγράφει μια αξιόλογη εξελικτική πορεία με ενδιαφέρουσες νέες αναζητήσεις, ψυχαγωγώντας και εκπαιδεύοντας ταυτόχρονα το αγαπητό κοινό της.

Τη Δευτέρα 13 Ιουλίου παρουσιάζει έργα του σύγχρονου Ολλανδού συνθέτη Jacob de Haan, σε μια μοναδική συναυλία για απαιτητικούς ακροατές.

Ο Jacob de Haan είναι ένας από τους δημοφιλέστερους συνθέτες των ημερών μας.

Ώρα Έναρξης 21:00 Είσοδος Ελεύθερη

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου", 12-7-2015


Οι Απόγονοι, οι Αγιοβασίληδες, η «αλληλεγγύη» της πραξικοπηματικής ευρωπαϊκής πολιτικής και τα «τεχνοκρατικά» τεχνάσματα υφαρπαγής της ελληνικής γης που ανήκει στους Έλληνες. 

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Οι τοκογλύφοι, με ξεκάθαρους και άνευ προηγουμένου εκβιασμούς, ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση λίστα προαπαιτούμενων που πρέπει να περάσουν και να ψηφιστούν από την Ελληνική Βουλή μέχρι τις 15 Ιουλίου, ώστε να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις.

Ο ιστότοπος «Politico Europe» παρουσιάζει την εισήγηση του Γιούρο (Γερμανο)γκρουπ προς τους ηγέτες της Ευρωζώνης, η οποία περιλαμβάνει, μέτρα – προαπαιτούμενα νεο-αποικιακού χαρακτήρα και πλήρους υποδούλωσης της χώρας μας.

Συγκεκριμένα αξιώνουν, μεταξύ άλλων (δώστε ιδιαίτερη προσοχή):

- Ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

- Λήψη αποφασιστικής δράσης για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια

- Διασφάλιση της ανεξαρτησίας του ΤΑΙΠΕΔ

- Επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Γίνεται παραπάνω από αντιληπτό ότι, μία κυβέρνηση που σέβεται τις εξαγγελίες της πριν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, το αποτέλεσμα της λαϊκής βούλησης (25.01) που ψήφισε την καταδίκη των πολιτικών μονόπλευρης και αδιέξοδης λιτότητας και την ετυμηγορία του λαού με το ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ «ΟΧΙ» της 5ης Ιουλίου, δεν μπορεί παρά να απορρίψει φασιστικά τελεσίγραφα υπαγορευμένων από ξένα και ελληνικά κέντρα αποσταθεροποίησης της Ελλάδος.

Είναι σαφές, επίσης, ότι, αυτοί οι σκοτεινοί κύκλοι επιδιώκουν την πτώση της σημερινής κυβέρνησης και την εγκαθίδρυση μιας ομάδας «προθύμων» αχυρανθρώπων με τον παραπλανητικό τίτλο «οικουμενική κυβέρνηση» που θα επιβάλλουν τη θανατική καταδίκη της χώρας μας, ξεπουλώντας, αφανίζοντας και αφήνοντας μόνο συντρίμμια σε μια χώρα που ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ.

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Η εβδομάδα που ξεκινάει σήμερα, θα είναι εξαιρετικά δύσκολη και σημαντική για την πορεία και το μέλλον της χώρας μας.

Ανεξάρτητα από τις αποφάσεις της νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας μας, οφείλουμε όλοι να βρισκόμαστε σε εγρήγορση και ετοιμότητα.

Οφείλουμε να προασπίσουμε όχι μόνο τα εργασιακά κεκτημένα μας, αλλά και την ανθρώπινη υπόσταση και αξιοπρέπειά μας απέναντι στους επίδοξους νεκροθάφτες της χώρας μας.

Η Ελλάδα δεν ενοικιάζεται, 
δεν πωλείται 
και 
δεν εξαγοράζεται.

Οι Έλληνες αποφάσισαν 
με το συντριπτικό ποσοστό του 61,31%, 
Ο Χ Ι 
 στη μετατροπή της χώρας μας 
σε προτεκτοράτο του νότου

Χαλάνδρι 12-7-2015

πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
http://www.protasiergazomenwn.gr/