Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

ΘΑ ΠΑΜΕ! Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΡΕΛΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ!!!! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ "TO THE POINT"
Απολογισμός Δράσης της Περιφέρειας Αττικής σε Θέματα Αθλητισμού


Ενδεικτικός απολογισμός δράσης του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου σε Θέματα Αθλητισμού, Σπύρου Πάντζα.

Α) Υλοποίηση Προγράμματος Ευ-Κίνησις, που περιλαμβάνει πλήθος δράσεων για την προαγωγή της υγείας στον εργασιακό χώρο, και όχι μόνο, με:

·         Την  ετήσια εφαρμογή του Προγράμματος Ευ-Κίνησις σε 66 Δήμους και 8 Περιφερειακές Ενότητες.
·         Τη διοργάνωση Επιστημονικής Ημερίδας του Προγράμματος Ευ-Κίνησις για την προαγωγή Υγείας στο χώρο εργασίας μέσω Άθλησης, Κίνησης, Αναψυχής, στις 30 Σεπτεμβρίου.

Β) Δράσεις αναφορικά με τη διοργάνωση του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος του Μαραθωνίου, μέσα από τη Συνδιοργάνωση σε συνεργασία με το ΣΕΓΑΣ, του 4ου  Μητροπολιτικού Ημι-Μαραθωνίου Ελληνικού στις  19 Απριλίου, του 4ου Ημι-Μαραθωνίου  Αθήνας στις 3 Μαΐου καθώς και του 33ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθήνας από 8 έως 11 Νοεμβρίου 2015.

Γ) Δράσεις αναφορικά με την προώθηση του αθλητικού πνεύματος και του αθλητισμού, μέσα από:

·         Τη συμμετοχή στο Πανευρωπαϊκό Τουρνουά Τοξοβολίας με την ονομασία “MARATHON EUROPEAN GRAN PRIX 2015” από 23 έως 28 Μαρτίου.
·         Τη συμμετοχή στο Πανελλήνιο Ατομικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα στην Ύδρα.
·         Την ενίσχυση της διοργάνωσης «Αναρριχητικής Διήμερης Συνάντησης» του Ελληνικού Πολιτιστικού Συλλόγου  Φυλής.
·         Τη συμμετοχή στη δράση πεζοπορίας και ξενάγησης στο κτήμα Τατοΐου.
·         Τη συμμετοχή στην Τελετή Αφής της Φλόγας της Ελπίδας στις 21 Μαΐου, για τους παγκόσμιους αγώνες SPECIAL OLYMPICS 2015.
·         Τη διεξαγωγή του 12ου Φεστιβάλ χορού πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής στις 22 Μαΐου.
·         Τη συνδιοργάνωση της ετήσιας αεροπορικής επίδειξης “Athens Flying Week”, στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου.   
·         Τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής και συγκεκριμένα των Περιφερειακών ενοτήτων Πειραιά και Νήσων στην Πανελλήνια ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στις 5 Οκτωβρίου.
·         Τη διεξαγωγή Σχολικών αγώνων  στις 11 και 15 Οκτωβρίου στο Θεμιστόκλειο Γήπεδο υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.
·         Την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων «Ανοιχτές Ημέρες Άθλησης και Υγείας» στις 17, 18 και 31 Οκτωβρίου, στο Αττικό Άλσος του Δήμου Γαλατσίου, στο Άλσος Εθνικής Τραπέζης του Δήμου Φιλοθέης, στην Πλατεία Ηρώων του Δήμου Λαυρεωτικής και στον Δήμο Ραφήνας, με πολύπλευρες δράσεις όπως τρέξιμο, ενεργό βάδισμα, ποδηλασία.  
·         Τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ Άθλησης και Αναψυχής από 23 έως 25 Οκτωβρίου 2015 στις Αθλητικές Εγκαταστάσεις του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου. 
·         Τη διοργάνωση της αθλητικής εκδήλωσης «Μια βόλτα με το ποδήλατο» στις 29 Νοεμβρίου στο νέο ποδηλατόδρομο της Αθήνας.
·         Τη διοργάνωση αγώνα πρακτικής Σκοποβολής υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, στις 27 Δεκεμβρίου 2015.
·         Τη διεξαγωγή Φιλανθρωπικού Φιλικού αγώνα στο ΟΑΚΑ μεταξύ της Εθνικής ομάδας Αστέγων και της ΑΕΚ στις 29 Δεκεμβρίου 2015.

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: Δράση Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες

Το επόμενο Σάββατο, 19/3/2016, από τις 11:00 ως τις 14:00, το βανάκι και οι εθελοντές του Ποταμιού θα βρεθούν στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου για να συλλέξουμε τρόφιμα και εφόδια τα οποία θα παραδώσουμε αυθημερόν στις ήδη υπάρχουσες δομές από Πρωτοβουλίες Πολιτών οι οποίες συντονίζουν εθελοντικά όλη την προσπάθεια.

Θεωρούμε χρέος μας να βοηθήσουμε κι εμείς με όποιο τρόπο μπορούμε για να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης αυτών των ανθρώπων που ξεκίνησαν να κάνουν ένα ταξίδι προς την ελπίδα και τη ζωή και βρέθηκαν εγκλωβισμένοι σε μια χώρα που αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες του πληθυσμού της, πόσο μάλλον να λύσει το σύνθετο προσφυγικό πρόβλημα.

Ενδεικτικά, είδη που χρειάζονται περιλαμβάνουν:
Φάρμακα (αντιπυρετικά, παυσίπονα, σιρόπια για βήχα, γάζες, ιώδιο)
Είδη ρουχισμού, εσώρουχα
Είδη προσωπικής υγιεινής (Σαπούνια, χαρτί τουαλέτας, είδη γυναικείας υγιεινής)
Σακούλες τροφίμων,  
Μπάρες Δημητριακών, Αραβικές Πίτες, Τσάι, Νερά, Παιδική τροφή, Γάλατα
Είδη ζωγραφικής, μπάλες και παιχνίδια (όχι πολεμικά)

Πάνω απ' όλα, όμως, οι συνάνθρωποί μας χρειάζονται την αγάπη και την αλληλεγγύη μας.

Σας περιμένουμε όλους εκεί.

Για την Ομάδα Χαλανδρίου
Νικήτας Κάλφας
Κατερίνα Βλαβιανού

ΔΑΣ ΟΤΑ: ΤΕΛΙΚΑ ΖΗΤΑΕΙ ΜΠΛΟΚΑΚΙ                                              Αθήνα 10 Μάρτη 2016

Για μια ακόμα φορά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιβεβαιώνει την κοροϊδία του λεγόμενου παράλληλου προγράμματος αφού από την μια δίνει παράταση στους εργαζόμενους στην καθαριότητα των ΟΤΑ (με ατομικές συμβάσεις έργου και ασφάλιση στο ΙΚΑ) και από την άλλη με εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών θεωρεί ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι με τις συνεχείς παρατάσεις ασκούν πλέον επιχειρηματική δραστηριότητα και κατά συνέπεια είναι υποχρεωμένοι να κάνουν έναρξη στην εφορία και να εκδίδουν τα απαιτούμενα παραστατικά!!!!

Η κυβέρνηση σε ευθεία γραμμή με Κεφάλαιο, Τρόικα, Ε.Ε. και Δημάρχους χτυπούνε όχι μόνο το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία αλλά προσπαθούν να ξεζουμίσουν με διάφορα μέσα το πενιχρό εισόδημα των εργαζομένων και την ίδια ώρα να τους αποκλείσουν από κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα.

Καταγγέλλουμε τη στάση της κυβέρνησης και απαιτούμε να αποσύρει, να μην εφαρμοστεί η εγκυκλίου του Υπουργείου Οικονομικών που οδηγεί σε οικονομική και εργασιακή εξόντωση των εργαζόμενων.

Καλούμε τους συναδέλφους σε αγωνιστική ετοιμότητα για να διεκδικήσουμε δυναμικά τα δικαιώματα μας και κυρίως το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία.

ΔΑΣ ΟΤΑ

ΚΑΓΚΕΛΑ - ΚΑΓΚΕΛΑ ΠΑΝΤΟΥ .... και λουκέτα η νέα παιδαγωγική αισθητική στις παιδικές χαρές του δήμου! HEIL!

ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟΚΡΙΑΣ ΣΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ .... ΘΛΙΨΗ ΤΗΣ ΑΚΑΚΙΩΝ!

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΚΑΚΙΩΝ - ΚΑΓΚΕΛΑ ΜΠΗΚΑΝ. ΕΝΑ ΒΑΨΙΜΟ ΣΤΑ ΔΟΚΑΡΙΑ ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ;;;;
ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙKΟ ΧΡΩΜΑ. ΓΙΑΣΕΜΙΩΝ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΙΟΣΣΕ
Στο Πολύδροσο η "παρέμβαση" Γερολυμάτου στις παιδικές χαρές (Γιασεμιών και Ακακιών - στην πλατεία και το "κλειστό" όπως τα λένε οι πιτσιρικάδες στην γειτονιά) ολοκληρώνεται.

Με το πόσο κοστίζει αυτή η επιβεβλημένη  από την μνημονιακή επιτροπεία παρέμβαση θα ασχοληθούμε άλλη φορά.

Πρόκειται για την "εναρμόνιση" των παιδικών χαρών με τις προδιαγραφές ασφαλείας που επέβαλλε το 2013 κια 2104 ο Φούχτελ για να δοθεί κατά TUV πιστοποίηση ασφαλείας στις παιδικές χαρές των δήμων και να πουλήσουν οι βορειοευρωπαίοι όργανα παιδικών χαρών και δικά τους χρώματα βαφής στους ελληνικούς δήμους με το ζόρι. Μόνο αυτά σου λέει είναι ασφαλή και πιστοποιημένα. ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ. Μόνοι τους πιστοποιούν, μόνοι τους πουλάνε, κατάλαβες;

Τα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης κατ' επανάληψη έχουν τοποθετηθεί και παίρνουν αποστάσεις από τις επιβαλλόμενες από το "κλιμάκιο" αλλαγές και ζητούν να αναλάβουν οι τεχνικές υπηρεσίες των δήμων (και όχι μια ιδιωτική εταιρία) την πιστοποίηση ασφαλείας των παιδικών χαρών (ΕΔΩ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΤΟ 2014) ενώ και φέτος το ΔΣ της ΚΕΔΕ ζήτησε νέα παράταση και διεκδικεί  για τις παρεμβάσεις που επιβάλλονται στις παιδικές χαρές να χρηματοδοτηθούν οι δήμοι από το Ευρωπαϊκό Πράσινο Ταμείο. (Θέλετε "μεταξωτά βρακιά" κύριοι της ΕΕ; ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ).

Όσοι αυτοδιοικητικοί  έχουν δεσμευτεί να είναι καλά και υπάκουα παιδιά έσπευσαν να υλοποιήσουν μην περιμένοντας το αποτέλεσμα των διεκδικήσεων της ΚΕΔΕ.
Οι μνημονιακότεροι του μνημονίου που λέμε; Εκείνοι που έκλεισαν τα νομικά πρόσωπα του δήμου μας για πλάκα;
 Ε ΑΥΤΟΙ!

Είναι θέμα "ασφάλειας των παιδιών" σου λέει.
Και τρέχουν να κάνουν παρεμβάσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ με όργανα βορειοευρωπαϊκής βεβαίως προέλευσης όπως ακόμα και τα χρώματα βαφής αντί να συντηρήσουν  λελογισμένα, οικονομικά  και ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ τις παιδικές χαρές, όπου χρειάζονται συντηρήσεις.

Πρέπει να σπεύσουν να υλοποιήσουν τις ... " νόρμες" βλέπεις, αφού έχουν πηδήξει τους πολίτες τους στην υπερφορολόγηση και έχουν μαζέψει 18 μύρια που κάθονται και πρέπει να βρουν πώς θα τα δώσουν στα .... αφεντικά (Γερμανούς, Αυστριακούς κλπ).
Είναι να περιμένουμε την ΚΕΔΕ τώρα και τις διαπραγματεύσεις της;
Εμείς ΤΟΥΚΑ ΠΡΟ ....

Τα έχουμε πει κατ' επανάληψη από την ΠΛΑΤΕΙΑ για τις παιδικές χαρές, γιατί εμείς δεν μιλάμε κατόπιν εορτής για τα σοβαρά: http://stinplatia.blogspot.gr/2014/06/blog-post_4260.html

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ - Βρακί δεν έχει ο κώλος μας, λουλούδια θέλει η (άντε πρωί - πρωί)

Για να γυρίσουμε όμως στο Πολύδροσο και στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΙΟΣΕ και στα μικρά μεν αλλά σημαντικά:
Μας μεταφέρθηκε γκρίνια των  πισιρικάδων της γειτονιάς για το καγκέλωμα της παιδικής χαράς.

Και δεν το λέει η Πλατεία που ξέρει ότι αυτές είναι οι Deutche Normen: ΚΑΓΚΕΛΑ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΑΝ ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ ΤΗΣ ΜΠΑΝΑΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.
Τα παιδιά του Πολυδρόσου μου το είπαν και το μεταφέρω.

Πολύ κάγελο ρε φίλε.
Πολύ κάγκελο στην Ευρώπη .... που έπεσε το τείχος του Βερολίνου και πανηγυρίζαμε για τον άνεμο της αλλαγής  (γαμώ τους SCORPIONS).

ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΥΤΗ ΜΟΥ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ ΦΙΛΟΣ ΠΟΥ ... ΞΕΡΕΙ

Μια σειρά τριών εκδηλώσεων που δεν έχουν ανακοινωθεί καν από τον δήμο αναφέροτναι στην πρόσκληση που μου έστειλε ο παλιοσύντροφος - πολύ παλιός, που .... ξέρει.

"Ψάρεψα την πρόσκληση στο internet", μου γράφει.
"Ξέρεις κάτι; Τι ετοιμάζει ο Μήτσος (Τζουβάνος) στο Γαλατικό χωριό;"

"Όχι, δεν ξέρω τίποτα" του απάντησα.

"Οι εκδηλώσεις δεν έχουν ανακοινωθεί καν στο site του δήμου."

"Αλλά τώρα, ξέρεις .... του είπα"
Δεν ξέρω τίποτα λοιπόν για τις εκδηλώσεις, μη με ανακατεύετε από ... κεκτημένη από το απώτερο παρελθόν, ταχύτητα.

Αυτό που ξέρω είναι ότι μου έχουν πει πολλοί συνδημότες μας ότι έχουν ζητήσει να κάνουν ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΑΜΟ στο Αετοπούλειο Σάββατόβραδο και τους λένε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να είναι ανοικτός ο χώρος Σάββατα βράδυ.


(ΠΕΝΗΝΤΑ) ΤΡΙΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΚΑΘΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΠΛΕΚΑΝΕ .... ΣΚΟΥΦΑΚΙΑ!
Διάβάσατε την κριτική των 53ων για το προσφυγικό;

Πρέπει! 
Πρόκειται για μνημείο. 
Δεν θέλουν - σου λέει - την επαναπροώθηση μεταναστών  στην Τουρκία. 

Εδώ όλη η Ελλάδα πιστεύει ότι η συμφωνία απλά δεν θα τηρηθεί από την πλευρά των "φίλων μας" των Τούρκων, οι 53 θένε να μην την εφαρμόσουμε εμείς.
Μόνο να παίρνουμε εμείς πρόσφυγες σου λέει.

Και οργανώνουν "ομαδικό" πλέξιμo για να έχουν οι πρόσφυγες σκουφάκια και κάλτσες μάλλινες.

Έτσι θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα σου λέει, έχουν σχέδιο.
ΜΕ ΠΛΕΞΙΜΟ!

Εκπρόσωπος της τάσης στο Χαλάνδρι; 
Η ΝΟΝΑ για να ξέρετε λίγο και τα "παρασκηνιακά".

53 πουλάκια κάθονταν και πλέκανε πουλόβερ, δηλαδή στην κυριολεξία.

Διαβάστε την ανακοίνωση των 53!

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης των "53": 

"Tο κλείσιμο της Βαλκανικής οδού και η προοπτική υιοθέτησης θέσεων που συνιστούν κατάργηση στην πράξη του προσφυγικού δικαίου, των ευρωπαϊκών συμβάσεων και της συνθήκης της Γενεύης, όπως για παράδειγμα , η ανταλλαγή προσφύγων με το «για κάθε Σύρο πρόσφυγα που θα επιστρέφεται στην Τουρκία από την Ελλάδα, ένας άλλος Σύρος θα εγκαθίσταται στην Ευρωπαϊκή Ένωση», παρουσιάζει σοβαρά πολιτικά και νομικά προβλήματα. Ιδιαίτερα αν συνδυαστεί με το πρωτόκολλο της επανεισδοχής που επικαιροποιείται προκειμένου επισήμως να δοθεί μήνυμα στους διακινητές αλλά ουσιαστικά να αποθαρρύνει τους μετανάστες και να αποτρέψει την διαδρομή τους προς την Ευρώπη.
Την αντίθεσή τους στην επικείμενη συμφωνία έχουν ήδη δηλώσει Διεθνείς οργανώσεις, πλήθος ανθρωπιστικών, προοδευτικών φορέων και ανθρώπων, ενώ, την βαθιά ανησυχία τους έχουν εκφράσει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και η Διεθνής Αμνηστία.
Η γενικότερη πρόβλεψη για "επαναπροώθηση" (απέλαση-επιστροφή-επανεισδοχή), ατομική η συλλογική στην Τουρκία, ανθρώπων που ζητούν άσυλο, πριν καν εξεταστεί το αίτημά τους, προσβάλλει τη συνταγματική τάξη της Ελλάδας και τις σχετικές διεθνείς συμβάσεις.
Ειδικά για τον ΣΥΡΙΖΑ, μια τέτοια πρόβλεψη αντιτίθεται στις καταστατικές του αρχές και στις επανειλημμένες συλλογικές του αποφάσεις. Αντιτίθεται επομένως στις πάγιες θέσεις του αλλά και στην μέχρι σήμερα ασκούμενη πολιτική της κυβέρνησης που ενθάρρυνε και στήριξε, ενάντια στην ξενοφοβία και την μισαλλοδοξία, τον ανθρωπισμό και την φιλοξενία, που μπόρεσε να εμπνεύσει την κοινωνία και να υποχρεώσει τα κόμματα τη συντηρητικής αντιπολίτευσης (Ν.Δ. -ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-Ε.Κ.) να τροποποιήσουν υποκριτικά την ρητορική τους.
Τα μέλη και η νεολαία του κόμματος, μαζί με χιλιάδες αλληλέγγυους ανθρώπους, κινήματα και συλλογικότητες, έδωσαν και δίνουν με αυταπάρνηση τη μάχη στο πλευρό των προσφύγων και μεταναστών.
Η Κυβέρνηση ενάντια στις πολιτικές της Ευρώπης φρούριο που εκφράζουν σήμερα κατά κύριο λόγο η Αυστρία και οι χώρες του Βίζεγκραντ, διάλεξε, επέλεξε, να ταχθεί στην πλευρά της διεθνούς και Ευρωπαϊκής νομιμότητας, εφαρμόζοντας τη Διεθνή Συνθήκη της Γενεύης και το Δίκαιο της θάλασσας, μη βουλιάζοντας της βάρκες αλλά αντίθετα σώζοντας τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους .Είμαστε υπερήφανοι/ες γι’ αυτό και βεβαίως δεν το διαπραγματευόμαστε.
Άλλωστε σύμφωνα με την πρόσφατη ομόφωνη απόφαση της Κ.Ε. σταθερή θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι θα πρέπει να οργανωθεί συγκροτημένα η διαδικασία της ευρείας επανεγκατάστασης των προσφύγων από Τουρκία, Λίβανο και Ιορδανία στην Ευρώπη, και της μετεγκατάστασης από Ελλάδα και Ιταλία στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες.
Η Ευρώπη, με ισότιμο και αναλογικό τρόπο και με βάση τα συμφωνηθέντα, οφείλει να αποδεχθεί τη μετεγκατάσταση μεγάλου αριθμού προσφύγων που ήδη βρίσκονται στην Ελλάδα και ταυτόχρονα να τους εντάξει δημιουργικά και με σεβασμό στα ήθη και έθιμα, τις κουλτούρες και τις θρησκείες τους.
Προφανώς η Ελλάδα θα συνεχίσει να στέκεται με αλληλεγγύη και ανθρωπιά στο πλάι προσφύγων και μεταναστών και θα εργαστεί για την ένταξη των ανθρώπων που θα παραμείνουν στη χώρα μας.
Επομένως και σε κάθε περίπτωση εάν η προβλεπόμενη συμφωνία εφαρμοστεί, τα μέλη και οι οργανώσεις του κόμματος μαζί με τους αλληλέγγυους ανθρώπους, τα κινήματα και τις συλλογικότητες θα πρέπει να αντιταχθούν και να προστατέψουν τα δικαιώματα των ανθρώπων για ασφαλή και αξιοπρεπή ζωή, για προστασία και σεβασμό της προσωπικότητας τους.
Το προσφυγικό ζήτημα δεν αντιμετωπίζεται με πολιτικές αποτροπής, καταστολής και καταπάτησης της διεθνούς νομιμότητας. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένο και αποτελεί φυσική συνέπεια των πολεμικών συρράξεων στην ευρύτερη Μέση Ανατολή , με επίκεντρο τη Συρία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Αριστερές, οι κινηματικές και προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης οφείλουν να εργαστούν, αφενός για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο επιστροφής στην Ευρώπη –φρούριο, στην Ευρώπη που επιδιώκει την κατάργηση της συνθήκης της Γενεύης και που προκειμένου να κλείσει τα ευρωπαϊκά σύνορα για τους πρόσφυγες χαρακτηρίζει την Τουρκία «ασφαλή χώρα» και , αφετέρου, για να ενισχύσουν την συγκρότηση ενός μαζικού πανευρωπαϊκού , αντιπολεμικού κινήματος για την ειρήνη στις εμπόλεμες περιοχές".

Το Δημόσιο σε αριθμούς: Πόσοι είναι οι μόνιμοι, οι έκτακτοι, οι... μετακλητοί

 Με το Κράτος να ξεκινά την καταγραφή των αναγκών του Δημοσίου σε προσωπικό - συστήνει ομάδα εργασίας για την υποστελέχωση του δημοσίου τομέα - τους 566.556 έφτασε το τακτικό προσωπικό του Ελληνικού Δημοσίου εκτός Ν.Π.Ι.Δ., τον Ιανουάριο του 2016, μειούμενο κατά 357 εργαζομένους, σε σχέση μ' ένα μήνα πριν (Δεκέμβριο 2015), που ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 566.913, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου.

Στα αξιοσημείωτα ότι, μόνο την τελευταία τριετία, έχουν αποχωρήσει 59.547 μόνιμοι Δημόσιοι Υπάλληλοι (626.103 τον Ιανουάριο του 2013).

Κατά τους ίδιους μήνες, η πορεία του έκτακτου προσωπικού εκτός Ν.Π.Ι.Δ. καταγράφεται ως εξής, με τους περισσότερους εξ' αυτών να απασχολούνται σε Δήμους και Περιφέρειες (24.391 τον Ιανουάριο 2016):
ΣΥΝΟΛΙΚΑ: Ορισμένου χρόνου - συμβάσεις έργου - ωρομίσθιοι: 63.646 (Δεκ. 2015), 66.455 (Ιαν. 2016):
  • Ορισμένου χρόνου - συμβάσεις έργου - ωρομίσθιοι - Χρηματοδοτούμενα από Κρατικό Προϋπολογισμό: 48.084 Δεκ. 2015), 49.478 (Ιαν. 2016).                                   
  • Ορισμένου χρόνου - συμβάσεις έργου - ωρομίσθιοι - Συγχρηματοδοτούμενα μέσω ΕΣΠΑ ή μέσω Ανταποδοτικών τελών ή μέσω Αντιτίμου - Αυτοχρηματοδοτούμενα: 15.562 (Δεκ. 2015), 16.977 (Ιαν. 2016).
Οι μετακλητοί, αιρετοί, Πρόεδροι/Μέλη Δ.Σ./Όργανα Διοίκησης, κατά τους ίδιους μήνες, απογράφηκαν ως κάτωθι:
  • Μετακλητοί: 1.901 (Δεκ. 2015), 1.942 (Ιαν. 2016).                                    
  • Αιρετοί: 7.149 (Δεκ. 2015), 7.159 (Ιαν. 2016).                                     
  • Πρόεδροι/Μέλη Δ.Σ./Όργανα Διοίκησης: 1.124 (Δεκ. 2015), 1.141 (Ιαν. 2016).
  • Λοιπές ειδικές περιπτώσεις: 12.730 (Δεκ. 2015), 13.072 (Ιαν. 2016).
Όσον αφορά στο τακτικό προσωπικό Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) οι αριθμοί: 33.571 (Δεκ. 2015), 33.524 (Ιαν. 2016).
Τέλος, το έκτακτο προσωπικό Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.): 1.282 (Δεκ. 2015), 1.221 (Ιαν. 2016).

http://www.epoli.gr

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΟΧ ΜΑΡΤΙΟΣ 2016
ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Οι Επικαιροποιημένοι Στόχοι του ΜΕΚΕΑ και άρθρα κριτικής για προσφυγικό

ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