Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΑΝΑΝΔΡΙΑ!

Όταν ασκείς κριτική σε μια δημόσια πράξη, παράλειψη ή αντιπαρατίθεσαι με μια αντίληψη, μια νοοτροπία, μια πρακτική της εξουσίας πάντα θα υπάρχει το υποκείμενο ή το αντικείμενο - πρόσωπο ή φορέας - αυτού που στηλιτεύεις ή κριτικάρεις κατά την άποψή σου.

Λες ας πούμε: Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΦΕΛΕΙ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.

Είναι δυνατόν να βγει η Eurobank και να απαιτήσει να ανακαλέσεις γιατί την θίγεις; Και για να μην την θίγεις δεν θα λες ότι η κυβερνητική πολιτική ευνοεί τις τράπεζες; ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ;

Λες: Ο Δήμος Χαλανδρίου έχει 17 εκ ταμειακά διαθέσιμα να κάθονται στην Alpha Bank.
Είναι δυνατόν να .... παρεξηγείται η Alpha Bank;;;

Λες: Η δημοτική πολιτική στο Χαλάνδρι είναι εντελώς παλαιοκομματική και περιστρέφεται γύρω από την ρουσφετολογική εξυπηρέτηση μιας μερίδας της τοπικής κοινωνίας που επιλέγεται με βάση τα πολιτικά - παραταξιακά κριτήρια της πλειοψηφίας. Για να το τεκμηριώσεις αναδεικνύεις παραδείγματα προκλητικού υποκειμενισμού στις πράξεις της εξουσίας.
Διορισμούς ηχοληπτών, επιλογές χορηγών χωρις χορηγία, εξόντωση αθλητικών σωματείων, αποβολές πολιτιστικών φορέων κλπ

Ας πούμε δείχνεις δυο πόρτες στην Αποστολοπούλου, δύο χώρων που αντιμετωπίζονται με διαμετρικά αντίθετο τρόπο προς όφελος της μίας - πολιτικά φιλικής - πόρτας την ώρα που η άλλη πόρτα οδηγείται στην καταστροφή.

Είναι δυνατόν να μην μπορείς να το κάνεις αυτό γιατί η ωφελούμενη πόρτα θα το πάρει .... προσωπικά και θα παριστάνει την θιγμένη;
Και θα απαιτεί να μην αναδείξει κανείς το πολιτικό ζήτημα που αφορά το δημόσιο για να μην παρεξηγηθεί ο... ωφελούμενος.
Που θα έχει την απαίτηση να είναι ωφελούμενος αλλά να μην το καταλαβαίνει και κανείς;
Που θα έχει την απαίτηση να μην θεωρείται καν ωφελούμενος αλλά να θεωρεί ότι το αποκλειστικό προνόμιο που του παραχωρεί η εξουσία το έχει κερδίσει με κάποιο τρόπο που μόνο εκείνος κατανοεί;

Και που ακριβώς επειδή δεν θες να τον στοχοποιήσεις ως υπεύθυνο για την λάθος ασκούμενη πολιτική ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ,  αφού γνωριζεις ότι την ευθύνη έχουν βεβαίως εκείνοι που εξελέγησαν για να λαμβάνουν τις αποφάσεις με δικαιοσύνη, ισότητα και ισονομία,  δεν τον κατονομάζεις.

ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΦΟΒΑΣΑΙ αλλά γιατί θέλεις η κριτική σου να μην πηγαίνει στο σαμάρι αλλά στον γάιδαρο.

"ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΥΠΟΝΟΕΙΣ" σου λέει ο άλλος και εγώ δεν θέλω να με υπονοείς.
"Εμένα έβαλαν στο site" σου λέει άρα άμα πεις για το site λες για μένα.
(λογική συνέχεια της μεταβατικής ιδιότητας στις ευθύνες θα ήταν: "που είμαι μουσικός, άρα κατηγορείς όλους τους μουσικούς που είναι καλλιτέχνες, άρα κατηγορείς όλους τους καλλιτέχνες ....)

Σκέφτεσαι αναγνώστη μου να φτάσει η δημοσιογραφία σε εκείνο το επίπεδο που δεν θα μπορεί να γραφτεί οτιδήποτε ο καθείς θα θεωρεί ότι τον περιλαμβάνει, τον υπονοεί και θα αξιώνει να ανακαλείται "αμέσως";;;;

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ.

Αυτά που επιχειρούν να κάνουν για να μας φιμώσουν και να περιορίσουν την κριτική μας προς το τοπικό κατεστημένο - είτε το κομμάτι του που είναι στο προσκήνιο, είτε το κομμάτι του που είναι στο παρασκήνιο - αν δεν ήταν πολύ επικίνδυνα για την δημοκρατία θα είχαν πραγματικά μεγάλη πλάκα.

Τους έχουμε ανοίξει διάπλατα την πόρτα να αντιπαραθέσουν επιχειρήματα στην κριτική μας, εδώ στο δικό μας μέσο, ενώ στα πολλά κρατικοδίαιτα δικά τους δεν φιλοξενείται μία σειρά - όχι δική μας, των ελαχίστων - αλλά ούτε καν των μεγάλων δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης για να δούμε τι στο διάλο λένε.

Και αντί να αντιπαραθέσουν ΕΠΙΧΕΙΡΉΜΑΤΑ - αν έχουν - αρχίζουν κάτι σάλια - μίξες χαρακτηρισμούς, απειλές, ύβρεις  και κλαψουρίσματα.
Και στο τέλος ανακατεύουν και .... (πολιτικά) αμάχους.
"Τα παιδιά του ....."

ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΑΠΟ ΟΣΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ή ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ!

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ.
ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΣ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ!

ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΚΩΛΟΦΥΛΛΑΔΑ, ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΖΥΜΩΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΣΠΕΥΔΟΥΝ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΣΟΥΡΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ, πιστεύοντας ότι ενοχλούμε!

ΟΚ! ΕΝΟΧΛΟΥΜΕ!
Αυτό θέλουμε.

Η ΕΡΓΑΤΙΚΉ ΤΑΞΗ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

Όσοι έχουν αμφιβολίες για το αν υπάρχει ή όχι σήμερα εργατική τάξη

Όσοι έχουν ερωτηματικά αν μπορεί να γίνουν παλλαϊκά συλλαλητήρια στις σημερινές συνθήκες

Όσοι ξεψειρίζουν τον Μαρξ και τα αλλά βιβλία με τις "¨οδηγίες¨»

Όσοι ασχολούνται με το αν το ΚΚΕ , η Ανταρσία, η ΛΑΕ είναι πιο επαναστατική και παίζουν τις κουμπάρες με το ΕΥΡΩ την ΕΕ τον Σοσιαλισμό ή τον αντικαπιταλισμο ή τον αντιιμπεριαλισμο και με ποια σειρά τοποθετούνται !!!!!!!!!!!!

Όσοι καναλάρχες και "δημοσιογράφοι δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτα

Όσοι μόνο στα όνειρα τους και μόνο εκεί βλέπουν εξεγέρσεις

ΑΣ ΔΟΥΝ ΤΟ VIDEO ΚΑΙ ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ

Συνέντευξη Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη στην εφημερίδα «Η Αυγή» και τη δημοσιογράφο Λούλη Σταυρογιάννη

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τη δεκαετία του ‘60, με αποκλειστικά εθνικούς πόρους και νέα χάραξη, η Εθνική Οδός Πάτρα - Αθήνα - Θεσσαλονίκη χρειάστηκε μερικά χρόνια για να ολοκληρωθεί. Η ανακατασκευή του βασικού Εθνικού Οδικού Δικτύου, η ΠΑΘΕ (Πάτρα - Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Εύζωνοι) περί τα 700 χιλιόμετρα εντάχθηκε στο Α’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης (1989-1993) και σε όλα όσα ακολούθησαν. Μετά ήρθαν οι συμβάσεις παραχώρησης το 2007, οπότε και τα μοναδικά δύσκολα κομμάτια που είχαν απομείνει, π.χ. παράκαμψη της Κοιλάδας Τεμπών με νέες κατασκευές μήκους 26 χλμ., και το τμήμα Κόρινθος - Πάτρα 120 χλμ. εντάχθηκαν σε αυτές. Χρονιά που η ΠΑΘΕ, η κατασκευασμένη ως δημόσιο έργο, διαμοιράστηκε σε τρεις συμβάσεις και ισάριθμες ιδιωτικές εταιρείες. Μέχρι τότε πόσο είχε κοστίσει, δεδομένου ότι τμήματά της, π.χ. οι σήραγγες της Κακιάς Σκάλας, "απένταχθηκαν" από το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και πληρώθηκαν με εθνικούς πόρους λόγω υπερβάσεων σε προϋπολογισμούς και χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσης;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Είναι πραγματικά αδύνατο να μιλήσει οποιοσδήποτε για χρονοδιαγράμματα για ένα έργο. Το εθνικό οδικό δίκτυο Πάτρα - Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Εύζωνοι, που ξεκίνησε το 1960, εντάχθηκε σε όλα τα κοινοτικά πλαίσια στήριξης από το 1989 έως σήμερα και ολοκληρώνεται σήμερα. Είναι, όμως, προφανές ότι το θεσμικό πλαίσιο παραγωγής έργων όλα αυτά τα χρόνια επέτρεπε να γίνονται υπερβάσεις που δρούσαν ανασταλτικά στην ολοκλήρωση των έργων, στην ένταξη και συμπλήρωση νέων έργων υποδομών, στην ανάπτυξη της χώρας με παραγωγικό πρόσημο.

Είναι προφανείς οι συνέπειες στην κοινωνία, στην οικονομική ζωή της χώρας, στο έλλειμμα δυνατοτήτων που θα έδιναν στη χώρα νέα έργα υποδομών, στην απώλεια μεγάλων ποσών από τα προηγούμενα πλαίσια στήριξης.

Σύμφωνα με τον πίνακα[1], το συνολικό κατασκευαστικό κόστος των οδικών υποδομών ανέρχεται σε 3,5 δισ. ευρώ σε τρέχουσες τιμές και αφορά συνολικά 476,7 χλμ. που κατασκευάστηκαν παλιότερα. Η χώρα, επιτέλους έπειτα από πολλές δεκαετίες, έχει αποκτήσει ένα θεσμικό πλαίσιο που δεν επιτρέπει τις στρεβλώσεις που ζήσαμε στο παρελθόν. Είναι η στιγμή που ο ελληνικός λαός, οι υγιείς παραγωγικές δυνάμεις πρέπει να αποκτήσουν ένα συγκεκριμένο σχέδιο για το μοντέλο ανάπτυξης της χώρας. Για τους τομείς που επιλέγει να βασιστεί η οικονομία μας, ώστε να στεκόμαστε στα δικά μας πόδια. Με βάση αυτές τις επιλογές, πρέπει να καθοριστούν οι προτεραιότητες υλοποίησης των υποδομών που χρειαζόμαστε.


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: “Το Ελληνικό Δημόσιο δεν αναλαμβάνει κανένα ρίσκο για τις Συμβάσεις Παραχώρησης και καμία εγγύηση για τα δάνεια των τραπεζών και των παραχωρησιούχων” δήλωνε το 2007 ο κ. Γ. Σουφλιάς, τότε υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, κατά τη διαδικασία κύρωσης από τη Βουλή (με ψήφους Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ) των πέντε συμβάσεων παραχώρησης αυτοκινητοδρόμων. Έκτοτε κύλισε πολύ νερό στο αυλάκι. Το σχόλιό σας;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δεν ισχύει αυτό ή ισχύει εν μέρει. Στις δανειακές συμβάσεις του 2008 υπήρχε όρος, ο οποίος έδινε στις τράπεζες το δικαίωμα να αναστείλουν τη χρηματοδότηση των έργων σε περίπτωση που από τα έσοδα δεν εξασφαλίζονταν η αποπληρωμή των δανείων. Οι υπόψη δανειακές συμβάσεις είχαν γίνει αποδεκτές από το Δημόσιο κατά την έναρξη της περιόδου παραχώρησης το 2008. Οι τράπεζες επωφελήθηκαν από τις καθυστερήσεις των έργων (απαλλοτριώσεις και αρχαιολογία) και ανέστειλαν τη χρηματοδότησή τους. Επιπλέον, στις συμφωνίες επανεκκίνησης το 2013 προβλέφθηκε σύμφωνα με τα αιτήματα των τραπεζών, αναδιαπραγμάτευση των περιθωρίων των επιτοκίων δανεισμού, καθώς και μείωση του φυσικού αντικειμένου των έργων με αφαίρεση τμημάτων που είχαν χαμηλά προσδοκώμενα έσοδα (π.χ. Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα).

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΑΠΟΨΕ Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 19.00


9η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς καλεί σε συνεδρίαση του σώματος, στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 10η Απριλίου 2017, ημέρα Μ. Δευτέρα και ώρα 19:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010:

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Έγκριση υποβολής πρότασης στη δεύτερη πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Urban Innovative Actions.

2. Έγκριση πρόσληψης εποχικού προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου χρονικής διάρκειας τριών (3) μηνών για τις ανάγκες του Τμήματος Πολιτικής προστασίας (πυρασφάλεια).

3. Έγκριση πρόσληψης εποχικού προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την υλοποίηση των προγραμμάτων της «Αθλητικής Κατασκήνωσης 2017» και της «Καλοκαιρινής φύλαξης με δημιουργική απασχόληση 2017».

4. Έγκριση υλοποίησης δημοτικού προγράμματος «Αθλητική Κατασκήνωση 2017».

5. Λήψη απόφασης για την υλοποίηση προγράμματος καλοκαιρινής φύλαξης με δημιουργική απασχόληση μαθητών δημοτικών & νηπιαγωγείων σε έξι (6) σχολικά συγκροτήματα.

6. Έγκριση σκοπιμότητας εκτέλεσης της αθλητικής εκδήλωσης στίβου «Ευριπίδεια 2017» και έγκριση δαπάνης για την προμήθεια υλικού και την υπηρεσία της ομαδικής ασφάλισης των παιδιών, της Διεύθυνσης Παιδείας, Αθλητισμού και Ν. Γενιάς.

7. Έγκριση σκοπιμότητας εκτέλεσης της αθλητικής εκδήλωσης διαδημοτικοί αγώνες κολύμβησης «Ευριπίδεια 2017» και έγκριση δαπάνης για την υπηρεσία της χρονομέτρησης και μηχανογράφησης των αγώνων, της Διεύθυνσης Παιδείας, Αθλητισμού και Ν. Γενιάς.

8. Έγκριση σκοπιμότητας και διάθεσης πίστωσης για την πραγματοποίηση θεατρικής παράστασης στο 11ο Δημοτικό Σχολείο και στην Παιδική Χορωδία του Δήμου Χαλανδρίου.

9. Έγκριση σκοπιμότητας για τη διενέργεια ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού προμήθειας «ειδών καθαριότητας και ευπρεπισμού», για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου Χαλανδρίου.

10. Επιχορήγηση του Σκακιστικού Ομίλου Χαλανδρίου με ποσό 2.980,00 € για την πραγματοποίηση σκακιστικών εκδηλώσεων.

11. Έγκριση όρων σύμβασης Δήμου Χαλανδρίου με τα ΕΛΤΑ για είσπραξη κλήσεων Δημοτικής Αστυνομίας μέσω της Υπηρεσίας ταχυπληρωμής.

12. Επιστροφή χρηματικού ποσού ως αχρεωστήτως εισπραχθέντος.

13. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής (αρ. πρωτ. 11549/06-04-2017).

14. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής (αρ. πρωτ. 11555/06-04-2017).

15. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής & επαναβεβαίωση.

16. Ενίσχυση οικονομικά αδύναμων κατοίκων με χρηματικά βοηθήματα.

17. Παραχώρηση χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων.

18. Λήψη απόφασης περί αδυναμίας εκτέλεσης εργασίας από το προσωπικό του Δήμου και έγκριση για παροχή υπηρεσίας με τίτλο: «Περίθαλψη αδέσποτων ζώων».

19. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: ‘‘Κατασκευή εξωτερικών συνδέσεων οικιών με αγωγούς ακαθάρτων’’, Α.Μ. 2/2010.

20. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: ‘‘Κατασκευή αγωγών αποχέτευσης και εξωτερικών διακλαδώσεων σε διάφορες περιοχές του Δήμου’’, Α.Μ. 2/2012.

21. Κατάργηση της θέσεως του αναπηρικού περιπτέρου της κ. Κακαβά Σοφίας και έγκριση μετατόπισής του στην σχολάζουσα θέση της Σπύρου – Ιωαννίδη Θεοδώρας, χήρας Οδυσσέα.

22. Έγκριση παραχώρησης χρήσης κοινόχρηστου χώρου για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων (αρ. πρωτ. 11543/06-04-2017).

23. Έγκριση παραχώρησης χρήσης κοινόχρηστου χώρου για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων (αρ. πρωτ. 11544/06-04-2017).

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΑΛΑΝΗ

Παρουσίαση του βιβλίου του Δαμιανού Βασιλειάδη, «Οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα»


Ο εκδοτικός οίκος «Γόρδιος» και η συνδικαλιστική παράταξη δικηγόρων «Ριζοσπαστική Δικηγορική Συνεργασία» σας καλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα» του εκπαιδευτικού-συγγραφέα Δαμιανού Βασιλειάδη, μέλους του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
Ημερομηνία: Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017, ώρα 7.30 μ.μ.
Χώρος: Αίθουσα «Ι. Μανωλεδάκης», 2ος όροφος του Κτηρίου της Διαγωνίου του ΔΣΘ (Τσιμισκή 103 και Βύρωνος με είσοδο από την οδό Ισαύρων)

Ομιλητές:
  • Γκουραμάνης Μανώλης, Πρόεδρος του Συλλόγου Οικογενειών Θυμάτων Ολοκαυτώματος Χορτιάτη
  • ΜηταφίδηςΤριαντάφυλλος, πρ. Πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών
  • Συγγελάκης Αριστομένης, Δρ. Πανεπιστημίου Αθηνών, Μέλος Γραμματείας του Εθνικού Συμβουλίου.
  • Χαϊτίδης Ευστάθιος, Δρ. Οδοντιατρικής, Επίτιμος Πρόεδρος Ολοκαυτώματος Πύργων Εορδαίας «Ιερή Μνήμη»
  • Για το βιβλίο θα μιλήσει και ο συγγραφέας
  • Την συζήτηση συντονίζει ο Λαμτζίδης Μανόλης, πρ. Πρόεδρος του ΔΣΘ, Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς