Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ (ΜΗ) ΕΚΔΟΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΕΛΕΤΙΔΗ ΚΑΙ ... ΜΙΑ ΙΣΧΝΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


ΝΤΡΟΠΗ!

ΟΤΑΝ Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕΧΤΑ

ΟΤΑΝ Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ MONO TΟΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΤΗΣ
 ΑΛΛΑ ΧΑΝΕΙ ΤΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑΘΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΕΟΛΗΨΙΑ, ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ  ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΕΙΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ.

ΟΤΑΝ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΛΑΣΤΙΧΟ  ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ

ΤΟΤΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ......
..... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΜΠΟΤΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.

Επειδή η Πρόεδρος (του προέδρου ....) γουστάρει να κάνει τις διαδικασίες λάστιχο αυτή τη φορά ευνοήθηκα (κατά τύχη) και έκλεισα  αυτή τη συζήτηση με δήλωσή μου στο δημοτικό συμβούλιο.

"Θα είμαι την Κυριακή στο Σύνταγμα και λυπάμαι που δεν καλούμε ομόφωνα τους πολίτες του Χαλανδρίου να κάνουν το ίδιο."

Με τις ΙΣΧΝΕΣ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ και χωρίς να βγάλουμε μια βαρύγδουμπη ανακοίνωση - επίδειξη μικρομεγαλισμού, βλαχοπαραγοντισμού και πολιτικής εκμετάλλευσης - σε προτρέπω αναγνώστη μου, φίλε της δικής μας μικρής παράταξης την Κυριακή να είμαστε στο Σύνταγμα.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ
Χαλάνδρι Αλλάζουμε ΠορείαΗ εποχή αυτή θα βρεί τελικά τους ηγέτες της.

του Ν. Κομπότη
Από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκε δήμαρχος είχα τη βεβαιότητα πως αυτός ο άνθρωπος θ αποδειχθεί θησαυρός Θυμάμαι που βοηθούσε στο συγύρισμα, ίσος μεταξύ ίσων .
Γιατί είναι Κομμουνιστής .
Πάει να πει Άνθρωπος .
Κι όταν λέω Κομμουνιστής εννοώ εκείνον τον άνθρωπο που η ιδεολογία του είναι λόγος ΚΑΙ πράξη .
Που μπορεί να ενώσει κι όχι να χωρίσει . Δεν είναι κομπλεξικός ,τραμπούκος , οπορτουνιστής , παρτάκιας, άφιλος.
Ο Πελετίδης ήταν γιατρός , πολύ καλός μάλιστα .Δεν ήταν άεργος, ούτε ζούσε με τα λεφτά του πατέρα του για μισό αιώνα. Δεν έγινε Δήμαρχος για να λύσει το οικονομικό του πρόβλημα, ούτε για να αποδείξει ότι κάτι έκανε και αυτός στην ζωή του.
Αγαπητός και με ευρεία απήχηση στην τοπική κοινωνία της Πάτρας .
Κατάφερε να ψηφιστεί όχι μόνο από κομουνιστές , αλλά από μια ευρύτατη γκάμα πολιτικών αποχρώσεων .
Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα φάνηκε πως δεν έψαχνε μια καρεκλίτσα να βολευτεί  Δεν είχε καμμιά σχέση με τους 10 κώλους της Μαλβινας, που ψάχνουνε καρέκλες, για να κολλήσουν πάνω τους με Logo. Από την αρχή έδειξε πως θ αγωνιζόταν για όσα πιστεύει με υπομονή, επιμονή και ατσαλένια βούληση .
Με πάθος και όραμα σπουδαίο .
Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν, μπήκε μπροστά , γιατί οι ιστορικές συνθήκες είναι τέτοιες που γεννούν Πελετίδηδες και γιατί οι Πελετίδηδες είναι τέτοιοι που δεν αδρανούν σε τέτοιες συνθήκες, όπως η δική μας δημοτική αρχή στο Χαλάνδρι, που όχι μόνο αδρανεί, αλλά διαιρεί και σαμποτάρει.
Η τεράστια Πορεία από Πάτρα-Σύνταγμα για τους ανέργους, ένωσε κάτω από τα λάβαρα των κομμουνιστών, μια ευρεία μάζα ανθρώπων που βλέπουν στο πρόσωπο του Πελετίδη, το υψηλό, το ανιδιοτελές, τον έντιμο αγώνα, τον Κομμουνιστή με κάπα κεφαλαίο .
Πρότυπο ήθους , πρότυπο αγωνιστή, πρότυπο κομμουνιστή .
Ο άνθρωπος αυτός κοιμάται στα στάδια παρέα μ όλον τον κόσμο .
Περπατά συνοδοιπόρος .
Καμία ειδική μεταχείριση, καμία βαρυγκώμια, τουναντίον συνεχίζει να είναι εμπνευστής, πρωτοπόρος, ανεξάντλητη πηγή ενθάρρυνσης κι αγωνιστικότητας .
Χθες ξαπόστασαν στους Αγ. Θεόδωρος .
Την Κυριακή θα είναι στο Χαϊδάρι, γύρω στις 11 το πρωί και θα κατευθυνθούμε στο Σύνταγμα .
Μαθαίνω πως την πορεία θα την υποστηρίξει και το σύνολο σχεδόν της τοπικής αυτοδιοίκησης του Λεκανοπεδίου πλην του Δήμου Χαλανδρίου, αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα .
Γιατί αυτό είναι το ζητούμενο .
Να είμαστε πολλοί .
Πολλοί και καλοί .
Να γίνουμε ένα μεγάλο ποτάμι κόντρα στις εγκατεστημένες πολιτικές, ένα ανατρεπτικό ανθρώπινο ποτάμι που θα παρασύρει κι άλλους κι άλλους κι άλλους ...
Πελετίδη  , νιώθω περήφανος που υπάρχεις .
Που είσαι αυτός που είσαι . Ντρέπομαι που είμαι Χαλανδραιος, γιατί ο δήμος μου θα είναι ίσως ο μοναδικός που θα λείπει την Κυριακή το απόγευμα από το Σύνταγμα. Ελπίζω να μη λείπουν οι Χαλανδραιοι. Εγώ πάντως θα είμαι εκεί. για να πεθάνει η ανεργία. Για να έχουν μέλλον και δουλειά τα παιδιά μου, οι μαθητές μου, τα νιάτα της Πατρίδας μου.

ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ
ΦΥΣΙΚΟΣ

​Συνάντηση 4 Συλλόγων για τα θέματα του ανατολικού Αμαρουσίου


Την Τρίτη 5 Απριλίου 2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των ΔΣ των συλλόγων Νέου Αμαρουσίου, Παραδείσου, Πολυδρόσου και Προστασίας ρεματιάς Πεντέλης –Χαλανδρίου, με θέματα που αφορούν το περιβάλλον των πολεοδομικών ενοτήτων, τις κυκλοφοριακές συνθήκες που έχουν επικρατήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα στις κύριες οδούς των περιοχών, μετά και τη διάνοιξη της οδού Φραγκοκλησιάς προς Λ. Πεντέλης τον Οκτώβριο 2014 και το υπό κατασκευή έργο της βιοκλιματικής αναβάθμισης & ποδηλατοδρόμου στον Παράδεισο και το Πολύδροσο.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι πρόεδροι των ΔΣ Παραδείσου, Προστασίας ρεματιάς Πεντέλης –Χαλανδρίου και Πολυδρόσου κ. Γ. Βαρδουλάκη, Κ. Δάνου, Π. Πάντος, τα μέλη Α. Κουφοπούλου, Γ. Αναστασόπουλος, Κ. Ρωμαϊδου, Χ. Καρατζή, Β. Καπρινιώτης αντίστοιχα και τα μέλη του ΔΣ Νέου Αμαρουσίου κ. Β. Γιακουμής και Δ. Σταμέλος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και κατέγραψαν, τις απόψεις, γνώμες και τους προβληματισμούς των συλλόγων, από το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Λ. Μαγιάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Μ. Διακολιού και ο κ. Π. Κούκουζας.

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυδρόσου
Παναγιώτης Α. Πάντος

ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΕΝ ΕΤΕΙ 2016

Καθόμουν με ένα φίλο για καφέ στο εμπορικό κέντρο αίθριο, στο Μαρούσι, όταν δύο τεχνικοί με μια σκάλα, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, έκαναν κάποια επέμβαση στο μεγάφωνο που κρέμεται από το καλώδιο.
Ελέγχεται αν ήταν από την ΕΣΗΕΑ ή από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι φήμες λένε ότι από το συγκεκριμένο μεγάφωνο, ακούγονταν ανακοινώσεις αντικυβερνητικές.

Γ. Γ.
 


ΣΧΟΛΙΟ:
Συμφωνώ ότι η λογοκρισία είναι καταδικαστέα και το είπα πριν μιλήσει ο εν ΠΛΑΤΕΙΑ υποστηρικτής του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, δηλαδή εσύ Γ.Γ.

Και από την ΕΣΗΕΑ και από τον ΣΥΡΙΖΑ και παλιότερα από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Και τοπικά εδώ στα δικά μας, από τον Κουράση εκ δεξιών, την Αθανασάτου και τον Ευθυμίου από την αριστερά (καθώς έρχεσαι) και από την Κούκα από το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ..
ΕΣΥ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ 'η μόνο για τον Πορδοσάλτε σε κόβει;

Δεν γράφεις και καμιά κουβέντα για την επίθεση στο μέσο για το οποίο ΕΛΕΥΘΕΡΑ διατυπώνεις τις απόψεις σου;

Γιατί εμένα με κόβει ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΡΔΟΣΑΛΤΕ φίλε και το έγραψα. (Θα φάω και καμιά μήνυση τώρα που τον λέω Πορδοσάλτε μου φαίνεται αλλά έτσι έχει επικρατήσει στην "δική μας" ΕΛΕΥΘΕΡΗ μπλογκόσφαιρα .... τες πάντων).

Αυτή είναι η ΜΕΓΑΛΗ διαφορά.

Οι μπράβοι δεν λυπούνται


Θα ήταν ωφέλιμη μια βόλτα των κυβερνητικών επιτελών στις «ταπεινές» πιάτσες των τοκογλύφων. Να δουν πως τα «αφεντικά» συνεννοούνται και δίνουν τις οδηγίες στα «παιδιά» που εξασφαλίζουν τις εισπράξεις: « Αυτόν, στο γύψο για να του φύγει η μαγκιά, τον άλλο που καίγεται, στο περίμενε για να πέσει στο παρακάλι, από τον δείνα να πάρουμε τα ρέστα του και βλέπουμε»…

Ο πρωθυπουργός και οι επιτελείς της «αριστερής» του κυβέρνησης, αν είχαν μια αμυδρή έστω εικόνα και αίσθηση της λειτουργίας του υποκόσμου θα κατανοούσαν ότι δεν έχουν να ελπίζουν σε τίποτε περιμένοντας τα «παιδιά» της τρόικας (κουαρτέτου) που έχουν αναλάβει την αξιολόγηση. Θα είχαν συνειδητοποιήσει ότι αυτά τα παιδιά και τα ευυπόληπτα αφεντικά τους έχουν χρησιμοποιήσει όλες τις πρακτικές των κοινών τοκογλύφων και των μπράβων της πιάτσας σε βάρος της χώρας. Θα γνώριζαν πια ότι τα αφεντικά και οι μπράβοι τους δεν δείχνουν έλεος, δεν λυπούνται.

Ο πρωθυπουργός και η «αριστερή» του κυβέρνηση θα έπρεπε ήδη να έχουν συνειδητοποιήσει ότι οι δανειστές και οι μπράβοι τους μεταχειρίζονται επ ακριβώς τις δοκιμασμένες πρακτικές του υποκόσμου:

Έβαλαν τη χώρα και την «αριστερή» της κυβέρνηση στο γύψο (κάπιταλ κοντρόλ, πιστωτική ασφυξία) «για να της φύγει η (τζάμπα) μαγκιά της άγνοιας και της υπεροψίας»
Έχουν τη χώρα που καίγεται για ρευστότητα στο περίμενε για να πέσει στο παρακάλι
Βλέπουν και εκμεταλλεύονται το γενικότερο πολιτικό οικονομικό κοινωνικό χάλι της χώρας και ετοιμάζονται για μια ακόμη (τελική;) έφοδο για να μαζέψουν τα ρέστα…

Αν η κυβέρνηση της «αριστεράς» του Αλέξη Τσίπρα είχε μια επαφή με την πραγματική ζωή θα καταλάβαινε ότι δεν έχει να περιμένει κανένα έλεος από τους δανειστές – τοκογλύφους και τους «γιάπηδες» μπράβους τους που όλο έρχονται και όλο καθυστερούν να έρθουν για να αξιολογήσουν. Εχουν τη χώρα και την κυβέρνησή της στον πιστωτικό γύψο και στο περίμενε μέχρι να φτάσει η στιγμή ελάχιστα πριν την ασφυξία. Τότε θα βουτήξουν τα ρέστα και θα επιτρέψουν μια ανάσα…

Αν η κυβέρνηση της «αριστεράς» του κύριου Τσίπρα δεν έτρεφε ψευδαισθήσεις θα γνώριζε ότι τα αφεντικά και οι μπράβοι τους αξιοποιούν (αν δεν δημιουργούν) πρόσθετα προβλήματα στη χώρα γιατί με αυτόν τον τρόπο εντείνουν την αδυναμία της. Και η αδυναμία δεν είναι λόγος για να μην γίνουν οι εισπράξεις. Ακριβώς το αντίθετο, είναι η ώρα του μεγάλου πλιάτσικου.

Σ αυτήν ακριβώς τη στιγμή βρισκόμαστε τώρα:

1.Η χώρα δοκιμάζεται από το βάρος της προσφυγικής κρίσης με τις γεωπολιτικές της παραμέτρους οι οποίες γίνονται εξαιρετικά επικίνδυνες αν λάβει κανείς υπόψη τις πάγιες τουρκικές επιδιώξεις στο Αιγαίο

2.Η εξουθενωμένη, από τα μνημόνια, οικονομία (1/4 του ΑΕΠ εξαφανισμένο σε σχέση με το 2009) δεν επιτρέπει την εκπλήρωση βασικών λειτουργιών του κράτους (άμυνα, παιδεία, υγεία κλπ) το οποίο σαν πρεζάκι περιμένει την αξιολόγηση και τη δόση

3.Και για να επιτρέψουν οι μπράβοι των τοκογλύφων την εκταμίευση μιας ακόμα δόσης, θα πρέπει να εισπράξουν…

Τι έχει απομείνει; Ενέργεια (ΔΕΗ, κοιτάσματα άνθρακα και πιθανά υδρογονανθράκων) νερά (υπηρεσίες ύδρευσης, άρδευσης, υδροηλεκτρικά) και ιδιωτικός πλούτος (οι φεσωμένες παραγωγικές μονάδες στον πρωτογενή τομέα και κυρίως οι ζορισμένες ναυτιλιακές και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις).

Η κυβέρνηση της «αριστεράς» εξακολουθεί να περιμένει ότι κάποιος θα την λυπηθεί. Όμως, οι μπράβοι δεν λυπούνται χωρίς αντάλλαγμα…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛAΚΑΣ
http://sigouratzis.blogspot.gr


ΣΧΟΛΙΟ: ΔΕΝ ΞΕΡΑΝΕ - ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΑΝΕ;