Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ


Ο Μανόλης Χατζηνάκης προλογίζει τον Γιάννη Χατζηανωνίου με έναν τρόπο που συγκίνησε

Ο "ΧΑΤΖΗ" επί το έργω, δίπλα του ο "προεδρεύων" Γ. Παπαγιαννόπουλος

Η χθεσινή συγκέντρωση που οργάνωσαμε οι φίλοι του Γιάννη Χατζηαντωνίου στο Χαλάνδρι πήγε καλά.

Πήγε καλά γιατί ο Γιάννης Χατζηαντωνίου - αν και εμφανώς κουρασμένος από το προεκλογικό τρεχαλητό, φτάνοντας στην τελευταία του προεκλογική υποχρέωση  - ήταν όπως πάντα σαφής, κατανοητός, ξεκάθαρος και ουσιαστικός.

Πήγε καλά γιατί ο Γιάννης Χατζηαντωνίου έκανε διάλογο με τους παρευρισκόμενους, τους άκουσε προσεκτικά και τους απάντησε στα ερωτήματά τους.

Πήγε καλά, γιατί ένα δύσκολο ακροατήριο - κάθε άλλο παρά "κομματικό" του ΣΥΡΙΖΑ - έφυγε ικανοποιημένο και σίγουρο ότι αξίζει να φτάσει αύριο μέχρι την κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο χέρι.

Πήγε καλά γιατί η συμμετοχή ξεπέρασε τα αναμενόμενα - η ζεστή και φιλόξενη αίθουσα του ZANTE ξεχείλισε με πάνω από 50 άτομα.

Πήγε καλά γιατί εκτός από τον υποψήφιο βουλευτή Γιάννη Χατζηαντωνίου παραβρέθηκαν δύο ιστορικά πρόσωπα του σοσιαλιστικού πατριωτικού χώρου που έδωσαν την διάσταση της ιστορικής συνέχειας των αγώνων που επωμίζεται ο Γιάννης: το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρ. υπουργός (Επί Ανδρέα) Μανόλης Χατζηνάκης - που προλόγισε τον Γιάννη Χατζηαντωνίου και το  επίσης  ιστορικό στέλεχος του ΠΑΚ και του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπαγιαννόπουλος ο οποίος ανέλαβε τον ρόλο του προέδρου στην διαδικασία - που δεν ήταν μονόλογος.

Παρέμβαση ενημέρωσης για το μεγάλο θέμα της διεκδίκησης των Γερμανικών Αποζημιώσεων έκανε ο Μένης Συγγελάκης (Μέλος της Επιτροπής στην οποία προεδρεύει ο Μανώλης Γλέζος).

Η πρωτοβουλία πήγε καλά γιατί όλοι οι παρευρισκόμενοι κατάλαβαν ότι ένας σταυρός αύριο στον Γιάννη Χατζηαντωνίου δεν θα τους οδηγήσει αργότερα σε .... κοψοχερισμό.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

Ο ΑΝΤΙ-ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΣΜΟΣ μπροστά στις κάλπες.

 Αύριο ψηφίζουμε.

 Σε μια  Χώρα  βυθισμένη στο Χρέος και στην (πολυεπίπεδη) Κρίση, που παραπέει χωρίς Πρόγραμμα και προοπτική, ακούμε από τους «πολιτικούς ταγούς» «παρόλες» κατώτερες των περιστάσεων.: Δεν θα ασχοληθούμε εδώ σήμερα με τα κομματικά επιτελεία. Θα στρέψουμε το βλέμμα μας σε αυτό που προς στιγμήν αποτέλεσε μια Ελπίδα διαφυγής, που στιγμιαία ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ τον ρόλο του ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΛΑΟΥ. Αναφέρομαι στις Αντι-Μνημονιακές «Πλατείες» και εν συνεχεία, στις εκδηλωθείσες Μορφές και Πρωτοβουλίες Αλληλεγγύης

 Ο  ΑΝΤΙ-ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΣΜΟΣ: -αυτό το ιδιόμορφο Κίνημα που εμφανίστηκε Μαζικά στις Πλατείες από την άνοιξη του 2011, ανατρέποντας εν πολλοίς τον εφησυχασμό της άπνοης και καταναλωτικής 20ετίας 1990-2010΅:,εγκλωβίστηκε στα ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΠΥΡΑΜΙΔΟΕΙΔΗ ΣΧΗΜΑΤΑ, υπακούει πλέον στα «κομματικά Ιερατεία» - :

-Στην Αριστερή όχθη, ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΕ στον ΣΥΡΙΖΑ, μετατρέποντας τον σε ΒΑΣΙΚΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΗ της Εξουσίας, χωρίς ο ίδιος να έχει λύσει ακόμη- συν τοις άλλοις- την ΑΝΤΙΦΑΣΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΙΑΠΕΡΝΑ: με την ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ή με την ΠΑΤΡΙΔΑ;

 Στην Δεξιά όχθη: Συντάχθηκαν,

-είτε, με την «μπρουτάλ», αμόρφωτη, φασίζουσα «Χρυσή Αυγή» , η ηγεσία της οποίας είναι σήμερα υπόδικη

-ή, με τους ΑΝ.ΕΛ που εμπεριέχουν μέσα τους όλες τις νέο-Ελληνικές αντιφάσεις., κατόρθωσαν όμως να επιβιώσουν (και είναι πιθανοί Σύμμαχοι σε μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ).

  ΈΤΣΙ η ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ του  ΑΝΤΙ-ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΣΜΟΥ έμεινε ΗΜΙΤΕΛΗΣ, Δεν μπόρεσε να ΑΝΟΙΞΕΙ ΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥ…..

 Όσον αφορά τους Μνημονιακούς, είτε παραδοσιακούς (Δικομματισμός), είτε Μετα-Μοντέρνους («Ποτάμι», Γιωργάκης), παραμένουν Παρωχημένοι, Εξαρτημένοι, ΠΕΡΙΧΑΡΑΚΩΜΕΝΟΙ. Στην ίδια τους την Αντίφαση.

-         Διαβάζουμε τούτες τις μέρες : ερμηνείες φτιαγμένες με παλαιά, "σίγουρα" υλικά, που δεν οδήγησαν πουθενά παρά μόνο σε περιχαράκωση, σε οκνηρία, σε Εθελοδουλεία: . Οι δυνάμεις της ακινησίας δίνουν σκληρή μάχη επιβίωσης..
     
      Οι δυνάμεις της Αντι-Μνημονιακής Ελλάδας, απαντούν με ερμηνείες αμυντικές.  Κι΄όμως: ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ μια ΝΕΑ Ελλάδα, με ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ, μια Ελλάδα ΕΘΝΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ και με τον ΛΑΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ. με κοινωνική συνοχή και ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Γι΄ αυτό, εκ των πραγμάτων, όλοι οι ΑΝΤΙ-ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ στηρίζουν τις Αντι-Μνημονιακές Δημοκρατικές  δυνάμεις, γι΄ αυτό λένε/λέμε ότι  χρειαζόμαστε  μια ΑΝΤΙ-ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ κυβέρνηση, στηριγμένη στο ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ., και ένα Πρόγραμμα Επιβίωσης του Λαού μας και Εξόδου από την Κρίση.

 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΠΛΗΣ: "ΕΠΑΦΙΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ"


Η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ για αξιόπιστη διαπραγμάτευση επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων. 

Ζητούμε τη στήριξή σας!

Παναγιώτης Κουρουμπλής
Υποψήφιος Βουλευτής Β΄  Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ 

Οι εκλογές αφετηρία για ελπιδοφόρα πορεία


Γιάννης Τόλιος, διδάκτωρ οικονομικών,
υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθήνας


Η ανατροπή που ξεκίνησε τέλος 2014 μπορεί και πρέπει να ολοκληρωθεί με την ανάδειξη αριστερής κυβέρνησης στις ερχόμενες εκλογές. Ωστόσο πολιτικά κόμματα και δυνάμεις του «μνημονιακού τόξου», επιχειρούν με διάφορα μέσα να αποτρέψουν τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, επιστρατεύοντας ως όπλα τον εκφοβισμό, εκβιασμό, παραχάραξη και απόκρυψη της αλήθειας. Άραγε με ποιο πρόγραμμα κατεβαίνει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις εκλογές ζητώντας τη ψήφο του ελληνικού λαού; Στην ουσία το πρόγραμμα τους είναι το e-mail Χαρδούβελη προς την «τρόϊκα» (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) που δεσμεύονται σε νέες περικοπές μισθών, συντάξεων, αυξήσεις φόρων, απολύσεις, κατάργηση ΕΚΑΣ, κά. Η καταψήφιση των δύο κομμάτων και όλων γενικά των δυνάμεων του «μνηνονιακού τόξου» (πχ. «Ποτάμι») που ψαρεύουν στα «θολά νερά» δυσαρεστημένους ψηφοφόρους λειτουργώντας ως ανάχωμα στο ΣΥΡΙΖΑ, είναι το πρώτο βήμα ολοκλήρωσης της ανατροπής.
Ταυτόχρονα η ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ με ισχυρή εντολή για συγκρότηση αριστερής κυβέρνησης, δίνει αποτελεσματική λύση στο ζήτημα της διακυβέρνησης και εφαρμογής του προγράμματος παραγωγικής ανασυγκρότησης με επίκεντρο την ανεργία, τη στήριξη εκατοντάδων χιλιάδων «θυμάτων» της ανθρωπιστικής κρίσης, την επανεκίνηση της οικονομίας, επαναφορά θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων και ενίσχυση του εισοδήματος λαϊκών στρωμάτων (κατώτατος μισθός 751 €, 13η σύνταξη, 12.000 αφορολόγητο, κατάργηση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, κατάργηση ΕΝΦΙΑ και θεσμοθέτηση φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας, κά), καθώς ανασυγκρότησης του κράτους με αναβάθμιση της άμεσης και αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας (ριζική αλλαγή νόμου περί ευθύνης υπουργών, δημοψηφίσματα, κατάργηση χαριστικών ρυθμίσεων υπέρ βαρόνων  media και οικονομικής ελίτ, κά).
Ωστόσο μόνιμη επωδός των δυνάμεων του «μνημονιακού τόξου» είναι «που θα βρείτε τα λεφτά».! Θεωρούν δεδομένες τις κυρίαρχες πολιτικές και αναζητούν  εξ’ υπολοίπου «λύσεις» που οδηγούν μοιραία σε διαιώνιση της λιτότητας σε βάρος της μισθωτής εργασίας, μικροεπιχειρήσεων, αγροτών και ιδιαίτερα της  νέας γενιάς. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει σαφέστατη απάντηση. Οι πόροι για την παραγωγική ανασυγκρότηση και πολιτιστική αναγέννηση της χώρας θα βρεθούν: πρώτον, από καταπολέμηση της τεράστιας φοροδιαφυγής και φοροκλοπής «εχόντων και κατεχόντων», δεύτερον, από τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και αποπληρωμή υπόλοιπου με ρήτρα ανάπτυξης, τρίτον, από το δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο των τραπεζών με διασφάλιση αποταμιεύσεων και παροχή ρευστότητας στην οικονομία, τέταρτον, με την ορθολογική αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων και πέμπτον, με αυτήν καθ’ αυτήν την ανάπτυξη, δηλ. την αύξηση της απασχόλησης, της παραγωγής, του εισοδήματος και δικαιότερης κατανομής και ανακατανομής του. Τελεία και παύλα.!
Για την εφαρμογή των παραπάνω κρίσιμο ρόλο θα παίξει η ενεργητική στήριξη από το λαό του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και συμπαράταξη των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων, καθώς και η ανάπτυξη κινήματος αλληλεγγύης από τους ευρωπαϊκούς λαούς. Η υπόθεση των εκλογών της 25ης Γενάρη αφορά όχι μόνο την Ελλάδα αλλά όλες τις χώρες και λαούς της ΕΕ, για την επαναθεμελίωση του ευρωπαϊκού οράματος με όρους λαών και εργαζόμενων. Στις επερχόμενες εκλογές κάθε ψηφοφόρος μπορεί με όπλο την ψήφο του να αποτρέψει τη συνέχιση των καταστροφικών πολιτικών του Μνημονίου, να δώσει στήριξη στο ΣΥΡΙΖΑ και ψήφο στην ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον της χώρας, του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα της νέας γενιάς.

ΧΑΡΑ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ: Γιατί ΣΥΡΙΖΑ;


Γιατί πέντε χρόνια σκληρής λιτότητας και ακραίων μνημονιακών επιλογών δεν οδήγησαν την Ελλάδα πουθενά. Αντιθέτως, προκάλεσαν τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση που έχει βιώσει ποτέ χώρα εν καιρώ ειρήνης. Αφήνουν πίσω τους μια κοινωνία βαριά πληγωμένη από την τρομακτικά υψηλή ανεργία, την ανέχεια, τη διαφθορά, την αναξιοκρατία και την κοινωνική αδικία, με το σύνολο σχεδόν της δημόσιας περιουσίας υπό εκποίηση και το φυσικό περιβάλλον έρμαιο σε κάθε είδους καταστροφή. Η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ φεύγει, αφήνοντας ως παρακαταθήκη λουκέτα σε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τη θηλιά σφιγκτή στο λαιμό όσων ακόμα αντέχουν. Φεύγει αφήνοντας τις Ελληνίδες και τους Έλληνες σαν τον πιο απαισιόδοξο για το μέλλον του λαό της Ευρώπης.
Τα τελευταία πέντε χρόνια ως ΣΥΡΙΖΑ αναλύσαμε τη συγκυρία, προειδοποιήσαμε για τις ολέθριες συνέπειες και τα αδιέξοδα των μνημονιακών πολιτικών και –δυστυχώς για την Ελλάδα- δικαιωθήκαμε. Μιλήσαμε εγκαίρως για τον ευρωπαϊκό χαρακτήρα του ελληνικού προβλήματος, για την ανάγκη διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και αποπληρωμή του υπολοίπου με ρήτρα ανάπτυξης. Σήμερα, ολοένα και περισσότερες φωνές σε ολόκληρη την Ευρώπη συντάσσονται με την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ.
Στις 25 Γενάρη, ήρθε η ώρα για την πατρίδα μας να προχωρήσει μπροστά. Ήρθε η ώρα να ξαναβρεί η κοινωνία μας τη χαμένη της αξιοπρέπεια, να εμπεδώσουν οι πολίτες το αίσθημα δικαιοσύνης, να παταχθούν η διαπλοκή και η αδιαφάνεια, να επιστρέψει η δημοκρατία στον τόπο που τη γέννησε.
Ήρθε η ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τον ελληνικό λαό, να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας. Στον όμορφο και δύσκολο αυτό αγώνα θα είμαι, όπως πάντα, παρούσα.
Χαρούλα (Χαρά) Καφαντάρη
Υποψήφια Βουλευτής Β’ Αθηνών ΣΥΡΙΖΑ

Βιογραφικό:
Γεωλόγος, πτυχιούχος του ΑΠΘ, συνταξιούχος Εθνικής Τράπεζας, παντρεμένη και μητέρα δύο νέων επιστημόνων.
Με ενεργό συμμετοχή από τα μαθητικά χρόνια στο αριστερό κίνημα της χώρας, στο συνδικαλιστικό κίνημα των τραπεζών, δραστήριο μέλος κοινωνικών κινημάτων και κινημάτων Πόλης, με ιδιαίτερη δράση στο περιβαλλοντικό πεδίο.
Βουλευτής στη Β’ Περιφέρεια Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ από το 2012, με πλούσια και πολύπλευρη κοινοβουλευτική δράση εστιασμένη στο Περιβάλλον, την Κλιματική Αλλαγή, τη Διαχείριση Απορριμμάτων, την Προστασία των Ζώων, καθώς και σε θέματα Πολιτικής Προστασίας και Πυροσβεστικού Σώματος.
Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος της Βουλής. Εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου στις τρεις τελευταίες Διεθνείς Συνδιασκέψεις για το κλίμα του ΟΗΕ: στη Ντόχα, τη Βαρσοβία και πρόσφατα στη Λίμα του Περού.
Μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Γεωλόγων, του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και των Τμημάτων Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Σωμάτων Ασφαλείας και Φεμινιστικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.