Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011

ΧΑΧΑΧΑ! ΣΧΟΛΙΟ ΕΝΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΣΤΟ FACEBOOK ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ!

"Παντελής Οικονόμου υπουργός: οh mon dieu les bolcheviks"

Δεν μπορώ! Θα κατουρηθώ από τα γέλια!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΩ ΠΛΑΤΕΙΑ

Θεμέλιο η ενότητα για τη φυσιογνωμία του κινήματος.


Mας λένε τους Αγανακτισμένους απολιτίκ, λένε επίσης ότι κίνημα χωρίς αιτήματα, πολιτικό στίγμα και ηγεσία δεν μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα. Τώρα όσον αφορά τα αιτήματα αρκετοί Αγανακτισμένοι είτε στις συνελεύσεις, είτε με μπροσούρες, είτε με συνθήματα, είτε στο διαδίκτυο, διατύπωσαν αρκετά, ίσως μάλιστα μέσα στον ενθουσιασμό τους έκαναν κατάχρηση. Το θέμα της ηγεσίας από την άλλη είναι πιο περίπλοκο και σχετίζεται με το αν θα εξελιχθούν οι Αγανακτισμένοι σε πολιτικό φορέα, ενώ ξεκίνησε η σχετική συζήτηση με θερμούς θιασώτες υπέρ και κατά. Ας της δώσουμε το χρόνο να καταλήξει σε ώριμα συμπεράσματα.
Μένει λοιπόν το θέμα του πολιτικού στίγματος των Αγανακτισμένων, της φυσιογνωμίας τους. Αν αυτό δεν αποκρυσταλλωθεί ο ελληνικός λαός θα έχει για το κίνημα μια θολή εικόνα, μια εικόνα που θα αποτελεί τροχοπέδη για κάποιους να προσχωρήσουν η έστω να διατεθούν φιλικά απέναντι του. Εκτός αυτού αν το κίνημα δεν βρει τη φυσιογνωμία του, δεν συγκροτήσει πειστικό προσανατολισμό, δεν σμιλέψει τα χαρακτηριστικά του, εύκολα θα διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη όταν αντιμετωπίσει τα πρώτα συμπτώματα εκφυλισμού και απογοήτευσης τα οποία μοιραία προκύπτουν σε κάθε κίνημα διαχρονικά. Αν όμως κάποιος έχει κατασταλάξει ποιός είναι, για ποιά πράγματα αγωνίζεται και το πώς θα τα διεκδικήσει, θα ξεπεράσει εύκολα τους πρώτους τριγμούς και απογοητεύσεις.
Δεν έχουν όλες οι άτυπες ομάδες και τάσεις που κατεβαίνουν στο Σύνταγμα και τις πλατείες της χώρας τα ιδία χαρακτηριστικά ούτε τους ιδίους στόχους, έστω και αν όλοι οι Αγανακτισμένοι είναι αντιμνημονιακοι και επικριτές της πολιτικής διαφθοράς. Συχνά ακούμε για παράδειγμα πως υπάρχει η Πάνω και η Κάτω Πλατεία στο Σύνταγμα. Εγώ όμως θέλω να πιστεύω πως πέρα από τους οπαδούς της Πάνω και τους οπαδούς της Κάτω Πλατείας, πλειοψηφούν όσοι θέλουν να είναι ενωμένη η Πλατεία συμφωνώντας σε ένα κοινό πλαίσιο. Αν θυσίαζε ο καθένας κάποιες παραταξιακές του αγκυλώσεις και αν οι τάσεις στην Πλατεία επεδίωκαν ενότητα και σύνθεση τότε ίσως να καταλήγαμε στα παρακάτω χαρακτηριστικά που θα προσδιόριζαν τη φυσιογνωμία του κινήματος.
        
1) Οι Αγανακτισμένοι είναι Πατριώτες. Γιατί θεωρούν πως οι διεθνείς τοκογλύφοι στοχεύουν στην κατοχή της πατρίδας τους και τη λεηλασία του εθνικού της πλούτου. Γιατί γνωρίζουν πως η πατρίδα είναι το σπίτι του λαού και χωρίς αυτό ο λαός ξεπέφτει στη δουλεία η οδηγείται στη μετανάστευση.
2) Οι Αγανακτισμένοι είναι Κοινωνικοί Αγωνιστές. Γιατί θεωρούν πως η καπιταλιστική Ελίτ στοχεύει στην κατεδάφιση των εργατικών δικαιωμάτων. Γιατί συμφωνούν ότι την τεχνητή αυτή παγκόσμια κρίση δεν πρέπει να την πληρώσουν τα χαμηλότερα στρωματά.
3) Οι Αγανακτισμένοι είναι Αμεσοδημοκράτες. Θα προσπαθήσουν να πιέσουν για ανάδειξη κυβερνήσεων που θα σεβαστούν αμεσοδημοκρατικά χαρακτηριστικά όπως δημοψηφίσματα και θεσμούς που θα ενθαρρύνουν την δραστηριοποίηση των ενεργών πολιτών ακόμη και σε θέματα ελέγχου της πολιτικής διαφθοράς.
4) Οι Αγανακτισμένοι είναι Αντιστασιακοί κατά της χρεοκρατιας που προσπαθεί να σαρώσει πατρίδες και λαούς. Οι Αγανακτισμένοι όχι μόνο θέλουν να απαλλάξουν τη χωρά τους από τις δαγκάνες ενός επαχθούς χρέους αλλά επιθυμούν την αναζωπύρωση ενός πανευρωπαϊκού κινήματος των πλατειών που θα τονίσει πως προτεραιότητα είναι η ζωή των πολιτών και όχι η ικανοποίηση των κερδοσκόπων.
5) Οι Αγανακτισμένοι είναι Αρωγοί για τη δημιουργία ενός διευρυμένου αντιμνημονιακού μετώπου και καταλύτες για την επίτευξη της ενότητας του λαού πέρα από κομματικές και παραταξιακές αγκυλώσεις σ’ αυτή τη δύσκολη ώρα. Δεν πρέπει να υπάρχουν διχαστικές λογικές αυτή τη στιγμή ούτε κατάλοιπα των εμφυλίων συνδρόμων μίσους, προχωράμε ενωμένοι και προτείνουμε σε λαό, αντιμνημονιακούς φορείς και προσωπικότητες τη συγκρότηση του κοινού μετώπου.

Είναι στο χέρι μας είτε να χτίσουμε την ενότητα και να ενδιαφερθούμε και για τη ρημάδα κατσίκα του γείτονα είτε να σπάσει το κίνημα σε διαφορές κλίκες και ξεχωριστές στρατηγικές. Στην πρώτη περίπτωση θα καταφέρουμε μεγάλες αλλαγές στην πολιτική ζωή του τόπου, στη δεύτερη θα βάλουμε την οριστική ταφόπλακα σε ένα λαϊκό κίνημα που τόσο καιρό έψαχνε να αναπνεύσει συμπιεσμένο από μικροπολιτικάντικα κόμματα και ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε, είμαστε με την πλάτη στον τοίχο.

Υπάρχει διεθνές προηγούμενο σύνδεσης πατριωτικών και κοινωνικών χαρακτηριστικών; Βεβαίως, αυτός ο σύνθετος χαρακτήρας κυριάρχησε στη γαλλική επανάσταση, στο ΕΑΜ, στην επανάσταση του Νάσερ και στο κίνημα του Γκάντι, στη σύγχρονη Νότιο Αμερική των μεγάλων λαϊκών κινημάτων και των ηγετών που τολμούν να τα βάλουν με μεγάλες δυνάμεις η Παγκόσμιες Τράπεζες και ΔΝΤ όπως ο Κίρχνερ στην Αργεντινή, ο Κορία στο Εκουαντόρ, ο Τσαβέζ στη Βενεζουελα.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ


ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.

"Υπό τα δεδομένα αυτά η κρινόμενη προσφυγή πρέπει ν' απορριφθεί στο σύνολο της ως απαράδεκτη"...
Η επιτροπή βεβαίως κάνει αναφορά στο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (άρθρο 148 παρ. 2) αναφέροντας ότι ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ (Δημοτικών Συμβουλίων, Δημαρχιακών Επιτροπών κλπ) ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΑΦΟΤΟΥ ΕΚΔΟΘΟΥΝ!

