Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ 3ου ΛΥΚΕΙΟΥ

 

 Το πρωί το σχολείο επισκέφτηκε αντιπροσωπεία του δήμου με επικεφαλής το νέο αντιδήμαρχο παιδείας κ. Κουράση, ο οποίος είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους των μαθητών και άκουσε τα παράπονά τους ενώ έγινε επιτόπου και συνάντηση των εκπροσώπων των γονέων του σχολείου με την διοίκηση του δήμου και αντιπροσωπεία της Ένωσης Γονέων

Μια πρόχειρη ενημερωτική προκήρυξη διακινούν οι μαθητές που αναφέρει τα εξής:

Η ομόφωνη απόφαση του 15μελούς του 3ου Γενικού Λυκείου που εγκρίθηκε από την Γενική Συνέλευση των μαθητών και οδήγησε σε κατάληψη του σχολείου.

Ας ακούσουμε επιτέλους ΚΑΙ τους μαθητές:

Αποφασίστηκε κατάληψη με σκοπό την επίλυση σημαντικών προβλημάτων:

Τα προβλήματα - αιτήματα που οδήγησαν στην απόφασή μας:

1. Η αυταρχική συμπεριφορά του λυκειάτχη.

2. Η απαξίωση των μαθητών και των γονέων από τον λυκειάρχη

3.Όλοι έχουμε διαπιστώσει μεγάλο πρόβλημα επικοινωνίας του διευθυντή ακόμα και με καθηγητές. Πόσο μάλλον με εμάς τους μαθητές.
(π.χ. Δεν συνόδεψε γυμναστής τις ομάδες μας στις προπονήσεις για την προετοιμασία τους σχολικούς αγώνες)

4. Ο Λυκειάρχης λειτουργεί με τρόπο άδικο και αντιπαιδαγωγικό. Επέβαλε ποινή διήμερης αποβολής σε 40 μαθητές του σχολείου που πήγαν στο γειτονικό σχολείο για να στηρίξουν ηθικά την ομάδα βόλεϋ του σχολείου μας που έδινε φιλικό αγώνα με το γειτονικό σχολείο.
Η ποινή που επέβαλε απαγορεύεται από το νόμο (Γ2/6563/21-11-1996 ΥΠΕΠΘ.

5. Προσέβαλε τους μαθητές, μπροστά στα παιδιά του άλλου σχολείου, μοιράζοντας αποβολές και αποκαλώντας τους "¨κότες".

ΛΙΣΤΑ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ

 

Δεν θα σχολιάσω την "πολιτική" ουσία της φοβερής έμπνευσης Κεγκέρογλου να βγάλει την λίστα των ΠΑΣΟΚων που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ και άρα είναι υπεύθυνοι γιατί το ΠΑΣΟΚ έγινε κόμμα που παλεύει να μπει στην βουλή, περισσότερο από μια απλλη επισήμανση: Ξέχασε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, περίπου το 30% του ελληνικού λαού, που την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια από το ΠΑΣΟΚ αυτών των τύπων, αυτών των πρακτικών και αυτών των νοοτροπιών, το ΠΑΣΟΚ εκείνων που ποτέ δεν είχαν και δεν έχουν κατάλαβα ακόμα ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που ήταν ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ, γιατί δεν ήταν κίνημα αξιωματούχων αλλά ένα μεγάλο, ευρύχωρο κίνημα λαού.

Αυτό δηλαδή που δεν θα γίνει ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά έτσι να χαρείς ρε μεγάλη στελεχάρα μπορείς να μου εξηγήσεις:  καλά όλα τα άλλα 39 στελέχη  μωρέ  φοβερέ τύπε που έβαλες στην λίστα των προγραφών. Το Βασίλη Οικονόμου γιατί τον έβαλες μεταξύ των ΠΑΣΟΚων που ΕΣΥ ανακοίνωσες με στόμφο ότι είναι " αυτά τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ και ευθύνονται για την διάλυση του ΜΠΑΤΣΟΚ" βάζοντας δίπλα "βουλευτής ΝΔ";;;;

Τι τρίχες είσαστε μωρέ; Πότε θα λυτρωθεί η παράταξη από την μαλακία που σας δέρνει;

Δεν είναι μωρέ στραβός ο γυαλός!
ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΝΙΖΑΤΕ ΚΑΙ ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΝΙΖΕΤΕ ΑΚΟΜΑ!

Βολευτείτε στο μικρό, ελεγχόμενο από την κακομοιριά σας μαγαζί, μοιράσατε ξανά αναμεταξύ σας καρέκλες στην βουλή ΟΛΟΙΜΑΖΙ και πανηγυρίστε αν θα περάσετε την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στας εκλογάς.
ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ είσαστε.

Α να χαθείτε!
ΒΛΑΚΟΜΕΤΡΑ!

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Αθήνα 2.2.2017
Γερμανικός Δούρειος Ίππος για την άλωση της μνήμης

Δελτίο τύπου σε σχέση με το διακρατικό πρόγραμμα «Μνήμες από την Κατοχή στην Ελλάδα» υπό την ευθύνη του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου (Freie Universität Berlin, Center für Digitale Systeme) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών (Hagen Fleischer), που παρουσιάστηκε επισήμως σήμερα στην Αθήνα.

Για άλλη μια φορά, η Γερμανία, παρακάμπτοντας το κεντρικό αίτημα έμπρακτης ανάληψης της ευθύνης για τα φοβερά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξε το Γ’ Ράιχ και την απόδοση των απαράγραπτων οφειλών της προς την Ελλάδα, εμφανίζεται, δήθεν, ως «προστάτης» της συλλογικής μνήμης των αγώνων και των θυσιών του ελληνικού λαού. Συγκεκριμένα οργανώνει και χρηματοδοτεί έρευνα για τη «συλλογή και αρχειοθέτηση οπτικοακουστικών μαρτυριών για τη γερμανική Κατοχή στην Ελλάδα», επιχειρώντας με παραπλανητικό τρόπο να ξαναγράψει σύμφωνα με τα συμφέροντά της την Ιστορία της στυγνής γερμανικής Κατοχής στη χώρα μας, παραβλέποντας τον τεράστιο όγκο ντοκουμέντων, επιστημονικών μελετών και προσωπικών μαρτυριών που ήδη συγκροτούν πλήρη και ξεκάθαρη εικόνα της γενοκτονίας του ελληνικού λαού, με την εξολόθρευση εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων πολιτών, την καταστροφή των υποδομών της χώρας και τη μεθοδική απομύζηση του εθνικού πλούτου.


Σ’ αυτή τη νέα, ηθικά και πολιτικά απαράδεκτη, προσπάθεια συνεργούν, μετά λύπης μας, Έλληνες ακαδημαϊκοί και υψηλοί αξιωματούχοι της ελληνικής κυβέρνησης, επικαλούμενοι μία ψευδεπίγραφη προσπάθεια «συμφιλίωσης» του ελληνικού και του γερμανικού λαού, αναπαράγοντας επί της ουσίας τα επιχειρήματα της γερμανικής προπαγάνδας. Στο πλαίσιο του ιστορικού αναθεωρητισμού επιχειρούν να ξαναγράψουν την Ιστορία της Κατοχής και της Αντίστασης με την αφειδή χρηματοδότηση των μηχανισμών του γερμανικού κράτους. Είναι όμως γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τα «τριάκοντα αργύρια» της γερμανικής κυβέρνησης μπορούν να κατευνάσουν την δίκαιη οργή των Ελλήνων για το γεγονός ότι δεν αποδόθηκε μέχρι σήμερα Δικαιοσύνη και Αποζημίωση, Δικαιοσύνη και Επανόρθωση για τα εγκλήματα του Γ΄ Ράιχ και για τη σκληρή πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης απέναντι στην Ελλάδα στις μέρες μας.


Καλούμε τη γερμανική κυβέρνηση να υπογράψει, επιτέλους, Συνθήκη Ειρήνης μεταξύ της Γερμανίας και της Ελλάδας για την οριστική λήξη και αποκατάσταση των συνεπειών του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου. Την καλούμε να αποδώσει τις δίκαιες, απαράγραπτες και ισχυρά θεμελιωμένες γερμανικές οφειλές (επιστροφή του κατοχικού δανείου και των πολιτισμικών θησαυρών, καταβολή των επανορθώσεων για την καταστροφή των υποδομών και τη λεηλασία της χώρας και των αποζημιώσεων στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας).

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να απόσχει από κάθε ενέργεια υποστήριξης, συνεργασίας ή ανοχής των κάθε λογής γερμανικών μεθοδεύσεων(«Ελληνογερμανική Συνέλευση», «Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον», «Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας» κ.α.). Την καλούμε επίσης να προχωρήσει άμεσα στην επίδοση ρηματικής διακοίνωσης προς τη γερμανική κυβέρνηση υλοποιώντας τη ρητή δέσμευση που έχει αναλάβει κατ’ επανάληψη ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με την οποία «Η Ελληνική Δημοκρατία θα πράξει ό,τι απαιτείται σε διπλωματικό πρωτίστως και αν χρειαστεί και σε νομικό επίπεδο, προκειμένου να εκπληρωθεί αυτό το ιστορικό χρέος».


Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ
ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

22 δρόμους διανοίγει η Περιφέρεια Αττικής στην Αγία Παρασκευή

Ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ενέκρινε την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργου Καραμέρου, για την ολοκλήρωση των διανοίξεων και την πλήρη κατασκευή 22 οδών και πεζόδρομων στην νεοεντασσόμενη περιοχή «Πευκάκια» του δήμου Αγίας Παρασκευής. Το έργο, με συνολικό προϋπολογισμό 1.000.000€, θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Αττικής, ενώ ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, που εκπόνησε τη σχετική μελέτη, θα δημοπρατήσει και θα εκτελέσει το έργο. Ειδικότερα θα γίνουν επεμβάσεις στις οδούς: Πην. Δέλτα, Καλομοίρη, Καρκαβίτσα, Νηρηίδων, Βικέλα, Πορφύρα, Λ. Ακρίτα, Αγ. Αναργύρων, Πυθαγόρα, Πολύμνιας, Εθν. Μακαρίου (σε 2 σημεία), Μήλου, Βερενίκης, Στρ. Μυριβήλη, Τρικούπη, Φιλιατρών, Υμηττού, Περσεφόνης, Ασπασίας, Θεσσαλονίκης και Φειδιπίδου. Σήμερα οι περισσότεροι από τους ανωτέρω δρόμους είναι τελείως αδιάνοικτοι, ενώ ελάχιστοι έχουν μερικώς ανοιχτεί με ανεπαρκές, όμως, πλάτος και χωρίς να διαθέτουν διαβάσεις για τους πεζούς. Με την παρέμβαση πρόκειται να διαμορφωθούν οδοί με επιφάνεια κυκλοφορίας από ασφαλτικό οδόστρωμα και πεζόδρομοι από συμπαγείς τσιμεντένιους λίθους (κυβόλιθοι). Επί των πεζοδρομίων και στη μία πλευρά της οδού θα τοποθετηθούν πλάκες όδευσης τυφλών, ενώ σε κάθε διάβαση θα κατασκευαστεί ράμπα ΑμΕΑ. Το έργο με συνολικό προϋπολογισμό 1.000.000€ θα δημοπρατήσει και θα εκτελέσει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής.

ΣΧΟΛΙΟ: ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΡΕ! ΔΡΟΜΟΥΣ .... ΝΤΡΟΠΗ! ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ.

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Οι προδότες πούλησαν τον ΟΣΕ ενώ θα μπορούσε να γίνει μια start up πρώτης γραμμής.Γ.Γ.

Μουσική Ομάδα ΡΟΔΑ - συναυλία - "ΚΑΡΝΑΚ το Διαστημόπλοιο του Σύγχρονου Μάγου"


Η νέα συναυλία με έργα Γκουρτζίεφ - ντε Χάρτμαν, που διοργανώνει
το Ίδρυμα Γκουρτζίεφ σε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα ΡΟΔΑ

ΚΑΡΝΑΚ
το Διαστημόπλοιο του Σύγχρονου Μάγοyενορχήστρωση Μαρία Περετζή

Παρασκευή 17 & Σάββατο 18 Φεβρουαρίου
Ώρα: 20:30

Αίθουσα 3Α (Καποδιστρίου 106 &; Ελευθερίας, Ν. Ιωνία)

Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ
Οι θέσεις είναι περιορισμένες.
Απαιτείται έγκαιρη κράτηση στα τηλέφωνα: 6976033948 / 6937422456 και 210 - 2836763

Η Γκαλερί Χρυσόθεμις παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής της Marta BiaginiΕγκαίνια: Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 19.30
Η έκθεση που παρουσιάζει η Marta Biagini , αποτελείται από τρεις ενότητες.

Στην ενότητα «Η Οδύνη» ερμηνεύει αποσπάσματα από έργα Μεγάλων Ζωγράφων του XVI αιώνα και τα συνθέτει μαζί με σκηνές από σημερινούς πολέμους.

Στην ενότητα «Η Γη της Θάλασσας» εστιάζει στην ενέργεια που μεταδίδει η γη κάτω από τα νερά της.

Στην ενότητα «Παράδοξο και Μαγεία» φυσικά και αυθόρμητα σχεδιασμένα στοιχεία, σύμβολα προϋπάρχοντα στην μνήμη και αρχέτυπες μορφές αλληλεπιδρούν και δημιουργούν μια ερευνητική δράση φαντασίας που εξελίσσεται λυτρωτικά και μαγικά κατά την εκτέλεση της ζωγραφικής της.

Διάρκεια έκθεσης έως Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

*Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στον νέο μας χώρο! Καλογρέζης 14 (ένας δρόμος πριν την κεντρική πλατεία Χαλανδρίου)

Τηλ. 210 6811418
www.chryssothemis.com

ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ

3 Απριλίου 1770 - 4 Φεβρουαρίου 1843