Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

ΤΡΙΚΑΛΑ: OPEN MALL ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Η αναδημοσιεύση είναι από το NewsTA.
Τα Τρίκαλα λοιπόν εφαρμόζουν αυτό που κάποιοι λέγαμε από παλιά για το Χαλάνδρι, πριν το μετατρέψει ο Αεικίνητος σε SALT LAKE CITY και πριν μπει στην φάση της παρακμής που έχει ήδη αρχίσει.

ΔΕΝ έχουμε να προσθέσουμε τίποτα περισσότερο από όσα θα διαβάσεις ότι προγραμματίζονται στα Τρίκαλα, εκτός βέβαια ότι η βάση πάνω στην οποία μπορεί η πόλη μας να μεταμορφωθεί έτσι ακριβώς είναι το Δημαρχείο και τα γκαράζ (κέντρο της πόλης και κτήμα Μαμόπουλου).
ΤΑ ΛΕΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 2002 και αυτά θα καθορίσουν το δικό μας πλαίσιο συζητήσεων και συνεργασιών για το Χαλάνδρι

Αναπλάσσεται όλο το κέντρο των Τρικάλων με το “open mall”
Τη νέα μορφή του ιστορικού εμπορικού κέντρου των Τρικάλων παρουσίασε ο Δήμος Τρικκαίων στους εμπόρους της περιοχής. Μια δράση ύψους 1.900.000€ που ο Δήμος Τρικκαίων σχεδίασε και ξεκίνησε  να υλοποιεί, με συνδικαιούχο τον Εμπορικό Σύλλογο.
Σε μια πρωτόγνωρη διαδικασία, με ανοιχτή για όλους συζήτηση, στην καρδιά του εμπορικού κέντρου, ο Δήμαρχος Τρικκαίων παρουσίασε στους εμπόρους τον τρόπο αλλαγής δεδομένων.
Μέσω του προγράμματος «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Τρικάλων» (Open Mall) από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους, ο Δήμος Τρικκαίων συνδημιουργεί μια νέα μορφή στο παλιό εμπορικό κέντρο.
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου στους περίπου 100 τρικαλινούς εμπόρους, που άκουσαν, είδαν, ρώτησαν, έμαθαν για τον σχεδιασμό, το έργο πρόκειται να αναμορφώσει ολόκληρο το κέντρο, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα έργα που ήδη έχουν μπει σε τροχιά υλοποίησης: αναμόρφωση λαϊκής αγοράς, αναπλάσεις κεντρικής πλατείας και πλατείας Εθνικής Αντίστασης, ανάπλαση Ληθαίου ποταμού.
Ολος αυτός ο προγραμματισμός περιλαμβάνει και το πρόγραμμα Open Mall για το παλιό, ιστορικό, εμπορικό κέντρο.
Ουσιαστικά, όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Τρικκαίων, πρόκειται για μια δράση που αναμορφώνει την εικόνα των καταστημάτων και την κάνει ελκυστικότερη για τους επισκέπτες, που πλέον βρίσκονται στα Τρίκαλα όλον τον χρόνο.
Ο κ. Μπλουγούρας, ως πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, τόνισε τη σημασία αυτής της πρότασης και στη συνέχεια, ο ειδικός συνεργάτης του Δήμου, κ. Χ. Καλλιάρας εξήγησε τα βασικά χαρακτηριστικά στους εμπόρους – επαγγελματίες  περιοχής.
Τι θα γίνει
Τα βασικά αυτά στοιχεία είναι:
– Κόστος: 1,9 εκατ. €, ως εξής: 1,5 εκατ. για τον Δήμο Τρικκαίων και 400.000€ για τον Εμπορικό Σύλλογο (μέγιστα ποσά)
– Χρηματοδότηση: Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και εθνικοί πόροι
– Πρόγραμμα: Δράση «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» του ΕΠΑνΕΚ
– Περιοχή παρέμβασης: Το παραλληλόγραμμο που περικλείεται από τις οδούς Β. Τσιτσάνη – Κολοκοτρώνη – Α. Διάκου – Νικοτσάρα – Στρ. Σαράφη.
– Αριθμός επιχειρήσεων στις οποίες απευθύνεται το πρόγραμμα: 215
– Αριθμός ελάχιστων απαιτουμένων επιχειρήσεων: 150
– Επιβάρυνση επιχειρήσεων για τις αλλαγές: Μηδενική (0€)
– Είδη παρέμβασης
Α. Δήμος Τρικκαίων
1 . Αναβάθμιση Δημόσιου Χώρου
 • Αναβάθμιση/κατασκευή πεζοδρόμων, χώρων ανάπαυσης,
 • φυτεύσεις πρασίνου & δενδροστοιχιών, παρεμβάσεις σκίασης,
 • παρεμβάσεις για την προσβασιμότητα ΑΜΕΑ
 • μπρούτζινα αγάλματα 3 σπουδαίων Τρικαλινών Δημιουργών,
 • συντήρηση τοιχογραφίας στα Μανάβικα,
 • ειδικοί χώροι για αφισοκόλληση/ γκράφιτι,
 • μετατροπή 25ης Μαρτίου σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας,
 • συνολική αναβάθμιση οδοφωτισμού στην περιοχή παρέμβασης
2 . Προμήθεια & Εγκατάσταση Συστημάτων Έξυπνης Πόλης
 • free wifi για της πελάτες / επισκέπτες,
 • συστήματα έξυπνου οδοφωτισμού & στάθμευσης,
 • εγκατάσταση συστημάτων βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων
 • προμήθεια συστημάτων έξυπνης διαχείρισης απορριμμάτων
 • Συστήματα διαχείρισης της κυκλοφορίας,
 • συστήματα ελεγχόμενης στάθμευσης,
 • συστήματα ελέγχου πρόσβασης σε πεζοδρόμους και
 • σταθμοί και σύστημα έξυπνης διαχείρισης κοινόχρηστων ποδηλάτων

Β. Εμπορικός Σύλλογος

 • Ανάδειξη εξωτερικών όψεων,
 • προμήθεια και εγκατάσταση ομοιόμορφων στεγάστρων,
 • προμήθεια και εγκατάσταση ομοιόμορφων επιγραφών
 • προμήθεια και εγκατάσταση ειδικού φωτισμού εξωτερικών όψεων
 • Συστήματα / πλατφόρμες ενίσχυσης τοπικής επιχειρηματικότητας μέσω υπηρεσιών αλληλεπίδρασης, ενίσχυσης πιστότητας και επιβράβευσης επισκεπτών,
 • διοργάνωση εκδηλώσεων για την προβολή της εμπορικής περιοχής,
 • προμήθεια κοινού εξοπλισμού διακόσμησης εξωτερικού χώρου
 • δημιουργία ψηφιακού λογότυπου και προβολή σε ψηφιακά μέσα.
 • Συμβουλευτικές Υπηρεσίες για την Υποστήριξη της Πράξης
 • Έκδοση Οικοδομικών Αδειών
 • Δαπάνες του Συνδικαιούχου για την έκδοση αδειών μικρής κλίμακας
Το αποτέλεσμα της πρότασης οδηγεί στα παρακάτω:
–  Αναβάθμιση δημόσιου χώρου
–  Φωτισμός, αναβάθμιση φωτισμού πρόσοψης
– Βελτίωση μικροκλίματος μέσω υψηλής σκίασης & σύστημα καταιονισμού σταγονιδίων νερού.
–  Αισθητική αναβάθμιση
–  Ομοιόμορφο στέγαστρο, ομοιόμορφες επιγραφές

http://newsta.gr

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ - ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ , ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝΣτην συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο Υπουργός Εσωτερικών κος Χαρίτσης , αναφερόμενος στι αυτοδιοικητικές εκλογές, χαρακτήρισε την απλή αναλογική «ριζοσπαστική μεταρρύθμιση», τόνισε δε ότι πρέπει να «είμαστε θαρραλέοι να συνεργαστούμε, όχι με τη λογική συμφωνιών κορυφής με παράγοντες του παλαιού συστήματος» και πρόσθεσε ότι είναι «πολύ περισσότερες οι δυνάμεις που μπορούμε να επικοινωνήσουμε», αναφερόμενος σε θέματα, όπως το μακεδονικό, τα ανθρώπινα δικαιώματα, το προσφυγικό.

Κατά τον υπουργό λοιπόν οι πολιτικές συμμαχίες για το Χαλάνδρι, το Μαρούσι, την Αγία Παρασκευή, την Καλλιθέα, την Πάτρα, το Λασήθι, την Ζάκυνθο κλπ και η ατζέντα για την διερεύνηση προγραμματικών συγκλήσεων για τος δήμους πρέπει να έχει πρόταγμα το μακεδονικό,τον διακιωματισμό και το προσφυγικό.

Όχι ζητήματα που αφορούν την κάθε τοπική κοινωνία και την βιώσιμη ανάπτυξη, το περιβάλλον, την πολεδομία.

Και αν τα θέματα για την αυτοδιοίκηση, σύμφωνα με το κόμμα που φιλοδοξεί να ηγηθεί της δημοκρατικής παράταξης είναι αυτά, τότε Η ΑΤΖΕΝΤΑ για τις ΕΘΝΙΚΕΣ εκλογές ποια είναι και πού διαφοροποιείται;;;

Με τέτοιες λογικές ΣΤΕΙΡΑΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ λοιπόν μην ψάχνεται κανείς γιατί η αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να επιτελέσει τον ρόλο της.

Α.Ν.

ΑΣΕΠ - 3Κ: ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΟΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του aftodioikisi.gr τέλος Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου θα οριστικοποιηθούν οι πίνακες των επιτυχόντων της προκήρυξης 3Κ για την κάλυψη μόνιμων θέσεων στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων.

Η απόφαση για νέα αναβολή της ανάρτησης των πινάκων αυτή ελήφθη από τη Διοίκηση του ΑΣΕΠ μετά την διαπίστωση ότι δεν είναι δυνατόν λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων, οι οριστικοί πίνακες να ανακοινωθούν σε δύο δόσεις.

Έτσι, καθώς λόγω άλλων υποχρεώσεων της Ανεξάρτητης Αρχής, του περιορισμένου προσωπικού αλλά και των καλοκαιρινών αδειών, ο ουσιαστικός έλεγχος καθυστέρησε να ξεκινήσει (σ.σ. αντί για Ιούλιο, Σεπτέμβριο) αποφασίστηκε σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι στο ΑΣΕΠ να εμπλακούν, παράλληλα με τα καθήκοντά τους, στον έλεγχο της 3Κ/2018.

Η οριστιστικοποίηση των επιτυχόντων της 3Κ αποτελεί ένα κρίσιμο ορόσημο και για τον Χαλάνδρι και την υπηρεσία καθαριότητας για λόγους που θα αναλύσουμε τότε, παρά τις απόπειρες των παπαγάλων στο φατσομπούκι να μας "παρασύρουν" να μιλήσουμε πριν για να μας λένε "Κασσάνδρες".

Κασσάνδρες βέβαια δεν είμαστε, οι προβλέψεις μας βασίζονται ΣΕ ΔΕΔΟΜΕΝΑ - όχι σε οράματα και μαντικές ικανότητες.

Και το δεδομένο είναι ένα: ΑΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ πάρει τους επιτυχόντες της 3Κ, συνυπολογίζοντας ότι μέσα στο καλοκαίρι όλοι σχεδόν οι συμβασιούχοι μετατράπηκαν με δικαστικές αποφάσεις σε παρατασιούχους (με προσωρινές αποφάσεις και μέχρι την οριστική εκδίκαση της διεκδίκησης μονιμοποίησής τους- δηλαδή σε κάνα δυο χρόνια, ίσως και περισσότερο) ο δήμος Χαλανδρίου θα βρεθεί με  πάνω από 300 εργαζόμενους στην καθαριότητα.

Κακό είναι αυτό; θα πεις.
Δεν ξέρουμε, εσύ να αποφασίσεις με δεδομένο ότι η ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ και έφερε ο Συμεών στο Δημοτικό Συμβούλιο υπολογίζει τις ανάγκες της υπηρεσίας - σε φουλ ανάπτυξη - στα 170 άτομα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ - χωρίς μαντικ;eς ικανότητες, απλά με νούμερα:
Ή θα τρεναριστεί ο διορισμός των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ ίνα επιβεβαιωθεί ότι στην χώρα που ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα ΚΑΘΑΡΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ίσων ευκαιριών δεν θέμε, είτε θα διοριστούν και θα πληρώνεις διπλάσιο προσωπικό από όσο χρειάζεται για την δουλειά.

Σόρυ που σου λέμε την πικρή αλήθεια.
Διότι θαύματα δεν γίνονται και ο Συμεών δεν έχει μαγικό ραβδί.
ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ και ο λογαρισμός έρχεται σε εσένα.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ - ΚΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