(Όλες αυτές οι μπούρδες περί δημοσίευσης αποφάσεων σε ΦΕΚ για υλοποίηση, εγκρίσεων των αποφάσεων από την Περιφέρεια  κλπ που ακούμε τώρα τελευταία είναι ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΑΣΥΣΤΟΛΕΣ που ΑΝΑΙΡΟΥΝ, ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ και ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ.)

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΙΚΑΕΙ! Και αυτό ας το λάβουν υπόψη οι μεμψίμοιροι που πιστεύουν ότι δεν αξίζει να παλεύουν για το δίκιο τους σε όλα τα επίπεδα.

Ειδικά σήμερα που ο λαός ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ είναι σε ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ.

Και αυτό θα περάσει και στην αυτοδιοίκηση, ειδικά εκεί που την υπηρετούν ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ή των ΜΕΓΑΛΩΝ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.

Και αν νομίζετε ότι υπερβάλουμε ρωτήστε τον Σκοτεινιώτη, στον Βόλο.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο "ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ" ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΕΨΕΙ ΠΟΛΛΑ ΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΟΥΝΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ!

Την ώρα που είναι λογικό να ασχολούμαστε με τα τεκταινόμενα στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό σε τοπικό επίπεδο τρέχουν διάφορα ωραία τα οποία περνάνε στο ντούκου.

Ας δούμε λοιπόν κάποια έμορφα τοπικά νέα :

1. Απορρίφθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ  από την Περιφέρεια Αττικής η προσφυγή κατοίκου του Κάτω Χαλανδρίου που έγινε πριν 2 χρόνια (!!!) κατά της λειτουργίας του θερινού σινεμά στο προαύλιο του σχολείου της Μαρμαριώτισσας.
(ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ. 271/20-5-2011, παρελήφθη στον Δήμο Χαλανδρίου με Πρωτ. Εισερχομένου 8602/26 - 5- 2011)
ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙ  ΗΤΑΝ ΝΟΜΙΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ ΠΛΕΟΝ!

Βέβαια η Τεχνική Υπηρεσία του Μύρωνος Ανδριγιαννάκη - τότε - το έκλεισε γιατί κάποιος πολίτης προσέφυγε και δεν μπορούσε να αναλάβει την ευθύνη!!! (ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ, ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ).

Είχαμε δίκιο! ΚΑΙ ΤΟΤΕ!

Βέβαια δεν το έκλεισε γιατί προσέφυγε ο πολίτης.

Διότι αν ήταν τόσο ευαίσθητος που μόλις προσέφευγαν οι πολίτες θα άλλαζε την πολιτική του τότε θα είχε βγάλει και τα απορριμματοφόρα από το γήπεδο μόλις προσέφυγαν οι πολίτες.

Αλλά δεν το έκανε. ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ.

Έχουν ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ οι καραβανάδες! Και οι ευαισθησίες τους δεν είναι ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ. (Πολιτική ιδιοτέλεια, προσωπική ιδιοτέλεια πάντως ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ!)

Οι καραβανάδες ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ είχαν άδικο!

Οι ΚατωΧαλανδραίοι να το θυμηθούν στις επόμενες εκλογές ότι  Ο ΜΥΡΩΝ ΑΝΔΡΙΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ευθύνεται γιατί χάσαν τον θερινό τους κινηματογράφο!!!!

Και να του το χρεώσουν οι ΚατωΧαλανδραίοι στο ταμείο των εκλογών !

2. Βγήκε το νέο πρόγραμμα του Αετοπούλειου για τις θερινές εκδηλώσεις της Ρεματιάς.

Έχουμε ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ αλλά δεν θέλουμε ακόμα να στεναχωρήσουμε περισσότερο τον κο Κανατσούλη, μέρες που περνάει ο άνθρωπος.

Θα τα πούμε όμως από Δευτέρα διότι δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο.

Άλλωστε σήμερα βγήκε το πρόγραμμα του Καλοκαιρινού Φεστιβάλ.

Δεν επιλέξαμε εμείς την ημέρα. Και αφού ο κος Κανατσούλης κάνει δημόσιες πράξεις μπορεί να δεχτεί και την δημόσια κριτική.

ΙΔΟΥ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ (Καλό πρόγραμμα, όπως πάντα, δεν είναι εκεί το θέμα που θα σας βγάλουμε)

http://www.festivalrematias.gr/

Μέχρι τότε εσείς ρίχτε μια ματιά στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ για να είσαστε διαβασμένοι.

http://et.diavgeia.gov.gr/f/aetopouleio

3. Ο Βάσιος είναι ΑΚΟΜΑ αντιδήμαρχος.

4. Ο Νταβίας δεν πάει στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως του ζητάνε, για να τοποθετηθεί για την ΦΛΥΑ, αν δεν μπει ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ.

Με προ ημερησίας καλαμπουράκια ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ, λέει.

 Και ζητάει ανοικτά ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΙΕΞΟΔΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

Να  έρθει ο Βάσιος, ο από ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ, να τα πούμε ένα χεράκι.

Τα παιχνίδια των ΒΑΣΙΩΝ δεν θα περάσουν στο Χαλάνδρι!

ΜΕ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ (!) ΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ, Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ!ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ Χαλάνδρι, 10/06/2011
Α.Π. : 9840- 15η
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ --------
- 2011


Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σας καλεί σε συνεδρίαση του Σώματος στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 16η Ιουνίου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 20:30 να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε σχετικά με τα παρακάτω θέματα:


Α/Α Θ Ε Μ Α Τ Α1. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

2. Συζήτηση και λήψη απόφασης για διάθεση συνολικού ποσού 21.190,46 € από τους ΚΑΠ μηνός Ιουνίου 2011 για επιχορήγηση του Ν.Π.Δ.Δ. ‘Αθλητικός, πολιτιστικός οργανισμός Δήμου Χαλανδρίου – Ευριπίδης’.

3. Συζήτηση και λήψη απόφασης για διάθεση συνολικού ποσού 83.917,98 € από τους ΚΑΠ μηνός Ιουνίου 2011 για επιχορήγηση του Ν.Π.Δ.Δ. ‘Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης’ Δήμου Χαλανδρίου.

4. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση πίστωσης 5.000,00 € πλέον Φ.Π.Α. για την συνδιοργάνωση εκδήλωσης στην Κεντρική Πλατεία Χαλανδρίου σε συνεργασία με το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) και τη Θεραπευτική Κοινότητα του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ.

5. 3η Αναμόρφωση του Προϋπολογισμού του Δήμου Ο.Ε. 2011.

6. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση ανάθεσης ασφάλισης οχημάτων για το Β΄ εξάμηνο Ο.Ε. 2011.

7. Συζήτηση και λήψη απόφασης για παραχώρηση κτιρίου ως έδρα του νέου Ν.Π.Δ.Δ. ‘Αθλητικός, πολιτιστικός οργανισμός Δήμου Χαλανδρίου – Ευριπίδης’.


8. Συζήτηση και λήψη απόφασης για τροποποίηση της υπ΄ αριθμ. 157/2011 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά «Συζήτηση και λήψη απόφασης για διάθεση συνολικού ποσού 21.190,46 € από τους ΚΑΠ μηνός Μαΐου για επιχορήγηση Ν.Π. Ο.Ν.Α.».

9. Συζήτηση και λήψη απόφασης για τροποποίηση της υπ΄ αριθμ. 160/2011 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά «Συζήτηση και λήψη απόφασης για οικονομικές ενισχύσεις Νομικών προσώπων για το μήνα Ιούνιο Ο.Ε. 2011».

10. Συζήτηση και λήψη απόφασης για τροποποίηση της υπ΄αριθμ. 120/2011 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά «Συζήτηση και λήψη απόφασης για απόδοση τόκων για οριστικό κλείσιμο λογαριασμών».

11. Συζήτηση και λήψη απόφασης για χορήγηση άδειας χρήσης κοινοχρήστου χώρου με τραπεζοκαθίσματα

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *