Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ! ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ! ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ!Ξέρετε ότι δόθηκαν μόρια σε υπάλληλο του δήμου επειδή διενήργησε την ΕΔΕ για το έργο στον καταυλισμό των ΡΟΜΑ;

Εκείνη ντε την ΕΔΕ, που έγινε πριν το πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης με εντολή Αεικίητου, μετά την καταγγελία Βάσιου, και βέβαια τα είχε βρει όλα καλά;

Που τους προειδοποιούσαμε να μην την κάνουν αλλά δεν άκουγαν; (Και καλά έκαναν δηλαδή αφού πριμοδοτήθηκαν κιόλας).

Και με αυτά τα μόρια υπερκαλύφθηκε έλλειμμα τυπικών προσόντων και αδικήθηκαν υπάλληλοι που ... δεν έκαναν τέτοιες ΕΔΕ;

Δηλαδή αντί να αποδοθούν ευθύνες γι' αυτή την ΕΔΕ και την απόπειρα συγκάλυψης,  δόθηκαν και ... ΜΠΟΝΟΥΣ ΜΟΡΙΑ!

Αυτή λοιπόν γίνονται στην χώρα που ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα και ιδιαιτέρως στον δήμο των Χαλανδραίων επί διοικήσεως Ανδρεάση!

Δεν μας πιστεύετε; Θα μας πιστέψετε όταν ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ.

ΚΥΡ


Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΙΚΟΣ - ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΣ ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΜΟΥ!

Ο Δήμαρχος Μάνδρας Ειδυλλίας κος Γ. Δρίκος

Είχαμε αναζητήσει από το πρωί τον ιδιαίτερο γραφείο του δημάρχου Μάνδρας Ειδυλλίας κο Γιώργου Δρίκου και μαθημένοι από την δική μας την δημαρχάρα που για να του μιλήσεις πρέπει να κάνεις τάμα στον Άγιο Ανδρέα (Πατρών κυρίως) και αν σταθεί σε μια μεριά, διότι ως γνωστόν είναι και Αεικίνητος,  θεωρήσαμε ότι δεν θα του μιλήσουμε ποτέ, οπότε σας δώσαμε το πρώτο μέρος του ρεπορτάζ στην προηγούμενη ανάρτηση, πιστεύοντας ότι περισσότερα θα έχουμε το νωρίτερο αύριο.

Όμως ο άνθρωπος ανταποκρίθηκε ΑΜΕΣΩΣ μόλις τον ενημέρωσαν  ότι τον ζητάμε από το Χαλάνδρι και .... μας πήρε και μας σήκωσε (που είμαστε Χαλανδραίοι και θέλουμε να του στείλουμε εκεί τους τσιγγάνους μας). (Χαριτολογούμεγιατί ο άνθρωπος ήταν ευγενέστατος αλλά ΑΠΟΛΥΤΟΣ).

"Δεν ξέρω ποιανού φαεινή ιδέα ήταν ότι θα κάνει την Δυτική Αττική περιοχή για να λύσετε εσείς τα προβλήματά σας.
Και αν συνάδελφος δήμαρχος από την περιοχή έχει συμφωνήσει. να τους πάρει στα δικά του όρια χωρίς να επιβαρύνει την Μάνδρα. Εμένα δεν με ρώτησε κανείς, ούτε υπάρχει περίπτωση να το επιτρέψουμε.
Θα εξαντλήσουμε τα ένδικα μέσα για να ανατρέψουμε αυτή την απόφαση που για εμένα προσβάλλει ολόκληρη την Δυτική Αττική. 
Να τους κρατήσετε εσείς στο Χαλάνδρι, να τους πάνε πάνω στην Ακρόπολη, στο Θησείο - δεν με νοιάζει που θα τους πάνε - έχουμε πει κατ΄ επανάληψη: Η χρήση των κενών στρατοπέδων της Μάνδρας και ευρύτερα της Δυτικής Αττικής για συγκέντρωση τέτοιων χρήσεων θα γίνει πάνω από τα πτώματά μας."

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΑΜΕ ΤΟΝ κο ΔΡΙΚΟ και κλείσαμε το τηλέφωνο. Δεν άφηνε κανένα περιθώριοΣΟΡΥ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΑΛΑΜΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΩΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΥΣ ΝΑ ΠΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΩΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ .... ΔΕΝ ...

Και ακούστε τον παλιό:
Δεν υπάρχει περίπτωση ΠΟΤΕ - ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΙΚΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ - άσχετα κομματικής προέλευσης (ΝΔ είναι ο Δρίκος) -  να δεχτεί να πάρει στην πλάτη του, την καμπούρα σας.

Πολύ περισσότερο προεκλογικά. Που ουσιαστικά ζητάτε από τον άλλο να μαυριστεί αυτός για να δοξαστείτε εσείς που είστε ... πονηροί εσείς, είστε από το Χαλάνδρι και έχετε τον κώλο πίσω.
Γίνεται μωρέ αυτό;
Χρειάζεται πολύ μυαλό για να το καταλάβετε και τουλάχιστον να κρατάτε μικρό καλάθι στους πανηγυρισμούς μέχρι να δείτε πού πάει το πράγμα;

Θα μου πείτε τώρα τα Μέγαρα γιατί;
 Ε γι' αυτό εμείς πρώτα μαθαίνουμε και μετά μιλάμε. Φαίνεται γιατί.

Τώρα αναγνώστη μου το αν έκανε κανείς από τους αρμοδίους του δήμου μας, τον κόπο που κάναμε εμείς, δηλαδή να αναζητήσουμε λεπτομέρειες, αρμοδίους,  μην το ρωτάς.
ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ μην χάσει καμιά μέρα και δεν βγει άλλος πρώτος ως Σωτήρας να σου ανακοινώσει πρώτος ότι "έδιωξε τους τσιγγάνους .

ΧΑΙΡΕΤΑΙ!
(έχουμε και άλλο)

Πάμε για αύξηση τελών καθαριότητας 33%Στα 60 ευρώ ο τόνος θα ανέβουν τα τέλη του ΧΥΤΑ της Φυλής σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει από τον ΕΔΣΝΑ και σύμφωνα με μελέτη που έχει παραδοθεί στο Διοικητικό του Συμβούλιο. 
Η συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος έχει αναβληθεί, τουλάχιστον, δύο φορές καθώς μια τέτοια ανακοίνωση θα σπείρει σχεδόν τον πανικό στους δήμους, αφού αυτό σημαίνει αυτομάτως την ανάγκη αύξησης κατά 33% στους δήμους.
Σήμερα η τιμή εισόδου στον ΧΥΤΑ της Φυλής ανέρχεται στα 45 ευρώ τον τόνο, αλλά η μελέτη όπως φαίνεται την προσδιορίζει πολύ ψηλότερα.
Σήμερα το πρωί της, συνεδρίαζε το ΔΣ του ΕΔΣΝΑ, με μοναδικά θέματα τα εξής:

1. Λήψη απόφασης καθορισμού ετήσιας εισφοράς Δήμων μελών ΕΔΣΝΑ για τα έτη 2012 και 2013.
2. Λήψη απόφασης καθορισμού ετήσιας εισφοράς Δήμων μελών ΕΔΣΝΑ για το έτος 2014.
3. Λήψη απόφασης επιβολής αντισταθμιστικών οφελών, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4164/2013. 
Ομως δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη κάποια απόφαση.

Για το θέμα, επιστολή έστειλε προς τον ΕΔΣΝΑ και η Πρωτοβουλία Συνενόηση για την Διαχείριση των Απορριμάτων η οποία σημειώνει τα εξής:

Σε κάθε περίπτωση και σε συνθήκες οικονομικής κρίσης το θέμα είναι πολύ σοβαρό και θέτει επί τάπητος το ζήτημα του ποιες ποσότητες απορριμμάτων στέλνουν οι δήμοι της Αττικής στη Φυλή και τι πληρώνουν γι αυτό. Ζήτημα που επαναφέρει συστηματικά η ΠΡΩΣΥΝΑΤ, τους τελευταίους μήνες.

Η δημοσιοποίηση των επεξεργασιών της ΠΡΩΣΥΝΑΤ άνοιξε ένα χρήσιμο διάλογο, που οδηγεί σε τρεις βασικές διαπιστώσεις:

1. Υπάρχει ασάφεια ως προς το αν τα απορρίμματα που οδηγούνται στη Φυλή, από τις εταιρείες με τις οποίες έχει συμβληθεί ο ΕΔΣΝΑ, κατανέμονται στους δήμους ή αποτελούν πρόσθετο φορτίο στις ποσότητες που ανακοινώνει ο ΕΔΣΝΑ.
2. Οι δήμοι δεν έχουν σαφή εικόνα των ποσοτήτων και κόστους της διαχείρισης των απορριμμάτων τους.
3. Όπου ισχυρίζονται ότι έχουν εικόνα, προκύπτουν σοβαρές ασυμφωνίες στα στοιχεία που δίνουν οι δήμοι και σε αυτά που δημοσιοποιεί ο ΕΔΣΝΑ.

Σχετικά με το τελευταίο σημείο και επειδή «τα λεφτά είναι πολλά» εξετάσαμε τις περιπτώσεις των δήμων Αθήνας και Ελευσίνας. Προξενεί εντύπωση ότι ο δήμος Αθήνας και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Βαρελάς αρνούνται να απαντήσουν σε διαδοχικά ερωτήματά μας, από τις 10/10/2013. Αναρωτιόμαστε: δυσκολεύονται να εξηγήσουν τα ευρήματα ή δεν θέλουν να απαντήσουν;

Στην περίπτωση της Ελευσίνας, το αρμόδιο στέλεχος του δήμου ανταποκρίθηκε στις επισημάνσεις μας και σε πρόσφατη επικοινωνία μας ενημέρωσε ότι έχει γίνει διασταύρωση στοιχείων. Απομένει, όπως μας είπε, η επίσημη απάντηση του ΕΔΣΝΑ για να δημοσιοποιήσουν τη θέση του δήμου.

http://www.myota.gr/, 25/11/2013

ΕΙΣ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΨΗΛΑ ΕΚΕΙ .... ΓΕΛΑΝΕ ΣΤΗΝ ΜΑΝΔΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ

Η θέση της κορυφής με το παλιό ρανταρ σε σχέση με τους δύο δήμους - ΜΕΓΑΡΑ ΚΑΙ ΜΑΝΔΡΑ

Ο μοναδικός δρόμος που φτάνει στον χώρο δεν πηγαίνει στα Μέγαρα αλλά στην Μάνδρα

Προσθήκη λεζάνταΤα ΕΡΕΙΠΙΑ της παλαιάς εγκατάστασης ΡΑΝΤΑΡ.

Ενοχλούμε, το ξέρουμε, αλλά γι' αυτό είμαστε εμείς εδώ. Για να ενοχλούμε.

Και να αποκαλύπτουμε τα φοβερά SUCCESS STORY των κυβερνητών μας.

Λοιπόν, σας υποσχεθήκαμε ενημέρωση, ΕΓΚΑΙΡΗ, ΕΓΚΥΡΗ και ΚΑΡΑΤΣΕΚΑΡΙΣΜΕΝΗ.

Σαν αυτή που πάντα σας δίνει η ΠΛΑΤΕΙΑ.

Δεν διατυπώνουμε άποψη τώρα - θα το κάνουμε όταν έχουμε ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, έτσι όπως τα θέλουμε εμείς, όχι όπως μας τα σερβίρουν τα .... sms και τα χαλκευμένα δημοσιεύματα.

Tο επισημαίνουμε για τους καλόπιστους και καλοπροαίρετους.

Οι άλλοι ό,τι και να κάνουμε θα ψάχνονται να ξιφουλκίσουν οπότε δεν μας ενδιαφέρουν.

Μιλήσαμε λοιπόν με την τεχνική υπηρεσία του δήμου ΜΑΝΔΡΑΣ ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ με τον κο Π.Κ., ο οποίος δεν είχε απολύτως κανένα πρόβλημα να μας ενημερώσει αναλυτικά για το θέμα.

(Αν είχαμε πάρει στο Χαλάνδρι θα έπρεπε να κάνουμε αίτηση με χαρτόσημο για να μας μιλήσει, μετά από κάνα δυο τέρμινα ο αρμόδιος της τεχνικής υπηρεσίας).

Λοιπόν τι μας είπε:

- "Α κε Νταβία είναι πολύ ωραία εκεί πάνω για εκδρομή. Πάρτε ταπεράκι, ένα 4Χ4 τζιπ και ανεβείτε να δείτε και μόνος σας. Είναι σε υψόμετρο 720 μέτρα, μάλιστα σε λίγο θα δείτε σίγουρα και χιόνια. Τους λύκους λίγο να προσέχετε γιατί σκάνε μύτη καμιά φορά.

Εκεί ήταν παλιά ένα ΡΑΝΤΑΡ του ΝΑΤΟ και από τις εγκαταστάσεις αυτές αποχώρησαν οι Αμερικάνοι πριν 25 χρόνια (τότε που ο Ανδρέας έδιωχνε τις βάσεις του θανάτου, θυμάστε οι παλιότεροι έτσι;).
Τότε βέβαια οι εγκαταστάσεις ήταν κατοικίσιμες, οι Αμερικάνοι είχαν γεννήτριες παραγωγής ρεύματος κλπ.

Όταν φύγαν τα κτίρια λεηλατήθηκαν από τσιγγάνους, που πήραν ό,τι μπορούσε να τους φανεί χρήσιμο - μεταλλικά μέρη, κουφώματα, ό,τι τέλος πάντων "έβγαινε".

Πριν κάμποσα χρόνια έγιναν κάποιες παρεμβάσεις και μεταφέρθηκαν εκεί Κούρδοι πρόσφυγες, οι οποίοι δεν έμειναν παρά ελάχιστα αφού δραπέτευσαν από το στρατόπεδο και εξαφανίστηκαν πριν πεθάνουν από το κρύο.

Σήμερα οι εγκαταστάσεις είναι απολύτως ρημαγμένες και δεν είναι κατοικίσιμες. 
Ανεβείτε να δείτε μόνος σας - ταπεράκι είπαμε αλλά οπωσδήποτε να έχετε και μπόλικη βενζίνη να  μαζί, μην το αμελήσετε. Στον δρόμο μπορείτε να κάνετε και στάση για να ξαποστάσετε και σε ένα πολύ ωραίο μοναστήρι που υπάρχει πριν φτάσετε στο παλιό ραντάρ"  έκλεισε  την φράση του,γελώντας ο συνομιλητής μας.

Συνέχισα τις ερωτήσεις:"Συγνώμη κε Π. αλλά ο Δήμαρχος Μεγαρέων κος Μαρινάκης δέχτηκε την μετεγκατάσταση."

"Μειδίαμα Ναι κάτι άκουσα. Ο δικός μας όμως;

Διότι η πρόσβαση στον χώρο γίνεται από έναν μόνο δρόμο - που τον έχουν φτιάξει βεβαίως οι Αμερικάνοι - που δεν έχει καμία επαφή με τα Μέγαρα (βλ. φωτό), αλλά ενώνει την πρώην βάση με τον δήμο μας. 
Υπάρχει διχογνωμία ακόμα και για το όριο των δήμων πάνω στο βουνό. Ο δήμος Μεγαραίων θεωρεί ότι η βάση ανήκει σε αυτόν αλλά εμείς θεωρούμε ότι το όριο των δύο δήμων βρίσκεται ΕΝΤΟΣ του χώρου της βάσης, άρα η βάση ανήκει κατά το ήμιση στον δήμο μας και εκτιμώ ότι θα έχουμε λόγο για το θέμα. Να μιλήσετε και με τον δήμαρχό μας γι' αυτό"

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ κε Π.Κ.


ΥΓ 1: Συνεχίζουμε την έρευνα και θα έχουμε και άλλα. 

Και την έρευνά μας την κάνουμε ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ θα προκύψουν προβλήματα στην .... εφαρμογή της απόφασης, όπως είναι ΛΟΓΙΚΟ. 

Μην αρχίσουν οι πανηγυρίζοντες τις παπαριές ότι μιλάμε με όσους διαφωνούν και όχι με όσους συμφωνούν.
 ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ θα μιλάμε, αν προκύψει πρόβλημα από αυτούς θα προκύψει. 

Οι άλλοι είναι .... ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΝΤΟΙΧΙΣΜΕΝΟΙ και βέβαιοι για την ευτυχή κατάληξη, το ξέρουμε, και βέβαια όταν με το καλό δώσουν λύση θα τους δώσουμε ΟΣΟ ΧΩΡΟ ΘΕΛΟΥΝ για να πανηγυρίζουν και να τους δοξάζετε.

Τώρα όμως ας δούμε την ΑΛΗΘΕΙΑ και τα άλλα .... τα βρίσκουμε στον δρόμο.

ΥΓ 2: Δεν διατυπώνουμε άποψη ακόμα. Υπενθυμίζουμε πάντως ότι:
Εϊμαστε με την απομάκρυνση του καταυλισμού ΑΛΛΑ με την διασφάλιση ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ. Αλλά αυτά τα έχουμε πει και θα τα ξαναπούμε και με αυτή την ευκαιρία. Προς το παρόν ας αξιοποιήσουν ΟΛΟΙ τις πληροφορίες που τους μαζεύουμε για να ασχοληθούν με το θέμα ΣΟΒΑΡΑ.

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. : Παναττική συγκέντρωση διαμαρτυρίας των σχολικών φυλάκων αύριο


Απεργούν από σήμερα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ


Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από σήμερα, Δευτέρα έως και την Τετάρτη, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσουν επ' αόριστον τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις τους, προχωρούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας στον οργανισμό.
Τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

Επίσης, 48ωρη απεργία έχουν προκηρύξει για την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη και οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ, ενώ θα συμμετάσχουν και στην πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τρίτης (11 π.μ.).

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), στηρίζει την απεργία των γιατρών των μονάδων του ΕΟΠΥΥ και δηλώνει ότι «η αποδυνάμωση των Δημόσιων Δομών Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης του ΕΟΠΥΥ, με την διαθεσιμότητα - κινητικότητα και τις απολύσεις του προσωπικού του, θα οδηγήσει στην ταλαιπωρία των εκατομμυρίων συμπολιτών μας που είναι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ, την αδυναμία λήψης των παροχών που έχουν ανάγκη, την εγκατάλειψη της θεραπείας από πολλούς πάσχοντες και την περαιτέρω επιβάρυνση της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνουμε σήμερα».

Ο ιατρικός κόσμος, σημειώνει ο ΠΙΣ «αντιδρά στα σχέδια των δανειστών μας για απολύσεις υγειονομικού προσωπικού από τις Δημόσιες Δομές Υγείας, που σήμερα είναι αναγκαίες παρά ποτέ, καθώς και στη μεγάλη μείωση των δαπανών Υγείας, που θα σημάνει την περιθωριοποίηση του ιατρού και την εξαθλίωση κάθε ασφαλισμένου».
ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΟ: Για "ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ" ΟΜΙΛΟΥΝ ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΧΑΛΚΕΙΑ. 

ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΑΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ!
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ... ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ.

ΣΕ ΔΕΙΠΝΟ ΕΧΕΙ ΚΑΛΕΣΕΙ Ο ΚΟΥΡΑΣΗΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΟΥ ΟΜΑΔΑΓνωρίζοντας ότι το καζάνι μεταξύ των δημοτικών συμβούλων του βράζει και ουδείς πλέον - πλην ενός, δύο - υπερασπίζεται τις επιλογές της διοίκησής του, επιχειρεί αύριο ένα πολιτικό μασάζ καλώντας τους σε δείπνο στο Ερατώ.

Μάλιστα για ενισχύσεις έχει κλιθεί και ο Υπουργός Εσωτερικών κος Μιχελάκης.

Δεν ξέρουμε αν το μενού θα έχει και .... "αξιολόγηση" υπαλλήλων, δηλαδή απολύσεις.

Το ολέθριο «επίτευγμα» της καθεστωτικής προπαγάνδας

Και καλά τα καθεστωτικά παπαγαλάκια, δικαιολογημένα έχουν αφηνιάσει και χορεύουν …ενθουσιασμένα υπό τις ιαχές των νέων αποικιοκρατών. Σε διατεταγμένη υπηρεσία βρίσκονται.

Αλλά να παραμένει ακόμη εγκλωβισμένη μεγάλη μερίδα πολιτών, να συμμερίζεται την… αισιοδοξία του Σαμαρά για το μέλλον της χώρας, και να διαβλέπει ότι, η ελληνική αποικία πορεύεται στον «δρόμο της ανάκαμψης», ε, αυτό κι αν είναι από τ΄άγραφα!

Δεν έδειξαν να εξοργίζονται από τους όρκους πίστης για την τήρηση όλων των μνημονιακών δεσμεύσεων και τις εξετάσεις υπακοής
που έδωσε στη Μέρκελ ο Σαμαράς, ούτε να αγανακτούν από τους επαίνους της Γερμανίδας καγκελαρίου για τους «άθλους» των κυβερνητικών διαχειριστών της στην Ελλάδα, τους «άθλους» καταλήστευσης του ελληνικού λαού, τους «άθλους» αποτέφρωσης της ελληνικής κοινωνίας…
Ο Σαμαράς, δεσμεύτηκε ξανά ότι, θα εφαρμόσει το πρόγραμμα και θα υλοποιήσει όλα τα προαπαιτούμε, στα οποία έχει συμφωνήσει: απολύσεις, φόρο ακινήτων και πλειστηριασμούς, πριν από την ανάληψη της Ελληνικής προεδρίας.

Αλήθεια, πόσα επι πλέον κομμάτια πρέπει να προστεθούν στο παζλ της Κολάσεως;

Και πόση ανθεκτικότητα έχει ο τράχηλος του Ελληνα (σε πείσμα των θρυλούμενων), ώστε να υπομένει τον ζυγό της φοροεξόντωσης, των απολύσεων, της διάλυσης του κοινωνικού κράτους, της εκτίναξης της ανεργίας, της ύφεσης, της εκποίησης μισοτιμής της δημόσιας αλλά και της ιδιωτικής περιουσίας (πλειστηριασμοί…), των συντάξεων που ολοένα και θυμίζουν επιδόματα ελεημοσύνης, των εκατοντάδων χιλιάδων ανασφάλιστων πολιτών, των αποκλεισμένων από τις υπηρεσίες υγείας;…

Και να σκεφθεί κανείς ότι όλος αυτός ο κόσμος δεν ανήκει στην ελίτ του συστήματος, που επωφελείται από την κρίση. Είναι απελπισμένοι της διπλανής πόρτας, που όντες επιρρεπείς στον καθημερινό …τηλεψεκασμό των ποικιλώνυμων ντρεμπεντέρηδων, έχουν ενστερνιστεί τη θεωρία του μνημονιακού μονόδρομου.

Ας μη κρυβόμαστε. Η απαξίωση της εναλλακτικής πρότασης και κατά συνέπεια της ελπίδας, η εμπέδωση κλίματος φόβου και η καλλιέργεια ψυχολογίας ραγιαδισμού στην Ελληνική κοινωνία, συνιστούν το ολέθριο «επίτευγμα» της καθεστωτικής προπαγάνδας.

του Μάγια 
από το http://www.olympia.gr/, 24/11/2013

ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ!! GUTEN MORGEN!! Remember me??!!