Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Κλειστά αύριο όλα τα σχολεία στην Περιφέρεια Αττικής

 

Λόγω των ιδιαίτερα έντονων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και της επαγόμενης δυσκολίας λειτουργίας των σχολείων και μετακίνησης των μαθητών, με απόφαση της Περιφερειάρχη, Ρένας Δούρου αύριο, Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία Α'Βάθμιας και Β'Βάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Αττικής.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Λόγω των σφοδρών ανέμων και τον κίνδυνο πτώσης δέντρων, παρακαλούνται οι πολίτες να μην βγαίνουν στο δρόμο αν δεν είναι απαραίτητο.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Χαλανδρίου βρίσκεται σε επιφυλακή και θα ενημερώνει τους πολίτες με ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης παρακαλούμε όπως επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 2106895820 και 210 6811275.

ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΑΠΟΨΙΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗ ΡΕΜΑΤΙΑ ΛΟΓΩ ΚΑΙΡΟΥ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - ΤΟ 1941 - ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ


ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ: Η ΝΑΥΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ

 
 

Σύμφωνα με έρευνα του VRILISSIA NEWS με τους αριθμούς ΚΑΕΚ του ΦΕΚ στο υπερταμείο για .... αξιοποίηση περνάει το πάρκο της ναυτικής βάσης (**), το θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο παιδότοπος της Αναλήψεως, 3 οικόπεδα στην περιοχή Κρασά και αρκετά στο - εκτός σχεδίου - Δάσος Θεοκλήτου.

ΣΧΟΛΙΑ:

ΣΧΟΛΙΟ 1:  Εμείς ανοίγουμε δρόμους , είμαστε οι πρώτοι που ερευνήσαμε το θέμα για το Χαλάνδρι και τώρα παρακολουθούμε και τι γίνεται γύρω μας για το μεγάλο θέμα του ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ της δημόσιας περιουσίας
Και βέβαια ΔΕΝ ΚΛΕΒΟΥΜΕ την δουλειά άλλων, κάνουμε πάντα ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΜΑΣ και στους συναδέλφους που κοπιάζουν για να ενημερωνόμαστε όλοι.

ΣΧΟΛΙΟ 2:  Αν πάρουν τη Ναυτική Βάση οι δανειστές περιλαμβάνεται στο πακέτο της κατάσχεσης και εκείνη η μπουλντόζα με τον οδηγό της, εκείνον ντε που το 2001  την .... έσωσε τη ναυτική βάση από την ..... ΔΕΗ που θα έκανε εκεί το έγκλημα να βάλει υποσταθμό για να έχει ρεύμα το Βριλήσσι;
ή αυτόν θα τον αφήσουν οι δανειστές εδώ, αμανάτι;
Αν τον έπαιρναν μαζί πάντως ίσως περιορίζονταν η ζημιά.

ΣΧΟΛΙΟ 3:  Η Εφημερίδα των Συντακτών μας ενημέρωσε εχτές ότι το ΚινΑλ έριξε νερό στο κρασί του (ό,τι έχει μείνει τέλος πάντων) και έκαναν πίσω, αφήνοντας ανοικτό το σενάριο να στηρίξουν παρέα με τον ΣΥΡΙΖΑ κάποιους αυτοδιοικητικούς, ενώ στην αρχή έκαναν τσι μάγκες και φώναζαν ότι όποιος ΚινΑλίτης συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ θα θεωρηθεί προδότης και οχτρός του λαίκου κινήματος.

Και - πάντα σύμφωνα με το ρεποτάζ της ΕΦΣΥΝ - ήδη αποφασίστηκε να στηριχτεί εκ νέου ο νυν δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης από το ΚινΑλ στο Βριλήσσι.

http://www.efsyn.gr/arthro/stoihima-gia-kinall-oi-kalpes-se-perifereies-kai-dimoys

Ο Μανιατογιάννης προσπαθεί να έχει και ΚινΑλ και ΣΥΡΙΖΑ και μάλλον θα του κάτσει εν ελλείψει ΣΥΡΙΖΑΙΪΚΗΣ εναλλακτικής.

Η τοπική κοινωνία όμως ξέρει ότι ΑΛΛΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΦΟΡΑ για να αντιμετωπίσει τον Ντινόσαυρο - που έχει το χρίσμα της ΝΔ - στον δεύτερο γύρο.  
Αλλά ακόμα δεν θα σου πούμε τίποτα διότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι διεργασίες.

Όχι στους πληστηριασμούς πρώτων κατοικιών - Συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά της HSBC, Παρασκευή 28/9


Τους τελευταίους μήνες η τράπεζα HSBC στην Αγ.Παρασκευή προσπαθεί να προχωρήσει σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας γειτόνων μας. Η τράπεζα ενώ γνωρίζει την οικονομική τους κατάσταση συνεχίζει να απορρίπτει τον διακανονισμό που προτείνει η οικογένεια και κάνει προτάσεις προσχηματικές, ζητώντας μηνιαίες δόσεις που φτάνουν σχεδόν στο σύνολο των εισοδημάτων της. Η περίπτωση αυτή δεν είναι μεμονωμένη. Κάθε Τετάρτη δεκάδες πρώτες κατοικίες μπαίνουν σε πλειστηριασμό ενώ πάνω από εφτά χιλιάδες πλειστηριασμοί ακινήτων έχουν ήδη δρομολογηθεί μέχρι το τέλος του 2018 με τις ίδιες τις τράπεζες να αποκτούν πάνω από τα μισά ακίνητα που πλειστηριάζουν. Έτσι τα μέσα στέγασης συγκεντρώνονται σε λίγους και μεγάλους ιδιοκτήτες (εταιρίες, τράπεζες, funds) που στη συνέχεια θα τα ενοικιάζουν για να αποκομίζουν ακόμα μεγαλύτερο κέρδος.

Αντίθετα με τα όσα ισχυρίζεται η σημερινή κυβέρνηση οι πλειστηριασμοί δεν αφορούν μόνο κάποιους «στρατηγικούς κακοπληρωτές» αλλά στοχεύουν στο σύνολο των οφειλετών, ενώ δεν υπάρχει επαρκές πλαίσιο προστασίας των χαμηλών εισοδημάτων και κανένα πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας. Το ίδιο ισχύει και για τους γείτονές μας που βρίσκονται υπό την απειλή της κατάσχεσης. Μάλιστα το δικαστήριο απέρριψε πρωτόδικα την οριστική ένταξη της παρά την μεγάλη διαφορά μεταξύ του οικογενειακού εισοδήματος και της δόσης του δανείου αλλά και το γεγονός ότι πρόκειται για την πρώτη και μοναδική κατοικία της οικογένειας. Είναι γνωστό πως τα δικαστήρια λειτουργούν στην πλειοψηφία των περιπτώσεων επιθετικά απέναντι στον δανειζόμενο και αντί να προσπαθούν να τον στηρίξουν αναζητούν με μανία τρόπους να μην τον εντάξουν. Έτσι σε ένα περιβάλλον όπου υπάρχουν χιλιάδες άστεγοι, όπου πολλοί νέοι και νέες αναγκάζονται να μένουν με τους γονείς τους καθώς δεν έχουν επαρκές εισόδημα, ενώ άλλοι μεταναστεύουν στο εξωτερικό ή δουλεύουν με μισθούς πείνας, έρχονται κράτος και τράπεζες να πετάξουν όσους χρωστούν ακόμα και μικρά ποσά στο δρόμο.

Για εμάς οι πλειστηριασμοί είναι στο μέτρο που αφορούν τις κατοικίες των «από κάτω», εργαζόμενων και άνεργων ανθρώπων, ένα μέσο συγκεντροποίησης του πλούτου με σκοπό να διευκολυνθούν οι τράπεζες που έχουν σωθεί ξανά και ξανά με δικά μας χρήματα. Ειδικά στη νότια Ευρώπη η ιδιοκατοίκηση ήταν και είναι ένα βασικό μέσο των οικονομικά ανίσχυρων για να διασφαλίσουν την επιβίωση τους και να «έχουν ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους» με δεδομένη την οικονομική ανασφάλεια και την απουσία κοινωνικού κράτους. Μη ξεχνάμε επίσης ότι η ίδια η οικονομική κρίση και η ανεργία ανέτρεψαν τις οικονομικές συνθήκες και τους υπολογισμούς πολλών από εμάς, που βρεθήκαμε από τη μια μέρα στην άλλη να χρωστάμε πολλά χρήματα, ενώ παράλληλα δυσκολευόμαστε να ανταποκριθούμε στις καθημερινές μας ανάγκες.

Για εμάς η στέγη δεν μπορεί να μπαίνει στην παραπάνω λογική της κερδοφορίας και του εμπορίου, αντίθετα αποτελεί μια βασική ανάγκη για κάθε άνθρωπο. Δεν ενστερνιζόμαστε μια αντίληψη δικαιώματος στην ιδιοκτησία ούτε θα μπούμε στη διαδικασία να την υπερασπιστούμε. Αντιλαμβανόμαστε όμως την ανάγκη κάθε άνθρωπος να έχει τον δικό του προσωπικό χώρο για να μένει όσο ζει, να στεγάζει τις καθημερινές του ανάγκες και επιθυμίες.

Καλούμε λοιπόν όλους τους κατοίκους της πόλης μας να σταθούμε δίπλα στους γείτονες μας που αντιμετωπίζουν την απειλή της κατάσχεσης, όπως πρέπει να σταθούμε απέναντι σε όλες εξώσεις και τους πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών. Να απαιτήσουμε η τράπεζα να σεβαστεί τις ανάγκες της οικογένειας και να βρεθούμε μαζί γειτόνισσες και γείτονοι και να μην αφήσουμε κανένα και καμία να βρεθεί στο δρόμο. Για εμάς εξάλλου οι εγκαταστάσεις στέγασης είναι ένα κοινωνικό αγαθό που πρέπει να βρίσκεται σε χρήση και όχι να αφήνεται στην τύχη του, σε μια λογική σεβασμού της ιδιοκτησίας που το έχει μάλιστα εγκαταλείψει. Μην ξεχνάμε ότι στην Αθήνα υπάρχουν χιλιάδες άδεια και εγκαταλελειμμένα σπίτια, στα οποία θα μπορούσαμε να μπούμε για να στεγάσουμε τις ανάγκες μας αντί να αφήνονται να ρημάζουν.
Να οργανωθούμε στον τόπο που ζούμε με τους γείτονες μας που κινδυνεύουν να μείνουν στον δρόμο και να αναπτύξουμε σχέσεις αλληλεγγύης μεταξύ μας. Παράλληλα με τη διεκδίκηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας διεκδικούμε και στο σύνολο τις ανάγκες της στέγασης με κοινωνική κατοικία, επιδόματα στέγασης και ενοικίου, φοιτητικές εστίες. Γιατί τα σπίτια είναι για να στεγάζονται οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους και όχι για να κερδοσκοπούν τα funds και οι τραπεζίτες!

Η συνέλευσή μας συζητάει κάθε εβδομάδα το ζήτημα της στέγασης και είναι ανοιχτή για όποιον/α αντιμετωπίζει την απειλή πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και της προοπτικής συλλογικών αγώνων στις γειτονιές για την υπεράσπιση της στέγασης,

Κάθε Δευτέρα από τις 21:00 στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο της Ανοιχτής Συνέλευσης κατοίκων Αγίας Παρασκευής (Δημοκρατίας 2 & Αγ. Τριάδος)
Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευής
anoixtisyneleysiagparaskevis.blogspot.g

Όχι στους πληστηριασμούς πρώτων κατοικιών - Συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά της HSBC Η στέγαση είναι ανάγκη και όχι πεδίο κερδοσκοπίας

Σε συνέχεια του αγώνα ενάντια στους πληστηριασμούς πρώτων κατοικιών και λόγω της προσπάθειας της HSBC για πληστηριασμό πρώτης κατοικίας γειτόνισσας μας καλούμε σε παρέμβαση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά της HSBC στην λεωφόρω Μεσογείών (αριθ 111, στο εμπορικό κέντρο δίπλα στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν την Παρασκευή 28/9 στις 11πμ

Συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά της HSBC
Παρασκευή 28/9 στις 11πμ
προσυγκέντρωση έξω από το Ερρίκος Ντυνάν

Όχι στους πληστηριασμούς πρώτων κατοικιών!
Η στέγαση είναι ανάγκη και όχι εμπόρευμα!