Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑΕΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΣΚΟΡΠΑΕΙ - ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ ΣΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ!

Δεν υπάρχει αυτό!
Σηκώνω τα χέρια ψηλά.
Παραδίδομαι στο προτεταμένο εξάσφαιρο.

Η ώρα του Τζάγκο ντε Ρίγκο έρχεται ΚΑΙ στους αθλητικούς χώρους του δήμου μας από τους "εραστές του αθλητισμού".

Το πιο ΓΡΗΓΟΡΟ ΠΙΣΤΟΛΙ κερδάει!

ΧΑ! ΓΑΤΑΚΙΑ! 

Όποιος θεωρεί ότι αδικείται .... καθαρίζει με το Smith & Wesson.

ΕΠΙΠΟΛΑΙΕ ..... ΒΟΗΘΕΙΑ!


Δείτε πώς μαας σχολίασε ο φίλος  μου ο Νίκος στο facebook:

Η ανάρτησή μας:


Και το σχόλιο του Νικόλα (ετών γύρω στα 65) .

Το είδε ο γιος μου που είναι 17 και γάβρος και άρπαξε τα κουμπούρια.
"ΝΑ!" μου λέει "νόμιμο είναι να αυτοδικείς άμα σε αδικούν. "Το λέει και ο κος Νίκος που ξέρει, είναι του Υπουργείου Παιδείας και άνθρωπος του Αθλητισμού που αγαπάει τη νεολαία. Παλιοσπασίκλα πατέρα  που μας λες να μην δέρνουμε όσυς μας αδικούν. ΦΛΩΡΕ! Είναι νόμιμο. ΝΑ ΜΟΥ ΠΑΡΕΙΣ ΠΙΣΤΟΙ," μου είπε.ο γιος μου.

Να τι έγραψε ο Νίκος δίνοντας το παράδειγμα στους αθλητές του:

"Oταν σε κλεβουν έχει νόμιμο δικαίωμα αυτοδικίας.
Αν τώρα καποιοι πιστεύουν ότι θα εξακολουθήσουν να παίρνουν πρωταθλήματα όπως παλιά είναι γελασμένοι"

OK!
ΕΠΙΠΟΛΑΙΕΕΕΕΕ!
Πάμε στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.'
Με έχουν αδικήσει .... 
 ΓΕΜΑΤΑ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙΣ! 

ΥΓ: Ωχ Παναγία μου! Τι άλλο θα δούμε!

Ο ΣΥΜΕΩΝ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΝΟΜΟ - λέει - ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΤΙΣΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΜΩΣ;;;

Δυστυχώς έτσι ΗΤΑΝ!
ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ!

Τα ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ πρέπει να κτίζονται από το κράτος, με ΕΘΝΙΚΕΣ προδιαγραφές, ΙΔΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ τους μαθητές, σε όλη την ΕΛΛΑΔΑ (αν υπάρχει)  για να μην υπάρχουν και στα κτίρια ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, αρκετές έχουμε, και να παραδίνονται για ΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ!

Αλλά ο Συμεών έκανε λάθος γιατί οι πρόθυμοι Ευρωπέη το "έλυσαν" το θέμα και άνοιξαν τον δρόμο.
ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟΥ και εδώ θα είμαστε.

ΠΡΑΣΙΝΑ σου λέει. ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΑ!

ΠΑΣΟΚΑΡΑ και ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!

Σε συνεργασία με τον συμμαθητή μου από τα χρόνια της ΠΑΜΚ, τον  Χρηστάρα τον Σπίρτζη.

Τα είπε και ο βλάκας ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ μέσα στην παράνοιά του! (Θα τον απολύσω αυτόν μου φαίνεται, είναι μαρτυριάρης).
Είναι αποτελεσματικός - είπε ο ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ - ο Χρηστάρας.
Τα μπορεί ΟΛΑ!
"Και ό,τι δεν έχει εκτελωνίζει", που λέγαμε παλιά.

Για να δούμε λοιπόν λίγο την ιστορία επί του θέματος!

Το 2014, πριν την "πρώτη φορά αριστερά", στα τελειώματα της συγκυβέρνησης της ΠΑΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ είχε αρχίσει αυτό το τουρλουμπούκι με τα σχολεία με διαχειριστή από τους ιδιώτες - εργολάβους που θα τα χτίζουν.

Ο δήμος της Αθήνας είχε μπει μπροστά.
Και στην γειτονιά είχαμε "προθύμους" στον Γέρακα και στην Πεντέλη, όπως μας πληροφορεί η ανάρτηση του ΒΗΜΑΤΟΣ, τότενες:

ΕΔΩ:
Διαχείριση 24 σχολείων της Αττικής από ιδιώτες για 25 χρόνια

ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΜΙΑ LIGHT ΕΚΔΟΧΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ ΖΗΣΑΜΕ ΣΤΟ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ. (βλ. παρακάτω)

Η "πρωτηφορά" - βέβαια - σταμάτησε αρχικά αυτό το ΑΙΣΧΟΣ.

