Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Ενώνονται οι Πράσινοι και στην Ελλάδα!Ενώνονται οι Πράσινοι και στην Ελλάδα!
Συνδιάσκεψη στις 2 - 3 Νοεμβρίου στην Αθήνα

Κορυφώνονται οι προσπάθειες επιτυχίας της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης για ένα ενωτικό Πράσινο Κόμμα και στην Ελλάδα, μετά την επέλαση των Πράσινων κομμάτων σε όλη την Ευρώπη.
Όλο και περισσότεροι πολίτες συμμετέχουν στον διάλογο και παρακολουθούν το εγχείρημα, που θα λάβει χώρα στις 2 και 3 Νοεμβρίου στο αμφιθέατρο ΓΣΕΒΕΕ, Αριστοτέλους 46, Αθήνα στο 9 το πρωί.
Πολίτες που στο παρελθόν είχαν επιφυλάξεις αλλά και πολλοί νέοι αποφάσισαν να ενώσουν πια τις δυνάμεις τους και τη φωνή τους με προτεραιότητες:
• Να αναπτυχθεί και στην ελληνική κοινωνία ένας οικολογικός πολιτισμός
• Να αναδειχθεί ο καθοριστικός ο ρόλος των Πράσινων στην εποχή της πολλαπλής κρίσης
• Να προστατευθεί η βιοποικιλότητα, η φύση και το πόσιμο νερό
• Να υπερασπιστούμε όλοι μαζί τα Κοινά αγαθά
• Να κατοχυρωθούν η δημοκρατική διακυβέρνηση, η κοινωνική δικαιοσύνη
• Να αναπτυχθεί η Μη βίαιη κουλτούρα
• Να στηριχθεί η πράσινη οικονομία και παραγωγή
• Να υιοθετηθεί ένα νέο ενεργειακό μοντέλο, με εξοικονόμηση και με απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα
• Να οικοδομήσουμε αξιοβίωτες πόλεις
• Να προταχθεί η βιώσιμη αγροτική-οικολογική ανάπτυξη της υπαίθρου
• Να δημιουργηθούν βιώσιμες θέσεις εργασίας με νόημα
• Να αναδειχθεί η οικολογία των πολιτισμών
• Να προαχθεί η οικολογική Παιδεία για όλους
• Να συνδεθεί η Υγεία με την πρόληψη και την ποιότητα ζωής
• Να αναγνωριστούν τα δικαιώματα όλων των πολιτών
• Να αμβλυνθεί η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός
• Να κατοχυρωθούν τα Δικαιώματα των ζώων
• Να διεκδικήσουμε πλήρη ελευθερία του λόγου και διακίνησης της πληροφορίας
• Να γίνει πραγματικότητα το όραμα για μια Ευρώπη των πολιτών σε έναν ανθρωπιστικό Κόσμο
• Να συνδεθεί η οικολογία με τους πολίτες και τα κινήματα

Πρόκειται για προτεραιότητες που απαιτούν την ενότητα και τη συνεργασία για να γίνει το όραμα πραγματικότητα. Το κείμενο Αρχών δίνει το στίγμα του εγχειρήματος. Οι θέσεις, η οργάνωση και η τακτική του ενωτικού φορέα θα συνδιαμορφωθούν στη Συνδιάσκεψη και θα πάρουν την τελική τους μορφή σε Συνέδριο στις αρχές του 2020.
Η ομιλία του Νίκου Παπαδάκη, επικεφαλής της «Αττική Πράσινη Περιφέρεια», Εντεταλμένου Συμβούλου για το περιβάλλον, στην πρόσφατη ημερίδα διαβούλευσης

Η στρατηγική της Περιφέρειας Αττικής για το ποδήλατο

Στην ημερίδα διαβούλευσης, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθύμιου Μπακογιάννη, ενόψει της εκπόνησης από το ΥΠΕΝ της «Εθνικής Στρατηγικής για το ποδήλατο στην Ελλάδα» και υποστηρίχθηκε επιστημονικά από τη Μονάδα Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, συμμετείχε η Περιφέρεια Αττικής.

Παρευρέθηκαν η Γενική Διευθύντρια Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής της Περιφέρειας, κα Παρασκευοπούλου, καθώς και οι Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Αγγελόπουλος και κ. Παπαδάκης.

Ν. Παπαδάκης: «Μετάβαση σε μία βιώσιμη κινητικότητα με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα»

Κατά τον χαιρετισμό του, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Περιβάλλοντος Νίκος Παπαδάκης, ανέφερε:

“Σήμερα, σχεδόν όλοι, αναγνωρίζουμε ότι η Κλιματική Κρίση δεν είναι FAKE NEWS. Είναι πραγματικότητα και μάλιστα η μεγαλύτερη απειλή που έχει αντιμετωπίσει ιστορικά ο άνθρωπος για την επιβίωση του.

Όλη η παγκόσμια κοινότητα οργανώνεται και σχεδιάζει νέες δομές και λειτουργίες για να μειώσει τις εκπομπές αερίων, κυρίως στις αστικές περιοχές, που ευθύνονται βασικά για την συνολική μόλυνση του αέρα.

Βασικό εργαλείο για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Κρίσης, σε όλες τις σύγχρονες πόλεις του πλανήτη, είναι η μετάβαση σε μία βιώσιμη κινητικότητα με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Σε μια τέτοια μετάβαση, το ποδήλατο θα είναι ένα από τα βασικά μεταφορικά μέσα.

Για να λειτουργήσει όμως αυτή η μετάβαση με ασφάλεια και αρμονία, θα πρέπει πρώτα από όλα να θεσπιστούν κανόνες, να υπάρξουν υποδομές και να υπάρξει και η κατάλληλη αγωγή τόσο στους ίδιους τους ποδηλάτες όσο και στους οδηγούς των Ι.Χ. που κατ' ανάγκη δεν μπορούν να εκλείψουν τελείως.

Αρχικός στόχος πρέπει να είναι η κατοχύρωση του δικαιώματος του πολίτη να μετακινείται με ασφάλεια και με το ποδήλατο.

Η Περιφέρεια Αττικής υποστήριξε και συμμετείχε και δια του Περιφερειάρχη κ. Πατούλη, τον οποίο έχω την τιμή σήμερα να εκπροσωπώ, στην πρόσφατη ποδηλατοδρομία που διοργανώθηκε στους 14 δήμους του Βόρειου τομέα.

Σκοπός της υποστήριξης και της συμμετοχής αυτής ήταν να καταδειχθεί κατ΄ αρχάς η πρόθεσή μας να υποστηρίξουμε και να τονώσουμε την μετακίνηση με το ποδήλατο.

Και κατά δεύτερο, να εκπέμψουμε το μήνυμα ότι είναι εφικτό για κάθε απλό άνθρωπο να μετακινηθεί σε μια μεγάλη περιοχή της Αττικής με το ποδήλατο.

Μάλιστα με την ευκαιρία της εκδήλωσης αυτής, ο Περιφερειάρχης κ. Πατούλης, δήλωσε ότι η Περιφέρεια Αττικής, όχι μόνο τάσσεται υπέρ της κατασκευής του Βόρειου Άξονα του ποδηλατοδρόμου, που θα ενώνει την Κηφισιά με το Γκάζι ως συνέχεια του Νότιου Άξονα, αλλά θα βρει τρόπο να το χρηματοδοτήσει.

Παράλληλα θα χρηματοδοτηθούν και άλλες πρωτοβουλίες και θα υποστηριχθούν και οι ΣΒΑΚ που βρίσκονται σε εξέλιξη σε κάθε δήμο, ενώ φιλοδοξούμε να εκπονήσουμε και ειδικό πρόγραμμα ποδηλατικής αγωγής στα σχολεία της Περιφέρειας.

Κλείνοντας, από αυτό εδώ το βήμα, μεταφέρω το μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη, ότι η Περιφέρεια Αττικής συντάσσεται και παρατάσσει όλες της τις δυνάμεις για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Κρίσης, την μετάβαση σε μια Βιώσιμη Κινητικότητα και στην προώθηση του ποδηλάτου.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο του Υπουργείου ώστε να συνταχθεί μία Εθνική Στρατηγική για το ποδήλατο.”

Ρεμπέτικο γλέντι οικονομικής ενίσχυσης Παρασκευή 1/11


Ρεμπέτικο γλέντι οικονομικής ενίσχυσης του αυτοδιαχειριζόμενου κοινωνικού χώρου της Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Αγίας Παρασκευής
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/11 στις 21:00
στο πρώην στρατόπεδο Σπυρούδη,πέτρινο κτίριο.
Είσοδος από Θεμιστοκλέους & Αθ. Διάκου.

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευής

Ερώτηση Κώστα Ζαχαριάδη στη Βουλή των Ελλήνων, για την προστασία του Δάσους ΣυγγρούΕρώτηση κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Β1’ Βόρειου Τομέα Αθήνας, Κώστας Ζαχαριάδης σχετικά με την προστασία του Δάσους Συγγρού και την αξιοποίηση του σύμφωνα με τη δασική νομοθεσία και το σύνταγμα. Την ερώτηση συνυπογράφουν και οι τέσσερις βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του Β1’ Βόρειου Τομέα Αθήνας.

Στην ερώτηση του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος κι Ενέργειας ο βουλευτής τονίσει τη σημασία της βιωσιμότητας και της προστασίας του Δάσους Συγγρού ως έναν από τους σημαντικότερους πνεύμονες πρασίνου της Αττικής διατηρώντας τον δασικό του χαρακτήρα και εκφράζει την ανησυχία που προκύπτει έπειτα και από τις δηλώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων περί «αναβάθμισης» του Δάσους Συγγρού σε «αγρόκτημα πόλης» και συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου με λογικές Estate/Park Management.

Σύμφωνα με τα παραπάνω λοιπόν ο κος Ζαχαριάδης ερωτά και τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αν οι εν λόγω δηλώσεις του είναι συμβατές με τη δασική νομοθεσία και τους κανόνες διαχείρισης των δασών της χώρας μας και κατά πόσο συμβιβάζονται τέτοιου είδους ανακοινώσεις με τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης περί φιλοπεριβαλλοντικής πολιτικής και προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή.

Επιπλέον, σύμφωνα και με τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής που επιθυμούν και μπορούν να επισκέπτονται το Δάσος Συγγρού μόνο τις βαρδινές ώρες, τίθεται το ερώτημα δυνατότητας διεύρυνσης του ωραρίου του, και πέραν της δύσης του ηλίου πληρώντας φυσικά και τις κατάλληλες προϋποθέσεις φύλαξης και προστασίας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:


18 Οκτωβρίου 2019
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Θέμα: «Προστασία Δάσους Συγγρού»

Το Δάσος Συγγρού βρίσκεται στα βόρεια προάστια, επί της λεωφόρου Κηφισίας, μεταξύ Αμαρουσίου και Κηφισίας στο ύψος του ΚΑΤ. Έχει έκταση 970 στρέμματα, από τα οποία τα 271 στρέμματα έχουν χαρακτηριστεί αγροτικά ενώ τα υπόλοιπα δασική έκταση και αποτελεί τον τελευταίο μεγάλο πνεύμονα πρασίνου για όλο τον βόρειο τομέα Αθηνών και από τους σημαντικότερους στην Αττική.

Η προστασία πρωταρχικά των σκοπών του κληροδοτήματος και των όρων του κληροδοτήματος βάσει της διαθήκης και κυρίως σε σχέση με τη γεωργική εκπαίδευση αλλά και του δασικού του χαρακτήρα αποτελεί τον δρόμο για την βιωσιμότητα του Ιδρύματος και του δάσους και την απόδοσή του στις επόμενες γενιές, για την ομαλή και ισόρροπη σχέση των πολιτών με το αστικό δάσος.

Η νέα διοίκηση του ΙΓΕ που απαρτίζεται και από εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης ά και β’ βαθμού έχει την ευθύνη διαχείρισης σε αυτόν τον οικολογικό πνεύμονα του Αμαρουσίου και της Αττικής.Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην παρουσίαση του νέου Δ.Σ. του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών ανακοίνωσε ότι το Δάσος Συγγρού «αναβαθμίζεται» σε «αγρόκτημα πόλης», ενώ προαναγγέλθηκε ενεργοποίηση Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, αλλά και λογικές Estate/Park Management. Η ανακοίνωση, αυτή έχει εγείρει έντονη ανησυχία και προβληματισμό καθώς το μεγαλύτερο τμήμα του κτήματος Συγγρού είναι δάσος και κατά συνέπεια ο χαρακτηρισμός του και η αξιοποίησή του ως αγρόκτημα με όρους estate management, είναι αντίθετος στη δασική νομοθεσία και το σύνταγμα.

Επιπλέον, κάτοικοι της περιοχής που επισκέπτονταιι καθημερινά το άλσος, αναφέρουν ότι τις βραδινές ώρες , πλέον παραμένει κλειστό, αφαιρώντας τους τη δυνατότητα να αθληθούν και να ψυχαγωγηθούν.

Με βάση τα ανωτέρω ερωτάται ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας:

1. Σε ποιές ενέργειες προτίθεται να προβεί ο Υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας,για να διαφυλάξει το δάσος Συγγρού και να εξασφαλίσει ότι θα παραμείνει ως πνεύμονας πρασίνου, χωρίς παρεμβάσεις που στοχεύουν στον αποχαρακτηρισμό του από δάσος και στην εμπορευματοποίησή του;

2. Είναι οι ανακοινώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συμβατές με τη δασική νομοθεσία και τους κανόνες διαχείρισης δασών της χώρας μας;

3. Πώς συμβιβάζονται οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για φιλοπεριβαλλοντική πολιτική και προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή με τις δηλώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που αντιμετωπίζουν τις δασικές εκτάσεις ενός ιδρύματος, ως υποδοχέα και πόρο προς εκμετάλλευση από τους ιδιώτες;

4. Το ωράριο λειτουργίας, βάσει του οποίου το «Δάσος Συγγρού» κλείνει μετά τη δύση του ηλίου, θα μπορούσε να διευρυνθεί, πληρώντας φυσικά τις κατάλληλες συνθήκες φύλαξης και προστασίας, προκειμένου να μπορούν οι κάτοικοι να το επισκέπτονται και τις βραδινές ώρες;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Ζαχαριάδης Κωνσταντίνος
Αβραμάκης Ελευθέριος
Κατρούγκαλος Γιώργος
Καφαντάρη Χαρά
Μάρκου Κώστας
Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα
Τσακαλώτος Ευκλείδης
Φάμελλος Σωκράτης
Φωτίου Θεανώ
Χατζηγιαννάκης Μίλτος
Χρηστίδου Ραλλία

Πράσινοι: Το αναπτυξιακό νομοσχέδιο υποσκάπτει την περιβαλλοντική και κοινωνική βιωσιμότητα!


Το γνωστό μοντέλο της στρεβλής ανάπτυξης που έχει γνωρίσει ο τόπος ακολουθεί το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, που ψηφίστηκεί την Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής, υποστηρίζουν οι «Πράσινοι -Πρωτοβουλία για ένα νέο ενωτικό Πράσινο Κόμμα».

Ήδη οι «Πράσινοι» έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, που διευκολύνουν την παραχώρηση των υπηρεσιών καθαριότητας, πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού των Δήμων σε επιχειρηματικά συμφέροντα (άρθρο 179) και ζήτησαν την ενίσχυση των δημοτικών υπηρεσιών αλλά και τη στήριξη των εγχειρημάτων κοινωνικής αλληλέγγυας οικονομίας.
Όμως το νομοσχέδιο «Επενδύω στην Ελλάδα» έχει και μια σειρά άλλων ρυθμίσεων, που διαμορφώνουν συνολικά ένα πνεύμα αντίθετο με ένα σύγχρονο μοντέλο περιβαλλοντικής και κοινωνικής βιωσιμότητας. Με αυτό το νομοσχέδιο-σκούπα, το περιβάλλον και τα εργασιακά δικαιώματα υποβαθμίζονται ως θυσία στην ανταγωνιστικότητα και την προσέλκυση επενδύσεων με κάθε κόστος.

Συγκεκριμένα:

• εντάσσει σε καθεστώς κρατικής επιδότησης δραστηριότητες με σημαντική περιβαλλοντική επιβάρυνση, όπως η εξόρυξη υδρογονανθράκων και χρυσού,
• παρακάμπτει τις διαδικασίες και τους όρους για περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις και εκσυγχρονισμούς των επιχειρήσεων,
• προχωρά σε νέες απορυθμίσεις στο ήδη απορυθμισμένο εργασιακό περιβάλλον,
• καταργεί τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις και οδηγεί σε περαπέρα συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων,
• ευνοεί τις μεγάλες επιχειρήσεις και αδιαφορεί για τις μικρομεσαίες
• διευκολύνει τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για νομιμοποιήσεις των αυθαιρεσιών τους και τοποθέτηση κεραιών κοντά σε αρχαιολογικούς χώρους, περιοχές Natura κ.ά.
• υποσκάπτει τη διαφάνεια και τη λογοδοσία σε σχέση με τα οικονομικά των βουλευτών,
• εξαιρεί τους καναλάρχες, τους μετόχους καναλιών, ελεύθερων και συνδρομητικών εταιρειών διανομής και τους εκδότες από τη δήλωση Πόθεν Έσχες,
• εξαιρεί τις εταιρείες των ΜΜΕ από την ονομαστικοποίηση των μετοχών τους μέχρι φυσικού προσώπου,
• ευνοεί την χωρίς περιορισμό ανάπτυξη του διαδικτυακού τζόγου.

Τo σπουδαίο έργο του βραβευμένου με Pulitzer συγγραφέα Donald Margulies για 2η σεζόν στο Θέατρο Κάτω απ' τη ΓέφυραΤo σπουδαίο έργο του βραβευμένου με Pulitzer Αμερικανού συγγραφέα Donald Margulies επιστρέφει, για 2η σεζόν και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, στον Πίσω Χώρο του Θεάτρου Κάτω απ’ τη Γέφυρα από τις 26 Οκτωβρίου.

Η παράσταση προκάλεσε μεγάλη αίσθηση την προηγούμενη σεζόν και είναι προτεινόμενη για τρία θεατρικά βραβεία της Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης (στις κατηγορίες καλύτερης παράστασης, ανδρικής ερμηνείας και γυναικείας ερμηνείας).

Το «Ο χρόνος σταματά» είναι ένα αντιπολεμικό έργο, γεμάτο αιχμηρούς διαλόγους και χιούμορ.

Η ιδέα του πολέμου «αιωρείται» σε όλη τη διάρκεια του έργου, όπως και η κριτική που αυτό ασκεί στην κατευθυνόμενη δημοσιογραφία και στον ύποπτο ρόλο των εκδοτικών συγκροτημάτων, που τρέφονται από κάθε αναταραχή που –δυστυχώς– δεν ανιχνεύεται μόνο στις εμπόλεμες ζώνες.

Η Σάρα αναρρώνει μετά τον σοβαρό τραυματισμό της στον πόλεμο στη Συρία, που κάλυπτε σαν φωτορεπόρτερ. Μαζί της ο Τζέιμς, ο σύντροφός της, πολεμικός ανταποκριτής του CNN, συγγραφέας και ακτιβιστής.

Η επίσκεψη του 55χρονου Ρίτσαρντ, εκδότη και φίλου του Τζέιμς και μέντορα της Σάρας και της 25χρονης συντρόφου του, φωτίζει δύο εντελώς διαφορετικές στάσεις ζωής, εξαιρετικά αναγνωρίσιμες στην εποχή μας. Απ’ τη μια οι «ψαγμένοι» με ενοχές για έναν κόσμο που σπαράσσεται καθημερινά κι απ’ την άλλη οι «χαρούμενοι» που ονειρεύονται και κάνουν σχέδια για το μέλλον.

Μια απλή, ανθρώπινη και κατανοητή ιστορία, για τέσσερις σολίστες ηθοποιούς.


Συντελεστές:
Μετάφραση: Ελένη Ρεπούσκου
Σκηνοθεσία: Νίκος Δαφνής

Σκηνικό: Δέσποινα Βολίδη
Βοηθός σκηνοθέτης – Μουσική επιμέλεια: Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου

Video: Γιώργος Γιαννακόπουλος
Φωτισμοί: Μπάμπης Αρώνης, Βασίλης Γιαννακόπουλος
Φωτογραφίες: Γιώργος Φερμελετζής

Ερμηνεύουν:
Κώστας Κλάδης, Αυγουστίνος Ρεμούνδος, Έλενα Τυρέα, Χριστίνα Σιώμου

Από το Σάββατο 26/10/2019
Παραστάσεις: Σάββατο στις 9 μ.μ. και Κυριακή στις 7μ.μ.
Διάρκεια: 90 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ και 10 ευρώ (για φοιτητές, ανέργους, υπερήλικες)

ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΤΩ ΑΠ’ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ

Πλατεία ηλεκτρικού σταθμού Ν. Φαλήρου
Πληροφορίες-κρατήσεις στο 210.4816200 και στο katoapotigefyra.gr

Επικοινωνία: ArtsPr – Μάκης Τσίτας, 210.7212307, 6973.987742

ΙΑΣΩ: Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας για έλεγχο της οστεοπόρωσης σε προνομιακή τιμήΤο ΙΑΣΩ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης (20/10/2019) προσφέρει Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας στην προνομιακή τιμή των 40€.

Η προσφορά ισχύει έως 31/12/2019 και οι ενδιαφερόμενες μπορούν να πραγματοποιήσουν την εξέταση κατόπιν ραντεβού στο Τμήμα Απεικονίσεων και Επεμβατικής Ακτινολογίας του ΙΑΣΩ (επίπεδο -2),

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 6185201 & 210 6185146, Δευτέρα - Παρασκευή 10:00 - 17:00.

Η οστεοπόρωση είναι μια πάθηση που επηρεάζει τα οστά με αποτέλεσμα την πρόκληση καταγμάτων. Η νόσος αυτή προσβάλλει μεγάλο ποσοστό των γυναικών, κυρίως στην εμμηνόπαυση. Για το λόγο αυτό, οι γυναίκες στο πλαίσιο του ελέγχου κατά την εμμηνόπαυση πρέπει να εξετάζονται, για να διαπιστωθεί αν κινδυνεύουν να αναπτύξουν οστεοπόρωση.

ΟΧΙ????? ΤΙ ΟΧΙ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ ??????