Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! 54ΧΡΟΝΗ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΕΘΕΑΘΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ!


ΕΕΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ!

Ξεκίνησαν οι τελικές εργασίες διαμόρφωσης του ποδοσφαιρικού γηπέδου και τοποθέτησης του νέου χλοοτάπητα στο Αθλητικό Κέντρο «Ν. Πέρκιζας».
Σύμφωνα με τη σύμβαση που έχει υπογραφεί με τον ανάδοχο οι εργασίες θα ολοκληρωθούν στο τέλος Νοεμβρίου 2017.ΣΟΒΑΡΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ (ΜΕ ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ) ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

 

Πραγματοποιήθηκε εχθές ο πολυδιαφημισμένος Δημόσιος Απολογισμός του Δήμου Χαλανδρίου.

Η καλλικρατική διαδικασία που έγινε πρώτη φορά στο Χαλάνδρι άφησε - σε όσους πιστεύουν στον διάλογο, την ανταλλαγή επιχειρημάτων και την αντιπαράθεση θέσεων - θετική εντύπωση και έδειξε ότι η τοπική κοινωνία έχει να οφεληθεί από την καθιέρωση της διαδικασίας που μέχρι σήμερα όλοι φοβούνταν και απαξίωναν.

Δυστυχώς παρά την πολύ μεγάλη (και πολυδάπανη) επικοινωνιακή επίθεση της διοίκησης του δήμου, με έντυπα, αφίσες, πανώ, τηλεφωνικά μηνύματα για την κινητοποίηση των πολιτών για την χθεσινή διαδικασία και παρά το γεγονός ότι όλες οι δημοτικές παρατάξεις  - πλην Λαδόπουλου που απείχαν όλοι - βρέθηκαν  στο σινεμά ΑΘΗΝΑ, τελικά ήμασταν σε .... στενό οικογενειακό κύκλο των στελεχών του δήμου.
Οι δημότες γύρισαν την πλάτη στην διαδικασία στέλνοντας ένα σαφέστατο μήνυμα: "Δεν μας έχετε πείσει ότι έχει αξία η συμμετοχή μας!"

Και αυτό για μια διοίκηση που έχει απαξιώσει τις θεσμικές διαδικασίες στα όργανα αντιπροσώπευσης, με αφήγημα την ευθεία σχέση που (θεωρεί ότι) έχει με τον πολίτη είναι η μεγαλύτερη χθεσινή της ήττα.

Η διαδικασία ξεκίνησε με παρουσίαση του έργου τους από τους αντιδημάρχους για τους τομείς ευθύνης τους:
Χριστούλη - Οικονομικά
Χιστουλάκης - Καθαριότητα
Γκάγκας - Πολιτισμό
Κουράσης - Παιδεία
Γερολυμάτος - Τεχνική Υπηρεσία και Πολεοδομικά.

Στην συνέχεια τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος και παρουσιάστηκε βίντεο - υπερπαραγωγή, με το έργο της διοίκησης (όπως εκείνη το αντιλαμβάνεται).

Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι παριστάμενοι επικεφαλής της αντιπολίτευσης με επί της ουσίας των δημοτικών θεμάτων (εκτός ενός) παρεμβάσεις.

Ο Κουράσης υπερασπίστηκε την δημαρχιακή του περίοδο, ο Ανδρεόπουλος κατηγόρησε την διοίκηση για κυβίστησιη στο θέμα της ΦΛΥΑ επειδή δεν την κλείνει (σταθερά εμμονικός και μονοθεματικός, μόνο με αυτό ασχολείται ), ο Γ. Θωμάς ς έκανε τοποθέτηση με νόημα και με το βλέμμα στραμμένο στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές ενώ ο  Νταβίας  μίλησε για ωρίμνσαη της διοίκησης του δήμου μετά την διάσπαση της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ προκαλώντας αντιδράσεις. Ειδική αναφορά έκανε ο Ακατανόμαστος και στα νέα δεδομένα που θα δημιουργήσει για την αυτοδιοίκηση η απλή αναλογική.
Η Λούλα Καρατζά στην δική της τοποθέτηση - όπως συνηθίζει σε τέτοιες διαδικασίες - έκανε χαριτωμενιές, πλακίτσες και καλαμπουράκια, ζήτησε να την χειροκροτήσουν οι παριστάνμενοι γιατί είναι τριάντα χρόνια στον δήμο  και τελικά έκανε κριτική στη διοίκηση γιατί δεν προτάσσει στην ιεράρχηση της την οικοδόμηση αντικυβερνητικού κινήματος των πολιτών και διαφημίζει έργο που γίνεται με λεφτά των δημοτών.
 
Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι αντάρτες της Αντίστασης που χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για όσα ψήφιζαν επί τρία χρόνια - ας πούμε για την υπερψήφιση της αγοράς δημόσιας γης από το ΤΑΙΠΕΔ, για τους φράχτες στα σχολεία, για τις αναθέσεις που έχουν εγκρίνει, για την ψήφο τους  στην οικονομική επιτροπή υπέρ της αγωγής σε επικεφαλής δημοτικής παράταξης - τα έβαλαν με τον Νταβία. Θεωρούν ότι ανεξαρτιτοποιήθηκαν και ξεπλύθηκαν. Και επειδή ΕΜΙΕΣ ΑΠΟ ΕΔΩ, από την ΠΛΑΤΕΙΑ, αυτό δεν θα τους το πιστώνουμε, χαλιούνται.

ΚΑΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ! 

Καλοδεχούμενη η κόντρα αλλά δεν θα σας βγει σε καλό σύντροφοι!

ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΟΤΙ ΣΑΣ ΒΑΖΟΥΝ οι ευκαιριακοί σύμμαχοί σας να τραβήξετε την κόντρα που εκείνοι αποφεύγουν.

ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΟ γιατί το κάνετε εσείς όμως.

ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ! ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟ.

ΝΤΑΒΙΑΣ speaking.

Παρόντες στη διαδικασία ήταν ο Υφυπουτργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώννης Μπαλάφας και ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής Γιώργος Καραμέρος ενώ προς το τέλος ήρθε και ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Κ. Μανιάτης.