Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Η Ρένα Δούρου στα γραφεία του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής

Στα κεντρικά γραφεία του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής βρέθηκε σήμερα για πρώτη φορά η Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Συνδέσμου, Ρένα Δούρου.

Ερωτηθείσα αργότερα, η Ρένα Δούρου τόνισε ότι η ανάληψη των καθηκόντων της σηματοδοτεί μια νέα αρχή τόσο σε ό,τι αφορά στη λειτουργία του Συνδέσμου όσο και αναφορικά με την νέα φιλοσοφία στη διαχείριση των απορριμμάτων, που προωθεί η νέα Περιφερειακή Αρχή. «Η παρουσία μου για πρώτη φορά στα γραφεία του Συνδέσμου σηματοδοτεί μια νέα ρότα. Είμαστε υπέρ της διαφάνειας και κατά της συστηματικής απαξίωσης του ανθρώπινου δυναμικού και των υπηρεσιών. Μια απαξίωση που οδηγεί στον εκφυλισμό του ΕΔΣΝΑ σε μηχανισμό ανάθεσης εργολαβιών και διανομής αντισταθμιστικών και παράλληλα απειλεί το δημόσιο χαρακτήρα της διαχείρισης απορριμμάτων. Η νέα Περιφερειακή Αρχή πιστεύει και εμπιστεύεται τις δυνατότητες προσφοράς και την αίσθηση ευθύνης των εργαζομένων του Συνδέσμου στο πλαίσιο ενός νέου προτύπου διακυβέρνησης, με τους πολίτες, από τους πολίτες, για τους πολίτες, προς όφελος της κοινωνίας και όχι των ολίγων και των συμφερόντων τους».

Επιστολή της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου προς τους εργαζόμενους της Περιφέρειας ΑττικήςΕπιστολή προς τους εργαζόμενους της Περιφέρειας Αττικής, έστειλε σήμερα η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι είναι «συνοδοιπόροι και συμπαραστάτες» στη «νέα πορεία» που ξεκινά η Περιφέρεια Αττικής, με «επίκεντρο τους πολίτες και το περιβάλλον». «Η νέα Περιφερειακή Αρχή πιστεύει και εμπιστεύεται τους εργαζόμενους της Περιφέρειας Αττικής. Πιστεύει και στηρίζεται στις δυνατότητες προσφοράς και την αίσθηση ευθύνης τους απέναντι σε μια κοινωνία που δοκιμάζεται καθημερινά από τις πολιτικές λιτότητας», παρατηρεί στην επιστολή της η Περιφερειάρχης.

Αναλυτικά η επιστολή της Ρένας Δούρου έχει ως εξής:

«Η Περιφέρεια Αττικής ξεκινά μια νέα πορεία.

Μια πορεία με επίκεντρο τους πολίτες και το περιβάλλον της Αττικής.

Μια πορεία που περνά μέσα από ένα νέο πρότυπο διακυβέρνησης. Μια διακυβέρνηση με τους πολίτες, από τους πολίτες, για τους πολίτες. Προς όφελος της κοινωνίας και όχι προς όφελος των ολίγων και των συμφερόντων τους.

Σε αυτή την πορεία, από την οποία κανείς δεν περισσεύει, συνοδοιπόροι και συμπαραστάτες είσαστε εσείς, οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας. Ο απαραίτητος συνδετικός κρίκος της Περιφέρειας με την κοινωνία και τους πολίτες. Μακριά από στείρες λογικές δήθεν αξιολογήσεων, που στοχεύουν στις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων στο πλαίσιο της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών, απαξιώνοντας έτσι τη λειτουργία του Δημόσιου τομέα γενικά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ειδικότερα, η νέα Περιφερειακή Αρχή πιστεύει και εμπιστεύεται τους εργαζόμενους της Περιφέρειας Αττικής. Πιστεύει και στηρίζεται στις δυνατότητες προσφοράς και την αίσθηση ευθύνης τους απέναντι σε μια κοινωνία που δοκιμάζεται καθημερινά από τις πολιτικές λιτότητας.

Προσφορά και ευθύνη αποτελούν λοιπόν τις λέξεις "κλειδιά" σε αυτή την κοινή πορεία με δημοκρατία, αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη, έτσι ώστε η Περιφέρεια Αττικής να σταθεί στο πλευρό των πολιτών και των αδύναμων κοινωνικών ομάδων».

Τι επιτρέπεται να χρεώνουν οι παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ και τι όχι – Τι πρέπει να εξασφαλίζει ο κάθε σταθμός


 Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι γονείς που ωφελούνται φέτος από το πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας των μικρών παιδιών τους μέσω ΕΣΠΑ από παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ.

Κάθε χρόνο παρατηρούνται παραβάσεις από παιδικούς σταθμούς, που επιδοτούνταν από το ΕΣΠΑ και οι οποίοι εξαπατούν γονείς και λαμβάνουν διπλές αμοιβές για υπηρεσίες που ήδη έχουν επιδοτηθεί για αυτές μέσω του προγράμματος του ΕΣΠΑ.

Ορισμένοι όμως βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, κατά παράβαση των συμβάσεων και περαιτέρω της υφιστάμενης νομοθεσίας, απαιτούν από τους γονείς να καταβάλλουν επιπλέον χρήματα για τη μετακίνηση των παιδιών, ισχυριζόμενοι ότι το πρόγραμμα δεν αφορούσε (καθόλου) μετακίνηση.

Ανάλογη «πρακτική» ακολουθείται και στο θέμα της σίτισης, δεδομένου ότι προσφέρονταν γεύματα έναντι χρηματικής αμοιβής ή σε κάποιες περιπτώσεις προσφέρονταν μικρότερος αριθμός γευμάτων από τον προβλεπόμενο στη σχετική σύμβαση, κατά παρέκκλιση του προγράμματος, που απαγόρευε την οποιαδήποτε χρέωση στους γονείς.

Όπως σημειώνει το dikaiologitika.gr οι δομές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα έχουν συνάψει σχετικές συμβάσεις με τον Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης Συμβάσεων (δηλαδή την ΕΕΤΑΑ) και λαμβάνουν ποσά για την κάλυψη του συνολικού κόστους των παρεχόμενων υπηρεσιών, προκειμένου οι γονείς να μην προβαίνουν σε πληρωμή τροφείων ή άλλης μορφής διδάκτρων ή καταβολή οποιουδήποτε άλλου αντιτίμου (σίτιση, μετακίνηση από την οικία κ.λπ.).

Αναλυτικά τι παρέχει το πρόγραμμα στα φιλοξενούμενα παιδιά και τι ισχύει για τις υποχρεώσεις των δομών που συμμετέχουν:

Η δομή που συμμετέχει στο πρόγραμμα δεν δύναται να προβεί σε είσπραξη τροφείων ή άλλης μορφής διδάκτρων ή οποιουδήποτε αντιτίμου από τους ωφελούμενους (όπως για παράδειγμα κόστος εγγραφής) ή δαπάνες διοργάνωσης εκδηλώσεων στο πλαίσιο των θρησκευτικών εορτών ή εθνικών επετείων.

Τι πρέπει να εξασφαλίζει ο εκάστοτε παιδικός σταθμός

* Υγιεινή, καθημερινή φροντίδα και ασφαλή παραμονή, προσαρμοσμένη στις ανάγκες κάθε ηλικίας φιλοξενούμενων. * Φύλαξη με δραστηριότητες για την απασχόληση, τη διαπαιδαγώγηση, το παιχνίδι και την ψυχαγωγία. Ειδικότερα, ανάλογα με την ηλικία, περιλαμβάνονται ομαδικά παιχνίδια στην τάξη και στην αυλή, δραστηριότητες γνώσεων και πληροφόρησης, δραστηριότητες απασχόλησης με ανάλογο υλικό, παιδαγωγικές δραστηριότητες, συζητήσεις, μουσικά ακούσματα, δραστηριότητες ζωγραφικής, κολλητικής, πλαστελίνης, κουκλοθέατρο, θεατρικό παιχνίδι, αφήγηση παραμυθιού, τραγούδι και εν γένει παιχνίδια για την εξέλιξη της αντιληπτικής ικανότητας του παιδιού.

* Μέριμνα για την ομαλή ψυχοσυναισθηματική και υγιεινή ανάπτυξη των παιδιών και παροχή συμβουλευτικής ενημέρωσης και υποστήριξης στις οικογένειές τους.

* Υγιεινή και επαρκή διατροφή – όταν παρέχεται – με σωστή ποιοτική σύνθεση, για κάθε παιδί. Η διατροφή – σίτιση περιλαμβάνει υποχρεωτικά πρωινό και μεσημεριανό (όπως αποτυπώνεται στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα της Δομής).

* Φροντίδα για την ατομική καθαριότητα τους, καθώς και την καθαριότητα των χώρων της Δομής. * Τακτική ιατρική παρακολούθηση.

* Οι δαπάνες για γραφική ύλη και αναλώσιμα συνολικής αξίας μέχρι 100€.

Υπηρεσίες σίτισης

Εάν από την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας ή οποιοδήποτε σχετικό επίσημο έγγραφο προκύπτει ότι παρέχεται σίτιση από το Φορέα / Δομή, τότε αυτός υποχρεούται να την παρέχει στο Πρόγραμμα.

Στην περίπτωση που ο Φορέας / Δομή δηλώσει με την Αίτησή του ότι δεν παρέχει σίτιση στο Πρόγραμμα και εφόσον προκύπτει από την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας ή οποιοδήποτε σχετικό επίσημο έγγραφο προκύπτει ότι παρέχεται σίτιση, τότε η Ε.Ε.Τ.Α.Α. θα τον εντάξει στην αντίστοιχη κατηγορία με σίτιση.

Στην περίπτωση κατά την οποία δεν προκύπτει από την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας ή οποιοδήποτε σχετικό επίσημο έγγραφο ότι παρέχεται σίτιση από το Φορέα / Δομή για να ενταχθεί στην αντίστοιχη κατηγορία με σίτιση, θα πρέπει να προσκομίσει υπεύθυνη δήλωση του νομίμου εκπροσώπου του, στην οποία θα δηλώνεται ότι διαθέτει μάγειρα και μαγειρείο, το οποίο πληροί όλες τις υγειονομικές προδιαγραφές.

Οποιαδήποτε άλλη μορφή παροχή σίτισης δεν γίνεται αποδεκτή από το Πρόγραμμα.

Οι Φορείς / Δομές που εκ της αδείας τους προκύπτει ότι δεν παρέχουν σίτιση δεν δικαιούνται να προβούν στην είσπραξη οποιουδήποτε ποσού αναφορικά με τις σχετικές αυτές υπηρεσίες. Σε αυτήν την περίπτωση οι Φορείς / Δομές θα πρέπει να αποδέχονται οποιοδήποτε φαγητό φέρνει το παιδί μαζί του, κατάλληλα συσκευασμένο και με ευθύνη του ωφελούμενου, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη σωστή σίτιση του παιδιού.

Ο Φορέας / Δομή θα πρέπει να φροντίζει για τη σωστή παροχή και το σερβίρισμα του φαγητού.


Υπηρεσίες μετακίνησης

Στα ανωτέρω ετήσια ανώτατα όρια δαπάνης δεν περιλαμβάνονται οι υπηρεσίες μετακίνησης και κατά συνέπεια θα βαρύνουν τους ωφελούμενους εφόσον επιθυμούν την παροχή αυτών των υπηρεσιών.

Η εν λόγω εξαίρεση δεν ισχύει για τις μετακινήσεις των ΑμεΑ που απασχολούνται στα ΚΔΑΠ ΑμεΑ, καθώς και στους Φορείς/Δομές που φιλοξενούν προνήπια με αναπηρία (Κατηγορία Β3.), όπου η μετακίνηση συμπεριλαμβάνεται στην προσφερόμενη τιμή. Η μετακίνηση των ΑμεΑ που απασχολούνται στα ΚΔΑΠ ΑμεΑ, καθώς και των προνηπίων με αναπηρία της Κατηγορίας Β3 (Προ-νήπια με αναπηρία από 2,5 ετών έως 6,5 ετών) συμπεριλαμβάνεται στην προσφερόμενη τιμή του Φορέα / Δομής.

Τυχόν άλλες ειδικές υπηρεσίες (π.χ. κολύμβηση, μπαλέτο, παρακολούθηση ξενόγλωσσων μαθημάτων, επισκέψεις σε μουσεία, παρακολούθηση θεατρικών ή άλλων παραστάσεων, εκδηλώσεων κ.ά.), που παρέχονται από τις Δομές, είναι προαιρετικές και δεν αφορούν στη βασική απασχόληση και διαπαιδαγώγηση και ως εκ τούτου, εφόσον τις επιλέξουν οι ωφελούμενοι, θα επιβαρύνουν οικονομικά τους ίδιους.

Τα ανωτέρω ποσά καλύπτουν το συνολικό κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών, όπως αυτές αναφέρονται κατωτέρω, πλην της μετακίνησης για τις Δομές

Πόσα χρήματα λαμβάνουν απο το πρόγραμμα οι δομές

Βρεφικοί – Βρεφονηπιακοί – Παιδικοί Σταθμοί:

Α1.1. Βρέφη από 2 μηνών έως 2,5 ετών: 2.500€ χωρίς σίτιση και 3.100 € με σίτιση

Α1.2. Βρέφη από 8 μηνών έως 2,5 ετών: 2.500€ χωρίς σίτιση και 3.100 € με σίτιση

Α1.3. Βρέφη από 18 μηνών έως 2,5 ετών: 2.500€ χωρίς σίτιση και 3.100 € με σίτιση


Α2. Προ-νήπια από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση: 1.900€ χωρίς σίτιση και 2.500€ με σίτιση


Β. Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Ολοκληρωμένης Φροντίδας:

Β1. Βρέφη από 8 μηνών έως 2,5 ετών: 2.500€ χωρίς σίτιση και 3.100 € με σίτιση

Β2. Προ-νήπια από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση: 1.900€ χωρίς σίτιση και 2.500€ με σίτιση


Β3. Προ-νήπια με αναπηρία από 2,5 ετών έως 6,5 ετών: 5.500€.

Γ. Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.):

Παιδιά από την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση έως 12 ετών και παιδιά με ελαφράς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα: 1.400€ ανεξαρτήτου βάρδιας.

Δ. Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Με Αναπηρίες (Κ.Δ.Α.Π.- ΜΕ.Α.)

Παιδιά με αναπηρία ή /και έφηβοι ή /και άτομα με νοητική υστέρηση ή / και κινητική αναπηρία: 5.500,00 €.

Παράλληλα έχουν δοθεί διευκρινίσεις πριν απο λίγες ημέρες και απο την ΕΕΤΑΑ.

Οι δραστηριότητες για την απασχόληση, τη διαπαιδαγώγηση, το παιχνίδι και την ψυχαγωγία που αναφέρονται στην παρ. 2.3.2 περ.2 της Πρόσκλησης είναι ενδεικτικά προσφερόμενες και ανάλογα με την ηλικία.

Επίσης, σημειώνεται, ότι οι δαπάνες για γραφική ύλη και αναλώσιμα συνολικής αξίας μέχρι 100€ συμπεριλαμβάνονται υποχρεωτικά στα προσφερόμενα από τους υποψηφίους Φορείς / Δομές ετήσια ανώτατα όρια δαπάνης ανά θέση, όπως αυτά αποτυπώνονται στην αίτηση συμμετοχής τους.

Η διάρκεια λειτουργίας των δομών στο πλαίσιο του προγράμματος αφορά σε χρονικό διάστημα 11 μηνών για την περίοδο 2014 – 2015.

Το ωράριο λειτουργίας, το οποίο υποχρεούται ο κάθε ανάδοχος Φορέας / Δομή να τηρεί για την υλοποίηση του Προγράμματος, είναι αυτό που αναφέρεται στην άδεια ίδρυσης και λειτουργίας του ή στο κανονισμό λειτουργίας του ή στην συστατική του πράξη ή στον Ο.Ε.Υ. του Δήμου και το οποίο ωράριο υποχρεούται να δηλώσει και είναι σύμφωνο στην αίτηση συμμετοχής του, στο πλαίσιο της βάρδιας.

Οι Φορείς / Δομές που λειτουργούν σε δύο βάρδιες, σύμφωνα με την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας τους, θα πρέπει να προσδιορίσουν μόνο μια (1) βάρδια για την οποία επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, το ωράριο λειτουργίας, καθώς και τον αριθμό των παιδιών (προσφερόμενων θέσεων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στη σχετική Πρόσκληση), που θα δηλώσουν στην αίτηση συμμετοχής τους.

Στην παράγραφο 2.3.2 περ. 4 όπου αναφέρεται «Οι Δομές των περιπτώσεων Α1.1, Α1.2, Α1.3, Α2, Β1 και Β2, που παρέχουν υπηρεσίες μετακίνησης θα πρέπει να δηλώσουν σαφώς στην αίτηση συμμετοχής της Δομής τις εξυπηρετούμενες περιοχές», με τον όρο «εξυπηρετούμενες περιοχές» εννοούνται περιοχές εντός του Δήμου που εδρεύει η Δομή και περιοχές εντός των όμορων δήμων από το Δήμο που εδρεύει η Δομή.

Η υποχρέωση των υποψηφίων που θα ανακηρυχθούν Ανάδοχοι για τήρηση στην έδρα του Φορέα / Δομής φακέλου με αντίγραφα όλων των αναφερομένων στην ανωτέρω Πρόσκληση δικαιολογητικών (συμμετοχής και για την υπογραφή της σύμβασης) υφίσταται για χρονικό διάστημα δέκα (10) ετών μετά τη λήξη του παιδαγωγικού έτους για το οποίο συμμετείχαν.

Το έντυπο «Αίτηση Συμμετοχής των Ωφελούμενων» θα αναρτηθεί στις 25/07/2014 στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. και θα είναι το μόνο το οποίο ισχύει, προκειμένου να συμπληρωθεί και να υποβληθεί από τον κάθε γονέα, που θέλει να υποβάλλει υποψηφιότητα για συμμετοχή στο Πρόγραμμα, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στη σχετική Πρόσκληση. Σημειώνεται ότι, οποιαδήποτε άλλη μορφή εντύπου συμμετοχής δεν θα ληφθεί υπόψη και η αίτηση θα απορρίπτεται.


ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: 

Επειδή πολύ κουβέντα έχει γίνει σχετικά με τις χρεώσεις των παιδικών σταθμών το άρθρο του έγκυρου site (όχι ημών των γραφικών - κατά την διοίκηση του δήμου επισήμως πλέον) δείχνει ότι τα μηνιαία τροφεία που αποδέχονται από το ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ - άρα βγαίνουν, είναι 170 ευρώ χωρίς σίτιση και 230 με σίτιση)

Επίσης εξ αυτού μπορεί να βγει ασφαλώς το συμπέρασμα ότι ένας ιδρυματικός παιδικός  σταθμός - με πολλά ακίνητα για να χρηματοδοτούν την λειτουργία του και επιβλεπόμενος από την διεύθυνση εθνικών κληροδοτημάτων για την εφαρμογή της βούλησης του διαθέτη -  όπως αυτός της ΕΣΤΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ - πρέπει να παίρνει ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ, όταν παίρνει τροφεία (άσε που ΤΑ ΜΙΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΔΩΡΕΑΝ, όπως μας είπε ένα πουλάκι, με βάση ΤΗΝ ΔΙΑΘΗΚΗ).

Επίσης εσύ αναγνώστη μου να ξέρεις ότι οι ιδιωτικοί που σου ζητούν πολύ περισσότερα ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΟΥΝ, ειδικά αν είναι ενταγμένοι στους επιδοτούμενους του ΕΣΠΑ.

Οι άλλοι βέβαια που δεν εντάσσονται στο ΕΣΠΑ μπορούν να ζητούν όσα θέλουν, ελεύθερη αγορά έχουμε, αλλά δεν είναι αυτοί το δείγμα, όταν μιλάμε στο επίπεδο της δημοτικής πολιτικής,
Και εσύ αναγνώστη μου, αν θέλεις το βρέφος να μάθει και .... ξένες γλώσσες (πριν ψελλίσει την μητρική του) και αντέχει η τσέπη σου ΠΛΕΡΩΣΕ, όπως άμα θες πληρώνεις και ιδιωτικό σχολείο.

Αλλά επειδή η προσχολική αγωγή ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ πρέπει να ξαναβάλουμε στο τραπέζι και να συμφωνήσουμε ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ που πρέπει να διασφαλίζονται ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

http://www.aftodioikisi.gr

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΛΗΝΗΚλειστές οι αθλητικές εγκαταστάσεις στο Δήμο Παλλήνης 

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΙΕΥΘ.ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ  ΕΛΕΓΧΟΥ
Αριθ.Πρωτ. 2238
Ημερομ.Κατάθεσης
04.09.14

Από 1η Σεπτέμβρη έκλεισαν κατ' εφαρμογή του Ν. 4049/2012, οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Παλλήνης και πολλών άλλων Δήμων παρά τις έγκαιρες προειδοποιήσεις πολλών δημοτικών αρχών. Ο λόγος είναι ότι πλέον και ορθώς απαιτείται άδεια για να λειτουργήσει η όποια αθλητική εγκατάσταση. Το πρόβλημα όμως έγκειται στο γεγονός ότι απαιτείται από τις δημοτικές αρχές να εξασφαλίσουν άδειες λειτουργίας που θα εμπεριέχουν όλα τα αναγκαία μέτρα ασφάλειας για αθλούμενους και θεατές, διαδικασία που απαιτεί οι Δήμοι να έχουν στη διάθεσή τους τα σχέδια ανέγερσης των εγκαταστάσεων που ολοκληρώθηκαν υπό την αιγίδα είτε της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού είτε του ΟΣΚ τα οποία όμως δεν τους έχουν αποδοθεί ποτέ.

