Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΕ ΟΤΑ - ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΣΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ! Η ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ.

Αναβολή πήρε η δίκη των 35 μελών της ΠΟΕ-ΟΤΑ που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στις 11.30 στα δικαστήρια της Ευελπίδων.Η κατηγορία σε βάρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι για ρύπανση του περιβάλλοντος από την απεργία του 2011.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ μιλωντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι η συγκεκριμένη δίκη είναι μια προσπάθεια τρομοκράτησης του συνδικαλιστικού κινήματος εξαγγέλοντας για αύριο το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 

Οι δικηγόροι υπεράσπισης της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Κωνσταντόπουλος και Μαρία Τσίπρα από τη μεριά τους μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υποστήριξαν ότι η υπόθεση νομικά δεν στέκει και ότι οι κατηγορίες θα ανατραπούν όταν γίνει η δίκη.


ΑΜΕ - ΜΠΕ
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

"Ασύλληπτη" ...διαφήμιση!!!

από το FB

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

Εχθές εκδικάστηκε στην  Ευελπίδων αίτηση για έκδοση προσωρινής διαταγής ενάντια στην διαθεσιμότητα σχολικών φυλάκων.

Η προσωρινή απόφαση εκδόθηκε πριν από λίγο και ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΗ για τους εργαζόμενους αφού ο πρόεδρος διέταξε ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥΣ από αύριο και μέχρι την εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που θα γίνει περίπου σε δύο μήνες.

Υπέρ των εργαζομέων, επιβεβαιώνοντας την αναγκαιότητα των θέσεών τους στον δήμο κατέθεσαν ως μάρτυρες ο δήμαρχος Βριλησσίων κος Κ. Ιωαννίδης και η πρόεδρος του σωματείου εργαζομενών, ενώ τους σχολικούς φύλακες εκπροσώπησε η εργατολόγος - δικηγόρος της ΠΟΕ ΟΤΑ κ. Μαρία Τσίπρα.


ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ! Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ POLITICAL CORRECT.

του Άγγελου Νταβία


ΟΡΙΣΜΟΙ ΠΗΓΕΣ:

ΒΛΑΧΟΣ: κάντε κλικ ΕΔΩ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ:  κάντε κλικ ΕΔΩ
ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΣ κάντε κλικ ΕΔΩ και ΕΔΩ

Ο όρος χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει άτομα, τα οποία γνωρίζουν τους πάντες, είναι δικτυωμένα, έχουν όλα τα κονέ και υπόσχονται ότι μπορούν να εξυπηρετήσουν οποιοδήποτε αίτημα.
................

Ωσεκτουτού, ο Βλαχοδήμαρχος γνωρίζει τους πάντες και πιο σημαντικά, γνωρίζει τι χρειάζεται και ταυτόχρονα, τι μπορεί να του προσφέρει ο καθένας. Με τον τρόπο αυτό, μπορεί να πιέζει ή/και να εξυπηρετεί διάφορα αιτήματα και έτσι να εξασφαλίζει περαιτέρω υποστήριξη.
.......
Παραδόξως, ο όρος δεν χρησιμοποιείται για τους «μεγάλους» πολιτικάντηδες (βουλευτές,υπουργούς), αλλά συχνά για τους «παρά τω» αυτούς (γραμματείς και παρατρεχάμενους), οι οποίοι ως γνωστόν, αποτελούν την πραγματική ραχοκοκαλιά αυτού που ονομάζουμε«κράτος».

Παρόλο που ο χαρακτηρισμός είναι σχετικά ειρωνικός λόγω του πρώτου συνθετικού, συνήθως χρησιμοποιείται ως εκδήλωση θαυμασμού ή αξιοσύνης του φέροντα τον τίτλο.

Παρόμοια έκφραση είναι και ο Γυφτοπρόξενος.


ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΚΛΗΦΘΕΙ ΚΑΙ ΩΣ ... ΓΛΥΨΙΜΟ,

Θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας που στο κάτω της γραφής έχουμε και δικαίωμα και υποχρέωση να το κάνουμε και δεν μας λέει κανείς ότι τον γλείφουμε.
(μας λέει βέβαια - ο άλλος - "εγωιστές" αλλά δεν πρέπει να ενοχλεί η κριτική άμα είναι δίκαιη).

Λοιπόν η Πλατεία και αυτός ο παράφρων που υπογράφει το άρθρο ομιλούν καθημερινώς για βλαχοδημάρχους, όπως είναι γνωστό σε σένα καθημερινέ μου αναγνώστα.

Μάλιστα - με διαλείμματα λόγω διαστημάτων κόπωσης - ομιλούμε δια τέτοιους από το 2000 (ή σωπαίνουμε).

Άρα οφείλουμε να επιχειρηματολογήσουμε υπέρ της διατύπωσης αυτής, που βάλλεται σήμερα πανταχόθεν.

Βεβαίως ποιος νοιάζεται για το τι λέει η Πλατεία θα μου πεις.

Ε καλά. Άμα δε νοιάζεται δεν την διαβάζει, δεν έχει επιβληθεί η ανάγνωση της Πλατείας με ... πράξη νομοθετικού περιεχομένου, μην χαλιέσαι.

ΚΛΙΚ και φεύγεις.

"Ρε φίλε, άσε μας, άλλο που το λέει ο παράφρων και άλλο ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που έχει θεσμικό ρόλο να στηρίζει απολύτως τους θεσμούς - λέει ο άλλος, ο .... "σοβαρός".

Σωστά! Αλίμονο! Σιγά μην είναι το ίδιο ποιος το λέει. Σιγά την διαπίστωση που έκανες μεγάλε.

Όμως εμείς αλλού το πάμε το πράγμα. Το έχουμε πάρει αλλιώς. Πλατεία διαβάζεις.

Τι διατυμπανίζει λοιπόν η συλλογική φωνή των καθεστωτικών δυνάμεων σήμερα προς τον Τσίπρα με αφορμή το "ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΙ" για τον πλατειακό αναγνώστη;

Να σου πω εγώ αναγνώστη μου. 
Αυτό του λέει:

"Αν θέλεις, οφείλεις να στηρίξεις τους θεσμούς, όπως είναι"  κε Αλέξη. Όπως είναι, κατάλαβες;

Με την δομή τους, την κατεύθυνσή τους, την αισθητική τους, την κλίμακα αξιών τους, τον κώδικα επικοινωνίας τους, το λεκτικό τους. Το πλαίσιό μας αυτό είναι".
ΥΠΑΡΧΕΙ POLITICAL CORRECT. ΓΝΩΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ! ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙΣ!

Δεν πρέπει να χρησιμοποιείς τέτοια μέσα έκφρασης που ξεφεύγουν.

Πρέπει να τοποθετείς τις απόψεις σου μόνο με εκείνο τον τρόπο, που να αναδεικνύει ΣΕ ΕΜΑΣ, ΤΟΥΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥΣ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ, ότι το ΜΟΝΟ σου μέλημα, η πρώτη σου προτεραιότητα στην ιεράρχηση των αξιών που σκοπεύεις να υπηρετήσεις ως ΘΕΣΜΙΚΟΣ παράγων, είναι Η "ΣΤΗΡΙΞΗ" των θεσμών.

Προσέξε όμως τις λέξεις, αναγνώστη μου.

Γιατί εδώ ακριβώς είναι που η λέξη κρύβεται πίσω από τον Αλέξη.

ΣΟΥ ΛΕΝΕ:

"Αν η δική σου ιεράρχησή κε Αλέξη  δεν βάζει πρώτο αυτό τον στόχο - της "ΣΤΗΡΙΞΗΣ" των θεσμών - αλλά ας πούμε επιμένεις να υπερβαίνεις ελαφρώς αυτό, με μια διατύπωση του στυλ

"ΣΕΒΑΣΜΟΣ, ΣΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΩΝ"

που υπονοεί ότι στην πραγματικότητα επιθυμείς ενδόμυχα να επιφέρεις ΑΛΛΑΓΕΣ κε Τσίπρα, αν λάβεις εντολή, οπότε έχουμε πρόβλημα εμείς οι ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΙ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ, οι θεματοφυλακες του caumme il faut.

Και αυτό υπονοεί κε Αλέξη η επιμονή σου να υπερβαίνεις το καθεστωτικό περίγραμμα.

Υποκρύπτει .... έλλειψη σεβασμού στην ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ και το ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΦΟΡΤΙΟ των "ΘΕΣΜΩΝ" κάτι που δεν είναι ανεκτό.

Δεν "ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ" κε Αλέξη τους θεσμούς ειλικρινά και απόλυτα.
Υπογραμμίζεις με αυτή την πρακτική της φραστικής διαφοροποίησης ότι επιθυμείς να επιφέρεις αλλαγές."

Κοίτα τώρα αναγνώστη μου πως αντιλαμβάνεται αυτούς  τους "καθεστωτικούς θεματοφύλακες", ο "παράφρων":

Από την μια - "γνωρίζοντας" την βαθιά σου, καταπιεσμένη, ναρκωμένη, ηττημένη, επιθυμία για ΑΛΛΑΓΕΣ, μεγάλες αλλαγές, ουσιαστικές αλλαγές, ΜΕ ΤΑΞΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ ΑΛΛΑΓΕΣ στο ΘΕΣΜΙΚΟ πλαίσιο - που φτάνουν ακόμα και σε ένα άλλο νέο Σύνταγμα, με μια άλλη δικαιοσύνη, με ένα άλλο κράτος, με μια άλλη αστυνομία, με άλλες παραγωγικές δομές, με άλλο τραπεζικό σύστημα και βεβαίως μια άλλη τοπική αυτοδιοίκηση, κάνουν πως αυτό απασχολεί την δική τους ατζέντα, των .... σοβαρών και αυτοί κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση των "μεταρρυθμίσεων", την ώρα που υπηρετούν ακριβώς τον ίδιο πυρήνα συμφερόντων που υπηρετούν τα 40 τελευταία χρόνια και την ίδια ώρα που ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ που δεν πρέπει καν να τους ... καλαμπουρίζει, ο κάθε .... λαϊκιστής Τσίπρας.

Σόρυ αναγνώστη μου αλλά τώρα εγώ είμαι παράφρων ή αυτοί;

Διότι πώς μπορεί κανείς να κόβεται για την ΣΤΗΡΙΞΗ των θεσμών, που εκδηλώνει την - υποτιθέμενη - πρόθεση  να  ΑΛΛΑΞΕΙ, να μεταρρυθμίσει;

Μέγα οξύμωρο, μεγάλη υποκρισία, δε νομίζεις;

Να τους ΣΕΒΑΣΤΕΙ βεβαίως, μπορεί αυτός που θέλει να τους αλλάξει.

ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ και ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥΣ αν είναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ και δεν επιθυμεί την καταβαράθρωσή τους, ως αναγκαία προϋπόθεση για να μεταβάλλει σε άλλη κατεύθυνση την λειτουργία τους.

Αλλά να τους ΣΤΗΡΙΞΕΙ όπως είναι;

Και αυτό το ζητούν από τον Τσίπρα οι αντίπαλοι ψευτοΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΕΣ, που διοικούν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου;

Ακόμα και στο πώς αυτοί θεωρούν ότι πρέπει να διατυπώνει κανείς την αντίθεσή τους στα αδύνατα σημεία των θεσμών δεν ανέχονται παρεκκλίσεις.

Ούτε καν λεκτικές.

Τώρα θα μου πεις δικαίως "ρε Νταβία τον μαλάκα κάνεις; Ποιοι θεσμοί και ποια πλαίσια. Για το πάπλωμα είναι ο καυγάς" (ιιιιι, κύριε, κύριε, είπε μαλάκα)

Ε αυτό θέλω να καταλήξεις να μου πεις.

Διότι όταν γίνεται τόση φασαρία για μία λέξη και αυτό κάποιοι επιχειρούν να το πολιτικοποιησουν ακόμα και να ιδεολογικοποιήσουν,  τότε ένα μόνο συμβαίνει:

ΠΑΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ για να μετατοπίσει την συζήτηση. 
Και βέβαια υποκρύπτει "ασυμφωνία επί του παπλώματος" που δεν τολμούν να την θέσουν με καθαρό λόγο.

Αυτό είναι το καλό λοιπόν της υπόθεσης! ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ!

Ο παράφρων που υπογράφει,  αναγνώστη μου εκτιμά ότι στην σημερινή μνημονιακή κατάσταση του οικονομικού, πολιτιστικού, κοινωνικού, "σοκ και δέος" αποτελεί ουσιαστικό μέσο αντίστασης και αφύπνισης ο καθαρός, αφτιασίδωτος, τραχύς και ειλικρινής λόγος.

ΠΡΟΣΟΧΗ πίσω από τις λέξεις.

Διότι ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΟΓΟΣ δεν σημαίνει ντε και καλά υποταγή στην λογική του ΑΣΠΡΟ - ΜΑΥΡΟ, όπως θέλουν να επιβάλλουν στην τοποθέτηση όλων μας, οι αποτελεσματικότεροι καθεστωτικοί υπηρέτες σήμερα, εκείνοι δηλαδή που θέλουν να μεταβάλουν την συζήτηση για την μνημονιακή πραγματικότητα και πώς θα ανατραπεί  - μέσα από την δράση ενός ευρέος πατριωτικού κοινωνικού μετώπου λέμε εμείς - σε ακραίο εμφυλιοπολεμικό μίσος και κοινωνικό διχασμό μεταξύ αντιμαχόμενων περιθωριακών ομάδων αλλά και του κοινωνικού αυτοματισμού.

Αυτό φίλοι μου δεν κρύβεται πίσω από τις λέξεις.
Αποπνέεται από συνολική θεώρηση των πραγμάτων και τις ΠΡΑΞΕΙΣ και επιλογές όλων.
Ακόμα και από τις παπάρες που γράφει στο φατσομπούκι (ρε, αυτός είπε παπάρες).

Σήμερα όποιος θέλει να επικοινωνήσει με την καταπιεσμένη από τα καθεστωτικά media, ναρκωμένη από τον φόβο λαϊκή συνείδηση για την αφυπνίσει, πρέπει - κατά την σχιζοφρενική αντίληψή μου - να φροντίζει να έχει ΖΩΝΤΑΝΟ, ΚΑΘΑΡΟ, ΤΡΑΧΥ ΚΑΙ ΑΦΤΙΑΣΙΔΩΤΟ λόγο ώστε να είναι σίγουρος ότι το μήνυμά του θα φτάσει χωρίς παρερμηνείες ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους - εν δυνάμει εντολείς του - για να καταστήσει σαφές ότι δεν είναι περιχαρακωμένος από τα καθεστωτικά must και ότι το πάει για να εφαρμόσει ΑΛΛΑΓΕΣ, όχι απλά για να ΕΚΛΕΓΕΙ. (άλλο το ένα, άλλο το άλλο). ΑΠΛΑ ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΚΑ.

Και βέβαια αν δεν το απέπνεε αυτό στις ομιλίες του ο Τσίπρας, τότε εμείς που αυτό περιμένουμε και ζητάμε από αυτόν, θα το παίρναμε στραβά.

ΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥΣ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ,  τότε ας αρχίσουν στον ΣΥΡΙΖΑ από τώρα να αναζητούν γιατί δεν θα γίνουν  ποτέ το - σιωπηλά, βουβά και αθόρυβα από πολλούς και εμάς τιμώμενο σήμερα  κινηματικό ΠΑΣΟΚ της πρώτης περιόδου, το ΠΑΣΟΚ της ΑΛΛΑΓΗΣ που ΗΤΤΗΘΗΚΕ αλλά θα γίνουν ένα με το ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ, ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟ, ΠΑΡΑΔΟΜΕΝΟ, ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΟ  ΠΑΣΟΚ της δεύτερης εικοσαετίας της ζωής του - που γιορτάζει σήμερα στας εκδηλώσεις που προσκληθήκαμε και δεν θα παραστούμε.

Και μάλιστα θα το πάθει αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να έχει καν την δικαιολογία του σταδιακού εκφυλισμού μέσα από την διαδικασία της εξουσίας.

ΝΑΙ, ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ Η ΘΕΩΡΙΑ ΜΟΥ και ΕΙΝΑΙ.

Είναι όσο υπερβολικός και ΠΟΛΥΣ είναι ο θόρυβος και οι προεκτάσεις που δίνεται σε μια λέξη (λάθος, σωστή, αυτό είναι υποκειμενικό), όταν την λέει κάποιος μη αρεστός και όχι μόνο εχθές.

Εδώ ο άλλος είπε "πουλήστε τα σπίτια σας για να πληρώσετε το χαράτσι και δεν έγινε ίδια φασαρία", τι μου λετε τώρα ρε αδέλφια.

Δεν ενοχλεί κανέναν η λέξη αναγνώστη μου. Μην τρελαθούμε.

Ο Αλέξης ενοχλεί.

Ξέρουν αναγνώστη μου οι καθεστωτικοί θεματοφύλακες ότι οι πολλοί, η "σιωπηλή πλειοψηφία" που λένε, οι "εγώ κάνω την δουλειά μου αλλά βρίζω τους πολιτικούς για να ξεκαπνίζω" δυσκολεύονται να υπερνικήσουν μέσα τους, τον καθημερινό βομβαρδισμό της προπαγάνδας περί "ΣΤΗΡΙΞΗΣ" των θεσμών, ειδικά οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ εξ αυτών.

Έλα όμως που πλέον αρχίζει να γίνεται ξεκάθαρο σε όλους τι κρύβεται πίσω από τις λέξεις των καθεστωτικών, όταν ομιλούν για "ΣΤΗΡΙΞΗ" των θεσμών και κατανοούν πλέον όλοι, ότι δεν είναι τίποτε άλλο παρά η "ΣΤΗΡΙΞΗ" των εκφραστών, των φορέων, των προσώπων των συγκεκριμένων θεσμών, δηλαδή των υπαλλήλων τους πολιτικών και αυτοδιοικητικών,  που έχουν κατσικωθεί στους ... ΘΕΣΜΟΥΣ καμιά 30αριά χρόνια, αντέδρασαν σε κάθε απόπειρα ΑΛΛΑΓΗΣ σε αυτούς, τους καταεκμεταλλεύτηκαν, εξεδίωξαν ως παρείσακτους τους ενοχλητικούς και τώρα έχουν ακόμα το ΘΡΑΣΟΣ να πλασάρονται ως .... μεταρρυθμιστές - ΜΗ ΧΕΣΩ. (πώπώ, αυτός είπε ΧΕΣΩ).


ΜΟΝΟ Ο ΞΥΛΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ... ΜΗ ΑΝΕΚΤΟΥΣ!

Είναι κανόνας του παιχνιδιού.
Πρέπει να το αποδεχθείς αυτό νεαρέ Τσίπρα, αν θες να σε αποκαλούμε με τον .... ΘΕΣΜΙΚΟ ΣΟΥ τίτλο, δηλαδή να σε αποκαλούμε όπως οφείλουμε,
με το "ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ"
και να σου αποδίδουμε τον αντίστοιχο οφειλόμενο ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΘΕΣΜΟ.

Πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης, αναγνώστη μου αλλά και οι αντίπαλοί του.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. - ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013.


ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΙ
Η προεκλογική περίοδος ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του προσεχούς Μαίου ξεκίνησε ήδη με τη φωτιά που άναψαν οι αναφορές του Αλέξη Τσίπρα σε «φθαρμένους βλαχοδήμαρχους ΝΔ-ΠΑΣΟΚ«. Ηταν γκάφα; Οχι βέβαια, απαντούν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που εκτιμούν ότι η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να κάνει μια τόσο εμπρηστική παρέμβαση σηματοδοτεί την πρόθεσή του να πολιτικοποιηθεί έντονα η συγκεκριμένη αναμέτρηση και την απόφασή του να ρίξει στη μάχη κορυφαία πολιτικά στελέχη, όπως η Σοφία Σακοράφα (που ακούγεται για την Περιφέρεια Αττικής ή και για το Δήμο Αθηναίων). Τονίζουν επίσης ότι το ύφος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που ενόχλησε τον παλαιό δικομματισμό δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ενοχλεί τους ψηφοφόρους που αποδοκιμάζουν το σύστημα εξουσίας όπως το ζήσαμε τις τελευταίες δεκαετίες. Πάντως η Σοσιαλιστική Τάση (που αποτελείται από ΠΑΣΟΚογενή στελέχη) εξέφρασε με ήπιο τρόπο τη δυσφορία της γι αυτές τις δηλώσεις. Οσο να ναι, τόσα χρόνια στο ΠΑΣΟΚ, όλο και κάποιον «βλαχοδήμαρχο» θα έχουν φίλο ή πρώην συνεργάτη…

http://www.aftodioikisi.gr/

Εκλογές ΟΤΑ: Επαναφορά του 42% και ενιαίο ψηφοδέλτιο
Σε χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά με τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη«κλείδωσαν» οι αλλαγές του εκλογικού συστήματος για τις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης. Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», προωθείται ρύθμιση που θα προβλέπει την κατάρτιση δύο ψηφοδελτίων, ενός με όλους τους υποψήφιους δημάρχους κι ενός με όλους τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, με αλφαβητική σειρά. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι το ψηφοδέλτιο με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους θα είναι πολύχρωμο, αφού θα αναφέρονται τα ονόματα όλων, ανεξαρτήτως κομματικής ένταξης και προέλευσης. Επομένως, θα μπορεί κανείς να ψηφίσει δημοτικό σύμβουλο άλλης παράταξης από αυτή στην οποία ανήκει ο δήμαρχος. Οι δημοτικοί σύμβουλοι θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή με απλή αναλογική.

Επίσης, προβλέπεται επιστροφή στο 42%, ως όριο για την εκλογή, από το 50% που ίσχυσε στις προηγούμενες εκλογές.
Κατά το ίδιο ρεπορτάζ, προϋπόθεση ώστε ο κάθε υποψήφιος δήμαρχος να μετέχει στο νέο δημοτικό συμβούλιο θα είναι στον πρώτο γύρο των εκλογών να έχει συγκεντρώσει τουλάχιστον 5%.
Κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι με τον τρόπο αυτό θα απεγκλωβιστεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση από τον κομματισμό.
Είναι προφανές ότι ο σχεδιασμός αυτός συνδέεται ευθέως με τις προθέσεις της Χρυσής Αυγής να επενδύσει στις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και με την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να τις μετατρέψει σε δημοψήφισμα για την ακολουθούμενη πολιτική.
Οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης αναμένονται έντονες, αλλά για το Μέγαρο Μαξίμου, όπως όλα δείχνουν, ο κύβος έχει ριφθεί.


http://www.aftodioikisi.gr

ΟΛΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΛΛΙΣΠΕΡΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ γιατί έχουμε δεσμευτεί ηθικά να μην μιλάμε.

Αλλά τι χρειάζεται τα σχόλια ο αναγνώστης της Πλατείας; Θα βγάλει συμπεράσματα μόνος του!

1.Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΝΑΣΟΥ ΜΠΑΛΕΡΜΠΑ (ΦΛΥΑ) - ΚΑΡΑΤΖΑ: ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ  - ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ - ΔΡΙΒΑΣ2. ΠΑΤΤΑΚΟΣ3. ΚΑΤΣΟΠΡΙΝΗΣ (ΓΓ ΔΗΜΟΥ) (μιλάει πολύ σιγά) - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΠΑΛΕΡΜΠΑ - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΡΑΤΖΑ - ΠΑΤΤΑΚΟΣΔΙΑΛΟΓΟΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ: ΚΑΡΑΤΖΑ - ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΚΙΣΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΝΤΙΠΕΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΠΑΤΤΑΚΟΑΝΔΡΙΑΝΝΑΚΗΣ - ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. : Εβδομάδα Απεργιακών κινητοποιήσεων, 16-20 Σεπτεμβρίου 2013


ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Να υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για τα άτομα σε ευάλωτες ομάδες

  Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Να υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για τα άτομα σε ευάλωτες ομάδες   Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ με αφορμ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις