Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΡΩΙΝΟ!


ΦΛΥΑ ΑΕ: ΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΛΟΙΠΟΝ ΔΗΜΑΡΧΕ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΑΦΟΥ "ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΑΙ" ΚΑΙ "ΚΟΚΟΡΕΥΕΣΑΙ"


Υπάρχει λοιπόν το ΦΛΥΑ ΝΟ 2 στην ΣΤΑΣΗ.

Και υπάρχουν και οι "απορίες" του Ρούσσου!
ΠΡΩΤΗΦΡΟΡΑ "πώς γίνεται;"

Αφορά - όπως θα έπρεπε να γίνεται πάντα το άρθρο - το παρόν της ΦΛΥΑ ΑΕ σε σύγκριση με την τελευταία χρονιά της προηγούμενης περιόδου - της δημαρχιακής περιόδου Κουράση.
Αυτό είναι το πρώτο θετικό, να τα λέμε και αυτά.
ΑΝΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

Η ΦΛΥΑ ΑΕ επανήλθε σε κερδοφόρα τροχιά λένε και κοκορεύονται.
Αυτό είναι το δεύτερο και τρίτο θετικό.
Και που επανήλθε σε κερδοφορία η ΦΛΥΑ  και που κοκορεύονται για την ΦΛΥΑ!

ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΑΝΔΡΟ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ;
ΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ;
ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑ ΣΟΥ ΛΕΓΑΝΕ.

Ή μήπως θα μας πουν "ΠΡΩΤΗΦΡΑ κερδοφορία" άρα γι΄αυτό θα την κρατήσουν ανοικτή;

"ΤΗΝ ΕΣΩΣΑΝ" ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝΕ!

ΤΡΙΧΕΣ "ΠΡΩΤΗΦΟΡΑ"!
ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ!

Κάνουν σύγκριση με το τελευταίο χρόνο της διοίκησης της εταιρίας επί Κουράση. 

Η διοίκηση Κουράση με διευθύνοντα τον Νάσο Μπαλέρμπα, επιχείρησε να αλλάξει προσανατολισμό στην ΦΛΥΑ από την "δική μας" (εννοώ την περίοδο 2000 - 2010 όταν Λιανός και Νταβίας είχαν εκτελεστικό ρόλο στην εταιρία, άρα έχουμε λόγο να ομιλούμε) και να την κάνει REAL ESTATE "για να υλοποιήσει τον σκοπό της αξιοποίησης των ακινήτων"  που δεν υλοποιούσε πριν.
Με έμφαση την ΑΚΡΟΠΟΛΗ, το κληροδότημα Καλλισπέρη και τον καυγά που έγινε περί της αξιοποίησής του.

Έλεγαν τότε μαζί με τον Ανδρεόπουλο (και την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ) ότι αυτό πρέπει να κάνει η εταιρία και αυτά που έκανε πριν δεν ήταν καλά πράγματα.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ!  Είχαν μια άλλη πολιτική αντίληψη.
Είχαμε δημοκρατία τότε στον δήμο ακόμα και επιτρεπόταν να υπάρχουν δύο αντιλήψεις, δεν ήταν .... ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΗ στάση.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΚΟΥΡΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΕ ο ακατανόμαστος.
Τα είπε και στο ΔΣ παρουσία Μπαλέρμπα και Κουράση, δεν μιλάει με υπονοούμενα  ο ακατανόμαστος.

Που προσπαθούσε και τότε να τους εξηγήσει ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΑ PROJECT , δεν έχει την αναγκαία δομή (μηχανικό, δικηγόρο, οικονομολόγο).

Και έλεγε ότι πρέπει να συνεχίσει την ανάπτυξή της στον δρόμο που ήταν την δεκαετία του 2010 και ΣΤΑΔΙΑΚΑ και με ΣΧΕΔΙΟ  (στην Ελλάδα με σχέδιο λέει, όλο μαλακίες λέει και αυτός) να ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ σε επίπεδο δομής για να πάει παρακάτω σε πιο σύνθετα πρότζεκτ αξιοποίησης μεγάλων περιουσιακών στοιχείων του δήμου. Αλλά δεν τον άκουγαν.

Τους λόγους τους είπαν μόνοι του στο συμβούλιο - Κουράσης και Λαδόπουλος - οπότε δεν τους επαναλαμβάνουμε (θα ανεβάσουμε κάποια στιγμή εκείνα τα πρακτικά για τους διαβαστερούς).

ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΗΤΑΝ ΒΕΒΑΙΑ. ΑΠΟΦΑΣΙΖΑΝ ΝΟΜΙΜΑ έπραξαν ό,τι έπραξαν και η εταιρία από ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ (2000-2010) πέρασε σε ΖΗΜΙΕΣ.

Αυτά τα είπαμε και στο ΔΣ, όταν έφεραν το θέμα και αρνήθηκαν οι της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ να απαλλάξουν το προηγούμενο ΔΣ.
ΛΑΘΟΣ! 
ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ 2014 ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΝ ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ και πανηγυρίζουν.
Χαίρομαι που πανηγυρίζουν για την ΦΛΥΑ! 
ΔΙΚΑΙΩΝΟΜΑΙ ΠΑΛΙ!

Δεν κάνουν βέβαια την σύγκριση της χρήσης τους οι καργαριστεροί με την δεκαετία 2000 -2010, πολύ περισσότερο με την περίοδο 2008 - 2011 ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΣΕ ΑΕ!

ΤΟΤΕ ΠΟΥ Η ΦΛΥΑ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΣΕ ΚΥΚΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ 800 ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ - τετραπλάσιο από αυτόν για τον οποίο ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ οι καργαριστεροί,  ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΕ ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ, την οποία υποκρύπτει εντέχνως ο Συμεών σε αυτά που γράφει στο φατσομπούκι, για να σου λένε πάλι "ΠΡΩΤΗΦΟΡΑ κερδοφορία".

Οι ισολογισμοί των περιόδων εκείνων είναι αναρτημένοι, έχουν ελεχθεί, το έργο  είναι ακόμα ορατό, δεν χρειάζεται να επαναληφθούμε.

ΑΚΟΜΑ  ΚΑΙ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ για τον οποίο "απολογίζονται" και κομπάζει ο Συμεών, προέρχεται από αυτά που τότε γίνανε και ακόμα υπάρχουν: ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ, ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΟΛΥΜΠΟΥ και ΕΔΕΣΣΗΣ, ΠΑΡΚΙΝΚ στο ΟΤ 25 και διαφήμιση στις στάσεις λεωφορείων που έκλεισε ο Μπαλέρμπας, μόνο αυτές αφού οι άλλες διαφημίσεις δεν τους άρεσαν και τις έβγαλαν (δικαίώμά τους μεν, ΑΛΛΑ ΣΤΕΡΟΥΝ ΕΣΟΔΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ από χαζή ιδεοληψία και αυτό θα συνεχίσουμε να τους το λέμε).

Έκαναν τίποτε άλλο; Έχουν δημιουργήσει κανένα άλλο έσοδο τα δύο αυτά χρόνια και δεν μας το είπαν; Ύπαρχει καμία νέα επένδυση της εταιρίας; ΑΠΟ ΤΑ ΕΤΟΙΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ και να πληρώνονται όσοι πληρώνονται.
2000 λιγότερα έσοδα από το 2014 έχουν. ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ!

Αλλά αν λοιπόν κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ΕΤΣΙ όπως λειτουργούν αυτοί, λειτουργεί σωστά η εταιρία, παράγει κέρδος άρα καλώς υπάρχει τότε .... ΑΠΛΑ ΗΡΘΑΝ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΑΣ με διαφορά φάσης ΕΞΙ ΕΤΩΝ.

Έξι χαμένων ετών στην αναπτυξιακή πορεία της εταιρίας. Γιατί η εταιρία ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

Έξι χαμένων χρόνων που ΠΛΗΡΩΣΕΣ ΕΣΥ (πάλι) ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΕ, επειδή κάποιοι ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΦΛΥΑ ΠΟΥ ΙΔΡΥΣΕ Ο ΝΤΑΒΙΑΣ, για να χτυπήσυν τον Νταβία. Και διακύρητταν ότι έκανε "νεοφιλελεύθερη πολτιική" ο Παράς και ο Νταβίας.

ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΚΡΑΙΑ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΛΟΙΠΟΝ Η ΠΟΛΤΙΚΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΑ, απλά πετσοκομμένη σε μέγεθος.

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!

Οι διαχειριστικές συγκρίσεις που κάνουν με το 2014 έχουν συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο αναλυτικά παρουσία του Διευθύνιντος Συμβούλου Νάσου Μπαλέρμπα που έδωσε τις εξηγήσεις του, δεν θα μας απασχολήσουν εδώ.

Η άρνηση της πλειοψηφίας να κλείσει τον ισολογισμό του 2014 ήταν λάθος, το είπα στο ΔΣ, το επαναλαμβάνω και τώρα.
ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ - ειδικά ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΛΥΑ - ΠΑΝΤΑ  ΔΙΚΑΙΩΝΟΜΑΙ!

Και πρέπει να διορθωθεί το λάθος  ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΕΤΑΙΡΙΑ στο μέλλον.
Πρέπει ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ Ο ΜΕΛΛΟΝ!

Οι πολιτικές αντιθέσεις, οι διαφορές πολιτικών για εμένα ΔΕΝ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ούτε αν αφορά .... τον "οχτρό" μου.

ΜΕΙΖΟΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΝ.
Βρήκαν κάτι υπερβολές σε  στραγάλια και κάτι τσαπέλες.
ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙ΄ ΑΥΤΑ!

ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ! Και εσύ που την πολεμούσες το κατάλαβες αλλά δεν έχεις τα άντερα να το παραδεχτείς και προσπαθείς να δημιουργήσεις ένα ΠΡΩΤΗΦΟΡΑ παραμύθι.
Το παραμύθι "ΠΡΩΤΗΦΟΡΑ κερδοφορία".

Πρέπει να ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙ η πλειοψηφία από βλακείες που έχει πει και να προχωρήσει την εταιρία. ΝΑ κλείσει τους ισολογισμούς.

Αν δεν κλείσει όμως η εκρεμότητα του ισολογισμού του 2014 γιατί επιμένει ως πλειοψηφία ότι υπάρχουν μείζονα προβλήματα  (είπαμε ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΝΙΣΤΩ) πρέπει τότε να αντικαταστήσει το μοναδικό στέλεχος του ΔΣ του 2014 που δεν έχει απαλλαγεί  και παραμένει ακόμα στο ΔΣ. σήμερα.

Και αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΤΑΒΙΑΣ, έτσι;

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑ ΖΥΓΑ ΤΩΝ "ΡΟΥΣΣΟΣ AND FRIENDS" σε αυτή την πόλη.

Θ. ΜΑΚΡΗΣ: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ !!


Υπάρχουν και καλά παιδιά στην κοινωνία μέσα που έχουν φιλότιμο, αισθήματα και μπέσα μας τραγούδαγε ο αξέχαστος Στέλιος

Ο Άγγελος είναι σίγουρα από αυτά. Αφιερώνει, όπως όλοι γνωρίζετε, πολύ από τον χρόνο του προσπαθώντας να πετύχει το καλύτερο για τους συμπολίτες μας.

Άγγελε, δεν είσαι μόνος σου, οι αντιδράσεις πολλές… και από παντού.

Με εκτίμηση
Α. Μακρής

ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ. ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΓΙΑ .... ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟΝέα αίθουσα θα μισθώσει ο δήμος.

Για ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟ, λέει.

Τα λεφτά ΣΟΥ συνδημότη μου, που κάθε μήνα πηγαίνουν σε μισθώματα δημοτικών κτιρίων θα αυξηθούν.

Τι και αν ο δήμος αγόρασε το ΜΑΡΚΟΥ για .... "πολιτιτστικές χρήσεις".

Ξέρουν στον δήμο ότι το ΜΑΡΚΟΥ θα είναι έτοιμο για χρήση σε δυο, τρία τέρμινα.

Το ρουσφέτι που έταξαν το έκαναν. Άρον άρον αγόρασαν το ..... "μουσείο Νόμπελ". Πρέπει να το αξιοποιήσουν κιόλας;

Αλλά μισθώνουν και άλλα κτίρια!!!

Έτσι χωρίς κανένα προγραμματισμό, κανένα σχεδιασμό.

Έτσι τους ήρθε, έτσι αποφάσισε ο ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΟΣ, έτσι θα γίνει.

ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟ!

Αυτό ήταν που έλειπε από το Χαλανδρι. Αυτή ήταν η πρώτη ανάγκη ιεραρχικά να καλυφθεί εδώ και τώρα.

Σιγά μην κάνουν δημαρχείο!

Πεταμένα λεφτά σου λέει το δημαρχείο.

Και σιγά μην περιμένε ο Ακτινοβόλος να κάνει το χοροδιδασκαλείο στο Μάρκου που θα ΣΟΥ κοστίσει περί τα 3 μύρια ευρώ μαζί με τις ανακατασκευές.

ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ να ικανοποιήσει.

Αιτήματα που αν δεν ικανοποιηθούν άμεσα θα του μειωθεί η ακτινοβολία!

ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΧΡΥΣΟ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ: «Χρυσός» ο Μιχαλεντζάκης στα 100μ. πεταλούδα!O Έλληνας κολυμβητής τερμάτισε σε 59.27 σημειώνοντας ατομικό ρεκόρ. Στη δεύτερη θέση ακολούθησε ο Ιταλός Φεντερίκο Μορλάτσι με 59.52, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Τάμας Σορς από την Ουγγαρία με 59.85.
O 17χρονος κολυμβητής μετείχε επίσης στα 50μ. ελεύθερο S9 και 200μ. μικτή ατομική SM9, στα οποία δεν είχε καταφέρει να προκριθεί στους τελικούς.

trleo kouneli

Η τρόικα έβαλε «βέτο» στο πάγωμα των οφειλών στον ΟΑΕΕ και φεύγει


Τον λογαριασμό έως σήμερα των διαπραγματεύσεων για τα ορόσημα – ουρά της πρώτης αξιολόγησης κάνουν στις 10.00 το πρωί, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Θα έχει προηγηθεί (9.00) η συνάντηση των εκπροσώπων των πιστωτών με τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, για θέματα του υπουργείου του.

Τα κλιμάκια θα αναχωρήσουν την Παρασκευή από την Αθήνα και, σύμφωνα με πληροφορίες, κομβική ημερομηνία είναι η 29η Σεπτεμβρίου, οπότε θα συνεδριάσει το EuroWorking Group για να δώσει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι από τις διαπραγματεύσεις προκύπτουν τα εξής:

1. Δεν υπάρχει συμφωνία για το πρόσωπο στο υπερταμείο.

2. Οι θεσμοί δεν δέχονται το πάγωμα των παλαιών ασφαλιστικών οφειλών στον ΟΑΕΕ. η Απόσταση καταγράφηκε κατά την συζήτηση κυβέρνησης – Θεσμών στο θέμα του παγώματος παλαιότερων οφειλών.

Οι Θεσμοί εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί κάτι που αναμενόταν, στην πρόταση για πάγωμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων και εν συνεχεία σε νέα ρύθμιση.

Ζήτησαν εξειδίκευση της πρότασης και συγκεκριμένους αριθμούς προκειμένου να τα μελετήσουν και το ζήτημα θα επανέλθει έχοντας απαντήσεις στο αίτημα της κυβέρνησης.

Το μέχρι τώρα σχέδιο προβλέπει ασφαλιστική ενημερότητα σε οφειλέτες που θα σπεύσουν να πληρώσουν και θα είναι συνεπείς στις καταβολές των τρεχουσών εισφορών τους, με ταυτόχρονο «πάγωμα» των ληξιπρόθεσμων οφειλών έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016. Για να ενταχθεί ο οφειλέτης στο πρόγραμμα θα πρέπει να καταβάλει ανελλιπώς τις τρέχουσες εισφορές για να μην βγει εκτός ρύθμισης.

http://www.trelokouneli.gr

ΣΧΟΛΙΟ: Το είχαμε προβλέψει, γι' αυτό δεν κάναμε καμία αναφορά όταν έκανε τις εξαγγελίες ο πρωθυπουργός. ΔΙΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΣΗ.

ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ του Δημάρχου Πατρέων για το Επισιτιστικό Πρόγραμμα

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν σήμερα ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού (ΚΟΔΗΠ) του Δήμου, Θόδωρος Τουλγαρίδης και Ελένη Μπιρλή και ο Εκπρόσωπος Τύπου του Δήμου Ανδρέας Αντωνόπουλος.
Ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ τόνισαν τα εξής, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης:
«Το πρόγραμμα επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής (ΤΕΒΑ), η διανομή δηλαδή, τροφίμων και προϊόντων προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας στους άπορους, άρχισε να υλοποιείται από πέρυσι το καλοκαίρι και μέχρι σήμερα δεν έχουν διανεμηθεί τα προβλεπόμενα είδη του 2015!
Με ευθύνη της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Εργασίας αποδόθηκαν μέχρι τώρα στις Περιφέρειες και στους Δήμους περίπου τα μισά από τα προβλεπόμενα  για το έτος 2015! Τα υπόλοιπα όπως ομολογούν, μάλλον δεν θα δοθούν ποτέ!
Από τα "ψίχουλα" στην κυριολεξία, με βάση τις πραγματικές ανάγκες των ωφελούμενων, θα δοθούν τελικά περίπου τα μισά. Λαμβάνοντας υπόψη πως κάποια από αυτά είναι πάνες και βρεφικά γάλατα, μπορεί κάποιος να καταλάβει πως ένα χρόνο μετά, δεν θα υπάρχει καν αυτή η ανάγκη στους δικαιούχους.
Όλο το προηγούμενο διάστημα, η Δημοτική Αρχή έκανε συγκεκριμένες προσπάθειες απευθυνόμενη στην Περιφέρεια και την Κυβέρνηση, απαιτώντας τα λίγα έστω προϊόντα να διανεμηθούν γρήγορα και στο σύνολό τους.
Επιμείναμε στο σύνολο των προϊόντων, καθώς θεωρούμε αναξιοπρεπές να στηθεί ο δικαιούχος στην ουρά με άλλα 6.000 άτομα και να πάρει μία οδοντόκρεμα και μισό κοτόπουλο!
Επίσης, με παρεμβάσεις μας ζητούσαμε προσωπικό και υποδομές, προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί ο ΚΟΔΗΠ στο μέγεθος της διανομής.
Σήμερα, χωρίς να συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα που δίνονται στους δικαιούχους και τις οικογένειες τους, θεωρούμε πως μπορούμε να προχωρήσουμε σε μία αξιοπρεπή διανομή. Δυστυχώς δεν έχουμε θετική ανταπόκριση για το ζήτημα του προσωπικού και των υποδομών.
Η διανομή θα γίνει με τη φιλότιμη προσπάθεια του ελάχιστου προσωπικού του Κοινωνικού Οργανισμού και την άμεση ανταπόκριση των εθελοντών.
Αυτή η τακτική είναι αποκαλυπτική της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξαθλιώνει το λαό και ταυτόχρονα μοιράζει ψίχουλα στους πεινασμένους.
Ελεημοσύνη και κοροϊδία για τα φτωχά λαϊκά στρώματα από τη μία, προνόμια, επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές και με πλεόνασμα για τους μεγάλες μονοπωλιακούς ομίλους, τους εφοπλιστές, τους βιομηχάνους και τους τραπεζίτες, από την άλλη.
Κανένας συμβιβασμός με αυτή την πολιτική.
Είναι άδικη και αντιλαϊκή. Θέλει τους δικαιούχους του ΤΕΒΑ και των άλλων προνοιακών παροχών, μόνιμα εξαθλιωμένους.
Ο δρόμος του οργανωμένου αγώνα και της διεκδίκησης για σταθερή και μόνιμη εργασία, για αυξημένο επίδομα ανεργίας σε όλους τους άνεργους, για αύξηση των κοινωνικών παροχών στην Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια και αύξηση μισθών και συντάξεων, διαγραφή χρεών, κατάργηση χαρατσιών, μπορεί να δώσει ανάσα στις λαϊκές οικογένειες».

http://www.epoli.gr

Είναι εύκολη η αθώωση, η καταδίκη, η επιτίμηση...

 
Είναι εύκολη η αθώωση, η καταδίκη, η επιτίμηση, είναι και βολικό της κάθε εποχής η εξουσία να το ορίζει, τα έργα κι οι ημέρες όμως που πέρασαν και έμειναν και άντεξαν από εφήμερες κατάρες κι εξουσίες δεν τρομάζουν, θα ζουν για πάντα τον καιρό της αθωότητας, όπως κι εκείνοι που τα εμπνεύστηκαν, τα δούλεψαν, τα έπλασαν, ζουν και θα ζούνε στις καρδιές κάποιων ανθρώπωνΟ καιρός της αθωότητας.