Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΑΓΩΝΙΑ - ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ 2016

 

Αύριο το πρωί στις 10 η ώρα ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φϊλης σε συνέντευξη τύπου θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα της εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Η συνέντευξη τύπου θα δοθεί στην αίθουσα "Έλλη Παπά" του υπουργείου (αίθουσα 101, ισόγειο).
Από τις 11 η ώρα το πρωί της Τετάρτης οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας
α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους
β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).
Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, στα οποία θα αναρτηθούν εντός της ίδιας ημέρας.
Επίσης, 11 η ώρα αύριο το πρωί θα ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών (αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε.) και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε., μη ελληνικής καταγωγής. Τα ανωτέρω αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του Υπουργείου.

ΚΟΡΙΤΣΙΑ - ΕΦΥΓΕ - Ο ΜΠΑΡΚΟΥΛΗΣ


ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!

Αγωγή αποζημίωσης εκατοντάδων δισ. ευρώ κατά της τρόικας

Καθώς το ΔΝΤ συνομολογεί  τα λάθη του στο ελληνικό πρόγραμμα, ο Νότης Μαριάς δείχνει στην κυβέρνηση ποιο είναι το ελληνικό μπαζούκας και της ρίχνει το γάντι
του  Μάκη Ανδρονόπουλου
 
Αφού το ανεξάρτητο Γραφείο Εσωτερικής Αξιολόγησης του ΔΝΤ παραδέχθηκε με την πρόσφατη έκθεσή του πως το Ταμείο, πρώτον, παραβίασε στην περίπτωση της Ελλάδας την καταστατική του αρχή που προϋποθέτει  αναδιάρθρωση του χρέους προκειμένου να συμμετάσχει σε ένα πρόγραμμα διάσωσης και δεύτερον, έκανε λάθη που οδήγησαν στην πλήρη αποτυχία του 1ου ελληνικού προγράμματος και επειδή οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι τεράστιες, η Ελλάδα νομιμοποιείται και οφείλει να προχωρήσει σε αγωγή κατά της τρόικας και να ζητήσει αποζημίωση εκατοντάδων δισεκατομμυρίων. 
 
Την θέση αυτή διατύπωσε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής και καθηγητής Ευρωπαϊκών Θεσμών Νότης Μαριάς σε συνέντευξή του στον Real FM (8/8/2016), όπου επιπροσθέτως επεσήμανε πως τα λάθη του ΔΝΤ έγιναν εσκεμμένα. Το ΔΝΤ δεν προχώρησε στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους προκειμένου:
α) να διασωθούν οι ευρωπαϊκές κυρίως τράπεζες, αλλά και τα ιδιωτικά funds  που κρατούσαν το 80% του ελληνικού χρέους, το οποίο ανερχόταν στα 330 δισ. ευρώ και
β) να διασωθεί η ευρωζώνη και το ευρώ. 
 
Οι τράπεζες ειδικά, σύμφωνα με την έκθεση 10/2/110-05.05.2010 του ΔΝΤ, είχαν γύρω στα 150 δισ. ευρώ και αν κουρευόταν κατά 50% το χρέος, όπως συνηθίζει το ΔΝΤ, θα έχαναν περί τα 75 δισ. ευρώ, ενώ άλλα τόσα θα έχαναν οι ιδιώτες. 
 
Το χειρότερο όμως κατά τον κ. Μαριά ήταν ότι η τρόικα μετέτρεψε ένα ιδιωτικό χρέος σε κρατικό, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να χρωστάει πλέον σε κράτη δανειστές, τα οποία απαιτούν και επιβάλουν την πολιτική τους βούληση στα κράτη οφειλέτες (πχ ψήφος για την συμφωνία ΤΤΙΡ). 
 
Συνεπώς, καταλήγει ο κ. Μαριάς, υπάρχει μια τεράστια ζημιά εξαετίας που συνίσταται στα 47 δισ. ευρώ/χρόνο από τη δραματική μείωση του ΑΕΠ, 63 δισ. ευρώ/χρόνο από τις απώλειες σε μισθούς, συντάξεις, φόρους, από το 1,5 εκατ. ανέργους, από την διολίσθηση του 40% του πληθυσμού στη φτώχεια, από τις χιλιάδες επιχειρήσεις που έκλεισαν. Επίσης το χρέος από 130% του ΑΕΠ οδεύει στο 200%! Η κυβέρνηση οφείλει να ετοιμάσει το φάκελο αυτής της ζημιάς, στην οποία πρέπει να συνυπολογισθεί και η ζημιά που έγινε στη φήμη της χώρας, αλλά και η ηθική βλάβη που υπέστη (10.000 αυτοκτονίες) και να καταθέσει αγωγή κατά της τρόικας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, όπως άλλωστε προβλέπεται από τις σχετικές συμβάσεις για την επίλυση των διαφορών. Στη δικαστική επίλυση της διαφοράς ο κ. Μαριάς αποδίδει 80% πιθανότητες να κερδηθεί,  ενώ εκτιμά πως με την κατάθεση της αγωγής θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις πολιτικού συμβιβασμού. 
 
http://makisandronopoulos.blogspot.gr

ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ: "ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ - ΚΑΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΑ ΚΤΙΡΙΑ".


ΤΟ ΠΑΝΤΟΚΟΡΟΪΔΕΙΟ - ΑΚΟΜΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΝΟΙΚΙΑ
Εχθές μέσα στην θάλασσα είχα μια κουβέντα με παρέα Χαλανδράιων που μένουν τα καλοκαίρια στο Μάτι - όχι ψηφοφόρων μου, αυτοί δεν έχουν απορίες πλέον, από τους άλλους, που δεν έχουν πειστεί αλλά ρωτάνε όλο απορία - για τον δήμο.
Το ερώτημά τους ήταν σχετικό με το σκάνδαλο της μη ανέγερσης δημαρχείου.

"Ρε Άγγελε είναι δυνατόν να μην θέλουν να χτίσουν το δημαρχείο ενώ όλα είναι έτοιμα και υπάρχουν τα λεφτά;" "Αυτό δεν το καταλαβαίνουμε, καλά όσο δεν υπήρχαν τα λεφτά" με ρώτησαν ενώ κολυμπούσαμε.

Βλέπεις το "δεν υπάρχουν λεφτά" είναι καλό άλλοθι για να μην κάνουν οι αυτοδιοικητικοί υπάλληλοι, αυτό που δεν τους αφήνουν να κάνουν τα αφεντικά τους - κομματικά ή χρηματοδότες - που έχουν διαπλεκόμενα συμφέροντα και θέλουν να πληρώνεις ΕΣΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ, τα νοίκια στους εκλεκτούς τους ιδιοκτήτες για να έχουν λεφτά να χρηματοδοτούν τους δικούς τους αυτοδιοικητικούς.

Και όταν φεύγει από την μέση το επιχείρημα "δεν έχει ο δήμος λεφτά", γιατί έχει 18 μύρια κασαδούρα στην τράπεζα και τα αφεντικά τους,  τους λένε ότι πρέπει να τα δώσουν αυτά εκεί που θέλουν αυτοί και όχι στις πραγματικές ανάγκες της πόλης και των δημοτών - να αγοράσουν ας πούμε την δημόσια γη από το δημόσιο, με δημόσιο χρήμα και να μην απαλλοτριώσουν το Δουζένη γιατί πρέπει να αγοράσουν το Μάρκου - τότε το σύστημα κομπλάρει.

Και αναγκάζονται να λενε ΒΛΑΚΕΙΕΣ για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα ή να απειλούν με μηνύσεις τους πολιτικούς τους αντιπάλους που ομιλούν και δεν είναι αρκούντος "σοβαροί" σαν εκείνους τους πολιτικούς αντιπάλους τους που τους έχουν περάσει χαλκά από την μύτη.

Και τότε ακόμα και αυτοί που δεν τον ψήφισαν τον τρελό γιατί δεν είχαν πειστεί και νόμιζαν ότι έλεγε τρέλες αντιλαμβάνονται ότι ΔΕΝ ΕΛΕΓΕ ΤΕΛΙΚΑ και τόσο ΤΡΕΛΕΣ και τον ρωτάνε γεμάτοι απορία.

