Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ: "ΗΡΘΕ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ"

 Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ

Ανακοίνωση του Γραφείου Προπαγάνδας του Δήμου για την προχθεσινή διαδικασία εξέτασης ενστάσεων για το Πεύκο Πολίτη:

- " Ένα μεγάλο βήμα έγινε και ήρθε πιο κοντά η ένταξη της περιοχής" (Ό,τι καταλάβεις, κατάλαβε).

- "Οι 3 υποψήφιοι δήμαρχοι δεν τοποθετήθηκαν στην ένστασή τους". Θα απαντήσουν οι τρεις άραγε και κυρίως η ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, διότι σε αυτή έπεφτε το κύριο βάρος ΘΕΣΜΙΚΑ.
(Διότι τον παπά ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΜΟΝΟ η πδιοικησάρα στους έρμους τους κατοίκους του Π. Πολίτη).

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ:

Πιο κοντά στην ένταξή του στο σχέδιο πόλεως το Πεύκο Πολίτη
Ένα μεγάλο βήμα προς την αποκατάσταση της ποιότητας ζωής και της ιδιοκτησίας δεκάδων οικογενειών στο Χαλάνδρι γίνεται με την ένταξη της περιοχής Πεύκου Πολίτη στο σχέδιο πόλεως. Κατά την προχτεσινή συνεδρίασή του (27/3/2017) το Δημοτικό Συμβούλιο συζήτησε παρουσία δεκάδων ενδιαφερόμενων πολιτών το περιεχόμενο των ενστάσεων που είχαν κατατεθεί επί της εγκεκριμένης από το Δημοτικό Συμβούλιο τρίτης ανάρτησης της σχετικής πολεοδομικής μελέτης.
Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας, Κωνσταντίνος Γερολυμάτος, κατά το χρονικό διάστημα από την 11η Ιανουαρίου μέχρι την 5η Φεβρουαρίου 2016 κατατέθηκαν 83 ενστάσεις πολιτών οι οποίες εξετάστηκαν από τον ανάδοχο μελετητή και ύστερα και από τη δική του εισήγηση η τεχνική υπηρεσία έκανε δεκτές 39 ενστάσεις, έκρινε απορριπτέες 29 ενώ αποδέχτηκε εν μέρει το περιεχόμενο 15 ενστάσεων.

«Ιερή υποχρέωση» της διοίκησης και ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου να αποκαταστήσουν μια «μεγάλη αδικία» χαρακτήρισε την ένταξη του Πεύκου Πολίτη στο σχέδιο πόλεως ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης. Παράλληλα, έκανε έκκληση σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους να μην προτάξουν τις όποιες παραταξιακές τους διαφορές έναντι του συμφέροντος των επί σειρά ετών θιγόμενων πολιτών από το υπάρχον πολεοδομικό καθεστώς. «Χιλιάδες πολίτες, ιδιοκτήτες αυτών των 1.000 στρεμμάτων γης βρίσκονται σε κατάσταση ομηρίας εδώ και 40 χρόνια. Η χάραξη αυτού του δρόμου (σ.σ. της Ελευθέρας Πεντέλης που προβλεπόταν από το σχέδιο πόλεως αλλά η διάνοιξή της δεν κρίθηκε τελικά ορθολογική) τους στέρησε τις ιδιοκτησίες τους. Αυτό είναι η ντροπή της πόλης μας και κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει. Ύστερα από μια μεθοδική και συστηματική δουλειά που έχουν κάνει οι μελετητές, οι εργαζόμενοι στην τεχνική υπηρεσία και ο αντιδήμαρχος είναι η πρώτη φορά που βρισκόμαστε τόσο κοντά στην οριστική λύση του προβλήματος» τόνισε ο δήμαρχος.

Πολλές από τις υποβληθείσες ενστάσεις συζητήθηκαν διεξοδικά με τους ενιστάμενους πολίτες που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση. Στις περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις οι πολίτες ικανοποιήθηκαν από τις απαντήσεις που έλαβαν από μελετητές και τεχνικούς και απέσυραν τις αντιρρήσεις τους ενώ δεν έλειψε και μία ένσταση η οποία ύστερα από τη δια ζώσης συζήτηση κρίθηκε αναγκαίο να επαναξιολογηθεί.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία την εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας επί όλων των ενστάσεων.

Σημειώνεται ότι ανάμεσα στις 15 ενστάσεις που είχαν γίνει εν μέρει δεκτές περιλαμβάνεται και ένσταση των επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας, Γ. Κουράση, Γ. Θωμά, Α. Νταβία.

Μεγάλη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι κανείς εκ των τριών υποψήφιων δημάρχων, οι οποίοι συνεργάστηκαν για να καταθέσουν σωρεία ενστάσεων επί της πολεοδομικής μελέτης δεν πήρε το λόγο για να υπερασπιστεί το περιεχόμενο τους. Ακόμη πιο παράδοξη εμφανίζεται η στάση τους να καταψηφίσουν ακόμη και αυτή τη δική τους ένσταση, σε σχέση με το πολεοδομικό κέντρο στη Μεταμόρφωση, την ώρα που είχε γίνει αποδεκτή από το δήμαρχο.

ΙΜΚ | Φεστιβάλ Κορεατικού Κινηματογράφου 2017

Φεστιβάλ Κορεάτικου Κινηματογράφου 2017

Η Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κορέας και το Ίδρυμα Κορέας παρουσιάζουν το δεύτερο Φεστιβάλ Κορεατικού Κινηματογράφου της Αθήνας στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος 177 78) από τις 30 Μαρτίου μέχρι 3 Απριλίου.

Πρόγραμμα Προβολών:

Πέμπτη 30 Μαρτίου, στις 19:30 (Είσοδος μόνο με προσκλήσεις)

“The Thieves” (2012), (Διάρκεια: 136’)
- Είδος Ταινίας: Κωμωδία, Περιπέτεια / Ηθοποιοί: Kim Soo-Hyun, Jung Ji Hyeon, Kim Hye Soo, Lee Jung Jae
- https://en.wikipedia.org/wiki/The_Thieves

Παρασκευή 31 Μαρτίου, στις 20:00 (Είσοδος Ελεύθερη, με Ελληνικούς Υπότιτλους)

“The Thieves” (2012) (Διάρκεια: 136’)
- Είδος Ταινίας: Κωμωδία, Περιπέτεια / Ηθοποιοί: Mr. Kim Soo-Hyun, Ms. Jung Ji Hyeon, Ms. Kim Hye Soo, Mr. Lee Jung Jae
- https://en.wikipedia.org/wiki/The_Thieves

Σάββατο 1 Απριλίου, στις 20:00 (Είσοδος Ελεύθερη, Ελληνικούς Υπότιτλους)

“My Love, My Bride” (2014) (Διάρκεια: 111’)
- Είδος Ταινίας: Ρομαντική, Κωμωδία / Ηθοποιοί: Jo Jung Suk, Shin Min-ah
- https://en.wikipedia.org/wiki/My_Love,_My_Bride_(2014_film)

Κυριακή 2 Απριλίου, στις 20:00 (Είσοδος Ελεύθερη, Αγγλικούς Υπότιτλοι)

“Duresori: The Voice of East” (2012) (Διάρκεια: 110’)
- Είδος Ταινίας: Δράμα, Εφηβικό / Ηθοποιοί: Jo Ah Reum, Choi Eunhye,
- http://www.imdb.com/title/tt1866143/

Δευτέρα 3 Απριλίου, στις 20:00 (Είσοδος Ελεύθερη, Ελληνικούς Υπότιτλους)

“The Front Line” (2011) (Διάρκεια: 133’)
- Είδος Ταινίας: Περιπέτεια, Δράμα, Πολεμικό / Ηθοποιοί: Go Soo, Shin Ha Kyun
- https://en.wikipedia.org/wiki/The_Front_Line_(2011_film)

The Thieves (2012) Μια ξεκαρδιστική ταινία γεμάτη ανατροπές με θέμα την οργανωμένη ληστεία από δέκα αναξιόπιστους κλέφτες. Τέσσερις επαγγελματίες απατεώνες (Anycall, Popeye, Chewing Gum, Jampano) φτάνουν στο Χονγκ Κονγκ για να πάρουν μέρος στην κομπίνα του ''εγκεφάλου'' της υπόθεσης, Macau Park· να κλέψουν ένα διαμάντι αξίας 20.000.000$, γνωστό και ως ''Δάκρυ του Ήλιου''. Με πανουργίες και δολοπλοκίες, καταφέρνουν να ξεπεράσουν τις όποιες αναποδιές συναντούν στο δρόμο τους. Ωστόσο, όλοι θέλουν κρυφά να κρατήσουν το διαμάντι για τον εαυτό τους. Ποιος θα πετύχει τελικά και θα τα καταφέρει να δει το φως της επόμενης μέρας;

The Voice of the East (2012) Βασισμένο σε αληθινή ιστορία, μια παρέα μαθητών τραγουδούν τη μελωδία της ευτυχίας! (δραματική, μιούζικαλ) Ένα χρόνο πριν αποφοιτήσουν από το σχολείο παραδοσιακής κορεατικής μουσικής όπου φοιτούν, μια ομάδα μαθητών αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της εισαγωγής στο πανεπιστήμιο. Αναγκασμένοι να παρακολουθούν έξτρα μαθήματα για να αναπληρώσουν τις απουσίες τους, οι μαθητές έρχονται αντιμέτωποι με μια νέα πρόκληση: να τραγουδήσουν ως χορωδία και να σώσουν τη φήμη του σχολείου! Στην προσπάθειά τους αυτή δοκιμάζονται οι ικανότητές τους αλλά και η φιλία τους. Σιγά σιγά προετοιμάζονται ολόψυχα για μια φοβερή παράσταση, αλλά ο διαγωνισμός ξαφνικά ακυρώνεται και η ομάδα κινδυνεύει να διαλυθεί.

My Love, My Bride (2014)
Μια γρήγορη ματιά στο δραματικό γάμο ενός νεαρού ζευγαριού (κωμωδία, δραματική) Ο Young-min και η Mi-young είναι ένα νιόπαντρο ζευγάρι που παντρεύτηκε αμέσως μετά την αποφοίτησή τους από το πανεπιστήμιο. Μετά το μήνα του μέλιτος όμως, όλα αλλάζουν και αρχίζουν να μαλώνουν συνεχώς μεταξύ τους. Στην προσπάθειά τους να σώσουν το γάμο τους, μαθαίνουν τι πραγματικά σημαίνει έρωτας.

The Front Line (2011) Μία πολεμική, δραματική ταινία που επικεντρώνεται στη τελευταία μάχη του Κορεατικού πολέμου, η οποία καθόρισε τα σύνορα μεταξύ Νοτίου και Βορίου Κορέας (πολεμική, δραματική) Προς το τέλος του Κορεατικού πολέμου, διατάσσεται παύση πυρός, αλλά στην ανατολική πρώτη γραμμή στους λόφους Aerok, σε μία έκταση που αποκαλείται Aero.K, η σκληρή μάχη συνεχίζεται. Ο αγώνας με σκοπό την κατάληψη του στρατηγικού σημείου για να καθοριστούν τα σύνορα ανάμεσα στις δυο Κορέες είναι το απόλυτο έπαθλο. Ένας στρατιώτης που ονομάζεται Kang συναντάει το παλιό φίλο του, Kim, ο οποίος φαίνεται να εφημερεί στο χάος της μάχης.

Πράσινο φως από την Περιφέρεια Αττικής για ένταξη στο σχέδιο της περιοχής Κάτω Σωρός – Μαρμαράδικα Δήμου Αμαρουσίου


 Πράσινο φως από την Περιφέρεια Αττικής για την οριστική ένταξη στο σχέδιο πόλης της περιοχής Κάτω Σωρός - Τύμβος - Μαρμαράδικα του Δήμου Αμαρουσίου. Με απόφαση του εντεταλμένου Περιφερειακού συμβούλου σε θέματα χωρικού σχεδιασμού, Παναγιώτη Πατσιαβού, η οποία αναρτήθηκε στη Διαύγεια στις 23/03/2017 (ΑΔΑ 67ΜΝ7Λ7-ΥΡΖ), κυρώθηκε η Μεμονωμένη Πράξη Εφαρμογής στο οικοδομικό τετράγωνο 1097 και ταυτόχρονα απορρίφθηκε η σχετική ένσταση που είχε υποβληθεί από ιδιωτική εταιρία.

Η απόφαση σηματοδοτεί το τέλος μιας πολεοδομικής εκκρεμότητας που ταλανίζει επί δεκαετίες τους ιδιοκτήτες της περιοχής, υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος. Η Περιφερειακή Αρχή, επισήμανε, είχε εξαρχής δεσμευτεί για την ολοκλήρωση των επιβαλλόμενων, εκ του νόμου, διαδικασιών στο συντομότερο δυνατό χρόνο. Η κύρωση της πράξης εφαρμογής αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσης αυτής, απελευθερώνει τους Μαρουσιώτες ώστε να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους, ενώ ανοίγει το δρόμο για την κατασκευή έργων υποδομών που θα αναβαθμίσουν την περιοχή.

Σύλλογος Πολυδρόσου:Πρόσκληση απολογιστικής Γενικής Συνέλευσης 2017
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μαρούσι, 16 Μαρτίου 2017

Το ΔΣ του συλλόγου κατοίκων Πολυδρόσου σας καλεί, σε συνάντηση ενημέρωσης και ΓΣ, για θέματα ενδιαφέροντος της περιοχής μας όπως :

· Έργο Βιοκλιματικής αναβάθμισης

· Αναβάθμιση Συντήρηση χώρων αναψυχής και αθλοπαιδιών

· Κυκλοφοριακή ασφυξία μετά τη διάνοιξη της οδού Φραγκοκλησιάς

· Αντιπλημμυρικά Πολυδρόσου

· Κεραία κινητής τηλεφωνίας

· Ανάπλαση και φύτευση, του χώρου της Ρεματιάς μετά τη διάνοιξη της οδού Φραγκοκλησιάς, ώστε να αποκατασταθεί το το τοπίο

· Εκλογή ελεγκτικής επιτροπής

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 02/04/2017 και ώρα 11πμ στο 13ο Δημοτικό σχολείο. Η ενεργή συμμετοχή σας είναι πολύ σημαντική.

Με εκτίμηση
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ
Παναγιώτης Α. Πάντος
Πρόεδρος
ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ - ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ


Η Γκαλερί Χρυσόθεμις παρουσιάζει ομαδική έκθεση ζωγραφικής - χαρακτικής

Πέντε καλλιτέχνες δημιουργούν και συνδιαλέγονται εικαστικά σε μια έκθεση με ποικίλη θεματολογία.

Εγκαίνια: Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017 ,ώρα 19.30

Συμμετέχουν

Στάθης Ανδρουτσάκης , Ελένα Γκάρστεα , Γιάννης Κυριακίδης,Απόστολος Πλαχούρης , Πέτρος Στραβοράβδης

Διάρκεια έως Σάββατο 29 Απριλίου 2017

www.chryssothemis.com

ΑΠΡΙΛΙΟΣ. ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ. ΤΟ LAZY CLUB ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ

-->

Παρουσίαση του βιβλίου του Μάκη Τσίτα "Ο αδέσποτος Κώστας" στο Βιβλιοπωλείο - Καφέ Ιδιώνυμο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων (4 Απριλίου)


Το Βιβλιοπωλείο - Καφέ Ιδιώνυμο (Κοραή 11Α, Κορυδαλλός, τηλ.: 210 4950716) και οι Εκδόσεις Ψυχογιός προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους, την Τρίτη 4 Απριλίου στις 11:00 το πρωί, στην παρουσίαση του βιβλίου του Μάκη Τσίτα Ο ΑΔΕΣΠΟΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ο Φοξ, ο μπαμπάς του και η μαμά του –μια οικογένεια σκύλων– έχουν για κατοικίδιο έναν άνθρωπο, τον μικρό Κώστα. Τον αγαπούν και τον φροντίζουν σαν παιδί τους, όταν όμως έρθει η ώρα να φύγουν για τις διακοπές τους, θα τον παρατήσουν πολύ μακριά απ’ το σπίτι… Και τότε ο Κώστας θα γίνει αδέσποτος και θα περιπλανηθεί, χαμένος και φοβισμένος, στην αφιλόξενη και σκοτεινή πόλη, αντιμέτωπος με πολλούς κινδύνους. Πρόκειται για μια πολύ περίεργη ιστορία. Ή μήπως όχι;

Ένα πρωτότυπο και απολαυστικό βιβλίο με θέμα τη φιλοζωία.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