Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2013

ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΜΕ ΜΕ ΤΟ LIVE ΘΑ ΞΕΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΡΑ : ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΟΥΡΓΕΛΟ! ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ ΤΟΥ Σ. ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΥ

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Ανδρεόπουλου επιτέθηκε με σφοδρότητα στην πρόεδρο του Δ.Σ. γιατί - όπως αποκάλυψε δημόσια (το γνωρίζουμε μέρες το θέμα αλλά off the record) - η πρόεδρος του Δ.Σ. ζήτησε από τον Γ.Γ. της Περιφέρειας να εφαρμόσει το νόμο και να βγάλει απόφαση έκπτωσης του Σ. Καραμολέγκου από το αξίωμα του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού ήταν απών σε τρεις συνεχείς συνεδριάσεις του σώματος χωρίς την προβλεπόμενη άδεια.

Ο Σ. Καραμολέγκος είπε ότι υπάρχουν και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι που έχουν απουσιάσει σε 3 συνεχόμενα συμβούλια αλλά η κα Χατζηγεωργίου εφαρμόζει επιλεκτικά την συγκεκριμένη διάταξη έκπτωσης για εκείνον απειλώντας την με μήνυση για παράβαση καθήκοντος αφού στις αντίστοιχες περιπτώσεις συμβούλων της παράταξης Κουράση δεν ενήργησε με τον ίδιο αυστηρό τρόπο.

Η πρόεδρος του Δ.Σ. απάντησε ότι τα περιστατικά απουσιών στα οποία αναφέρθηκε ο κος Καραμολέγκο αφορούσαν την περίοδο προεδρίας Νόμπελη και όχι την δική της, άρα δεν ευθύνεται. Απευθυνόμενη μάλιστα στο επικεφαλής της παράταξης Σ. Ανδρεόπουλο ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ότι είχε συζητήσει μαζί του το θέμα πριν προβεί σε ενέργειες προς την περιφέρεια.

Ο Σ. Ανδρεόπουλος απάντησε ότι "ΔΕΝ ΘΥΜΑΤΑΙ να έγινε τέτοια συζήτηση και επιτέθηκε στο προεδρείο.

Η αντιπαράθεση είναι έντονη.
Θα έχετε online ενημέρωση.

HIGΗLIGHT Η Επίθεση του Αεικίνητου στον ανεξαρτητοποιημένο κο Ανδριανάκη: "Δεν πρόσφερες τίποτα στιςς θέσεις ευθύνης από τις οποίες πέρασες"!

Μένουμε προς το παρόν στην περιγραφή. Αλλά αύριο θα σας πούμε πολλά.ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΔΡΙΑΝΑΚΗ

Ο Μύρωνας Ανδριανάκης μοίρασε πριν από λίγο, επιστολή ανεξαρτητοποίησης από την παράταξη του δημάρχου Γ. Κουράση.

Θα σας ενημερώνουμε για τις εξελίξεις.

"Ας μας φτιάξουν τη λίστα των επιτρεπόμενων εκδηλώσεων απόγνωσης"
Της Ιωάννας Καρυστιάνη


Ακόμη λένε ότι η βία είναι βόμβα στα θεμέλια της δημοκρατίας και μας ζητούν σχεδόν φετιχιστικά να την καταδικάσουμε από όπου και αν προέρχεται… 

Όσοι άνηκαν στη γενιά του Πολυτεχνείου έχουν ανακηρυχθεί σε λαμόγια που φαλίρισαν την Ελλάδα, όσοι συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις ενάντια στους «ανθρωπιστικούς» πολέμους στη Γιουγκοσλαβία βαφτίστηκαν εθνικιστές, όσοι συμμετείχαν στο Δεκέμβρη του 2008, χαρακτηρίστηκαν βουτυρομπεμπέδες ή τρομοκράτες.

Ύστερα, φρόντισαν μεθοδευμένα να πουν ότι από τις πλατείες των αγανακτισμένων ξεπήδησε η Χρυσή Αυγή.

Και φτάσαμε στους περιώνυμους προπηλακισμούς, όταν απολυμένος από τα Αμυντικά Συστήματα που δέχεται τον έναν απλήρωτο λογαριασμό μετά τον άλλο πέταξε ένα μπουκάλι νερό ζήσαμε ένα τριήμερο φεστιβάλ καταδίκης στα κανάλια.

Και εγώ ερωτώ: Πώς ένας άνθρωπος μπορεί να εκφράσει την απόγνωση και την απελπισία του; Ας φτιάξουν τη λίστα των επιτρεπόμενων εκδηλώσεων απόγνωσης.

Τι θέλουν; Να πάνε 1,5 εκατομμύριο άνεργοι στα γόνατα στη Μεγαλόχαρη της Τήνου και να παρακαλέσουν να βρουν δουλειά;

Να φτιάξουν μια χορωδία και να ψάλουν τον καημό τους; Να στείλουν γυμνόστηθες τις κόρες τους έξω από το Μαξίμου;

Ουσιαστικά, το μόνο που επιτρέπεται είναι να αυτοκτονούν στα μουγκά και κατά μόνας. Τείνει να υπονομεύεται κάθε μορφή πολιτικής αποδοκιμασίας γιατί ένα είναι το ανίκητο όπλο, το πλήθος.

Και κάνουν ό,τι μπορούν να μην βρεθεί η καταπληκτική συνδεσμολογία που θα επιτρέψει στον κόσμο να ενωθεί και να διεκδικήσει μία άλλη ζωή.

ΞΕΡΟΥΜΕ, ΞΕΡΟΥΜΕ! ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΝΑ "ΝΑΙ ΟΙ ΑΧΑΙΟΙ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΝΑ 'ΝΑΙ!

Από μικροί ενδιαφέρονται για …Δήμαρχοι οι μαθητές της Αγυιάς Αχαϊας λέει το NEWSTA


Οι μικροί μαθητές του 35ου Δημοτικού Σχολείου της Πάτρας στην Αγυιά, συνοδευόμενοι από δασκάλες τους, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο και συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης Ανδρέα Φίλια, με τον οποίο είχαν και μια συζήτηση για τα του Δήμου. Ειδικότερα, οι μικροί μαθητές έδειξαν ενδιαφέρον για πολλά θέματα που αφορούν τον Δήμο και «βομβάρδισαν» τον κ. Φίλια, με ερωτήσεις για το πώς εκλέγεται ο Δήμαρχος, πώς ορίζεται κάποιος Αντιδήμαρχος, ποιες είναι οι ευθύνες του, αλλά και για τα καθημερινά ζητήματα της πόλης και τον χειρισμό τους. Στο ερώτημα δε, από τον κ. Δημαρά, για το αν θέλει να γίνει κάποιος Δήμαρχος όταν μεγαλώσει, απάντησαν όλοι οι μαθητές θετικά!

ΤΟ ΒΡΑΔΙ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΝΑ ΠΑΤΕ!

Θα περάσει σήμερα λέει ο Νέος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας.

ΜΑΚΑΡΙ!

Γιατί αν δεν περάσει κάποιοι θα πρέπει να μετακομίσουν.

Ρεπορτάζ θα έχουμε καλό.

Αναλαμβάνει σιγά σιγά νέα διεύθυνσις σε αυτό το μικρό και ασήμαντο blogακι.

Και θα είναι στο Δ.Σ. με το μαγνητοφωνάκι.

Γιατί ο σμπίρος μ, λέει ότι το βράδυ όποιος είναι στο δημοτικό συμβούλιο θα περάσει καλά.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ!

ΠΕΜΠΤΗ 5/12/2013 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤΣυγκέντρωση των απολυμένων της ΕΡΤ αύριο στις 15.00 έξω από το ραδιομέγαρο, στην Αγία Παρασκευή.

Να συμπαρασταθούμε!

Θυμίζουμε ότι η ελεύθερη φωνή της ΕΡΤ ακούγεται ακόμα από το http://www.ertopen.com/.

(ΥΓ: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ)

ΣΠΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ! ΠΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ SALAS;Μας το είπε το πουλάκι.
Και το πουλάκι ξέρει!

Δεν έχουμε δει ακόμα με τα μάτια μας, αλλά αν είναι έτσι, μυστικό δεν μένει για πολύ.

Οπότε ρωτάμε τους αρμοδίους:

ΤΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΣΠΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ" που υλοποιεί η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ του ομίλου SALAS,

ΘΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΟΥΡΤΕΣΗ ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ;

Για το τι είνα το πρόγραμμα ΣΠΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ενημερωθείτε εδώ: http://www.spitikikouzina.gr.

