Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Η ΝΙΟΣΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ

Αμερικανικά Βομβαρδιστικά κατευθύνονται προς το Χαλάνδρι.

ΜΕ Ν να τείνει στο ΑΠΕΙΡΟ

Εχθές στο δημοτικό συμβούλιο εξετάστηκαν οι - καμιά σαρανταριά - ενστάσεις που υποβλήθηκαν κατά την τρίτη ανάρτηση.

Καμιά 20αριά ενστάσεις γίνανε δεκτές άρα θα γίνουν διορθώσεις στην μελέτη και θα γίνει η πέμπτη ανάρτηση για να υποβληθούν επ΄αυτής ενστάσεις.

Οι οποίες σε μια προσεχή "ΚΡΙΣΙΜΟΤΑΤΗ ΔΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ" συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα εξεταστούν και αν δεν απορριφθούν ΟΛΕΣ και γίνει έστω και μία δεκτή θα ξαναδιορθωθεί η μελέτη και θα ξαναγίνει η έκτη ανάρτηση ....

Και μετά η .... νιοστή.

Το ν (όπου ν ο αριθμός των αναρτήσεων της πολεοδομικής μελέτης του Π. Πολίτη) τείνει στο άπειρο.

Ο μελετητής προφανώς στο τέλος θα ζητήσει να πλερωθεί, και δικαίως εδώ που τα λέμε.
Και εγώ αν ήμουν στην θέση του το ίδιο θα ζήταγα.
Άμα είναι μαλάκας ο πελάτης και σου αλλάζει την δουλειά συνέχεια, εσύ τσάμπα θα δουλεύεις;;;
Η αμοιβή του θα καθοριστεί από τον μαθηματικό τύπο:
Α = ν . Κ
όπου Α η τελική αμοιβή του μελετητή, ν ο αριθμός των αναρτήσεων και Κ το ποσό που προβλέπεται στην αρχική σύμβασή του.
Το ν τείνει στο άπειρο, άρα το ίδιο και το  A.

Το ένα από τα δύο αξιοπρόσεκτα  της ημέρας ήταν ότι κρίσιμη αλλαγή που έγινε στην τρίτη ανάρτηση για το θέμα του ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ στην Μεταμόρφωση που είχε ...., "καταργηθεί" και τα 5 τετράγωνα είχαν γίνει ΑΜΙΓΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑ, ύστερα από νέα ένσταση ιδιοκτήτη ήρθε ξανά στο συμβούλιο με πρόταση μελετητή και τεχνικής υπηρεσίας του δήμου να .... ξαναγίνει Πολεοδομικό Κέντρο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ υπό την έμμεση απειλή της ιδιοκτήτριας: "ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ¨" μας είπε.
(Δηλαδή - κατά την άποψή της - η περιοχή θα μπει στο σχέδιο μόλις βρεθεί δημοτικό συμβούλιο να παραδώσει την πόλη και τους σχεδιασμούς της.)

Εχθές όμως μάθαμε και μια άλλη μεγάλη αλήθεια όταν έγινε  δημόσια διαπραγμάτευση του δήμου - δια του δημάρχου -  με το Αμερικάνικο Κολέγιο. Το ACS για την δική του ένσταση.
Τι θέλει το Αμερικάνικο Κολέγιο;;

30 στρέμματα μπαίνουν στο σχέδιο και το Κολέγιο ζητάει δύο πράγματα:
  • Να εξαιρεθεί των προβλεπόμενων εισφορών που θα πληρώσουν ΟΛΟΙ οι ιδιοκτήτες της περιοχής.
  • Να αλλάξει χρήση ο χώρος του Κολεγίου και από "χώρος ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ" να αποκτήσει χρήση ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ.
Ρωτήθηκαν οι εκπρόσωποι του Κολεγίου γιατί. "Σκοπεύετε να γκρεμίσετε το κολέγιο και να κάνετε κτίρια κατοικίας;" ρωτήθηκαν.

Η απάντησή τους  ήταν ότι θέλουν να προσθέσουν ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ και ΞΕΝΩΝΕΣ και με πολύ νόημα μας είπαν να αφήσουμε το θέμα να λυθεί παραπάνω.

ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ!
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΟΙ.

Αλλά τουλάχιστον ψηφίσαμε αυτό που είχαμε υποχρέωση και καθήκον  να ψηφίσουμε σαν δημοτικό συμβούλιο Χαλανδρίου ύστερα από πρόταση Καλομοίρη που έκανε δεκτή ο Ρούσσος.

Ψηφίσαμε ΟΜΟΦΩΝΑ ότι πρέπει να καταβάλλουν εισφορά, όπως όλοι οι ιδιοκτήτες της υπό ένταξη περιοχής. Αυτό είχε εισηγηθεί και η τεχνική υπηρεσία άλλωστε.
Τώρα αν θα μας καπελώσουν  ή θα μας βομβαρδίσoυν θα το δούμε.

Άλλωστε το θέμα είναι - μάλλον - αρμοδιότητας του Κοτζιά 

Και ψηφίσαμε ΟΜΟΦΩΝΑ εκτός της παράταξης Ανδρεόπουλου - ότι δεν θέλουμε να αλλάξει χρήση ο χώρος και να παραμείνει χώρος εκπαίδευσης.

Ανδρεόπουλος και Πράσσος ψήφισαν στην δεύτερη περίπτωση ΥΠΕΡ του Κολεγίου, όπως πρότεινε και η τεχνική υπηρεσία.
(Άντε βρε πονηράτζες. το πήρατε το χρίσμα πάλι. Εσείς είστε τα μόνα καλά παιδιά στο Χαλάνδρι.).

Η ΨΗΦΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΨΗΦΟΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ


Η επιλογή της αυτόνομης δημοτικής μας κίνησης να αναλάβει το βάρος της ευθύνης, με την μοναδική, αλλά όπως αποδείχτηκε κρισιμότατη ψήφο που διαθέτουμε στο δημοτικό συμβούλιο,  να κρατήσει όρθιο τον δήμο Χαλανδρίου σε μια από τις δυσκολότερες στιγμές της ιστορίας του, έγινε και γίνεται – όπως είναι απόλυτα λογικό – αντικείμενο κριτικής και σχολιασμού.

Η κριτική που έχουμε ασκήσει τα τρία αυτά χρόνια στην διοίκηση Ρούσσου είναι γνωστή, διακριτή, με καθαρό αυτοδιοικητικό προσανατολισμό και με γνώμονα το συμφέρον του δήμου και των δημοτών και μόνο, πάντα βέβαια κατά την δική μας οπτική, διότι την απόλυτη αλήθεια δεν την κατέχουμε.

Δεν ήταν η κριτική μας εκπορευόμενη από σκοπιμότητες ή μεθοδεύσεις που η αφετηρία τους βρίσκεται στην κεντρική πολιτική – κομματική αντιπαράθεση.

Η απόπειρα της πλειοψηφίας Ρούσσου να εξαφανίσει την φωνή μας, δια της προσωπικής πολιτικής εξόντωσής μου είναι γνωστή αλλά αδιάφορη.
Μαθημένα τα βουνά στα χιόνια.

Πάντως δεν ήταν επαρκής λόγος για να καθορίσει την πολιτική  στάση μας σε αυτή τη δύσκολη για τον δήμο συγκυρία, όπου οι ανεξαρτητοποιήσεις στελεχών της πλειοψηφίας μετέβαλλε τον συσχετισμό δυνάμεων μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, καθιστώντας την κατανομή των εδρών στο όργανο εντελώς αντίστοιχο με τις πραγματικές δυνάμεις των πολιτικών υποκειμένων (κομμάτων και παρατάξεων) στην τοπική κοινωνία.

Αποφασίσαμε να μην συνταχθούμε με κομματικές δυνάμεις που ιεράρχησαν σημαντικότερη την υπηρεσία του κομματικού οφέλους, της αυτοδιοικητικής τους αποστολής, υπερβαίνοντας προσωπικά πάθη και εμπάθειες.

Απόφαση απόλυτα συμβατή με την ιστορική μας διαδρομή που – βεβαίως – δικαιώνει και την απέχθεια που έχουν εναντίον μας οι κομματικοί μηχανισμοί που μέσω ψευτοανεξάρτητων αυτοδιοικητικών σχημάτων, τελικά επιχειρούν να μεταβάλλουν το αυτοδιοίκητικό προσωπικό  σε προκεχωρημένο τάγμα αυτοκτονίας, για την κατάκτηση της κεντρικής εξουσίας, αδιαφορώντας για την λειτουργία του θεσμού και τις ανάγκες της κοινωνίας που εξυπηρετεί.

Χωρίς διάθεση να κινδυνολογήσουμε, όπως δεν κάναμε πριν την οριστική κατάληξη αυτής της περιπέτειας, καταψήφιση του προϋπολογισμού θα σήμαινε σχολεία χωρίς πετρέλαιο, παιδικοί σταθμοί χωρίς γεύματα για τα παιδιά, απλήρωτοι χειμαζόμενοι επαγγελματίες της πόλης χωρίς να μιλήσουμε για το νέο τεχνικό πρόγραμμα και τα προβλεπόμενα να γίνουν – αν γίνουν – με κυρίαρχο για εμάς το θέμα της ανέγερσης του νέου ιδιόκτητου δημαρχείου.

Αλλά κυρίως θα σήμαινε την δικαίωση όσων καραδοκούσαν να ξιφουλκήσουν κατά της αναμενόμενης αναγκαίας για εμάς προοδευτικής μεταρρύθμισης στην αυτοδιοίκηση που – με βάση τις κυβερνητικές εξαγγελίες – θα βασίζεται πλέον σε ένα αναλογικό εκλογικό σύστημα κατανομής των εδρών των δημοτικών συμβουλίων, δηλαδή σε διοικήσεις δήμων χωρίς υπερπλειοψηφίες στα δημοτικά συμβούλια.

Οι συντηρητικές αυτοδιοικητικές δυνάμεις, εκείνες που επί χρόνια επικυριαρχούν στην αυτοδιοίκηση και την ΚΕΔΕ, ελέγχοντας τους δήμους δια των χρισμάτων και των ψευτοανεξάρτητων εκλεκτών των μηχανισμών τους, μιλούν για ανωριμότητα των τοπικών κοινωνιών να λειτουργήσουν τους δήμους με συνθέσεις, προγραμματικές συμφωνίες και συγκλίσεις.
Ομιλούν για έλλειμμα κουλτούρας για τέτοιες τομές στην κοινωνία που πρέπει – λέει – πρώτα να εξαλειφθεί για να εκδημοκρατιστεί η αυτοδιοίκηση.

Εμείς πιστεύουμε ότι η κοινωνία είναι έτοιμη και είναι πιο μπροστά από εκείνους που τα λένε αυτά και την κρατούν πίσω από ιδιοτέλεια.
 Γιατί εκείνοι δεν έχουν τέτοια κουλτούρα αποκέντρωσης και διάχυσης της εξουσίας που κατέχουν ως λάφυρο και δεν θέλουν να μοιραστούν. Οπότε προτιμούν ο εκδημοκρατισμός της αυτοδιοίκησης να γίνει …. μετά από αυτούς.

ΕΜΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΕΤΣΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΦΑΣΗ ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ότι το παραμύθι τους δεν έχει δράκο.

Μένει τώρα το μήνυμα να το λάβει πρωτίστως ο Δήμαρχος Χαλανδρίου να αντιληφθεί ότι οι τοπικές κοινωνίες δεν χρειάζονται ΣΟΥΛΤΑΝΟΥΣ για να αυτοδιοικηθούν και ότι είναι πολύ πιο αποτελεσματικός ο δρόμος της συνεννόησης και της συναπόφασης με γνώμονα την προγραμματική σύγκλιση για την προώθηση των δημοτικών υποθέσεων.

Ευχαριστώ για την φιλοξενεία
ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ

ΥΓ: Το παραπάνω άρθρο δημοσιεύτηκε στην τοπική έκδοση "εν δήμω" με παραποιημένο τίτλο. 

Ο τίτλος φαίνεται και η στήριξή μας στην ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ δεν άρεσε στον νεοδημοκράτη εκδότη της εφημερίδας που ζήτησε το άρθρο του Νταβία, οπότε αποφάσισε να μην υπερπροβληθεί.

Ύστερα από διαμαρτυρία του Νταβία, η γραμματέας του ζήτησε συγνώμη και απέδωσε την παραποίηση του άρθρου σε ...." φόρτο εργασίας". 

ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ!!!!

ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Γ. ΚΑΡΑΜΕΡΟΥ


"ΑΡΓΩ": Χριστουγεννιάτικη Γιορτή για Παιδιά!


Χριστουγεννιάτικη Γιορτή από την Παιδική Θεατρική Ομάδα

Η Παιδική Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού - Επιστημονικού Συλλόγου Χαλανδρίου "ΑΡΓΩ",
ετοιμάζει αυτό Σάββατο 23 Δεκεμβρίου, στις 4 μμ,

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή με παραμύθια, μουσικές και κατασκευές
στα γραφεία του Συλλόγου (Σοφ. Βενιζέλου 20 και Καραολή Δημητρίου)

Καλεσμένα είναι ΟΛΑ τα παιδιά που θέλουν να γιορτάσουν, να παίξουν και να τραγουδήσουν!!!
Σας περιμένουμε!!!

"Ξαφνικά παραμύθια" από την Εταιρεία Συγγραφέων και την "Εφημερίδα των Συντακτών"

Με μία ακόμα συλλογική (και συλλεκτική) έκδοση, στην οποία συμμετέχουν 60 σύγχρονοι Έλληνες συγγραφείς, η Εταιρεία Συγγραφέων και η «Εφημερίδα των Συντακτών» προσφέρουν την Παρασκευή 22/12 & την Παρασκευή 29/12 τη δική τους «παραμυθία» για τις ημέρες των εορτών.

Τα «Ξαφνικά παραμύθια», γραμμένα από πεζογράφους και ποιητές, μέλη της Εταιρείας Συγγραφέων, βασίστηκαν σε μια ιδέα του μεταφραστή, ποιητή και πρώην αντιπροέδρου της Εταιρείας Συγγραφέων Ερρίκου Μπελιέ που πέθανε αιφνίδια και πρόωρα πέρυσι, και στον οποίο αφιερώνεται η έκδοση.

Όπως μπορεί ίσως να φανταστεί κανείς από τον τίτλο της συλλογής, τα κείμενα που περιλαμβάνονται σε αυτήν δεν είναι γνωστά παραμύθια βγαλμένα απ’ την παράδοση, αλλά παραμύθια… που «ξαφνιάζουν» τόσο τους συγγραφείς που τα συνέλαβαν, όσο και τους αναγνώστες – αφού, όπως με χιούμορ αναφέρει στο εισαγωγικό του σημείωμα ο πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων Γιώργος Χουλιάρας, «η περιοχή στα αμφισβητούμενα σύνορα που χωρίζουν νεότερα παραμύθια από αρχαίους μύθους μπορεί άρα να ονομαστεί παραμυθόριος».

Άλλωστε, «οι ιστορίες του τ(ρ)όμου που κρατάτε στα χέρια σας», όπως αναφέρει και η γενική γραμματέας της Εταιρείας Συγγραφέων Αγγελική Στρατηγοπούλου στην εισαγωγή της, «δεν πάσχουν, ευτυχώς, από ομοιομορφία. Είναι γραμμένες με πρωτοτυπία και, κυρίως, με κέφι, και μπορούν να προσελκύσουν παιδιά και μεγάλους το ίδιο». Εξάλλου, διευκρινίζει, «τα μέλη της Εταιρείας Συγγραφέων που συμμετέχουν σ’ αυτή τη συλλογική έκδοση, δεν έχουν, απαραιτήτως, εξειδίκευση στο παιδικό βιβλίο. Το φάσμα των παραμυθιών […] κυμαίνεται από το παραδοσιακό έως το διδακτικό, με ενδιάμεσες στάσεις στο παράλογο, το μεταφυσικό, το μεταμοντέρνο, το ποιητικό, το ιστορικό».

Οι εκδόσεις της Εταιρείας Συγγραφέων, με τα ετήσια λογοτεχνικά της ημερολόγια τα οποία εκδίδονται πάνω από είκοσι χρόνια (πρόσφατα βλ. «Ημερολόγιο 2018» αφιερωμένο στην «Αθήνα»), τους θεματικούς τόμους (τη Μεγάλη Ανθολογία «Δαίδαλος» της Εταιρείας Συγγραφέων που κυκλοφόρησε επίσης σε συνεργασία με την «Εφημερίδα των Συντακτών», τους «Τόπους της λογοτεχνίας», «Τα πάθη στη λογοτεχνία» – κ.ά.) και άλλες παλαιότερες και επίσης συλλεκτικές πλέον εκδόσεις («Πινδάρου Ολυμπιόνικοι», «Βιβλιογραφία Αλ. Κοτζιά» κ.λπ.) γράφουν τη δική τους ιστορία στη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία.

Τα «Ξαφνικά παραμύθια» θα κυκλοφορήσουν σε δύο τόμους, την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου (1ος τόμος) και την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου (2ος τόμος), μαζί με την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Ξαφνικά παραμύθια
Συλλογική έκδοση της Εταιρείας Συγγραφέων
Πρόλογος: Γιώργος Χουλιάρας
Εισαγωγή/Επιμέλεια: Αγγελική Στρατηγοπούλου
Τυποτεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Καλοκύρης
Εξώφυλλο: Σοφία Ζαραμπούκα

Χορηγοί της Εταιρείας Συγγραφέων είναι ο ΟΣΔΕΛ και τα Ιδρύματα Κώστα & Ελένης Ουράνη και Πέτρου Χάρη της Ακαδημίας Αθηνών.

Ευχές Κώστα Μανιάτη

 
Σας εύχομαι  Χρόνια Πολλά, με υγεία, ευτυχία και ευημερία.
Χαρούμενα και αληθινά Χριστούγεννα μέσα μας!
Ειρηνικό και ελπιδοφόρο το 2018!
Με δημιουργικότητα, αλληλεγγύη, συλλογικούς αγώνες και ενότητα ενδυναμώνεται η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο για την πατρίδα μας και το λαό μας!

Κώστας Μανιάτης

 π. Αντιπεριφερειάρχης Β. Τομέα Αθηνών
    π. Πρόεδρος Ο.Λ.Μ.Ε.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΣ