Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟ ΜΑΝΟ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ "ΝΕΟΥ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ" ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΜε ποστ του στο φατσομπούκι ο πρώην υπουργός του αειμνίστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην κυβέρνηση της περιόδου των ειδικών δικαστηρίων για τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου,  και βέβαια  πρόεδρος της νεοφιλελεύθερης ΤΑΥΡΟΔΡΑΣΗΣ, καλεί τους προοδευτικούς πολίτες του χώρου της ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ - σοσιαλιστές, σοσιαλδημοκράτες κλπ -  να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία για ανάδειξη αρχηγού του νέου φορέα που - σου λέει - θα είναι ο άλλος πόλος απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό που εκφράζει ο Κυριάκος.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει η δεύτερη παράγραφός του: Θα ψηφίσω γιατί οι 9 υποψήφιοι ΑΡΧΗΓΟΙ - ΗΓΕΤΕΣ  δέχτηκαν να ΥΠΑΚΟΥΣΟΥΝ σε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ! 
Εγγυάται - σου λέει ο Πρόεδρος -- αυτή η στάση τους ότι θα είναι ΥΠΑΚΟΥΟΙ ΗΓΕΤΕΣ!

Επίσης αξιοπρόσεχτο είναι το κάλεσμα του κ. Μάνου, ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, να ψηφίσουν ποιον θέλουν αρχηγό της ..... κεντροαριστεράς;  ανάλογα με τις προτιμήσεις τους για το τι συμφέρει το κόμμα που θα ψηφίσουν στις κανονικές εκλογές.

Να μαζευτούμε, λοιπόν, να πάτε να ψηφίσετε γιατί πρέπει να ηττηθεί πάσει θυσία ο ΣΥΡΙΖΑΣ και να τιμωρηθεί για το βρώμικο 89 .... ο Τσίπρας που όταν Δαμανάκη, Μάνο, το ΚΚΕ και βεβαίως ο Κ. Μητσοτάκης επιχειρούσαν να εξοντώσουν τον ηγέτη και ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ ήταν ΚΝΙΤΗΣ  μαθητής της 3ης γυμνασίου.

(Το επιχείρημα για τιμωρία του ΣΥΡΙΖΑ για το βρώμικο 89 το διάβασα από ΣΟΒΑΡΟ - κατά τα άλλα - και αγαπημένο σύντροφο στο φατσομπούκι)

ΣΕΙΣΜΟΣ - ΣΕΙΣΜΟΣ (ΤΑΥΡΟ)ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ!

 Το ποστάρισμα του Στέφανου Μάνου στο φατσομπούκι:

"Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου θα ψηφίσω στον πρώτο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου προοδευτικού φορέα. Απόδειξη λαού που ξυπνάει.

Οι 9 υποψήφιοι δέχθηκαν να "υπακούσουν" στους κανόνες που θέσπισε Ανεξάρτητη Αρχή υπό τον καθηγητή κ. Αλιβιζάτο. Από μόνο του αυτό είναι αξιοπρόσεκτο γεγονός. Ανταγωνιστές πολιτικοί, προσωπικότητες και κόμματα δέχτηκαν να υποταχθούν εκουσίως σε κανόνες που ορίστηκαν από μια Αρχή που οι ίδιοι υποψήφιοι δημιούργησαν. Είναι ένα καλό ξεκίνημα. 

Για την ανάδειξη του επικεφαλής δεν καλούνται να ψηφίσουν μόνον οι οπαδοί των υποψηφίων, αλλά όλοι οι Έλληνες πολίτες. Όλοι όσοι έχουν δικαίωμα ψήφου στις εθνικές εκλογές. Είτε είναι στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό. Έτσι αποφάσισε η Ανεξάρτητη Αρχή σεβόμενη τους Έλληνες πολίτες. 
Ποτέ άλλοτε δεν έχει γίνει τέτοια διαδικασία με τόση προσήλωση στην ακρίβεια. Ως Έλληνας πολίτης αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω την Αρχή και τον καθηγητή κ. Αλιβιζάτο για το δικαίωμα ψήφου που μου παραχώρησε. Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου θα ψηφίσω.
Το ίδιο ελπίζω να κάνουν όσοι με διαβάζουν. Οι νεώτεροι, αυτοί που ενδεχομένως παρακολουθούν την πολιτική με κυνική προδιάθεση, ή δεν συγκινούνται από τους υποψηφίους, ή βαριούνται να πάνε να ψηφίσουν, ας σκεφθούν αν θα ήταν καλύτερα να μην έχουν δικαίωμα ψήφου. Ο επικεφαλής να επιλεγόταν σε μυστικές συναντήσεις διαφόρων "παραγόντων". Όλοι να πάμε να ψηφίσουμε. Μαζική συμμετοχή. Απόδειξη λαού που ξυπνάει.
Μαζική συμμετοχή και στο εξωτερικό. Για να καθιερωθεί η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού. Υπάρχουν κέντρα παντού. Βρυξέλλες, Κοπεγχάγη, Λονδίνο, Στοκχόλμη, Βερολίνο, Μόναχο, Φρανκφούρτη, Σύδνεϋ, Παρίσι, Νέα Υόρκη και αλλού."

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΟΠΟΛΗ «ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ» από τη ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΑΡΓΩ"


Τα Παιδιά και οι εργαζόμενοι της Παιδόπολης «Αγία Βαρβάρα», σας προσκαλούν στη θεατρική παράσταση «ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΑΤΗΣ» του Μολιέρου, που θα παρουσιάσει αφιλοκερδώς η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού – Επιστημονικού Συλλόγου Χαλανδρίου «ΑΡΓΩ», στην αίθουσα εκδηλώσεων της Παιδόπολης (Λ. Συγγρού 221, Ν. Σμύρνη), το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017, ώρα 8.30 μ.μ.


Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας που κάνει το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής να συνδέσει την Παιδόπολη «Αγία Βαρβάρα» με την κοινότητα, να υπηρετήσει την εξωστρέφεια και να φέρει κοντά στα παιδιά τον πολιτισμό με τρόπο φιλικό και κατανοητό.


Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής ανήκει στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και έχει στην εποπτεία του όλα τα κρατικά ιδρύματα της Αττικής για χρονίως πάσχοντες, παιδιά με αναπηρίες και παιδιά που στερούνται των οικογενειών τους και βρίσκονται σε καθεστώς ιδρυματικής φροντίδας ή αναδοχής.

Ένα από τα ιδρύματα είναι και η Παιδόπολη «Αγία Βαρβάρα» στην οποία φιλοξενούνται 25 έφηβες και νέες κοπέλες, οι οποίες προσπαθούν να συμβιώσουν αρμονικά μεταξύ τους και να προετοιμαστούν για τη μελλοντική ανεξάρτητη διαβίωσή τους. Παρακολουθούν τα σχολεία της περιοχής και εξωσχολικές δραστηριότητες της επιλογής τους.

Η βασική τους ανάγκη για κοινωνική ζωή υποστηρίζεται από τη Διοίκηση, τους εργαζόμενους αλλά και τους καλούς γείτονες και φίλους, όπως είναι ο Δήμος της Νέας Σμύρνης. Το θέατρο είναι ένας λόγος για να ξεκινήσει μια σχέση ισότιμης επικοινωνίας με την κοινότητα, τη γειτονιά, τα σχολεία, τους συνομηλίκους.


Με «αφορμή» την Τέχνη σας περιμένουμε…Τα Παιδιά

Οι Εργαζόμενοι

Το Δ.Σ. του Κ.Κ.Π.Π.Α.

http://www.kkppa.gr/?page_id=2651

Η ορχήστρα του Αμίρ


Συμπατριώτη Αμίρ, ένα ταπεινό μουσικό σχόλιο προς τιμήν σου που ήρθες πρόσφυγας πριν δυο χρόνια και δάκρυσες στην ιδέα πως θα σηκώσεις την σημαία, και μια ταπεινή συγνώμη προς εσένα καθώς ημερήσιοι ευθυνόφοβοι εξομοίωσαν την σημαία με την ταμπέλα και νυχτερινοί θρασύδειλοι χειρίστηκαν την μόνη γλώσσα που έμαθαν στο σχολειό του μυαλού και της ψυχής τους : να πετάνε πέτρες. Συγνώμη.

Νωρίτερα φέτος, αρκετά πριν οι γηγενείς νυχτερινοί θρασύδειλοι εκδηλώσουν την πατριωτική τους ευαισθησία στην Δάφνη, πραγματοποιήθηκε μια μουσική παράσταση που ήταν πρώτη στον κόσμο, τόσο για το κοινό όσο και για τους καλλιτέχνες.

Δόθηκε από την Ορχήστρα Zohra, το πρώτο γυναικείο μουσικό σύνολό του στο Αφγανιστάν, που είχε πετάξει στην Ελβετία για να εμφανιστεί στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, από μια χώρα στην οποία, μέχρι πρόσφατα, η μουσική ήταν παράνομη και οι γυναίκες καταπιέζονταν μέχρι του σημείου να μην φαίνονται από την ολόσωμη κάλυψη σε βαθμό «αορατότητας».

Τα μέλη της Zohra είναι οι πρώτες γυναίκες στη χώρα που έχουν σπουδάσει μουσική εδώ και 30 χρόνια. Το ταξίδι τους για την απόκτηση μουσικής παιδείας ήταν οπλισμένο με επιμονή και γενναιότητα μπροστά στην παρατεταμένη πολιτιστική αντίθεση στη γυναικεία χειραφέτηση. Από την αρχική ομάδα με κάτι λιγότερες από 10 φίλες κατόρθωσαν να δημιουργήσουν μια ορχήστρα με περισσότερα από 30 μέλη, αντιμετωπίζοντας συχνά-πυκνά απειλές εναντίον των ιδίων και των οικογενειών τους από όσους εξακολουθούν να προσκολλώνται στη βίαιη ιδεολογία των Ταλιμπάν.

Η συναυλία τους στο Νταβός δεν ήταν μονάχα η πρώτη τους συναυλία εκτός Αφγανιστάν, ήταν και η πρώτη που τα μέλη της ορχήστρας ταξίδευαν στο εξωτερικό. Και το Νταβός ήταν μόνο η αρχή. Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ οργάνωσε μία περιοδεία και η ορχήστρα ξεκίνησε το ευρωπαϊκό της ταξίδι περιλαμβάνοντας συναυλίες στη Γενεύη, τη Ζυρίχη, τη Βαϊμάρη και το Βερολίνο.

Είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο το ταξίδι δεδομένης της ταραγμένης πρόσφατης ιστορίας του Αφγανιστάν. Κατά την βασιλεία των Ταλιμπάν, η μουσική είχε απαγορευτεί. Παίζοντας οτιδήποτε άλλο εκτός από συγκεκριμένα θρησκευτικά άσματα θα μπορούσε να οδηγήσει σε φυλάκιση.
Η υποδούλωση των γυναικών στο καθεστώς ήταν αδυσώπητη: οι γυναίκες απαγορεύτηκε να παρακολουθούν δημόσιες συγκεντρώσεις οποιουδήποτε είδους και μάλιστα να μιλούν δυνατά στο κοινό ή να έρχονται σε άμεση επαφή με αρσενικά στα οποία δεν είχαν σχέση. Η εκπαίδευση απαγορεύτηκε επίσης σε κορίτσια άνω των οκτώ. Η ιδέα ότι τα κορίτσια θα μπορούσαν να σπουδάσουν μουσική θα ήταν αδιανόητη.

Αυτή ειδικά η ομάδα δεν είναι απλώς μια συνέπεια του μεταβαλλόμενου Αφγανιστάν: είναι η αλλαγή. Θα ήταν ευτύχημα η πικρή ιστορία του Αμίρ να δώσει το έναυσμα για μετάκληση της ορχήστρας Zohra στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του προσεχούς Φεστιβάλ Αθηνών.

Ποιος ξέρει ; Μπορεί οι γηγενείς νυχτερινοί θρασύδειλοι να αρπάξουν την ευκαιρία και να διευρύνουν τα μουσικά τους ακούσματα. Οι οργανωτές πάλι της μετάκλησης θα είναι απαλλαγμένοι από την δεξιο-φοβική κριτική : εδώ, τους κάλεσαν στο Νταβός, εμείς, τι περισσότερο κάνουμε;

Και μια ευχή: να αρχίσει να διδάσκεται συστηματικά το περιεχόμενο της διαπολιτισμικής επικοινωνίας από τα άγουρα χρόνια. Το έχουμε ανάγκη, νομίζω.

Ο Μιχάλης Κονιόρδος είανι καθηγητής στο ΤΕΙ Πειραιά
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΔΙΑΝΕΝΕΑΚΟΙ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ


Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017 διεξήχθησαν με μεγάλη επιτυχία στο Χαλάνδρι οι 1οι διαγενεακοί σκακιστικοί αγώνες. 15 σκακιστές και σκακίστριες από τα ΚΑΠΗ του Δήμου Χαλανδρίου ενισχυμένοι από το ΚΑΠΗ Μελισσίων, ηλικίας από 65 έως 85 ετών, αντιμετώπισαν ομάδα επίλεκτων νεαρών σκακιστών του Σκακιστικού Ομίλου Χαλανδρίου, ηλικίας 5,5 έως 14 ετών.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την βράβευση του παλαίμαχου αθλητή του ΣΟΧ Κώστα Χατζιώτη, πρωταθλητή Ελλάδος το 1963. Συνεχίστηκε με έναν εντυπωσιακό αγώνα επίδειξης blitz (3 λεπτά σκέψης για κάθε παίκτη), μεταξύ του παλαίμαχου Μιχάλη Παπουτσάκη και του 14χρονου Άγγελου Κόττη. Τα νιάτα, εκμεταλλευόμενα κυρίως την φυσική τους κατάσταση, υπερίσχυσαν στα σημεία της εμπειρίας, κερδίζοντας τον αγώνα με πτώση σημαίας.

Κατόπιν ήρθε το κυρίως μενού, οι μάχες μεταξύ των «νεαρών» και των νεαρών. Το σκάκι απέδειξε ότι μπορεί να ενώσει την 1η με την 3η ηλικία, μηδενίζοντας τις μεταξύ τους αποστάσεις, φέρνοντας κοντά όλους τους συμμετέχοντες. Γα περισσότερη από μιάμιση ώρα, διεξήχθησαν πολλοί αγώνες, με τους σκακιστές να εναλλάσσονται από σκακιέρα σε σκακιέρα και στο τέλος να είναι όλοι νικητές. Σε όλους τους συμμετέχοντες εδόθησαν αναμνηστικά μετάλλια.

Ο μόνος χαμένος της ημέρας ήταν ο μπουφές που στήθηκε στο τέλος της εκδήλωσης στον οποίο όπως αναμενόταν, οι αθλητές έκαναν κίνηση ματ!

Ο Σκακιστικός Όμιλος Χαλανδρίου ευχαριστεί το Κοινωφελές Ίδρυμα ΤΙΜΑ που στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης» βοήθησε έμπρακτα την όλη εκδήλωση, τον Δήμο Χαλανδρίου που πάντα είναι υποστηρικτής στις εκδηλώσεις μας, και τον πατέρα Σπυρίδωνα από τον Αγ. Νικόλαο που πάντα μας δίνει το χώρο της εκκλησίας για τις εκδηλώσεις μας.

Αλλά η επιτυχία δεν θα ερχόταν χωρίς την συμμετοχή των αθλητών και αθλητριών, όλων των ηλικιών, που με την ζωντάνια και τον ανέλπιστο ενθουσιασμό τους, έδωσαν χρώμα και πνοή στην εκδήλωση.

Περισσότερα και πολύ ενδιαφέροντα, στο www.halandrichess.gr

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Ο Πρόεδρος Ο Αντιπρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέα
Β. Κοτρότσος Γ. Γεωργιάδης Σ. Σπάλας