Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Για την..."ταμπακιέρα"...τίποτις...


sxoleio-300x224

Πρόγραμμα διαχείριση απορριμμάτων στα σχολεία ξεκινά ο ΕΔΣΝΑ
Από : http://www.newsta.gr/, 26-8-2013

Πιλοτικό πρόγραμμα για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στα σχολεία ξεκινά ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής, με στόχο την εκπαίδευση των μικρών μαθητών από τις πρώτες κιόλας βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Όπως επισήμανε , πολύ σωστά , ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, «ξεκινάμε από τα παιδιά για να σώσουμε το μέλλον. Στόχος μας η περιβαλλοντική εκπαίδευση να μπει στο προσκήνιο, για να μπορέσουμε από την ευαίσθητη παιδική ηλικία να διαμορφώσουμε τους αυριανούς πολίτες της Αττικής με οικολογική συνείδηση».

Με την υλοποίηση του προγράμματος, οι μικροί μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν στην πράξη την ορθολογική διαδικασία της ανακύκλωσης και της διαλογής στην πηγή, μέσω της οποίας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξανά και ξανά κάποιο υλικό διασώζοντας με αυτόν τον τρόπο τα αγαθά που προσφέρει η φύση από την εξάντλησή τους.

Κανένα, μα ΚΑΝΕΝΑ σχόλιο, ΧΡΟΝΙΑ τώρα, για το ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ από τέτοιες άξιες - κατά την κοινή γνώμη που τα ΜΜΕ διαμορφώνουν... - ενέργειες κάποιων που έχουν πιάσει το νόημα. Και μιλώ για το νόημα της ΣΤΑΘΕΡΗΣ, ΑΕΝΑΗΣ και ΚΕΡΔΟΦΟΡΑΣ εκμετάλλευσης των πολιτών, μικρών και μεγάλων!
Για να δούμε πόση..."ευαισθησία" έχουν όλου οι χειροκροτητές παρόμοιων..."διαχειρίσεων" και "ανακυκλωτικών πρακτικών" να μας απαντήσουν ΤΡΙΣ : ΠΟΙΟΣ, ΠΟΙΟΙ και ΠΟΣΑ (ο τόνος, όπου θέλετε, στο "ο" ή στο "α").

Δ.Χ.

Πού πας ρε Καραμήτρο;


Από τον "Πόρτα-Πόρτα"
http://www.olympia.gr/, 27-8-2013

Προϋπολογισμοί ΟΤΑ: Στενεύει ο «κορσές» του ελέγχου για το 2014

Επιστολή του υπουργείου Εσωτερικών προς τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας υπενθυμίζει ότι, «στο πλαίσιο εφαρμογής σχετικών διατάξεων, η διαδικασία ενσωμάτωσης των σχεδίων των προϋπολογισμών των Δήμων και Περιφερειών και των ΝΠΔΔ αυτών θα πραγματοποιηθεί μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.


ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΝΕΑ ΙΔΕΑ

Αναδημοσιεύουμε από το ENICOS και στο τέλος σχολιάζουμε:


Πάρκινγκ–«κουτιά του σεξ» στην Ελβετία


«Δεν έχεις αυτοκίνητο, δεν κάνεις σεξ». Αυτή είναι η γενική αρχή του νέου πειράματος που εγκαινιάστηκε χθες στη Ζυρίχη με στόχο τη δημιουργία ασφαλέστερων συνθηκών εργασίας για τις ιερόδουλους, αλλά και την περιχαράκωση της πορνείας από τη δημόσια σφαίρα. Η Ελβετία υπήρξε επί μακρόν διάσημη για την ορειβασία, τις σοκολάτες και τα ρολόγια ακριβείας, αλλά μια λιγότερο γνωστή πτυχή της χώρας είναι ότι έχει νομιμοποιήσει την έκδοση γυναικών από το 1942. Η μεγαλύτερη πόλη της χώρας είναι άλλωστε ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα πορνείας στην Ευρώπη.

Τα «κουτιά του σεξ», όπως αποκαλούνται από τα ελβετικά ΜΜΕ τα καλοσχεδιασμένα πάρκινγκ στο χρώμα του ξύλου, ήταν από χθες έτοιμα να υποδεχθούν τους πελάτες-οδηγούς. Οι μερικές δεκάδες ιερόδουλοι που θα τα χρησιμοποιήσουν ως το νέο στέκι τους θα στέκονται κατά μήκος ενός μικρού δρόμου σε ένα μικρό κυκλικό πάρκο. Η επιλογή και οι διαπραγματεύσεις θα πραγματοποιούνται εκεί. Το πάρκο κατασκευάστηκε σε μια πρώην βιομηχανική περιοχή κατά μήκος μιας μεγάλης λεωφόρου. Οι εγκαταστάσεις, που έχουν χρηματοδοτηθεί από δημόσια κονδύλια, θα λειτουργούν όλη τη νύχτα. Διαθέτουν τουαλέτες, λόκερ, τραπέζια καφενείου, ένα ντους και πλυντήριο. Οι άνδρες δεν θα πρέπει να ανησυχούν για κάμερες ασφαλείας, απλώς οι ιερόδουλοι, οι οποίες θα πρέπει να έχουν ειδική άδεια και να πληρώνουν έναν μικρό φόρο, θα έχουν στη διάθεσή τους ένα «διακόπτη πανικού» σε περίπτωση κινδύνου, ενώ κοινωνικοί λειτουργοί θα είναι διαθέσιμες για να τις φροντίζουν.

«Ασφάλεια για τις ιερόδουλους. Τουλάχιστον, είναι ένα είδος καταφυγίου για εκείνες. Μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους και τις σέβομαι. Κάνουν σπουδαία δουλειά κι έχουν καλύτερες συνθήκες εργασίας εδώ. Δεν είναι εκτεθειμένες σε αφεντικά και προαγωγούς εδώ μέσα», σχολίασε ο Ντάνιελ Χάρτμαν, δικηγόρος με έδρα τη Ζυρίχη. Το περασμένο Σάββατο, ο Χάρτμαν ήταν ένας από τους εκατοντάδες κατοίκους της πόλης, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και δημοσιογράφων, που συνέρρευσαν στον μοναδικό υπαίθριο οίκο ανοχής της Ζυρίχης, προκειμένου να διαπιστώσουν πώς διατίθενται τα χρήματα των Ελβετών φορολογουμένων. Οι περισσότεροι εξ αυτών δήλωσαν ότι πήγαν από περιέργεια και πως δεν έχουν εξοικειωθεί με την ιδέα.

Ελπίζουν πάντως ότι θα βελτιώσει την ασφάλεια στην πόλη τους. Οι ψηφοφόροι στη Ζυρίχη ενέκριναν το κονδύλι των 2,4 εκατ. ελβετικών φράγκων για τη συγκεκριμένη επένδυση, προκειμένου να μεταφερθεί η πορνεία μακριά από πολυσύχναστους δρόμους του κέντρου. Ο δήμος σκοπεύει να δαπανά άλλες 700.000 φράγκα τον χρόνο για να συνεχιστεί η λειτουργία του πάρκου.

Πηγή: Kαθημερινή 
http://www.enikos.gr/


ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: 
Στην Ελβετία έλυσαν τα άλλα προβλήματά τους και έφτασαν σε αυτή την πρωτοποριακή παρέμβαση.
Εμείς οφείλουμε όμως να ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ την αποκατάσταση της τάξης στις πόλεις μας από μια τέτοια παρέμβαση! 

ΔΙΟΤΙ ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ: 

"Ένα μπουρδέ ..., ένα μπουρδέλο είμαστε ....."

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ ΕΞΑΨΑΛΜΟΣ!Να μην σου πω "ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ" αναγνώστη μου που γύρισες. Χαλάει λέει την - ανεβασμένη - ψυχολογία σου που είναι ακόμα καλοκαιρινή.

Πάντως σε 5 μέρες είναι Σεπτέμβριος. Εξ ορισμού δύσκολος μήνας.

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΜΕ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ, που λένε και οι Green Day.

Στον ιδιωτικό μας βίο ο Σεπτέμβρης σημαίνει ΣΧΟΛΕΙΑ και ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ. (Δωρεάν παιδεία και έτσι).

Τώρα, εδώ που τα λέμε, για σχολεία φέτος δεν το πολυβλέπω ζωηρό το θέμα. Έχει αρχίσει ήδη .... η κινητικότητα στους καθηγητές της ΟΛΜΕ. Θα είναι η σπίθα που θα βάλει φωτιά στον κάμπο;

Θα μπεί η πιτσιρικάδα στο παιχνίδι;

Διότι ΜΟΝΟ άμα μπει η πιτσιρικάδα στο παιχνίδι θα την ακούσει dolby stereo η τρόικα και τα ντόπια τσιράκια. ΠΛΑΤΕΙΑ Speaking.

Εμείς πια γίναμε γραφικοί ως .... αντιμνημονιακοί διαδηλωτές. 
Μας έχουν στα video ο ΤΟΜΣΕΝ και ο Κεδίκογλου (όποιον από τους δύο Σίμους θες βάλε εσύ εδώ)  σε κάθε απεργία και μας παίζουν τα βράδια να περνάει η ώρα, όταν δεν έχει η τηλεόραση επανάληψη επεισόδιο από τις 3 Χάριτες και τους Απαραδεκτους.

Θα κάνουν λέει και κατασχέσεις τώρα για να στηρίξουν την χρηματοπιστωτική φερεγγυότητα που δεν πρέπει να καταβαραθρωθεί από αυτούς τους παλιοτζαμπατζήδες που δεν πληρώνουν.

Ναι, ναι, πρέπει λέει να στηριχτεί η χρηματοπιστωτική πίστη και το θεάρεστο αυτό έργο το ανέλαβε η κυβέρνησις  δια του Στουρνάρα αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός μαζί με τον Μπένυ.

Ναι ρε συ, αυτοί που κούρεψαν τα ομόλογα και ζητούν νέο κούρεμα του κρατικού χρέους (και καλά κάνουν) σου κουνάνε το δάκτυλο γιατί πρέπει - λέει - να στηριχτεί η αξιοπιστία των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών και να μην ζητάς εσύ το ίδιο που ζητάνε αυτοί: ΔΗΛΑΔΗ ΚΟΥΡΕΜΑ.

Και εσύ κάθεσαι και τους ακούς και δεν τους βάζεις το δάχτυλο ....

'Ελα 
Έτσι εννοούσα να τους βάλεις το δάχτυλο. Που θα μου πεις ότι είμαι χυδαίος, επειδή εσύ έχεις άρρωστο μυαλό

Το ελληνικό χρέος ΚΟΥΡΕΥΤΗΚΕ , οι μισθοί και οι συντάξεις το ίδιο,  ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ με ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ άρα είναι ώρα να διτυπωθεί ΞΕΚΑΘΑΡΑ το ΛΟΓΙΚΟ και ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ για οριζόντιο κούρεμα των οφειλών των πολιτών σε δημόσιο και τράπεζες κατά - το ίδιο τουλάχιστον - ποσοστό, για εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους. 

ΑΥΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑΣ!

Ναι ξέρω, είμαι λαϊκιστής!

Και θα μου πεις "ναι αλλά το πρόγραμμα απέτυχε και το χρέος παρά το κούρεμα είναι .... μεγαλύτερο από ότι ήταν το 2010". 
Ε ΜΗΝ ΜΟΥ ΤΟ ΠΕΙΣ ΑΥΤΟ γιατί κάποιοι από την πρώτη μέρα, το 2010 είπαμε ότι αυτό το πράγμα ΔΕΝ ΤΣΟΥΛΑΕΙ και θα καταστρέψει την χώρα, βγήκαμε απένατι ως μουρλοί, δεν υπολογίσαμε κόστος και δεν στρίψαμε στον δρόμο σαν κάποιους που στις πλατείες των Αγανακτησμένων ήμασταν μαζί αλλά τώρα έγιναν .... αντιλαϊκιστές. (επειδή δεν εφαρμόζουν το μνημόνιο οι πράσινοι αλλά οι μπλε με πράσινους κόκκους).

