Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΕΓΚΑΠ ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΤΟΥΦΑΣ
Το ΚΑΠΗ Τούφας επισκέφθηκαν την Παρασκευή 4 Μαρτίου τα «παιδιά» που φιλοξενούνται ή εκπαιδεύονται στις εγκαταστάσεις της γειτονικής Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων -Παιδιών Νοητικά Υστερούντων.

Έπαιξαν τάβλι, έκαναν φιλίες, τραγούδησαν και πέρασαν μια πολύ ευχάριστη ώρα. Η διευθύντρια της ΠΕΓΚΑΠ Λουίζα Μαρτίνι μίλησε για τα εκπαιδευτικά προγράμματα, η Ευγενία για τα υφαντά της, ο Τάκης για το λουστράρισμα επίπλων και άλλοι για τα εργαστήρια στα οποία συμμετέχουν (ραπτική, κηπουρική, χειροτεχνία κ.λ.). Όλοι μαζί πρόσφεραν στις κυρίες του ΚΑΠΗ «μάρτη» που είχαν κατασκευάσει με τα χέρια τους.

Τα μέλη του ΚΑΠΗ καλωσόρισαν τα παιδιά και υποσχέθηκαν να ανταποδώσουν την επίσκεψη. Τους μίλησαν για το πώς περνούν το χρόνο τους στο ΚΑΠΗ παίζοντας τάβλι, πίνοντας το καφεδάκι τους, συζητώντας και συμμετέχοντας σε ομάδες και δραστηριότητες του χώρου.

Τα στελέχη του ΚΑΠΗ προσέφεραν στους επισκέπτες αναψυκτικά, γλυκίσματα, σφυρίχτρες και σερπαντίνες.

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ή ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ;

Με έναν "ύπουλο" τίτλο "MΕΓΑΛΗ ΠΛΑΚΑ! Κυβέρνηση και τράπεζες "σκοτώνονται" τώρα για τα δεκάδες εκατομμύρια της τραπεζικής διαφήμισης..." το PRESS.GR μας ενημερώνει για την κυβερνητική πρωτοβουλία να υπάρξει διαφάνεια στο πώς κατανέμουν τα κονδύλια προβολής, χορηγιών και δωρεών οι 4 συστεμικές τράπεζες.

Με νομοθετική πρωτοβουλία η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλλει την διαφάνεια στην κατανομή των τραπεζικών κονδυλίων για προβολή. Επιβάλλει να αναρτώνται ΟΛΕΣ οι δαπάνες αυτής της κατηγορίας στο διαδίκτυο.

Και το προωθεί αυτό η κυβέρνηση γιατί ΞΕΡΕΙ τι παίζεται στο παρασκήνιο της νομής αυτών των κονδυλίων. Τα είπαμε, να μην τα ξαναπούμε.

Μιλάμε για εκατομμύρια που δίνονται στους "εκλεκτούς", με απόλυτα αδιαφανή κριτήρια και με πολιτικές παρεμβάσεις από όλες τις πάντες, για προβολή - λέει - των χρεοκοπημένων ελληνικών τραπεζών που έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί 3 φορές με τα λεφτά του έλληνα πολίτη επειδή ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ πριν χρεοκοπήσουν, στην επιλογή και την διαχείριση των δανείων που μοίραζαν την εποχή των παχέων αγελάδων. (Ποια άλλη ανώνυμη εταιρία άραγε έχει αυτό το προσόν, να πέφτει δηλαδή έξω και να την σώνει το κράτος με δημόσιο χρήμα; ΜΟΝΟ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΕ.).

Η κυβερνητική πρωτοβουλία για ανάρτηση των κονδυλίων που μοιράζονται από τις κρατικοχρηματοδοτούμενες τράπεζες στο διαδίκτυο είναι σε σωστή κατεύθυνση και  πρέπει να επεκταθεί.

Και μάλιστα είναι ΕΛΛΙΠΉΣ, ΜΗ ΕΠΑΡΚΗΣ πρωτοβουλία ειδικά αυτή την περίοδο - και τουλάχιστον όσο διαρκούν τα capitals controls.

Θα μπορούσε να ήταν ακόμα πιο δραστική και ριζοσπαστική και να έβαζε και περιορισμό και στο ύψος των κονδυλίων που επιτρέπεται να διανέμουν οι τράπεζες "για προβολή τους" για να μην πάω στο ακραίο της πλήρους απαγόρευσης.

ΤΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ για να χρειάζεται να το προβάλουν;

ΚΑΤΑΣΧΕΤΗΡΙΑ;

Οι αιτιάσεις - αντιρρήσεις των τραπεζών στην κυβερνητική τροπολογία, όπως τις αποτυπώνει το ρεπορτάζ του PRESS.gr (ακολουθεί) είναι πραγματικά γραφικές: "χάνεται - σου λέει - το νόημα του ανταγωνισμού, καθώς ο ένας (τραπεζικός όμιλος) θα βλέπει που και πώς μοιράζει τα διαφημιστικά του κονδύλια ο άλλος".

Έχουν ανταγωνισμό διαπλοκής και δεν θέλουν να ξέρει η EUROBANK πώς το κάνει η ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΝΑΚΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΔΑΙΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΒΕΒΑΙΑ.

ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, με διατήρηση των διαχειριστικών προνομίων κλειστών συστημάτων, ειδικά όταν τους δίνεται απλόχερα δημόσιο χρήμα για να διαχειρίζονται, καμία βελτίωση δεν μπορεί να υπάρξει κατά την γνώμη μου, σε κανένα τομέα της δημόσιας ζωής, με δημοκρατικό τρόπο.

Η αλλαγή της ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΜΕΝΗΣ από όλες τις πλευρές του πολιτικού συστήματος νοοτροπίας λαφυραγωγίας επί του δημόσιου ταμείου ή της δημόσιας περιουσίας, όταν μπορεί ο καθένας, όταν καβαλάει για λίγο το άρμα της εξουσίας",  νοτροπία που ΟΛΟΙ έχουμε ακούσει να διατυπώνεται από διαφόρους γύρω μας, από "μη γραφικούς παλιάτσους" - δημόσιους λειτουργούς, μόνο με έναν τρόπο μπορεί να αντιμετωπιστεί: Όταν ο πολίτης πειστεί ότι γίνεται ειλικρινής απόπειρα μεταμόρφωσης του ΡΩΜΕΪΚΟΥ των Τουρκόσπορων σε θέσεις κλειδιά σε ένα δίκαιο ευρωπαϊκό κράτος με ευρωπαίους πολίτες ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ εκτός από υποχρεώσεις, με ισονομία και δικαιοσύνη.

Και αναγκαίος - όχι βέβαια και ικανός - όρος για να επιχειρηθεί κάτι τέτοιο είναι η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.
Και αξίζει να υποστηρίζεται κάθε απόπειρα προς αυτή την κατεύθυνση και να στηλιτεύεται και αναδεικνύεται κάθε απόπειρα "εν κρυπτώ διαχειρίσεων" (ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΟΣΤΟΣ)

Βέβαια θα μου πεις τώρα ότι αυτά δεν γίνονται εν μέσω μνημονίων, προσφυγικού, γερμανοκρατίας κλπ. και ότι η κυβέρνηση έχει κάνει πολλά στραβά και, και, και ,,,,,

Θα συμφωνήσω μεν αλλά θα αντιτάξω ότι όπου γίνεται έστω και βήμα προς τα μπρος πρέπει να στηρίζεται και όχι με άλλοθι τα δεκάδες στραβά να μην βλέπουμε τα θετικά βήματα και να τα διακωμωδούμε προς όφελος της διατήρησης του σημερινού - καταδικασμένου - status quo.

Γιατί υπάρχει βέβαια και άλλη πρόταση στο τραπέζι της δημόσιας συζήτησης για το πώς θα αλλάξουν οι κατεστημένες αντιλήψεις και το πώς θα παταχθεί η διαφθορά, που εμάς που λέμε αυτά τα χαζά που λέμε, μας λέει γραφικούς:

Είναι η πίστη στην ΡΟΜΦΑΙΑ του ΚΑΘΑΡΤΗ, του ΗΓΕΤΗ που "θα καθαρίσει", του αρχηγού ΑΣΠΡΟΥ ΣΙΦΟΥΝΑ ΜΕ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΑΜΜΟΝΙΑΖΟΛ.

Που δεν έχουν να τον προτείνουν βέβαια τον μεγάλο ηγέτη (βολοδέρνουν μεταξύ Μιχαλολιάκου και Λεβέντη,) άσε που η ιστορία είναι γεμάτη από τέτοιους "ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ" που στο τέλος καταλήξανε να ζουν σε χρυσά παλάτια μέχρι να χάσουν τα κεφάλια τους από αγριεμένο πλήθος των υπηκόων τους.

Η απόπειρα της κυβέρνησης να ρίξει λίγο φως στα κονδύλια της διαπλοκής πρέπει - κατά την γνώμη μας - να στηριχτεί.

Και το λέμε γιατί "κάτι ξέρουμε" για το πώς παίζεται το παιχνιδάκι της νομής αυτών των κονδυλίων και της χειραγώγησης του τύπου και του πολιτικού προσωπικού.

ΥΓ: Μην βγει κανένας μαλάκας και μας πει ότι τα λέμε αυτά για να πάρουμε λεφτά από την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ για την ΠΛΑΤΕΙΑ. έτσι να χαρείτε.
Όπως μας είπαν για τις κεραίες κινητής.
ΞΕΡΟΥΜΕ ότι αυτά είναι λεφτά για μεγάλα παιδιά της ενημέρωσης και δεν έχουμε ψευδαισθήσεις, γι' αυτό και μιλάμε ελεύθερα.
Δεν "κινδυνεύουμε" να δεις στην ΠΛΑΤΕΙΑ διαφήμιση της EUROBANK, δεν ανησυχουμε μην εκτεθούμε στα μάτια σου.
Οπότε relax εσύ λασπολόγε!


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ PRESS.GR
ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΚΑ! Κυβέρνηση και τράπεζες "σκοτώνονται" τώρα για τα δεκάδες εκατομμύρια της τραπεζικής διαφήμισης...


Κατατέθηκε διάταξη στη Βουλή για τις σχέσεις τραπεζών-ΜΜΕ και τις πληρωμές για λόγους διαφήμισης καθώς και δωρεές ή χορηγίες.

Ειδικότερα, το σχέδιο νόμου προβλέπει μεταξύ άλλων:

-Όλα τα πιστωτικά ιδρύματα που έχουν έδρα στην Ελλάδα, καθώς και τα υποκαταστήματά τους υποχρεούνται να δημοσιεύουν ετησίως και σε ενοποιημένη βάση πληροφορίες για όλες τις πληρωμές που έγιναν εντός της οικείας οικονομικής χρήσης, ιδίως πληρωμές για λόγους διαφήμισης, προβολής ή προώθησης συμπεριλαμβανομένων των πληρωμών λόγω χορηγιών.

-Τα στοιχεία θα δημοσιεύονται στην εταιρική ιστοσελίδα του πιστωτικού ιδρύματος ή υποκαταστήματος που έχει καταχωρηθεί στην οικεία Μερίδα του Γ.Ε.Μ.Η με τη δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων τριμήνου.

Αύριο Πέμπτη στη Διάσκεψη των Προέδρων συζητείται αυτή η η νομοθετική ρύθμιση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη και αφορά στη δημοσιοποίηση των διαφημιστικών δαπανών των τραπεζών και μάλιστα αναδρομικά από το 2015!

Με τη νομοθετική ρύθμιση που προωθείται όσοι «κλικάρουν» τις ιστοσελίδες των τραπεζών θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες που κάποτε φυλάσσονταν ως κρατικό μυστικό (ύψος διαφήμισης ή χορηγίας και με ποιο μέσο ως αποδέκτη).

Όμως οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες - ΕθνικήAlpha Bank, Eurobank και Πειραιώς - αντιδρούν και ισχυρίζονται ότι δεν έχουν κάτι να κρύψουν με την έννοια της παρατυπίας, επισημαίνουν όμως ότι δεν είναι λογικό, ακόμη και στο όνομα της διαφάνειας, να έχουν ανοιχτά προς όλους τα συγκεκριμένα στοιχεία. Όπως αναφέρουν χάνεται το νόημα του ανταγωνισμού, καθώς ο ένας θα βλέπει που και πώς μοιράζει τα διαφημιστικά του κονδύλια ο άλλος. Διότι, όπως λένε, δεν θα αναγράφεται απλώς και μόνο το συνολικό διαφημιστικό budget, αλλά αναλυτικώς και με λεπτομέρειες, ποιος έλαβε τι. Ενα...who is who των διαφημιζομένων ( τι έλαβαν, ποιο διάστημα και γιατί) και των χορηγιών.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΑΣΧΕΤΟ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ!


Αναφέρεται σε κάποιους που χρησιμοποιούν την fb  ομάδα με τίτλο που δεν τους ανήκει για να λένε τι τους αρέσει και τι δεν τους αρέσει (στα τέτοια μας εντελώς δηλαδή)  και στους άλλους που κάνουν επιλεκτική λογοκρισία.

Η απάντησή των "γραφικών"  από τον ελεύθερο δικτυακό χώρο του Χαλανδρίου.