Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.: Ψήφισμα Απεργιακής Συγκέντρωσης 17.12.2014

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ

17 Δεκεμβρίου 2014

Οι συγκεντρωμένοι στην Πλατεία Κλαυθμώνος, 
σήμερα, Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014, 
εργαζόμενοι στο Δημόσιο διαπιστώνουμε τα εξής

Έχουν περάσει 18 μήνες από τότε που η Κυβέρνηση έθεσε σε διαθεσιμότητα 12.500 υπαλλήλους του Δημοσίου και κατήργησε ή αποδυνάμωσε τις δομές και υπηρεσίες στις οποίες εργάζονταν.

Στο διάστημα που πέρασε ήδη έχουν απολυθεί 1.600 συνάδελφοί μας. Μετακινήθηκαν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου μόλις 3.000 συνάδελφοι ενώ παραμένουν σε διαθεσιμότητα με αβέβαιο το μέλλον τους 6.400. Παράλληλα, 1.100 συνάδελφοι μας έχουν επανέλθει στην εργασία με δικαστικές αποφάσεις, ενώ 400 εξωθήθηκαν σε πρόωρη συνταξιοδότηση.

Το τελευταίο διάστημα ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης επισπεύδει τις διαδικασίες που οδηγούν στην απόλυση τη μεγάλη πλειονότητα των συναδέλφων μας που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., οι Ομοσπονδίες του Δημοσίου, οι συνάδελφοι που βρέθηκαν στο καθεστώς της διαθεσιμότητας δώσαμε πολύμορφους και σκληρούς αγώνες το τελευταίο διάστημα για να υπερασπίσουμε το δικαίωμα στην εργασία και στα Δημόσια Κοινωνικά Αγαθά.

Συνεχίζουμε τους αγώνες μας και διεκδικούμε:

- Την αποτροπή των απολύσεων και την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων Δημοσίων Υπαλλήλων.

- Την κατάργηση του νόμου της διαθεσιμότητας

- Τη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

- Την επαναλειτουργία όλων των δομών και υπηρεσιών που καταργήθηκαν.

Θέλετε να κατανοήσετε τι θα συμβεί απλά και παραστατικά αν βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη?

 

Θέλετε να κατανοήσετε τι θα συμβεί απλά και παραστατικά αν βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη?

Πάρτε ένα χαρτονόμισμα π.χ των πενήντα ευρώ και κόψτε του την μια άκρη...

Όσο μικρό κομμάτι και να του κόψετε δεν είναι δυνατόν να το κυκλοφορήσετε και να γίνει αποδεκτό σε οποιαδήποτε συναλλαγή ...

Κάτι τέτοιο λοιπόν θα συμβεί αν αποφασίσει η Ελλάδα ή την αναγκάσουν οι "εταίροι" να κουνήσει μαντήλι και να εγκαταλείψει το ευρώ.

 Και τι θα κάνουμε εμείς αδέλφια χωρίς λεφτά,  χωρίς φάρμακα, χωρίς πετρέλαιο αφού λεφτά δεν θα έχουμε?  Και δεν θα έχουμε γιατί οι Γερμανοί δικτάτορες της ευρωπαϊκής ένωσης θα δώσουν εντολή στον υπάλληλό τους τον Νραγκι να μας κλείσει την κάνουλα?   
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ?
Το αντίθετο αδέλφια....Τα πιθανά σενάρια είναι δυο.


Το ένα είναι ότι οι ¨"εταίροι" κάτω από το μέγεθος του κινδύνου να διαλυθεί το ευρώ [θυμηθείτε το κομμένο χαρτονόμισμα του πενηντάευρου] θα καθίσουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ και θα συζητήσουν για το Ελληνικό ζήτημα που είναι καθαρά πολιτικό και κατά δεύτερο λόγο οικονομικό...

Θα αναγκαστούν δηλαδή να κάνουν αυτό που δεν υποχρεώθηκαν να κάνουν τόσα χρόνια με τους πρόθυμους και έχοντες "λερωμένη την φωλιά τους " ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ και ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ πασοκ-νδ α.ε.....

Το δεύτερο σενάριο λέει ότι οι Γερμανοί θα ακολουθήσουν το DNA τους και μη υπολογίζοντας συνέπειες θα ωθήσουν τα πράγματα στα άκρα...


Και πάλι η ΕΛΛΑΔΑ όμως έχει εναλλακτικές λύσεις ..
 

ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ και οικειοθελής έξοδος από την ευρωζώνη!!!

Θα ζήσουμε για λίγους μήνες με ό,τι παράγουμε και τα οποία είναι υπέρ αρκετά να μας θρέψουν.

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία είναι από τις πιο υγιείς στην Ευρώπη και με υψηλής ποιότητας φάρμακα που φτάνουν και περισσεύουν για εξαγωγές ακόμα.

Οι μισθοί και οι συντάξεις πληρώνονται μια χαρά από τα έστω και κουτσουρεμένα έσοδα λόγω λιτότητας και πετρέλαιο μπορούμε να προμηθευτούμε από πάρα πολλές πηγές όπως τόσα χρόνια προ ευρώ...

Τι χρειάζονται λοιπόν τα δάνεια και οι γραμμές χρηματοδοτικής στήριξης?


Μα για να πληρώνουμε με αυτά τα πανωτόκια και τα χρεολύσια ενός χρέους που είναι ψηφιακό και πλαστό και να θησαυρίζει έτσι η ΕΚΤ και τα FUNDS εις βάρος του ελληνικού λαού...


ΜΗΝ ΦΟΒΟΣΑΣΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΟΠΛΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΙΔΑΣ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ

Δυο μήνες μετά το άνοιγμα της διπλής κατεύθυνσης οδού ΦΡΑΓΚΟΚΛΗΣΙΑΣ προς Λ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ  (6 μονόλεπτες μεσημεριανές λήψεις )

Τοποθεσία  :  Διασταύρωση οδών ΦΡΑΓΚΟΚΛΗΣΙΑΣ & ΑΚΑΚΙΩΝ

Ημερομηνία  : 16 Δεκεμβρίου 2014  μεταξύ  14:00 -15:00
Κυκλοφοριακός φόρτος :   92 διερχόμενα συνολικά οχήματα σε 6  λεπτά των 6 μονόλεπτων videos  
Υπολογιζόμενος κυκλοφοριακός φόρτος 900 -1.000οχήματα / ώρα  !!!.
Αξιοσημείωτοι είναι οι διερχόμενοι τύποι οχημάτων και οι ταχύτητες τους,  σε αστική περιοχή  αμιγούς κατοικίας με ανώτατο όριο ταχύτητας 30 km/h λόγω των πολλαπλών διαβάσεων πεζών και των υπαρχόντων σχολείων !!!Σε κάθε ώρα έχουν ληφθεί σε 5 ισοκατανεμημένα χρονικά διαστήματα 6 λήψεις διαρκείας ενός λεπτού η κάθε μια, στο  ίδιο συγκεκριμένο σημείο της οδού Φραγκοκλησιάς .
Οι απόλυτοι αριθμοί των οχημάτων που έχουν διέλθει στα 18΄ των 18 videos στους συγκεκριμένους χρόνους που καθ΄ ένα αναφέρεται είναι απόλυτα μετρήσιμοι από τα εγγεγραμμένα στιγμιότυπα όπως και οι τύποι και η ταχύτητα τους.
Οι ειδικοί με το μικρό παραπάνω δείγμα (ρεαλιστικό, πρακτικό και επιστημονικά αποδεκτό)  μπορούν να έχουν τις πρώτες ενδείξεις της επιβάρυνσης της κυκλοφορίας στην οδό ΦΡΑΓΚΟΚΛΗΣΙΑΣ μετά τη διάνοιξη της προς την Λεωφόρο Πεντέλης,  χωρίς καμία ρύθμιση της κυκλοφορίας στην περιοχή του ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ σε σύγκριση με ακριβείς καταγραφές της του πρόσφατου παρελθόντος.
Ενδιαφέρον θα έχουν και πρέπει να πραγματοποιηθούν στο ίδιο σημείο δηλαδή την διασταύρωση οδών ΦΡΑΓΚΟΚΛΗΣΙΑΣ & ΑΚΑΚΙΩΝ (αστική περιοχή αμιγούς κατοικίας) μετρήσεις καυσαερίων και στάθμης θορύβου για να διαπιστωθούν :   
(α) τα νέα επίπεδα του θορύβου – ρύπων
(β) εάν ο πληθυσμός της περιοχής εκτίθεται σε θόρυβο και καυσαέρια πάνω από τα επιτρεπτά – σύμφωνα με τη νομοθεσία – όρια
(γ) η αναγκαιότητα κατάρτισης σχεδίων δράσης και λήψης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και αντιθορυβικών μέτρων.
Των  ίδιων μετρήσεων θα έχουν ενδιαφέρον τα αποτελέσματα στις παραρεμάτιες οδούς ΚΟΡΥΤΣΑΣ & ΡΟΔΟΔΑΦΝΗΣ και στο ίδιο το νέο τμήμα  σχήματος S  (γέφυρα επί του ρέματος Χαλανδρίου) και τις άμεσες επιδράσεις στην πανίδα του.
Οι πίνακες με τους φόρτους οχημάτων στα Βριλήσσια από την ενδιαφέρουσα συνημμένη εργασία μαθητών της Γ΄ Γυμνάσιου με τίτλο «AΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ» για σύγκριση με τους φόρτους οδού Φραγκοκλησιάς στο Πολύδροσο.
cid:image005.png@01D016EB.5A94A100
untitled2.bmp
Είναι προφανές ότι πλέον η οδός ΦΡΑΓΚΟΚΛΗΣΙΑΣ χωρίς κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ  χρησιμεύει ως «κανάλι»  σύνδεσης των «ποταμών» υπερτοπικής κυκλοφορίας των Λεωφόρων Κηφισίας & Πεντέλης με φόρτους παραπλήσιους του ενός ρεύματος των Λ. Πεντέλης και Αναπαύσεως !!!.

Το σημαντικότατο πρόβλημα της κυκλοφοριακής επιβάρυνσης της πόλης των Βριλησσίων από την διερχόμενη διαμπερή κυκλοφορία, έχει «εξαχθεί» και στο γειτονικό ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ στο Μαρούσι. Θέλω να πιστεύω ότι οι φίλοι γείτονες θα αναγνωρίσουν  το δικαίωμα για τους κατοίκους Πολύδροσου Αμαρουσίου … για την οδό Φραγκοκλησιάς και τους επηρεαζόμενους δρόμους να αναζητήσουν λύσεις αντιμετώπισης του !!!.
Οι προβλεπόμενοι στη σύμβαση κατασκευής της Αττικής Οδού (δημιουργία και χρηματοδότηση) παράπλευροι δρόμοι σε όλο το μήκος της που αποτελεί συμβατική υποχρέωση της ανάδοχης κοινοπραξίας και  μπορεί να διεκδικηθεί και νομικά που είναι κλειστοί για λογούς ακατανόητους πέρα της κοινής πρακτικής και λογικής,  εάν «ανοίξουν» δεν θα δημιουργήσουν δεξιά και αριστερά από τον αυτοκινητόδρομο ένας νέος διάδρομο για τη διαδημοτική κυκλοφορία, που θα ανακούφισει κυκλοφοριακά όχι μόνο τα Βριλήσσια αλλά και το Πολύδροσο και το Νέο Μαρούσι ;

Με εκτίμηση
Παναγιώτης  Πάντος

ΣΧΟΛΙΟ: Πρέπει να κάνουμε την ίδια δουλειά στην Πολυδρόσου κε Πάντο και την Γιασεμιών ...
                 Εκεί να δείτε.
                Με εκτίμηση.

ΕΞΙΣΩΣΗ ΧΥΜΑ ΒΑΘΜΟΥ ....


Ο Γιώργος Καραμέρος για το «Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους»
Ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, ενημέρωσε σήμερα μέσα από την πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον Ant1, σε ζωντανή σύνδεση από τη ΔΕΗ της Κηφισιάς, σχετικά με την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής «Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους», που είναι ήδη σε ισχύ.
Με το πρόγραμμα «Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους» η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει άμεσα τη δαπάνη επανασύνδεσης της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στα νοικοκυριά στα οποία έχει γίνει διακοπή, λόγω αδυναμίας πληρωμής του λογαριασμού.
Ο Γιώργος Καραμέρος αναφέρθηκε αναλυτικά στις αρχές του προγράμματος, όπως η κάλυψη έως 360 ευρώ ανά παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, στα τέσσερα δικαιολογητικά που χρειάζεται να κατατεθούν από τους ενδιαφερόμενους και στην τηλεφωνική γραμμή 1539 της Περιφέρειας Αττικής όπου δίνονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες και διευκρινήσεις.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Καραμέρος, η Περιφέρεια Αττικής έχει δεσμευθεί απέναντι στους πολίτες προκειμένου να εκπληρώσει τις στοιχειώδεις κοινωνικές τους ανάγκες. Άλλωστε η νέα Περιφερειακή Αρχή στον αναμορφωμένο προϋπολογισμό είχε εξαπλασιάσει τις δαπάνες για κοινωνικές ανάγκες στα 13 εκατομμύρια ευρώ και είχε εγγράψει σε αυτόν ειδικό κονδύλι άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ για επανασύνδεση παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και νερού σε περιπτώσεις που έχουν διακοπεί λόγω ένδειας. Η συγκεκριμένη πολιτική απόφαση συνοδεύεται από την αντίστοιχη πολιτική βούληση και η υλοποίηση της θα γίνει σε συνεργασία με τους Δήμους και άλλους κοινωνικούς φορείς.
Σχετικές πληροφορίες υπάρχουν και στο site της Περιφέρειας Αττικής http://www.patt.gov.gr
Οι αρχές του προγράμματος

1. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και τα νοικοκυριά στα οποία έχει γίνει διακοπή ρεύματος και τα οποία, αφού προχωρήσουν σε ρύθμιση της οφειλής τους με τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας (π.χ. ΔΕΗ), μπορούν να καταθέτουν στην Περιφέρεια Αττικής τα δικαιολογητικά που αναφέρονται παρακάτω και η Περιφέρεια αναλαμβάνει να επιδοτήσει την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος, πληρώνοντας στον πάροχο την πρώτη δόση της ρύθμισης.

2. Η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει την κάλυψη δαπάνης ως 360 ευρώ ανά παροχή ηλεκτρικού ρεύματος που έχει διακοπεί. Το ποσό των 360 ευρώ είναι το μέγιστο που μπορεί να δοθεί ανά μία παροχή τον χρόνο – στη συγκεκριμένη περίπτωση από την έναρξη του προγράμματος ως τις 31 Δεκεμβρίου 2016.

3. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το να έχει εκδοθεί από τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας εντολή διακοπής παροχής.

4. Η Περιφέρεια Αττικής θα δέχεται αιτήματα πολιτών ακόμη κι αν αυτά βρίσκονται εκτός του ανωτέρω όρου 2. Τα αιτήματα αυτά θα εξετάζονται από την Περιφέρεια και θα κρίνεται αν συντρέχουν ειδικοί όροι για την ικανοποίησή τους λόγω εξαιρετικών συνθηκών.

Δικαιολογητικά

Οι πολίτες που επιθυμούν να επιδοτηθούν μέσω του προγράμματος «Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους» θα πρέπει να καταθέσουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

1. Ρύθμιση οφειλής με τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας (π.χ. ΔΕΗ).

2. Αστυνομική ταυτότητα του ατόμου στο όνομα του οποίου είναι η παροχή ηλεκτρικού
 ρεύματος.
3. Εντολή διακοπής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για τη συγκεκριμένη παροχή ηλεκτρικού
 ρεύματος.
4. Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης 2014 (για τα εισοδήματα του 2013) του προσώπου στο όνομα του οποίου είναι η παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος ή του / της συζύγου του.

5. Τα αιτήματα των πολιτών θα εξυπηρετούνται κατά σειρά ημερομηνίας υποβολής


Oι πολίτες θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις στα γραφεία Δ/νσεων Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων Αττικής (Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης) τα οποία παρατίθενται παρακάτω:
1)Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα
Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας. Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Λ. Αλεξάνδρας 196, Τ.Κ 115 21
τηλ. 213 1600 326, -334, -346, -333, -336 -322, -340
2)Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα
Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας. Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Ελευθερίου Βενιζέλου 273 & Σόλωνος 133, Καλλιθέα Τ.Κ 176 74
τηλ. 213 210 12 57 , 213 210 12 46
3)Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα
Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας. Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Λ.Μεσογείων 448, Αγ. Παρασκευή Τ.Κ 153 42
Τηλ. 213 2100 563 , 213 2100 587
4)Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα
Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας. Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Ιερά Οδός 294, Αιγάλεω Τ.Κ 122 43
Τηλ. 213 2100 956, 213 2100 950
5)Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς
Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας. Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Ηρώων Πολυτεχνείου 19, Πειραιάς Τ.Κ 185 32
Τηλ. 213 160 18 21, 213 160 18 44
6)Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής
Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας. Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Εθνικής Αντιστάσεως 80, Ελευσίνα, Τ.Κ 192 000
Τηλ. 213 160 13 48 , 213 160 13 38
7)Περιφερειακή Ενότητα Aνατολικής Αττικής
Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας. Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης
17ο χλμ. Λ.Μαραθώνος, Παλλήνη Τ.Κ 153 51
Τηλ. 213 200 5272 , 213 200 , 213 200 52 49
8) Περιφερειακή Ενότητα Νήσων
Δ/νση Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Μέριμνας, Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής. Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Δημοσθένους 1, Πειραιάς Τ.Κ 185 31
Τηλ. 213 16 18 524, 213 16 18 567


Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε :


Στο τηλεφωνικό κέντρο της Περιφέρειας Αττικής τηλ. 1539

ΝΕΩΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΑ ΣΥΡΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Πρόθεση της διοίκησης του δήμου είναι η φιλοξενεία 40 Συρίων προσφύγων στο Χαλάνδρι - όχι όλων, όπως αρχικά θεώρησαν υπηρεσιακοί παράγοντες - σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες από τον δήμο.

Οκτώ  εξ αυτών θα φιλοξενηθούν στο ΚΑΠΗ του Κάτω Χαλανδρίου, ενώ για τους υπόλοιπους αναζητείται χώρος στέγασης.

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΑΣΑνταποδίδουμε κα Δούρου.

Καλή δύναμη.

Καλή επιτυχία στο έργο σας για το καλό όλων μας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟ."


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ "ΜΙΜΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ"


Ζμπούτσαμ .... (του Ν. Μπογιόπουλου)

 

Ενόψει των εκλογών το παραμύθι ξανάρχισε. Όλο το κυβερνητικό ασκέρι των γελοίων «Παϊσιων» της καταστροφής, όλα τα αλαλάζοντα κύμβαλα της χυδαίας κινδυνολογίας, μας εκβιάζουν με εικόνες «Αποκάλυψης».
Με ανασηκωμένο το φρύδι και με το δάκτυλο προτεταμένο, οι κυβερνώντες και οι μιντιακές πυροβολαρχίες τους απευθύνονται στους ψηφοφόρους. Δηλαδή, στα εκατομμύρια των Ελλήνων που οι Σαμαράδες και οι Βενιζέλοι τους άφησαν χωρίς δουλειά, χωρίς μισθό, χωρίς σύνταξη, χωρίς παρόν και μέλλον. Και τι λένε;
«Εάν μας διώξετε, εάν μας καταψηφίσετε, εάν πάψουμε να σας κυβερνάμε, εάν πάψουμε να είμαστε υπουργοί και αφέντες σας, εάν πάψουμε να σας “σώζουμε”, τότε – απειλούν οι κυβερνώντες – οι Αγορές θα “αντιδράσουν”. Τότε η τρόικα θα “εκνευριστεί”. Τότε η Ευρωζώνη θα μας “διώξει”. Τότε ο Γιούνγκερ θα “ενοχληθεί”. Τότε το ΔΝΤ θα “τσαντιστεί”. Τότε οι ντόπιοι και οι ξένοι τραπεζίτες θα “εξοργιστούν”. Τότε οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και οι εργολάβοι δεν θα… “επενδύσουν”».
Όλα αυτά, λοιπόν, κι αλλά τόσα πολύ χειρότερα και ακατονόμαστα θα μας συμβούν αν πάψουν οι Σαμαροβενιζέλοι να κάθονται στο σβέρκο μας…
Κατόπιν τούτων, επομένως, λαμβάνοντας πολύ σοβαρά υπόψη μας την… φοβέρα ότι οι Αγορές, ο Γιούνγκερ, το ΔΝΤ, οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι εργολάβοι, το ΝΑΤΟ, η τρόικα και τα χρηματιστήρια θα «τσαντιστούν», έχουμε μια σκέψη.
Τη σκέψη μας αυτή, χωρίς φόβο και με πολύ πάθος, την προτείνουμε ως σκαρίφημα απάντησης του λαού προς τα κνώδαλα και των Αγορών, και της Κομισιόν, και της ΕΕ, και του ΝΑΤΟ και των ντόπιων, και των ξένων μονοπωλίων.
Τονίζουμε:
Η απάντηση, που προτείνουμε να δοθεί από τον καθένα μας ξεχωριστά και από όλους μαζί, η απάντηση που αρμόζει σε μια προς μια και σε όλες μαζί τις απειλές των εκβιαστών, η απάντηση για το πού τις έχουμε γραμμένες και τις απειλές τους και την καταστροφολογία τους και την τρομοκρατία τους, είναι βαθιά πολιτική. Και απολύτως φιλοσοφημένη – πριν από μας την είχε επιλέξει ο Μοντεσκιέ.
Και είναι αυτή: «Je m’en fous»! (σ.σ: το ζαμανφού επί το ελληνικότερον προφέρεται και έτσι: ζμπούτσαμ!)

ΑΛΑΛΑ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΤΩΝ ΑΣΕΒΩΝ ...Πρωί, πρωί χτύπησε το τηλέφωνο από τον σμπίρο μου στον δήμο, δεν είχα τελειώσει τον καφέ ακόμα.

"Υπάρχει πληροφορία μου λέει. Δεν είναι τελειωμένο ακόμα αλλά μαλλον προς τα εκεί πάει", μου λέει.

- Τι είναι ρε συ ακόμα δεν άνοιξε το μάτι μου.

ΟΙ ΣΥΡΙΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΤΟΥΣ, μου λέει και μένω μαλάκας.

ΑΛΑΛΑ ΤΑ ΧΕΙΛΗ.

- "Με τι υποδομές και τι προσωπικό ρε συ θα αναλάβει ο δήμος Χαλανδρίου τέτοια δουλειά. Εδώ είδαμε και πάθαμε να κάνουμε εμβόλια στα τσιγγανάκια για να πάνε σχολείο.
Και ποιος θα τους περιθάλψει;
Η δημοτική κοινωνική υπηρεσία;
Δεν ανέλαβε το κράτος, ο στρατός, η περιφέρεια και αναλάβαμε εμείς οι διεθνιστές;
Πλάκα κάνεις;"

"Δεν ξέρω, αλλά φαίνεται ότι έχει κλείσει το θέμα"  συνεχίζει. "μόλις μάθω και άλλα θα σε πάρω."

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ; 

Ανοίξατε δημοτικό κέντρο υποδοχής προσφύγων στο Κάτω Χαλάνδρι;

ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΑ.
ή αν προτιμάτε ΑΛΛΑΧΟΥ ΑΚΜΠΑΡ!