Τώρα ρε που θα κάνει ο ΓΑΠ κόμμα να δείτε τι θα γίνει! ΘΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! (πάλι).

Αλλάζω: Στον δήμο μας τι γίνεται;

ΤΙΠΟΤΑ!
ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ!

Και τώρα θα μου πεις "άρχισες πάλι τις υπερβολές σου, έχεις εμπάθεια με τον Κουράση, κάνεις αντιπολίτευση" και όλα αυτά με τα οποία προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κριτική μας τα παπαγαλάκια του τοπικού κατεστημένου.

ΜΑΪΣΤΑ! Ωραία! Θα πάω που λες και εγώ στα διαδικτυακά μέσα της διοίκησης του δήμου να δω τι λένε αυτοί ΟΙ ΙΔΙΟΙ για το έργο που κάνουν και που τους το αδικεί η ΠΛΑΤΕΙΑ και εκείνος ο ψυχοπαθής που είναι διευθυντής της.
Δεν θα αναφέρω τα site με τα ονόματά τους (διότι η διαφήμιση την Πλατεία πληρώνεται).

Άλλωστε δεν φταίνε οι έρμοι οι συνάδελφοι που τους πληρώνουν για να φτιάξουν διαδικτυακά μέσα για να στηρίξουν τον ΑΕΙΚΙΝΗΤΟ, άμα δεν έχουν τι να γράψουν, αλλά πρέπει - με βάση τας υποδείξεις - να είναι ... και θετικοί και να μην αναπαράγουν μιζέρια και γκρίνια, διότι "όμορφος κόσμος ηθικός, αγγελικά πλασμένος" και τέτοια.

Τι να κάνουν και αυτοί; Επαγγελματίες είναι , δεν είναι μάγοι.
Να λοιπόν μερικά ωραία παραδείγματα από αυτά που δεν σας λέει η Πλατεία ότι γίνονται:

ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ  (στα Μελίσσια).

ΘΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ (στα νησιά).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΣΕ ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ (στην ΚΩ)

ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ  (στο Περιστέρι)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ (στην Κηφισιά)

Εγώ μετά από αυτά αναθεώρησα! Έχουν δίκιο που μας λένε γκρινιάρηδες και ότι δεν προβάλουμε το θετικό!

Τόσα ωραία πράγματα .... ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ, μια καλή κουβέντα δεν βρήκαμε και εμείς. ΑΙΣΧΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ!

Το φοβερό όμως είναι το παρασκήνιο! Μιλάμε τώρα ότι έτσι και γράφαμε αυτά που γίνονται στο παρασκήνιο - εν όψη επερχομένων δημοτικών εκλογών -  θα είχατε μια βδομάδα πονόκοιλο από τα γέλια.

Μιλάμε το κλίμα είναι .... πολεμικό.
Θα φάει η μύγα σίδερο!
θα γίνει χαμός, (θα γίνει πανικός - δεν θα μας τρελάνει ο Οπτικόπουλος!)

Ειδικά στην πλειοψηφία (την ενιαία πλειοψηφία εννοούμε - την συνδιοίκηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) γιατί ΤΕΤΟΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ και μην γελιέσαι, ΠΛΑΤΕΙΑ διαβάζεις.

Μιλάμε τώρα ότι όλοι θέλουν να βγάλουν την ουρίτσα τους από τις ευθύνες για το ναυάγιο αλλά να μην ρισκάρουν την καρεκλίτσα τους!

"ΕΙΝΑΙ ΛΑΓΟΙ ΚΑΙ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ ΣΤΑ ΣΠΡΕΫ, ΜΑ ΚΑΤΑΒΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΓΚΕΙ" φωνάζουν τα γαβράκια στους βαζελάκους που γράφουν στους τοίχους συνθήματα. (μου το έμαθε ο jr).

Μόνο όποιος διαφοροποιηθεί ΣΟΒΑΡΑ και ΔΗΜΟΣΙΑ θα δικαιούται πλέον δια να ομιλεί. Ειδικά αν έχει θέση ΕΥΘΥΝΗΣ.
Να κάτσουν και να στηρίξουν τον ΑΕΙΚΙΝΗΤΟ καθαρά και χωρίς τζιριτζάτζουλες. Ή με τον αστυφύλακα ή με τον χωροφύλακα.

Για να είμαστε και λογικοί δηλαδή,  δεν είναι μόνος του ο ΑΕΙΚΙΝΗΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ!
Έχει αντιδημάρχους, προέδρους, αντιπροέδρους ... ΠΩΣ  σφυράνε αυτοί αδιάφορα, τον λούζουν από πίσω και να το παίζουν "εγώ δεν φταίω, ο Κουράσης". ΔΕΝ ΛΕΕΙ!

Έχω άλλη μια απορία: Ο Μικρός Πρίγκηψ δεν είπε στο δημοτικό συμβούλιο ότι θα παραιτηθεί αν απολυθούν οι σχολικοί φύλακες και οι δημόμπατσοι; Θα το κάνει; Διότι ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ, αν δεν το κατάλαβε.

Καλά είπαμε. λέμε και καμιά μαλακία σε κανένα περαστικό.

Άλλωστε στα σοβαρά θέλω να ξεκαθαρίσω ΟΤΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΑΙΡΕΤΗ ΘΕΣΗ! Είμαι με την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΧΗ!
Να αντιπαρατεθεί όποιος διαφωνεί με την ασκούμενη πολιτική και να μην διευκολύνει τους εφαρμοστές της φεύγοντας. Και δεν μιλάω μόνο για το δημοτικό συμβούλιο.
Το πρόβλημα είναι να παρευρίσκεται και να χαιρετίζει.

Α και μια και το θυμήθηκα εκείνο το Δ.Σ., για όσους έλλειπαν και δεν το πήραν χαμπάρι: Ο δημοτικός αστυνομικός που μίλησε σε εκείνο το δημοτικό συμβούλιο για τις απολύσεις, απαίτησε από το YOU TUBE να κατέβει το video με την τοποθέτησή του από το κανάλι της ΠΛΑΤΕΙΑΣ γιατί περιείχε το όνομά του!

Και εμείς ψαρωσαμεεεεε! 
ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ BLOG!
ΕΔΩ!
ΑΚΟΥΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΝΕΑΡΟΣ - ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΙΚΡΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ! ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ! ΙΣΩΣ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΠΙΕΣΑΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΤΟ VIDEO ΑΠΟ ΤΗΝ YOUTUBE
Αυτά για όσους ήταν διακοπές και ίσως δεν ξέρουν, αλλά έχουν υποχρέωση να πούνε καμιά κουβέντα υπεράσπισης του δικαιώματος σας στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,  από εκκολαπτόμενους ΦΑΣΙΣΤΕΣ που ονειρεύονται φιμώσεις και λογοκρισίες.

Ελενίτσα, ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!
Εσένα που φώναξες το 100 και την Κύπρο ΔΕΝ ΣΑΣ ΞΕΧΝΩ!
Και μου φαίνεται ότι λείπουν κάτι λογαριασμοί από .... εκείνο που μου έτριψες στα μούτρα πριν καλέσεις να με συλλήψουν. Με καταλαβαίνεις, έτσι;

Θα έχει ρε σεις απαρτία αύριο το Δ.Σ.; Διότι από ότι μαθαίνω από τότε που κόπηκε το 50άρικο ανά συνεδρίαση δεν πατάνε κάποιοι ούτε για υπογραφή στην αρχή ....

 ΟΙ ΤΑΜΗΛΟΙ.

Σου λέει ο άλλος "τσάμπα τον μαλάκα να κάνω"; Έχει ένα δίκιο, εδώ που τα λέμε.

Αλλά εσύ αναγνώστη μου .... ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ! 
Να σκουπίζεις τα πεζοδρόμια, να καθαρίζεις την ρεματιά, να ξεβουλώνει φρεάτια.
ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ!

Έχετε υποχρεώσεις κύριοι, δεν είναι έτσι όπως το έχετε στο μυαλό σας δηλαδή, ότι πρέπει να σας καθαρίζουν επειδή πληρώνετε δημοτικά τελή! 
Να κάνετε κάτι και μόνοι σας! Να είστε υπεύθυνοι πολίτες!
Να πληρώνετε και μετά να καθαρίζετε μόνοι σας!
ΠΑΛΙΟΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ, ΤΖΑΜΠΑΤΣΗΔΕΣ!

Ο Σεπτέμβριος έρχεται.

Και όντος θα έχει ενδιαφέρον σε όλα τα επίπεδα.

Άντε ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ!


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. : ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ


3ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥΔείτε αναλυτικά στο http://agonasrematiashalandriou.wordpress.com/


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

Στα πλαίσια του Εθελοντισμού του 3ου Αγώνα Δρόμου Ρεματιάς Χαλανδρίου, την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 9:00, καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν σε αυτή την αθλητική διοργάνωση.

Το πρόγραμμα Εθελοντισμού του 3ου Αγώνα Δρόμου Ρεματιάς Χαλανδρίου, έχει ως στόχο να δώσει την ευκαιρία στους πολίτες να συμμετέχουν με τη διάθεση, το μεράκι και τις γνώσεις τους σε αυτή την ιδιαίτερα σημαντική για τη πόλη του Χαλανδρίου διοργάνωση.

Οι εθελοντές που ενδιαφέρονται να δηλώσουν το παρών, έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους τόσο στη διάρκεια της προετοιμασίας όσο και την ημέρα διεξαγωγής του Αγώνα.

Οι ενδεικτικές εργασίες στις οποίες μπορείτε να βοηθήσετε είναι:

♦ Δείκτες- οδηγοί για τη διαδρομή
♦ Γραμματειακή Υποστήριξη
♦ Υπεύθυνοι για τη φύλαξη των ρούχων των αθλητών
♦ Στους σταθμούς Ανεφοδιασμού
♦ Απονομές
♦ Διπλώματα συμμετοχής

Στη συνέχεια θα λάβετε ενημέρωση σχετικά με τον τομέα και τη συγκεκριμένη θέση που θα προσφέρετε τις υπηρεσίες σας*.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το Πρόγραμμα Εθελοντισμού παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο email: agonasrematiashalandriou@halandri.gr ή στο τηλέφωνο 213 2023827.

Δηλώσεις Συμμετοχής για το Πρόγραμμα Εθελοντισμού υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Δήμου Χαλανδρίου συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής εθελοντή ή την έγγραφη αίτηση (λήψη αρχείου .doc, .pdf ) που θα πρέπει να την αποστείλετε συμπληρωμένη στο φαξ 213 2023925 μέχρι την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013.

Σας ευχαριστούμε και σας καλούμε να ζήσουμε όλοι μαζί αυτές τις αξέχαστες στιγμές.


* Υπάρχει πιθανότητα να μην επιλεγείτε στη θέση που έχετε δηλώσει, αλλά σε κάποια άλλη όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη, γιάυτό θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε ότι την αποδέχεστε.

«ΧΟΡΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΖΗΣΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΡΕΜΑΤΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΤΟ 3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ & ΜΟΥΣΙΚΗΣ
400 ΧΟΡΕΥΤΕΣ ΑΠΟ 12 ΧΩΡΕΣ

Χρώματα και μουσικές από όλο τον κόσμο θα κατακλύσουν το Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι. Στα πλαίσια του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού και Μουσικής, η Α.Μ.Κ.Ε. Χορευτές του Κόσμου και το Εθνομουσικολογικό Ίδρυμα Π. Ζήση διοργανώνουν μία παράσταση με τίτλο «Χορευτές του Κόσμου – Earthdancers». Στη σκηνή του Θεάτρου Ρεματιάς στο Χαλάνδρι θα συναντηθούν τετρακόσιοι (400) χορευτές και μουσικοί από δώδεκα (12) χώρες.

