Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ ΑΣ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΙ! ΟΛΟ!

Τα τηλεφωνήματα-φάρσες του Μίλτου Τερερέ στους Κύπριους βουλευτές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - "ΗΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ"

Σχέδιο "Αθηνά". Η συγχώνευση των ονείρων των παιδιών μας

Σοκ και δέος! 

Αυτό εφαρμόζουν οι αρχηγοί μας, σπέρνοντας χάος και απόγνωση με την πολιτική που εφαρμόζουν. Σοκ για το παράλογο της υπόθεσης, δέος και τρόμο ώστε ο καθένας να ασχολείται με τα δικά του, προσωπικά προβλήματα, να καταφέρει να τα βγάλει πέρα, να επιβιώσει και να μην ασχολείται με το τι γίνεται δίπλα του, να μην έχει κουράγιο να αγωνιστεί για την αδικία που κάθε μέρα έχει να αντιμετωπίσει. Μέχρι να συνέλθουμε απ’το ένα, έρχεται το άλλο. Μέχρι να μας αποτελειώσουν. 

Το άρμα με την θεά Αθηνά μαυροφορεμένη και ένα σχισμένο πτυχίο ανάμεσα στα χέρια της, που είδα από φωτογραφίες στο καρναβάλι της Κοζάνης, γέμισε τα μάτια μου με δάκρυα. Φοιτητές σε απόγνωση, που καλούνται λίγο πριν το πτυχίο, να αλλάξουν άλλοι ακαδημαϊκή κατεύθυνση σε σχέση με την αρχική τους επιλογή και άλλοι τόπο διαμονής και σπουδών. Και γονείς να μην ξέρουν από πού τους έρχεται. 

Λιώσαμε 2 χρόνια να κρατήσουμε, να σπουδάσει το παιδί μας στην Κοζάνη. Άγχος, έξοδα, και να λες άντε και κοντεύουμε, άντε και τελειώνει και έτσι ξαφνικά, κάποιος αποφάσισε ότι όλα αυτά πάνε στον κάδο των σκουπιδιών και αρχίζουμε απ’την αρχή, με άλλο αντικείμενο, άλλη κατεύθυνση, και 2 χρόνια χαμένα για τη ζωή του παιδιού μας. 2 απ’τα πιο παραγωγικά του χρόνια. Έτσι, με μια κουβέντα. Με πολιτικά και όχι αξιοκρατικά κριτήρια, χωρίς να ληφθούν υπ’όψιν αξιολογήσεις και επιστημονικό έργο. 

Το τμήμα Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης, καταργείται. Παύει να υπάρχει! Για να συνεχίσει, αρχίζει απ’την αρχή σε ένα νέο τμήμα, το τμήμα Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος, ένα τμήμα που έχει να κάνει με μεταλλεία, εξορύξεις κλπ. και καμία σχέση με το μέχρι τώρα αντικείμενό του.

Το Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης, μοναδικό τμήμα στην Ελλάδα, έχει αξιολογηθεί απ’την αρμόδια αρχή Α.ΔΙ.Π (Αρχή διασφάλισης και πιστοποίησης της ποιότητας) ως ένα από τα καλύτερα της χώρας και ξαναλέω, το μοναδικό στη χώρα με αυτό το αντικείμενο. Αλλά όλα αυτά αγνοούνται και στα σχέδια επί χάρτου αποφασίστηκε η κατάργησή του.
Τα παιδιά είναι ξεσηκωμένα, ψάχνουν τρόπους να ακουστεί η φωνή τους, να μαθευτεί η αδικία, ο παραλογισμός. Αλλά ποιος να ασχοληθεί? Η τύχη των παιδιών μας πέρασε στις ειδήσεις που μπαγιάτεψαν, ήρθε το επόμενο να ασχολούμαστε, η Κύπρος, οι καταθέσεις...
Σοκ και δέος, μην πάρουμε ανάσα και σκεφτούμε λογικά, γιατί τότε υπάρχει κίνδυνος να ξυπνήσουμε και να αντιδράσουμε.

Κατερίνα Νεοφωτίστου,
μητέρα φοιτήτριας στο 3ο έτος του ΤΕΑΝ Κοζάνης

ΑΠΕΡΙΣΚΕΨΙΕΣ!

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. : Ενίσχυση της συγκέντρωσης των εργαζόμενων σε Ασφαλιστικά Ταμεία & Οργανισμούς Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013


ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΙΣ 7, Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Φίλες και φίλοι

Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση που αφορά το Περιβάλλον, την Κοινωνία, την Οικονομία.

Τα σκουπίδια δεν είναι για πέταμα. Είναι μια χρυσοφόρα επιχείρηση.

Η ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων θα ωφελήσει τους μεγαλοεργολάβους, θα προσθέσει επιπλέον έμμεσους φόρους τους πολίτες, θα επιβαρύνει περαιτέρω το περιβάλλον.

Την Τετάρτη 20 Μάρτη, στις 7 το απόγευμα συζητάμε την εναλλακτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την διαχείριση των απορριμάτων

Συμμετέχουν

- η Χαρά Καφαντάρη, βουλευτής

- ο Γεράσιμος Λυμπεράτος, καθηγητής ΕΜΠ, με ειδίκευση στην διαχείριση στερεών αποβλήτων

- ο Θωμάς Μπίζας, από το Τμήμα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της ΕΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Η εκδήλωση θα γίνει στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου(Δαναΐδων & Αντιγόνης)


Από τη Γραμματεία 
Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ Χαλανδρίου

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ: ΧΑΝΕΤΑΙ Ο ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΟ 718 ΟΤ;;

Το θέμα είχαμε διαβάσει αρχικά σε αυτή την ανάρτηση της ΣΤΑΣΗΣ.

http://www.stasi.gr/2009-05-12-09-25-48/2009-05-31-16-23-31/990-2013-03-11-09-19-35

Ο Γρηγόρης Καλομοίρης το ανέδειξε εχτές στο δημοτικό συμβούλιο εμπεριστατωμένα και με συγκεκριμένες προτάσεις και βέβαια το θέμα θέλει παρακολούθηση.

Ουσιαστική παρέμβαση της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.

Οκτώ μήνες φυλακή για τη μη συντήρηση σχολείουΣε οκτώ μήνες φυλακή καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών τον προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Γλυφάδας και όλα τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής για τον τραυματισμό μαθητή σε σχολείο. 
Το ατύχημα και ο τραυματισμός αφορούσε πτώση ανεμιστήρα και το δικαστήριο έκρινε σύμφωνα με το νόμο ότι τόσο η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου όσο και τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής οφείλουν να εξασφαλίζουν την ακέραια συντήρηση των σχολείων, είτε να εκκινούν τις απαραίτητες διαδικασίες. Σύμφωνα με το νόμο μάλιστα εφόσον αδυνατούν να κάνουν τις απαραίτητες επισκευές έτσι ώστε τα παιδιά να είναι ασφαλή θα μπορούσαν να εισηγηθούν μέχρι και τη προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σχολείου. 
Το δικαστήριο πάντως βασίστηκε σε σειρά ανάλογων δικαστικών αποφάσεων όπου ο προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών και τα μέλη των σχολικών επιτροπών και τις αντιπολίτευσης, είναι απόλυτα υπεύθυνα για οποιοδήποτε ατύχημα συμβεί στο σχολείο και αποδειχθεί ελλιπής συντήρηση.

http://www.myota.gr/, 20/3/2013

ΠΑΡΚΟΜΕΤΡΑ: ΑΝΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΠΗΡΕ Η ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ
Αναβολή για τις 24 Απριλίου δόθηκε πριν λίγο στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου,
στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων  για αναστολή της εφαρμογής του μέτρου των παρκομέτρων.

Την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων - συνοδευόμενη από αγωγή κατά του δήμου - είχε καταθέσει ο Γιώργος Ασημακόπουλος και η κα Ευαγγέλου ως φυσικά πρόσωπα - για λογαριασμό (?) του Εμπορικού Συλλόγου Χαλανδρίου - ο οποίος όμως  παρεμβαίνει (ως νομικό πρόσωπο) απλά στην δίκη υπέρ της αγωγής του κ. Ασημακόπουλου. και της κας Ευαγγέλου. (????)

(Το γιατί επιλέχτηκε αυτή η διαδικασία και δεν έκανε την προσφυγή ο σύλλογος ως φορέας είναι πολύ απλό: Πώς ΜΕΛΗ του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ και μάλιστα της πλειοψηφίας, που επειμένουν να μην παραιτούνται από το Δ.Σ. του συλλόγου,  θα ψήφιζαν προσφυγή κατά του δήμου ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ  ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ. Γίνεται; Οπότε πάλι έκαναν αλχημείες).

Την αναβολή είχε ζητήσει από πριν (ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΣΤΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ) ο Δήμος Χαλανδρίου, δια του Γενικού Γραμματέα κου Κατσοπρίνη, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε ΕΧΤΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ στο δημοτικό συμβούλιο, όταν και ελήφθη η απόφαση να ανατεθεί σε ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ, η εκπροσώπηση του Δήμου στην εκδίκαση της αγωγής με συνολική αμοιβή 6000 ευρώ πλέον ΦΠΑ. 

Για άλλη μια φορά όμως τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου που είναι ΚΑΙ δημοτικοί σύμβουλοι (ή οι δημοτικοί σύμβουλοι που είναι μέλη του Εμπορικού Συλλόγου, όπως θέλετε) εκτέθηκαν εχθές και σήμερα ανεπανόρθωτα αφού  έχουμε πλέον το φοβερό σκηνικό τα ίδια πρόσωπα να πηγαίνουν στο Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου και να ψηφίζουν προσφυγές κατά του δήμου και μετά να πηγαίνουν στο δημοτικό συμβούλιο και να ψηφίζουν να αντιπαρατεθεί ο δήμος στην προσφυγή τους!

ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΗΡΟΙ!

Και αυτό δεν θα πείραζε ΑΝ ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ Η ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΑΔΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΕΚΑΡΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ!

ΧΑΙΡΕΤΑΙ!

ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ! ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ Δ.Σ.: ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΤΟ "ΚΤΙΡΙΟ"!Σταμάτησαν τώρα να το λένε "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ" και το λένε "ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ"

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ: 
"ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟ ΤΡΟΠΟ. 
ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΟ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕΤΕ!  
Η ΔΡΑΣΗ "ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ" ΝΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ (!!!!) ΕΙΝΑΙ ΟΡΟΣ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ (!!!!!!)."

ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΑΚΙΑ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ!


Δεν θα σχολιάσουμε. Είναι ΕΥΓΛΩΤΤΟ, ΣΑΦΕΣ και ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ για τους νοήμονες.

ΚΟ ΜΑΝΟ ΚΡΑΝΙΔΗ - ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ - ΕΝΤΑΥΘΑ

Φίλε Μάνο,

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ!

Οι φωτογρφίες είναι πρωινές.

Είναι ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΡΕΣ εκεί, αφήσαμε να ξεραθούν τα φύλλα πριν στα δείξουμε, για να μην λέτε ότι σπεύδουμε να σας κατηγορήσουμε και δεν έχουμε υπομονή.

Δεν ξέρω αν με βάση τον κανονισμό καθαριότητας έχει ενημερωθεί η υπηρεσία, έχουν έρθει οι υπόχρεοι να σας πληρώσουν και όλα αυτά τα σωστά που λέτε στις ανακοινώσεις σας.

Ξέρω ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ να περπατήσουμε.

Τι σημαίνει αυτό;

Ότι ΚΑΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ αλλά Ο ΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ να διασφαλίζει ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ είτε είναι συνειδητοποιημένοι οι πολίτες, είτε όχι.

Και η επικοινωνιακή οπτικοπουλιά που λέει ότι είναι ευθύνη του πολίτη να ενημερώνει, έχει μεν βάση αλλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΚΡΥΨΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΤΕ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ.

ΥΓ: Οι φωτό είναι μόνο από έναν δρόμο στο Πολύδροσο - την ΚΡΙΕΖΗ, σε τρεις γωνίες της.
Ελπίζω να μην χρειαστεί να βγάζουμε κάθε μέρα και έναν δρόμο φωτογραφίες.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΑΛΛΑ ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΟ EUROGROUP!


Σήμερα ξυπνήσαμε κανονικά, ο κόσμος δεν καταστράφηκε επειδή το κυπριακό κοινοβούλιο είπε όχι διαψεύδοντας Μπάμπη, Ντερμπεντέρη και λοιπούς συγγενείς, η Ευρώπη είναι στην θέση της και βέβαια ο δρόμος της Κύπρου είναι μακρύς και δύσκολος αλλά κύριοι ...

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ.

Το άλλο που κάνουν οι δικοί μας εμείς εδώ το λέμε ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ.

Μείνετε σήμερα μαζί μας, έχουμε πολλά θέματα από το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο και όχι μόνο.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.


Αντισυνταγματική η ρύθμιση για δέσμευση τραπεζικών καταθέσεων


Αντισυνταγματική η ρύθμιση για δέσμευση τραπεζικών καταθέσεων

Με μια απόφαση «βόμβα» όπως χαρακτηρίστηκε από νομικούς και τραπεζοοικονομικούς κύκλους, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) τη νομοθετική ρύθμιση που παρέχει τη δυνατότητα στο ΣΔΟΕ να προβαίνει σε δέσμευση πάσης φύσεως τραπεζικών λογαριασμών, τραπεζικών θυρίδων κ.λπ.

Ειδικότερα, το Δ' Τμήμα του ανώτατου ακυρωτικού έκρινε αντίθετη στα άρθρα 5 (δικαίωμα συμμετοχής στην οικονομική κ.λπ. ζωή της χώρας), 17 (προστασία της ιδιοκτησίας) και 25 (αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου), καθώς επίσης έκρινε αντίθετη και στο άρθρο 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ (προστασία της περιουσίας) τη διάταξη του άρθρου 30 (παράγραφος 5 περίπτωση ε') του Ν. 3296/2004 που προβλέπει δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων σε περιπτώσεις οικονομικού εγκλήματος και μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίας.

Πάντως, λόγω της αντισυνταγματικότητας το όλο ζήτημα παραπέμφθηκε για οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας επισημαίνουν ότι η επίμαχη διάταξη του Ν. 3296/2004, που προβλέπει τις δεσμεύσεις των τραπεζικών λογαριασμών και οποιουδήποτε είδους περιουσιακά στοιχεία, συνεπάγεται σοβαρή επέμβαση σε συνταγματικώς προστατευόμενα αγαθά – δεδομένου, υπογραμμίζουν οι δικαστές, ότι όσο χρόνο διαρκεί η δέσμευση, το ελεγχόμενο πρόσωπο στερείται της δυνατότητας χρήσης και διάθεσης περιουσιακών του στοιχείων, και μάλιστα ρευστού χρήματος και κινητών αξιών φυλασσομένων σε πιστωτικά ιδρύματα.

Το μέτρο αυτό, συνεχίζουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, συνεπάγεται σοβαρό περιορισμό των περιουσιακών δικαιωμάτων και της οικονομικής και επαγγελματικής ελευθερίας του φορολογουμένου. Δηλαδή, της προστασίας αγαθών τα οποία κατοχυρώνονται με τις διατάξεις των άρθρων 17 και 5 του Συντάγματος.

Μπορεί μεν, τονίζεται στη δικαστική απόφαση, το μέτρο αυτό να αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση σκοπού δημοσίου συμφέροντος και συγκεκριμένα, στη διασφάλιση της διατήρησης των περιουσιακών στοιχείων του ελεγχομένου, ώστε να είναι δυνατή η ικανοποίηση αξιώσεων του Δημοσίου κατ' αυτού, σε περίπτωση που διαπιστωθεί η εκ μέρους του τέλεση της πιθανολογηθείσης παραβάσεως, καθώς επίσης και στη διασφάλιση της διατήρησης στοιχείων, τα οποία μπορεί να αποτελέσουν αντικείμενο ελέγχου κατά τη διερεύνηση της πιθανής τέλεσης της παράβασης. Όμως, ο σκοπός και μόνον του μέτρου αυτού δεν αρκεί για να νομιμοποιήσει από συνταγματικής άποψης την επίμαχη ρύθμιση του Ν. 3296/2004, καθώς μάλιστα δεν έτυχε περαιτέρω εξειδίκευσης με το Π.Δ. 85/2005 που ακολούθησε.

Από τις συνταγματικές επιταγές, επισημαίνουν οι δικαστές, απαιτείται οι προϋποθέσεις επιβολής του επίμαχου μέτρου της δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών κ.λπ. να διαγράφονται στο νόμο κατά τρόπο σαφή και αντικειμενικό, σύμφωνα με την αρχή της αναλογικότητας και την αρχή του κράτους δικαίου.

Στην προκειμένη περίπτωση του Ν. 3296/2004 τονίζουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών και των περιουσιακών στοιχείων επιβάλλεται σε ειδικές περιπτώσεις διασφάλισης συμφερόντων του Δημοσίου ή περιπτώσεις οικονομικού εγκλήματος και μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου. Όμως, υπογραμμίζεται στη δικαστική απόφαση, με τη χρήση αορίστων εννοιών (που γίνεται στο Ν. 3296/2004) «καταλείπεται ευρύτατο περιθώριο διακριτικής ευχέρειας στη διοίκηση, χωρίς να καθορίζονται κατά τρόπο αρκούντως σαφή και συγκεκριμένο οι προϋποθέσεις επιβολής του επίμαχου μέτρου».

Εξάλλου, στον επίμαχο νόμο δεν τίθεται κάποιος περιορισμός ούτε ως προς την έκταση των περιουσιακών στοιχείων που μπορούν να τεθούν υπό δέσμευση, ούτε κυρίως ως προς τη χρονική διάρκεια της δεσμεύσεως. Επίσης, στο νόμο δεν ρυθμίζεται ειδικότερα η διαδικασία επιβολής και άρσεως του μέτρου της δεσμεύσεως, με την πρόβλεψη σχετικών διαδικαστικών εγγυήσεων αναλόγων προς τη σοβαρότητα του λαμβανομένου μέτρου.

Κατόπιν αυτών, οι δικαστές έκριναν αντισυνταγματικό και αντίθετο στην ΕΣΔΑ το άρθρο 30 (παράγραφος 5 περίπτωση Ε) του Ν. 3296/2004.

Στην προκειμένη περίπτωση είχε υποβληθεί καταγγελία στην περιφερειακή διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας του ΣΔΟΕ. Η καταγγελία αφορούσε επιχειρηματία που διατηρεί ατομική επιχείρηση εισαγωγής αγροτικών μηχανημάτων. Από τον έλεγχο των οργάνων του ΣΔΟΕ προέκυψαν ενδείξεις για φοροδιαφυγή και λαθρεμπορία μεγάλης έκτασης, με χρήση τεχνασμάτων, όπως είναι οι υποτιμολογήσεις. Έτσι αποφασίστηκε η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών, κ.λπ. και η απόφαση της δέσμευσης κοινοποιήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών, η οποία διενεργεί προκαταρκτική εξέταση.

http://www.fpress.gr/, 19/3/2013

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις