Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 8 Απριλίου 2017

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ-ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΨΥΧΙΚΟΥ- ΦΙΛΟΘΕΗΣ - ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

ΣΟΦ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 62-ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙ-ΤΗΛ. 211.0183990


Είναι γνωστό στους πάντες, ότι όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων έπαιρναν και συνεχίζουν, με διάφορες νομοθετικές διατάξεις, εδώ και δεκαετίες, οικονομική ενίσχυση, για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των Ομοσπονδιών και των Σωματείων τους.

Τα χρήματα αυτά παρακρατούνται από τις δικές τους αποδοχές, για τα μεν Εργατικά Σωματεία μέσω της Εργατικής Εστίας, τώρα μέσω του ΟΑΕΔ, και των Συνταξιουχικών, μέσω των συντάξεων τους.

Η Ομοσπονδία συνταξιούχων του ΙΚΑ, λάμβανε την οικονομική ενίσχυση μέσω της Εργατικής Εστίας, μέχρι το έτος 2012. Όμως το 2012, αυτή, κόπηκε αυθαίρετα μόνο από την Ομοσπονδία Συνταξιούχων του ΙΚΑ μετά από 4Ο χρόνια. Αργότερα το 2015 κόπηκε και προς την Ομοσπονδία των Πολιτικών Υπαλλήλων του Δημοσίου, ΠΟΠΣ με απαίτηση της τρόικα. Συνεχίσθηκε μόνο για τις Ομοσπονδίες των Συνταξιούχων του ΟΑΕΕ, καθώς σε ορισμένες ακόμη συνδικαλιστικές οργανώσεις των συνταξιούχων.

Τα χρήματα αυτά, όπως είναι γνωστό πηγαίνουν για υποχρεώσεις των Συνταξιουχικών σωματείων, που μετά τις αυθαίρετες και προκλητικές περικοπές που έγιναν στις Συνταξιουχικές οργανώσεις, δημιουργήθηκε τεράστιο πρόβλημα στα 250 σωματεία που αυτές καλύπτουν πανελλαδικά. Δεν υπήρχαν χρήματα ούτε στο ελάχιστο ώστε να ανταποκριθούν στις λειτουργικές τους ανάγκες, αλλά και τις άλλες υποχρεώσεις του κινήματος.

Ο ΚΟΝΤΕ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΟ 1798 ΣΤΟ ΖΑΝΤΕ

Aλλοι, οϊμέ! στη συμφορά σου
Οπού εχαίροντο πολύ,
Σύρε νάβρης τα παιδιά σου,
Σύρε ελέγαν οι σκληροί.
 
(ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, 12)

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Η Ένωση Γονέων Χαλανδρίου

εύχεται το άγιο φως της ανάστασης, να φωτίσει τις ψυχές όλων μας

και να ζωντανέψει την ελπίδα για ένα καλύτερο κόσμο.

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα

ΝΑ ΦΟΡΑΣ ΖΑΚΕΤΑ, ΜΗΝ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙΣ! ΝΤΑΞΕΙ; 13 ΜΕΡΕΣ ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ..... "ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ".
 Από το "επίσημο" site του Σουλτανάτου του Χαλά Ντερέ

Λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Χαλανδρίου για τις μέρες του Πάσχα (31/3/2017)

Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου δεν θα λειτουργήσει από τις 10/4 Μεγάλη Δευτέρα έως και 23/4 Κυριακή του Θωμά.

Οι εθελοντές του ιατρείου ευχόμαστε ολόψυχα καλές γιορτές σε όλους.

TO SITE ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΕΓΙΝΕ ..... ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ


Το επίσημο site του Δήμου Χαλανδρίου - υποτίθεται - ότι είναι εκεί ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΣΥ - για να σε ενημερώνει για τις δραστηριότητες του δήμου Χαλανδρίου, τα προγράμματα του δήμου Χαλανδρίου, τις εκδηλώσεις του δήμου Χαλανδρίου αλλά και τις προκηρύξεις για έργα και προμήθειες του δήμου Χαλανδρίου
Αυτό κάνουν άλλωστε όλα τα site γύρω δήμων .
ΝΑ ΑΜΑ ΘΕΣ ΔΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ. Σου μαζέψαμε τις διευθύνσεις των επίσημων site των γύρω δήμων: http://www.agiaparaskevi.gr, http://www.vrilissia.gr, https://www.maroussi.gr, http://www.penteli.gov.gr, http://www.psychiko.gov.gr)

ΣΤΟ ΧΑΛΑ ΝΤΕΡΕ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ όμως τα πράγματα είναι αλλιώς. 

Στο ΕΠΙΣΗΜΟ site του δήμου ανεβαίνει - ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ - ό,τι νάναι!


Δελτία τύπου της περιφέρειας (?????), Πασχαλινά bazaar (για την ενίσχυση της τοπικής αγοράς, μη χέσω), Εκδηλώσεις ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΩΔΕΙΩΝ που προβάλλονται δωρεάν στο site του δήμου κατά παράβαση της νομιμότητας αλλά και της δεοντολογίας - αφού παραβιάζεται ΠΡΟΦΑΝΈΣΤΑΤΑ η έννοια του υγιούς ανταγωνισμού, με αντάλλαγμα - βεβαίως - ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ στην ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. 


Ο κολλητός του Σουλτάνου έχει ειδικά προνόμια στο Χαλά Ντερέ.

ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΟΠΕΙ εντελώς από το site του δήμου!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!

ΔΕΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ TA ....

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ομιλία υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη κατά την τελετή εγκαινίων και παράδοσης στην κυκλοφορία του αυτοκινητοδρόμου Μαλιακός – Κλειδί από τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα.


Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, Σεβασμιότατε, Κυρία Επίτροπε Περιφερειακής Ανάπτυξης, κύριοι Υπουργοί, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, εκπρόσωποι των κομμάτων, κύριοι Περιφερειάρχες Θεσσαλίας, κεντρικής Μακεδονίας και δυτικής Μακεδονίας, κύριοι Δήμαρχοι, φίλες και φίλοι.

Σήμερα είναι μία ιδιαίτερη ημέρα χαράς για όλους τους Έλληνες. Είναι η ημέρα που το όνειρο πολλών γενιών του λαού μας, ο αυτοκινητόδρομος Αθήνας – Θεσσαλονίκης, γίνεται πραγματικότητα. Το δυσκολότερο και πιο αιματοβαμμένο τμήμα του δρόμου, το πέταλο του Μαλιακού, τα Τέμπη και ο Πλαταμώνας, παραδίνονται και ολοκληρώνουν ένα μεγάλο έργο υποδομής, ο σχεδιασμός του οποίου ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του ’50 και στις αρχές της δεκαετίας του ’60.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Το Δ.Σ. της Ένωσης Δημάρχων Αττικής εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση :

Mε αφορμή, ανυπόστατες αλλά και συκοφαντικές φράσεις και σχόλια, που εκφράσθηκαν κατά του Προέδρου και μελών του Δ.Σ. της Ένωσης μας, δηλώνουμε τα εξής :

Η Ένωση Δημάρχων Αττικής που έχει ως μέλη της την συντριπτική πλειοψηφία των ενεργών και διατελεσάντων Δημάρχων Αττικής, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της, όπως αυτές καθορίζονται από το καταστατικό της, έχει πετύχει, κατά την δεκαετή λειτουργία της, τη στήριξη των αιρετών της Τ.Α. στο έργο τους, ενώ έχει καταθέσει προτάσεις για την αναβάθμιση του Θεσμού και ιδιαίτερα της καταστατικής θέσης των αιρετών.

Επιγραμματικά αναφέρουμε την διοργάνωση των ετήσιων Φόρουμ που αφορούν την Τ.Α., την διοργάνωση διαφόρων ημερίδων όπως αυτές για την Συνταγματική Αναθεώρηση, το μεταναστευτικό – προσφυγικό, την κοινωνική συνοχή και πολλά άλλα.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Παύλος Καμάρας, χαίρει ευρείας εκτίμησης στον Αυτοδιοικητικό χώρο, αφού εκλέγεται με συντριπτικά ποσοστά αποδοχής, τόσο στην Ένωσή μας, επί τρεις (3) θητείες, ως και σε άλλους αυτοδιοικητικούς φορείς όπως Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α., Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α., 21ΟΤΑ, ΑΤΤΙΚΟ ΑΕΡΙΟ κλπ, με σημαντικό, μάλιστα, έργο. Ενώ διετέλεσε και Αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως, επίσης και στην Κοινωνία των πολιτών αφού εξελέγη επί τρεις (3) θητείες Δήμαρχος, με μεγάλα μάλιστα ποσοστά από τον πρώτο γύρο.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της η Ένωσή μας, διενεργεί, από συστάσεως της (2008), σε τακτά διαστήματα συναντήσεις, με αρμόδιους Υπουργούς, Δικαστικούς Λειτουργούς ως και επικεφαλείς διαφόρων Οργανισμών και Φορέων.

Η πρόσφατη συνάντηση, με τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη, εντάσσεται ακριβώς σ’ αυτό το πλαίσιο. Είχε δε, εκτός από τον εθιμοτυπικό της χαρακτήρα, λόγω της πρόσφατης ανάληψης των καθηκόντων του και πρακτικούς λόγους. Αφού του ετέθηκαν φλέγοντα θέματα που απασχολούν κυρίως τους συνταξιούχους αιρετούς.

Οιαδήποτε εκμετάλλευση, διαστρέβλωση ή αλλοίωση του σκοπού της συνάντησης αυτής, από οπουδήποτε και αν προέρχεται, είναι εκ του πονηρού και κατατείνει στην ανεπίτρεπτη συκοφάντηση προσώπων και θεσμών.

Το Δ.Σ. εκφράζει, σύσσωμο, τη λύπη του, διότι μια τέτοια στρέβλωση της δράσης της Ένωσης, έγινε ευκαιρία για στοχοποίηση του Προέδρου κ. Παύλου Καμάρα πρωτίστως, και συνάμα των μελών του Δ.Σ. καθώς και όλων των μελών της Ένωσης.

Με την ευκαιρία τονίζουμε ότι σε μια κρίσιμη περίοδο για την Τ.Α. που βάλλεται πανταχόθεν, τα Όργανά της θα πρέπει να εξυπηρετούν τον κοινό στόχο, που είναι η στήριξη και η αναβάθμιση του θεσμού και των αιρετών του. Προσωπικές τακτικές δεν έχουν χώρο στο Αυτοδιοικητικό Κίνημα.

Παράλληλα, υπενθυμίζουμε ότι η Ένωσή μας, έχει ήδη τοποθετηθεί για το πόρισμα του ΥΠΕΣ, συντασσόμενη με την μεγάλη πλειοψηφία των αιρετών, που θέλουν μια Αυτοδιοίκηση με Διοικητική Αυτοτέλεια και Οικονομική Αυτοδυναμία, απορρίπτοντας σχέδια που ενδεχόμενα θα την οδηγήσουν σε ακυβερνησία και έλλειψη αποτελεσματικότητας.

Τέλος, δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε, ανεπηρέαστοι το έργο μας, ενώνοντας και συνθέτοντας πρόσωπα, φορείς και προτάσεις, αφού η Κοινωνία απαιτεί, διάλογο, συνεργασία και κυρίως αποτελεσματικότητα.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Δημάρχων Αττικής

Συμμετοχή, ενημέρωση και δημιουργικός προβληματισμός στην εκδήλωση του Συλλόγου «ΑΡΓΩ» για τις Εκπαιδευτικές αλλαγές


Συμμετοχή, ενημέρωση, γόνιμος και δημιουργικός προβληματισμός, χαρακτήρισαν την εκδήλωση-συζήτηση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός-Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου «ΑΡΓΩ», την Τετάρτη 5 Απριλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Λυκείου Χαλανδρίου.

Σε ένα μεγάλο κοινό αποτελούμενο από γονείς, εκπαιδευτικούς, διευθυντές σχολείων, εκπροσώπους συλλόγων κλπ που παρακολούθησαν την εκδήλωση, την οποία συντόνισε ο κ. Σταύρος Μποφυλάτος, φιλόλογος, διευθυντής στο 4ο ΓΕΛ Αθηνών, αναδείχθηκαν τα θέματα των εκπαιδευτικών αλλαγών, απαντήθηκαν ερωτήματα, διατυπώθηκαν σκέψεις και προτάσεις.

Οι εμπεριστατωμένες εισηγήσεις των ομιλητών εκπαιδευτικών, του κ. Παύλου Χαραμή, αντιπροέδρου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικές Πολιτικής, του κ. Θέμη Κοτσυφάκη, σύμβουλου του Υπουργείου Παιδείας σε θέματα Τεχνικής Εκπαίδευσης, του κ. Μπαγάκη Γιώργου, καθηγητή στο Τμήμα Κοινωνικής & Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου και της προέδρου της ΟΛΜΕ κας Ελένης Ζωγραφάκη, διαφώτισαν και ανέδειξαν από όλες τις πλευρές, στοιχεία της εκπαίδευσης στο σημερινό περιβάλλον, των αλλαγών που έχουν πραγματοποιηθεί, ή βρίσκονται σε εξέλιξη σε θεσμικό και λειτουργικό επίπεδο, αλλά και αυτών που είναι απαραίτητες να γίνουν.

Κίνδυνος μετατροπής της χώρας σε ειδική οικονομική ζώνη

Άρθρο του Σπύρου Κότσια

«Το δομικό πρόβλημα του ασφαλιστικού ασκεί δημοσιονομικές πιέσεις που μπορεί να καταστεί αναγκαίο να μετριαστούν μέσω αναπροσαρμογών σε ορισμένες συντάξεις». Και τούτο, «διότι ορισμένες συνταξιοδοτικές παροχές στην Ελλάδα παραμένουν σχετικά γενναιόδωρες, με βάση τόσο τα ελληνικά όσο και τα διεθνή δεδομένα. Ένα επαρκές και, ταυτόχρονα, βιώσιμο «αμιγώς κοινωνικοασφαλιστικό» σύστημα δεν είναι οικονομικά εφικτό υπό τις παρούσες συνθήκες στην Ελλάδα». Οι δηλώσεις αυτές δεν ανήκουν στο γνωστό κ Τόμσεν αλλά στο Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Στουρνάρα…

Ο κ. Στουρνάρας δεν αρκέσθηκε στις παραπάνω διαπιστώσεις, προχώρησε και σε υποδείξεις για την εφαρμογή πολιτικών που θα «αυξήσουν» το εισόδημα των συνταξιούχων στο μέλλον, προτείνοντας μεταξύ των άλλων την αύξηση της απασχόλησης των εργαζομένων μεγαλύτερης ηλικίας, την ενθάρρυνση της ιδιωτικής αποταμίευσης, καθώς και την καταφυγή των εργαζομένων, προκειμένου να συμπληρώσουν την κουτσουρεμένη τους σύνταξη, σε συστήματα επαγγελματικής ασφάλισης και σε προσωπικά συνταξιοδοτικά προγράμματα που παρέχονται επί πληρωμή από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Με λίγα λόγια ο κ Διοικητής της Τ τ Ε προτείνει αύξηση των ορίων ηλικίας πάνω από τα 70 χρόνια ενώ λειτουργεί και σαν ατζέντης των ιδιωτικών εταιρειών.