Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

ΟΠΟΙΟΣ ΛΕΦΤΕΡΑ ΣΥΛΛΟΓΑΤΑΙ ΣΥΛΛΟΓΑΤΑΙ ΚΑΛΑ


Πρόγραμμα Θεατρικών Παραστάσεων 8ου Μαθητικού Φεστιβάλ

Η Κεντρική Πλατεία Χαλανδρίου ζωντάνεψε το Σάββατο, 10 Ιουνίου από τους μικρούς καλλιτέχνες και τις πανέμορφες δημιουργίες τους κατά την διάρκεια της Έκθεσης Εικαστικών, Μαθητικής Δημιουργίας και Τεχνολογίας. Επίσης, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι Αθλητικές Εκδηλώσεις του 8ου Μαθητικού Φεστιβάλ Χαλανδρίου. Ένα υπέροχο αθλητικό τριήμερο με Τουρνουά Μπάσκετ και Επιδείξεις Πολεμικών Τεχνών με την συμμετοχή αρκετών μαθητών από τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια του Χαλανδρίου.

Και το 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ των σχολείων της πόλης μας που διοργανώνει η Ένωση Γονέων Χαλανδρίου συνεχίζεται….. ανοίγοντας την αυλαία σε μαγικές βραδιές θεάτρου από τις θεατρικές ομάδες των μαθητών της πόλης μας…
Για την Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών του Δήμου Χαλανδρίου
esgmhal.blogspot.com

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ - ΜΑΡΟΥΣΙ: Ένα λάθος 0,17€ που μας κόστισε 600.000€ !!!, το video της "εκρηκτικής" συνεδρίασης του ΔΣ για το έργο της «Βιοκλιματικής Αναβάθμισης & τον Ποδηλατόδρομο» !!!


Οι 16 Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου με κοινό αίτημα που υπέγραψαν εξανάγκασαν να συζητηθεί το θέμα στο ΔΣ στις 6-6-2017, αν και στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 30-05-2017 ο Δήμαρχος κ. Γ. Πατούλης και ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Π. Βραχνός είχαν δηλώσει ρητά ότι, σε ημερήσια διάταξη τακτικής συνεδρίασης το θέμα θα συζητηθεί όταν ή λίγο πριν ολοκληρωθεί το έργο, δηλαδή περί τον Απρίλιο - Μάιο 2018 !!!.
Καταδείχθηκε η προχειρότητα και η μιζέρια του τελικού αποτελέσματος του έργου των περίπου 2,1 εκ. € (1.420.000€ από το ΕΣΠΑ & 600.000€ λόγω ενός λάθους 0,17€ !!! από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων) «Βιοκλιματική Αναβάθμιση Γειτονιών του Δήμου Αμαρουσίου μέσω Δημιουργίας Διαδρομής Πεζών – Ποδηλάτων», στη συζήτηση των 3 ωρών, αλλά όχι η «μιζέρια» των θεσμικά εξουσιοδοτημένων αιρετών να ελέγχουν τη διοίκηση, όπως χαρακτηρίστηκαν από τον Δήμαρχο οι παρεμβάσεις τους .

Η αυστηρότατη τήρηση του κανονισμού σε συνδυασμό με τις χρονικές δεσμεύσεις του τελευταίου, η τευτονική προσήλωση του προέδρου του ΔΣ κ. Π. Βραχνού στη διαχείριση του χρόνου των ομιλητών, δεν εμπόδισαν να καταδειχθούν τα σοβαρά προβλήματα, τα ασυγχώρητα τεχνικά λάθη και παρά πολλά αρνητικά που έχει επιφέρει στην καθημερινότητα των κατοίκων του Αγίου Θωμά, Παραδείσου και Πολυδρόσου.

Κύρια σημεία που ακούστηκαν στη συνεδρίαση :

1. 18 ΑΡΘΡΑ της σύμβασης δεν υλοποιήθηκαν (0% ποσοστό υλοποίησης από τον 3ο ΑΠΕ...) και ένα 5,5% του συμβατικού αντικειμένου δεν ολοκληρώθηκε και ούτε πρόκειται να γίνει γιατι το έργο έχει "κλείσει"... !!!

2. Ούτε τα ποσά που τελικά πληρώθηκαν ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ, σε άλλο έγγραφο (20-02-2017) αναφέρθηκε η προϊσταμένη της ΤΥ σε άλλο από τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ (24-02-2017) ο επικεφαλής της " Λαϊκής Συσπείρωσης"...
  3. Από εξωτερικό μελετητή η σχεδίαση του έργου, με έγκριση της ΤΥ και των φορέων χρηματοδότησης, χωρίς κυκλοφοριακή μελέτη και τις απαιτούμενες απαλλοτριώσεις ...!!!

4.  Χωρίς προβλέψεις  κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης η αρχική μελέτη του έργου ... !!! 

5. Τον επόμενο μήνα η ΤΥ θα φέρει εκ των υστέρων προς έγκριση μελέτη κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης...

6. Έχει ζητηθεί από τη Τροχαία ο έλεγχος της παράνομης στάθμευσης σ΄ όλο το μήκος του ποδηλατοδρόμου, χωρίς πρώτα να έχουν λυθεί τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί χώρων στάθμευσης και σήμανσης...!!!    

7. Δεν υπάρχουν αρχικά σχέδια του έργου για τη Φραγκοκλησιάς, Σάμου και Καρολή & Δημητρίου που να δείχνουν ρυμοτομημένα ακίνητα ...   

8. Χωρίς χωροθετήσεις κάδων απορριμάτων η μελέτη του έργου για μεγάλο μήκος της διαδρομής...

9. Βιοκλιματικά στοιχεία (επιστρώσεις, κυκλοφορητές, πυλώνες κλπ.) του έργου δεν εγκαταστάθηκαν αν και το έργο ολοκληρώθηκε...!!!

10. Μόνο με νέες οικονομικές επιβαρύνσεις του δημότη η συμπλήρωση του έργου.

11. Η Διοίκηση αδυνατεί να υλοποιήσει σωστά έργα... 

12. Η ευαισθησία  της Διοίκησης δεν πρέπει να περιορίζεται σε έργα βιοκλιματικών αναβαθμισεων  -αναπλάσεων  και  θα πρέπει να επεκταθεί στη συντήρηση  των παραμελημένων κοινόχρηστων χώρων.  

13. Ανέντιμο και ανήθικο από το Υπουργείο και το ΚΑΠΕ, το γεγονός χαρακτηρισμού του έργου "από τα καλύτερα που έχει δει ποτέ"

14. Προεκλογικό πυροτέχνημα το έργο, για τις ανάγκες των εκλογών του 2014

15. Αγνόηση των προτάσεων των κατοίκων, πχ. μελέτης βιώσιμης κινητικότητας, δίκτυο ομβρίων, για ασφαλή πεζοδρόμια...

16. Προώθηση έργων βιτρίνας για ψηφοθηρικούς λόγους, κυρίως για την εξυπηρέτηση του μοντέλου λειτουργίας "Δήμος - εταιρεία"      

17.  Χωρίς σύνδεση στη ΔΕΗ τα βιοκλιματικά στοιχεία και ο φωτισμός σ΄ ένα σύμφωνα με το ΚΑΠΕ ολοκληρωμένο έργο...!!!

18. Κίνδυνος επιστροφής του συνόλου της χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ για το έργο στην περίπτωση ελέγχου των Ευρωπαϊκών Υπηρεσιών στο ΚΑΠΕ και της διαπίστωσης, ότι ούτε ένα μέτρο πλακών εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ στο σύνολο της διαδρομής δεν επιλέχθηκε...!!!    

19. Αποτυχημένο έργο που με επικοινωνιακά κόλπα επιχειρείται να σκεπαστεί...

20. Εκτός στόχου η ανάπλαση και ενοποίηση των 3 γειτονιών,  από τις παραλείψεις της σχεδίασης και  κατασκευής,  υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων, άσκοπη η αναμονή της παρέλευσης του 15μηνου για όλα αυτά που δεν προβλέφθηκαν στη σύμβαση...

Οι διακοπές από το 1h:30΄ έως 1h:33΄, οι χαρακτηρισμοί για "μιζέρια, κακοπιστία,  στεγνή και στείρα αντιπολίτευση ", οι "ενοχλητικοί",  ... η αμφισβήτηση  των θεσμικών ρόλων, ..."το καραβάνι προχωρά και τα σκυλιά γαυγίζουν"...

"Θα το πω κι ας το… πιώ" ... !!!    2h:10΄  ... και οι κλακαδόροι  2h:13΄ ... !!!

και όταν στο 2h:18΄ έως 2h:23΄, γίνεται η παρέμβαση για μετατραπούν οι αόριστες υποσχέσεις ωραιοποίησης του έργου σε σαφείς δεσμεύσεις επί του πρακτέου, προέκυψαν οι προπηλακισμοί (bullying) και οι ειρωνείες από δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης, με την επιλεκτική ανοχή του προέδρου.

Τα συμπεράσματα δικά σας, γενικότερα για την όλη διαδικασία στο ΔΣ, τις ελπίδες μετατροπής και ολοκλήρωσης του έργου ως λειτουργικού και χρηστικού.