ΟΜΩΣ  ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΠΑΝΗΛΘΕμετά το τρίτο μνημόνιο!

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΚΑΙ ΟΙ "ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ"!
ΠΡΩΤΗΦΟΡΑ ..... ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ!


ΟΥΠΣ!

Άρα γίνεται δήμαρχε. Τι μας λες ότι δεν γίνεται;

Βέβαια ο Συμεών είπε ότι "ο δήμος δεν μπορεί να κατασκευάσει έτσι σχολείο".
Μπορεί μόνο σε συνεργασία με τας Ευρώπας και την κυβέρνηση.
Χρειάζεται να το ΘΕΛΕΙ ο δήμος, να είναι μέρος της πολιτικής της διοίκησής του.
ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ. Μην βλέπουμε παντού ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΥΣ.

Και η πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας κα Βαζάκα μου είπε ότι"ήταν λάθος και να μην του δίνω έκταση". ΟΥΠΣ! ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ!

ΑΡΑ:

ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ "ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ",

ΜΠΟΡΟΥΜΕ!
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ 

ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ!!!!
 • Αν θέλουμε ο εργολάβος - διαχειριστής να λέει στα παιδιά μας να μην παίζουν μπασκετάκι στο προαύλιο για να μην του σπάνε το τζάμι και να μην του χαλάνε το ταρτάν που πουλάει σε "προγράμματα",  σε αθλητικές επιχειρήσεις, για αγώνες μεταξύ τραπεζών κλπ.
 • Αν θα καλεί την αστυνομία όταν κάνουν ζημιά τα παιδιά, να τα συλλαμβάνει και θα τους κάνει μηνύσεις που φθείρουν "την περιουσία του"
 • Αν οι γονείς θα καλούνται να πληρώνουν αν σπάσει καμιά καρέκλα.
 • Τι θα γίνει αν το αρχικό "εταιρικό σχήμα" πάει καλιά του. Θα γίνει έξωση από δανειστή που θα νοικιάσει το κτίριο στην Ελληνοτουρκική Αγωγή για να πάρει τα χρωστούμενα;
 • Τα προαύλια θα παραχωρούνται σε ιδιώτες του αθλητισμού για να βγάζει ο ιδιώτης τα κέρδη που θα θέλει από την επένδυση; Μετά το ωράριο; Ποιο ωράριο; Διότι εγώ ξέρω ότι διεκδικούμε ΟΛΟΗΜΕΡΑ σχολεία ΕΜΕΙΣ που "δεν έχουμε ευαισθησία για την εκπαίδευση" κατά την Ένωση Γονέων.
 • Οι αίθουσες εκδηλώσεων θα γίνουν αντικείμενο παραγωγής κέρδους για τον διαχειριστή, με πολιτιστικές εκδηλώσεις με εισιτήριο; Μοντέλο ACS ας πούμε;
 • Θα εξαρτάται από τον διαχειριστή ιδιώτη αν και πότε θα ανάβει η θέρμανση;
 • Θα χτίζονται τείχη στα προαύλια για να διαχωρίζονται δραστηριότητες, ώστε να αυξάνεται η "απόδοση" της επένδυσης;
 • . Θα νοικιάζονται γραφεία, εντός των σχολείων σε ιδιώτες;
 • Τι θα πουλάνε τα κυλικεία που δεν θα ελέγχονται από την κοινωνία αλλά από την εταιρεία;
 • Πόσο θα πουλάνε την τυρόπιτα; Και μη μου πεις ότι θα έχουν δωρεάν προάριστο οι μαθητές από την κυβερνησάρα. Γιατί σε 25 χρόνια μάλλον δεν θα είναι υπουργός η συντρόφισσα με τα γεύματα.
 • ΚΥΡΙΩΣ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ - ΓΟΝΕΙΣ, αν θέλουμε οι μαθητές να βιώνουν ένα αυταρχικό πλαίσιο "εποπτείας" και περιορισμού  για την "ασφάλεια" και την "προστασία¨ της επένδυσης του διαχειριστή, σαν αυτό ΠΟΥ ΖΗΣΑΝΕ τα παιδιά μας στο 3ο Λύκειο και δημιούργησε τέτοια αντίδραση στους έφηβους  που το έκαναν - ευτυχώς -  ΛΑΜΠΟΓΥΑΛΟ κάθε βδομάδα από αντίδραση.
 • ΠΟΥ ΦΕΤΟΣ, που αυτό το μοντέλο ΑΝΑΧΑΙΤΊΣΤΗΚΕ,  χάρη στους γονείς και το νέο σύλλογο που εκλέχτηκε πέρυσι και που ΕΠΈΒΑΛΛΕ στην αδιάφορη για χρόνια Ένωση, τον Δήμο, τους πάντες να παρέμβουν - αλλά ΚΥΡΙΩΣ χάρη σε έναν ΔΑΣΚΑΛΟ με Δ κεφαλαίο - που θέλει να είναι πρώτα ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ  και που έγινε φέτος διευθυντής - τον Αλέξη Γεωργόπουλο - εξασφαλίστηκε ένα σχολικό περιβάλλον μάθησης και δημιουργίας σαν αυτό που ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, που πλέον δεν νιώθουν ότι πάνε σε ΚΑΤΕΡΓΟ αλλά στο  ΣΧΟΛΕΙΟ τους.
Και δεν έχουν χαλάσει .... ούτε λάμπα 
ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΝΙΩΘΟΥΝ ότι πρέπει να κάνουν. 
ΑΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗ, ΟΧΙ ΜΕ ΕΠΙΒΟΛΗ του περιφερόμενου χαφιέ.

ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ και ΔΗΜΚΡΑΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Που ήρθε να τους μιλήσει ο ΓΛΕΖΟΣ για ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στην εκδήλωσή τους και όχι ο ΜΠΑΤΣΟΣ για την ΑΣΦΑΛΕΙΑ,την ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ και τον ΕΥΡΟΚΑΝΟΝΑ!
 • Επειδή εμείς δεν έχουμε ανάγκη να μασάμε τα λόγια μας, ούτε να κρυβόμαστε, ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ, δεν έχουμε ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ να υπερασπιστούμε ή να προωθήσουμε τις ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΝΤΙΡΕΚΤΙΒΕΣ και δεν περιμένουμε να χρίσει τον αρχηγό μας ο Φούχτελ,
 • Επειδή εμείς θεωρούμε ότι ΣΧΟΛΕΙΟ είναι Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ με πρώτους ΤΟΥΣ ΑΥΡΙΑΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ και όχι ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ, το οποίο πρέπει είναι ΔΗΜΟΣΙΟ, ιδιοκτησία της ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ, για να  ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ,
 • Επειδή εμείς δεν θέλουμε τους αυριανούς πολίτες να μαθαίνουν από τα μικράτατα τους ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΟΥΝ και ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ του χώρου μέσα στον οποίο  ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ γιατί έχουμε την ευαισθησία να θέλουμε  να γίνουν τα παιδιά μας  ΠΟΛΙΤΕΣ και όχι ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΙ των ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΩΝ, των ΕΓΚΑΘΕΤΩΝ και  ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ,
 • Επειδή εμείς είμαστε ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ αλλά έχουμε θέσει την κόκκινη γραμμή των αρμοδιοτήτων που ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΜΕ να φύγουν από το κεντρικό κράτος και τον κεντρικό ΕΘΝΙΚΟ σχεδιασμό - και αυτές είναι:
ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ και ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ κάθε σκέψη για διαχείριση του σχολικού  περιβάλλοντος των παιδιών μας από ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ  - ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ και υπαλλήλους τους σεκιουριτάδες, μπράβους, χαφιέδες, παιδνόμους ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΚΟΜΑ  και ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ εκείνους τους "εκπροσώπους μας" που χωρίς να κάνουν κανένα διάλογο με τους πρωτοβάθμιους συλλόγους, τους γονείς που - τάχα - εκπροσωπούν ΕΣΠΕΥΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΛΑΓΟΙ του 3ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ και των κελευσμάτων της επιτροπείας,  επιτιθέμενοι μάλιστα στις δημοτικές παρατάξεις.
ΕΔΩΣΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΑΚΟΗΣ; ΟΚ! 
ΑΣ  ΠΑΡΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΗ στον δήμο αρκεί ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟΥΣ ΑΥΤΩΝ να διαχειρίζονται τέτοια ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ θέματα.

Καταγγέλουμε ΤΗΝ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ της Ένωσης Γονέων, που ΞΕΡΕΙ τι ζήσαμε - ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ - στο 3ο Λύκειο από το "πείραμα" υλοποίησης αυτού που προτείνει - του σχολείου με ΧΟΡΗΓΟ, "με εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης" (ΠΕΤΣΙΝΗ, ΜΟΥΣΑΤΗ αλλά έτσι έλεγε)  - και τολμάει φέτος να επαναφέρει τέτοιο θέμα.