ΤΡΙΚΑΛΑ: Συναυλία του Γιώργου Σαμπάνη στον «Μύλο των Ξωτικών»Οι εκδηλώσεις στον «Μύλο των Ξωτικών», δεν τελειώνουν ποτέ κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των χιλιάδων επισκεπτών.

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου και ώρα 19.00 ο «Μύλος των Ξωτικών» και οι χιλιάδες επισκέπτες του υποδέχονται στην κεντρική σκηνή τον αγαπημένο καλλιτέχνη της νεολαίας Γιώργο Σαμπάνη.

Ο γνωστός τραγουδιστής θα ξεσηκώσει με τις επιτυχίες του το κοινό του Μύλου σε μια μεγάλη, μοναδική συναυλία.

Η είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ και σας προσκαλούμε για μία αξέχαστη βραδιά!!

ΛΟΥΛΑ ΚΑΡΑΤΖΑ, ΕΝΤΑΥΘΑ: ΤΟ ΕΧΑΣΕΣ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ!

ΠΑΣΟΚ: Οχι και επίσημα στο νέο εκλογικό νόμο και στο 

σπάσιμο των δήμων πριν τις εκλογές ΟΤΑ

(aftodioikisi.gr)

Λούλα χρωστάς μπύρα.

(Αν σηκωθώ ποτέ από το κρεβάτι με αυτή την κωλομέση).

Ήταν σιγουρη η Λούλα ότι θα περάσει εκείνο το πράγμα του κου Μιχελάκη, ενώ εδώ και μήνες "τρωγόμαστε" επί των πληροφοριών μας.

Εμ, φιλενάδα, μιλάς πολύ φαίνεται με τους φίλους του Υπουργού, εκεί στον δήμο, όλους τους φίλους του υπουργού "ανεξαρτήτως παρατάξεως" που λένε.

ΠΛΗΡΩΝΕ ΤΩΡΑ ΜΠΥΡΑ!

ΤΟ ΝΕΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ SITE ΤΟΥ ΑΡΗ ΝΟΜΠΕΛΗ


Ανέβηκε εχθές το βράδυ στο διαδίκτυο η νέα ενημερωτική πύλη του Άρη Νόμπελη.
(ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ. ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΠΡΑΓΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΜΑ)

Ευχόμαστε ... ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΗ ΑΡΗ!

ΧΑΛΑΝΔΡΙ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ / ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ - TETAΡTH 4/12 στις 17.30

Σήμερα στις 5.30 το απόγευμα στο Παλιό Δημαρχείο Χαλανδρίου (ΚΕΠ) στην κεντρική πλατεία, οι "Λογιστές και Νομικοί Αλληλεγγύης Χαλανδρίου" καλούμε τους αυτοαπασχολούμενους, έμπορους, βιοτέχνες και φυσικά όλους τους πολίτες της πόλης, για να σχεδιάσουμε, να αναπτύξουμε και να στηρίξουμε τους τρόπους αντίστασης στις απειλούμενες κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

Αυτή η μάχη αφορά όλους τους πολίτες και η συμμετοχή μας, είναι όχι απλά χρήσιμη, αλλά απαραίτητη.

Θα μιλήσουν και θα μας ενημερώσουν:

- ο Νομικός Σύμβουλος της ΕΚΠΟΙΖΩ κ. Βίκτωρας Σιαφούτης

- η Δικηγόρος κ. Μαρία Μπότση από την "Αλληλεγγύη για Όλους"

Λογιστές και Νομικοί Αλληλεγγύης Χαλανδρίου

Blog: logistes-allilegyis.blogspot.gr
Επικοινωνία: logistesallilegyis@yahoo.gr

EIΔΗΣΗ ΣΟΚ! «Τα λεφτά μας πίσω από το χαράτσι της ΔΕΗ» σύμφωνα με δικαστική απόφαση! ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!
Η ΔΕΗ πλέον δε μπορεί να εισπράττει το ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας, το περιβόητο χαράτσι, σύμφωνα με δικαστική απόφαση που εκδόθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Η απόφαση, η οποία είναι αποτέλεσμα συλλογικής αγωγής από οργανώσεις και ομοσπονδίες καταναλωτών και έχει καθαρογραφεί, είναι προσωρινά εκτελεστή και πλέον υποχρεώνει τη ΔΕΗ να μην εισπράττει το χαράτσι.

Ο δικηγόρος Γιάννης Μυταλούλης, εκπρόσωπος των ομοσπονδιών και ενώσεων καταναλωτών που κατέθεσαν τη συλλογική αγωγή, δήλωσε ότι:

«η απόφαση είναι προσωρινά εκτελεστή και δεν χρειάζεται να περιμένουμε την τελεσιδικία της. Ουσιαστικά η απόφαση αυτή απαγορεύει την είσπραξη ενός αντισυνταγματικού φόρου και λειτουργεί προς όφελος όλων των πολιτών της Ελλάδας. Εφόσον συνεχίζεται η είσπραξη, ο καταναλωτής μπορεί να ζητήσει αποζημίωση αφού η ΔΕΗ πλέον δρα παράνομα. Η απόφαση του ΣτΕ μιλούσε για αντισυνταγματικότητα του τέλους ακινήτων αλλά δεν διασφάλιζε την νομική υπεράσπιση του καταναλωτή, εν αντιθέσει με την απόφαση που καθαρογράφηκε».

Σύμφωνα με τον κ. Μυταλούλη, η απόφαση αυτή είναι προάγγελος και για άλλες τέτοιες αποφάσεις που θα προκύψουν και σε φορολογικά θέματα που στηρίζονται στα νέα μέτρα που επιβάλλει η ελληνική κυβέρνηση.

http://planetnews-r.blogspot.gr/2013/12/ei.html?spref=fb, 2/12/2013

ΚΑΤΑΘΕΣΗ TΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ & ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ «ΠΩΛΗΣΕΩΝ» ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ TΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ & ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ «ΠΩΛΗΣΕΩΝ» ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ.


Κατατέθηκε σήμερα από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τροπολογία για την παράταση προθεσμίας αναστολής πλειστηριασμών και την απαγόρευση άμεσης ή έμμεσης μεταβίβασης στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων σε διεθνή funds - γύπες

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προαναγγέλοντας την κατάθεση της τροπολογίας: "Οι πλειστηριασμοί είναι βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας.Και επειδή όσο η κυβέρνηση παίζει αυτό το γνώριμο παιχνιδάκι της δήθεν διαπραγμάτευσης με τη τρόικα, μεγάλο μέρος των κόκκινων δανείων περνά ήδη σε χέρια κερδοσκόπων, εμείς θέλουμε σήμερα να θέσουμε το πραγματικό πρόβλημα και να ζητήσουμε μια ξεκάθαρη και άμεση λύση. Και λύση δε μπορεί παρά να είναι η νομοθετική πρωτοβουλία άμεσα ώστε να απαγορευτεί η μεταβίβαση των δανείων από τις ελληνικές τράπεζες στα κερδοσκοπικά funds και να δοθεί παράταση στο καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας."

"Η τροπολογία αυτή έχει δύο σκέλη. Το πρώτο αφορά τη προθεσμία της αναστολής των πλειστηριασμών παρατείνεται έως την 31η Δεκεμβρίου 2014. Και το δεύτερο, απαγορεύει απολύτως την άμεση ή έμμεση μεταβίβαση δανείων και αλληλόχρεων λογαριασμών, που συνήφθησαν μεταξύ ελλήνων πολιτών ή μονίμων κατοίκων Ελλάδος και νομίμως λειτουργούντων στην Ελλάδα τραπεζικών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων προς τρίτους, καθώς και κάθε είδους απαιτήσεων που προκύπτουν εξ αυτών", είπε ο Αλ. Τσίπρας επεξηγώντας το περιεχόμενο της τροπολογίας, ενώ στη συνέχεια κάλεσε τον καθένα και την καθεμία να αναλάβει την ευθύνη του και να σταματήσει το κρυφτούλι με τη τρόικα.

'Η Βουλή δεν πρέπει να αφήσει απροστάτευτους τους αδύναμους πολίτες, οφείλει σήμερα, να τους προστατεύσει από τοκογλύφους και διεθνή funds που εκμεταλλεύονται και θησαυρίζουν από την καταστροφή ενός λαού", κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ολόκληρη η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ
Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «Κύρωση των Συμφωνιών Τροποποίησης των συμβάσεων παραχώρησης των μεγάλων οδικών έργων και ρύθμιση συναφών θεμάτων»
Θέμα:
Παράταση προθεσμίας αναστολής πλειστηριασμών και απαγόρευση άμεσης ή έμμεσης μεταβίβασης στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων
Αιτιολογική Έκθεση
Η μεγάλη οικονομική κρίση η οποία έχει λάβει ανυπολόγιστες διαστάσεις σε βάρος κυρίως των ασθενέστερων οικονομικά τάξεων, έχει οδηγήσει μεγάλο αριθμό Ελλήνων πολιτών σε πλήρη αδυναμία εξυπηρέτησης των δανειακών υποχρεώσεών τους, από καταναλωτικά δάνεια που έλαβαν τα τελευταία δέκα χρόνια.
Η οικονομική επίσης αδυναμία των Τραπεζών και η κεφαλαιουχική ανεπάρκειά τους, δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους, μετά την άρση της διενέργειας πλειστηριασμών, να πωληθούν τα δάνεια αυτά προς τρίτους, τα λεγόμενα distress fund, έναντι πολύ μικρού ποσοστού της συνολικής οφειλής, υπό μορφή τιτλοποίησης απαιτήσεων και εκχώρησης δικαιωμάτων.
Η εξέλιξη αυτή θα μετατρέψει σε κόλαση τη ζωή χιλιάδων οφειλετών των δανείων αυτών, με την απώλεια της κατοικίας τους, ή οποιαδήποτε άλλη ακίνητη περιουσία κατέχουν, εξαιτίας των αναγκαστικών μέτρων που θα εφαρμόσουν εις βάρος τους οι αγοραστές των δανείων. Πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι ενώ οι οφειλέτες θα κληθούν να εξοφλήσουν ολόκληρο το ποσό του δανείου και τις καθυστερήσεις, το distress fund θα αποκτήσει τα δάνεια αυτά, έναντι ποσοστών που αρχίζουν από 0,5% για τα απολύτως ανασφάλιστα έως 20% για τα ενυπόθηκα δάνεια.
Θα κληθεί έτσι ο απλός πολίτης να πληρώσει μόνο αυτός, την φούσκα των τραπεζικών δανείων, ενώ δεν είναι υπεύθυνος για την αδυναμία εξυπηρέτησής τους και ταυτόχρονα να πληρώσει ως φορολογούμενος ποσό, που φτάνει το 30% του δημόσιου χρέους, το οποίο έχει δοθεί για την ανακεφαλοποίηση στις Τράπεζες.
Η Βουλή δεν επιτρέπεται να αφήσει απροστάτευτους τους αδύναμους πολίτες στην λαίλαπα των οικονομικών δολοφόνων, τοκογλύφων και εκβιαστών των διεθνών funds που εκμεταλλεύονται και θησαυρίζουν από την καταστροφή ενός λαού.
Τέλος είναι κρίσιμη η προστασία των πολιτών ανεξαρτήτως της ιδιότητας τους από τον κίνδυνο πλειστηριασμού της πρώτης ή κύριας κατοικίας του, με δεδομένη την μείωση του εισοδήματος τους εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, μείωση που οδηγεί σε αδυναμία εξυπηρέτησης των οφειλών τους προς τις Τράπεζες.


Άρθρο 1
1. Η προθεσμία της αναστολής των πλειστηριασμών, οι οποίοι επισπεύδονται για την ικανοποίηση απαιτήσεων που δεν υπερβαίνουν το ποσό των διακοσίων χιλιάδων (200.000) ευρώ, από πιστωτικά ιδρύματα και εταιρείες παροχής πιστώσεων, καθώς και από τους εκδοχείς των απαιτήσεων αυτών, όπως περιγράφεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 1 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 16ης Δεκεμβρίου 2011 (Α’ 262) και όπως η Πράξη αυτή κυρώθηκε με το πρώτο άρθρο του ν. 4047/2012 (Α’ 31), παρατείνεται έως την 31η Δεκεμβρίου 2014.
2. Στην παράγραφο 1 του άρθρου 19 του ν.3869/2010(Α’ 130), όπως ισχύει, η φράση «μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2013» αντικαθίσταται από τη φράση «μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2014».


Άρθρο 2
1. Απαγορεύεται απολύτως η άμεση ή έμμεση μεταβίβαση των στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων και αλληλόχρεων λογαριασμών, που συνήφθησαν μεταξύ ελλήνων πολιτών ή μονίμων κατοίκων Ελλάδος και νομίμως λειτουργούντων στην Ελλάδα τραπεζικών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων προς τρίτους, καθώς και κάθε είδους απαιτήσεων που προκύπτουν εξ αυτών. Απαγορεύεται επίσης η παροχή εγγυήσεων επί των δανείων και αλληλόχρεων λογαριασμών του εδαφίου α’ κατά τρόπον ώστε να καταλήγουν σε έμμεση εκχώρησή τους.
2. Τυχόν μεταβιβάσεις και παροχές εγγυήσεων που έλαβαν χώρα μετά τη δημοσίευση του παρόντος είναι αυτοδικαίως άκυρες και δεν γεννούν δικαιώματα υπέρ του τρίτου έναντι του οφειλέτη.Αθήνα, 03-12-2013


Οι προτείνοντες Βουλευτές Τσίπρας Αλέξης
Αγαθοπούλου Ειρήνη - Ελένη
Αθανασίου Νάσος
Αλεξόπουλος Απόστολος
Αμανατίδης Γιάννης
Αμμανατίδου Ευαγγελία
Αποστόλου Ευάγγελος
Βαλαβάνη Νάντια
Βαμβακά Τζένη
Βαρεμένος Γεώργιος
Βούτσης Νικόλαος
Γαϊτάνη Ιωάννα
Γάκης Δημήτρης
Γελαλής Δημήτρης
Γερμανίδης Αθανάσιος
Γεροβασίλη Όλγα
Γεωργοπούλου – Σαλτάρη Έφη
Γλέζος Μανώλης


Δήμος Χαλανδρίου : Εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ενόψει των δημοτικών εκλογών και των ευρωεκλογών του 2014
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                               Χαλάνδρι, 2/12/2013
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ                                                                                      Αριθμ. Πρωτ.: 24829
ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ 30
ΧΑΛΑΝΔΡΙ Τ.Κ. 15234
ΤΜΗΜΑ ΔΗΜ/ΚΗΣ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΣΗΣ
ΤΗΛ.: 2132023803-4
FAX : 2132023805

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


Ενόψει των προσεχών δημοτικών εκλογών και των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του 2014 οι πολίτες των λοιπών κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν στη χώρα μας, μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι (σύμφωνα με τα οριζόμενα στις Οδηγίες 94/80/ΕΚ και 93/109/ΕΚ, οι οποίες ενσωματώθηκαν στο εθνικό μας δίκαιο με το Π.Δ. 133/1997, όπως αυτό τροποποιήθηκε και ισχύει και το Ν. 2196/1994 αντίστοιχα).

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν τα πολιτικά τους δικαιώματα είτε στο κράτος μέλος καταγωγής είτε στο κράτος μέλος κατοικίας. Στην περίπτωση που οι Ευρωπαίοι πολίτες ενδιαφέρονται να ψηφίσουν συνδυασμούς και υποψηφίους του κράτους μέλους καταγωγής τους, θα πρέπει να απευθυνθούν στην Πρεσβεία ή το Προξενείο της χώρας τους στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τα ανωτέρω, οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιθυμούν να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι κατά τις δημοτικές εκλογές και τις ευρωεκλογές στην Ελλάδα, οφείλουν να εγγραφούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγου του δήμου τόπου διαμονής τους.
Για την εγγραφή τους στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, οφείλουν να προσέλθουν στο δήμο του τόπου διαμονής τους προσκομίζοντας ισχύον αποδεικτικό ταυτότητας (αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο), προκειμένου να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση-δήλωση εγγραφής.

Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ενόψει των δημοτικών εκλογών και των ευρωεκλογών του 2014, λήγει στις 28 Φεβρουαρίου 2014.
Οι πολίτες της Ε.Ε. που θα επιλέξουν να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές στην Ελλάδα, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα στοιχεία τους αποστέλλονται με ευθύνη του ΥΠ.ΕΣ. στο κράτος μέλος καταγωγής τους , προκειμένου να μην ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και στη χώρα τους και να αποφευχθεί κάθε ενδεχόμενο διπλοψηφίας (άρθρο 13 Οδηγίας 93/109/ΕΚ)

Η Προϊσταμένη Τμ/τος Δ/κης
& Αστικής Κατ/σης
Χατζηεργάτη Θεοδώρα

Επιστολή των Δημοτικών Αστυνομικών προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης


Ο Ξενώνας Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «Αριάδνη» της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (Ε.Π.Α.Ψ.Υ) διοργανώνει Χριστουγεννιάτικο BAZAAR, υπό την Αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου.
Ο Ξενώνας Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «Αριάδνη» της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (Ε.Π.Α.Ψ.Υ) διοργανώνει Χριστουγεννιάτικο BAZAAR, υπό την Αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου.

Ο Ξενώνας λειτουργεί δέκα χρόνια και παρέχει υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης σε άτομα που πάσχουν από ψυχικές διαταραχές και νοητική υστέρηση, καθώς και υπηρεσίες Προαγωγής Ψυχικής Υγείας στην κοινότητα.

Το BAZAAR θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη και Πέμπτη (04 και 05 Δεκεμβρίου), στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αμαρουσίου – αίθουσα ισογείου, αριστερά. 

Στο BAZAAR θα διατίθενται χριστουγεννιάτικα είδη και είδη δώρων σε συμβολικές τιμές. Τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες των ενοίκων του Ξενώνα.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Αμαρουσίου και τον Δήμαρχο, κ. Πατούλη Γιώργο για την συνεργασία και υποστήριξη στo έργο μας.


Σας περιμένουμε όλους για να προμηθευτείτε υπέροχα δώρα για τις γιορτές, που είναι φτιαγμένα από Υπέροχους Ανθρώπους

Τραυματισμός μαθητή από πτώση σοβά στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης!Σοβαρά προβλήματα έχουν προκύψει στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης. Συγκεκριμένα, στις εγκαταστάσεις παρουσιάστηκαν προβλήματα που χρήζουν άμεσων παρεμβάσεων συντήρησης. Όπως έγινε γνωστό, έπεσαν μέχρι και σοβάδες σε αίθουσα διδασκαλίας με αποτέλεσμα να τραυματισθει ελαφρά μαθητής (Γιαννάκης) ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο.

Η δ/νση του Σχολείου και οι γονείς ενημέρωσαν σχετικά τη διοίκηση του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, εκφράζοντας παράλληλα την έντονη διαμαρτυρίας τους για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Σχολείο. Νωρίς το πρωί, μετέβη στη σχολική μονάδα κλιμάκιο του Δήμου για να κάνει αυτοψία στους χώρους του Σχολείου.

Από το Δήμο ανακοινώθηκε σήμερα, ότι την Τετάρτη και την Πέμπτη 4 και 5 Δεκεμβρίου 2ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης και το συστεγαζόμενο 4ο Νηπιαγωγείο, θα παραμείνουν κλειστά προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες συντήρησης και καθαρισμού οι οποίες προέκυψαν εκτάκτως.

Από το συμβάν δημιουργούνται αυτόματα πολλά ερωτηματικά για το αν γίνονται σωστά και εγκαίρως οι εργασίες συντήρησης στις σχολικές μονάδες του νησιού, από τις αρμόδιες τοπικές αρχές.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ http://cyclades24.gr/

Nα αποτελειώσουμε τα ανεπάγγελτα πολιτικά ταγάρια της μεταπολίτευσης και να πάρουμε πίσω την Ελλάδα


Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΖΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ
Από τον Βασίλη Μπόνιο

Επιτέλους, η νέα γενιά των Ελλήνων, τα παιδιά του διαδικτύου, λένε όχι στα ανεπάγγελτα, αριστερά και δεξιά πολιτικά ταγάρια, που κυριάρχησαν στην διάρκεια της μεταπολίτευσης πουλώντας ιδεολογία και κουραφέξαλα.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της GPO που δείχνει όλα τα κόμματα να κάνουν βουτιά προς τα κάτω είναι η απάντηση των νέων πολιτών οι οποίοι καταδικάζουν τις πολιτικές συμμορίες της μεταπολίτευσης.

Κανένα από τα σημερινά υπάρχοντα κόμματα- από την αριστερά ως τους φασίστες- δεν έχουν θέση στην Ελλάδα του αύριο. Είναι στο χέρι μας να αναδείξουμε στην κεντρική πολιτική σκηνή κανονικούς ανθρώπους οι οποίοι να έχουν δουλέψει στην ζωή τους και κυρίως να μην είναι αριστερές και δεξιές σκατόφατσες που κουβαλάνε πάνω τους όλη την σήψη της μεταπολίτευσης.

Πιο αιμοβόρα θηρία από την τρόικα είναι οι ξιπασμένοι Έλληνες πολιτικοί και η πιο αιματοβαμμένη γιάφκα τρομοκρατών είναι η Βουλή της πλ. Συντάγματος.

Αυτά τα ανεπάγγελτα πολιτικά λαμόγια τα οποία βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία με τα επιχειρηματικά συμφέροντα αλλά και τους μηντιάρχες της μεταπολίτευσης αφού λεηλάτησαν την χώρα, την παρέδωσαν στη συνέχεια στην Τρόικα με ένα και μόνο στόχο: Nα φτωχοποιήσουν ακόμη περισσότερο τους πολίτες, να βάλουν σε κάθε σπίτι κι ένα μαγκάλι έτσι ώστε στη συνέχεια να δουλεύουμε όλοι για 150 ευρώ το μήνα.

Αυτό το τέλειο πείραμα έρχονται να επιβραβεύσουν οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης με 1, 2, 3 και πολλά ΑΑΑ. Όσο πιο μπιρ παρά θα επενδύουν σε μια ισοπεδωμένη, πλην πανέμορφη χώρα, τόσο περισσότερα ΑΑΑ θα της δώσουν.

Είναι ιστορικό χρέος της νέας γενιάς των Ελλήνων να στείλουν στην κόλαση τις πολιτικές συμμορίες της μεταπολίτευσης.

Κοιτάξτε τις σκατόφατσες της Βουλής (υπάρχουν βέβαια και κάποιες εξαιρέσεις) για να διαπιστώσετε πόσο σκατένιες είναι οι επιλογές των πατεράδων σας. Καλούμε λοιπόν τους νέους ανθρώπους να πάρουν πίσω την Ελλάδα από τα κομματικά μαντρόσκυλα που την λυμαίνονται δεκαετίες τώρα με τους κομματικούς στρατούς κατοχής. Κανένα από τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα δεν θα πρέπει να υπάρχει στα επόμενα 5 χρόνια, καμία από τις σκατόφατσες που βλέπουμε στα κανάλια τους δεν θα πρέπει να στοιχειώνει τις ζωές μας.

Το μόνο μας κριτήριο για την επιλογή των πολιτικών νέας κοπής πρέπει να είναι η επαγγελματική και ηθική τους αξιοσύνη και επάρκεια.

Είναι ο μόνος τρόπος να πάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας. Μην τσιμπάτε στην παραμύθα φιλομνημονιακοί και αντιμνημονιακοί-όλα τα γουρούνια (συγνώμη από τα γουρούνια) της μεταπολίτευσης καθώς και τα μηντιακά φερέφωνά τους έχουν την ίδια μούρη. Κι αυτό γιατί οι ανεπάγγελτες κομματικές συμμορίες της μεταπολίτευης πάνε πακέτο με τα σημερινά MME και τους εκδότες- μηντιάρχες. Για τα ίδια συγκοινωνούντα τσογλάνια πρόκειται. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να γίνει η Ελλάδα μια σύγχρονη δυτικοευρωπαική χώρα από το να διώξουμε με τις κλωτσιές όλες τις σημερινές κομματικές συμμορίες και τους μηντιάρχες.

Και κάτι ακόμη: Mόνο σαν αστείο θα δεχθούμε τα ίδια πολιτικά σκύβαλα, ως γενόσημα, με την ονομασία Κίνηση των 58 την οποία στελεχώνουν κάτι αριστεροί χαραμοφάηδες τυχοδιώκτες, ανάμεσά στους οποίους και στελέχη με πρόσφατη κυβερνητική θητεία τα οποία υπήρξαν εκπορνευμένες οδαλίσκες της τρόικας.

Ας βάλουμε λοιπόν ένα στοίχημα ζωής, να κατασπαράξουμε τις κομματικές συμμορίες της μεταπολίτευσης οι οποίες, με άλλοθι τις ιδεολογίες τους, λεηλάτησαν την χώρα.

Θέλουμε στην πολιτική έντιμους, κανονικούς ανθρώπους οι οποίοι να έχουν δουλέψει στην ζωή τους. Ανάμεσα σ΄ αυτούς θα πρέπει να επιλέξουμε τους 120 Αρίστους-τόσους πρέπει να έχει η βουλή-που θα μας εκπροσωπούν μέσα από κόμματα νέου τύπου με κανονικούς ανθρώπους στα οποία δεν θα υπάρχει ούτε ένα καθίκι….

Αυτό θα πει ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ!

Από το fb.

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις