Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Τιμή στους πεσόντες εν Ώρα καθήκοντος...


Γιώργος Παπαγιαννόπουλος
ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΑΥΤΟ:
Τιμή στους πεσόντες εν Ώρα καθήκοντος.

Ο ΔΗΜΟΣ ΦΥΤΕΨΕ ΘΑΜΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΟΧΙΑΚΑ - ΕΠΙΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΔΟΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝΜε ένα ακόμα προκλητικό για τη νοημοσύνη των Χαλανδραίων  δελτίο τύπου το site προπαγάνδας του δήμου μας πληροφορεί ότι  ο Δήμος Χαλανδρίου κούρεψε το γκαζόν στη νησίδα της Δουκ. Πλακεντίας, φύτεψε εποχιακά λουλουδάκια και θάμνους στα παρτέρια.

Μιλάμε για πρωτοβουλία στρατηγικής σημασίας που αξίζει την προσοχή του κάθε Χαλανδραίου και αναδεικνύει περίτρανα το έργο της διοίκησης Ρούσσου.

Η υπηρεσία πρασίνου ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ, αυτό που πρέπει να γίνεται μόνιμα, καθημερινά και με πρόγραμμα ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΣΥ ΜΠΑΜΠΟΥΪΝΕ ΙΘΑΓΕΝΗ στα ανταποδοτικά και η διοίκηση του δήμου πανηγυρίζει.

Σήμερα προτείνουμε στο γραφείο προπαγάνδας να βγάλει δελτίο τύπου για το μάζεμα των σκουπιδιών και αύριο για τον αριθμό πιστοποιητικών που εξέδωσε το δημοτολόγιο.

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΕΔΩ: http://www.halandri.gr/Default.aspx?lang=el-GR&page=327&newsid=4993http://www.halandri.gr/Default.aspx?lang=el-GR&page=327&newsid=4993

Δημοψηφίσματα παντού και για όλα, τώρα μήπως είναι η ώρα;


Η κοινωνία μας πνίγεται από τον αντιασφαλιστικό βρόγχο και την ισλαμιστική λαθροπλημμυρίδα. Οι διαδηλώσεις έχουν βραχυκυκλώσει την ημιθανή Οικονομία μας, το κράτος ακόμη και με τον στρατό αδυνατεί να διαχειριστεί την λαθρομεταναστευτική απόβαση και τα Κόμματα αλληλοϋβρίζονται ανίκανα για όποιες λύσεις. Φυσικό επακόλουθο άλλωστε, αφού τα ίδια αυτά τα Κόμματα μας οδήγησαν στην σημερινή πρωτόγνωρη άβυσσο της «μεταπολίτευσης». Από την Ειδομένη στην Κω και από τον Έβρο στα Τέμπη, η Ελλάδα σφαδάζει και σπαράσσεται ως επιληπτική. Έλαχε ο Τσίπρας της Αριστεράς να είναι ο θανατηφόρος κόκκος;

Ας αντιδράσουμε, νηφάλια και αποφασιστικά: 1) Ο «Καλλικράτης» παρέχει στις τοπικές κοινωνίες δυνατότητα να διενεργήσουν δημοψήφισμα με συλλογή υπογραφών του 1/3 των εκλογέων ή των 2/3 του δημοτικού συμβουλίου και, 2) μπορεί να εισαχθεί πρόταση πανελληνίου δημοψηφίσματος στην Βουλή με πρόταση των 2/5 του συνόλου των βουλευτών (ήτοι 120 στον αριθμό) είτε για την αποδοχή των «hot spots» είτε για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού καθεστώτος.

Οι προτάσεις για διενέργεια δημοψηφισμάτων, μπορούν να εκτονώσουν τις συγκρούσεις και να αποφευχθούν τα τραγικά χειρότερα, μπορούν να εκφράσουν την λαϊκή βούληση και συνευθύνη, μπορούν να δώσουν διαπραγματευτική ευελιξία και αξιοπιστία στην κυβέρνηση, μπορούν να κάνουν χρήσιμα τα Κόμματα και αυθεντικούς τους συνδικαλιστές. Τα δημοψηφίσματα μπορούν να είναι η πολιτική απάντηση στην πολιτειακή κρίση και απαξίωση, μπορούν να γίνουν εφαλτήρια αναγέννησης της Πολιτικής στην πατρίδα μας, μπορούν να μας ενώσουν πέραν και υπεράνω παρατάξεων και ιδεολογιών.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει εμείς οι πολίτες, να κυβερνήσουμε την χώρα μας. Ήρθε η ώρα να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν για να περισωθούμε. Δεν υπάρχει κανείς άλλος.

Η αδιέξοδη πολιτική και οικονομική κρίση στο εσωτερικό μας και η πολεμική κατάσταση δίπλα μας στην ανατολική Μεσόγειο με τον νεοθωμανικό τουρκικό επεκτατισμό και τον φρικώδη διεστραμμένο ισλαμοφασισμό, μας υποχρεώνουν σε κατεπείγουσα εγρήγορση.

Νίκος Καραβαζάκης

Η (ΑΝΑΒΛΗΘΕΙΣΑ) ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Κ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

       Στην Κρήτη οι αγρότες έκαναν κηδεία πολιτικών. Στο Ξυλόκαστρο ετοίμαζαν γιορτή. Θρήνοι και χαρές. Είναι το υπερρεαλιστικό σύμπαν της θολωμένου συλλογικού μυαλού της χώρας.
      Ο πρόεδρος της δημοκρατίας επρόκειτο να τιμηθεί από τον δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης. Την ημέρα της τοπικής γιορτής του Αγίου Βλασίου. Ενώ η κοινωνία είναι σε αναβρασμό το αποφάσισε ο δήμος. Χωρίς περίσκεψη. Και στοιχειώδη ρεαλιστική εκτίμηση της κατάστασης εμπλέκουν και εισάγουν τον Πρόεδρο στο κάδρο των συγκρούσεων.
      Ποιο είναι το όφελος από μία τέτοια επίσκεψη και τις εκδηλώσεις; Έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανάγκη τα κλειδιά μίας ακόμη πόλης; Είναι η ανάγκη των τοπικών αρχόντων για λίγες σταγόνες δημοσιότητας; Όλοι θα έχουν παρατηρήσει ότι πολιτικοί και μη, αγωνιούν να στολίσουν με φωτογραφίες τα γραφεία τους με υψηλά ιστάμενα πρόσωπα ή με τον αρχηγό του κόμματός τους.
      Αν ο κ. Παυλόπουλος θέλει να ανακτήσει μία εξέχουσα θέση σε μία ανορθωτική πορεία, έχει τη μόνη οδό να ακολουθήσει: να αποδείξει ότι έληξε ο κύκλος της παρακμής, της σκοτεινής πλευράς του μεταπολιτευτικού κομματισμού. Ότι στο πρόσωπό του τιμάται μία αυτοκριτική και η απόφαση υπέρβασης της παλαιοκομματικής παθολογίας. Ατυχής είναι η δήλωσή του στον πρόεδρο της Βουλής. Ο πρόεδρος της δημοκρατίας δεν έχει ανάγκη επιστροφής μίας Βουλής του παλιού και γνωστού επιπέδου. Ποιοι ήταν η βουλή; Ένα σώμα ανεπάρκειας, μιζοθηρίας και αριβισμού. Η πολιτική δεν υπήρξε ως υπηρετική ανθρώπινων σχέσεων, αγοράς του λόγου.
      Η Ελλάδα, ένας μικρός τιτανικός, έχει ήδη πληγεί θανάσιμα και οι τοπικοί αυτοδιοικητικοί μας νομίζουν ότι είναι ώρες διασκέδασης. Δεν είναι ώρα για γλέντι και χαρά. Είναι ώρα περίσκεψης, και λογικής. Όλη η Ελλάδα είναι «στο πόδι» και αυτοί έχουν στο νου τους στις παράτες και στην σπατάλη. Είναι άγνοια του μέτρου και επικοινωνίας με την πραγματικότητα. Αυτή η άγνοια υποκρύπτει μία νόσο των πιστών στο εγώ τους και δεν είναι αυτοάνοση.
      Επέλεξαν την γιορτή του Αγίου Βλασίου. Απαιτείται περισσότερος σεβασμός σε Αγίους, ακόμα και σε ήρωες. Δεν τους έχουμε για να τους εκμεταλλευόμαστε. Ούτε να εκμεταλλευόμαστε την προδιάθεση ευγένειας των πολιτών ως σκηνικό μιας επαρχιώτικης κοσμικότητας.
      Διαβάζω για τον Πυθαγόρα, που αναζητούσε στον Κρότωνα τα τρόπαια για την ήττα της ματαιότητας και της σπατάλης. Ο δε Λύσις, μας θυμίζει ότι: «θα δεις ότι τα δεινά που φθείρουν τους ανθρώπους / είναι  ο καρπός της εκλογής τους…».  Σε τέτοιες στιγμές κρίσης, αβεβαιότητας, να ψάξουμε μέσα μας, τι μας δεσμεύει ώστε να παραδινόμαστε σε ανούσια, σε ανθρώπους της φθοράς και να αρνούμαστε την συλλογική μας ελευθερία.   
 
Υ/Γ: Τα παραπάνω έγραφα το βράδυ 9/2 όταν ενημερώθηκα για την ακύρωση της παρουσίας του κ. Παυλόπουλου. Άλλαξα τα ρήματα ώστε να συγχρονίζονται … με παρελθόντα χρόνο. Ωστόσο παραμένει ο λόγος για τον οποίο γράφθηκαν. Πάντα επιδιώκω τον προσπορισμό συλλογισμών που να μεταφέρονται στην ζωή ως συνείδηση πράξης.
 
Γρηγόρης Κλαδούχος – Ξυλόκαστρο (www.tinakanoume.gr)

Συνάντηση της Περιφερειάρχη με τον Πρόεδρο του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟΣυνάντηση με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων, κ. Αθανάσιο Γιαννόπουλο, είχε σήμερα (εχθές) η Περιφέρεια Αττικής, Ρένα Δούρου. Ο Πρόεδρος ενημέρωσε την Περιφερειάρχη για τους κινδύνους μετάδοσης νοσημάτων από κουνούπια και συζητήθηκε η δράση της Περιφέρειας Αττικής για την αντιμετώπιση του προβλήματος με επίγειους και εναέριους ψεκασμούς.

Διαπιστώθηκε ότι οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας και με την καθοδήγηση του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι σε ετοιμότητα και σημειώθηκε η ανάγκη ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης όλων των εμπλεκομένων φορέων, όπως οι δήμοι που πρέπει να λάβουν εγκαίρως μέτρα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους αλλά και οι πολίτες που πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες που παρέχει το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ ενημέρωσε επίσης, ότι υπάρχει επάρκεια εμβολίων και αυτά διατίθενται στις Διευθύνσεις Υγείας της Περιφέρειας για τον προληπτικό αλλά και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό (ναυτικοί, ταξιδιώτες κ.λπ.) των πολιτών.

Τέλος, συζητήθηκαν τομείς περαιτέρω συνεργασίας Περιφέρειας και ΚΕΕΛΠΝΟ, στο πλαίσιο προστασίας της Δημόσιας Υγείας, όπως η υποστήριξη των εργαστηριακών ελέγχων του ΚΕΕΛΠΝΟ, για ελέγχους που διενεργούν οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας για την προστασία της υγείας των πολιτών της Αττικής.