Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ - ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΠΑΤΖΙΛΙΚΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ

 Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (ή μάλλον ένα τμήμα της) αποφάσισε επί των ενστάσεων στην Πολεοδομική Μελέτη του Πεύκο Πολίτη που είχε αναρτηθεί το 2015 και θα είχε τελειώσει τον Αύγουστο του 2016 και η απόφασή της επί των ενστάσεων πάει προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά την έγκριση της μελέτης του ΓΠΣ με τις επιλογές Συμεών - Γερολυμάτου.

Η διαχείριση των πολεοδομικών θεμάτων της περιοχής γίνεται με ένα μόνο κριτήριο: ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ, ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΟΥΪΝΟΥ.

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, εκεί που η προχειρότητα και η ευκαιριακή αντιμετώπιση των μεγάλων πολεοδομικών θεμάτων της πόλης ΒΓΑΖΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΑΤΙ είναι στην υπόθεση του πολεοδομικού κέντρου της οδού Μεταμορφώσεως στην Τούφα.

ΑΚΟΥ ΜΠΑΜΠΟΥΪΝΕ:

Στην πολεοδομική μελέτη Ιωνά στην Τούφα προβλεπόταν δημιουργία Πολεοδομικού Κέντρου στην Μεταμρφώσεως παλαιόθεν. Το Πολεοδομικό κέντρο μάλιστα υφίσταται  στο ισχύον ΓΠΣ αυτό που είναι υπό αναθεώρηση με την πρόταση της διοικησάρας που πρόσφατα ενέκρινε η ΠΡΩΤΗΦΟΡΑ αριστερή (όπως έρχεσαι) πλειοψηφία.

Ο Συμεών με την ντουντούκα το είχε κάνει παλιά - ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ - σημαία το θέμα της "μετατροπής της Τούφας σε Κυψέλη".

Όταν έκανε ο Γερολυμάτος την ανάρτηση της μελέτης για να καταργήσει την μισή Ελ. Πεντέλης η διοικησάρα δεν είχε βγάλει από τον σχεδιασμό το Πολεοδομικό Κέντρο της Τούφας.

Το θέμα ανέδειξε η ένσταση των τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης (Κουράση, Θωμά, Νταβία). Στην ένσταση ζητούσαν να καταργηθεί το Πολεοδομικό Κέντρο στην Μεταμορφώσεων για να μην γίνει η Τούφα ..... Αμπελόκηποι.

Η διοικησάρα έφερε την πρότασή της για τις αλλαγές στο ΓΠΣ όπου καταργούσε το Πολεοδομικό Κέντρο.

Βέβαια το "ΚΕΝΤΡΟ" της πόλης έφτανε στην ..... Τυμφρηστού αλλά αυτό "δεν έχει σημασία"  όπως είπαν στο ΔΣ στον Ακατανόμαστο που φώναζε.
"ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΛΕΔΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΦΑ και μας λέτε γιατί είσαστε κακόπιστοι και κάνετε λαϊκίστικη αντιπολίτευση ....." ήταν το αφήγημά τους.

ΛΟΙΠΟΝ:

ΕΚΔΙΚΑΣΑΝ ΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ και ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ την ένσταση των 3 στο σημείο που τους έλεγε να καταργήσουν το Πολεοδομικό κέντρο από την μελέτη, γιατί λέει προβλέπεται στο ισχύον ΓΠΣ!!!!!

Δηλαδή οι ίδιοι δημοτικοί σύμβουλοι που ψήφισαν για το ΓΠΣ να το καταργήσουν, στην μελέτη του Π. Πολίτη θα ψηφίσουν να γίνει το πολεοδομικό κέντρο.
Ο ίδιος αντιδήμαρχος εισηγητής έχει εισηγηθεί λοιπόν ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ!
Και να καταργηθεί και να διατηρηθεί το Πολεοδομικό Κέντρο.

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΠΕΛΩΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ από το ΥΠΕΚΑ!

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΡΟΛΑΡΙΣΜΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ:

1. Μειώνουν τις πρασιές στα έχοντα πρόσωπο στην Δ. Πλακεντίας από 4 σε 3 μέτρα (οι οικωλόγοι).

2. Δεκτή νέα ένσταση του ACS επί της μελέτης (.....).

3. Μείωση του πλάτους σχεδιασμένου δρόμου από 10 σε 8 μέτρα μετά από ένσταση της δημοτικής συμβούλου της πλειοψηφίας Γ. Αθανασάτου, μέλους της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής  που έχει ιδιοκτησία εκεί και της έπαιρνε ο δρόμος μέτρα (Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει ....)

4. ΟΥΔΕΙΣ εκ της αντιπολιτεύσεως καταψήφισε. Οι δύο προτίμησαν να μην είναι εκεί ενώ ο κ. Αγγελής της παράταξης Κουράση (που ήταν και ενιστάμενος θεωρητικά) ΨΗΦΙΣΕ ΠΑΡΩΝ στην απόρριψη της ένστασης (και) της παράταξής του, ΟΧΙ ΚΑΤΑ.

 ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΟΛΟΙΜΑΖΙΔΙΚΗ ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΑ.

ΥΓ: Περιμένω να δω τι θα ψηφίσουν στο ΔΣ οι Τουφιώτες δημοτικοί σύμβουλοι, πραγματικά. Με τρώει η περιέργεια.

Περιφέρεια Αττικής: Ανακύκλωση στην πράξη από την Περιφέρεια Αττικής

Τέσσερις τόνους έντυπο υλικό παρέδωσε προς ανακύκλωση, στις 7 Μαρτίου, η Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα Αθηνών στον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής. Πρόκειται για στοχευμένη δράση ανακύκλωσης για την μείωση του ογκώδες αρχείου της Διεύθυνσης Μεταφορών (άδειες κυκλοφορίας, έντυπα κλπ).


“Η ανακύκλωση και στο χώρο εργασίας μας, είναι μέσον για να μειώσουμε τον όγκο απορριμμάτων και να συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος, με την εξοικονόμηση φυσικών πόρων και παράλληλο οικονομικό όφελος”, δήλωσε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών κ. Γιώργος Καραμέρος. Επιπλέον, ευχαρίστησε πολίτες και εργαζομένους των υπηρεσιών, που με τα έως σήμερα στοιχεία αποδεικνύεται ότι αγκάλιασαν θερμά την προσπάθεια ανακύκλωσης.

Η δράση εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της Περιφέρειας Αττικής για ενέργειες ανακύκλωσης, όπως το πρόγραμμα για τη συλλογή και ανακύκλωση έντυπου υλικού με το σύστημα Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ), που πραγματοποιείται σε σχολεία και δημοτικά κτίρια. Πρόσφατα το εν λόγω πρόγραμμα επεκτάθηκε σε σχολεία των δήμων Αμαρουσίου, Χαλανδρίου και Ηρακλείου με στόχο το όφελος που θα προκύψει από την προσπάθεια να διατεθεί για τη χρηματοδότηση έκδοσης ειδικών βιβλίων με το σύστημα γραφής Braille για τυφλούς συνανθρώπους μας.

Σε παλαιότερες αντίστοιχες προσπάθειες, μεγάλη ανταπόκριση είχε η εκστρατεία της Περιφέρειας Αττικής για τη συγκέντρωση και ανακύκλωση αδιάθετου εκλογικού υλικού και τη διάθεση των εσόδων για τη στήριξη δομών αλληλεγγύης.