Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΑΔΕΛΦΙΑ ..... ΖΟΥΓΑ ΘΕΟΣ!


ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΟΤΑ: ΔΥΟ ΠΡΩΤΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ (ΜΕ ΔΟΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΩΝΙΑΣ)

Εχτές κατατέθηκε το νομοσχέδιο Σκουρλέτη, το πολυνομοσχέδιο σκούπα για την αυτοδιοίκηση στην βουλή.

Δεν είμαστε έτοιμοι, βεβαίως να πάρουμε θέση στο σύνολο των ρυθμίσεων αλλά δύο θεματάκια, έτσι  στα γρήγορα να τα διευκρινίσουμε εξ αρχής γιατί θα αρχίσει η φασαρία και θα αποπροσανατολιστεί κανένας μπαμπουίνος και θα μας λέει ότι ....

1. ..... ΠΛΕΟΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ!

ΟΧΙ εμείς του ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ και όσοι δημοτικοί σύμβουλοι μένουν σε απόσταση μικρότερη των 10 χιλιομέτρων από την έδρα του δήμου (Αποζημίωση δικαιούνται - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ - οι σύμβουλοι ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΗΜΩΝ που μετακινούνται από τα χωριά στο κέντρο του δήμου ή ακόμα και σε άλλο νησί για κάθε συνεδρίαση).

ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ, έτσι;

ΤΣΑΜΠΑ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, μην μπερδευτείς και αρχίσεις να μας λες "ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΩ" γιατί θα τα ακούσεις DOLBY STEREO SURROUND τα μπινελίκια σου.

2ο ΘΕΜΑ: ΓΚΡΙΝΙΑ  ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΛΥΤΕΣ!


Μου τι δίνει  ρε φίλε να δικαιωνόμαστε ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ, αφού πρώτα μας έχουν μαμήσει το κέρατο, μας έχουν λοιδωρήσει, μας έχουν στείλει ως φορείς σκανδάλων στον εισαγγελέα, μας έχουν πει δεξιούς, αριστερούς, πασόκους,  λαϊκιστές, πουλημένους, ποντικούς, άσχετους, μπίξε, δείξε κλπ.

ΟΜΙΛΩ ΚΥΡΙΟΙ ΔΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 16 του ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ που αφορά τις ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΕ. (http://i2.aftocdn.gr/mediafiles/2017/07/10139452.pdf).

ΓΙΑ ΠΗΓΑΙΝΤΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΕ, όλοι εσείς οι αυτοξυπηρετούμενοι ξερόλες, μεγαλομανατζαρέοι.

ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ!
Ο 2190/1920 και μόνο!
Ο ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ!

Χαίρεται!

Ναι ξέρω, είμαι γκρινιάρης .....

Πολυνομοσχέδιο ΟΤΑ: Κατατέθηκε στη Βουλή -Τι περιλαμβάνουν τα 140 άρθραα

 

Στη Βουλή κατατέθηκε αργά χθες το βράδυ το πολυαναμενόμενο πολυνομονομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τους ΟΤΑ υπό τον τίτλο: “Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.). Ρυθμίσεις σχετικές με την οργάνωση, τη λειτουργία, τα οικονομικά και το προσωπικό των Ο.Τ.Α.. Ευρωπαϊκοί Όμιλοι Εδαφικής Συνεργασίας. Μητρώο Πολιτών και άλλες διατάξεις”. Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει 140 άρθρα με ρυθμίσεις για όλα τα θέματα της Αυτοδιοίκησης και όχι μόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr δεν θα γίνει δημόσια διαβούλευση για το πολυνομοσχέδιο, η συζήτηση του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει τη Δευτέρα στη Βουλή, όπου θα κληθούν οι φορείς να καταθέσουν τις απόψεις τους.
Συγκεκριμένα, περιλαμβάνονται:

-Στο Α΄ΜΕΡΟΣ (πρώτα 14 άρθρα) ρυθμίσεις για θέματα ΔΕΥΑ.
-Στο Β΄ΜΕΡΟΣ (άρθρα αό 15 έως 140) ρυθμίσεις που αφορούν την οργάνωση, τη λειτουργία και το προσωπικό των ΟΤΑ και των Νομικών προσώπων τους.

Ειδικότερα στο σχέδιο νόμου υπάρχουν άρθρα, που έρχονται να ρυθμίσουν:
— Αντιμισθία Αντιδημάρχων – Αποζημιώσεις δημοτικών συμβούλων
— Την παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας και μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α.
— Την  χορήγηση του επίδοματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας
Θέματα Δημοτικών Αστυνομικών – Με Άρση δυσμενών συνεπειών από τη διαθεσιμότητα και την υποχρεωτική κινητικότητα
— Διορισμός καταταγέντων σε πίνακες διοριστέων του ΑΣΕΠ σε περίπτωση κατάργησης ή λύσης των νομικών προσώπων ΟΤΑ στα οποία έχουν κατανεμηθεί.
Διορισμοί βάσει πινάκων οριστικών αποτελεσμάτων του ΑΣΕΠ που έχουν εκδοθεί από 1.1.2009 έως 31.12.2015
— Κάλυψη οργανικών θέσεων σε Ο.Τ.Α. α’ βαθμού από προσωπικό που κατατάχθηκε σε προσωρινούς πίνακες διοριστέων του Α.Σ.Ε.Π. και απασχολήθηκε, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 21 παρ. 4 του ν. 3584/2007
Παροχή κινήτρων σε εργαζόμενους από Ο.Τ.Α. παραμεθόριων και νησιωτικών περιοχών
— Παύση πειθαρχικών διώξεων δημοτικών υπαλλήλων και αρμοδίων προς διορισμό οργάνων των ΟΤΑ για μη χορήγηση στοιχείων εργαζομένων
— Μετατάξεις και αποσπάσεις προσωπικού στο Δημόσιο και τους Ο.Τ.Α.
Επίσης καθορίζονται μια σειρά από ζητήματα όπως: 
— Χρήση «Τερματικών συσκευών ασφαλών πληρωμών» στους ΟΤΑ
— Ρυθμίσεις οφειλών προς Ο.Τ.Α. α’ Βαθμού
— Τροποποίηση διαδικασίας επιβολής και είσπραξης προστίμων του άρθρου 21 του ν. 4039/2012 (Α’ 15)
— Μεταβίβαση σχολικών ακινήτων στους Δήμους
— Παύση πειθαρχικών διώξεων δημοτικών υπαλλήλων και αρμοδίων προς διορισμό οργάνων των ΟΤΑ για μη χορήγηση στοιχείων εργαζομένων
— Μετατάξεις και αποσπάσεις προσωπικού στο Δημόσιο και τους Ο.Τ.Α.


ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΑς πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, να επιχειρήσουμε να ξεμπερδέψουμα αυτά τα μαλλιά κουβάρια του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου.

Και η αρχή ήταν η προηγούμενη έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 3ης Ιουλίου  που ενέκρινε τις νέες συμβάσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα του δήμου, κατ' εφαρμογήν της ρύθμισης Σκουρλέτη, τότε που όλες οι παρευρισκόμενες παρατάξεις (πλην της παράταξης του Γιώργου Κουράση που έλειπε σύσσωμη για να μην ψηφίσει τις νέες συμβάσεις εκείνων που ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ψήφιζε να μετατραπούν σε "αορίστου χρόνου" ή για να είμαστε απόλυτα δίκαιοι μαζί τους στο ρεπορτάζ, όταν το ψήφιζαν αυτό ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ από τη Νέα Δημοκρατία που συνολικά "τζόγαρε" υπέρ των συμβασιούχων αρχικά και μετά το γύρισε, όταν εξελίχθηκε η παρέμβαση Τσίπρα.

Αν δεν θυμάσαι ή δεν το έχεις παρακολουθήσει κάνε κλικ στις δύο αναρτήσεις μας μετά από εκείνη την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. 

ΟΜΟΦΩΝΑ - ΠΛΗΝ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΩΝ - ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΥΡΑΣΗ ΨΗΦΙΖΑΝ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

Τότε λοιπόν το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την σύναψη νέων συμβάσεων με όλους (???) τους συμβασιούχους στην καθαριότητα των οποίων βεβαίως ΟΜΟΦΩΝΑ ζήταγε με ψήφισμά του από την κυβέρνηση την ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!
ΟΛΩΝ !!!!

Δεν έγινε νομοθετική ρύθμιση για μετατροπή σε αορίστου, όπως ζήταγε λοιπόν ομόφωνα το ΔΣ, αλλά η ρύθμιση Σκουρλέτη έδωσε το δικαίωμα στα δημοτικά συμβούλια να κάνουν νέες συμβάσεις.

Η διοίκηση του δήμου έφερε μια ονομαστική λίστα λοιπόν με τους εργαζόμενους των οποίων το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την επαναπρόσληψη με τις συμβάσεις Σκουρλέτη (για κάλυψη αναγκών δημόσιας υγείας).
Πόσους;
100 άτομα.

Η Λούλα Καρατζά - που είχε πιάσει την τρύπα (ή είχε ενημερωθεί παρασκηνιακά;;;) - ρώτησε τον Συμεών αν περιλαμβάνονται όλοι οι συμβασιούχοι και εκεί βγήκε η πληροφορία στην επιφάνεια ότι έλειπαν 7 (????) άτομα από τους προτεινόμενους για νέα σύμβαση.

"Δύο δεν θέλουν οι ίδιοι να συνεχίσουν και οι άλλοι πέντε έχουν δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην υπηρεσία, δεν δουλεύουν, κάνουν ζημιές στα οχήματα ο ένας μάλιστα τράβηξε και μαχαίρι στους συναδέλφους του. Εμείς δεν ανανεώνουμε τις συμβάσεις των συγκεκριμένων" ήταν η θέση της διοίκησης - Χριστουλάκη και Συμεών .

Στελέχη της αντιπολίτευσης αρχικά αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας αντέδρασαν:
"Δεν έχουμε πειθαρχική διαδικασία, ούτε πειθαρχική αρμοδιότητα εδώ, αυτή τη στιγμή. Πώς θα τους καταδικάσουμε έτσι προχείρως σε ανεργία, πειθόμενοι μόνο από τις προφορικές διαβεβαιώσεις; Όταν γίνανε όλα αυτά τα κακά που έκαναν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, που μας τα λέτε σήμερα και παρεπιπτόντος, κινήθηκε πειθαρχική διαδικασία, έγινε ΕΔΕ, τους καλέσατε σε απολογία;;;
Και τέλος πάντων αν είναι έτσι υπάρχει η κανονική διαδικασία να τιμωρηθούν και να τους λυθεί η σύμβαση, κανείς δημοτικός σύμβουλος δεν θέλει να καλύψει μαχαίρια και πιρούνια.
Και τέλος πάντων αν είχε ικανοποιηθεί το ομόφωνο αίτημά μας και είχαν μετατραπεί οι συμβάσεις τους σε ΑΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ με κυβερνητική παρέμβαση δεν θα ίσχυαν όλα αυτά για τους συγκεκριμένους; Και τότε - αν ισχύουν όλα αυτά που λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κος Χριστουλάκης, στο δημοτικό συμβούλιο - ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΩΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ; Γιατί μπλέκονται έτσι δύο θέματα;"

Η διοίκηση επέμεινε ότι δεν θα περιλάβει τους πέντε (7 μείον 2) γιατί έχουν γίνει όλες οι διαδικασίες, υπάρχουν αναφορές των προϊσταμένων τους, των συναδέλφων τους και ουδείς στην υπηρεσία του δήμου έχει άλλη άποψη.

Ο σύλλογος των εργαζομένων δεν εκπροσωπούνταν σε εκείνη την συνεδρίαση, κανείς συνδικαλιστής δεν είχε έρθει στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ για τις συμβάσεις (!!!) οπότε όσα ενημέρωνε η διοίκηση δεν είχαν κανέναν αντίλογο από υπηρεσιακούς παράγοντες και το δημοτικό συμβούλιο τελικά ΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ των 100 - (και τι άλλο θα μπορούσε να κάνει; Να στείλει αδιάβαστους και τους 100  ή να βάλει το δέντρο μπροστά και να κρύψει το δάσος;)

Η απουσία άλλωστε εκπροσώπου του Σωματείου είναι λογικό να εκληφθεί από τους μη ενημερωμένους δημοτικούς συμβούλους ως συμφωνία με την εισήγηση της διοίκησης, αφού αν υπήρχαν ενστάσεις θα ήταν λογικό να κατατεθούν στο δημοτικό συμβούλιο.

Την επόμενη μέρα το συνδικάτο ΟΤΑ (ΠΑΜΕ) έκανε λόγο για απόλυση 7 (επτά) συμβασιούχων από τον δήμο Χαλανδρίου.

Και τρεις μέρες μετά, στις 7 Ιουλίου, Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου καταθέτει την ακόλουθη ανακοίνωση για την οποία οι δημοτικοί σύμβουλοι ενημερώνονται από προχθές 12-7 το πρωί (με email του προεδρείου του ΔΣ) , την ημέρα δηλαδή της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου που έχει ως πρώτο θέμα την ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ στην καθαριότητα, με βάση πάλι το νόμο Σκουρλέτη.

Των θέσεων που - αν υλοποιηθεί η δέσμευση Τσίπρα, Σκουρλέτη και γίνει ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ - θα καλυφθούν (επιτέλους) ΜΕ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ.

Η τροποποίηση λοιπόν του ΟΕΥ του δήμου προχθές ήταν "ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ" για την υπηρεσία καθαριότητας αλλά και τους ίδιους τους εργαζόμενους - συμβασιούχους για να μπορέσουν - αν και όταν γίνει ο διαγωνισμός - να αξιοποιήσουν την μοριοδότηση που κέρδισαν με την δουλειά τους, τους αγώνες τους και τους αναγνώρισε η ρύθμιση Σκουρλέτη.

Ο Σύλλογος κάνει λόγο για έξι (και όχι 7) συμβασιούχους που δεν ανανεώθηκε η σύμβασή τους και ζητάει να συμπληρωθεί η απόφαση του ΔΣ για τους 5 από τους 6 αφού ο έκτος - λέει ο σύλλογος - δεν θέλει.

Οπότε έτσι φτάνουμε προχτές στην αίθουσα συνεδριάσεων για να ξεκινήσει το προχθεσινή συνεδρίαση.
                                                                                                                                            (συνεχίζεται)

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: ΑΝΑΔΡΟΜΟΙ – ΤΑ ΛΑΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΥΝΘΕΤΩΝ


Οι Ανάδρομοι σε μια βραδιά αφιερωμένη στο καλό λαϊκό τραγούδι, με αναφορές στους μεγάλους Έλληνες συνθέτες. Θα ακουστούν τραγούδια των

Μ. Θεοδωράκη ,Μ. Χατζιδάκι, Γ. Σπανού, Γ. Μαρκόπουλου, Σ. Κουγιουμτζή, Μ. Λοίζου κ.α.

Παίζουν και τραγουδούν : πιάνο και καλλιτεχνική επιμέλεια Κώστας Μπιλίσης

κιθάρα Αντιγόνη Πενέζη , μπουζούκι Άρης Σιγάλας .

Σας περιμένουμε να τραγουδήσουμε παρέα αγαπημένα τραγούδια με άρωμα από ΕΛΛΑΔΑ

"Όλοι μαζί απορούμε"... Όλοι αυτοί οι καλλιτέχνες δεν αντιλαμβάνονται τι παίζεται;

 

Χτες  (προχτές) πραγματοποιήθηκε η πολυδιαφημισμένη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο, με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών που διοργάνωσε το "Όλοι μαζί, μπορούμε..."

Μπορούμε να καταλάβουμε τη συμμετοχή του κόσμου και για να ακούσει τους καλλιτέχνες και γιατί αισθάνεται (πιθανόν...) ότι με αυτόν τον τρόπο βοηθάει τους συνανθρώπους του.

Δε μπορούμε όμως σε καμία περίπτωση να αφήσουμε ασχολίαστη όλη αυτήν την διαδικασία.

Η συγκέντρωση τροφίμων προς τους συνανθρώπους μας που πεινάνε, παρουσιάζεται ως ύψιστη ένδειξη αλληλεγγύης λες και τα συσσίτια είναι μία απολύτως αποδεκτή διαδικασία και πολιτικά και ηθικά. 

Αποκρύπτεται εντελώς και εντέχνως ότι η πείνα, η ανέχεια και η παντελής έλλειψη στοιχειωδών μέσων επιβίωσης, είναι αποτέλεσμα των μνημονίων και των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια.

Είναι λοιπόν υποκριτικό και τραγικό ταυτόχρονα, το γεγονός ότι αυτοί που υποστηρίζουν τα μνημόνια και τη φτωχοποίηση της κοινωνίας, αυτοί οι ίδιοι το "παίζουν" και φιλάνθρωποι.

Όσον αφορά αυτούς που βρίσκονται πίσω από το "Όλοι μαζί μπορούμε", κατανοούμε τα κίνητρα τους. 

Μας βομβαρδίζουν καθημερινά για το πόσο καλό είναι το ΔΝΤ και για το πόσο καλά είναι τα μνημονιακά μέτρα διότι έτσι εξυπηρετούνται τα συμφέροντα τους. 


Οι καλλιτέχνες όμως, πολλοί από τους οποίους ταυτίστηκαν και με κινήματα τις προηγούμενες δεκαετίες, που το "παίξανε" αντισυμβατικοί και αντικομφορμιστές, σπεύδουν τώρα με τη συμμετοχή τους να καταδείξουν πως τα συσσίτια είναι ο μοναδικός τρόπος να αντιμετωπιστεί η φτώχεια και η πείνα σε αυτόν τον τόπο. 

Επί της ουσίας δίνουν και ιδεολογική στήριξη και σε όλη αυτή την διαδικασία ψευδεπίγραφης φιλανθρωπίας και εν τέλει σε όλη αυτήν την πολιτική 

Εκτός κι αν οι συγκεκριμένοι καλλιτέχνες διαχρονικά ακολουθούσαν τη μόδα ή τις τάσεις της εποχής, θεωρώντας ότι αυτό μπορεί να τους εξυπηρετήσει καλύτερα.

Εμείς όμως επειδή μένουμε σταθεροί στις επιλογές μας, πάντα αντιμνημονιακοί και πάντα πιστεύοντας ότι η αξιοπρέπεια είναι το ίδιο απαραίτητη με το ψωμί, αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο που δεν θα χρειάζονται συσσίτια για να επιβιώσουν οι άνθρωποι.

Τμήμα Πολιτισμού ΛΑ.Ε.

ΣΧΟΛΙΟ:
ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΡΕ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΤΗΣ ΛΑΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΑΣ!

ΣΤΗΝ ΚΟΥΔΟΥΝΑ ΟΜΩΣ ΤΑ ΕΙΠΑΤΕ ΑΥΤΑ;;;;

Και στον δήμο Χαλανδρίου λοιπόν, που είσαστε διοίκηση,  τα ίδια ισχύουν, έτσι δεν είναι; 

Η ανακοίνωση του τμήματος Πολιτισμού της ΛΑΕ  μας βρίσκει ap;olyta σύμφωνους, αφού εμείς αυτά τα λέμε από τότε που ξεκίνησε αυτό το πάρτι της στρουθοκαμηλικής φιλανθρωπίας και στελέχη της μας έβριζαν.

Μόνο που ξεχνάει η ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ αυτή να αναφέρει ότι υποκρισία των ΟΛΟΙΜΑΖΙΔΩΝ είναι ακόμα μεγαλύτερη. 

Διότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ"!

Υπάρχει ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ! 

Με ξένα κόλλυβα κάνουν μνημόσυνο. 
Ο απλός πολίτης είναι αλληλέγγυος!
Οι διοργανωτές και οι μεγαλόσχημοι eίναι ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.

Διότι προχτές η συναυλία δεν είχε εισιτήριο μόνο τα υλικά για φακόριζο και αποξηραμένη καρύδα αλλά είχε ΚΑΙ XRHMATIKO ΕΙΣΙΤΉΡΙΟ. 

ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΥΣ" ΠΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΑΝ ΠΑΡΕΑ ΜΕ TΟΝ ΑΔΩΝΗ    "ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΣΤΑΜΠΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΣΥΜΑΔΕΨΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΣΟΣ" 

¨Οπως ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΪΝΑΙ ΚΑΙ  κάτι άλλοι ..... "ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ" και εδώ τριγύρω μας.

ΠΗΓΕΣ:  http://anemosanatropis.blogspot.gr, http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

Το Institute of Life – IASO στην ESHRE της Γενεύης

 

Το Institute of Life – IASO στην ESHRE της Γενεύης
Δυναμική συμμετοχή σε ένα από τα σημαντικότερα συνέδρια Εξωσωματικής Γονιμοποίησης παγκοσμίως

Το Institute of Life – IASO συμμετείχε δυναμικά στο 33ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Αναπαραγωγικής Ιατρικής και Εμβρυολογίας της ESHRE, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη, 2-5 Ιουλίου 2017 με περισσότερους από 10.000 συμμετέχοντες.
Ο τομέας της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στην Ελλάδα αποτελεί έναν δυναμικά αναπτυσσόμενο πόλο προσέλκυσης ζευγαριών από το εξωτερικό, χάρη στην πολύ καλή ποιότητα υπηρεσιών, τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας και το φιλελεύθερο νομικό πλαίσιο. Στο πλαίσιο αυτό, το Institute of Life-IASO δέχεται ζευγάρια από όλο τον κόσμο, που εμπιστεύονται επιστήμονες με διεθνή εμπειρία, την ασφάλεια ενός κορυφαίου νοσοκομείου όπως το ΙΑΣΩ και ένα εργαστήριο με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό για να αποκτήσουν παιδιά.
Σε μια κίνηση εξωστρέφειας, το Institute of Life-IASO είναι η πρώτη Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης στην Ελλάδα που συμμετέχει με εκθεσιακό περίπτερο σε ένα τόσο σημαντικό Συνέδριο, εκπροσωπώντας ως μοναδικό κέντρο το χώρο της εξωσωματικής γονιμοποίησης στην Ελλάδα. Το περίπτερο επισκέφτηκαν περισσότεροι από 300 συμμετέχοντες από την Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική. Η επιστημονική ομάδα του IOLife-IASO είχε την ευκαιρία να συναντήσει συνεργάτες από Μονάδες του Εξωτερικού. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν επιστημονικές ανακοινώσεις, συμφωνήθηκαν νέες συνεργασίες και παρουσιάστηκαν οι καινοτόμες υπηρεσίες της Μονάδας σε επιστήμονες από γνωστά ακαδημαϊκά κέντρα της Ευρώπης και των ΗΠΑ.
Το ετήσιο Συνέδριο της ESHRE, της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, είναι το μεγαλύτερο και σημαντικότερο συνέδριο παγκοσμίως, το οποίο προάγει την έρευνα στον τομέα της αναπαραγωγής και εμβρυολογίας στο ευρύ κοινό και την επιστημονική κοινότητα. 

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΑΡΓΩ"
Με δυο επιτυχημένες παραστάσεις, στο Ανοιχτό Θέατρο Μελισσίων και στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι, η νεοσύστατη Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού-Επιστημονικού Συλλόγου Χαλανδρίου "ΑΡΓΩ", παρουσίασε το έργο «Ο Αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου, σε σκηνοθεσία Ιωάννας Μπακαλάκου.
Δυο παραστάσεις με τα θέατρα γεμάτα από θεατές, οι οποίοι απόλαυσαν και επιβράβευσαν με θερμό χειροκρότημα τους ερασιτέχνες ηθοποιούς που με τις ερμηνείες τους πρόσφεραν πολύ γέλιο και στιγμές συγκίνησης.
Στις παραστάσεις της Θεατρικής Ομάδας συμμετείχαν αλφαβητικά οι: Αλέξης Αρβανίτης, Ιφιγένεια Γιαννέ, Ανδρέας Ζηρογιάννης, Αλέξης Καϊμάκης, Ελένια Καμπά, Χαρά Κούτη, Γιάννης Μουστάκας, Ελένη Παυλίδου, Γιάννης Σαρηβασίλης, Ευγενία Τσούτη, Βάσω Φαρμάκη.
Το Ανοιχτό Θέατρο των Μελισσίων γέμισε από κόσμο και μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο κ. Παναγιώτης Μούστρης πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Πεντέλης (Ο.Π.ΑΘ.) και η κα Τσιμού Παναγιώτα μέλος του ΔΣ υπεύθυνη των πολιτιστικών εκδηλώσεων, ο κ. Φώτης Χρυσικός, Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, ο κ. Πέτρος Κούκουζας δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου και άλλοι.
Στο κατάμεστο Θέατρο της Ρεματιάς παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Σέργιος Γκάκας, η αντιδήμαρχος οικονομικών κα Χριστούλη, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Κώστας Αγγελής, Γιώργος Θωμάς, Γιώργος Λιερός, Σούλα Μάζη, Πόπη Φασίτσα, οι Περιφερειακές σύμβουλοι κυρίες Κορίνα Βασιλοπούλου και Σοφία Κορωναίου, η πρόεδρος του ΚΚΠΠΑ κα Σοφία Κωνσταντέλια, διακεκριμένοι άνθρωποι από τον καλλιτεχνικό χώρο όπως ο κ. Θωμάς Μπακαλάκος, ο κ. Τάσος Ράμσης κ.α., φίλοι και εκπρόσωποι άλλων τοπικών συλλόγων κλπ
Οι παραστάσεις της Θεατρικής Ομάδας του Πολιτιστικού-Επιστημονικού Συλλόγου Χαλανδρίου "ΑΡΓΩ", ήταν ενταγμένες στα προγράμματα «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2017» του Δήμου Πεντέλης, και «Φεστιβάλ Ρεματιάς 2017» του Δήμου Χαλανδρίου.

IMK | ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΝΕΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ-3 ΜΟΝΟΠΡΑΚΤΑ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ| 13-14 & 17-18 Ιουλίου


ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ

Το Εργαστήριο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων παρουσιάζει στη σκηνή του ΙΜΚ τρία μονόπρακτα θεατρικά έργα που διακρίθηκαν στο τέλος της διαδικασίας, μαζί με την έκδοσή τους σε δύο τόμους, ελληνικά και αγγλικά, από τις Εκδόσεις Σεναριογράφων Ελλάδας.

«Τα Θηλαστικά» της Ευτυχίας Γιαννάκη
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λύρας

«Βόλτα στη Λιακάδα» του Pepe Abas
Σκηνοθεσία: Σοφία Παλάντζα

«Φλικ Φλοκ» της Αγγελικής Παρδαλίδου
Σκηνοθεσία: Ρούλα Πατεράκη

13, 14, 17, 18 Ιουλίου 2017
ώρα 20:30 στο -2
(Τρία μονόπρακτα. Το ένα μετά το άλλο. Μια παράσταση)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Πληροφορίες - Κρατήσεις θέσεων στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) και τηλεφωνικά 210 3418579, Δευ – Παρ 11:00 – 14:00.