Βέβαια θυμίζω ότι η ίδια πρόεδρος ήταν που ΑΝΕΧΤΗΚΕ για χρόνια το καθεστώς του χορηγού και έκπληκτη αναρωτιώταν πέρυσι ¨μα πώς έγινε να μην είναι φέτος πρόεδρος ... ο χορηγός";

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΑ ΠΕΤΡΑΚΟΥ αυτό, που δεν είναι διορισμένος και κατσικωμένος επί χρόνια, χωρίς κοινωνικό έλεγχο, ο εκπρόσωπος του αφεντικού και που αλλάζει αν θέλουν οι πολλοί. 

Στις εταιρείες βέβαια είναι αλλιώς. Την πλειοψηφία την αγοράζεις σε μετοχές και μόνο αν την πουλήσεις την χάνεις. Είναι άλλο καθεστώς αυτό, μην μπερδεύεστε. 

ΣΥΝΕΝΟΗΘΗΚΑΜΕ;

ΥΓ: Επειδή και το δικό μου παιδί, που εξαιτείας του τσαμπουκά του εναντίον του φράκτη "των ευαίσθητων - φωτισμένων" και του αυταρχισμού του διδύμου των "ιδιοκτητών του κτιρίου" των προηγούμενων χρόνων τιμήθηκε από τους συμμαθητές τους ως πρόεδρος του 15μελούς,  τελειώνει φέτος και δεν ξέρω ούτε εγώ αν θα μπει στην Αθήνα ή στην επαρχία. Δηλώνω όμως ότι άσχετα με το πού θα μπει και χωρίς να έχω άλλο παιδί πλέον στα σχολεία, ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΔΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ και καμία ΚΑΤΙΝΑΡΑ, ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΗ δεν μπορεί να με κάνει να απεμπολήσω την ιδιότητα του ΕΝΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, για κανέναν λόγο.

Η απεμπόληση με τόση ευκολία αυτής της ιδιότητας είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ΟΤΙ ΚΑΚΩΣ ΚΑΤΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ.

Και θα "παίζω πολιτικά παιχνίδια"  εναντίον των ΛΑΓΩΝ. Θα τους αποκαλύπτω. Θα τους τραβάω την μάσκα.

 Θα "την παλεύω" όσο μπορώ ακόμα και χωρίς εξ αίματος παιδιά μου στα σχολεία, για να μην τρέχουν τα σωληνάκια, για τους επόμενους μαθητές των σχολείων του δήμου Χαλανδρίου.
Γιατί είναι ΟΛΟΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!
Και γι΄αυτό μαζί με τα σωληνάκια δεν θέλω να τους βουλώνουν και τα ΣΤΌΜΑΤΑ

ΝΤΑΞ;

ΥΓ: 
Το αστείο ήταν ότι κάναμε ένα γαμ ..... κτίριο καφενείου στο νεκροταφείο με ΣΔΙΤ από την ΦΛΥΑ και ακούσαμε τα κέρατά μας για την τιμή του καφέ στο μνημόσυνο. 
Λες και πεθαίνεις κάθε μέρα!

Και αυτοί θέλουν να κάνουν ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΜΕ ΣΔΙΤ για την "δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση"

Κατασκευή σχολείων με ΣΔΙΤ: Παρουσιάζουν ένα «παραμύθι» κρύβοντας επιμελώς το «δράκο»!


Τον περασμένο Σεπτέμβη οι εργαζόμενοι στην Κτ.Υπ - πρώην ΟΣΚ έβγαλαν την ακόλουθη ανακοίνωση:
Μας ενημερώνουν και για την θέση της ΑΣΓΜΕ - της ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ του "ΓΟΝΕΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ" που έχει πρόεδρο τον δικό μας - πρώην τστην Ένωση - Δημήτρη Λάμπρου - της Λαίκής Συσπέιρωσης Χαλανδρίου, ότι είναι αντίθετη. (όπως και εμείς που φωνάζουμε).

Τώρα μπορούν να μας πουν πώς έγινε να διατυπωθεί η θέση της Ένωσης υπέρ των "εναλλακτικών μορφών χρηματοδότησης σχολείων; "

Και εκείνοι που μίλαγαν για "λάθος" χωρίς σκοπιμότητα, τι έχουν να πουν τώρα;
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να τα λέμε και ας λέμε ό,τι νά 'ναι;;;;
Οι διαφορές κάτω από το χαλί για να .... χτίζουμε καριέρες;

ΕΜΕΙΣ ΟΧΙ!


Ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων στην εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ»
Παρουσιάζουν ένα «παραμύθι» κρύβοντας επιμελώς το «δράκο», είναι το σχόλιο των εργαζομένων της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» (ΚτΥπ), σχετικά με την κατασκευή σχολείων με Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).


«Τις τελευταίες μέρες δεχόμαστε ομοβροντία δημοσιευμάτων, δηλώσεων και ημερίδων που "ξαναζεσταίνουν" το μοντέλο των ΣΔΙΤ. Η αφορμή δόθηκε με τα εγκαίνια ομάδας σχολείων στην Αττική που έγιναν με ΣΔΙΤ, όπως έγινε και στις 21/6 στο ΤΕΕ-ΣΕΚ Μεγάρων. Οι εργαζόμενοι στις ΚτΥπ (πρώην ΟΣΚ, ΘΕΜΙΣ, ΔΕΠΑΝΟΜ, τεχν. ΚΕΔ) είχαμε εκφράσει την αντίθεσή μας στην κατασκευή σχολείων με ΣΔΙΤ ήδη από το 2007, που η τότε κυβέρνηση είχε αποφασίσει την κατασκευή δεκάδων σχολείων με αυτό το "μοντέλο" και με τα γνωστά επιχειρήματα: Οτι διασφαλίζεται χρηματοδότηση και με συμφέροντες όρους σε περίοδο έλλειψης κρατικών κονδυλίων. Οτι τα σχολεία θα κατασκευαστούν πιο γρήγορα και πιο ποιοτικά. Οτι η καθαριότητα, φύλαξη και συντήρηση θα είναι εξασφαλισμένα για 25 χρόνια.

Τίθεται το ερώτημα: Μήπως τελικά είναι "προκατειλημμένοι" φορείς όπως το Σωματείο μας ή η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων (ΑΣΓΜΕ), που διαφωνούν και αντιτίθενται στα ΣΔΙΤ; Ακόμα και το ΤΕΕ σε ημερίδα του καταλήγει ότι ειδικά για μη ανταποδοτικά έργα και κτίρια όπως τα σχολεία, η μέθοδος των ΣΔΙΤ είναι ασύμφορη και οικονομικά, αφού μεταθέτει τα κόστη στο μέλλον με τους ανάλογους τόκους».

Υπάρχει πλέον εμπειρία στους εργαζόμενους της ΚτΥπ

«Επειδή υπάρχει πλέον εμπειρία στους εργαζόμενους στις "Κτιριακές Υποδομές", καθώς - παρότι διαφωνούμε με τα ΣΔΙΤ - κληθήκαμε να τα υλοποιήσουμε, μπορούμε να απαντήσουμε με μερικές αλήθειες:

1. Οι εκάστοτε κυβερνήσεις και διοικήσεις του δημόσιου φορέα, αψηφώντας τις αντιδράσεις των εργαζομένων και τα πραγματικά στοιχεία, έδωσαν "γην και ύδωρ" για να προχωρήσει η κατασκευή σχολείων με ΣΔΙΤ. Τα 14 σχολεία που παραδίδονται αυτή την περίοδο, μπήκαν ή μάλλον εγκλωβίστηκαν στο μοντέλο ΣΔΙΤ το 2007! Επρεπε να περάσουν 10 ολόκληρα χρόνια για να μπορέσουν μαθητές και γονείς να δουν το πολυπόθητο σχολείο που τότε είχαν ανάγκη.

2. Τα περισσότερα από αυτά τα σχολεία επιλέχθηκαν έτσι ώστε να μην έχουν προβλήματα που είναι συνήθη για τις συμβατικές μελέτες, ιδιαίτερα στην Αττική (προβληματικά οικόπεδα, ιδιοκτησιακά, από άποψη μεγέθους, προσανατολισμού, χωροταξίας κ.ά.). Και βέβαια, ακόμα και όταν προέκυψαν στην πορεία κάποια απρόβλεπτα θέματα όπως "αρχαιολογία" ή άλλα, το κόστος και τις καθυστερήσεις τα πλήρωσε εξ' ολοκλήρου το Δημόσιο. Οπως ακριβοπλήρωσε με σχεδόν 1 εκατομμύριο τους εξωτερικούς συμβούλους που "έφτιαξαν" τις συμβάσεις.

3. Η όλη διαδικασία επιβλεπόταν στενά - παρότι δεν προβλεπόταν από τις συμβάσεις ΣΔΙΤ - από τους "τεμπέληδες" μηχανικούς και άλλους εργαζόμενους στον πρώην ΟΣΚ και νυν ΚτΥπ, οι οποίοι μαζί με τις πιεστικές ανάγκες για τα τρέχοντα έργα, κλήθηκαν να κάνουν προμελέτες, "άτυπο" έλεγχο και διορθώσεις στις μελέτες και στενή επίβλεψη στα σχολεία με ΣΔΙΤ, χωρίς βέβαια αυτό να προβληθεί πουθενά, για να μη χαλάσει η προπαγάνδα για το "κακό" Δημόσιο.

4. Οι "κακοί", "αργοί" και εν πολλοίς "άχρηστοι" μηχανικοί και άλλοι εργαζόμενοι της ΚτΥπ, παράλληλα με τα παραπάνω "άτυπα" καθήκοντα, έκαναν εκατοντάδες σχολικά και άλλα κτίρια, εφάμιλλα αν όχι καλύτερα από αυτά των ΣΔΙΤ, αλλά ούτε αυτά βρέθηκε κανένας να τα προβάλει. Ισα - ίσα που κάποιοι υπουργοί, περιφερειάρχες και δήμαρχοι έκοβαν και κόβουν κορδέλες και βάζουν στα προεκλογικά τους φυλλάδια τη δουλειά των εργαζομένων στην ΚτΥπ, "ξεχνώντας" να τους αναφέρουν και καπηλευόμενοι τη δουλειά τους».
Διασφαλίζουν «ζεστό» χρήμα οι επιχειρηματικοί όμιλοι

«5. Εδώ να υπενθυμίζουμε επιγραμματικά ότι οι επιχειρηματικοί όμιλοι που κατασκευάζουν σχολεία με ΣΔΙΤ τα νοικιάζουν για 25 χρόνια στο κράτος και αναλαμβάνουν παράλληλα τη φύλαξη, καθαριότητα και συντήρηση, διαδικασία που τους δίνει "τον πρώτο λόγο" ως ιδιοκτήτες στη λειτουργία των σχολείων.

6. Επίσης να επισημάνουμε ότι ο κατασκευαστικός όμιλος βάζει από ιδίους πόρους περίπου το 16% του συνολικού κόστους, ενώ ο κύριος όγκος της χρηματοδότησης καλύπτεται από τραπεζικούς δανεισμούς, κύρια με εγγύηση του Δημοσίου (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων - πρόγραμμα JESSICA κ.ά.).

7. Ετσι, ένας επιχειρηματικός όμιλος, και μάλιστα σε περίοδο οικονομικής κρίσης, διασφαλίζει ότι με την τοποθέτηση ελάχιστων ιδίων πόρων θα έχει σταθερή απόδοση από το κράτος για 25 χρόνια, που κυμαίνεται το μήνα από 40.000 έως και 160.000, ανάλογα με το σχολείο. 
Παράλληλα βέβαια θα έχει τον πρώτο λόγο - ως ιδιοκτήτης - από το "πού θα μπει ένα καρφί" μέχρι πώς θα αξιοποιούνται οι χώροι του σχολείου, ιδιαίτερα εκτός του προσυμφωνημένου ωραρίου. 
Παράλληλα υπάρχουν και σειρά άλλων θεμάτων, όπως ότι οι Σχολικές Επιτροπές επιφορτίζονται τους λογαριασμούς ρεύματος, τηλεφώνου κ.ά., οι οποίοι και είναι πολλαπλάσιοι των συμβατικών σχολείων, καθώς στα σχολεία με ΣΔΙΤ προβλέπονται συγκεκριμένα επίπεδα θερμοκρασίας των χώρων, φωτισμού και μάλιστα όλο το 24ωρο για λόγους ασφαλείας κ.ά. 
Ομως όλα αυτά υποχρεούνται να τα πληρώνουν οι Σχολικές Επιτροπές από τα ψίχουλα που παίρνουν από το κράτος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται...

8. Ας έρθουμε όμως και στο ερώτημα "τι τους έπιασε σήμερα και ξαναθυμήθηκαν τα ΣΔΙΤ"; 
Μα το γεγονός ότι έρχεται το "πακέτο Γιούνκερ" που συνεχίζει την πολιτική της Ευρωένωσης και των "θεσμών", για προώθηση και χρηματοδότηση σε οτιδήποτε συμφέρει τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Εν προκειμένω είναι ένα πολύ δελεαστικό "φιλέτο" που θα στοχεύσει όχι μόνο στην κατασκευή νέων κτιρίων με ΣΔΙΤ (που πιθανόν εν μέσω κρίσης ενέχει μεγαλύτερα ρίσκα και λιγότερα κέρδη για τα επιχειρηματικά συμφέροντα), αλλά σε "πακέτα" ΣΔΙΤ για "επισκευή, συντήρηση, καθαρισμό και φύλαξη των υπαρχόντων σχολικών αλλά και άλλων δημόσιων κτιρίων". Γι' αυτό, ενώ ο προσεισμικός έλεγχος έπρεπε να προχωρά αυτόνομα σε πανελλήνια κλίμακα με κριτήρια καθαρά κοινωφελή, συνδέθηκε με την ενεργειακή αποτύπωση των κτιρίων, παρότι έχουν διαφορετικό πεδίο εφαρμογής, με αποτέλεσμα να καθυστερεί ανησυχητικά. Η σύνδεση αυτή δεν έγινε τυχαία, αλλά για να δημιουργηθούν συνολικοί φάκελοι των σχολικών κτιρίων και να έχουν πλήρη εικόνα οι επιχειρηματικοί όμιλοι για τις ΣΔΙΤ που θα αναλάβουν. Ετσι - όπως ήδη καταγγείλαμε - υποτάσσουν τη ζωτική και επείγουσα ανάγκη για προσεισμικούς ελέγχους και επισκευές σε σχολεία, νοσοκομεία και άλλα δημόσια κτίρια, στις κερδοσκοπικές "απαιτήσεις" του "πακέτου Γιούνκερ", με αποτέλεσμα σε μία περιοχή και μία περίοδο αυξημένης σεισμικότητας, να ρισκάρουν ανθρώπινες ζωές και σημαντικές καταστροφές. Εξάλλου η "λογική" κυβερνήσεων και διοικήσεων ότι "δεν κάνω ελέγχους αν δεν έχω εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση των επισκευών που θα προκύψουν" είναι ακραία αντικοινωνική και θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Και βέβαια, τα ίδια συμφέροντα και τις ίδιες πολιτικές εξυπηρετεί η ένταξη της ΚτΥπ στο υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων: Κατάργηση του δημόσιου φορέα, εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση σχολικών κτιρίων, νοσοκομείων και άλλων δημοσίων κτιρίων, προς όφελος μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων».


ΣΧΟΛΙΟ: 
Τώρα; Για πες! Οφείλεις απάντηση επί αυτού; (σου έχω και άλλο)

Πού και πότε λες αλήθεια για το τι θέλεις; 

ΔΙΟΤΙ Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ "ΛΕΜΕ Ο,ΤΙ ΒΟΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΚΟΥΚΙΑ, για να προβάλουμε τον δικό μας ή να πλήξουμε τον αντίπαλο", ΕΙΝΑΙ ΧΥΔΑΙΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ. 

ΕΙΣΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΟΥΪΝΟ!

Άρα όχι ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ δεν είσαι, αλλά ούτε καν ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ.

ΓΙΑΤΙ Ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ.

Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΤΟΝ ΑΓΝΟΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΪΔΕΨΕΙ, ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ, ΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ.

ΝΤΑΞ;;;

Και εσύ που λες "κάνανε λάθος" ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΝΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ή ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΥΜΕΝΑ που αυτά που δεν συζήτησαν με την κοινωνία τα συζήτησαν τα κόμματά τους και τα βγάζουν στην φόρα σιγά σιγά για να προετοιμάσουν το έδαφος;

ΝΤΑΒΙΑΣ: ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ .... ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΜΩΣ! ΟΧΙ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ!Θα απαντήσουμε όπως πρέπει τόσο στην πρόεδρο και το υφάκι της στο φατσομπούκι, όσο και στη νέα συλλογική "απάντηση" της Ένωσης Γονέων που αν θέτε να την διαβάσετε, δείτε την εδώ:


Το στυλάκι της κας Πετράκου θα το διαπιστώσετε  στο προφίλ της στο φατσομπούκι, όπου μπορείτε να θαυμάσετε το δημοκρατικό ήθος της, την αντίληψή της περί των δημοσίων θεμάτων που χειρίζεται και τα δικαιώματα δημόσιας τοποθέτησης που αναγνωρίζει ή δεν αναγνωρίζει σε άλλους, τον σεβασμό της στον θεσμό του δημοτικού συμβουλίου - όταν λήγει η οκτάμηνη σύμβαση αργομισθίας της στον δήμο - τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την δημόσια αντιπαράθεση επί ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ, την απαγόρευση αναφοράς στο όνομά της (κάποιος να της εξηγήσει ότι αυτό ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, άμα δεν θέλει παραιτείται, πάει σπιτάκι της και τότε έχει δικαίωμα να το απαιτεί να μην πιάνουν το ονοματάκι της οι άλλοι στο στόμα τους. Αν είναι προεδράρα ΚΡΙΝΕΤΑΙ, όπως ΚΡΙΝΕΙ. ΕΠΩΝΥΜΑ. Αυτά βέβαια δεν της τα είπαν κατά πώς έπρεπε εκεί που της τα μαθαίνανε και άλλοι της ΦΙΛΙΚΗΣ, έκαναν και μηνύσεις αλλά τα πήραν πίσω.

Διότι η ΦΙΛΙΚΗ έμαθε σε πολλούς - εν ελλείψει αντιλόγου - στο Χαλάνδρι ότι υπάρχει πολιτική σε αποστειρωμένο - "ΦΙΛΙΚΟ" - περιβάλλον, αφού είχαν στείλει στο πυρ το εξώτερο την ΑΛΛΗ ΦΩΝΗ.

Δεν θα ασχοληθούμε περισσότερο με το ΠΡΟΣΩΠΟ της ΠΡΟΕΔΡΟΥ.

Θα μείνουμε όμως στις συλλογικές επεξεργασίες της Ένωσης.

Από τις οποίες ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΛΟΣ του ΔΣ - μέχρι αυτή τη στιγμή - δεν έχει διαφοροποιηθεί δημόσια, άρα μετέχουν ΟΛΟΙ της πολιτικής ευθύνης για αυτά που διακινεί η Ένωση.

Είναι δημόσιος, μαζικός φορέας η Ένωση, δεν είναι καργαριστερό ή κομμουνιστικό κόμμα με δημοκρατικό συγκεντρωτισμό.
Όποιος διαφωνεί με την πλειοψηφία το λέει δημόσια για να το ξέρουν οι πολίτες.
Αν δεν το λέει, ΣΥΜΦΩΝΕΙ. 
Να είμαστε ξηγημένοι!

Για να του  απαντήσουμε λοιπόν όπως πρέπει - ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ για να κρίνεις ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ότι ήταν ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΝ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, ούτε καν με την συνέλευση των αντιπροσώπων των συλλόγων που τους εξέλεξαν. 

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΑΨΕΥΔΕΤΑΙ.

Αυτές οι θέσεις που διατυπώνονται ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ πουθενά στο .... "γονεϊκό κίνημα" (άλλη κουβέντα το τι ακριβώς είναι αυτό) της πόλης.

Μαζεύονται έξι - εφτά παράγοντες, οι περισσότεροι των οποίων είναι μέλη δημοτικών παρατάξεων που δεν εκλέχτηκαν και διατυπώνουν απόψεις για θέματα παιδείας ως ΙΕΡΑΤΕΙΟ.

Και μοιράζουν και πιστοποιητικά ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ, ανάλογα με το ποιος συμφωνεί μαζί τους ή δεν το βουλώνει και τους αντιπαρατίθεται.

Πάμε λοιπόν να ασχοληθούμε με τα θέματα που το ΔΣ της ¨Ενωσης - που οι ίδιοι λένε ότι έχουν ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΕΣ και όχι ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ αρμοδιότητες - άρα όχι ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ, ανέδειξαν και τι ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΛΠΑ κρύβουν.

Διαβάστε τις επόμενες αναδημοσιεύσεις μας.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


ΑΡΙΣΤΟΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ: ΠΑΡ' ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ!Η ΚΕΔΕ - ο μέγας Γιώργος Πατούλης - σε ειδική τελετή που διοργάνωσε το Ίδρυμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε συνεργασία με το "Κέντρο Εμπειρογνωσίας για τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Συμβουλίου της Ευρώπης". (Aυτό είναι ο Φούχτελ κατά πάσα πιθανότητα, μόνος του, αλλά το λένε έτσι βαρύγδουμπα για να ψαρώσει ο μπαμπουίνος) έδωσε βραβεία σε 23 ΑΡΙΣΤΟΥΣ δήμους λέει!

Στην εκδήλωση το Υπουργείο Εσωτερικού εκπροσώπησε ο .... διευθυντής του γραφείου του υπουργού!
(Και πολύ ήταν δηλαδή, κανονικά την καθαρίστρια έπρεπε να στείλουν).

Παλιά τους αυτοδιοικητικούς τους ενδιέφερε να τους βραβεύουν οι δημότες τους.

Τώρα πάνε στους δημότες τους τα βραβεία που τους δίνουν οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών και της επιτροπείας για να τους εντυπωσιάσουν.

ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡOYN ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΟΥΣ!

Τώρα τους ενδιαφέρει να τους βραβεύουν κάποιοι γραφειοκράτες.

Το αστείο είναι ότι ανάμεσα στους "άριστους" δήμους που βράβευσε ο Πατούλης ήταν και ο δήμος Αμαρουσίου.

ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΕΕΕΕΕΣ!

ΥΓ: ΟΤΙ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΛΕΓΟΝΤΑΝ ΒΡΑΒΕΙΑ "ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ" ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΝΔ των ΑΡΙΣΤΩΝ, είναι τυχαίο γεγονός. ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΟ!

ΧΡΥΣΟΘΕΜΙΣ: 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑΤην Δευτέρα 19/3/18 και ώρα 19.30 

θα γίνει εκδήλωση στα πλαίσια της επετειακής έκθεσης με ομιλητές:

Τάσος Γουδέλης, Συγγραφέας

Θεοδόσης Πυλαρινός , Ομότιμος Καθηγητής Ιονίου Πανεπιστημίου

Νίκος Οικονομίδης, Ζωγράφου