Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου": Η στοχοποίηση του Δημάρχου συνεχίζεται (11-12-2014)


πρΟΤΑση
εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
pr_ota_si@yahoo.gr

Χαλάνδρι 11-12-2014

Η άσκηση ποινικής δίωξης από την Εισαγγελία για δύο αδικήματα πλημμεληματικού βαθμού, σε βάρος του Δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου, αποτελεί άλλο ένα χτύπημα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Και, βέβαια, καμία έκπληξη δε μας προκάλεσε το γεγονός αυτό, αφού, είναι προδιαγεγραμμένη η στοχοποίηση κατ΄αρχήν των δημάρχων που δεν ανήκουν στην – ΑΝΕΥ ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ – «συγκυβερνητική» παρεούλα, και, κατά δεύτερο λόγο, στο σύνολο της Τ.Α. για την οποία έχουν αποφασίσει να δωρίσουν στους «καλούς» και «φιλεύσπλαχνους» ιδιώτες αντί πινακίου φακής.

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Όσο είμαστε απασχολημένοι και απορροφημένοι από την εσπευσμένη διαδικασία πανικού της κυβερνητικής προπαγάνδας για εκλογή προέδρου της δημοκρατίας (τους), οι εργαζόμενοι ΕΙΜΑΣΤΕ ακάλυπτοι μπροστά στο πολύ πιθανό ενδεχόμενο της αυτοδιοικητικής ακυβερνησίας, με απώτερο στόχο ΤΟΥΣ την πλήρη αποδιοργάνωση των υπηρεσιών και την ενσωμάτωσή τους στα χρηματοκιβώτια των εργολάβων της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και του δικαιώματος στην εργασία.

Οι εργαζόμενοι στον Δήμο Χαλανδρίου, ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ τον Δήμαρχο, ο οποίος, από την πρώτη στιγμή, τάχθηκε στο πλευρό των υπαλλήλων του Δήμου του, έτσι όπως έπρεπε να κάνει οποιοσδήποτε υπεύθυνος – όχι λειτουργός – αλλά άνθρωπος και υπερασπιστής της πόλης του.

Αναμένουμε την αντίδραση του Συλλόγου Εργαζομένων, για τη συσπείρωση και τις κατευθυντήριες γραμμές αντιμετώπισης αυτής της άδικης αναγγελίας ποινικής δίωξης του Δημάρχου.

Ας είμαστε προετοιμασμένοι για την τελική ολομέτωπη επίθεσή τους, η οποία, είναι σίγουρο ότι, θα κορυφωθεί μέσα στις γιορτές, καθότι τα περιθώριά τους στενεύουν επικίνδυνα (για αυτούς).

Κλείνοντας, θα θέλαμε να απευθύνουμε ΕΚΚΛΗΣΗ προς τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, να μην υποκύψουν στις πιέσεις και να οδηγήσουν με τη συνείδηση και την ψήφο τους τη χώρα σε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, προκειμένου να σταματήσει ΕΔΩ ο κατήφορός της και η πώλησή της σε τοκογλυφικά συμφέροντα.

Η μόνη λύση είναι η αλλαγή πολιτικής και κοινωνικής κατεύθυνσης, η οποία στις ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ με έναν τρόπο γίνεται: ΕΚΛΟΓΕΣ.

Η συντακτική ομάδα της «πρΟΤΑσης» επαναλαμβάνει ότι, η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν ενοικιάζεται, δεν πωλείται και δεν εξαγοράζεται.

πρΟΤΑση

ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΑΛΛΙΩΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ


Αναβαθμίζεται το «Βοήθεια στο σπίτι» και έναρξη του προγράμματος «Άθληση για όλους»Προχθές το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε τον κανονισμό λειτουργίας των αθλητικών χώρων.
"Πρώτη φορά" διατείνεται η διοίκηση έχουν οι αθλητικοί χώροι κανονισμό".

Ισχύει.
"Προτεραιότητα ο μαζικός αθλητισμός" λέει ο κανονισμός λοιπόν.

Παλιά δεν είχαμε κανονισμό αλλά είχαμε μαζικό αθλητισμό.

Μένει να αποδειχτεί ότι το κενό σε προπονητές για τα παιδιά μας δεν καλύφθηκε από κείμενα και δελτία τύπου.

ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.

Προχθές στο δημοτικό συμβούλιο ήρθε - με την διαδικασία του κατεπείγοντος - μια "τεχνική παράταση" στην σύμβαση του ευρωπαϊκού προγράμματος που χρηματοδοτεί το κοινωνικό παντοκοροϊδείο για τρεις μήνες, μέχρι να δούμε .... κλπ.
(Κάτι σαν την "τεχνική παράταση του μνημονίου" ένα πράγμα.)

Η πλειοψηφία ενέκρινε την παράταση.
Η κοινωνική πολιτική στον δήμο αυτό ήταν και θα παραμείνει κατά πως φαίνεται το κοινωνικό παντοκοροϊδείο.
Θα τα πούμε αναλυτικά και θα σας κοινοποιήσουμε και κάποιους προεκλογικούς διαδυκτιακούς διαλόγους με ενδιαφέρον γύρω από το θέμα.
Για ποιον χτυπάει να δεις η κουδούνα.

Αλλού, στους υπόλοιπους δήμους της χώρας, υλοποιούν ακόμα το "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ" που υλοποιούσε η ΦΛΥΑ αλλά το σταμάτησαν γιατί προέβλεψαν ότι θα σταματήσει η χρηματοδότησή του και άμα είναι για περικοπές υπηρεσιών προς τους δημότες είμαστε πρώτοι.

Ο πρωτοποριακός και εμπνευσμένος μας δήμος προβλέπει τις κυβερνητικές επιλογές και τις προλαβαίνει μην χάσει την πρωτιά και δεν κόψει μόνος του αυτά που ενδέχεται να του κόψουν.

Όπως έκανε και με τα νομικά πρόσωπα και τώρα όλοι έχουν καταλάβει τι μαλακία έκαναν.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΟΥ, στους άλλους δήμους;
ΟΡΙΣΤΕ:

Αναβαθμίζεται το «Βοήθεια στο σπίτι» και έναρξη του προγράμματος «Άθληση για όλους»ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΟ "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ" ΟΥΤΕ "ΑΘΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ".

ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ!


Γκαλερί Χρυσόθεμις: Έκθεση Ζωγραφικής Μαρίας Ζιάκα

                


Η  Γκαλερί  Χρυσόθεμις  παρουσιάζει την  έκθεση  ζωγραφικής
                      της  Μαρίας  Ζιάκα                                             
                ‘’ Παραμύθια  και  τοπία’’

Εγκαίνια: Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 19.30

Η  καλλιτέχνις, αναφερόμενη στη δουλειά της, σημειώνει:
‘’…Ζωγραφίζω τις  περισσότερες  φορές θέματα που προέρχονται από τη φύση.                                      

Το τοπίο ή κάτι που ακινητοποίησε το βλέμμα για ‘’περισσότερο’’  από το κανονικό μπορεί να είναι  η θάλασσα, μπορεί να είναι ένα βουνό, που στέκεται φόντο βαρύ σε ένα μαύρο κυπαρίσσι. Μπορεί να είναι  η μαγεία των αρχαίων ερειπίων ,ο τρόμος -περιέργεια για το τότε- ανάκληση μνήμης. Μπορεί όμως να είναι το κακοχυμένο μπάλωμα στην άσφαλτο και το μοιραίο σχήμα που χάρις στην αβλεψία και κακοτεχνία δημιούργησε μια εξαίρετη σύνθεση και εικαστικό θέμα για εξερεύνηση και επεξεργασία.                                    

   Όλα αυτά είναι αφορμές και μόνο για τη δική μου ζωγραφική. Είναι  αυτά μαζί με άλλα πολλά  που μου δίνουν τη δυνατότητα να περπατήσω  στο τελάρο ή στο χαρτί με όση ευαισθησία αντίληψη, γνώση και βία διαθέτω.                     

  Έτσι μπαίνω στην περιπέτεια της αναμέτρησής  μου με το χρώμα {εργαλείο}  και της επιφάνειας {χώρος μέσα στο χώρο}, που αναμένει να καταργηθεί ως έχει και να διαμορφωθεί σε κάτι διαφορετικό. Από αυτό το σημείο και μετά όλα όσα διαδραματίζονται πάνω σ αυτή την επιφάνεια είναι ‘’εν αγνοία μου’’……’’
Διάρκεια : έως Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

25ης Μαρτίου 20 – Χαλάνδρι -15232
Τηλ. 210 6811418   email: gall.chryssothemis@gmail.com  Site: www.chryssothemis.com