Μόνο τα μισθώματα για το Κεντρικό Δημαρχείο (σήμερα 10900 τον μήνα), το κτίριο της τεχνικής υπηρεσίας (9000 τον μήνα)  και το Παντοκοροϊδείο (σήμερα 5000 τον μήνα) σου κοστίζουν ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΕ καμιά  300άρα χιλιάρικα τον χρόνο.
Χωρίς κάτι ψιλά νοίκια γύρω γύρω (ΚΑΠΗ, αποθήκη Κάτω Χαλανδρίου κλπ) που δεν τα βάζω μέσα στον λογαριασμό, γιατί αυτά χρειάζονται άσχετα από το δημαρχείο (πχ ΚΑΠΗ) είτε τα βάζω στον λογαριασμό για την άλλη επένδυση που δεν κάνουν ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ (αποθήκες).

Παλιότερα - επί Αεικίνητου - ήταν παραπάνω τα νοίκια - ΣΚΕΨΟΥ. Έφτανε τα 450 χιλιάρικα τον χρόνο.

Για πλάκα βγαίνουν με αυτά τα λεφτά - ΜΟΝΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΩΝ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΟΧΙ ΑΛΛΑ - τα τοκοχρεωλύσια για ένα 15ετές δάνειο 4 - 5 μυρίων που χριεάζεται για την ανέγερση του δημαρχείου ΒΑΡΙΑ - ΒΑΡΙΑ (λιγότερα υπολογίζαμε παλιά - 3,5 μύρια - αλλά είμαι large .... ).

Δηλαδή αν το είχε πάρει ο δήμος το δάνειο το 2000, τώρα θα το είχε εξοφλήσει!

Και μιλάω για λύση χρηματοδότησης, χωρίς να βάλει ο δήμος λεφτά από.... τα έτοιμα ή να αναζητήσει σοβαρές και συμφέρουσες ιδιωτικές επενδυτικές προτάσεις, αν προκύψουν για συζήτηση.

Μόνο με τα λεφτά ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΣΥ ΜΑΛΑΚΑ με την υπερφορολόγησή σου  και είναι πολλά. ΚΑΙ ΚΑΘΟΝΤΑΙ! Από 15 έως 18 (ανεβοκατεβαίνει ο λογαριασμός στην τράπεζα).

ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ!
ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΑΝΕΙΟ ή ΣΔΙΤ, ΦΤΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΠΟΛΗ - ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ και ΧΩΡΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ και περισσεύον και για το Δουζένη!!!

ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ! ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ! ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΙ ΔΟΥΛΕΜΑ ΠΕΦΤΕΙ!

Με πρόχειρους υπολογισμούς ο δήμος - αν κάνει αυτές τις επενδύσεις και αρχίσουν να λειτουργούν, θα εξοικονομεί τα λεφτά για την ανέγερση πάνω του ενός παιδικού σταθμού τον χρόνο, έτσι;

Κάθε χρόνος που περνάει χάνει η πόλη  .... έναν παιδικό σταθμό τουλάχιστον.

Και γιατί μετράω τα κέρδη από τις προτεινόμενες επενδύσεις με μονάδα μέτρησής τον  "παιδικό σταθμό; (Βλαχοχαλανδρέικο Σύστημα Μονάδων - ποιο MKSΑ τώρα!)

Γιατί θα ανεβάσω αμέσως από τα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου την τοποθέτηση ενός συναδέλφου δημοτικού συμβουλίου της πλειοψηφίας, απλό δημοτικό σύμβουλο όχι διοικητικό, του δήμου, που είναι εκ των σοβαροτέρων συμβούλων της πλειοψηφίας, δεν είναι γίδι, το παλεύει να καταθέσει άποψη (από τους ελάχιστους) αλλά εδώ μάλλον ατύχησε, οπότε για μία φορά θα "τον προστατέψουμε" και δεν θα βάλουμε το όνομά του στην σέντρα.

Δείτε όμως την άποψη που εξέφρασε στο ΔΣ που αποδεικνύει ότι η απόφαση των ΣΥΡΙΖΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΩΝ έχει ληφθεί:  ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΙΟΚ!

Αντιγράφουμε την τοποθέτησή του από τα πρακτικά του Δ.Σ. (12η έκτακτη Συνεδρίαση - 29 Ιουνίιου 2016)


ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ:
"Θέλω να πω δυο πράγματα. Το πρώτο είναι ότι σε σχέση με αυτά που λέγονται ΕΣΠΑ ή κατευθύνσεις γενικώς οργάνωσης παιδείας κ.λπ., εμείς εδώ στο Δημοτικό Συμβούλιο και γενικώς ένας Δήμος δεν μπορεί να ανεξαρτητοποιηθεί και θα είναι πάντα υπό, αναφορικά με κάποια άλλη, ανώτερη πολιτική, δηλαδή με την πολιτική της κυβέρνησης.

Συνεπώς, για κάτι τέτοια ζητήματα, θα πρέπει να πάρουμε μια απόφαση εδώ, να ξέρουμε πώς κάθε φορά θα κάνουμε το βέλτιστο δυνατό να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα ως Διοίκηση.

Και ασφαλώς, να κάνουμε τις διαμαρτυρίες μας κατά μιας κυβέρνησης, η οποία αυτή τη στιγμή εφαρμόζει μνημόνιο, δεν αμφισβητεί τίποτα, δεν αμφισβητεί ακόμα και τη λογική των ΕΣΠΑ. Εάν θέλετε να βάλουμε ψήφισμα εναντίον της κυβέρνησης, είμαι διαθέσιμος. Το δεύτερο στοιχείο είναι το εξής. Στο μέλλον, και αυτό είναι μια δήλωση, μια δέσμευση, 1.5, 2, 3 εκατομμύρια, εφόσον υπάρχουν στα ταμεία του Δήμου, προσωπικά δεν μ’ ενδιαφέρει καθόλου να γίνουν Δημαρχεία ή κάτι άλλο.

Προσωπικά, μ’ ενδιαφέρει να γίνουν δημοτικοί σταθμοί, από δω μπορούμε να πάρουμε την απόφαση. Ήδη έχουμε δεσμεύσει 1,5 εκατομμύριο για το (νόμπελ), το οποίο θα χρειαστεί άλλα τόσα για να γίνει κτίριο. Απ’ ό,τι λέει η πιάτσα. Αυτά τα 3 εκατομμύρια θα μπορούσαμε να τα δώσουμε σε παιδικούς σταθμούς.

Προσωπικά, αυτό νομίζω, δήλωση και για το μέλλον και μια δέσμευση, μια ηθική και πολιτική δέσμευση, ότι εγώ προσωπικά τέτοια ποσά για τέτοια κτίρια, όταν υπάρχουν προτεραιότητες άλλες, όπως η παιδεία, δεν θα ακολουθήσω. "


Ευχαριστώ.

Παρεμβαίνει ο Νίκος Πανταζής:


"Μόνο μία παρατήρηση, σε αυτά που είπε ο κύριος ......... Είναι προτιμότερο να δίνουμε 400.000 ευρώ το χρόνο για ενοίκια; Αυτά δεν είναι λεφτά που θα μπορούσαν να πάνε στις ανάγκες αυτές"

ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ:


"Για μένα είναι προτιμότερο να δίνουμε 400.000 ευρώ στο ενοίκιο, δύο ενοίκια για δύο κτίρια. Καθ’ ότι, είμαστε στο εμπόριο, έχουμε ρίξει τα ενοίκια των μαγαζιών μας και ρίχνονται και τα ενοίκια των κτιρίων, κατά τη γνώμη μου.
Εφόσον μπορούμε να καλύψουμε ανάγκες όπως οι παιδικοί σταθμοί, για μένα προσωπικά είναι καλύτερο να δίνουμε 200.000 ευρώ για ενοίκιο Δημαρχείου."


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: 
Δεν θα κάνουν δημαρχείο πάλι, ούτε αυτή την δημαρχιακή περίοδο!
Πείστηκαν από τους .... καθοδηγητές τους οι της ΚΟΥΡΑΣΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!

Το τοπικό "σύστημα" είχε εκφραστεί προεκλογικά πεντακάθαρα κατά της ανέγερσης δημαρχείου  - σε συνεντεύξεις των Λαδόπουλου και Ανδρεόπουλου σε τηλεοπτική εκπομπή με δημοσιογράφο που έπαιρνε συνεντεύξεις .... τον "δημοσιογράφο" Αηβαλιώτη 
(κατωΧαλανδραίο πρώην βουλευτή του Καρατζαφέρη, "συντρόφου" του Άδωνη) θυμίζουμε.

Ο Αεικίνητος κρυβόταν, όπως πάντα για να μαζεύει κουκιά από παντού.

Ο Γιάννης Λαδόπουλος όμως ήταν καθαρός: "Το δημαρχείο δεν αποτελεί προτεραιότητα για την πόλη" είχε πει (και μετά ο Νίκος Παντζής - που την λέει στο παραπάνω απόσπασμα στον συνάδελφο σύμβουλο - πήγε μαζί του, στο ψηφοδέλτιό του. Ποιο δημαρχείο τώρα .... )

Ενώ να θυμίσουμε και το χάιλάιτ που  ο Αϊβαλιώτης είχε πάρει την βίτσα και απειλούσε τον Στάθη ότι θα του ρίξει τρεις στον κώλο, αν δεν είναι καλό παιδί όταν γίνει δήμαρχος - που τον στηρίζει και ο Αηβαλιώτης - και αρχίσει και αυτός να ζητάει ¨δημαρχεία και πολυτέλειες",

Αυτά για όποιον  έχει μνήμη χρυσόψαρου και ξέχασε, αλλά για να καταλάβει τα παιχνίδια και ο νέος αναγνώστης μου ή αυτός που ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ από την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.

Καμία έκπληξη βέβαια για εμάς, απλά κάποιοι δεν κατάλαβαν ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΑΝ ΤΑ ΔΕΚΑ ΣΗΜΕΙΑ του προεκλογικού μας προγράμματος" και ο χαρακτηρισμός "ΚΟΥΡΑΣΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ" που προεκλογικά είχαμε αποδώσει στη ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!

Μα αν δεν ταιριάζανε, δεν θα συμπεθεριάζανε.

Με τις απόψεις ΜΑΣ δεν ήθελε να έχει διάλογο ο Συμεών και τις χαρακτήριζαν "φιλελεύθερες".
ΠΟΙΟΙ;;;

Εκείνοι που είναι ουσιαστικά εναντίον των δημόσιων επενδύσεων έλεγαν εμάς νεοφιλελεύθερους!!!!


Χαίρεται!

ΜΙΝΙ ΧΥΜΑ ΣΤΑΘΜΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ - ΜΑΤΙ - ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΚΥΜΑ

 

 Σας το υποσχεθήκαμε: δείτε μπάζα, κλαδιά ακόμα και σακούλες σκουπιδιών που εναποθέτει προσωρινά μέχρι να τα μεταφορτώσει - ολόκληρο το καλοκαίρι - ο δήμος Ματραθώνα σε οικόπεδο που μετέτρεψε ο "μάνατζερ" Ψινάκης σε μίνι και χύμα σταθμό μεταφόρτωσης στο ΜΑΤΙ του Δήμου Μαραθώνα.

Αυτό το σύστημα επέπλεξε ο Ψινάκης και .... καθάρισε.
Αντ΄οργανωμένοι χώροι διαχείρισης και μεταφόρτωσης .... ΧΥΜΑ ΣΤΟ ΚΥΜΑ!

Θα ψάχνονται μετά αν πάθουν μαλάρια από τα κουνούπια ή λεισμανίαση από τους ποντικούς.

Η υπηρεσία του δήμου αποθέτουν εκεί αυτά τα απόβλητα, το ξέρουν όλοι στο ΜΑΤΙ. 

Και πηγαίνουν - λέει - άπό τον Μάιο που άρχισε αυτή η ιστορία, υπάλληλοι και τα ψεκάζουν κάθε δέκα μέρες για να μην υπάρχουν μολύνσεις.

ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ ΤΗΣ ΜΠΑΝΑΝΙΑΣ 2016

ΣΚΑΝΔΑΛΟ 770.000€ βουλευτίνα (του ΣΥΡΙΖΑ) καταγγέλλει στέλεχος (του ΣΥΡΙΖΑ)...

 

Σε σοβαρές καταγγελίες που αφορούν την υπόθεση διαγωνισμού σίτισης των προσφύγων που φιλοξενούνται στις Σέρρες, όπως έγραψε από χθες το Press-Gr,  προέβη η βουλευτής του νομού Αφροδίτη Σταμπουλή.

Η βουλευτής εξαπέλυσε τα «πυρά» της προς το μέλος της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τάπα, υποστηρίζοντας πως μαζί με την κόρη του έχουν αναλάβει τη σίτιση των προσφύγων ύψους 750.000 ευρώ.

«Αυτό που ξέρω είναι ένα άλλο ηθικό θέμα, η συντονίστρια του χώρου η κ. Χρύσα Τάπα είναι κόρη του κ. Τάπα, δηλαδή η κ. Τάπα που θα παραλαμβάνει τα τρόφιμα από τον πατέρα της και θα τα ελέγχει και υποτίθεται ότι θα πάρει και κάποια μέτρα εάν αυτά δεν είναι όπως πρέπει, είναι κόρη του προμηθευτή, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, αυτό είναι το ηθικά ασυμβίβαστο πέρα από την ιδιότητα του ως αναπληρωτής συντονιστής υπεύθυνος για το προσφυγικό, δεύτερο ηθικά ασυμβίβαστο, δεν γίνεται να συμβαίνουν αυτά, δεν είναι αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει η κ. Σταμπουλή.

Αναλυτικά η δήλωσή της, σύμφωνα με το trustpress.gr:

«Η Νομαρχιακή μας έχει μία ιδιομορφία, από την ημέρα που εκλέχθηκε η ηγεσία της Νομαρχιακής φροντίζει να συνεδριάζει μόνο αν έχει εξασφαλισμένο πως βρίσκομαι 600 χλμ μακριά. Από την Κυριακή των Βαϊων που εκλεχθεί εγώ έχω παραστεί μία φορά την Μ. Παρασκευή την ώρα που κόντευε να βγει ο Επιτάφιος για να εκλέξουμε συντονιστή τον κ. Κοτρώνη και αναπληρωτή τον κ. Τάπα και μία φορά στις 29/6 που είχα έρθει για την κατάθεση στεφάνων. Θα δούμε πότε θα οριστεί η συνεδρίαση της Νομαρχιακής η οποία θα συζητήσει το θέμα για να δούμε θα υπάρχει αυτή την φορά η πρόνοια να βρίσκομαι 600 χλμ μακριά ή θα γίνει ενώ είμαι εδώ.

Αυτό είναι το ένα θέμα με τις συνεδριάσεις της Νομαρχιακής, το δεύτερο είναι επί της ουσίας. Εγώ τώρα άκουσα κάποιες λεπτομέρειες για τα τυπικά του διαγωνισμού αν έγινε έγκαιρα, πόσοι έλαβαν μέρος, εγώ τώρα τα έμαθα. Αυτό που ξέρω είναι ένα άλλο ηθικό θέμα, η συντονίστρια του χώρου η κ. Χρύσα Τάπα είναι κόρη του κ. Τάπα, δηλαδή η κ. Τάπα που θα παραλαμβάνει τα τρόφιμα από τον πατέρα της και θα τα ελέγχει και υποτίθεται ότι θα πάρει και κάποια μέτρα εάν αυτά δεν είναι όπως πρέπει, είναι κόρη του προμηθευτή, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, αυτό είναι το ηθικά ασυμβίβαστο πέρα από την ιδιότητα του ως αναπληρωτής συντονιστής υπεύθυνος για το προσφυγικό, δεύτερο ηθικά ασυμβίβαστο, δεν γίνεται να συμβαίνουν αυτά, δεν είναι αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρώ πως υπάρχει τεράστιο ηθικό θέμα και δεν θα πρέπει να το χρεωθεί συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ».

ΓΙΩΡΓΟ ΑΥΤΟΙ ΒΑΡΑΝΕ ΠΡΟΣΟΧΕΣ ΣΤΟΝ ΠΙΓΚΟΥΙΝΟ! ΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΠΕΛΟ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;

Πιγκουΐνος ανακηρύχθηκε ταξίαρχος της Βασιλικής Φρουράς της Νορβηγίας

 

Ο Nils Olav, ο πιό διάσημος πιγκουΐνος του κόσμου, ανακηρύχθηκε κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής "ταξίαρχος της Βασιλικής Φρουράς της Νορβηγίας".

 Από το The TOC