Ταυτόχρονα αποκαλύπτεται και από τις καταγγελίες στο Δήμο Παλλήνης ότι πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις έχουν χαρακτηριστεί αυθαίρετες παρά το ότι ανεγέρθηκαν υπό την αιγίδα του ελληνικού δημοσίου! Παράλληλα έχει ζητηθεί από τους Δήμους να προβούν σε σειρά μελετών επί όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων χωρίς όμως να τους διασφαλίζονται οι αναγκαίοι πόροι. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η παράταση που δόθηκε στους ΟΤΑ να ολοκληρώσουν τις σχετικές διαδικασίες αδειοδότησης έως την 31η Αυγούστου παρά το γεγονός ότι ο νομοθέτης γνώριζε ότι το Μάιο του 2014 θα διεξάγονταν εκλογές για την ανάδειξη νέων δημοτικών αρχών και συμβουλίων, γεγονός που καθιστά αδύνατη την έγκριση μελετών από το Μάιο μέχρι και την ανάληψη καθηκόντων από τις νέες δημοτικές αρχές. Τέλος δεν μπορούμε παρά να στηλιτεύσουμε το γεγονός ότι ο νομοθέτης απαιτεί την εφαρμογή του Νόμου 4049/2012 σε προθεσμία μικρότερη των δύο ετών ενώ χρειάστηκαν τουλάχιστον τέσσερα χρόνια για να νομοθετήσει το ελληνικό κράτος τα αυτονόητα, να απαιτήσει δηλαδή την ύπαρξη άδειας λειτουργίας για κάθε είδους αθλητική εγκατάσταση όπου θα προβλέπονται όλα τα μέτρα ασφάλειας για αθλητές και θεατές! Συγκεκριμένα ήδη από το Μάιο του 2008 ζητούσαμε με σειρά ερωτήσεων μας στη Βουλή (Αρ. Πρωτ. 12790/26.05.08, 12865/27.05.08 και 2883/31.07.08) την υποχρέωση όλων των υπευθύνων να λειτουργήσουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις με το σύνολο των αδειών που απαιτούνται και κυρίως με την εξασφάλιση κάθε δυνατού μέτρου προστασίας αθλητών και θεατών. Αντιλαμβάνεται λοιπόν ο καθένας ότι το γεγονός ότι κλείνουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις είναι αποτέλεσμα πολυετών παραλείψεων του ελληνικού δημοσίου και προχειρότητας που προσιδιάζει σε υποανάπτυκτες χώρες και είναι σαφές ότι κανείς Δήμαρχος δεν θα διακινδυνεύσει να βρεθεί στη φυλακή για τις διαδοχικές παραλείψεις των υπηρεσιών του κράτους που επέτρεπε την λειτουργία αυθαίρετων και άνευ αδειών αθλητικών εγκαταστάσεων αλλά και δεν μπορεί να μείνουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις κλειστές για τους πολίτες, ούτε βέβαια να λειτουργούν χωρίς να τηρούνται στο σύνολό τους οι κανόνες ασφαλείας. Η κατάσταση αυτή απαιτεί άμεση παρέμβαση και απαιτεί και την εξασφάλιση πρόσθετων πόρων για τους Δήμους ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα πρόσθετα έξοδα που συνεπάγεται η τακτοποίηση όλων των εκκρεμοτήτων.

Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάστε:

1. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να διασφαλίσετε ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις των Δήμων θα λειτουργήσουν και πάλι άμεσα χωρίς να ελλοχεύουν κίνδυνοι για την ασφάλεια των αθλητών και των θεατών;

2. Σκοπεύετε να δρομολογήσετε τον άμεσο έλεγχο όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων από αρμόδιες επιτροπές ώστε να εξακριβωθεί η ασφάλεια των εγκαταστάσεων και να χορηγηθεί προσωρινή άδεια λειτουργίας σε όσες εγκαταστάσεις πληρούν τους κανόνες ασφαλείας για αθλητές και θεατές;

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - Η νέα σχολική χρονιά αρχίζει και για τα σκακιστικά δρώμενα του Χαλανδρίου.Η νέα σχολική χρονιά αρχίζει και για τα σκακιστικά δρώμενα του Χαλανδρίου.

Ο Σκακιστικός Όμιλος Χαλανδρίου ξεκινάει τη λειτουργία των προπονητικών του τμημάτων όλων των ηλικιών από την Παρασκευή 5/9/2014.

Επίσης φέτος θα γίνουν και δύο σεμινάρια ευρύτερης θεματολογίας. Το ένα αφορά γονείς παιδιών σχολικής ηλικίας και έχει ως αντικείμενο τις δυνατότητες των γονέων να βοηθήσουν τα παιδιά τους, μέσω του

σκακιού, στις υπόλοιπες πτυχές της διαπαιδαγώγησής τους. Το άλλο αφορά δασκάλους εν όψει της ένταξης του σκακιού στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των δημοτικών σχολείων.

Για όλα τα παραπάνω θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Ομίλου halandrichess.gr

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΡΚΑΔΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Διάνοιξη Φραγκοκλησιάς - Ερώτημα αναγνώστριαςΠότε θα δοθεί η οδός Φραγκοκλησιάς στην κυκλοφορία μας ρώτησε αναγνώστριά μας.

Απευθυνθήκαμε στην τεχνική υπηρεσία για ενημέρωση από τον επιβλέποντα μηχανικό (από την πλευρά του δήμου Χαλανδρίου) κο Μαρακομιχελάκη.

Το έργο έχει ολοκληρωθεί ως προς την οδοποιία αλλά εκκρεμεί ο ηλεκτροφωτισμός, η διαγράμμιση και ο έλεγχος από την περιφέρεια για να δοθεί στην κυκλοφορία.

Η εκτίμηση της τεχνικής υπηρεσίας είναι ότι αυτό θα γίνει σε περίπου ένα μήνα.

Από δική μας έρευνα πάντως - και χωρίς να έχουμε απόλυτα τσεκαρισμένη πληροφόρηση, αφού το θέμα είναι πολιτικό  - υπάρχει πρόβλημα ως προς το αν ο δρόμος θα ανοίξει όπως σχεδιάστηκε στις μελέτες του αλλά και κατασκευάστηκε με την ευθύνη της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Χαλανδρίου που ήταν κύριος του έργου - ως δρόμος διπλής κατεύθυνσης - είσοδος Κηφισίας και έξοδος στην Πεντέλης και το αντίστροφο ή με την αλλάγή στον αρχικό σχεδιασμό που διεκδικεί ο δήμος Αμαρουσίου - ΧΩΡΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΡΟΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΛΕΩΦΌΡΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (!!!!!) - κάτι που ο κος Πατούλης διεκδικεί από την προεκλογική περίοδο, όταν "εγκαινίασε" το έργο σε προεκλογική του εκδήλωση μερικές μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές.

(βλ. εδώ το ρεπορτάζ του ENYPOGRAFA.GR 

Θα παρακολουθήσουμε το θέμα γιατί είναι ΣΟΒΑΡΟ.

Και θα τοποθετηθούμε μόλις δούμε τι στην ευχή θα γίνει τελικά με το .... γιοφύρι της Άρτας που λέγεται Φραγκοκλησσάς. Ελπίζουμε να μην αναγκαστούμε να πάρουμε πίσω τα συγχαρητήρια που είχαμε δώσει στον Κουράση (μοναδικά αν θυμάμαι καλά) για την διάνοιξη του έργου.

Γιατί χωρίς κυκλοφορία προς την Κηφισίας δεν είναι μόνο άχρηστη για το Χαλάνδρι αλλά είναι και επιβαρυντική χωρίς λόγο.

Για να το δει ο νέος αντιδήμαρχος και μάλιστα κατά προτεραιότητα - πριν χυθεί το γάλα.

ΑΑΑΑ! ΤΕΛΙΚΑ .... MΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ ΟΝΤΟΣ!

Αναδημοσιεύουμε τη νέα επίθεση που δεχτήκαμε σήμερα από το site της παράταξης της νέας διοίκησης του δήμου: 

http://www.stasi.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1437:2014-09-04-07-28-11&catid=24:efiologimata&Itemid=27

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ:

Τελικά ...μας ψεκάζουν

Όταν σε προηγούμενη ανάρτησή μας παραδεχθήκαμε ότι πράγματι «μας ψεκάζουν» λόγω των απίστευτων ασυναρτησιών που λέγονται και γράφονται κατά καιρούς (από τον πρωθυπουργό μέχρι και κάποιους τοπικούς παράγοντες της πόλης μας), δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πόσο γρήγορα θα (ξανα) επαληθευόμασταν. Αναγκαζόμαστε λοιπόν να κάνουμε αναφορά στο (ανυπόγραφο) ρεπορτάζ του γραφικού μπλογκ «Στην Πλατεία» από την ορκωμοσία της νέας διοίκησης του δήμου.

Εκεί λοιπόν, μεταξύ άλλων, διαβάσαμε ότι: «Η εθνική συμφιλίωσις μεταξύ της δεξιάς και της πολύ αριστεράς (Κουράση και Κουρασικής Αριστεράς) [σημ. Στάσης: για όσους δεν διαβάζουν τα πονήματα του κ. Νταβία αυτοί είμαστε εμείς] σηματοδοτήθηκε με μια πρωτοτυπία - σε σχέση με τις ορκωμοσίας άλλων αριστερών νέων διοικήσεων: » δηλαδή από το ότι δώσαμε το λόγο και στον απερχόμενο δήμαρχο!!!!

Μάθαμε επίσης ότι υπήρξε «αλλαγή στην θρησκευτική συμπεριφορά της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ σε σχέση με το 2010, όταν τότε ο σημερινός Δήμαρχος είχε καταγγείλει - εγγράφως μάλιστα - την επιλογή Κουράση να κληθεί παπάς στην τότε ορκωμοσία.»

Ενώ με πραγματική έκπληξη διαπιστώσαμε ότι αρχίσαμε ήδη τους διορισμούς αφού όπως γράφεται στο ρεπορτάζ: «Υποψήφια δημοτική σύμβουλος [σημ. Στάσης: ο κ.Νταβίας εννοεί της Αντίστασης] (κατά ένα ανεξήγητο τρόπο διαδικαστικά) εθεάθη μεταξύ των υπηρεσιακών της γραμματειακής υποστήριξης της διαδικασίας. (Έγιναν προσλήψεις γραφιάδων στον δήμο μετά τις δημοτικές εκλογές; ΕΓΙΝΑΝ, ΕΓΙΝΑΝ ...)Τώρα να με ρωτήσεις πότε τα είπανε, πότε τα συμφωνήσανε και άρχισαν τα βολέματα . .. τι να σε πω, τι να σε πω ... Και εμείς όλα δεν τα προκάνουμε ...»

Σεβόμενοι απόλυτα τα σοβαρά προβλήματα που προκαλούν οι ανεξέλεγκτοι ψεκασμοί σε πολλούς συμπολίτες μας, οφείλουμε να προβούμε σε ορισμένες απαραίτητες διευκρινίσεις τόσο στο γράφοντα όσο και σε όσους τον διαβάζουν:

Σκοπεύουμε να πολιτευτούμε με την αρχή «Ούτε ρεβανσισμός, ούτε ομερτά». Και αυτό αφορά τις προηγούμενες διοικήσεις, τους υπαλλήλους του δήμου αλλά και κάθε πολίτη του δήμου με τον οποίον τυχαίνει να διαφωνούμε ιδεολογικά. Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Η αντίληψη της «Αντίστασης με τους Πολίτες του Χαλανδρίου» σχετικά με το θρησκευτικό συναίσθημα όσων το έχουν δεν έχει αλλάξει. Πιστεύουμε στον πλήρη διαχωρισμό των αρμοδιοτήτων κράτους και εκκλησίας, δώσαμε, όπως κάναμε κάθε φορά, πολιτικό όρκο, αλλά σεβόμαστε τις θρησκευτικές πεποιθήσεις όσων επιθυμούν να ορκιστούν με την παρουσία ιερέα. Όσον αφορά την έγγραφη καταγγελία του 2010, πολύ θα μας ενδιέφερε να τη δούμε για τον απλούστατο λόγο ότι απλώς δεν υπάρχει. Άλλωστε θα ήταν αναντίστοιχη με τη θέση της παράταξης.

Όσον αφορά τους διορισμούς, τα βολέματα κλπ. που κατά τον γράφοντα, ήδη έχουν αρχίσει, οφείλουμε να τον ενημερώσουμε ότι τίποτα τέτοιο δεν έχει συμβεί. Πάντως υποσχόμαστε, εάν αρχίσουν, θα ενημερωθεί το σύνολο της πόλης και όχι κάποιοι ατομικά όπως ίσως ο ίδιος έχει συνηθίσει από το παρελθόν.

Όσο για την προσομοίωση της ορκωμοσίας με μία «τοπική Βάρκιζα», αυτή θα μπορούσε να γίνει μόνο από κάποιον που κάνοντας χαβαλέ, δε σέβεται την ιστορική πορεία της αριστεράς στη χώρα μας αλλά και την τραγωδία που αυτή βίωσε στη συνέχεια. Καταλαβαίνουμε ότι όλοι δεν έχουν τις ίδιες ευαισθησίες με εμάς, αλλά είμαστε αναγκασμένοι να απαντήσουμε «Αιδώς Αργείοι».


ΣΧΟΛΙΟ 1 : Ή έχει την μύγα και μυγιάστηκε ή είναι όντος ψεκασμένος ο αρθρογράφος;
Ποιος έγραψε ότι ήταν της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ η νεοπροσληφθίσσα καλέ; ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΛΛΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΗΤΑΝ. Και πώς θα μπορούσε να αναφέρεται στη νέα διοίκηση η αιχμή περί διορισμών μέσα στο καλοκαίρι ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΑ;

ΣΧΟΛΙΟ 2: Όταν εδώ γράφουμε τι είπε άλλος δεν το λογοκρίνουμε και όταν του δίνουμε την διάσταση ΠΛΑΚΙΤΣΑΣ θεωρούμε ότι αυτή είναι η σημασία του - είναι για πλάκα και όχι για σοβαρή τοποθέτηση. 
Συνηθίστετο
Η Λούλα είπε σε αρκετούς παρευρισκόμενους λοιπόν ότι την προηγούμενη τετραετία - στην ορκομωσία Κουράση - η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ είχε διαμαρτυρηθεί για την παρουσία παπά. Και μάλιστα - έλεγε η Λούλα - ότι είχανε διαμαρτυρηθεί δια γραπτού σημειώματος. Πρέπει να την άκουσαν καμιά δεκαριά άτομα, δεν μας το είπε στι αφτί. 

ΣΧΟΛΙΟ 3: Εμείς θα κάνουμε την πλάκα μας, θα σατυρίζουμε - όταν σατυρίζουμε και θα μιλάμε σοβαρά, όταν μιλάμε σοβαρά. Κάθε πρωί, μετά τον φραπέ, ξαλαφρώνουμε άνετα και επιτρέπουμε στον εαυτό μας να κάνουμε και κανένα καλαμπούρι. Δεν είμαστε μονίμως σφυγμένοι.
Ακόμα και να αυτοσαρκαζόμαστε, όπως κάναμε στην συγκεκριμένη ανάρτηση με ετικέτα ΣΑΤΥΡΑ - ΣΥΝΤΑΞΗ
Αν δεν σας πιάνει ο φραπέ το πρωί ενισχύστε τον με LAXATOL. 


Όσο για αυτό που το πήρε ο αρθρογράφος τόσο βαριά γράφοντας:

"... για την προσομοίωση της ορκωμοσίας με μία «τοπική Βάρκιζα», αυτή θα μπορούσε να γίνει μόνο από κάποιον που κάνοντας χαβαλέ, δε σέβεται την ιστορική πορεία της αριστεράς" έχουμε αυτό για την "ιστορική πορεία της αριστεράς":

Το ΚΟΜΜΑ ως αποστεωμένο δεινόσαυρο:


Αλλά και αυτό για όσους δεν έχουν πάρει το πιστοποιητικό αριστεροφροσύνης από την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ:Δεν τα σχολιάζουμε στα σοβαρά γιατί διατηρούμε το χιούμορ μας και αυτό δεν το διαπραγματευόμαστε.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΨΕΚΑΣΜΟΥΣ ......


ΤΟ ΓΡΑΦΙΚΟ BLOG

Ξεσηκώθηκε η Τοπική Αυτοδιοίκηση: Εκτός παιδικών σταθμών 23.000 παιδάκια

Λεφτά (από το ΕΣΠΑ) υπάρχουν κι όμως έμειναν εκτός... 

Ξεσηκώθηκε η Τοπική Αυτοδιοίκηση: Εκτός παιδικών σταθμών 23.000 παιδάκια

Ρεπορτάζ: Γιάννης Ευσταθίου

O απόλυτος παραλογισμός στην Ελλάδα του μνημονίου.  
Θέσεις υπάρχουν, κονδύλια έχουν εξασφαλιστεί, όμως σχεδόν 23 χιλιάδες παιδιά, έμειναν εκτός φιλοξενίας από τους παιδικούς σταθμούς. Οι αρμόδιοι τώρα ψάχνουν λύσεις, ώστε να μπορέσουν να φιλοξενηθούν κάποια από αυτά.

Γκάφα, αβλεψία, κακή ενημέρωση, σκοπιμότητες, αδιαφορία δημάρχων από τη μη επανεκλογή τους; Ο,τι κι αν ισχύει, το θέμα είναι ότι περίπου 23 χιλιάδες παιδάκια μένουν εφέτος εκτός παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, λίγες μόλις μέρες μετά τις επίσημες δεσμεύσεις ότι θα φιλοξενηθούν όλα τα παιδιά, οι γονείς των οποίων πληρούν τα σχετικά κριτήρια. Το θέμα απασχόλησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων.

Χαρακτηριστικά τα όσα είπε ο δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης: «Υπάρχουν παραλογισμοί στην Αυτοδιοίκηση. Είναι παραλογισμός». Αλλά και ο πρόεδρος της επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας της ΚΕΔΕ, ήταν εξίσου καυστικός: «Μας λείπει ο κοινός νους. Η κοινωνία αντιμετωπίζει το θέμα με μεγάλη δυσπιστία».

Συνολικά υποβλήθηκαν 112.282 αιτήσεις. Εγκυρες θεωρήθηκαν οι 97.629 και οι προσφερόμενες θέσεις φιλοξενίας ήταν 89.642. Παρά ταύτα, θα φιλοξενηθούν μόνο 74.912 παιδιά, δηλαδή θα μείνουν εκτός 22.717.

Θα διατεθούν 177 εκατομμύρια ευρώ, από τα περίπου 200 που είχαν αρχικά διασφαλιστεί, σύμφωνα με τους αρμόδιους κυβερνητικούς και μη παράγοντες.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στο ΔΣ της ΚΕΔΕ, αφενός υπήρξαν γονείς που επέλεξαν να δηλώσουν μόνο έναν παιδικό σταθμό, αντί 4 που είχαν δικαίωμα, με αποτέλεσμα, σε άλλους να υπερκαλυφθούν οι θέσεις και σε άλλους να υπάρξουν κενές.

Καταγγελία-βόμβα έκανε ο πρόεδρος της επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ: «Το αποτέλεσμα είναι τραγικό. Υπήρξαν ολιγωρίες από πλευράς κυρίως απερχόμενων δημάρχων, οι οποίοι αδιαφόρησαν να ενημερώσουν κατάλληλα τους δημότες τους».

Τώρα όλοι οι αρμόδιοι επιδίδονται σε αγώνα δρόμου, προκειμένου να μπορέσουν να φιλοξενηθούν ακόμη τουλάχιστον 7000 παιδιά.

Μια λύση είναι να υποβληθούν νέες αιτήσεις για παιδικούς σταθμούς που έχουν κενές θέσεις, όμως για κάτι τέτοιο εκφράζει επιφυλάξεις η Κομισιόν που επιχορηγεί το πρόγραμμα. Έτσι εξετάζεται να αυξηθεί ο αριθμός φιλοξενίας παιδιών από 12 σε 20 στους βρεφονηπικαούς σταθμούς και από 25 σε 30 στους παιδικούς, όμως αντιδρούν οι συνδικαλιστές που ζητούν νέες προσλήψεις ή επιπλέον επιδόματα. 
 
http://www.star.gr

Ζητούν παράταση για τις άδειες των αθλητικών εγκαταστάσεων


Παράταση της προθεσμίας διεκπεραίωσης των διαδικασιών για την αδειοδότηση αθλητικών εγκαταστάσεων των δήμων, μέχρι τις 31 Μαΐου 2015, ζητάει από τον υπουργό Εσωτερικών η ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας).

Από την ΚΕΔΕ επισημαίνεται πως οι αθλητικές εγκαταστάσεις των δήμων, στη μεγάλη τους πλειοψηφία παραδόθηκαν σε αυτούς από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ή τον ΟΣΚ, ενώ οι φορείς αυτοί κατασκεύασαν τις εγκαταστάσεις χωρίς οικοδομικές άδειες, με τεχνικές προδιαγραφές που οι ίδιοι συνέταξαν και ενέκριναν. Αυτές τις τεχνικές προδιαγραφές που το ίδιο το κράτος εφάρμοσε, σήμερα τις κρίνει πλέον ως ανεπαρκείς και καλεί τους δήμους της χώρας να τις προσαρμόσουν με δικά τους έξοδα, προκειμένου να εξυπηρετείται το συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών στην άθληση. Τα παραπάνω ζητούνται από τους ΟΤΑ σε μία εποχή που η μείωση των ΚΑΠ υπερβαίνει το 60% και η ΣΑΤΑ έχει πρακτικά εκμηδενιστεί. Κατά συνέπεια δεν είναι δυνατό στην παρούσα οικονομική συγκυρία οι ΟΤΑ να επανορθώσουν σε 1-2 έτη τα αποτελέσματα από συσσωρευμένα προβλήματα 30 χρόνων.

Τέλος, η ΚΕΔΕ σημειώνει ότι τα αθλητικά σωματεία απαιτείται να έχουν την παραχώρηση των γηπέδων πριν το τέλος Αυγούστου, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν στα αντίστοιχα πρωταθλήματα, αλλά όταν αυτή η παραχώρηση γίνει χωρίς την απαιτούμενη άδεια συνεπάγεται φυλάκιση και εξοντωτικό πρόστιμό, ευθύνη που κανένας υπηρεσιακός ή αιρετός δεν μπορεί να αναλάβει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.enikos.gr

Δήμος Χαλανδρίου : Ανέλαβε η νέα Γενική Γραμματέας.

 
 
Νέα Γενική Γραμματέας του Δήμου Χαλανδρίου προσελήφθη από την 1η Σεπτέμβρη η κυρία Στυλιανή Μιχαλοπούλου. Όπως αναφέρεται στην απόφαση (1017/2014), που υπογράφει ο νέος δήμαρχος κ. Ρούσσος, "προσλαμβάνουμε από την 1η Σεπτεμβρίου 2014 την κα Στυλιανή Μιχαλοπούλου του ­Δημητρίου για την πλήρωση της θέσης του Γενικού Γραμματέα του Δ­ήμου Χαλανδρίου (αρ. βεβαίωσης διορισμού/πρόσληψης στο Μητρώο Μισθοδοτουμένων Ελληνικού ­Δημοσίου 1630781263/1.9.14) Από την απόφαση αυτή θα προκληθεί δαπάνη εννέα χιλιάδων εκατό (9.100,00) ευρώ περίπου για το τρέχον έτος".
Η κυρία Μιχαλοπούλου είχε διατελέσει Γενική Γραμματέας στην προηγούμενη διοίκηση του Δήμου Αγίας Παρασκευής και αμέσως πιο πριν στον Δήμο Σπατών-Αρτέμιδας.
Η απόφαση πρόσληψης 
HalandriPedia

Μαμά! Αυτόν να ψηφίσεις ,τον Αντρέα. (3 Σεπτέμβρη,40 χρόνια ΠΑΣΟΚ)


Ένα πόνημα με τα γνωστά επιχειρήματα κατά της πρώτης περιόδου των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - του Α.Π. λάβαμε από τον αναγνώστη μας Αν. Κρούστη - γνωστό από την αρθρογραφία του παλαιότερα στο site του Άρη Νόμπελη.

Βεβαίως και το κείμενο ΔΕΝ ΤΟ ΚΟΒΟΥΜΕ.
Φιλοξενείται όπως όλες οι απόψεις που ζητούνε την φιλοξενία μας.
Ακόμα και αυτές που θεωρούμε ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ της ιστορίας.
Δεν θα απαντήσουμε. Θεωρούμε ότι δεν υπάρχει λόγος να γυρίσουμε τόσο πίσω για να θυμίσουμε στον κο Κρούστη τι συνέβαινε πριν το 1981 για όσους δεν διέθεταν πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων. Άλλωστε μας το θύμισε πρόσφατα η διοίκηση Κουράση στον δήμο για όσους "δεν προσκυνήσουν τον δήμαρχο" (καλημέρα Σωτηράκη).

Να είσαι καλά κε Κρούστη και να μας ξαναγράψεις . Ίσως το μίσος που δείχνετε οι νεοφιλελεύθεροι για τον Ανδρέα είναι τελικά η μεγαλύτερη ιστορική δικαίωσή του.
ΕΙΔΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ!

Το κείμενο:

Μαμά! Αυτόν να ψηφίσεις ,τον Αντρέα. (3 Σεπτέμβρη,40 χρόνια ΠΑΣΟΚ)


Θυμάμαι, σαν χθες, αμούστακο παιδί το 1981 τις εκδηλώσεις λατρείας του κόσμου στον Ανδρέα Παπανδρέου , να εκφωνεί εκ του βήματος «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά» για να απαντήσει με τη σειρά του το πλήθος «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο», «εξω οι βάσεις του θανάτου» και τούμπαλιν, «η Ελλάδα ανήκει στους έλληνες» και μέσα στο γενικό παραλήρημα να υπόσχεται και κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων με ελεύθερη εισαγωγή στα πανεπιστήμια.

Μαμά !!! Αυτόν να ψηφίσεις. Θα μπω στο πανεπιστήμιο χωρίς διάβασμα…. Θυμάμαι να επιμένω.

Δεν πέρασε όμως και πολύς καιρός από την πανηγυρική του εκλογή και διαπίστωσα ότι οι εξετάσεις αντί να καταργηθούν άλλαξαν ονομασία και έγιναν από «πανελλαδικές» σε «πανελλήνιες», το «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ…» έγινε «μένουμε μέσα και παλεύουμε», και το «έξω οι βάσεις του θανάτου» θυμίζω για τους περιπλανημένους βορβαδίζουν κάθε αναταραχή στη γειτονιά μας. Οσο για το «κράτος της δεξιάς» αντικαταστάθηκε σε « βαθύ ΠΑΣΟΚ» και 30 χρόνια μετά, η διγλωσσία ακόμη βασιλεύει με το «λεφτά υπάρχουν» προεκλογικά ,στο μετεκλογικό «δεν υπάρχει σάλιο» .

Ευτυχώς οι πανελλήνιες δεν καταργήθηκαν και εγώ σπούδασα με κόπο και αγωνία. Σαν φοιτητής πλέον θυμάμαι τα ακριβώς αντίθετα των υπεσχημένων.

Στην Δημοκρατία, η κρατική τηλεόραση έγινε άκρως κομματική αφορίζοντας οποιαδήποτε άποψη της αντιπολίτευσης, δια στόματος Μαρούδα -Ρουμπάτη-Λαλιώτη-Κουτσόγιωργα και σια, με το γνωστό «εσείς δε δικαιούστε δια να ομιλείται». Η επιχείρηση άλωσης του τύπου μέσω Κοσκωτα και η ψήφιση εκλογικών νόμων ,για να μην μπορέσει κανείς να κυβερνήσει με άνετη πλειοψηφία, προδίκαζε τις προθέσεις των ευαίσθητων δημοκρατικών αντιλήψεων σοσιαλιστικού τύπου.

Στο Δημόσιο τα «γαλάζια παιδιά» αποκλείσθηκαν, με την σειρά τους τώρα, και από τους διορισμούς αλλά και από τις εσωτερικές προαγωγές. Οι κρατικοποιήσεις εταιρειών και οι κοινωνικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών έπεσαν στα χέρια των Πρασινοφρουρών χωρίς καμία διοικητική ικανότητα και εμπειρία. Η δημιουργία αγροτικών συνεταιρισμών , η συμμετοχή των εργαζομένων στις αποφάσεις των επιχειρήσεων ,και η δημιουργία συμβουλίων σε κάθε τομέα της πολιτικής ζωής του τόπου, για το «βάθεμα και πλάτεμα της Αλλαγής», οικοδομούσε ένα Σοσιαλισμό εν Ελλάδι ,που ακόμα και το ΚΚΕ αυτοχαρακτηριζόταν σαν ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.

Στους Δήμους και Κοινότητες, στα διοικητικά συμβούλια, στα πανεπιστήμια ,στις ΔΕΚΟ, στα σωματεία και όπου γίνονταν εκλογές, η σύμπραξη των «προοδευτικών δυνάμεων» καθιστούσε την Δεξιά παράταξη παντού μειοψηφία ,αλλά συσπειρωμένη φοβικά , υιοθετώντας σιγά σιγά τις πρακτικές τους και ενίοτε την ρητορική τους μέχρι την τελική μετάλλαξη της.Στην οικονομία οι αυξήσεις των μισθών και των συντάξεων (με δανεικά) , η καθιέρωση της ΑΤΑ, τα πλαφόν στις τιμές , η αύξηση στην φορολογία των επιχειρήσεων ,έφερε την αποβιομηχάνιση της χώρας, την ακρίβεια και την ανεργία αλλά η Σοσιαλιστική Αποστόλη όφειλε να διατηρήσει την επίπλαστη ευτυχία των πολιτών έστω και με δανεικά, αναθέτοντας την πληρωμή του λογαριασμού στην επόμενη γενιά.

Η πολιτική δανεικών που εφάρμοσε «ο Λαοπρόβλητος», ανέρχεται στα, κρατηθείτε, 50 δις δολάρια τα 4 πρώτα χρόνια της θητείας του κυρίως από Γιαπωνέζικες τράπεζες.

Ο εξωτερικός δανεισμός ήταν αυτός που έχτισε τα σαθρά θεμέλια αυτής της οικονομίας ο οποίος, αφού έγινε ακριβός , εξαντλήθηκε.

Κατέφυγε στον εσωτερικό δανεισμό εκδίδοντας ομόλογα με υψηλά επιτόκια και μη μπορώντας να τιθασεύσει τα δημοσιονομικά ,εκτύπωσε χρήμα και ξαναδανείσθηκε από το εξωτερικό με ομόλογα 10ετη. Και όλα αυτά γίνονταν όταν εμείς χαχανίζαμε πετάγοντας λουλούδια στα ξενυχτάδικα με λεφτά των άλλων.

Το Κράτος Πρόνοιας έγινε η βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας, αρχής γενόμενης από τις συντάξεις Εθνικής Αντίστασης, νεοσσών τότε, τις αναπηρικές, όντας υγιών και τις πρόωρες ,νέων εμφανώς, δημιουργώντας έναν παράδεισο επί της γης, οι περισσότεροι να μην δουλεύουν και οι λιγότεροι να περνούν καλά δίνοντας την εντύπωση ότι αυτό θα διαιωνίζονταν αενάως..

Στην νοοτροπία. Οι αλλαγές που επήλθαν στον οικονομικό στίβο συνοδεύτηκαν και με απαξίες για ριζωμένες αρχές που χαρακτήριζαν τον έλληνα ,όπως η εργατικότητα και η προσπάθεια, η τιμιότητα και η αξιοπρέπεια, λοιδορήθηκαν άνθρωποι με πίστη στην θρησκεία και στις παραδόσεις ,
απαξιώθηκαν αρχές και αξίες, δίνοντας την χαριστική βολή στην κοινωνική συνοχή και συνέχεια του έθνους ,με το νεύμα του ΑΝΔΡΕΑ στην πολυαγαπημένη του Μιμή , μπροστά στους φρενήρεις οπαδούς του, που τυφλά αποδέχονταν σαν στάση ζωής, ότι έκανε και έπραττε ο «ΑΛΑΘΗΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ», εγκαινιάζοντας και απενεχοποιωντας παράλληλα ένα νέο ήθος στην οικογενειακή και πολιτική ζωή του τόπου.

Σαν εργαζόμενος πλέον παρατηρούσα μια γενικευμένη έκπτωση τοσο στις ηθικές αξίες όσο και στις οικονομικές.

\Μεγάλο Κράτος και δυσκίνητο, γραφειοκρατία ,αναξιοκρατία και κομματισμός ,δαπάνες ,σπάταλες ολιγωρία ,ανεπάρκεια, παθητικότητα, ακινησία, συνέθεταν ένα ιδιότυπο Σοβιετικό Κράτος στην Δυτική Ευρώπη. Αλλά μπροστά στο σύνθημα «ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ,Ο ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ» ,ήταν όλα ανεκτά.

Η χρεωκοπία μας χτύπησε την πόρτα το 1985. Ο φιλεργατικός σοσιαλιστής Ανδρέας υποτίμησε το νόμισμα κατά 17% και απαγόρευσε κάθε αύξηση στους μισθούς και στις συντάξεις για δυο χρόνια.

Το πρόγραμμα ,όπως και όλα τα σοσιαλιστικά οράματα , απέτυχε εκ νέου φέρνοντας τη χώρα στο χείλος της καταστροφής το 1989-1990 αδυνατώντας να πληρώσει μισθούς και συντάξεις. Η οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα μη μπορώντας να κάνει αλλιώς πήρε γενναίο δάνειο από τις αγορές για να αποτρέψει μια επερχόμενη χρεοκοπία. (σημειώνω ότι στο δάνειο αυτό έχει και την υπογραφή του ο τότε βουλευτής του ΚΚΕ και τώρα υπεύθυνος της οικονομική πολιτικής του Σύριζα, σαν υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας, ο κ. Ιωάννης Δραγασάκης.)Έτσι για την ιστορία.


Η «δεξιά παρένθεση»1990-1993 του «Τρισκατάρατου», επιχείρησε να διορθώσει (ίσως η μόνη) τα κακώς κείμενα.

Πάγωσε τις προσλήψεις ,
έκλεισε τις προβληματικές,

εφάρμοσε τις μετατάξεις στο δημόσιο,

ιδιωτικοποίησε την ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ,

έδωσε τα αστικά λεωφορεία στους οδηγούς των,

μείωσε τις κρατικές δαπάνες,

ψήφισε το ασφαλιστικό δίνοντας πνοή για πολλά χρόνια,

κατάργησε αγορανομικές διατάξεις που έπνιγαν την αγορά και έκλειναν επιχειρήσεις,

οι ΔΕΚΟ άρχισαν να εξορθολογίζουν τα οικονομικά τους,

τα κλειστά επαγγέλματα ήταν θέμα χρόνου να ανοίξουν,

άρχισε η αποκλιμάκωση των φορολογικών συντελεστών,

οι αγορές άρχιζαν να ανοίγουν για να προσελκύσουν νέες επενδύσεις, οι δημόσιοι προμηθευτές ήξεραν ότι χάνουν την ευνοιοκρατία και την απομύζηση των κρατικών ταμείων,

άχρηστοι δημόσιοι οργανισμοί και ανύπαρκτοι φορείς είχαν δρομολογηθεί να κλείσουν,

η ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ ενόχλησε τους κρατικούς προμηθευτές και τους καταβολεμένους συνδικαλιστές, αλλά πάνω από όλα

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΑ, ΕΓΙΝΕ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΙΚΟ, αυτό που έχουμε σαν στόχο, από την τρόικα, να πετύχουμε (αν το πετύχουμε) το 2013. δηλ να αρχίσουμε να μειώνουμε το εξωτερικό μας χρέος από τα θετικά αποθέματα της οικονομίας μας.

Επιστρατεύτηκαν τότε όλα τα αντιδεξιά σύνδρομα ,οι προοδευτικές δυνάμεις πάλι ενωμένες αντιπαρατάχθηκαν απέναντι στον αιμοβόρο νεοφιλελευθερισμό με γνήσιο εκπρόσωπο του, τον «Δράκουλα Μητσοτάκη», που ήρθε να κατασπαράξει τα κεκτημένα των ελλήνων.

Σε καθημερινή βάση στο κέντρο της Αθήνας διαδήλωναν τα κεκτημένα , με επικεφαλής τις συνήθεις φάτσες της αριστερής ουτοπίας. Και εκεί που αντιστέκονταν η αλήθεια με την μπουρδολογία ,ω του θαύματος! οι «δυνάμεις της ακινησίας» βρήκαν τον εκφραστή τους εντός των πυλών και η προσπάθεια κατέρρευσε.

Ναι, τα κατάφεραν. Η πολιτική κουλτούρα του λαϊκισμού, νίκησε τον ορθολογισμό της οικονομίας και η κυβέρνηση ανατράπηκε.

Κανείς δεν τον άκουγε όταν το 1994 στη Βουλή των ελλήνων, σαν αντιπολίτευση προειδοποίησε τον Αντρέα Παπανδρέου ότι «αν δεν μειώσετε τα ελλείμματα η Ελλάς θα καταλήξει ικέτης στο ΔΝΤ»

http://www.youtube.com/watch?v=z28b6Qdito4&feature=related

Δεν είναι τα 20 χρόνια που χάσαμε, είναι που θα γυρίσουμε πίσω τουλάχιστον 50 .

Έκτοτε από το 1993-2009 όλα τα κόμματα εξέτρεφαν ένα ΚΡΑΤΟΣ-ΤΕΡΑΣ που τους εξασφάλιζε κομματική πελατεία και νομή της εξουσίας . Οποιαδήποτε φωνή (Ανδριανόπουλος, Μάνος , Αλέκος Παπαδόπουλος κ.α.) που έκρουε τον κώδωνα του κίνδυνου μιας πορείας που οδηγούσε στο κενό, την εκλάμβαναν σαν δαιμονική ενόχληση από την εθνική τους ραστώνη.

Τώρα εν έτη 2014 κοντά στα 50, ακούγοντας από τις κόρες μου το ίδιο ερώτημα πλέον σαν γονιός, «τι να ψηφίσω μπαμπά;» τις απαντώ,

«Τον πιο δυσάρεστο».

Αντώνης Κρούστης
fileleftheros1966.blogspot.com