Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΩΔΥΝΟΥ ΤΟΚΕΤΟΥ ΣΤΟ ΠΕΔΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Το ΠΕΔΥ Χαλανδρίου προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους σε μαθήματα ανώδυνου τοκετού και μητρικής τέχνης.

Ενημέρωση, προετοιμασία, υποστήριξη και εκπαίδευση της εγκύου σε θέματα που αφορούν στην εγκυμοσύνη. στον τοκετό και στην φροντίδα του νεογέννητου.

Για να είμαστε προετοιμασμένοι στην καινούργια ζωή ....

Δωρεάν συμμετοχή
Πληροφορίες: 2106840027
Δημοσθένους 8

ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΠΕΔΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΕΔΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (ΙΑΤΡΕΙΑ ΠΡΩΗΝ ΙΚΑ)

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ

(ΜΕΤΡΗΣΗ ΟΣΤΙΚΗΣ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑΣ)

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ 8 ΧΑΛΑΝΔΡΙ
ΤΗΛ. 2106815898

ΤΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ! ΤΟ ΑΚΡΟΝ ΑΩΤΟΝ ΤΟΥ ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΜΟΥ!

Θα ήταν πολύ αστείο αν δεν ήταν τόσο τραγικό!

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - στην οποία είμαι υπουργός- ΠΑΡΑΒΙΑΣΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!Έχουμε λοιπόν πλέον κυβέρνηση ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ με παραδοχή του ΥΕΘΑ!

;Aντε και ενεργοποίηση του 120!

Υπερταμείο υπέρ τρίτων.

του Α. ΚΡΟΥΣΤΗ
Τον Ιούλιο του 2015, μετά τις παλινωδίες της «υπερήφανης» διαπραγμάτευσης, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποφάσισε να δεχτεί δάνειο από το «τοκογλυφικό» Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας ESM , ύψους 86 δις, εφόσον οι προϋποθέσεις που έθεταν οι δανειστές τηρούνταν και εξασφάλιζαν την αποπληρωμή του δανείου.

Μάταια όμως. Η αξιολόγηση σχεδόν ένα χρόνο μετά είναι ακόμα ανοικτή, οι μεταρρυθμίσεις δεν προσχωρούν , οι ιδιωτικοποιήσεις κόλλησαν, η ύφεση παγιώθηκε και η ανάπτυξη μας χαιρέτησε. Πως νομίζετε ότι οι δανειστές θα μας χορηγούσαν ένα δάνειο τέτοιου ύψους χωρίς εγγυήσεις;

Έτσι δημιουργήθηκε το Υπερταμείο όπου εκεί θα ενταχθεί ολόκληρη η Δημόσια Περιουσία της Ελλάδος, ως εγγύηση για τα δάνειο που θα εισπράξουμε. Το πενταμελές Συμβούλιο θα έχει πρόεδρο οριζόμενο από την ΚΟΜΙΣΙΟΝ και τον ESM, άρα ξένο, όπως και ένα μέλος ακόμα . Οι αποφάσεις θα λαμβάνονται κατά πλειοψηφία των 4/5 με δικαίωμα βέτο τουλάχιστον των δυο μελών. Άρα απόφαση μόνο από τους έλληνες δεν μπορεί να περάσει.

Τι σας κάνει όμως να πιστεύεται για τους τρεις έλληνες συμβούλους, ότι τάχαμου μπροστά στο δημόσιο συμφέρον ή μπροστά στις ιδεολογικές τους καταβολές θα αρνηθούν μια πρόταση του ξένου Πρόεδρου; Όταν μάλιστα οι 153 έλληνες βουλευτές εκλεγμένοι δεν άσκησαν, πέραν των κροκοδείλιων δακρύων, ούτε για τα μάτια του κόσμου, έστω και μια κριτική ή αντίρρηση στο νέο υπερταμείο; Πως επιχειρηματολογούν άραγε υπέρ των τριών διορισμένων και καλά αμειβομένων ελλήνων ως μέλη του συμβούλιου, ότι θα αντισταθούν θέτοντας βέτο σε μια απόφαση που δεν είναι αρεστή;

Δύσκολα θα διαβάσει κανείς κείμενα μου που να έχω ενστάσεις για οποιαδήποτε αποκρατικοποίηση. Εδώ όμως οι αποκρατικοποιήσεις δεν γίνονται από εμάς αλλά από ξένους και η διαχείριση του Ταμείου θα είναι δεσμευτική για έναν αιώνα. Με λίγα λόγια , θα είναι τελείως αδιάφορο ποιος θα κυβερνά τη χώρα, αφού οι αποφάσεις για τα «δικά μας» θα είναι δικαιοδοσία ξένων οργανισμών.

Τα λεωφορεία, το Μετρό, τα τραμ, τα τρένα, η ΔΕΗ, το νερό, τα ταχυδρομεία, το Ολυμπιακό Στάδιο, ο Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, , οι Επιχειρήσεις Ανέγερσης Νοσηλευτικών, Δικαστικών και Σωφρονιστικών Ιδρυμάτων και πλήθος άλλων κτηριακών υποδομών του Δημοσίου, εντάσσονται στο Ταμείο με σκοπό να «αξιοποιηθούν». Τι άραγε θεωρούν αξιοποίηση πέραν της ιδιωτικοποίησης των, όταν από τις τιμές πώλησης ξεπληρωθούν κατά 50% τα δάνεια που η υπερήφανη Αριστερά πρόσθεσε στον ήδη υπερδανεισμένο ελληνικό λαό; Ιδιαίτερα μάλιστα όταν παράλληλα με την εκποίηση της Δημόσιας περιουσίας (με τον τρόπο και τη χρονική στιγμή που γίνεται), η φοροκαταιγίδα και η αντιφιλελεύθερη εισβολή στα πορτοφόλια μας θα αναγκάσουν τους έλληνες να εκποιήσουν και την ιδιωτική τους.

Αντώνης Κρούστης
The GOVERNOR.  Tο πρώτο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ πολιτικό application

Μέσω εξετάσεων η νομιμοποίηση 2.500 δημοσίων υπαλλήλων με παράτυπα πτυχία


Νομιμοποίηση περίπου 2.500 δημοσίων υπαλλήλων που είναι κάτοχοι παράτυπων τίτλων σπουδών κυρίως από περιφερειακά ιδιωτικά ΤΕΕ τα οποία λειτουργούσαν παράνομα και στην πορεία έκλεισαν, προγραμματίζει το υπουργείο Παιδείας, ενώ παράλληλα σχεδιάζει να προχωρήσει σε εξετάσεις πιστοποίησης μέσα στους επόμενους μήνες, μετά τις Πανελλαδικές.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο:

«Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων μελετά με προσοχή το σοβαρότατο ζήτημα των πτυχίων Ιδιωτικών ΤΕΕ για την περίοδο 2004-2008. Τα πτυχία αυτά χορηγήθηκαν από σχολές ιδιωτικής εκπαίδευσης οι οποίες έκλεισαν μετά από τη διαπίστωση σωρείας παραβάσεων και ατασθαλιών.

Σύμφωνα με το άρθρο 24 του ν.3577/2007 (Α΄ 130) επί υπουργίας Μ. Γιαννάκου, τα πτυχία των μαθητών Ιδιωτικών ΤΕΕ που τους αφαιρέθηκε η άδεια λειτουργίας λόγω των παραπάνω διαπιστωμένων παρανομιών θα έπρεπε να χορηγηθούν εκ νέου κατόπιν ειδικών πτυχιακών εξετάσεων.

Οι εξετάσεις αυτές δεν έγιναν ποτέ, με ευθύνη των Υπουργών Παιδείας των κυβερνήσεων πριν τον Ιανουάριο του 2015. Το ίδιο διάστημα οι επιτήδειοι ιδιοκτήτες σχολείων και οι άλλοι εμπλεκόμενοι που είχαν οργανώσει μια κερδοφόρα βιομηχανία «πιστοποίησης προσόντων», είτε διέφυγαν τις κυρώσεις του νόμου λόγω παραγραφής είτε καταδικάστηκαν σε ελαφριές ποινές.

Για εννέα ολόκληρα χρόνια από την περίοδο εκείνη με ευθύνη των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν ελήφθη και καμία ρύθμιση δεν εφαρμόστηκε με συνέπεια το πρόβλημα να έχει μετατραπεί ατύπως σε κοινωνικό σύμπτωμα μιας σιωπηρής ανοχής.

Αντίθετα, οι Υπουργοί Παιδείας των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησαν ενδελεχείς ελέγχους μέσω των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης για το σύνολο των Ιδιωτικών ΤΕΕ της χώρας και εντόπισαν όλα τα Ιδιωτικά ΤΕΕ, στα οποία σημειώθηκαν αντίστοιχες παρατυπίες που εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 24 του ν.3577/2007.

Ο πρώην Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλος, διαβίβασε τα στοιχεία των καταγγελιών της ΟΙΕΛΕ στο Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και σύμφωνα με το πόρισμα (328/Α/2015) του Σώματος προτάθηκε στο Υπουργείο Παιδείας η τροποποίηση της παρ. 2 του άρθρου 24 του ν. 3577/2007, έτσι, ώστε, να καλύπτει κάθε μη σύννομη περίπτωση λειτουργίας ιδιωτικών ΤΕΕ ή χορήγησης πτυχίου χωρίς χρονικό προσδιορισμό.

Σύντομα, θα κατατεθεί προς ψήφιση διάταξη, η οποία θα διευρύνει το χρονικό διάστημα εφαρμογής του νόμου (θα καταργηθεί ο χρονικός περιορισμός 2004-2008), και θα υλοποιηθεί η σχετική πρόταση του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Ύστερα από την ψήφιση της ανωτέρω διάταξης, ο Υπουργός Παιδείας θα εκδώσει Υπουργική Απόφαση, η οποία θα καθορίζει τις λεπτομέρειες για τη συμμόρφωση προς τα προβλεπόμενα από το ν. 3577/2007».

Να σημειωθεί ότι όπως είχε καταγγείλει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) περισσότεροι από 2.000 σπουδαστές έλαβαν δεύτερο πτυχίο με Άριστα από ιδιωτικά ΤΕΕ της Άρτας, καθώς όλοι ήταν απόφοιτοι δημόσιων κυρίως τεχνικών λυκείων με χαμηλή βαθμολογία. Αυτοί οι τίτλοι τούς έδωσαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και να εργάζονται σήμερα στο Δημόσιο καταλαμβάνοντας θέσεις τις οποίες κανονικά θα έπρεπε να έχουν καταλάβει υποψήφιοι με πραγματικά προσόντα. Πρόσφατα εξάλλου η ΟΙΕΛΕ δημοσιοποίησε κι άλλα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία τουλάχιστον 20 κάτοχοι παράνομων και πλαστών τίτλων βρίσκονται σε λίστα διοριστέων του ΑΣΕΠ.

Παράλληλα σχετικό θέμα είχε δει το φως της δημοσιότητας για πλαστά απολυτήρια από Ναυτικά Λύκεια του Πειραιά.

Οι αντιδράσεις των κομμάτων

Πάντως, η πρόθεση του υπουργείου Παιδείας προκάλεσε πολιτικές αντιδράσεις. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος, κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή, ενώ για εξετάσεις «πλυντήριο», κάνουν λόγο πέντε βουλευτές του Ποταμιού, με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών.

«Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας πιστοποιεί το τρίπτυχο «αναξιοκρατία – διαφθορά – αδιαφάνεια», φθάνοντας στο σημείο να διαρρέει την διεξαγωγή εξετάσεων νομιμοποίησης πλαστών τίτλων σπουδών» δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου το ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χριστίδης. «Η πολιτική του κ Φίλη συνοψίζεται στην ισοπέδωση της αριστείας και στο ξέπλυμα της παραβατικότητας. Ντροπή !», συμπληρώνει.

Από την πλευρά του, ο Υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κιλκίς, κ. Γεώργιος Γεωργαντάς και ο Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων, βουλευτής Λαρίσης, κ.Μάξιμος Χαρακόπουλου, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα η Κυβέρνηση προβληματίζεται για την τύχη των 2.500 δημοσίων υπαλλήλων που έχουν πλαστούς τίτλους σπουδών κυρίως από περιφερειακά ιδιωτικά Τ.Ε.Ε. Αν πράγματι ισχύει αυτός ο προβληματισμός έχει ξεπεραστεί κάθε όριο σοβαρότητας και ευθύνης από την πλευρά της Κυβέρνησης. Η Κυβέρνηση οφείλει να τηρήσει τη νομιμότητα. Όποιος προσκομίζει πλαστό πτυχίο εξαπατά το Ελληνικό Δημόσιο και μάλιστα σε βάρος άλλων συνυποψηφίων του. Οφείλει να σεβαστεί τους χιλιάδες νέους που αγωνίζονται να αποκτήσουν εφόδια και προσόντα για την αγορά εργασίας. Οφείλει να σέβεται, πάνω απ’ όλα, τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου ο οποίος έχει την απαίτηση για ένα λειτουργικό, αποδοτικό και αξιοκρατικό Δημόσιο».

 ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: 

ΤΑ ΠΛΑΣΤΑ ΒΑΦΤΙΖΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΤΥΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ TOY ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟΙ!

ΜΠΑΝΑΝΙΑ!
ΕΙΣΑΙ ΜΠΑΜΠΟΥΪΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ!
ΣΕ ΑΥΤΟ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!
ΣΥΣΣΩΜΟ!