Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012

ΘΑ ΚΟΥΡΕΥΤΟΥΜΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΣ ΜΟΙΑΖΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΜΕ ... ΓΛΟΜΠΟ!

Οι πιέσεις είναι αφόρητες στο κοινωνικό σώμα και επειδή δεν αποδίδουν πλέον οι πιέσεις των καναλιών έχουν επιστρατευτεί οι "μεγάλοι" (πανάθεμά τους και αυτούς που την είδαν μεγαλοκαπιταλιστές  με 30-40 εργαζόμενους) εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.

Καθημερινά φίλοι με ενημερώνουν για "συγκεντρώσεις εργαζομένων" όπου το μήνυμα είναι ένα: ΑΝ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΗΝ ΕΡΘΕΙΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ.
ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ!

Αν δεν ψηφίσουμε ΣΩΣΤΑ, όποιες πιθανότητες υπάρχουν  να έχουμε την Δευτέρα ΑΜΟΙΒΟΜΕΝΗ δουλειά  - οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι οι μικροεπαγγελματίες ΘΑ ΜΗΔΕΝΙΣΤΟΥΝ.
ΟΛΟΙ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ. Δεν παίζουμε τους ήρωες.

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΦΟΒΟ!

Πάρτε τα πάνω σας!

Και για τους δύσπιστους ένα περιστατικό: σε εταιρία - ΣΤΕΝΟ συνεργάτη του δήμου στα ψηφιακά:
Το θέμα εχθές πήρε μεγάλες διαστάσεις ΟΤΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ και ανέφερε το γεγονός σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε τηλεφωνική παρέμβαση στον μεγαλοεπιχειρηματία (πανάθεμά τον). Το αποτέλεσμα;

Ο εργοδότης τους ξαναμάζεψε, μετά το τηλεφώνημα και τους είπε: "ΜΑ ΣΑΣ ΕΙΠΑ ΕΓΩ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΣΥΡΙΖΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ;"

Μπα μεγάλε. Παρανόησαν οι παρευρισκόμενοι. Το πήραν στραβά.

ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ!΄ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕΣ!

Εφοπλιστικός πατριωτισμός (Το Ποντίκι) http://topontiki.gr/article/36752

thumb
Γράφει ο Κώστας Μερκουράκης

Το χθεσινό δημοσίευμα του αμερικανικού πρακτορείου Bloomberg δεν αφορούσε προεκλογικές δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, μήτε «πιπεράτες» αποκαλύψεις για τα αγγλικά του Τσίπρα.
Ωστόσο, αναφερόταν στα 175 δισ. ευρώ, που σύμφωνα με τα στοιχεία του πρακτορείου αποτελούν τα αφορολόγητα κέρδη των Ελλήνων πλοιοκτητών τα τελευταία 10 χρόνια, κάτι που απ’ ότι φαίνεται δεν αφορά ούτε την ενημέρωση, ούτε και την προεκλογική επικαιρότητα του Έλληνα πολίτη.

Την Ελλάδα που θέλει και «πρέπει να αλλάξει», την τοποθετούν βίαια και επί τρεις ημέρες στον αστερισμό «Ιφικράτη Αμυρά», την ίδια ώρα που οι απαξιωτικές - έως και προσβλητικές – δηλώσεις Ελλήνων εφοπλιστών απουσιάζουν από το προεκλογικό ενημερωτικό πιάτο που σερβίρουν τα περισσότερα ΜΜΕ.

Η προεκλογική «απειλή» του ΣΥΡΙΖΑ πως θα επανεξετάσει από «μηδενική βάση» τις σχέσεις ανάμεσα στο ελληνικό κράτος και τη ναυτιλία, με «στόχο την κατάργηση των 58 διαφορετικών προκλητικών φοροαπαλλαγών και τη δημιουργία ενός σταθερού φορολογικού καθεστώτος που θα ανταποκρίνεται στη Συνταγματική επιταγή για τη συμβολή στα φορολογικά βάρη όλων των Ελλήνων υπηκόων», φαίνεται πως έχει θορυβήσει τους εφοπλιστές και κατ’ επέκταση ένα ολόκληρο mediako πλέγμα.

Είναι ενδεικτικές εξάλλου, τόσο οι δηλώσεις εφοπλιστών στο Bloomberg (Βίκτωρ Ρέστης: «Θα με φορολογήσεις; Βρες με πρώτα!» ή Γιώργος Οικονόμου: «Δεν ανησυχώ καθόλου. Το εταιρικό μου γραφείο μπορεί να είναι οπουδήποτε στον κόσμο κι έτσι θα χάσουν και ένα ποσοστό του ΑΕΠ…»), όπως και παλαιότερη δήλωση του πρώην υφυπουργού Ναυτιλίας και βουλευτή πλέον της ΝΔ, Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «αγνοεί την πραγματικότητα» βάσει της οποίας οι Έλληνες εφοπλιστές «ήδη πληρώνουν πάρα πολλά» έχοντας υψωμένη την Ελληνική σημαία στα πλοία τους.
Κάπως έτσι, το χθεσινό δημοσίευμα του Bloomberg - το οποίο παρακολουθεί στενά το τελευταίο διάστημα τις οικονομικές εξελίξεις γύρω από την κρίση στην Ελλάδα – φωτογραφίζει τόσο την ηθική, όσο και την πολιτική διάσταση του θέματος.

Τι περιθώρια έχει μια κυβέρνηση για να φορολογήσει τους Έλληνες εφοπλιστές; Ποια είναι τα διαπραγματευτικά ατού της; Ποιοι είναι οι πιθανοί κίνδυνοι και τι τακτικούς ελιγμούς θα πρέπει να χρησιμοποιήσει;

Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα θα μπορούσαν να απασχολήσουν - εν μέρει - το τραπέζι του προεκλογικού διαλόγου, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης εσόδων μακριά και πέρα από τις άδειες τσέπες των πολιτών.
Όμως, το σύστημα επιβάλει την ατζέντα της ενημέρωσης, αφού γνωρίζει καλά πως το παιχνίδι της... τυφλόμυγας με την εφορία δεν είναι εύκολο να το παίξουν οι εκατοντάδες χιλιάδες έλληνες μισθωτοί.

Λεφτά… υπάρχουν

Εκτός από τα 175 αφορολόγητα δισ. ευρώ, οι εκτιμήσεις του Bloomberg κάνουν λόγο για762 Έλληνες εφοπλιστές, οι οποίοι δεν έχουν καταβάλει ούτε 1 ευρώ ως φόρο για τα κέρδη τους, εκμεταλλευόμενοι νόμο που ενσωματώθηκε στο Σύνταγμα από το 1967.
Και προφανώς το 1967 δεν αποτελεί μια τυχαία ημερομηνία για την ελληνική ναυτιλία.

Παράλληλα, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις απειλές πως θα μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους, στην περίπτωση που η νέα κυβέρνηση καταργήσει τη φορολογική απαλλαγή τους, «διακινδυνεύοντας» με αυτόν τον τρόπο «60.000 θέσεις εργασίας».
Λίγο καιρό πριν και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού του 2012, ο βουλευτής Α’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας μιλώντας στη Βουλή τόνισε πως τα έσοδα της ΔΟΥ Πειραιά δεν ξεπερνούν τα έσοδα μιας συνοικιακής Δ.Ο.Υ..
«Η ΔΟΥ πλοίων στον Πειραιά για το έτος 2000 βεβαίωσε από τη ναυτιλιακή δραστηριότητα 306 –περίπου 307- εκατομμύρια ευρώ. Εισέπραξε 200 εκατομμύρια. Δεν μπόρεσε να εισπράξει 106 για διάφορους λόγους» σημείωσε ο βουλευτής.

Παρόλα αυτά, τα όσα επιθυμεί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελούν «φαντασιώσεις ενός Αριστερού». Η πρώτη φορά που τέθηκε ανοιχτά ζήτημα «σημαίας», ήταν σε απάντηση του πρώην αντιπρόεδρου της Κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, που κατατέθηκε τον Οκτώβρη του 2011.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως θα ληφθούν φορολογικά μέτρα για τους εφοπλιστές λέγοντας πως: «Τους έχουμε καλέσει σε διάλογο και θα επιβληθούν μέτρα. Και αν θέλουν να αλλάξουν τη σημαία των πλοίων τους, πράγματι ας την αλλάξουν. Τώρα μετριέται ο πατριωτισμός, η φιλοπατρία, τώρα θα μετρηθεί και η εισφορά στο έθνος».
Κάπως έτσι, λοιπόν, διαμορφώνεται το πλαίσιο σχέσεων κράτους και ναυτιλίας στην Ελλάδα των άνεργων ναυτικών και των ερημωμένων ναυπηγείων.
Φυσικά και υπάρχουν διάφορα σοβαρά αντεπιχειρήματα όπως το ναυτιλιακό συνάλλαγμα (το μεγάλο μέρος του επανεπενδύεται στο εξωτερικό), οι θέσεις εργασίας (μειώνονται σταθερά) ή το κόστος της «σημαίας» (μείωση και σε αυτόν τον τομέα παρά τις φοροαπαλλαγές).

Για το λόγο αυτό, θα πρέπει μέσα στα συγκεκριμένα πλαίσια να διερευνηθούν οι δεδομένες δυνατότητες και συνθήκες, οι οποίες απαιτούν πάνω απ’ όλα πολιτική βούληση και πολιτικό σθένος.

Και... περιθώρια υπάρχουν

Τα πλεονεκτήματα δεν είναι λίγα για μια κυβέρνηση που θα έχει ως αναφορά τη λαϊκή κυριαρχία κι ως βασική επιδίωξη να ελαφρύνει άμεσα τα βάρη που σηκώνουν τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.

Συγκεκριμένα και κόντρα σε όσα ακούγονται, αλλά και στα εύηχα τεχνικά επιχειρήματα του ελληνικού εφοπλισμού, οι Έλληνες εφοπλιστές πριν αποφασίσουν να μετακομίσουν αλλού τις σημαίες τους θα πρέπει να συνυπολογίσουν:

- Τον διακρατικό οργανισμό I.M.O. (International Maritime Organization) o οποίος καθορίζει μια σειρά από στάνταρ ασφάλειας και πλοϊμότητας. Το αντίκρισμα της ελληνικής σημαίας είναι ποιοτικά ανώτερο από άλλες χώρες κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα χαμηλότερα ασφάλιστρα και λιγότερους ελέγχους στα πλοία, αλλά και μικρότερες προθεσμίες παραμονής σε λιμάνια. Δηλαδή σημαντικές οικονομίες κλίμακας για τα πλοία.

- Όσο διατηρεί η ελληνική εμπορική ναυτιλία μια από τις πρώτες θέσεις στη διεθνή ναυτιλιακή οικονομία, έχει τη δυνατότητα να επηρεάζει το διεθνές καθεστώς που διέπει τις παγκόσμιες μεταφορές, αλλά και να διατηρεί σημαντική θέση σε διεθνείς Οργανισμούς (Επιτρ. Ναυτιλιακών Μεταφορών του ΟΟΣΑ και της ΕΟΚ, Επιτρ. Εφοπλιστών της ΕΟΚ, διεθνείς ναυτιλιακοί οργανισμοί κ.λπ.). Για να συνεχιστεί αυτό θα πρέπει η συρρίκνωση της ελληνικής ναυτιλίας (η συνολική χωρητικότητα των πλοίων) να μην ξεπεράσει το κρίσιμο όριο.

- Σε αντίθεση με τη… σοσιαλιστική Ελλάδα, στην καπιταλιστική Βρετανία το κράτος αποφάσισε έκτακτη εισφορά για τους ξένους υπηκόους - ανάμεσα στους οποίους και οι πολλοί Έλληνες εφοπλιστές- που κατοικούν στη Βρετανία περισσότερα από 12 χρόνια. Όλοι αυτοί θα κληθούν να καταβάλουν κάθε χρόνο ως έκτακτη εισφορά 50.000 στερλίνες, δηλ. περί τα 58.000 ευρώ. Το μέτρο θα ισχύσει από τον Απρίλιο του 2012 και στην ουσία λαμβάνεται για να μπορέσει το βρετανικό δημόσιο να καλύψει το δημοσιονομικό του έλλειμμα.

- Οι περισσότεροι από τους εφοπλιστές έχουν διεισδύσει σε δεκάδες άλλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, οπότε η διαπραγμάτευση δεν είναι ούτε τόσο απλή, ούτε τόσο εύκολη απέναντι σε μια αποφασισμένη κυβέρνηση. Κανείς δεν έχει τη δυνατότητα να σηκωθεί απλά και να φύγει...

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου", 13-6-2012

πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
pr_ota_si@yahoo.gr

Χαλάνδρι  13-6-2012

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Μια μεγάλη έκπληξη περιμένει τη μεγάλη πλειοψηφία των φορολογούμενων με την υποβολή και  εκκαθάριση της φετινής φορολογικής δήλωσης.
Η επιβάρυνση από το φόρο εισοδήματος θα είναι μεγάλη.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι, από τα 420.000 πρώτα εκκαθαριστικά σημειώματα που έχουν σταλεί από το Υπουργείο Οικονομικών,  τα 280.000 είναι χρεωστικά , με μέσο όρο οφειλής τα 1.446,00 ευρώ.
  
Οι επιβαρύνσεις φέτος προκύπτουν από την αλλαγή, λόγω Μνημονίου , της φορολογικής πολιτικής , για άλλη μια φορά την τελευταία διετία και κυρίως: 
  • Από τη μείωση του αφορολόγητου από τα 12.000 στα 5.000 ευρώ.
  • Την κατάργηση των ελαφρύνσεων μέσω των αποδείξεων και τη μείωση από 20% σε 10% των εκπτώσεων των δαπανών ( ιατρικά έξοδα, ασφάλειες , ενοίκια ) από το φόρο.
  • Ο συνυπολογισμός της εισφοράς αλληλεγγύης μαζί με την εκκαθάριση φόρου για τα εισοδήματα από 12.000 ευρώ και  άνω.
  • Τα ιδιαίτερα αυξημένα τεκμήρια διαβίωσης .
Γι αυτούς τους λόγους οι επιβαρύνσεις θα είναι πρωτόγνωρες, ξεπερνώντας κάθε όριο αντοχής και ανοχής των ήδη εξαντλημένων φορολογούμενων. Σ΄ αυτές τις εξοντωτικές επιβαρύνσεις θα πρέπει να προστεθούν και οι άλλοι φόροι που περιμένουμε, όπως  στα ακίνητα, το τέλος της ΔΕΗ , κ.α. που θα επιτείνουν την εξαθλίωση της Ελληνικής κοινωνίας .
Για άλλη μια φορά τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα θα κληθούν ( από αυτά που δεν έχουν ) να καλύψουν αυτούς που φοροδιαφεύγουν ή έχουν βγάλει τα λεφτά τους στο εξωτερικό.

Στις εκλογές της 17 Ιουνίου μας δίνεται άλλη μια φορά μια μεγάλη και ιστορική ευκαιρία να ανατρέψουμε με την ψήφο μας αυτές τις πολιτικές. Στις επικείμενες εκλογές , θα πρέπει να ψηφίσουμε χωρίς φόβο, μακριά από το κλίμα τρομοκρατίας που έχουν επιβάλει όλο αυτό τον καιρό τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα συμφέροντα που εκπροσωπούν. Να ψηφίσουμε με γνώμονα το συμφέρον της Ελληνικής κοινωνίας, της οικογένειάς μας   και, φυσικά, της ΕΛΛΑΔΑΣ.

πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος,
Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ

Ενημέρωση σχετικά με τη μετακίνηση των ετεροδημοτών

Φίλες και Φίλοι
Την 6ην Μαΐου ο ελληνικός λαός με τη ψήφο του έκανε το πρώτο βήμα, αντιστεκόμενος στον εκφοβισμό και στις επιλογές του μνημονίου. Ο αγώνας για την ακύρωση του μνημονίου και τη σωτηρία της κοινωνίας από την καταστροφή πρέπει να συνεχισθεί. Η εκλογική μάχη της 17ης Ιουνίου είναι τεράστιας σημασίας.
Στη νέα εκλογική αναμέτρηση ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει με αισιοδοξία, διεκδικώντας και πιστεύοντας σε μια νέα κυβέρνηση με επίκεντρο την αριστερά. Στη μάχη αυτή δικαιούνται και πρέπει να πάρουν μέρος όλοι οι συμπολίτες μας που ήδη έκαναν το βήμα ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο, εγκαταλείποντας τα κόμματα του μνημονίου.
Γνωρίζουμε ότι οι ετεροδημότες μπορούν να μεταφέρουν το αγωνιστικό κλίμα και να μεγαλώσουν το μήνυμα των εκλογών της 6ης Μαΐου, συμβάλλοντας καθοριστικά στο νικηφόρο αποτέλεσμα. Οι ετεροδημότες θα φέρουν τη νίκη!
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΚΟΜΗ
ΑΝ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΙΟΙ –ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΠΟΤΕ;
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατανοώντας τις δυσκολίες φίλων και μελών, θα διευκολύνει τη μετακίνησή τους από τον τόπο κατοικίας με προορισμό τον τόπο όπου ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Καλούμε τους φίλους/ες και σ/φους και σ/σσες που θα μετακινηθούν με ΙΧ να δηλώσουν τον τόπο προορισμού τους και τις πιθανές θέσεις που διαθέτουν.
Για τον λόγο αυτό, όσοι επιθυμούν να μετακινηθούν με χερσαία μέσα (λεωφορεία, τραίνο) ή ακτοπλοΐα θα πρέπει άμεσα να επικοινωνούν:
  • με τις τοπικές επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ, στα γραφεία και τα εκλογικά περίπτερα,
  • με το κεντρικό γραφείο που έχει συσταθεί για την εξυπηρέτηση των ετεροδημοτών, στα τηλέφωνα 210-3378606 , 210-3378607 .
ΠΡΟΣΟΧΗ, Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ! ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΟΙ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ!

ΘΕΜΑ 3ο (και τελευταίο μέχρι τις εκλογές) ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: Η ΔΙΟΙΚΗΣΙΣ ΕΔΕΙΞΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΗΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΙΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ!!!

Σε πέντε - ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ - περιπτώσεις ο δήμος Χαλανδρίου διαπίστωσε παραβίαση του νόμου περί υπαίθριας διαφήμισης και επέβαλε πρόστιμα στην .... Affichage! (Βέβαια αυτά πριν λίγες μέρες είχαν ένα άλλο όνομα διαφημιστικής ετιαρίας αλλά η Affichage βόλευε, σε αυτή έβαλαν το πρόστιμο.)

Μιλάμε τώρα για ΔΡΑΚΟΝΤΙΑ ΜΕΤΡΑ!!!

Χέστηκε η Φατμέ στο ΓΕΝΙ ΤΖΑΜΙ!!

Εδώ και ένα χρόνο δεν κάνει μια σύμβαση για να εισπράττει κανένα φράγκο από το καρτέλ των μεγαλοδιαφημιστών, τους οποίους έχει ΤΖΑΜΠΕ στο Χαλάνδρι - ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΟΡΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ 4 ΜΙΚΡΟΤΕΡΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ - και τελικά έβαλε και σε 5 (ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ) περιπτώσεις πρόστιμα!

Αλλά αυτά τα ξανάπαμε και προχτές.

Αυτό που δεν είπαμε είναι το εξής ευτράπελον: Αφού λοιπόν έβαλε πρόστιμα για αυτά - ΜΟΝΟ - τα μέσα ο Δήμος Χαλανδρίου τότε πρέπει να επιβάλλει πρόστιμο και στους διαφημιζομένους σε αυτά, σύμφωνα με το νόμο  (όπως γνωρίζουν οι ειδικοί).

Άρα;;;

Ο Δήμαρχος Κουράσης θα στείλει τον λογαριασμό τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ που διαφημίζονται στα μέσα που τους διέθεσε ο Δήμαρχος Κουράσης και τα οποία μόλις τους τα διέθεσε  ο Δήμαρχος Κουράσης  λέει πως είναι παράνομα!!!!!

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!

ΠΟΣΟ ΝΟΥΜΕΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ;;;;

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ ΓΗΣ ΜΑΔΙΑΜ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΕΝΑ ΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ;;;;

ΤΟΣΟ ΚΟΜΠΛΕΞ;;;;


Τα μέσα στα οποία επιβλήθηκε πρόστιμο γιατί είναι παράνομα!

ΕΛΑ Μ....... ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΣΟΥ!


ΥΓ: Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΟΤΕΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΙΟΤΙ ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΑ ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΟ Δ.Σ.,  ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΕΚΛΟΙΚΗ ΒΔΟΜΑΔΑ - ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΧΑΜΗΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ - ΜΑΣ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΙΔΙΟΤΥΠΟ ΤΟΠΙΚΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΙΣΜΟ.

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕΓΑΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ Δ.Σ. - ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ και ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

Η Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ.


Αθήνα, 12 Ιουνίου 2012
Αριθμ. Πρωτ.: 829
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε υλοποίηση της απόφασης του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας για την αντιμετώπιση του συνεχιζόμενου εμπαιγμού και εξευτελισμού των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών για τον καθορισμό αξιοπρεπούς εκλογικής αποζημίωσης αλλά και την εφαρμογή της απεργιακής κινητοποίησης, σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:

1. Η ΑΠΟΧΗ από κάθε εκλογική εργασία ισχύει από την ΠΕΜΠΤΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 έως την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012.

Στη διάρκεια της ΑΠΟΧΗΣ δεν εκτελείται καμία εργασία από τις υπηρεσίες των Δήμων, εντός ή εκτός ωραρίου εργασίας, που δεν αναφέρεται στα συνήθη καθήκοντά τους.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα γίνονται εργασίες που σχετίζονται με την παραλαβή και μεταφορά του εκλογικού υλικού, ψηφοδελτίων, εκλογικών σάκων κ.λπ.

2. Στη διάρκεια της 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ το ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 16 και 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 δεν λειτουργεί καμία υπηρεσία, που σχετίζεται με τις εκλογές, όπως τα Δημοτολόγια, τα Κ.Ε.Π., ενώ κανένας εργαζόμενος δεν χρησιμοποιείται στα εκλογικά τμήματα σαν αγγελιοφόρος κ.λπ.

Συνάδελφοι,

Με την απεργιακή μας κινητοποίηση διεκδικούμε την αξιοπρέπειά μας. Δεν δεχόμαστε να μας αντιμετωπίζουν σας εργαζόμενους Γ’ κατηγορίας. Αγωνιζόμαστε για αξιοπρεπή εκλογική αποζημίωση όλων όσων θα εργαστούν.

Ή ΟΛΟΙ ίση αμοιβή ή ΟΛΟΙ οι εμπλεκόμενοι κλάδοι να εργαστούν «ΤΣΑΜΠΑ». Οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. δεν ανέχονται άλλον εξευτελισμό.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
 

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: ΟΧΙ στην κατάργηση της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

  Tο ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις προθέσεις της κυβέρνησης να καταργήσει την απλή αναλογική στις εκλογές της τοπικ...