Με ρυθμούς από όλο τον κόσμο, οι χορευτές θα ταξιδέψουν τους θεατές από την Ινδονησία και την Γεωργία μέχρι την Αργεντινή. Οι καλλιτέχνες προέρχονται από την Ινδονησία, τη Σερβία, την Ινδία, το Μεξικό, το Ιράκ, τη Γεωργία, την Ισπανία, την Τσεχία, τη Λευκορωσία, την Αργεντινή, την Πολωνία και την Ελλάδα.

Το πολιτιστικό αυτό γεγονός επιδιώκει να κάνει τους θεατές να αγαπήσουν το χορό στις διεθνείς του διαστάσεις και να μάθουν για την κουλτούρα αυτών των χωρών μέσα από τον πολιτισμό τους.

Καθημερινές παραστάσεις των “Χορευτών του Κόσμου” θα πραγματοποιούνται από Τετάρτη 28 Αυγούστου έως Παρασκευή 30 Αυγούστου και ώρα 20.30, στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου.

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 213.0036.749

Ληγμένα από 1η Σεπτεμβρίου


Επιτρέπονται από 1ης Σεπτεμβρίου οι πωλήσεις προϊόντων «περασμένης διατηρησιμότητας», κάτω από συγκεκριμένους όρους, όπως προβλέπεται από τους «Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών» (ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.) που αποτελούν μετεξέλιξη του Αγορανομικού Κώδικα.


Όπως αναφέρει σε ενημερωτικό έγγραφό του το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας, εφεξής επιτρέπεται η διάθεση τροφίμων περασμένης χρονολογίας ελάχιστης διατηρησιμότητας, πλην όσων προσδιορίζονται από τη νομοθεσία ως ευαλοίωτα, με τον όρο ότι αυτά θα πωλούνται σαφώς διαχωρισμένα από τα άλλα τρόφιμα και σε πινακίδα που θα αναρτάται σε αυτά, θα αναγράφεται, με κεφαλαία γράμματα, η φράση «ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ».

Ο χρόνος αυτός διάθεσης των προϊόντων περασμένης διατηρησιμότητας δεν μπορεί να υπερβαίνει κατά περίπτωση:

α. Τη μία εβδομάδα στην περίπτωση προϊόντων των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα δηλώνεται με την αναγραφή ημέρας και μήνα.

β. Τον ένα μήνα στην περίπτωση προϊόντων των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα δηλώνεται με την αναγραφή μήνα και έτους.

γ. Τους τρεις μήνες στην περίπτωση προϊόντων των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα δηλώνεται με την αναγραφή μόνο του έτους.

Την αποκλειστική ευθύνη, στις περιπτώσεις αυτές, για την καλή υγιεινή κατάσταση των προϊόντων φέρει ο πωλητής.

Προϊόντα περασμένης διατηρησιμότητας απαγορεύεται να διατίθενται σε χώρους ομαδικής εστίασης.

Απαγορεύεται η αντικατάσταση ή τροποποίηση της χρονολογίας ελάχιστης διατηρησιμότητας με οποιονδήποτε τρόπο και από οποιονδήποτε.

Τα ως άνω προϊόντα πωλούνται μόνο σε χαμηλότερη τιμή.

Στους παραβάτες επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ως κάτωθι:

α. Έλλειψη πινακίδας με την ένδειξη «ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ» 1.000 ευρώ ανά κωδικό προϊόντος.

β. Μη διακριτός διαχωρισμός τροφίμων περασμένης διατηρησιμότητας από τα υπόλοιπα τρόφιμα 1.000 ευρώ ανά κωδικό προϊόντος.

γ. Παραποίηση (αντικατάσταση ή τροποποίηση) της χρονολογίας ελάχιστης διατηρησιμότητας 2.000 ευρώ ανά κωδικό προϊόντος.

δ. Διάθεση τροφίμων περασμένης διατηρησιμότητας σε χώρους ομαδικής εστίασης 5.000 ευρώ ανά κωδικό προϊόντος.

ε. Μη τήρηση υποχρέωσης πώλησης τροφίμων με την ένδειξη «ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ» σε χαμηλότερη τιμή 2.000 ευρώ ανά κωδικό προϊόντος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

enikos.gr