iaso


Μηχανικός

AHOME REAL ESTATE SERVICES

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Έγραψε φίλος στο fb της Πλατείας για τα "εγκαίνια"

Τα εγκαίνια ενός Κοινωνικού Παντοπωλείου που απευθύνεται στον άστεγο και στον αδύναμο, κατα την ταπεινή μου άποψή θα έπρεπε να γίνουν διαφορετικά για να μην εκτεθεί και η Εκκλησία μας. Να γίνει αγιασμός και να προσφερθεί γεύμα στις αίθουσες της Εκκλησίας για όλους τους αδύναμους συμπολίτες μας που τους γνωρίζει ο δήμος και να καθίσουν στο τραπέζι αυτό μαζί ο Μακαριώτατος, ο κλήρος του Χαλανδρίου και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας...με 6 χιλ ευρώ θα γινόταν πραγματικά μια Κοινωνική γιορτή προσφορά στους συμπολίτες μας.....αλλά τι λέω τώρα

Αλλάζει το κλίμα στο Χαλάνδρι! ΖΗΤΩ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΡΑΣΗΣ.

Μετά την σημαντική επιτυχία της διοίκησης του Δήμου και προσωπικά του Αεικίνητου Δημάρχου Χαλανδρίου να εγκαινιάσει, μετά από άοκνες προσπάθειες 9 μηνών - από πέρυσι τον Σεπτέμβριο που έγινε η μίσθωση του κτιρίου για κοινωνικό παντοπωλείο και μετά την καταβολή 30.000 ευρώ σε μισθώματα για πλάκα - το Χαλάνδρι έχει κοινωνικό παντοπωλείο.

Μάλιστα έχει πάρει και 600 χιλιάρικα ευρώπουλα από την Ε.Ε. (για τους απόρους και την φουκαριάρα τη μάνα μας).
 
 
Δυστυχώς όμως τα "δήθεν αντικειμενικά μέσα ενημέρωσης της πόλης" (λέγε με Πλατεία) δεν αναφέρθηκαν όπως θα έπρεπε στα εγκαίνια και υπάρχουν δικαιολογημένα παράπονα.
 
Δεν έβαλαν τις ομιλίες, τις φωτό με τους υπουργάρες και τις βουλευτάρες, τις παραγοντάρες και τις στελεχάρες που μετά τα εγκαίνια έφαγαν τα ωραία καναπεδάκια για να εορτάσουν την προσφορά του δήμου μας εις τους μη έχοντες να μαγειρέψουν ... φακή και κρομμύδι στουμπιστό.


 
Ένα ερώτημα που γεννήθηκε στο αρρωστημένο μυαλό μου ήταν το "ποιος επαγγελματίας θα νοίκιαζε ποτέ μαγαζί που θα έκανε 9 μήνες να το ετοιμάσει για να ανοίξει."
Μετά όμως μου πέρασε γιατί η απάντηση ΚΑΝΕΝΑΣ ήταν αυτονόητη.
 
Αλλά έχει το Χαλάνδρι Κοινωνικό Παντοπωλείο;
Έχει ο Δήμος Χαλανδρίου ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ;
 
 
Δεν έχει και δεν έχει την αντίληψη αυτή η διοίκηση για να έχει.
 
Τι είναι ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ;
 
Κτίρια, ταρατατζούμ και καναπεδάκια;
 
 
Ή μήπως είναι
 
 η μέριμνα για τους αδύνατους,
 
τα μακαρόνια για τους πεινασμένους,
 
 η στέγη για τους άστεγους,
 
η προστασία των εργαζομένων,
 
η διευκόλυνση και η ελάφρυνση των μικρομεσαίων,
 
 το εμβόλιο για το ανασφάλιστο παιδί,
 
το φάρμακο για τον άπορο,
 
η παιδεία για το παιδί,
 
η ψυχαγωγία για τον ψυχολογικά εξοντωμένο από την κρίση ενήλικα,
 
η συντήρηση του δημόσιου σχολείου για να μην πέφτουν τα ταβάνια στα κεφάλια των μαθητών,
 
η εξοικονόμηση πόρων από σπατάλες, ημετέρους και ταραταζούμ για να τους στρέψεις στην
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ;
 
Είναι ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ να δίνεις 5500 ευρώ τον μήνα (στον δικό σου) για μίσθωμα ενός χώρου ΑΧΡΗΣΤΟΥ στον δήμο, απλά για να .... τον εγκαινιάσεις;
 
Είναι ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ να χαρατσώνεις τα έτσι και αλλιώς πολυχαρατσωμένα μαγαζιά και τους λιγοστούς πελάτες τους με παρκόμετρα;
 
Είναι ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙ¨ΚΗ να αφήνεις να γίνονται δημοψηφίσματα σε σχολεία για να απομακρυνθούν ανεμβολίαστα παιδιά αντί να τα εμβολιάσεις;
 
ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙΣ κοινωνική πολιτική όταν αντιμετωπίζεις τους εργαζόμενους σου (στο Αετοπούλειο) ως σκλάβους που θα τους δώσεις και πάσα στον κολλητό σου επιχειρηματία;
 
ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ στην κοινωνική πολιτική όταν έκλεισες 4 δημόσιους παιδικούς σταθμούς που εξυπηρετούσαν εργαζόμενους;
 
ΕΧΕΙΣ σχέση με την ΕΝΝΟΙΑ της κοινωνικής πολιτικής όταν έχεις κλειστό το κολυμβητήριο του Κάτω Χαλανδρίου, σήμερα που οι διακοπές για εμάς τους πιο αδύνατους είναι πολυτέλεια;
 
Νομίζεις ότι είναι ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ να καλείς τους δημότες να κάνουν την δουλειά σου (καθαρισμούς ρεματιάς, ξεβουλώματα φρεατιών κλπ) εθελοντικά, τσάμπα, αντί να χρησιμοποιήσεις κανένα άνεργο;
 
Τι είναι κοινωνική πολιτική; Το blog των κοινωνικών υποδομών, η απίστευτη γραφειοκρατία με τα πάνω από 10 δικαιολογητικά για να δώσεις ένα κιλό φακές σε κάποιον που τις έχει ανάγκη, αφού του ΙΣΟΠΕΔΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ με το να πάει και να έρθει καμιά δεκαριά φορές για να σου φέρει πιστοποιητικό γάμου της προγιαγιάς του;
 
Η ΜΗΠΩΣ Η ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ;
 
Τα εγκαίνια τέλειωσαν.
Η παρουσία του Μακαριώτατου έσωσε από διαμαρτυρίες.
 
Διότι αν δεν τον είχατε μπορεί να μαζεύατε και κανένα ζαρζαβατικό για το κοινωνικό παντοπωλείο, που θέλατε να του εορτάσετε και εγκαίνια.
 
Εγκαίνια στο κτίριο που συμβολίζει με τον πιο προκλητικό τρόπο την αντίληψή σας για την κοινωνική πολιτική.
 
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΕΙ!
 
ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ .
 
ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΗΘΙΚΟ!
 
Αυτό λοιπόν εγκαινιάστηκε και κόφτε τα πανηγύρια γιατί εκτός από καναπεδάκια σέρνονται και γιαούρτια.

 
Άντε γιατί είναι πρόκληση να μιλάνε κάποιοι  και να κάνουν επιθέσεις κιόλας, γιατί  η είδηση απλώς αναφέρθηκε με ευπρέπεια - για χάρη του Ιερώνυμου και μόνο - και να υπονοούν ότι δεν προβλήθηκε αρκετά ο Αεικίνητος και η παρέα του (με αναφορά στους λόγους που έβγαλαν, δεν μπήκαν φωτό τους με τα ωραία καναπεδάκια, μκαι εκείνους δίπλα στις υπουργάρες και τις βουλευτάρες που εγκαινίασαν το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΚΟΡΟΪΔΕΙΟ και που τους έδωσαν οι φαρμακοβιομήχανοι μερικά καψούλια για τους πτωχούς άρα πρέπει να δοξαστούν και από πανω.
 
Όταν θα δώσετε το πρώτο πακέτο ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ φωνάξτε μας να το βάλουμε σε μεγάλη φωτό.
 
Αλλά και τότε - ΠΑΛΙ ΘΑ ΣΑΣ ΚΡΑΖΟΥΜΕ - όσο δεν ξενοικιάζετε το ΚΤΙΡΙΟ - ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΥ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΑΤΕ,  δεν ψάχνετε μια λύση στέγασης με πολύ λιγότερα χρήματα και δεν διαθέτετε τα περισσότερα χρήματα σε πραγματικό κοινωνικό έργο.

"Οι Απόφοιτοι" και "Ο Δικτάτορας"...Νέες ταινίες στους κινηματογράφους!!!Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ το απόγευμα στην ΕΡΤΣυλλαλητήριο διαμαρτυρίας έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ θα πραγματοποιήσει σήμερα Τετάρτη, στις 18.00, η ΓΣΕΕ, όπως αποφάσισε η Εκτελεστικής της Επιτροπή.

Η απόφαση του ΣτΕ αλλά και το αποτέλεσμα της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών «δεν έδωσαν καμιά ουσιαστική λύση στο πρόβλημα που προκάλεσε η επαίσχυντη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου» αναφέρει στη σχετική της ανακοίνωση.

Η συγκέντρωση πραγματοποιείται από κοινού με την ΑΔΕΔΥ και τις οργανώσεις των εργαζομένων ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ και ΠΟΣΠΕΡΤ, απαιτώντας την «άμεση ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που άνοιξε παράνομα και αντισυνταγματικά το δρόμο της κατάργησης οργανισμών, με Υπουργικές Αποφάσεις, με χαρακτηριστική την περίπτωση που προκάλεσε «ξαφνικό θάνατο» στην ΕΡΤ και την απόλυση 2700 εργαζομένων».


Απόπειρα δικαστικού πραξικοπήματος: Διαψεύδει ο πρόεδρος του ΣτΕ τις “διευκρινίσεις του”


Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Κωνσταντίνος Μενουδάκος διέψευσε με δηλώσεις του το τηλεγράφημα που μετέδωσε νωρίτερα σήμερα το ΑΠΕ, το οποίο του απέδιδε «νέες διευκρινίσεις» για την επίμαχη προσωρινή διαταγή για την ΕΡΤ.«Δεν προέρχονται από μένα» είπε ο κ.Μενουδάκος, αποδίδοντας τις «διευκρινίσεις» σε «άλλους νομικούς κύκλους

Οι«διευκρινίσεις» μεταδόθηκαν από το Αθηναϊκό Πρακτορείο, που ελέγχεται από το Μέγαρο Μαξίμου, αργά το απόγευμα με προφανή στόχο να επηρεάσουν το περιεχόμενο των δελτίων ειδήσεων υπέρ της κυβερνητικής ερμηνείας της χθεσινής απόφασης αλλά και να προκαταλάβουν το ίδιο το Συμβούλιο της Επικρατείας. Στο τηλεγράφημα περί διευκρινίσεων αντέδρασε έντονα το ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι παρόμοιες ενέργειες «προσβάλλουν την Δικαιοσύνη και παίζουν αφελή κι επικίνδυνα παιχνίδια σε βάρος της πολιτικής σταθερότητας »

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα,ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου Κώστας Χρυσόγονος δήλωσε στο tvxs.gr

Η ερμηνεία δικαστικών αποφάσεων μπορεί να δοθεί μόνο με ένδικο μέσο. Άτυπες διευκρινίσεις, ούτε προβλέπονται, ούτε είναι δυνατό να δίδονται από τα δικαστήρια. Αρμόδιος για την εκτέλεση των αποφάσεων είναι ο υπουργός ή άλλο διοικητικό όργανο κατά του οποίου απευθύνεται η απόφαση ή η προσωρινή διαταγή και βέβαια σε περίπτωση μη συμμόρφωσης προβλέπεται η δυνατότητα άσκησης άλλων ένδικων βοηθημάτων από τον ενδιαφερόμενο.
Συνεπώς, οι φημολογούμενες διαρροές και διευκρινίσεις από το ΣτΕ , είναι νομικά ανυπόστατες και δεοντολογικά απαράδεκτες.

Επί της ουσίας πάντως , η επιλογή συγκεκριμένου αριθμού υπαλλήλων οι οποίοι θα απασχοληθούν έστω προσωρινά στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, οφείλει να γίνει με σεβασμό στην αρχή της ισότητας των Ελλήνων ενώπιον του νόμου (αρ.4 παρ.1) και στις απορρέουσες από αυτήν απαιτήσεις διαφάνειας και αντικειμενικότητας.

Κατά συνέπεια, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν θεσμοθετημένες διαδικασίες διαφάνειας και αντικειμενικότητας επιλογής των "χρήσιμων¨ υπαλλήλων και διαχωρισμού τους από τους " άχρηστους", φρονώ ότι ο μοναδικός σύννομος τρόπος για να συνεχιστεί η μετάδοση των ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης , είναι να παραταθεί προσωρινά η εργασιακή σχέση του συνόλου του προσωπικού της ΕΡΤ που ασχολείται με την παραγωγή ή τη μετάδοση τέτοιων προγραμμάτων, έως την έκδοση οριστικών αποφάσεων.

tvxs.gr

Εκδήλωση "100 χρόνια Ελεύθερα Γιάννενα" της Ένωσης Ηπειρωτών Χαλανδρίου το βράδυ στη ρεματιά


Κορυφαίο για να ξεκινήσει καλά η μέρα! Το νεο πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ


anekdota

Το νέο πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ:

“Ομιλείτε Ελληνικά” με τον Γιώργο Παπανδρέου
“Το Μικρό Σπίτι στο Χαράτσι” με τον Ε.Βενιζέλο
“Έχεις Λουκέτο” με τον Γιάννη Στουρνάρα
“Έχεις Μπουκέτο” με τον Ηλία Κασιδιάρη
“Ανήκομεν εις την Βίσσην” με τον Αντώνη Σαμαρα
“Ποιος θέλει να γίνει Εκατομμυριούχος” με τον Ακη Τσοχατζόπουλο
“Πολύ Σκληρός για να πεθάνει” με τον Κων/νο Μητσοτάκη
“Βέρα στο Ακροδεξί” με τον Νίκο Μιχαλολιάκο.