Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Πέντε χρόνια εξευτελισμού και οικονομικής εξαθλίωσης...

του Γ. Παπιδά
 Πέντε χρόνια εξευτελισμού και οικονομικής εξαθλίωσης...

Πέντε χρόνια τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα να κουνάνε τα δάχτυλα στα βοθροκάναλα της γκεμπελικής προπαγάνδας και να σπέρνουν τον τρόμο στην κοινωνία..

Πέντε μαρτυρικά χρόνια που εξέβρασαν 1500.000 άνεργους στα αζήτητα, έκλεισαν εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και έστειλαν στα συσσίτια χιλιάδες αξιοπρεπείς συνανθρώπους μας...

Ώσπου τον περασμένο Γενάρη στις εθνικές εκλογές ο λαός έστειλε αυτούς ακριβώς τους εκφραστές της καθημερινής του εξαθλίωσης στα αζήτητα της ιστορίας...

Κάθε άλλος ένοχος και αποτυχημένος στην θέση τους θα σιωπούσε και θα εξαφανιζόταν διακριτικά για να σώσει αν όχι το τομάρι του τουλάχιστον την αξιοπρέπεια του...
Θα έκανε ίσως και μια αυτοκριτική προσδοκώντας την λήθη της ιστορίας...

Αντ' αυτού τα θρασίμιa αυτά της πολιτικής ξεφτίλας αμετανόητα και ξεψαρωμένα επανακάμπτουν...

Τσιμπιόμαστε μήπως και δεν βλέπουνε καλά τα ματάκια μας όταν βλέπουμε τους διάφορους Αδωνηδες, Λοβερδους, Σαμαραδες και βενιζελους να ξεμυτίζουν από τα καβούκια τους και να ξανακουνάνε τα δάκτυλα...
Ορισμένοι τσιρίζουν κιόλας σαν βιασμένες μωρές παρθένες που δεν ξέρουν τίποτα για τον... φόνο...

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι φανερό ότι κάνει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ και σκληρές διαπραγματεύσεις με τους τοκογλύφους - δανειστές - εταίρους μη αποδεχόμενη να κάνει πίσω από τους βασικούς πυλώνες του προεκλογικού της προγράμματος..
Θα κριθεί λοιπόν όταν οι διαπραγματεύσεις αυτές φθάσουν στο τέλος τους είτε θετικά είτε αρνητικά...
Το ότι δεν κάνει πίσω από τις κόκκινες γραμμές της νομίζω ότι είναι θετικό ...

'Ολοι κρινόμαστε καθημερινά εκ του αποτελέσματος...

Έτσι και η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση θα κριθεί από το τελικό αποτέλεσμα των επίπονων , όπως φαίνεται από την διακύμανση τους , διαπραγματεύσεων...

Ας ξαναμπούν λοιπον στα καβο'υκια τους οι ναιναίκοι και οι οσφυοκάμπτες της ιστορίας....

Είναι τουλάχιστον θράσος με μόλις 3 μήνες διακυβ'ερνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να τσιρίζουν και να κωλοχτυπιούνται σαν υστερικοό αντί να λουφάζουν ελπίζοντας στο κοινωνικό έλεος για τα δεινά που επέφεραν σε ΟΛΟΥΣ....

Στο μεσοδιαστημα ας απαντήσουν έστω για μια φορά με εντιμότητα.

Δέχονται η όχι μείωση μισθών και συντάξεων ?
Δεχονται η όχι εργασιοκό μεσαίωνα?
Δεχονται η όχι αύξηση φόρων και χαρατσιών ?
Δεχονται η όχι ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας ?
Δεχονται η όχι την γερμανική επικυριαρχία?

Δεν περιμένουμε απαντήσεις βέβαια ....
Απλά να το βουλώσουν επιτέλους...

Κοινή γνώμη λίγο απ' όλα: 70% ναι σε συμφωνία, 44% κυβέρνηση εθνικής ενότητας, 15% μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ...Η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία ξεπερνά τις 15 ποσοστιαίες μονάδες σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research για το ΒΗΜΑ της Κυριακής.

Στο ερώτημα τι θα ψήφιζαν αν σήμερα διεξάγονταν βουλευτικές εκλογές, το 36,9% επέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ (περίπου στα ποσοστά που συγκέντρωσε στις εκλογές), ενώ το 21,7% τη Νέα Δημοκρατία. Ακολουθούν το Ποτάμι με 7,3%, η Χρυσή Αυγή με 5,7%, το ΚΚΕ με 5%, οι ΑΝΕΛ με 4,6% και το ΠΑΣΟΚ με 3,9%.

Επίσης 7 στους 10 (71,9%) θεωρούν ότι μια συμφωνία με τους δανειστές είναι το καλύτερο για τη χώρα. Το 68,8% εκτιμά πως είναι υπαρκτός κίνδυνος εξόδου από το ευρώ, ενώ το 72,9% επιθυμεί την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη. Το 52,4% συμφωνεί με την άποψη και τα δημοσιεύματα ότι η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας ενώ το 45,1% διαφωνεί.

Όχι σε εκλογές

Το 50,2% δηλώνει ότι τους εκφράζει ο τρόπος που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση έναντι 45,7%. Στην περίπτωση αδιεξόδου το 44,2% θεωρεί πως η καλύτερη επιλογή είναι κυβέρνηση εθνικής ενότητας, το 32,7% θέλει δημοψήφισμα και μόνο το 18,7% προκήρυξη νέων εκλογών. Το 42,1% πιστεύει ότι τελικά στην διαπραγμάτευση θα υποχωρήσει η κυβέρνηση, το 22,6% ότι θα υποχωρήσουν οι εταίροι, το 12,9% ότι θα επέλθει ρήξη ενώ το 22,4% δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

ALCO: 14,1% το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά της η ALCO σε δική της δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 14 μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα, στη δημοσκόπηση που δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα», στην πρόθεση ψήφου, επί των εγκύρων, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 35,9%, η ΝΔ 21,8%, το Ποτάμι 5,1%, το ΚΚΕ 5,1%, η Χρυσή Αυγή, 5%, οι ΑΝΕΛ 3,6%,το ΠΑΣΟΚ 3,3%, η Ένωση Κεντρώων 1,5%, η Τελεία 1,1%, άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 1,6% και οι αναποφάσιστοι φθάνουν το 16%.

Σε περίπτωση αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις, το 51% αναφέρει ότι η κυβέρνηση πρέπει να χειριστεί το θέμα, το 27% θέλει δημοψήφισμα και το 15% εκλογές. Στο ερώτημα εάν η Ευρώπη δεν δεχθεί τις ελληνικές προτάσεις το 50% αναφέρει ότι η κυβέρνηση πρέπει να συμβιβαστεί, ενώ το 36% ζητά ρήξη.

Το 63% δηλώνει ανήσυχο για χρεοκοπία έναντι 32% που δεν δείχνει το ίδιο, ενώ το 48% ανησυχεί για το ενδεχόμενο grexit, έναντι 45%.

Το 39% είναι ικανοποιημένο από την απόδοση της κυβέρνησης, ενώ το ίδιο ποσοστό πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της. Το 64% διαφωνεί με τις πολιτικές της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό, το 77% διαφωνεί με την αποφυλάκιση του Ξηρού, ενώ το 32% διαφωνεί με τις αλλαγές στην Παιδεία. Το 55% έχει θετική γνώμη για τον Γ. Βαρουφάκη έναντι 36% αρνητική , ενώ για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου οι θετικές γνώμες είναι 40%, έναντι 50% που φθάνουν οι αρνητικές.

http://www.press-gr.com

Η Γκαλερί Χρυσόθεμις παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής της Δέσποινας Παρασκευοπούλου     
                            
Η έκθεση  περιλαμβάνει  έργα μεσαίων  διαστάσεων, λάδια με θεματολογία  εμπνευσμένη  από  τοπία  και  νεκρές φύσεις.

Η  ζωγράφος ασχολείται  επίσης  με  αγιογραφίες  και  φαγιούμ.


                                                                   Διάρκεια  έκθεσης   έως 9/5/2015

ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